افــــــق رویـــــداد


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


#زن_زندگی_آزادی
#مرد_میهن_آبادی
صفحه رسمی کانال افق رویداد
تاسیس ۲۰۱۵
کانال دیگر ما:
@ofoghroydadd
آرشیو مستند و کلیپ علمی و کتاب:
@ofoghclip

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


چه خبر از برنامه‌های ناسا برای یافتن زندگی فرازمینی؟

برنامه ناسا برای ساخت یک ابر تلسکوپ فضایی و شناسایی حیات بیگانه

ناسا یک تلسکوپ فضایی پیشرفته برای جستجوی حیات در جهان‌های بیگانه می‌خواهد.

سوال دیرینه انسان‌ها به خصوص در یکی دو قرن اخیر این است که آیا ما تنها هستیم؟ این یکی از مهم‌ترین پرسش‌ها، نه فقط در تاریخ علم، بلکه در تاریخ بشریت است که هنوز دانشمندان موفق به پاسخ به این پرسش نشده‌اند.
اکنون به لطف تلسکوپ جدید ناسا که برای جستجوی دنیاهای جدید عجیب و غریبی طراحی شده است که می‌تواند از حیاتی که ما می‌شناسیم، پشتیبانی کند، ممکن است به این پرسش به زودی پاسخ داده شود.

این تلسکوپ که «رصدخانه جهان‌های زیست‌پذیر»(HWO) نامیده می‌شود، آن‌قدر عظیم است که حتی ممکن است برای رسیدن به فضا نیاز به سوار شدن به یک موشک بزرگ نسل جدید مانند استارشیپ اسپیس‌ایکس داشته باشد.

همچنین برای شکار سیاره‌های زمین‌مانند در طول سال‌های نوری به نوآوری‌ها و فناوری‌های جدید نیاز دارد. همانطور که گفته شد، این پرسش که آیا «ما تنها هستیم؟» یکی از مهم‌ترین پرسش‌ها، نه فقط در تاریخ علم، بلکه در تاریخ بشریت است و ما واقعاً در موقعیتی هستیم که ابزارها و فناوری‌هایی را داریم که برای مقابله دقیق و علمی با این پرسش مورد نیاز است.
گیادا آرنی(Giada Arney) دانشمند پروژه رصدخانه جهان‌های زیست‌پذیر، به جمعی از دانشمندان طی یک سخنرانی عمومی در ۲۴۵امین جلسه انجمن نجوم آمریکا گفت: ما ممکن است پاسخ این سوال را در طول عمر خود متوجه شویم و پاسخ به این سوال کشفی است که پیامدهای آن در هزاره‌های آینده طنین انداز خواهد شد.

آرنی که یک دانشمند سیاره‌شناس مستقر در مرکز پروازهای فضایی گادارد ناسا در گرین‌بلت مریلند است، با یک تیم بزرگ از دانشمندان کار می‌کند تا «رصدخانه جهان‌های زیست‌پذیر» را به ابزاری قدرتمند برای تحقیقات اخترفیزیک و کشف سیارات فراخورشیدی تبدیل کند.
ناسا تابستان گذشته، دفتر برنامه جدیدی را در مرکز گادارد برای توسعه این تلسکوپ فضایی افتتاح و اعلام کرد که ۱۷.۵ میلیون دلار بودجه برای توسعه برخی از فناوری‌های کلیدی مورد نیاز برای به ثمر رساندن این تلسکوپ اختصاص داده است. اکنون این تیم، خود را برای یک کنفرانس علمی بزرگ در اواخر ژوئیه آماده می‌کند تا علومی را که رصدخانه جهان‌های زیست‌پذیر می‌تواند محقق کند، تشریح کند.

