روانشناسی‌ زندگی‌


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


اصول روانشناسی زندگی
,
,

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍

یک آینده خوب
نیازی به یک گذشته خوب ندارد...!

تماس از طریق دایرکت 👇
اینستاگرام

https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh

کانال تلگرام 👇
@RAVANBINESH
زندگی سراسر حل مساله است
کارل پوپر


📽 She and Her Cat
🎬 Makoto Shinkai

انیمیشن کوتاه زن و گربه‌اش 1999
قصه از نگاه و زبان گربه روایت می‌شود.
+زیرنویس

#فیلم_کوتاه
‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍

یک آینده خوب
نیازی به یک گذشته خوب ندارد...!

تماس از طریق دایرکت 👇
اینستاگرام

https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh

کانال تلگرام 👇
@RAVANBINESH
زندگی سراسر حل مساله است
کارل پوپر


- شما چندین بار درباره‌ی «تسلیم» سخن گفتید. من از این کلمه خوشم نمی‌آید. از این کلمه بوی جبرگرایی به مشام می‌رسد. اگر همیشه چیزها را همان‌گونه که هستند بپذیریم هرگز نمی‌توانیم کاری کنیم که آنها بهتر از چیزی شوند که هستند. به نظر من پیشرفت چه در حوزه‌ی شخصی و چه در حوزه‌ی عمومی و جمعی - نتیجه‌ی آن است که محدودیت‌های موجود در لحظه‌ی اکنون را نپذیریم و به فراسوی آنها برویم و چیزی بهتر بیافرینیم. اگر این کار را نکرده بودیم، حالا باید در غارها زندگی می‌کردیم. چگونه می‌توان تسلیم را با دگرگون کردن اوضاع و احوال آشتی داد؟

+ برای بعضی‌ها ممکن است واژه‌ی «تسلیم» مضمونی منفی داشته باشد: شکست، عقب نشستن، ابراز ناتوانی در برابر چالش‌های زندگی، خمودگی و غیره. اما تسلیم حقیقی، چیزی‌ست ورای همه‌ی اینها. «تسلیم» به معنای این نیست که با هر وضعیتی که روبرو می‌شوی سازش کنی و دست از عمل برداری. «تسلیم» به معنای آن نیست که طرح و برنامه‌ای نداشته باشی و اقدامی نکنی. «تسلیم» به معنای بصیرت تشخیص مشیت الهی و ضدیت نکردن با جریان زندگی است. تنها جایی که می‌توانی جریان زندگی را تجربه کنی، لحظه‌ی حال است. بنابراین «تسلیم»، پذیرش بی‌چون و چرای لحظه‌ی حال است. تسلیم کنار گذاشتن مقاومت درونی‌ست نسبت به آنچه که هست. مقاومت درونی، «نه» گفتن از طریق قضاوت کردن و احساسات منفی داشتن - به آن چیزی‌ست که هست.

این مقاومت، وقتی آشکارتر است که چیزی بر وفق مراد نباشد. یعنی شکافی بین خواسته‌های تو و واقعیت‌های موجود پدید آمده باشد. این شکاف، شکاف درد و رنج است. اگر به اندازه‌ی کافی عمر کنی متوجه می‌شوی که اوضاع و احوال همیشه بر وفق مراد تو نخواهد گشت. درست در همین لحظه‌هاست که به تسلیم نیازمندی اگر می‌خواهی دچار درد و رنج و اندوه نشوی. پذیرش آنچه که هست بی‌درنگ تو را از یکی‌انگاری ذهن می‌رهاند و بدین‌سان تو را با هستی مرتبط می‌سازد. مقاومت یعنی ذهن. تسلیم پدیده‌ای‌ست کاملاً درونی. تسلیم به معنای آن نیست که در سطح بیرونی عمل نکنی و وضعیت نامطلوب امور را تغییر ندهی. تسلیم، به معنای پذیرش کل وضعیت امور نیست، بلکه به معنای پذیرش بخشی کوچک از این کل، یعنی پذیرش لحظه‌ی حال است. برای مثال اگر در گل و لای افتادی نباید بگویی خوب خودم را ول می‌کنم تا در گل و لای فرو بروم.

ول کردن خود، اصلاً به معنای تسلیم نیست. لازم نیست که وضعیت نامطلوب و ناخوشایند زندگی خود را بپذیری تا بدین‌سان تسلیم بوده باشی. نباید خود را فریب بدهی و بگویی در گل فرو رفتن چیز بدی نیست. نه. تو کاملاً می‌دانی که دوست داری از گل و لای بیرون بیایی، آنگاه توجه خود را به لحظه‌ی حال معطوف می‌کنی بی‌آنکه برچسب خاصی روی آن بچسبانی. بدین معنا که درباره‌ی لحظه‌ی حال قضاوت نمی‌کنی. بنابراین دیگر مقاومت و یا احساسات منفی در تو وجود نخواهد داشت. تو «بودن» لحظه‌ی حال را می‌پذیری، آنگاه اقدام می‌کنی و با تمام وجود می‌کوشی و از گل و لای بیرون می‌آیی. چنین اقدامی اقدام مثبت است. اقدام مثبت بسیار مؤثرتر از اقدام منفی‌ست. اقدام منفی زاده‌ی خشم، یأس و یا ملالت و خستگی‌ست. تا رسیدن به نتیجه‌ای مطلوب تسلیم را تمرین کن یعنی برچسبی به لحظه‌ی حال نچسبان.
.

