اکوتوپیا(پوریا بختیاری)


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha


روزنوشت‌های شخصی من
لینک ارتباط با ادمین: @ECOTadmin
لینک ثبت نام در کارگزاری:
http://register.etebartaban.ir/?MK=BB08
‏اینستاگرام:(eco.pouria)
‏⁦ instagram.com/eco.pouria?igs… ⁩⁩
‏پادکست(ecotopia)
‏⁦ castbox.fm/vc/5104101
توییتر
https://x.com/pouria

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


فصل دوم
قسمت ۶۴: راه بردگی
چرا سوسیالیسم خطرناک است؟

در این اپیزود در مورد این صحبت می‌کنیم که چطور حکومت‌های سوسیالیست به یک حکومت تمامیت‌خواه تبدیل می‌شوند و به این نکته اشاره می‌کنیم که چطور ساختار سوسیالیست با برنامه‌ریزی اجتماعی باعث سلب آزادی و مرگ دموکراسی می‌شود.

اپیزود راه بردگی را از وبسایت اکوتوپیا گوش کنید.

  @pouriabakhtiari 🧡

🧭: وبسایت اکوتوپیا
🌐 : بات تلگرام
🌐 : صفحه اینستاگرام
🚀: لینک پادکست
▶️: لینک یوتیوب


تعطیلی پنج‌شنبه، برای همراه نشدن با یهود؟
یک اقتصاد معذرت!

خلیل بهروزی‌فر، نماینده مجلس، گفته دلیل تعطیل شدن پنج‌شنبه بجای شنبه، عدم همراهی با یهودیان بوده. این در حالیه که دنیا شنبه و یکشنبه تعطیله، حالا ما پنجشنبه و جمعه، و ما فقط سه روز کاری برای همکاری با دنیا فرصت داریم.

تو اقتصاد یک بحث قدیمی هست که آیا تصمیمات باید برای خیر عمومی گرفته بشه یا تضمین آزادی‌های خصوصی به طور خودکار خیر عمومی رو تامین می‌کنه. اما هیچ اقتصاددانی فکر نمی‌کرد یک روز در یک کشوری، مستقل از خیر عمومی و خصوصی، فقط برای شبیه نشدن به مردم یه کشور دیگه، تصمیمی گرفته بشه، حتی اگر این تصمیم به ضرر همه باشه!

یعنی این همه سال خوندیم و بحث کردیم که آیا تصمیمات باید در راستای آزادی باشن، یا در راستای برابری یا در راستای هر کدوم که منافع بیشتری رو به همراه دارن، همه‌ش کشک! الان تصمیمات در راستایی گرفته می‌شه که شبیه فلانی نباشه. آخه مگه تعطیلی آخر هفته، لباس عروسیه که شبیه لباس خواهر دوماد نشه؟!

من حتی نمی‌گم دشمنی نکنید. بالاخره قدرت دست شماست و دوست دارید دشمنی کنید. صاحب اختیارید. اما آخه با خودزنی؟ یعنی الان یهودی‌ها می‌گن ای وای بیچاره شدیم ایران یه روز کمتر فرصت کار داره؟ الان ما نتونیم با دنیا تجارت کنیم اسرائیل ضربه می‌خوره؟ الان چی می‌شه دقیقا؟

وقتی از حاکمیت عقل حرف می‌زنیم منظور همینه. دقیقا همین عقله که داره در مورد کار، تولید، خودرو، آب، هوا، ارز و بقیه مسائل ما تصمیم می‌گیره. همین عقل که اصلا کاری نداره چی به نفع خودشه، حالا ما هیچی، چی به نفع خودشه حتی.

حالا اینا به کنار، من یه جایی شنیدم یهودی‌ها غذا می‌خورن، نفس می‌کشن، می‌خوابن، حتی گویا دست و پا هم دارن، آقای بهروزی‌فر، حواست باشه یه وقت شبیه یهودی‌ها نشی!

  @pouriabakhtiari 🧡

🧭: وبسایت اکوتوپیا
🌐 : بات تلگرام
🌐 : صفحه اینستاگرام
🚀: لینک پادکست
▶️: لینک یوتیوب


محیط زیست
عامل فروپاشی شوروی


در سال‌های آخر اتحاد جماهیر شوروی، مشکلات زیادی گریبانگیر این کشور بود. فقر، نابرابری، قحطی و خفقان، شوروی رو به یه بمب ساعتی تبدیل کرده بود. در نهایت فاجعه هسته‌ای چرنوبیل در۱۶ آوریل ۱۹۸۶، این بمب ساعتی رو فعال کرد.