آرنی با استفاده از لفظ مخفف ناسا برای این تلسکوپ گفت: ما در مرحله اولیه طراحی HWO هستیم و هنوز در حال تکرار تعدادی از مفاهیم طراحی هستیم، بنابراین نمی‌دانیم که HWO در زمان پرتاب چگونه خواهد بود. با این حال از یک چیز مطمئن هستیم؛ اینکه بزرگ خواهد بود.
لی فاینبرگ(Lee Feinberg)، معمار ارشد HWO مستقر در گادارد، گفت که ناسا در حال حاضر یک تلسکوپ فضایی عظیم با عرض نزدیک به ۶ متر را پیش‌بینی می‌کند که می‌تواند به ۸ متر نیز برسد. او گفت که برای مقایسه، تلسکوپ فضایی هابل دارای دیافراگم ۲ متری است؛ حتی کوچکترین نسخه HWO برای پرتاب به فضا به یک موشک بزرگ نیاز دارد. فاینبرگ می‌گوید که موشک نیو گلن شرکت بلو اوریجین(Blue Origin) که دارای یک کلاهک عظیم ۷ متری است، می‌تواند موشک مناسبی باشد.
برای نسخه بزرگ‌تری از HWO، موشک استارشیپ عظیم اسپیس‌ایکس که در حال حاضر بلندترین و قدرتمندترین موشک جهان است، با محفظه بار تقریباً ۹ متری مناسب خواهد بود. این موشک نه تنها برای پرتاب تلسکوپ، بلکه به عنوان راهی برای رجوع به آن در فضا به منظور انجام سرویس‌های دوره‌ای، درست مانند داستان فضانوردان شاتل فضایی ناسا با هابل، مناسب خواهد بود.

این تلسکوپ فضایی دارای چهار ابزار اصلی از جمله یک تاج‌نگار فوق حساس خواهد بود که می‌تواند سیارات هم‌اندازه زمین را در اطراف ستارگان دور تشخیص دهد. نمونه اولیه این تاج‌نگار باید در سال ۲۰۲۶ با تلسکوپ فضایی جدید «نانسی گریس رومن» ناسا به مدار پرتاب شود. طرح‌های کنونی HWO نیازمند تاج‌نگار، یک تصویرگر با وضوح بالا، یک طیف‌سنج پیشرفته و یک ابزار چهارم است که هنوز مشخص نشده چیست.

برنامه فعلی برای HWO این است که آن را بین سال‌های ۲۰۳۰ تا ۲۰۴۰ پرتاب کنند تا حداقل ۲۵ سیاره فراخورشیدی مانند زمین را برای تشخیص نشانه زیستی یا نشانه‌هایی از وجود حیات در آنها فهرست کند. آرنی می‌گوید که اکسیژن، متان و ازون، نمونه‌هایی از نشانه‌های زیستی احتمالی هستند.
اگر HWO با موفقیت، آن نشانه‌های حیات را پیدا کند، لحظه‌ای مهم برای درک بشر از این است که حیات ممکن است در جهان دیگری نیز موجود باشد. با این حال، عکس آن نیز ممکن است.
آرنی می‌گوید ممکن است HWO از ۲۵ نامزد زمین‌مانند نمونه‌برداری کند و دست خالی بازگردد. وی افزود: HWO دیدگاه ما را نسبت به جهان تغییر خواهد داد.

ترجمه ایسنا/ منبع : space

🌎 @ofoghroydadd

998 0 17 2 17

افــــــق رویـــــداد dan repost
#افق_رویداد
#فرگشت

برداشت‌های نادرست در مورد حوای میتوکندریایی

• برداشت نادرست اول: حوای میتوکندریایی تنها زن دوران خود بوده است!

ویرایش:

یکی از برداشت‌های نادرست در مورد حوای میتوکندریایی این است که چون نسل تمام زنان زندهٔ دنیا از طرف مادری به او می‌رسد پس او تنها زن دوران خود بوده است.بررسی‌های دی‌ان‌ای هسته‌ای نشان می‌دهد که جمعیت انسان‌های باستان هیچ‌گاه از چند ده هزار نفر کمتر نبوده است. سایر زنان هم عصر حوای میتوکندریایی نیز نوادگانی در بین انسان‌های امروزی دارند ولی در زنجیرهٔ فرزندان هر یک از آنها تا به امروز حداقل یک مرد بوده است که این امر باعث قطع دی‌ان‌ای میتوکندری می‌شود که فقط از طریق مادر به فرزند می‌رسد؛ ولی بر خلاف این زنان، حوای میتوکندریایی را می‌توان مستقیماً از طرف مادری به تمام انسان‌های امروزی متصل نمود.

• برداشت نادرست دوم :حوای میتوکندریایی هم‌زمان با آدم کروموزوم Y میزیسته است!