📘 کتاب نیروی حال از اکهارت تله
‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍

یک آینده خوب
نیازی به یک گذشته خوب ندارد...!

تماس از طریق دایرکت 👇
اینستاگرام

https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh

کانال تلگرام 👇
@RAVANBINESH
زندگی سراسر حل مساله است
کارل پوپر


🌷🌷🌷
موانع گوش کردن

صحبت کردن بیش از حد

صحبت کردن بیش از حدِ ضروت، مانع بزرگی برای ارتباط مفید و مؤثر است. افراد از تعامل با کسانی که زیاد حرف می‌زنند بدون این‌که به آن‌ها گوش دهند پرهیز می‌کنند. آن‌ها خسته شده، افراط در صحبت کردنِ طرفِ مقابل را به‌عنوان یک تجاوز، تعرض و پرخاشگری درک می کنند.
قبل از صحبت کردن فکر کنید، اگر حرف مهمی برای گفتن ندارید صحبت نکنید. از قطع کردن سخن طرف مقابل خود بپرهیزید‌. افکار خود را مختصر و مفید بیان کنید. به واکنش شنونده هنگام صحبت کردن توجه کنید.

تعصب

تعصب مانع مهم دیگر است. تعصب یعنی نظر یا احساس غیرعقلانی و غیرمنصفانه، مخصوصاً وقتی که بدون تفکر و دانش شکل بگیرد.
تعصب این پتانسیل را دارد که بین شنونده و گوینده دشمنی ایجاد کند. دلایل تعصب ممکن است نژاد یا ملیت گوینده، مذهب گوینده، سن گوینده، قیافه یا ظاهر گوینده، وضع اقتصادی گوینده، حزب و جناح گوینده، تحصیلات گوینده، نسبت گوینده با شنونده و ... باشد. شخص متعصب هیچ تلاشی برای گوش دادن و فهمیدن سخن گوینده را ندارد. سعی کنید به دانش و مهارت گوینده بدون در نظر گرفتن زمینه‌های شخصی او احترام بگذارید.

حواس‌پرتی یا مزاحمت

در حین گوش دادن به گوینده، ممکن است چهار نوع مزاحمت که باعث حواس‌پرتی شنونده می‌شود ایجاد شود: فیزیکی، ذهنی، شنیداری و دیداری. سعی کنید  روبرو و نزدیک شخصی که صحبت می‌کند بنشینید. تماس چشمی با گوینده بر قرار کنید. از آرامش خود اطمینان حاصل کنید. موبایل خود را خاموش کرده یا کنار بگذارید.

ترس

افرادی که در طول مکالمه می‌ترسند به احتمال زیاد به گوینده گوش نمی‌دهند. آن‌ها یا حالت تدافعی می‌گیرند و یا جر و بحث می‌کنند. مطمئن باشید ترس اوضاع را بدتر می‌کند. بدون ترس به گوینده و حرفی که قرار است بزند گوش دهید. خونسردی به شما قدرت ذهنی می‌دهد تا با هر موقعیتی روبرو شوید.

هیجانات

وقتی که شنونده شدیداً ناراحت یا عصبانی است درک و فهمش از سطح مطلوب پایین می‌آید و امکان ندارد که صحبت‌های گوینده را خوب درک کرده، از او تشکر و قدر دانی کند. بهتر است وقتی که یکی از طرفین عصبانی یا ناراحت است از گفتگو پرهیز شود.

پارازیت

یک صدای ناخواسته، مانع بزرگی برای ارتباط شفاف می‌باشد.  از گفتگو کردن در محیط‌های شلوغ و پر سر و صدا بپرهیزید. منبع پارازیت را در حد امکان از بین ببرید؛ موبایل، تلویزیون و رادیو را خاموش کنید.

توجه جعلی

شخصی که تظاهر به گوش دادن می‌کند فقط می‌شنود ولی گوش نمی‌کند. شخص ممکن است حتی تماس چشمی داشته باشد، سر خود را نیز تکان دهد، اما ذهنش جای دیگری باشد.

وقتی طرف مقابل در حال صحبت کردن است به جواب دادن فکر نکنید.
‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍

یک آینده خوب
نیازی به یک گذشته خوب ندارد...!

تماس از طریق دایرکت 👇
اینستاگرام

https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh

کانال تلگرام 👇
@RAVANBINESH
زندگی سراسر حل مساله است
کارل پوپر


*اگر می خواهید تندرست بمانید*

1. احساساتتان را بیان کنید.
هیجانات و احساساتی که سرکوب یا پنهان شده باشند به بیماری‌هایی نظیر ورم معده، زخم معده، کمر درد و درد ستون فقرات منجر می‌شوند.
سرکوبی احساسات به مرور زمان حتی می‌تواند به سرطان هم بیانجامد. در آن زمان است که ما به سراغ یک محرم می‌رویم و رازها و خطاهای خود را با او در میان می‌گذاریم! گفتگو، صحبت کردن، کلمات وسیله درمانی قدرتمندی هستند.

