کتابخانه پارس


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha


بزرگترین آرشیو کتب با موضوعات فلسفه ، ادبیات ، تاریخ ، رمان ،داستان کوتاه، نمایش نامه
کتابهای صوتی وpdf
@parsslibrary
Telegram.me/ParssLibrary

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


یلداتون مبارک💙💙🧿🧿


شب یلدا یکی از زیباترین و کهن‌ترین جشن‌های ایرانی است که در طول قرن‌ها در میان ایرانیان جایگاه ویژه‌ای داشته

این شب که در پایان آخرین روز پاییز و آغاز اولین روز زمستان برگزار می‌شود، طولانی‌ترین شب سال است و از گذشته‌های دور نمادی از غلبه نور بر تاریکی، امید بر یأس و شادی بر غم بوده است.

تاریخچه شب یلدا
واژه «یلدا» ریشه‌ای سریانی دارد و به معنای تولد یا زایش است. این شب به دوران ایران باستان و آیین‌های زرتشتی بازمی‌گردد. ایرانیان باستان معتقد بودند که پس از این شب که طولانی‌ترین شب سال است، روزها طولانی‌تر شده و خورشید قدرت بیشتری پیدا می‌کند. از این رو، این شب را با برگزاری جشن و گردهمایی گرامی می‌داشتند.

سنت‌های شب یلدا
در شب یلدا، خانواده‌ها دور هم جمع می‌شوند و لحظاتی گرم و صمیمی را در کنار یکدیگر سپری می‌کنند. این شب سرشار از آداب و رسوم خاص است که هر کدام معانی نمادین خود را دارند. برخی از مهم‌ترین سنت‌های شب یلدا عبارتند از:

1. خواندن اشعار حافظ
فال حافظ یکی از رسوم اصلی شب یلداست. اعضای خانواده دیوان حافظ را باز کرده و با نیت‌های خوب، شعری را برای یکدیگر می‌خوانند. این سنت، علاوه بر ایجاد فضایی شاد، فرصتی برای تفکر و اندیشه فراهم می‌آورد.

2. میوه‌ها و خوراکی‌های خاص
میوه‌های شب یلدا به ویژه انار و هندوانه، جایگاه ویژه‌ای در این جشن دارند. انار با دانه‌های سرخ و براقش نمادی از شادی، عشق و برکت است. هندوانه نیز به عنوان نماد سلامتی و دوری از گرمای تابستان در این شب خورده می‌شود.

3. آجیل شب یلدا
خوردن آجیل در این شب، همراه با نقل خاطرات و داستان‌های قدیمی، لذت‌بخش‌تر می‌شود.

4. داستان‌گویی و قصه‌های قدیمی
پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها در این شب با روایت قصه‌ها و افسانه‌های قدیمی، لحظاتی فراموش‌نشدنی برای کودکان و دیگر اعضای خانواده خلق می‌کنند. این سنت، فرصتی برای حفظ فرهنگ و انتقال ارزش‌های ایرانی به نسل‌های بعدی است.

5. آش و خوراکی‌های گرم
در برخی مناطق ایران، مردم در شب یلدا غذاهای سنتی مانند آش یا خوراک‌های گرم تهیه می‌کنند تا به استقبال زمستان بروند.

شب یلدا فرصتی برای تقویت پیوندهای خانوادگی و اجتماعی است. در این شب، خانواده‌ها کدورت‌ها را کنار می‌گذارند، از گذشته یاد می‌کنند و امید به آینده را جشن می‌گیرند. این جشن یادآور ارزش‌هایی چون مهربانی، محبت و احترام به بزرگترهاست.

یلدا در مناطق مختلف ایران

آداب و رسوم یلدا در مناطق مختلف ایران متنوع است. مثلاً:
در خراسان، مردم شعری از شاهنامه می‌خوانند و به داستان‌های حماسی علاقه‌مند هستند.

در آذربایجان، مردم شب‌نشینی می‌کنند و تنقلات خاصی مانند تخمه و میوه خشک مصرف می‌کنند.
در گیلان، خوراکی‌هایی مانند کدو و لبوی داغ محبوبیت دارد.

شب یلدا نماد امید، روشنایی و شروعی دوباره است. این جشن نه تنها در ایران بلکه در میان بسیاری از کشورهای فارسی‌زبان و حتی در فرهنگ‌های دیگر نیز شناخته شده است. یلدا فرصتی برای یادآوری اهمیت دوستی، خانواده و گذراندن زمان‌های ارزشمند با عزیزان است.

پایان‌ شب یلدا، نوید آغاز روزهای روشن‌تر و امید به آینده‌ای پر از برکت و نور است.