در ۱۶ آوریل، قرار بود یکی از رآکتورهای چرنوبیل آزمایش بشه. هدف از آزمایش این بود که ببینن در صورت قطع برق، ژنراتور کمکی توان خنک کردن رآکتور رو داره یا نه. اشتباه در طراحی رآکتور و نبود نیروی متخصص در نیروگاه، باعث ذوب شدن و انفجار رآکتور شد. در نتیجه مقدار زیادی ماده رادیواکتیو در محیط پخش شد.

چرنوبیل نماد تموم بدبختی‌های حزب کمونیست بود. طراحی عمدا ناامن فقط برای این که سوخت ارزون‌تری مصرف کنه، استفاده از نیروهای متعهد به حزب بجای افراد متخصص، دروغگویی و پنهان‌کاری، تخلیه دیرهنگام شهر و به‌سادگی فدا کردن جون آدم‌ها، همه فقط در یک شب در چرنوبیل، آشکار شد.

مقدار تشعشعات رها شده از چرنوبیل ۵۰۰ برابر بمب اتمی هیروشیما بود. منطقه‌ای به وسعت ۱۰۰ هزار کیلومتر مربع به سمی‌ترین منطقه در تاریخ جهان تبدیل شده بود. فعالان محیط‌زیست شروع کردن به تهیه گزارش از عمق فاجعه. یوری شچرباک ۶۳ حیوان عجیب‌الخلقه رو توی منطقه شناسایی کرد. مشخص شد ۸۰ درصد بچه‌های منطقه تیروئید متورم داشتن. نرخ ابتلا به سرطان به شدن بالا رفته بود.
اما دولت مرکزی تموم این فجایع رو انکار می‌کرد.

حزب در مورد میزان آلودگی به مردم دروغ می‌گفت، چون نمی‌خواست مردم با ساخت نیروگاه جدید مخالفت کنن. در سپتامبر ۱۹۸۸، سی‌هزار نفر برای شنیدن صحبت‌های فعالان محیط‌زیست در مینسک گرد هم اومدن.
گزارش خیلی از چیزی که همه فکر می‌کردن ترسناک‌تر بود.


در ماه مارس لیتوانی از شوروی جدا شد. در آگوست ۱۹۹۱ پارلمان اوکراین درخواست همه‌پرسی کرد. بیانیه همه‌پرسی رو ولادمیر یاووریفسکی خوند. یک فعال محیط‌زیست و مسئول تحقیقات.
فقط ۹ روز بعد از همه‌پرسی، شوروی منحل شد.

گورباچوف به صورت مستقیم چرنوبیل رو دلیل فروپاشی اتحاد شوروی اعلام کرد. شمار قربانیان حادثه ۳۱ نفر اعلام شد. اما تخمین زده می‌شه که در بلندمدت و با اضافه شدن مرگ‌های ناشی از سرطان، این عدد به ۹۳ هزار نفر برسه. به این عدد باید تمام کسانی که از کارافتاده شدن، تموم بچه‌هایی که با مشکل به دنیا اومدن و سوگ خانواده‌های داغدار رو هم اضافه کرد.


بعضی تصمیم‌ها ممکنه کوچیک به نظر برسن. مثل انتخاب یه مدیر دولتی، یکم صرفه‌جویی در قیمت سوخت، منتشر نکردن یه خبر یا پنهان کردن یک آمار. اما همین کاهارهای کوچیک می‌تونن یه فاجعه انسانی یا زیست‌محیطی رو رقم بزنن و یک کشور رو نابود کنن. ما نمی‌دونیم اون فاجعه کی و کجا اتفاق میفته ولی حتما اتفاق میفته!

  @pouriabakhtiari 🧡

🧭: وبسایت اکوتوپیا
🌐 : بات تلگرام
🌐 : صفحه اینستاگرام
🚀: لینک پادکست
▶️: لینک یوتیوب


داستان دلار و رییس کل بانک مرکزی

تمام روسای بانک مرکزی در این چند دوره اخیر در‌ مواقعی که قیمت دلار افزایش پیدا می‌کند بر سر یک موضوع توافق دارند و یک حرف را تکرار کرده‌اند:
“نرخ ارز غیر رسمی را قبول نداریم”

ولی نکته اینجاست که غیر از رییس کل بانک مرکزی، همه مردم و کالاها دلار بازار آزاد را پذیرفته‌اند:
درحالیکه نرخ دلار رسمی حدود ۴۰ هزارتومان است
دلار بازار آزاد ۶۵ هزارتومان، دلار بازار سکه و املاک ۸۰ هزارتومان، دلار خودرو خارجی ۱۸۰ هزارتومان وخوراکی‌ها و کالاهای مصرفی هم با دلار بازار آزاد مبادله می‌شوند.