2. تصمیم‌گیری کنید.
افراد دو دل و مردد دچار دلهره و اضطراب هستند. دو دلی و بی‌تصمیمی باعث می‌شود که مشکلات و نگرانی‌ها روی هم انباشته شوند. تاریخ انسان بر اساس تصمیم‌گیری‌ها ساخته شده است. تصمیم‌گیری دقیقاً به معنی چشم‌پوشی آگاهانه از بعضی مزایا و ارزش‌ها برای به دست آوردن بعضی دیگر است.
افراد مردد در معرض بیماری‌های معدی، دردهای عصبی و مشکلات پوستی قرار دارند.

3. به دنبال راه حل‌ها باشید.
افراد منفی، مشکلات را بزرگ می‌کنند و راه حل‌ها را نمی‌یابند. آن‌ها غم و غصه، شایعه و بدبینی را ترجیح می‌دهند. روشن کردن یک کبریت بهتر از تاسف خوردن از تاریکی است. زنبور، موجود کوچکی است اما یکی از شیرین‌ترین چیزهای جهان را تولید می‌کند. ما همانی هستیم که می‌اندیشیم. افکار منفی باعث تولید انرژی منفی می‌شوند که آن‌ها نیز به نوبه خود تبدیل به بیماری می‌گردند.

4. در زندگی اهل تظاهر نباشید.
کسی که واقعیت را پنهان نگاه می‌دارد، تظاهر می‌کند و همیشه می‌خواهد راحت و خوب و کامل به نظر دیگران برسد، در واقع بار سنگینی را بر دوش خود قرار می‌دهد. مثل یک مجسمه برنزی با® پایه‌های گِلی. هیچ چیز برای سلامتی بدتر از نقاب به چهره داشتن و زندگی کردن با تظاهر نیست. این گونه افراد زرق و برق زیاد و ریشه و مایه اندکی دارند و مقصد آن‌ها داروخانه، بیمارستان و درد است.

5. واقعیت‌ها را بپذیرید.
سرباز زدن از پذیرش واقعیت‌ها و عدم اتکاء به نفس، ما را از خودمان بیگانه می‌سازد. هسته اصلی یک زندگی سالم، یکی بودن و رو راست بودن با خود است. کسانی که این را نمی‌پذیرند، حسود، مقلد، مخرب و رقابت طلب می‌شوند. پذیرفتن انتقادها، کاری عاقلانه و ابزار درمانی خوبی است.

6. اعتماد کنید.
کسانی که به دیگران اعتماد ندارند نمی‌توانند ارتباط خوبی با دیگران برقرار کنند و نمی‌توانند رابطه پایدار و عمیقی با دیگران به وجودآورند!

📘 *هنر_تندرست_ماندن*

✍ *دکتر_دراتسیو_وارلا*
‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍

یک آینده خوب
نیازی به یک گذشته خوب ندارد...!

تماس از طریق دایرکت 👇
اینستاگرام

https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh

کانال تلگرام 👇
@RAVANBINESH
زندگی سراسر حل مساله است
کارل پوپر


💢چرا قرص‌ خواب نمی‌تواند خواب باکیفیت فراهم کند؟

داروهای خواب‌آور ممکن است عملکرد سیستم پاکسازی شبانه مغز را مختل کنند

تحقیقات جدید روی موش‌ها نشان می‌دهد که داروهای خواب‌آور ممکن است عملکرد سیستم پاکسازی شبانه مغز را مختل کنند و به همین دلیل نمی‌توانند آن خواب باکیفیتی را که انتظار می‌رود، فراهم کنند.

به گزارش لایو‌ساینس، سلول‌های مغز مانند سایر سلول‌های بدن انبوهی از مواد زائد تولید می‌کنند که باید به طور منظم از بین بروند تا از انباشت آن‌ها و ایجاد آسیب جلوگیری شود. از جمله این مواد زائد، مولکول‌های سمی‌اند که با بروز اختلال‌های تخریب‌کننده نورون‌ها، مانند بیماری آلزایمر، مرتبطند. 

این پاکسازی را به طور معمول، سیستم «گلیمفاتیک» (glymphatic) انجام می‌دهد که شبکه‌ای از تونل‌ها است که رگ‌های خونی مغز را احاطه کرده‌اند. این تونل‌ها حاوی مایعی بی‌رنگ به نام مایع مغزی‌نخاعی‌اند که مواد زائد را از سلول‌ها جمع‌آوری و از مغز خارج می‌کند. این مواد زائد در مرحله بعد، از طریق سیستم بزرگ‌تر دفع مواد زائد بدن، یعنی سیستم لنفاوی، پردازش و دفع می‌شوند.

سیستم گلیمفاتیک بدن همواره فعال است اما شواهد نشان می‌دهد که کاری اصلی این سیستم زمانی که ما خوابیم، انجام می‌شود. با وجود این، کارشناسان به طور دقیق نمی‌دانستد چه عاملی باعث فعال شدن و تحریک این فرایند در مغز می‌شود.

اکنون معلوم شده که فرایند پاکسازی گلیمفاتیکی، حداقل در موش‌ها، با یک ماده شیمیایی به نام نوراپی‌نفرین (که به آن نورآدرنالین هم می‌گویند) تحریک می‌شود. این ماده شیمیایی را ساقه مغز آزاد می‌کند و بیشتر به دلیل نقش‌ آن در «سیستم مبارزه یا فرار»، واکنش فیزیولوژیکی که هنگام تهدید یا استرس در بدن فعال می‌شود، شناخته شده است.