ویرایش:
:
از دیگر برداشت‌های نادرست در مورد حوای میتوکندریایی این است که او هم‌زمان با آدم کروموزوم Y می‌زیسته است و شاید هم با او ملاقات یا آمیزش داشته است. آدم کروموزوم Y نیز همانند حوای میتوکندریایی در آفریقا می‌زیسته است ولی زمان حیات او بین ۵۰۰۰۰ تا ۸۰۰۰۰ سال پس از حوای میتوکندریایی بوده است.

• برداشت نادرست سوم :حوای میتوکندریایی جدیدترین نیای مشترک انسان‌های امروزی است!
رد برداشت:

حوای میتوکندریایی جدیدترین نیای مشترک انسان‌های امروزی از طرف مادری است. به خاطر اینکه انتقال میتوکندری دی‌ان‌ای فقط از مادر به فرزند است، ردیابی نیاکان مادری کار نسبتاً ساده‌ای است. جدیدترین نیای مشترک انسان‌های امروزی را می‌توان حتی در ۵۰۰۰ سال اخیر یافت.


💎 @ofoghroydad

اطلاعات بیشتر


💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡
💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡

💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡
💡💡💡💡💡💡💡💡💡💡

1.4k 0 27 3 112

سازمان FDA در نهایت رنگ خوراکی قرمز را در سراسر جهان ممنوع کرد

دولت جو بایدن، روز چهارشنبه ممنوعیت رنگ قرمز شماره ۳، یک رنگ خوراکی و دارویی بحث‌برانگیز را که مدت‌ها به عنوان عامل سرطان در حیوانات شناخته می‌شد، اعلام کرد.

این رنگ خوراکی یعنی Red 3، در حال حاضر در نزدیک به ۳۰۰۰ محصول غذایی تنها در ایالات متحده استفاده می شود.

در سندی از وزارت بهداشت و خدمات انسانی که روز چهارشنبه در رجیستر فدرال منتشر شد، آمده است: FDA استفاده مجاز در مواد غذایی و داروهای مصرف شده FD&C Red No 3 را در مقررات افزودنی رنگ لغو می کند.

این تصمیم ناشی از دادخواستی است که در نوامبر ۲۰۲۲ توسط مرکز علوم منافع عمومی (CSPI) و سایر گروه‌های مدافع ارائه شده است، که به «بند دلانی» اشاره کرده است - ماده‌ای که ممنوعیت هرگونه افزودنی رنگی را که نشان داده می‌شود باعث سرطان در انسان یا دیگر حیوانات می‌شود، ممنوع می‌کند.

🥤 @ofoghroydad

2.2k 0 107 8 34

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
انقراض بخش بزرگی از تمدن انسان (برخورد سیارک) شاید شبیه این باشد.

💎 @ofoghroydad


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
سریال بالا، به جز اینکه یک اکشن خوب هست، فلسفه و تاریخ و روانشناسی جالبی هم دارد.


پیشنهاد سریال

American Primeval 2025

سریال بسیار جالب و هیجان انگیزی است‌.‌

3.1k 0 123 7 21

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
مسئول تغییرات اقلیمی چه کسانی هستند؟ منو شما؟ یا افرادی خاص– چه کسی باید این بحران را حل کند؟

از زمان آغاز انقلاب صنعتی تا امروز، انسانها بیش از ۱.۵ تریلیون تُن گاز کربن دی اکسید یا CO₂ وارد اتمسفر زمین کرده‌اند. در سال ۲۰۱۹ ، ما ۳۷ میلیارد تُن دیگر هم به این عدد اضافه کردیم؛ ۵۰ درصد بیشتر از سال ۲۰۰۰، و تقریبا سه برابر بیشتر از ۵۰ سال پیش. و مسئله فقط CO₂ نیست، ما همچنین مقادیر فزاینده ای از سایر گازهای گلخانه ای مثل متان و نیتروس اکساید هم منتشر می کنیم. روی هم، ما معادل ۵۱ میلیارد تُن کربن دی اکسید در سال گازهای گلخانه‌ای تولید می‌کنیم، و این مقدار کماکان در حال افزایش است – در حالیکه باید آن را به صفر برسانیم!