هرچند رییس کل بانک مرکزی در صحبت‌های خود دائما تکرار می‌کند که نرخ بازار آزاد را قبول نداریم ولی دروغ می‌گوید و در عمل اثبات کرده که خیلی هم خوب این نرخ را قبول دارد.
به عنوان مثال در عرضه اخیر بانک مرکزی، ربع سکه با دلار ۹۲ هزارتومانی به مردم عرضه شد!

علاوه بر اینکه روسای بانک مرکزی نرخ ارز بازار را قبول ندارند یک جمله را هم همیشه تکرار می‌کنند:
“نرخ ارز قابل کنترل است و کنترل خواهد شد”

با مرور تاریخ در همین یک دهه گذشته متوجه می‌شویم که عموما بعد از این صحبت‌ها نرخ ارز جهش چشمگیر پیدا می‌کند.

گویا در دنیای واقعی:
“این دلار بازار آزاد است که صحبت روسای بانک مرکزی را قبول ندارد”

  @pouriabakhtiari 🧡

🧭: وبسایت اکوتوپیا
🌐 : بات تلگرام
🌐 : صفحه اینستاگرام
🚀: لینک پادکست
▶️: لینک یوتیوب


چرا نباید از گرانی بنزین دفاع کرد؟

مصطفی میرسلیم اخیرا در مصاحبه‌ای گفته:
دیگر ولخرجی کافی است، بنزین را گران کنید!
البته این صحبت امروز بسیاری از کارشناسان مطرح اقتصادی هم هست که تمام قد از گران شدن بنزین دفاع می‌کنند.

من هم موافق گران شدن بنزین هستم اگر:
۱.واردات خودرو به صورت کاملا آزادانه انجام شود
۲.واردات خودرو بدون اعمال تعرفه انجام شود

اجازه دهید این موضوع را باز کنیم.

خودروهای بی کیفیت داخلی مصرف بسیار بالایی در مقایسه با نسخه‌های خارجی دارند.
میانگین مصرف خودرو تویوتا: ۴.۸
میانگین مصرف خودروهای داخلی:۹.۳

البته باید مدنظر داشت که با توجه به کاهش قدرت خرید مردم و فرسوده شدن خودروهای مورد استفاده داخلی، مصرف سوخت خودروهای موجود در کشور حدود ۱۳ لیتر در هر صد کیلومتر است.

اگر قیمت بنزین جهانی را یک دلار فرض کنیم و مصرف بنزین را صد لیتر در ماه در نظر بگیریم، یک خودرو در سال ۱۲۰۰ دلار مصرف بنزین دارد.
دولت برای یک خودرو اقتصادی ۱۵ هزار دلاری حدود ۱۴ هزار دلار تعرفه و عوارض گمرک دریافت می‌کند(یعنی معادل مصرف ۱۲.۵ سال یک خودرو و این درحالیست که عمر مفید خودرو در دنیا حدود ۱۰ سال است)

یکی از صحبت‌های مدافعان گران شدن بنزین این است که می‌گویند بنزین ارزان است و قاچاق می‌شود پس باید گران کنیم ولی گویا این افراد به این نکته توجه نمی‌کنند که ما به خاطر نداشتن خودرو استاندارد روزانه ۶۰ میلیون لیتر بیشتر مصرف می‌کنیم و این درحالیست که حجم قاچاق بنزین حداکثر ۲۰ میلیون لیتر در روز است(۲.۵ برابر)

بهتر است کارشناسان دلسوز بجای صحبت در مورد گرانی بنزین بر روی واردات خودرو صحبت کنند!

ختم کلام:
هر زمان واردات خودرو به صورت کامل و آزادانه، بدون اعمال تعرفه انجام شد. من نفر اول صف مطالبه گری از دولت برای گرانی بنزین خواهم بود.

شخصا حاضرم با پول چینی‌های درجه سه و چهار موجود در بازار(مثل تیگو و فیدلیتی و…) لکسوس سوار شوم و بنزین ۶۰ هزارتومانی(معادل قیمت جهانی) مصرف کنم.