نتایج مطالعه درباره نقش نوراپی‌نفرین در پاکسازی مغز روز چهارشنبه هشتم ژانویه در مجله سلول (Cell) منتشر شد. 

در این مطالعه، اسکن‌های مغزی نشان دادند که در طول خواب عمیق‌ــ نوعی خواب با حرکت آرام چشم (non-REM) که زمانی اتفاق می‌افتد که از حالت بیداری به خواب می‌رویم‌ــ نوراپی‌نفرین به طور موجی و هر ۵۰ ثانیه یک‌بار، آزاد می‌شود.

 این افزایش‌ موقتی سطح نوراپی‌نفرین در مغز که در فواصل زمانی مشخص رخ می‌دهد، باعث می‌شود عروق خونی مغز منقبض شوند و جریان خون در آن‌ها کاهش یابد. این امر برای مایع مغزی‌نخاعی فضای بیشتری فراهم می‌کند تا راحت‌تر از تونل‌های سیستم گلیموفاتی اطراف مغز عبور و مواد زائد سلولی را جمع‌آوری کند. هنگامی که سطح نوراپی‌نفرین دوباره کاهش می‌یابد، سیستم به حالت اولیه برمی‌گردد تا برای شروع دوباره آماده شود و این چرخه چند ثانیه بعد تکرار می‌شود.

محققان در این مطالعه به موش‌ها یک داروی خواب مرسوم به نام زولپیدم (با نام تجاری آمبین) دادند و مشاهده کردند که این دارو آزادسازی نوراپی‌نفرین را تا ۵۰ درصد (نسبت به موش‌هایی که بدون دارو به خواب رفتند) کاهش داد و جریان مایع مغزی‌نخاعی از طریق سیستم گلیموفاتی به مغز را هم ۳۰ درصد کم کرد. 

این یافته‌ها هنوز برای انسان تایید نشده‌اند، با این حال، مطالعات قبلی نشان داده‌اند که مغز انسان در خواب عمیق، نوسان‌های مشابهی در جریان خون و مایع مغزی‌نخاعی دارد که ممکن است عامل آن هم نوراپی‌نفرین باشد. بنابراین به نظر می‌رسد که شبکه‌های گلیموفاتی انسان نیز مشابه موش‌ها عمل می‌کنند.

این تحقیق نشان می‌دهد که اگرچه مصرف داروهای خواب مانند زولپیدم می‌تواند به افراد کمک کند سریع‌تر به خواب بروند، ممکن است ناخواسته کیفیت خواب فرد را کاهش دهند و احتمال دارد خطر ابتلا به بیماری‌ها را نیز بالا ببرند.

ناتالی هاگلند، سرپرست این تیم تحقیقاتی و دانشمند علوم اعصاب شناختی دانشگاه آکسفورد بریتانیا، می‌گوید: «داروهای خواب‌آور به‌طور کلی با مرگ‌ومیر بیشتر به هر علت و با زوال شناختی، ارتباط دارند. شواهد موجود هم نشان می‌دهد داروهای خواب احتمالا خوابی باکیفیت را برای شما فراهم نمی‌کنند.»

هاگلند افزود که محققان قصد دارند در آینده بررسی کنند آیا داروهای خواب بر فرایند پاکسازی شبانه مغز آثار بلندمدت هم به جا می‌گذارند یا خیر. اگر وجود چنین تاثیری اثبات شود، دانشمندان باید به فکر تولید داروهای خواب جدیدی باشند که سیستم گلیموفاتی را مختل نکنند. 

🆔@ScientificDialectics
‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍

یک آینده خوب
نیازی به یک گذشته خوب ندارد...!

تماس از طریق دایرکت 👇
اینستاگرام

https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh

کانال تلگرام 👇
@RAVANBINESH
زندگی سراسر حل مساله است
کارل پوپر


بیکلام زیبا
و آرامبخش

Invincible   
اثری از یوریف


انسان هرگاه نقص‌ها و عیب‌ها و هوس‌ها و اشتیاق‌های نفسش را شناخت و قصد کرد اصلاحش کند، آن زمان به سفری درونی می‌رود.

از آن به بعد چشمانش نه رو به بیرون، بلکه رو به درون می‌چرخد. به این ترتیب گام‌به‌گام به منزل بعدی نزدیک می‌شود. این منزل، از منظری، درست برخلاف منزل پیشین است.

در این‌جا فرد به جای آن‌که مدام دیگران را مقصر بداند، همیشه تقصیر را در وجود خودش می‌یابد. در هر واقعه‌ای خودش را می‌کاود و مقصر می‌داند. این پله، پله «عالمِ زیبا و منِ زشت» است.


📕 #ملت_عشق
✍ #الیف_شافاک‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍

یک آینده خوب
نیازی به یک گذشته خوب ندارد...!

تماس از طریق دایرکت 👇
اینستاگرام

https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh

کانال تلگرام 👇
@RAVANBINESH
زندگی سراسر حل مساله است
کارل پوپر


آنچه میلان کوندرا از کتاب بار هستی و تجربیات خود می گوید
‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍

یک آینده خوب
نیازی به یک گذشته خوب ندارد...!