🔵 @ofoghroydadd

همچنین ببینید:

🤔 آیا برای متوقف کردن تغییرات اقلیمی خیلی دیر شده؟

🤔 تغییرات آب و هوایی: تتریس غول پیکر زمین

🤔 تهدید بشر برای محیط زیست چقدر جدی است؟(دکتر عرفان خسروی)

🤔 پرونده‌ای مفصل درباره گرمایش جهانی و عواقب باورنکردنی آن


به نظر می‌آید بسیاری از مردم مقصر اینکه حیات وحش به شدت آسیب دیده و آب و هوا تغییراتی غیر معمول داشته و با گرمایش و پاره شدن لایه اوزون هم مواجه هستیم دوست دارند سر به تن «همه انسان‌ها» نباشد و حتی اگر به صورت جدی بپرسیم بدترین موجود سیاره چیست پاسخ میدهند همه‌ی انسان‌ها؛
اما آیا این پاسخ واقعا کلی است؟
واقعا تقصیر «من و تو» است؟ یا نه مشکل یک‌ گروه اندک یا جاهای ویژه‌ هستند؟

با این پرسش، ویدئوی زیر را ببینید که مقصر واقعا کیست و چرا.

در ادامه با #افق_رویداد همراه باشید:


یک چیزی در مورد مارها، باعث ایجاد یک غریزه قدرتمند در نخستی ها می شود

سایر میمون‌ها(مانکی) مانند انسان‌ها، دارای «توانایی درونی» برای تشخیص سریع مارها هستند و پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد که فلس مار یک نشانه بصری کلیدی برای پستانداران در هنگام تشخیص این گونه تهدیدات هستند.(یعنی نخستی‌ها زمانی که یک فلس را میبینند هشداری درونشان روشن‌ میشود)

دانشمند شناختی نوبویوکی کاوای، از دانشگاه ناگویا در ژاپن، آزمایش هایی را با استفاده از سه ماکاک ژاپنی (Macaca fuscata) انجام داد که قبلاً هرگز خزندگان یا دوزیستان واقعی را ندیده بودند. همانطور که انتظار می رفت، ماکاک‌ها در مقایسه با تصاویر سمندرها در یک «بازی شناسایی مبتنی بر پاداش» به طور ذاتی به تصویر مارها سریعتر پاسخ دادند.

با این حال، زمانی که تصاویر سمندرها به گونه‌ای ویرایش شد که آنها را با پوست مار نشان می‌دادند، میمون‌ها به همان سرعتی که به عکس‌های مارها پاسخ دادند، به این عکس‌ها واکنش نشان دادند. به نظر می رسید پوست فلس‌دار مار، یک محرک بصری مهم باشد.

کاوای می‌گوید: پیش از این نشان داده بودیم که انسان‌ها و نخستی‌ها می‌توانند مارها را به سرعت تشخیص دهند، اما این ویژگی بصری مهم ناشناخته مانده بود.

میمون‌ها(مانکی) نسبت به سمندرها - گونه‌ای که بدن و دم کشیده‌ای مشابهی با مارها دارد- واکنش سریع‌تری نشان ندادند، تا زمانی که تصاویر به گونه‌ای ویرایش شدند که آنها با پوست مار پوشیده شده بودند.

پژوهش‌های گذشته نشان داده است که بزرگسالان و حتی نوزادان(انسان) در مقایسه با سایر محرک‌های بینایی بسیار سریع به بدن خمیده و بدون اندام مارها واکنش نشان می‌دهند.

پوست مار می‌تواند عامل بصری دیگری باشد که نخستی‌ها هنگام تصمیم‌گیری غریزی در مورد خطرناک بودن چیزی به آن می‌چسبند.

کاوای می‌گوید: «این ممکن است به این دلیل باشد که اجداد نخستی‌های ما در طول تکامل، یک سیستم بینایی برای شناسایی فلس‌ها، که مشخصه مارها هستند، تکامل داده‌اند. این بینش در مورد تکامل پستانداران احتمالاً درک ما را از بینایی و تکامل مغز در حیوانات، از جمله خودمان، بهبود می بخشد».

شاید شما از آن آگاه نباشید، اما مارها بزرگترین تهدید جانوری امروزی برای انسان هستند و مسئول حدود ۹۴۰۰۰ مرگ در سال هستند. آن را با تلفات ناشی از کوسه مقایسه کنید که در سال ۲۰۲۳ تنها ۱۴ مورد بود.