  @pouriabakhtiari 🧡

🧭: وبسایت اکوتوپیا
🌐 : بات تلگرام
🌐 : صفحه اینستاگرام
🚀: لینک پادکست
▶️: لینک یوتیوب


فصل دوم
قسمت ۶۳: آکنتور
مرور یک فساد سیستماتیک
 
یکی از مثال‌های مهم از فساد گسترده در بازار سرمایه ما شرکت کنتورسازی بود. شاید خیلی‌ها که توی بورس فعال هستن، حتی شاید تحلیلگرهای بازار ما هم ندونن یا یادشون رفته باشه که توی کنتورسازی چه اتفاقاتی رخ داد و چطور مردم به صورت کاملا قانونی سرشون کلاه رفت و سرمایشون رو از دست دادن.
داستان آکنتور داستان دردناکی هست که متاسفانه به فراموشی سپرده شده.
در این اپیزود در همین مورد قرار هست صحبت کنیم

اپیزود آکنتور رو از طریق وبسایت اکوتوپیا گوش کنید.

  @pouriabakhtiari 🧡

🧭: وبسایت اکوتوپیا
🌐 : بات تلگرام
🌐 : صفحه اینستاگرام
🚀: لینک پادکست
▶️: لینک یوتیوب


فصل دوم
قسمت ۶۲: هدف‌گذاری مالی
چند توصیه اقتصادی برای شروع سال جدید
 
سلام سال نو مبارک امیدوارم که امسال براتون سال بهتری باشه و اتفاقات بهتری رقم بخوره و بتونید به برنامه و اهداف مدنظرتون برسید.
سعی کردیم در اولین اپیزود امسال بریم سراغ اینکه چطور یک برنامه مالی منظم و مشخص برای خودمون ایجاد کنیم و هدف گذاری درستی انجام بدیم.

اپیزود هدف‌گذاری مالی را از طریق وبسایت اکوتوپیا گوش کنید.


  @pouriabakhtiari 🧡

🧭: وبسایت اکوتوپیا
🌐 : بات تلگرام
🌐 : صفحه اینستاگرام
🚀: لینک پادکست
▶️: لینک یوتیوب


فصل دوم
قسمت ۶۱: دارسی تا رییسی
نفت با اقتصاد ایران چه کرد؟
 
امروز ۲۹ اسفند سالروز ملی شدن صنعت نفت است ولی نکته مهم اینجاست که :

نفت در ایران هیچ وقت ملی نشد و دولتی شد.

نفت در ایران از زمان پیدایش نفت در ایران، اقتصاد و سیاست دستخوش تغییرات جدی شدند تا جاییکه حتی به انقلاب‌ها، اخراج پادشاهان، اعتراض و کودتا و... اتفاقات بسیار زیادی منجر شد.
حتی در دورانی هم عده‌ای بحث ملی شدن نفت را مطرح کردند که این خود مشکلات اقتصادی را شدیدتر هم کرد و نه تنها مشکلات را حل نکرد بلکه بحران‌های  بزرگتری نیز ایجاد کرد. چرا که نفت در ایران هیچوقت ملی نشد و دولتی شد.
 
 
 در این اپیزود تاریخ نفت را از زمان پیدایش نفت تا امروز را مورد بررسی قرار می‌دهیم و به فراز و نشیب‌های این دوران اشاره می‌کنیم و در انتها راه حل درست را نیز بیان می‌کنیم.
گوش کردن این اپیزود به درک بیشتر شما از ساختار اقتصادی و سیاسی کمک می‌کند

  @pouriabakhtiari 🧡

🧭: وبسایت اکوتوپیا
🌐 : بات تلگرام
🌐 : صفحه اینستاگرام
🚀: لینک پادکست
▶️: لینک یوتیوب


نقشه راه سرمایه گذاری در سال ۱۴۰۳ منتشر شد

در این شماره از نشریه چه چیزی به دست خواهیم آورد؟
۱.تحلیل شاخص‌های اقتصادی و بودجه
۲.تحلیل وضعیت فعلی بازارهای سرمایه گذاری و پیش بینی آن در سال آینده(بورس، خودرو، طلا، مسکن، دلار و...)
۳.توصیه‌ها و استراتژی‌های مالیاتی
۴.بررسی و معرفی صندوق‌های سرمایه گذاری پرپتانسیل(سرمایه گذاری غیر مستقیم)
۵.معرفی سبدها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری بر اساس سطح دارایی و قدرت ریسک‌های مختلف



با تهیه این نشریه شما به موارد زیر دسترسی خواهید داشت:
۱.دریافت ویدیو ۸ ساعته آموزش روش تحلیل و سرمایه گذاری در بازارهای مختلف
۲.دسترسی سه ماهه به وبسایت تحلیل اپ
۳.عضویت در کلاب کتابخوانی اکوتوپیا
۴.عضویت در کانال تلگرامی ویژه جهت پاسخگویی به سوالات شما و قراردادن آپدیت تحلیل‌ها

سال آینده سال بسیار سخت و پرنوسانی است بر همین اساس ما به مدت یکسال در کنار شما خواهیم بود و به تمامی سوالات سرمایه گذاری شما پاسخ می‌دهیم و فرصت‌های آربیتراژی و سرمایه‌گذاری‌های مختلف را ارائه خواهیم کرد و مواقع حبابی شدن بازارها هشدار خواهیم داد.