تماس از طریق دایرکت 👇
اینستاگرام

https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh

کانال تلگرام 👇
@RAVANBINESH
زندگی سراسر حل مساله است
کارل پوپر


نوروسافاری | فست فود از غذاهای اعتیادآور است و این بی‌علت نیست؛ چربی‌های ترانس موجود در بسیاری از غذاهای سرخ‌شده می‌تواند توانایی مغز را برای تشخیص میزان سیری و گرسنگی مختل کند. فست فود حتی می‌تواند مراکز لذت مغز را تحریک کند تا دوپامین ترشح کنند. برای همین در موارد شدید ممکن است اعتیاد جدی به فست فود ایجاد شود. در این وضعیت، مشابه اعتیاد به مواد مخدر، مغز بیشتر به غذاهای ناسالم و پرچرب، مانند انواع فست فود، نیاز دارد تا احساس نیاز خود را ارضا کند. این تنها یکی از اثرات مخرب فست فود بر مغز است. در ادامه به چند مورد دیگر از عوارض مغزی ناشی از افراط در مصرف فست فودها اشاره می‌شود:
۱) التهاب مغز
فست فودها معمولاً حاوی سطوح بسیار بالایی از قند و چربی هستند و مصرف بیش از حد آنها در رژیم غذایی، سبب ایجاد التهاب در مغز می‌شود. این پدیده «التهاب عصبی» نامیده می‌شود و مجموعه‌ای از رویدادها را به وجود می‌آورد که منجر به التهاب بیشتر می‌شود و می‌تواند به سلول‌های مغزی (نورون‌ها) آسیب برساند.
هم‌چنین مشخص شده است که علاقه‌مندان به فست فود همیشه گرسنه هستند و میل زیادی به غذا خوردن دارند. افراط در مصرف فست فود می‌تواند یک چرخه معیوب آسیب به نورون‌های مغزی ایجاد کند و این آسیب باعث می‌شود افراد بیش از پیش گرسنه شوند و تمایل زیاد به خوردن غذا پیدا کنند.
۲) کاهش توانایی‌های یادگیری
محققان دریافته‌اند که افرادی که خیلی فست فود می‌خورند، در تست‌های ساده حافظه، عملکرد ضعیف‌تری دارند. فست فود و سایر غذاهای ناسالم می‌توانند باعث کاهش انعطاف‌پذیری عصبی شوند؛ فرآیندی که به مغز اجازه می‌دهد تجربیات ما را به عنوان خاطرات ذخیره کند. تجربیات ما به عنوان خاطراتی ذخیره می‌شوند که از طریق اتصالات بین نورون‌های مغزی در حال سازماندهی مجدد هستند و در مغز دسته‌بندی می‌شوند. این فرآیند را می توان با اصطلاح «نوروپلاستیسیتی» توصیف کرد. رژیم‌های غذایی مملو از مواد غذایی ناسالم باعث تضعیف روند نوروپلاستیسیته می‌شوند؛ که برای ایجاد خاطرات جدید و یادگیری سریع چیزهای جدید ضروری است.
۳) افسردگی
طبق یک مطالعه اسپانیایی، افرادی که زیاد فست فود می‌خورند، ۵۱ درصد بیشتر از سایرین در معرض
 ابتلا به افسردگی قرار دارند. از طرفی ابتلا به افسردگی نیز سلامت کلی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و اثرات منفی بر آن دارد.
تحقیقات بیشتری مورد نیاز است تا مشخص شود آیا مصرف فست فود باعث افسردگی می‌شود یا اینکه افراد مبتلا به افسردگی بیشتر تمایل به مصرف فست فود دارند.
۴) اضطراب
علاوه بر افسردگی، مصرف بیش از حد فست فود با علائم اضطراب مرتبط است. کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده در بسیاری از فست فودها می‌تواند باعث نوسان قند خون شود. قند خون بسیار پایین می‌تواند باعث حملات پانیک، بی‌خوابی و سایر علائم اضطراب شود. علاوه بر این، کمبود اسیدهای چرب امگا ۳ در غذاهای سرخ‌شده می‌تواند باعث شود مغز علائم اضطراب را شبیه‌سازی کند.
۵) بیش‌فعالی
خوردن میزان بالای فست فود یا دیگر غذاهای ناسالم می‌تواند شما را عصبانی کند. این اتفاق با وجود رنگ‌های مصنوعی و مواد نگهدارنده، به ویژه بنزوات سدیم موجود در این غذاها ارتباط دارد. بنزوات سدیم را می‌توان در محصولاتی مانند نوشابه‌های رژیمی، آبمیوه‌ها و سس‌ها یافت. مطالعات صورت‌گرفته نشان می‌دهد که رنگ‌های مصنوعی و مواد نگهدارنده می‌توانند احساس پرتحرکی و بیش‌فعالی در مغز ایجاد کنند.
۶) زوال عقل
زیاده‌روی در مصرف فست فود می‌تواند میزان انسولین تولیدشده توسط لوزالمعده را افزایش دهد. این در حالی است که افزایش تولید انسولین می‌تواند منجر به دیابت نوع ۲ شود. ابتلا به دیابت نوع ۲، ارتباط مستقیم و ترسناکی با زوال عقل دارد. اگر مغز مقاومت به انسولین ایجاد کند، توانایی آن در ایجاد و ذخیره خاطرات ممکن است آسیب ببیند و خطر زوال عقل را افزایش دهد. از همین رو، آلزایمر در علم پزشکی، «دیابت مغز» نامیده می‌شود.
‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍

یک آینده خوب
نیازی به یک گذشته خوب ندارد...!