اگر بخواهیم زنده بمانیم، توانایی تشخیص مارها برای ما به عنوان یک گونه، بسیار مهم است، و این توضیح می دهد که چرا نوزادان ۷ ماهه نوعی واکنش مغزی به مارها نشان می دهند، حتی اگر قبلاً این حیوانات را ندیده باشند.(یعنی احتمالا این روشن شدن هشدار درونی، نسبت به دیدن موجودی با ویژگی های یاد شده، درون ماست و با آن به دنیا می آییم.)


ما باید ببینیم که آیا پژوهش کنونی می تواند باز هم تکرار شود یا خیر(تکرارپذیری نتایج یک‌ پژوهش به اعتبار آن نتایج می‌افزاید)، اما دلیل خوبی وجود دارد که فکر کنیم مغز ما به همان روشی که بستگان نخستی ما سیم کشی شده است، در این مورد هم سیمکشی شده است. پوست مار ممکن است یک پرچم قرمز برای خطر باشد.

کاوای در پژوهش منتشر شده خود می نویسد: "این نتایج با «تئوری تشخیص مار» مطابقت دارد که مارها فشار انتخابی قوی ای هستند که یک دلیل برای تغییراتی در سیستم بینایی نخستی ها هستند که به آنها امکان می دهد مارها را سریعتر و قاطعانه‌تر تشخیص دهند."

این پژوهش در Scientific Reports منتشر شده است (nature).

سام آریامنش

💠 @ofoghroydad

3k 0 28 5 30

بزرگترین تهدید جانوری(animal) علیه انسان در امروز چیست؟
تنها نام جانور را بنویسید
و سعی کنید حدس بزنید به جای جست و‌ جو.


دیدگاهی ریاضیاتی میگوید شاید گونه سوم ذرات وجود داشته باشد

مکانیک کوانتومی دیرزمانی‌ است که ذرات را تنها به دو گونه جدا دسته‌بندی کرده است: فرمیون‌ها و بوزون‌ها.

اکنون فیزیکدانان دانشگاه رایس در ایالات متحده میگویند که گونه سومی هم ممکن است دست کم از دیدگاه ریاضی امکان‌پذیر باشد. آنها که به عنوان پیراذره(یا پاراذره) شناخته می‌شوند، رفتارشان می‌تواند نشان از وجود ذراتی بنیادی باشد که هیچ‌کس تا کنون به آن توجه نکرده است.

کادن هازارد، که به همراه ژیوان وانگ نظریه‌ای را برای نشان دادن چگونگی وجود چیزهایی که نه فرمیون باشند و نه بوزون، ولی در دنیای فیزیکی بدون شکستن قوانینی وجود داشته باشند، فرموله کردند، می گوید: «ما نشان دادیم که وجود گونه‌های جدیدی از ذراتی که در گذشته هرگز مانند آنها را نمی شناختیم، بر اساس قوانین فیزیک، امکان پذیر است.(روی کاغذ)»

فرمیون‌ها دسته‌ای از ذرات بنیادی هستند که اتم ها را می سازند، مانند الکترون ها و کوارک ها.  به عبارت دقیق‌تر، آن‌ها دارای ویژگی‌هایی هستند که از اشغال حالت‌های کوانتومی یکسان جلوگیری می‌کند و به طور ویژه تضمین می‌کند هیچ دو فرمیون مشابهی، نمی‌توانند حالت کوانتومی یکسانی داشته باشند(مثلا به‌طور هم‌زمان در یک مکان باشند).

هازارد می گوید: «این رفتار مسئول کل ساختار جدول تناوبی است. همچنین به همین دلیل است که وقتی روی صندلی می‌نشینید در صندلی فرو‌ نمیروید یا از دیوار رد نمیشوید»

اما بوزون ها با معیار متفاوتی نسبت به این ویژگی تعریف می شوند که به آنها اجازه می دهد مثل یک شبح از چیزها عبور کنند.

بوزون‌ها که معمولاً به‌عنوان حامل‌های نیرو مانند فوتون‌ها و گلوئون‌ها عمل می‌کنند، واسطه‌ی برهم‌کنش‌ها به روش‌هایی هستند که فرمیون‌ها را به همه چیز، از پروتون‌ها گرفته تا خارپشت‌ها، سیب‌زمینی‌ها و سیارات، منسجم میکنند یا میکِشند.