به امید ایرانی شاد و آباد❤️

👁‍🗨👁‍🗨👁‍🗨
@parsslibrary


اهریمن در مغاک جلد دوم(@ocbooks).pdf
64.7Mb
اهریمن در مغاک ۲ - آلکساندرا برکن

طرفداران آثار جذاب آلکساندرا برکن در کتاب آخرین نوادگان ردینگ 2: اهریمن در مغاک منتظرند تا ببینند جدال پراسپر و اهریمن بدخوی درونش به کجا خواهد رسید؟ برکن در جلد دوم این مجموعه شما را با پسر نوجوان داستان همراه می‌کند تا به دنبال او وارد دنیایی عجیب و تاریک شوید و قدم به قدم هیجانی سرشار از لذت را تجربه کنید.


اهریمن در آینه جلد اول(@ocbooks).pdf
52.8Mb
اهریمن در آینه ۱ - آلکساندرا برکن

پراسپر تنها عضو عادی خاندان بااصالت، ثروتمند و موفق ردینگ است. اوضاع مثل همیشه است تا این که می فهمد اهریمنی درونش لانه کرده. داستان این است که پدر پدر پدر پدر پدر پدربزرگش قراردادی با یک اهریمن بسته بوده تا ثروت و خوشبختی نصیب خاندانش شود و در مقابل، کل اعضای خاندان تا ابد به اهریمن خدمت کنند. اما این قرارداد را همان موقع نقض کرده و حالا «الستور»، اهریمن چهارهزارساله ای که درون پراسپر گرفتار شده، می خواهد بیرون بیاید. مشکل اصلی این جاست که الستور اصلا اهل بخشش و فراموشی نیست و فقط چند روز دیگر مانده تا آزاد شود و انتقام بگیرد. چیزی هم که پراسپر اصلا از آن خبر ندارد این است که هر شبی که می گذرد نیروی شیطانی الستور بیشتر و بیشتر می شود...!


📕خاطرات سیاسی محمد ری شهری

محمد محمدی نیک، با نام قبلی محمد درون‌پرور و معروف به محمد محمدی ری شهری نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری است. او حاکم شرع دادگاه‌های انقلاب اسلامی، دادگاه انقلاب ارتش، وزیر اطلاعات بین سال‌های 1363 تا 1368
دادستان کل کشور، دادستان دادگاه ویژه روحانیت و سرپرست حجاج ایرانی بود و هم اکنون نایب تولیه شاه‌عبدالعظیم و رئیس مؤسسه علمی فرهنگی دارالحدیث است.

محمد ری‌شهری طی جریانات 15 خرداد 1342 با اهداف و دیدگاه‌های روح‌الله خمینی آشنا شد.
در تیر ماه 1344 توسط ساواک مشهد دستگیر و به زندان محکوم شد. سپس در سال 1345 ضمن تمرّد از شرکت در جلسه دادگاه تجدید نظر ساواک به شهر نجف رفت. وی در سال 1346 بعد از 13 ماه به ایران بازگشت و در حوزه علمیه مشهد به تحصیل پرداخت. در همین مدت مجدداً تحت تعقیب ساواک قرار گرفت و در دادگاه تجدید نظر بار دیگر به زندان محکوم شد.

ری_شهری در اواسط سال 1358 به ریاست دادگاه انقلاب ارتش منصوب شد و مهم‌ترین مسایلی که در طول تصدی او مورد بررسی قرار گرفت عبارت‌اند از:

رسیدگی به اتهامات متهمین حزب خلق مسلمان در پایگاه‌های هوایی.
محاکمه متهمین به شرکت در کودتای نوژه.
رسیدگی به ماجرای قطب زاده
رسیدگی به اتهامات سران نظامی حزب توده


احکام اعدام صادره
پس از اعدام‌های آغازین انقلاب به قضاوت صادق خلخالی ری شهری مسئولیت محاکمه افراد سرشناس را به عهده داشت که برخی افرادی که به حکم محمد ری‌شهری اعدام شده‌اند عبارتند از:

صادق قطب‌زاده
فتح‌الله امید نجف‌آبادی
سید مهدی هاشمی (پاسدار)

فرماندهان ارتش جمهوری اسلامی در جنگ ایران و عراق، به اتهام عضویت در حزب توده ایران: بهرام افضلی، حسن آذرفر، هوشنگ عطاریان و بیژن کبیری

121 نفر از افسران و درجه‌داران ارتش در ماجرای کودتای نوژه

10 نفر از افسران و درجه‌داران ارتش در ماجرای حزب خلق مسلمان

مناصب:
حاکم شرع دادگاه‌های انقلاب اسلامی، ریاست دادگاه انقلاب ارتش، وزیر اطلاعات، دادستان کل کشور، دادستان ویژه روحانیت، تولیت شاه‌عبدالعظیم، نمایندگی مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری، نمایندگی ولی فقیه و سرپرست حجاج دبیر کلّی جمعیت دفاع از ارزشهای انقلاب اسلامی را در سوابق خود دارد و هم اکنون، رئیس مؤسسه فرهنگی دارالحدیث است.
آخرین سمت رسمی وی سرپرستی حجاج ایرانی بود که در دی 1388 از آن استعفا کرد.