تماس از طریق دایرکت 👇
اینستاگرام

https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh

کانال تلگرام 👇
@RAVANBINESH
زندگی سراسر حل مساله است
کارل پوپر


تا به حال کلمه Fomo به گوش‌تون خورده؟
این کلمه مخفف این اصطلاحه: Fear of missing out و معناش ترس از جا ماندن یا ترس از دست دادن میشه.
به بیان دقیق‌تر Fomo به اضطراب ناشی از این تصور مربوط میشه که فرد از دیگرانی که در حال تجربه‌های جالب و نو و لذت‌بخشند، جا مونده.
در واقع Fomo به ترس از دست دادن فرصت‌ها گفته میشه.
ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که از سخنرانان انگیزشی گرفته تا بلاگرها و صاحبان مشاغل و تکنولوژی به ما میگن مدام چیزی رو تجربه کنیم.
در دنیای ما تجربه کردن چیزهای نو به یک استبداد تبدیل شده. مدام در گوش ما می‌خونن که زندگی کوتاهه. یه تتوی محبوب وجود داره که مخفف یه جمله ست، Yolo: You only live once یعنی تو فقط یه بار زندگی می‌کنی و همین باعث شده پنداری شکل بگیره که انجام دادن کاری که باعث افسوس بشه بهتر از حسرت کشیدن به خاطر انجام ندادن همون کاره.
وقتی ما مدام در معرض تجربه اضطراب حاصل از جا ماندن از تجربه‌های نو هستیم و مدام می‌خوایم حتی از خودمون هم جلو بزنیم دچار فرسودگی میشیم. در چنین حالتی، در این دور تند اتفاقی که می‌افته از دست رفتن زندگی ست
https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh
@RAVANBINESH


‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍

یک آینده خوب
نیازی به یک گذشته خوب ندارد...!

تماس از طریق دایرکت 👇
اینستاگرام

https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh

کانال تلگرام 👇
@RAVANBINESH
زندگی سراسر حل مساله است
کارل پوپر


🔴ایثار و علائم روان تنی

  ⭕️علائم روان تنی مثل سردرد، مشکلات معده ای-روده ای، درد مزمن یا خستگی در بیمارانی که این طرح واره را دارند، شایع است.
علائم جسمی ممکن است بدون اینکه بیماران بخواهند یا آگاه باشند، برای آنها جلب توجه دیگران را به ارمغان می آورد.

⭕️آنها احساس می کنند اجازه دارند دلسوز دیگران باشند. اگر خودشان واقعا مریض باشند به دیگران اجازه نمی دهند از ایشان مراقبت کنند.

⭕️ این علائم ممکن است نتیجه ی مستقیم استرسی باشد که آنها از روابطشان تجربه کرده اند.
زیرا در روابط این گونه بیماران ، تعادل وجود ندارد و بیشتر به دیگران سرویس می دهند.
‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍

یک آینده خوب
نیازی به یک گذشته خوب ندارد...!

تماس از طریق دایرکت 👇
اینستاگرام

https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh

کانال تلگرام 👇
@RAVANBINESH
زندگی سراسر حل مساله است
کارل پوپر


🔴طرح واره ایثار


⭕️افرادی که طرح واره ایثار (Sacrifice schema) دارند، مثل افرادی که طرح واره اطاعت دارند، به ارضاء نیازهای دیگران توجه دارند، به گونه ای که نیازهای خودشان را فدا می کنند.

⭕️با این حال، برخلاف بیمارانی که طرح واره ی اطاعت دارند، این بیماران با اراده ی خودشان تصمیم می گیرند چنین کاری انجام دهند. آنها به این دلیل چنین کاری را انجام می دهند که می خواهند از درد و رنج دیگران جلوگیری کنند، چون از طرفی معتقدند این کار درست است و از طرف دیگر نمی خواهند احساس گناه و خودخواهی کنند.

⭕️ ایثار، اغلب در ارتباط با افراد مهم زندگی رخ می دهد و بیماران معتقدند اطرافیان آنها، انسانهایی نیازمندند.

⭕️طرح واره ی ایثار اغلب پیامد چیزی است که ما به آن خلق و خوی بی نهایت دلسوز و غمخوار می گوییم، یعنی حساسیت زیاد به درد و رنج دیگران.

⭕️ برخی از این افراد آنقدر نسبت به درد روانی دیگران حساسند که انگیزه ی زیادی برای تسکین یا جلوگیری از آن پیدا می کنند. آنها نمی خواهند کاری انجام دهند که باعث درد و رنج دیگران شود.

⭕️مولفه اصلی طرح واره ایثار، مسئولیت پذیری افراطی نسبت به دیگران است. در نتیجه این طرح واره با مفهوم وابستگی بیمارگونه همپوشی پیدا می کند

‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍

یک آینده خوب
نیازی به یک گذشته خوب ندارد...!

تماس از طریق دایرکت 👇
اینستاگرام

https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh

کانال تلگرام 👇
@RAVANBINESH
زندگی سراسر حل مساله است
کارل پوپر


🔺5 راهكار براي مهارت نه گفتن 🔻



‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍

یک آینده خوب
نیازی به یک گذشته خوب ندارد...!