یک استثنا قابل توجه برای این قاعده سخت جداسازی حالت کوانتومی وجود دارد.  برخی از مواد که فقط به دو بعد محدود می‌شوند، می‌توانند رفتاری ذره‌مانند ایجاد کنند که قوانین آماری مورد انتظار فرمیون‌ها و بوزون‌ها را زیر پا می‌گذارد و به طور موثر امکان مبادله منحصر به فرد حالات کوانتومی را فراهم می‌کند.

این حفره‌های فنی، این استثناعات، به عنوان anyons شناخته می‌شوند، نمی‌توانند در فضای سه‌بعدی کیهان ما گسترش یابند و بنابراین بعید به نظر می‌رسد که توسط ذرات بنیادی شناخته شده نشان و توضیح داده شوند. در فیزیک، آنیون نوعی شبه ذره است که تاکنون فقط در سیستم‌های دو بعدی مشاهده شده است. در سیستم های سه بعدی، تنها دو نوع ذرات بنیادی دیده می شود: فرمیون ها و بوزون ها. Anyon ها دارای ویژگی های آماری درست در بین فرمیون‌ها و بوزون‌ها هستند.  به طور کلی، عملیات مبادله دو ذره یکسان، اگرچه ممکن است باعث تغییر فاز جهانی شود، نمی تواند بر روی قابل مشاهده ها تأثیر بگذارد. Anyon ها به طور کلی به عنوان abelian یا non abelian طبقه بندی می شوند. آنیون های آبلی، که توسط دو آزمایش در سال ۲۰۲۰ شناسایی شدند، نقش مهمی در اثر کسری کوانتومی هال دارند.

با این حال، این هرگز فیزیکدانان نظری را از دستکاری توصیف‌های کوانتومی ذرات فرضی برای دیدن آنچه که در حوزه‌ای به نام parastatistics فعالیت می‌کنند، بازنداشته است. اگرچه این یک عمل بیانی صرفاً ریاضی است، انجام این کار می تواند حقایق عمیق تری را در مورد اینکه آیا فرمیون ها و بوزون ها واقعاً همه چیز هستند یا نه، و اگر چنین است یا نیست، چرا چنین است یا نه، را آشکار کند.

از زمان آغاز به کار خود در اوایل تا اواسط قرن بیستم، parastatistic ها نتوانسته اند چیزی را پیدا کنند که در جعبه فرمیون یا بوزون قرار نگیرد. در واقع، همانطور که نظریه های کوانتومی در طول زمان توسعه یافتند، به طور فزاینده ای روشن شد که هر نظریه ای که از طریق parastatistics ایجاد شود، در جهانی که فقط از فرمیون ها و بوزون ها تشکیل شده است، قابل تشخیص نیست.

وانگ و هازارد فکر می کنند که دلیلی برای مخالفت با این پیدا کرده اند. با معرفی مرحله دوم کوانتیزاسیون متمایز از روش‌های قبلی، آنها نشان داده‌اند که رفتارهای گروهی در مواد می‌تواند باعث ایجاد ذراتی شود که تا حدودی شبیه به هر یونی عمل می‌کنند، حتی زمانی که در یک جهان سه‌بعدی کمابیش یکسان با جهان ما می‌چرخند.

این مفهوم مشخصا از ترسیم مسیری به یک کلاس کاملاً جدید از ذرات فاصله دارد و صرفاً نشان می دهد که ممکن است هنوز نخواهیم موضوع را در مورد امکان و عدم امکانش(امکان و عدم امکان چیزی به جز بوزون و فرمیون)، ببندیم و بیشتر پژوهش کنیم.

وانگ می‌گوید: برای آزمایش کردن در زمینه پیراذرات ، به پیشنهادهای نظری بهتری نیاز داریم.

سام آریامنش

👁‍🗨 @ofoghroydadd

🔗  Nature 🥉
.


این بخشی از فیلم کمدی معرفی شده است؛ پاسخهای یک سوی معادله جدی است یعنی برایان کاکس فیزیکدان، و بازیگر هم سعی میکند خودش را به خوبی همانند مروجان شبه علم جا بزند که در این کار هم موفق است و فیلم را مستندوار میکند.‌

شبه علم های متداول:

قانون جذب _ کارما_چاکرا_ اکثر مطالب پیرامون هیپنوتیزم_ طب سوزنی_ باورهای پیرامون مثلث برمودا _ سنگ درمانی_ زمین تخت گرایی_هومیوپاتی_یوفوشناسی_ طبع گرم و سرد_ انرژی درمانی _ اخلاط چارگانه_ طب سنتی و طب اسلامی، طب ایرانی، طب شرقی، طب آسیایی، طب چینی_ خلقت‌گرایی_طراحی هوشمند_ آگاهی کوانتومی_ تفسیر آگاهی علت فروریزش موج در ازمایش دوشکاف(نویمان-ویگنر)_ همه جان انگاری_ روح و شبح و احضار روح و مخلوط کردن اینها با علم تحت این ایده که آگاهی غیرمادی است، به صورت کلی دوگانه‌انگاری جسم و روان_  جهان هولوگرافیک_مخلوط کردن عرفان و کوانتوم، مثل عرفان حلقه_ زالو درمانی_اختربینی_اثر ماه_ کیهانشناسی خلقت‌گراCreationist cosmologies  _فضانوردان باستانی_ فالگیری_دعانویسی_رویای صادقانه_دورجنبی، تله کینزی، نیروی ذهن_کف بینی و غیره


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish


این فیلم هم جالب هست.
کمدی هست که با مصاحبه با دانشمندان بزرگ واقعی به نقد شبه علم و خرافات میپردازه

زیرنویس چسبیده هست

https://www.f2miv.ir/45737/cunk-on-life-2024/

نمیشه با خانواده دید 🚫

2.8k 0 152 1 26

بیماری نوبل

آلبرت انیشتین، که جایزه نوبل فیزیک را برای کار بر روی اثر فوتوالکتریک دریافت کرد و فیزیکدان برجسته نظریه نسبیت عام و خاص بود، یک بار گفت: «ارزش اغراق‌آمیزی که برای دستاوردهای زندگی‌ام قائل هستند، باعث می‌شود احساس ناخوشایندی داشته باشم. احساس می‌کنم که باید خودم را یک کلاهبردار غیرعمدی بدانم.»

با توجه به دستاوردهای بزرگ او در فیزیک، ممکن است انیشتین از سندرم خودفریبی رنج می‌برده باشد؛ احساسی که فرد خود را بی‌کفایت یا متقلب می‌داند، در حالی که دیگران او را به دلیل شایستگی‌هایش تحسین می‌کنند.(علی رغم اینکه فرد لایق ستایش دیگران است ولی در موقع ستایش خودش را خیلی دست کم میگیرد و حس میکند حقش نیست)

در حالی که این احساس انیشتین ممکن است دلگرم‌کننده باشد، سایر برندگان جایزه نوبل واکنش‌های متفاوتی به شناخت دستاوردهایشان نشان داده‌اند. در واقع، اصطلاحی به نام "بیماری نوبل" یا گاهی "نوبلیت" وجود دارد که برای توصیف دیدگاه‌های گاهی عجیب و غیردانشمندانه‌ای استفاده می‌شود که برندگان جایزه نوبل پس از دریافت جایزه‌شان به آن گرایش پیدا می‌کنند.

فهرست طولانی و شگفت‌آوری از برندگان جایزه نوبل وجود دارد که پس از برنده شدن، باورهای شبه‌علمی را ابراز کرده‌اند و معمولاً از حوزه تخصصی خود دور شده‌اند. این شامل دانشمندانی است که در زمینه خود برجسته بوده‌اند و سپس به موضوعاتی مانند تحقیقات روانی، ادراک فراحسی و حتی داستان‌هایی درباره بازدید از یک راکون سبز نورانی موتورسوار علاقه نشان داده‌اند.

در یکی از فصل‌های کتاب تفکر انتقادی در روان‌شناسی، پژوهشگران تعدادی از این موارد را فهرست کرده‌اند. در حالی که برخی باورهای شبه‌علمی و نادرست را توسعه داده‌اند، مانند باورهای به‌شدت رد شده جیمز واتسون درباره نژاد و هوش، بسیاری دیگر نسخه‌های "سرگرم‌کننده‌تری" از از این به اصطلاح"بیماری نوبل" را توسعه داده‌اند.(یعنی در وجوهات دیگری به این بیماری غیر واقعی دچارند)



برای مثال، پی‌یر کوری که برای کشف رادیوم و پولونیوم جایزه نوبل فیزیک را دریافت کرده بود، در جلسات احضار ارواح شرکت می‌کرد و معتقد بود(یا باورهای شخصی پلانک که میگوید یک وجود و روح هوشمند در پس کیهان نهفته است) که بررسی پدیده‌های فراطبیعی می‌تواند به ما در پاسخ به سوالاتی درباره مغناطیس کمک کند. جوزف تامسون، که برای کشف الکترون جایزه مشابهی را دریافت کرده بود، علاقه مشابهی به پدیده‌های روانی داشت و به مدت ۳۴ سال عضو انجمن تحقیقات روانی بود....