آن_هنگام_که_نفس_هوا_می_شود_پال_کالانیتی.zip
14.3Mb
📗 آن هنگام که نفس هوا میشود
👤 پال کالانیتی
〰 265 صفحه


📖 آن هنگام که نفس هوا می‌شود - وقتی نفس هوا می‌شود - آخرین نفس
👤 پال کالانیتی
🗃
#فلسفی #علمی #پزشکی #برگزیده_گودریز #امیدبخش #زندگینامه #برگزیده_بیل_گیتس #پرفروش_نیویورک_تایمز

✍🏻 پال کالانیتی، در 36سالگی و در آستانه ی کامل کردن تحصیلات ده ساله ی خود برای تبدیل شدن به یک جراح مغز و اعصاب، درمی یابد که به سرطان ریه مبتلاست. او یک روز، پزشکی بود که بیماران در حال مرگ را درمان می کرد و روز دیگر به مریضی تبدیل شده بود که با مرگ دست و پنجه نرم می کند. به همین سادگی، آینده ای که پال و همسرش برایش نقشه ها کشیده بودند، از بین رفت.


دولت عباسیان.zip
213.0Mb
#کتاب_صوتی
📚 دولت عباسیان
✍ محمد سهیل طقوش
- حجت الله جودکی - رسول جعفریان
▫️بني‌هاشم كه پس از سال 41 ق. به‌ طور كامل از صحنه سياسي دنياي اسلام حذف شده بود، به صورت رقيب و جانشين احتمالي امويان به فعاليت ‌های انقلابی روی آورد. از حدود سال 100 ق. بني‌هاشم به دو شاخه عباسی و علوی تقسيم شدند. گرچه، در ظاهر، همه از شعار «الرضا من آل محمد» كه به‌طور نامشخص، فردي از اهل‌بيت(ع) را براي خلافت مطرح مي‌كرد، دفاع مي‌كردند. سرانجام عباسيان در سال 132 ق. با ايجاد يك تشكل وسيع و حمايت «ابومسلم خراسانی» توانستند خلافت را در دست بگيرند. از اين زمان، علويان به عنوان رقيبان اصلی با آنان به مقابله پرداختند و قيام‌های زيادی صورت دادند. عباسيان چهار دوره مختلف را پشت سرگذاشتند و در مجموع از سال 132 تا 656 ق. حكومت كردند. در سال 656 مغولان بغداد را تصرف و دولت عباسی را ساقط كردند. دولت عباسيان يكي از طولاني‌ترين دولت‌های مسلمان بود كه بيش از پنج قرن، صحنه سياسی ايران را در اختيار داشت. بنيادهای سست فرهنگی، مذهبی و اخلاقی اين دولت، تأثيری منفی در عالم اسلام برجای گذاشت.


#کتاب_صوتی
#تمدن_اسلامی_در_عصر_عباسیان
#دکتر_محمدکاظم_مکی
#دکترمحمد_سپهری
#تاریخی
کتاب حاضر برای دانشجویان رشته الهیات گرایش تاریخ و تمدن در مقطع کارشناسی به عنوان منبع اصلی درس کلیات فرهنگ و تمدن اسلامی به ارزش دو واحد ترجمه شده است.
مقدمه مترجم_مقدمه مؤلف
بخش اول: تمدن، عصر، سرزمین
فصل اول: مفهوم تمدن و ویژگیهای آن
فصل دوم: عصر عباسی و گستره جغرافیایی آن
بخش دوم: جامعه عباسی و احوال معیشت
فصل اول: ساختار جامعه عباسی
فصل دوم: مجتمعهای مسکونی و جنبش عمرانی و شهرسازی
فصل سوم: احوال معیشت در عصر عباسی
فصل چهارم: اعیاد، مناسبتها و جشنها
بخش سوم: سازمان اداری، مالی و اقتصادی عصر عباسی
فصل اول: امور اداری و مالی
فصل دوم: امور اقتصادی و عمران اراضی در عصر عباسی
فصل سوم: صنعت، تجارت و ارتباطات
بخش چهارم: فرهنگ در عصر عباسی
فصل اول: منابع و مراکز فرهنگ در عصر عباسی
فصل دوم: اندیشه در عصر عباسی
فصل سوم: ادبیات و هنر در عصر عباسی
خاتمه .




مدیریت و واگذاری کارها تریسی .pdf
950.0Kb
📙 مدیریت و واگذاری کارها
🖌 برایان تریسی
📝 ژان بقوسیان و بنفشه عطرسائی




رمان صوتی من احمق به قلم شیما کاتوزیان پارت ۸


Part 8













20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.