تماس از طریق دایرکت 👇
اینستاگرام

https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh

کانال تلگرام 👇
@RAVANBINESH
زندگی سراسر حل مساله است
کارل پوپر


💢کیک محبوب من

💢My Favourite Cake

▪️ساخت سال ۲۰۲۴
▪️محصول کشورهای؛ ایران، فرانسه، آلمان و سوئد
▪️کارگردان: مریم مقدم و بهتاش صناعی ها
▪️زبان فارسی
▪️پخش این فیلم در ایران ممنوع است

◾️برنده جایزه فیبرشی از جشنواره برلین ۲۰۲۴
◾️برنده جایزه کلیسای جهانی از جشنواره برلین ۲۰۲۴

‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍

یک آینده خوب
نیازی به یک گذشته خوب ندارد...!

تماس از طریق دایرکت 👇
اینستاگرام

https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh

کانال تلگرام 👇
@RAVANBINESH
زندگی سراسر حل مساله است
کارل پوپر


☑️یانگ مبتنی بر این 5 نیاز بنیادین 18 طرحواره ناسازگار اولیه را در قالب 5 حیطه اصلی طبقه بندی کرده است :

🔴1. حیطه جدایی و طرد : این افراد به این دلیل که نیاز به دلبستگی ایمن در آنها ناکام شده است قادر به برقراری دلبستگی های ایمن و ارضا کننده با دیگران نیستند چرا که خانواده های این افراد معمولا ناپایدار، آزار دهنده پ، طرد کننده و منزوی از دنیای اطراف خود هستند. طرحواره هایی که در این حیطه قرار می گیرند عبارتند از :

· طرد شدن – بی ثباتی

· محرومیت هیجانی

· بی اعتمادی – آزار دیدن

· نقص داشتن – شرم

· انزوای اجتماعی – بیگانگی

🔴2. حیطه خودگردانی و عملکرد مختل :افراد دارای طرحواره های این حیطه در فاصله گرفتن از خانواده و نمادهای پدری یا مادری و عملکرد مستقل مشکل دارند چرا که در کودکی اعضای خانواده آنقدر در کارهای وی دخالت کرده اند و به گونه ای افراطی حمایتگر بوده اند که این افراد نتوانسته اند هویتی مستقل را در خود شکل دهند. طرحواره های این حیطه عبارتند از :

· آسیب پذیری در برابر صدمه یا بیماری

· به هم ریختگی – خود رشد نایافته

· شکست

🔴3. حیطه مرزهای مختل : نقص در حد و مرزهای درونی، بی مسئولیتی در قبال دیگران و بی هدفی دراز مدت از ویژگی های این حیطه است. این مشکلات منجر به عدم رعایت حقوق دیگران، عدم همکاری با آنان، اقدام به رفتارهای مغایر با قانون و عدم برنامه ریزی شخصی واقع گرایانه می شود. خانواده های این افراد غالبا بسیار دخالت کننده، سهل گیر و القا کننده حس برتری در کودک هستند در برخی موارد ممکن است کودک به دلیل عدم رعایت قانون مورد تنبیه قرار نگیرد و ذاهنمایی و هدایت مناسب و کافی دریافت نکند. طرحواه های این حیطه عبارتند از :

· استحقاق داشتن – بزرگ منشی

· خود انضباطی ناکافی

🔴4. حیطه هدایت شدن توسط دیگران : افراد این حیطه تاکید ویژه ای بر ارضای نیازهای دیگران دارند نه خودشان و این کار برای کسب تایید، حفظ ارتباط عاطفی و اجتناب از تنبیه است. خانواده این افراد همیشه این فرد را بصورت مشروط پذیرفته اند و محیط باذیرش بدون قید و شرط در خانواده وجود نداشته است بنابراین این کودکان یاد گرفته اند نیازهای خود را سرکوب نمایند. طرحواره های این حیطه عبارتند از :

· فدا کردن

· قربانی کردن خویشتن

· تایید جویی – پذیرش جویی

🔴5. حیطه هوشیاری افراطی و بازداری :

در این حیطه بر سرکوبی احساسهای خود انگیخته، تکانه ها، اولویت ها و پیروی از قوانین انعطاف ناپذیر و تدو.ین شده تاکید افراطی می شود تا حدی که ممکن است به از دست دادن شادی، لذت، خود ابرازی، آرامش و رابطه های بین فردی نزدیک و سلامتی منجر شود. خانواده این افراد معمولا تنبیه گر، پر توقع، کمال گرا، پیرو قانون، سرکوب کننده هیجان و اجتناب کننده از هر گونه خطا، شادی و آرامش بوده است. طرحواره های این حیطه عبارتند از :

· منفی گرایی – بدبینی

· بازداری هیجانی

· استانداردهای ناعادلانه – عیب جویی افراطی

· تنبیه

جفری یانگ
‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍

یک آینده خوب
نیازی به یک گذشته خوب ندارد...!