"بسیاری از افراد صرفه جویی میلیونی می‌کنند تا ضررهای میلیاردی دهند."

ما تلاش می‌کنیم در این فضای پر از ابهام، چراغ راهی برای تصمیم گیری‌های شما باشیم. لذا با توجه به التهابات و اتفاقات مختلف در فضای اقتصادی کشور در سال آتی، تهیه این شماره نشریه سرمایه گذاری است و نه هزینه.

جهت دریافت این نشریه و فیلم‌های آموزشی و عضویت در کانال تلگرامی لطفا به سایت اکوتوپیا مراجعه نمایید.

لینک تهیه نشریه نقشه راه سرمایه گذاری


هر سوالی هم داشتید لطفا از ادمین بپرسید
آیدی ادمین


مجلس اقلیت
پیروزی آرا باطله چه معنایی دارد؟

در انتخابات مجلس امسال اتفاقی بی‌نظیر رقم خورد:
آرا باطله پیروز شد و رکورد کمترین میزان مشارکت زده شد و مجلس اقلیت شکل گرفت.
بیایید باهم بررسی کنیم تا بهتر متوجه شویم چه اتفاقی در آینده رقم خواهد خورد.

اقلیتی که رای آوردند در لیست علی اکبر رائفی‌پور بودند. پس مجلس اقلیت، صرفا منتخبین یک جبهه و گروه خاص هستند و این دقیقا چیزی است که نسیم طالب در کتاب پوست در بازی به آن حکمرانی اقلیت می‌گوید.

حکمرانی اقلیت چیست؟
یک اقلیت سه چهار درصدی در یک جامعه که بیش از حد متعصب و سرسخت و نامدارا هستند می‌توانند خواسته خود را به بقیه جامعه تحمیل کند، آن هم به شرطی که به اندازه کافی سختگیر باشند و بر روی افکار و عقاید خود پافشاری کنند.

نکته مهمی که راجع به حکمرانی اقلیت باید بدانیم این است که:
منفعت قشر اقلیت از یک قانون، در مقابل نفع اکثریت از لغو اون قانون قابل مقایسه نیست.
مثلا در ایران عده محدودی مدافع جلوگیری از واردات خودرو هستند و از انحصار منفعت میبرند و اکثر افراد جامعه در حال ضرر کردن هستند ولی منفعت قشر اقلیت اجازه نمی‌دهد واردات خودرو آزاد شود.

مجلس اقلیتی که با حداقلی‌ترین میزان مشارکت، آن‌هم توسط یک طیف خاص تشکیل شده فقط حافظ منافع آن قشر اقلیت است پس نه قانونی که می‌گذارد اعتبار دارد و نه حرف‌هایی که میزند...
حکمرانی اقلیت باعث می‌شود قشر اقلیت نظر خود را به بقیه تحمیل کنند!

اما عده‌ای حتی در این حالت هم، انگشت اتهام و تقصیر را به طرف مردم نشان می‌دهند که اگر شما مشارکت می‌کردید و رای می‌دادید این قشر اقلیت رای نمی‌آورد!
که در جواب به این افراد باید گفت رمان کوری و سپس رمان بینایی را بخوانید. ژوزه ساراماگو در ابتدای رمان اشاره کرد که مردم بعد از کوری سیاسی حالا بیدار و بینا شدند و با بیداری بیشتر این بار تصمیم به رای ندادن و سپس رای باطله دادن کردند.

اپیزود حکمرانی اقلیت را در اکوتوپیا گوش کنید.



  @pouriabakhtiari 🧡

🧭: وبسایت اکوتوپیا
🌐 : بات تلگرام
🌐 : صفحه اینستاگرام
🚀: لینک پادکست
▶️: لینک یوتیوب


فصل دوم
قسمت ۶۰: قدرت داستان
قدرتمندترین ابزار ساخت بشر
 
 
داستان‌ها به شکل اعجاب‌آوری درک ما از جهان رو می‌سازن. اون چیزی که انسان امروزی رو، با وجود تمام تفاوت‌ها، در عقاید و طرز فکرها، به صورت یک پیکره متحد به عنوان جامعه جهانی در کنار هم قرار داده، داستانه. روایتی از چیزهایی که به چشم ندیدیم، اما از صمیم قلب اون‌ها رو پذیرفتیم. چیزهایی مثل میکروب، کهکشان راه شیری، پول، قانون تجارت، آزادی بیان و برابری نژاد.
داستان رو که از ما بگیرن، ما دوباره به حیوانی ضعیف و دو پا، با کله‌ای گنده، پوستی بدون مو و ناخن‌هایی شکننده تبدیل می‌شیم. فرق انسانِ متمدنِ شهروندِ ایرانیِ درستکارِ کتاب‌خونِ مدیرعاملِ یک شرکتِ تجاری، با این حیوان معمولی فقط در یک کلمه خلاصه می‌شه: داستان!
 
در این اپیزود در همین مورد صحبت خواهیم کرد، با گوش دادن به این اپیزود علاوه بر اینکه اهمیت داستان رو متوجه میشید، سواد رسانه‌ای شما رو هم افزایش میده.

از طریق لینک زیر میتونید از طریق سایت اکوتوپیا هم متنش رو بخونید هم خود پادکست رو بشنوید:
اپیزود: قدرت داستان | پادکست اکوتوپیا

#پادکست_اکوتوپیا

  @pouriabakhtiari 🧡

🧭: وبسایت اکوتوپیا
🌐 : بات تلگرام
🌐 : صفحه اینستاگرام
🚀: لینک پادکست
▶️: لینک یوتیوب


فصل دوم
قسمت ۵۹: بازی پانزی
تراژدی پولدار شدن یک شبه!
 
یکی از معروف‌ترین و جنجالی ترین بازی های اقتصاد بازی پانزی است. بازی که حدودا 140 سال پیش طراحی شد ولی انقدر جذاب و سودآور بود که افراد و موسسات مختلفی در ایران و دنیا از آن استفاده کردند و هنوز هم استفاده می‌کنند.
در این اپیزود در همین مورد صحبت خواهیم کرد و فرآیند و یاز و کار و تاریخچه این بازی را باهم مرور خواهیم کرد.
 
متن و ویس این قسمت رو میتونید از طریق لینک زیر در سایت اکوتوپیا گوش کنید:
اپیزود 59: بازی پانزی | پادکست اکوتوپیا

#پادکست_اکوتوپیا

  @pouriabakhtiari 🧡

🧭: وبسایت اکوتوپیا
🌐 : بات تلگرام
🌐 : صفحه اینستاگرام
🚀: لینک پادکست
▶️: لینک یوتیوب


فصل دوم
اپیزود ۵۸: کریم‌خان زند
پادشاه بدون تاج

اگر به شیراز سفر کنید، محاله مسیرتون به ارگ کریم‌خان، مسجد وکیل و بازار وکیل نیفته. یادگارهایی از پادشاهی بزرگ که هیچ وقت خودش رو کریم‌شاه خطاب نکرد و برای نخستین بار ادعای وکالت مردم رو بجای سروری و اربابی اون‌ها وارد ادبیات سیاسی کرد. پادشاهی ملقب به وکیل‌الرعایا که هرگز تاج بر سر نگذاشت و وضعیتش حسابی با شاهان گذشته ایران و حتی پادشاهان جهان متفاوت بود. تنها شاهی که حتی بعد از انقلاب، اسمش از روی خیابون‌ها برداشته نشد و هنوز یکی از مهم‌ترین خیابان‌های تهران مزین به نام این مرده.

این ایپزود و متنش رو میتونید از طریق وبسایت اکوتوپیا گوش کنید.
لینک قسمت ۵۸

#پادکست_اکوتوپیا

  @pouriabakhtiari 🧡

🧭: وبسایت اکوتوپیا
🌐 : بات تلگرام
🌐 : صفحه اینستاگرام
🚀: لینک پادکست
▶️: لینک یوتیوب


فصل دوم
قسمت ۵۷: انتقال انتخاب
بررسی تعارف از دیدگاه اقتصاد رفتاری


تعارف بخشی از فرهنگ ما است. وقتی برای اولین بار متوجه می‌شی که خارجی‌ها تقریبا هیچ درکی از تعارف ندارن و براشون تعارف ایرانی خیلی آزاردهنده است، ممکنه حسابی تعجب کنی. اما ما به خوبی قواعد بازی رو یاد گرفتیم و ازش پیروی می‌کنیم.


در این اپیزود می‌خوایم به یه بخشی از تعارف به اسم انتقال انتخاب بپردازیم. انتقال انتخاب یعنی اونجا که یکی می‎گه سیب می‌خوری یا گلابی، طرف مقابل می‌گه هر کدوم که خودت بگی برای من فرقی نداره. یا هر چی بقیه گفتن. یا هر کدوم که راحتتره. به این شکل انتتخاب بین دو گزینه رو به نفر مقابل منتقل می‌کنه که خود این قضیه تبعات بدی هم برامون خواهد داشت.