تماس از طریق دایرکت 👇
اینستاگرام

https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh

کانال تلگرام 👇
@RAVANBINESH
زندگی سراسر حل مساله است
کارل پوپر


#تله_های_زندگی
#طرحواره 

🔴اهميت شناخت تله های زندگی چيست؟
------------------------------
⭕️"طرحواره ها"يا "تله ها" به خودی خود اهميتی ندارند، اهميت آنها از آنجا شروع مي شود كه در مهمترين تصميم گيری های زندگی مثل ازدواج، انتخاب رشته ی تحصيلي و شغل ما كاملاً تسليم نظر آنها هستيم و از آنها پيروی محض مي كنيم،
و به اين ترتيب آنها ما را به همان جايي مي برند كه خود مي خواهند و ما سالها بعد نمي دانيم چرا با اينهمه تلاش و دقت به آنجا و آنچه كه مي خواسته ايم نرسيده ايم و يا درگير مشكلات تكراري هستيم.
ما چنان اسير اين تله ها مي شويم كه گويي اختيارمان دست آنهاست، همان وقتهايي كه حس مي كنيم

◀️"دست خودم نبود"
◀️"به هيچوجه نميتونم"
◀️"به همه ثابت مي كنم"
◀️"بدون اون مي ميرم"

و خيلي از اين احساسها و افكاري كه ما را محدود مي كنند، مانع از لذت بردن ما از زندگي مي شوند و ما را به سرنوشتي محكوم مي كنند كه از آن ما نيست.

⭕️اولين قدم براي آزادي در تعيين سرنوشت مان و براي قدرتمندانه انتخاب كردن اين است كه بدانيم  تاكنون در چه تله هايي گير افتاده ايم و مستعد گير افتادن در چه تله هايي هستيم

‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍

یک آینده خوب
نیازی به یک گذشته خوب ندارد...!

تماس از طریق دایرکت 👇
اینستاگرام

https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh

کانال تلگرام 👇
@RAVANBINESH
زندگی سراسر حل مساله است
کارل پوپر


بچه هایی که کتک میخورند و فوری نوازش میشوند ذهنیت آنها اینگونه شکل میگیرد که اول کتک و بعد نوازش...

این ها رفتاری میکنند که کتک بخورند تا نوازش شوند، حتی بعد از ازدواج...

‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍

یک آینده خوب
نیازی به یک گذشته خوب ندارد...!

تماس از طریق دایرکت 👇
اینستاگرام

https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh

کانال تلگرام 👇
@RAVANBINESH
زندگی سراسر حل مساله است
کارل پوپر


تا زمانيكه ناخودآگاه را خودآگاه نكنيد زندگي شما را هدايت خواهد كرد و شما نامش را ميگذاريد ( سرنوشت ).
كارل يونگ
‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍

یک آینده خوب
نیازی به یک گذشته خوب ندارد...!

تماس از طریق دایرکت 👇
اینستاگرام

https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh

کانال تلگرام 👇
@RAVANBINESH
زندگی سراسر حل مساله است
کارل پوپر


✔️طرحواره رها شدگی:

وقتی شما در تله زهنی «رهاشدگی» افتاده باشید، همیشه در رابطه با دیگران احساس می‌کنید آدم‌هایی که دوست‌شان دارید، شما را ترک خواهند کرد و براي هميشه تنها خواهيد ماند. نتیجة احساس ترس از تنهایی این است که به دیگران به‌اصطلاح بیش از حد می‌چسبید. این چسبیدگی عاطفی باعث مي‌شود كه دیگران به‌تدریج از شما دور شوند. اگر هنگام جدايي‌هاي طبيعي ـ مثلاً مسافرت یک دوست صمیمی ـ بیش از حد غمگين يا خشمگين می‌شويد، باید به وجود این تله زندگی در وجودتان شک کنید.

 
⁉️از کجا می‌آید؟

کسانی که در بچگی یکی از والدین خود یا جانشینان آنها (مثلاً پدربزرگ یا مادربزرگی که از او مراقبت کرده‌اند) را از دست داده‌اند، فرزندان طلاق، آنهایی که در بچگی والدین‌شان را خیلی کم دیده‌اند، مانند کودکانی که پدران‌شان به مأموریت‌های چندروزه رفته‌اند یا کودکانی که به‌دلیل مشغله شدید پدر یا مادر در هفته فقط چند روز آنها را دیده‌اند و به‌طور کلی کودکانی که برای مدت طولانی تنها و دور از والد یا والدینشان بوده‌اند، افرادی که والدینی غیرقابل پیش‌بینی، معتاد یا الکلی داشته‌اند، و آنها که در خانواده احساس تبعیض کرده‌اند، بیشتر احتمال دارد که در بزرگسالی در تله رهاشدگی بیفتند.

⛔️یک تله واقعی:

نگار، دختر 19ساله‌ای است که با دوستانش در خوابگاه زندگی می‌کند.  او به‌شدت با هم‌اتاقی‌هایش صمیمی است و آنها را حتی موقع انجام دادن کارهای شخصی مانند درس خواندن رها نمی‌کند. برای همین‌، دوستان نگار خیلی دوست ندارند با او باشند و از او فرار می‌کنند. نگار در 10سالگی مادرش را از دست داده و اصلاً دلش نمی‌خواهد این تجربه را در مورد دوستانش هم داشته باشد.

 ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍

یک آینده خوب
نیازی به یک گذشته خوب ندارد...!

تماس از طریق دایرکت 👇
اینستاگرام

https://www.instagram.com/dr_mhasanzadeh

کانال تلگرام 👇
@RAVANBINESH
زندگی سراسر حل مساله است
کارل پوپر

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.