این قسمت رو میتونید از طریق سایت اکوتوپیا بشنوید:
لینک قسمت ۵۷‌ام

#پادکست_اکوتوپیا

  @pouriabakhtiari 🧡

🧭: وبسایت اکوتوپیا
🌐 : بات تلگرام
🌐 : صفحه اینستاگرام
🚀: لینک پادکست
▶️: لینک یوتیوب


فصل دوم
قسمت ۵۶: ورشکستگی آبی
زاینده رود و ارومیه چرا خشک شدند؟

ایران تا بیست سال دیگر هیچ آبی ندارد و همه ما محکوم به مهاجرت و فرار خواهیم شد و این از معجزات اقتصاد دستوری است!

بحران آب در ایران بسیار جدی شده و اوضاع بدتر هم خواهد شد و نکته دردناک اینجاست که ذینفعان و مسئولین انگشت اتهام را به هر سمتی نشان می‌دهند و مقصر اصلی را مخفی می‌کنند.

علت خشکسالی زاینده رود بی‌حجابی مردم است.
گناه مردم زیاد شده که امروز آب کم شده
مصرف بی رویه مردم باعث شده ارومیه خشک شود!
برای برطرف شدن مشکل آب باید نماز باران خواند.

در این اپیزود در همین مورد صحبت خواهیم کرد و ریشه اصلی ورشکستگی آب در ایران را بررسی خواهیم کرد

این اپیزود رو میتونید از طریق وبسایت اکوتوپیا گوش کنید:
قسمت ۵۶: ورشکستگی آبی

#پادکست_اکوتوپیا

  @pouriabakhtiari 🧡

🧭: وبسایت اکوتوپیا
🌐 : بات تلگرام
🌐 : صفحه اینستاگرام
🚀: لینک پادکست
▶️: لینک یوتیوب


  فصل دوم
قسمت ۵۵: موتور دیکتاتوری چطور کار می‌کند؟
راه دشوار رسیدن به دموکراسی
 
به نظرتون آیا یه کشور برای این که از نظر اقتصادی رشد کنه، حتما باید یه نظام سیاسی دموکراتیک داشته باشه؟ آیا امکانش هست یک کشور با وجود حکام دیکتاتور بتونه توسعه پیدا کنه؟ اگر مردم از نظر اقتصادی وضعیت مطلوبی ندارن، مشکل از کجا است؟ آیا انتخابات، رسانه آزاد، حاکمیت محدود در زمان و فعالیت حزبی، بیشتر از سرمایه‌گذاری خارجی و داشتن ذخیره ارزی می‌تونه به بهبود وضع زندگی مردم کمک کنه؟ یا یک سوال مهم‌تر، آیا اقتصاد اون قدر که تصور می‌شه سیاسیه؟

در این اپیزود در همین مورد صحبت خواهیم کرد.

متن و ویس اپیزود رو میتونید از طریق وبسایت اکوتوپای گوش کنید:
لینک اپیزود ۵۵

#پادکست_اکوتوپیا

  @pouriabakhtiari 🧡

🧭: وبسایت اکوتوپیا
🌐 : بات تلگرام
🌐 : صفحه اینستاگرام
🚀: لینک پادکست
▶️: لینک یوتیوب


فصل دوم
قسمت ۵۴: هفت چیزی که با پول نمی‌توان خرید

شاید شما هم این جمله را زیاد شنیده باشید که "پول خوشبختی نمی‌آورد" ولی نکته اینجاست که شاید پول خوشبختی نیاورد ولی بی پولی قطعا بدبختی می‌آورد.

برای داشتن زندگی بهتر حتما باید تلاش کنیم که پول بیشتری بدست آوریم ولی باید توجه داشت بر خلاف تصور رایج بسیاری از چیزها را نمی‌توان با پول بدست آورد و بسیاری از ثروتمندان هستند که حسرت‌های بسیاری دارند.

در این اپیزود در همین مورد صحبت خواهیم کرد. نکات مهم را اشاره می‌کنیم که شما با هر میزان دارایی حتما باید به آن توجه کنید

این اپیزود رو میتونید از طریق سایت اکوتوپیا گوش کنید:
لینک اپیزود ۵۴

#پادکست_اکوتوپیا

  @pouriabakhtiari 🧡

🧭: وبسایت اکوتوپیا
🌐 : بات تلگرام
🌐 : صفحه اینستاگرام
🚀: لینک پادکست
▶️: لینک یوتیوب


دوستان سلام
شب همگی بخیر

چند تا سوال پر تکرار رو لازمه جواب بدم:

۱.کسانی که وبینار رو ثبت نام کردن ویدیو وبینار در پنلشون تو سایت تحلیل اپ هست که میتونید به پنلتون مراجعه کنید و ویدیوها رو ببینید(پیامکش هم براتون ارسال شده)

۲.یک کانال تلگرام برای شرکت کنندگان ایجاد شده که در اون کانال هم فیلم‌های وبینار رو گذاشتیم، هم فایل متنی وبینار تا چند روز آینده قرار میگیره، هم اینکه به سوالاتتون پاسخ میدیم.

۳.چند تا قول دادیم به شرکت کنندگان وبینار:
یکی اینکه عضویت سه ماهه تحلیل اپ براتون فعال کنیم که فعال شده برای همه شرکت کننده‌ها
یکی دیگه اینکه در کلاب چهارم کتابخونی اکوتوپیا به طور رایگان عضو بشید که این هم انجام شده، کلاب چهارم از فردا شروع میشه
مورد سوم هم اینکه پشتیبانی یک ساله به طور رایگان در تلگرام خواهیم داشت و یک سال به سوالات اقتصادی شما جواب میدیم و تحلیل‌هامون رو به روز میکنیم و فرصت‌های سرمایه گذاری آینده رو معرفی میکنیم. که این مورد هم در همون کانال تلگرام وبینار انجام خواهد شد.
(اگر هرکدوم اینا براتون فعال نشده لطفا به آیدی پشتیبان پیام بدید)


۴.اگر در وبینار هم ثبت نام نکردید
میتونید از طریق لینک زیر ثبت‌نام کنید هم فیلم‌ها و فایل‌ها در اختیارتون قرار میگیره، هم اینکه تمام مواردی که قول دادیم برای شما هم فعال میشه
لینک ثبت نام


⚠️مورد آخر اینکه ما دو گروه پشتیبان داریم
برای پشتیبانی سایت و مسائل مربوط به تحلیل اپ به این آیدی پیام بدید:
@TahlilAppSupport

⚠️برای مسائل مربوط به کلاب کتابخونی و عضویت در کانال وبینار به این آیدی پیام بدید:
@ECOTadmin


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
فصل دوم
قسمت ۶۰: قدرت داستان
قدرتمندترین ابزار ساخت بشر
 
 
داستان‌ها به شکل اعجاب‌آوری درک ما از جهان رو می‌سازن. اون چیزی که انسان امروزی رو، با وجود تمام تفاوت‌ها، در عقاید و طرز فکرها، به صورت یک پیکره متحد به عنوان جامعه جهانی در کنار هم قرار داده، داستانه. روایتی از چیزهایی که به چشم ندیدیم، اما از صمیم قلب اون‌ها رو پذیرفتیم. چیزهایی مثل میکروب، کهکشان راه شیری، پول، قانون تجارت، آزادی بیان و برابری نژاد.
داستان رو که از ما بگیرن، ما دوباره به حیوانی ضعیف و دو پا، با کله‌ای گنده، پوستی بدون مو و ناخن‌هایی شکننده تبدیل می‌شیم. فرق انسانِ متمدنِ شهروندِ ایرانیِ درستکارِ کتاب‌خونِ مدیرعاملِ یک شرکتِ تجاری، با این حیوان معمولی فقط در یک کلمه خلاصه می‌شه: داستان!
 
در این اپیزود در همین مورد صحبت خواهیم کرد، با گوش دادن به این اپیزود علاوه بر اینکه اهمیت داستان رو متوجه میشید، سواد رسانه‌ای شما رو هم افزایش میده.

از طریق لینک زیر میتونید از طریق سایت اکوتوپیا هم متنش رو بخونید هم خود پادکست رو بشنوید:
اپیزود: قدرت داستان | پادکست اکوتوپیا


دوستان خیلی خیلی ممنونم بابت اعتمادی که دارید و در وبینار ثبت نام کردید
حقیقتا ثبت نامی‌ها بیشتر از انتظارمون بود و واقعا انتظار این حجم استقبال رو نداشتیم
تموم سعیم رو میکنم و بهتون قول میدم حداکثر رضایتتون رو بتونیم جلب کنیم😎✋


وبینار امروز راس ساعت ۱۵ شروع میشه
اگر ثبت نام کردید ساعت ۱۵ روی لینک بزنید و وارد بشید.
لینک ورود


اگر ثبت نام نکردید هم از طریق لینک زیر ثبت نام کنید:
لینک ثبت نام


امیدوارم که امروز همه چیز خوب پیش بره
و از روند اجرا رضایت کافی رو داشته باشید

مخلصیم❤️

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.