🤔 ادامه این گزارش

🤔 از کانال علم و تکنولوژی

@ofoghroydadd

چرا هر چیزی نوبل گرفته ها میگویند الزاما درست نیست را در این پست میخوانید.


بچه ها از کجا میان؟(1).pdf
2.0Mb
اگر تا کنون کودک شما از شما پرسیده که «مامان، بابا بچه‌ها از کجا می‌یان؟!» و شما پاسخ مناسب علمی برای این پرسش نداشته‌اید، به شما پیشنهاد می‌دهیم که این کتابچه را مطالعه و با کودکان خود در میان بگذارید

این کتاب چند سال پیش هم در نمایشگاه کتاب تهران بود در قفسه ها.

کودک، نسبت به بدن خود، خواهرش و برادرش و غریبه ها بسیار کنجکاو است مطالعه کتاب بالا توسط والدین و سپس آموزش، راهکار علمی این قضیه است.


#افق_رویداد
#تربیت_سکولار


خود-فیزیکی (۱)

تربیت سکولار_مسائل جنسی

نوشته آماندا متسکاز



بسیاری از والدین، چه دیندار چه بی‌دین هنگام گفتگو با کودکان خویش پیرامون مسائل جسمی از جمله موارد مربوط به رابطه جنسی احساس راحتی نمیکنند. اگرچه پرسشهایی که پدر و مادران سکولار درباره رابطه جنسی دارند شاید متفاوت از سؤالات والدین مذهبی نباشد ولی پاسخهایی که پدر و مادران سکولار در پی آن هستند بیشتر زمانها متفاوت است چون بر اصول متفاوتی تکیه دارند.
چون پدر و مادران سکولار به پاسخهای سرسری که برخی از مذهبی‌ها بر آن تکیه دارند - «تا زمان ازدواج صبر کن چون که خدا میخواهد»- اهمیتی نمیدهند، پاسخ به پرسش سخنانی که باید پیرامون رابطه جنسی به کودکان گفته شود پیچیده تر میگردد.

بدیهی است که بدون دین بودن به طور کلی به معنای رد ارزش‌های اخلاقی یا در مقیاس کوچک رد اخلاقیات در روابط جنسی نیست – ولی با توجه به کمبود گفتار قصار کارآمد و مؤثر , بیان دقیق چنین ارزشهایی که بر تصمیم‌های ما پرتو افکنده و آن را روشن‌تر میسازد، سخت‌تر است. برخی از والدین بی دین، چون در محیطی با اخلاق جنسی مذهبی پرورش یافته این اصول اخلاقی را در راستای پوشش مذهبی آن رد میکنند. برخی دیگر با اینکه اصول دین را کنار گذاشته باز هم بخشی از پیامهای اخلاقی یا همه این پیامها مرتبط با کردار جنسی را که در بچگی آموخته هنوز نیز نگه داشته اند....

ادامه مطلب

🌐 @ofoghroydad


رزمایش ۱۱۰ هزار نفری بسیج علیه مردم تهران!

این دروغ است. ۱۱۰ هزار بسیجی در تمام کشور هم وجود ندارد. اخیرا حتی نتوانستند ورزشگاه آزادی را حتی با وجود افغانستانی ها و زن و‌ کودکان پر کنند.


حتما مطالعه کنید


اگر دوتا خلبان در حال نبرد با هم در یک جنگ چند ساله‌ بین دو ملت هر دو در یک جزیره دور افتاده سقوط کنند، پس از سقوط هر دو قصد کشتن یکدیگر را میکنند و از تعقیب این تک دشمن در جزیره دست برنمیدارند، از طرفی زبان یکدیگر را نیز نمیدانند.
اما اگر در حین این تعقیب و گریز و درگیری و گلاویز شدن به موجودی غریب برخورد کنند که انسان نیست و قصد کشتن هر دو را دارد ناگهان از تلاش علیه یکدیگر دست می‌کشند، هر دو برای لحظه‌ای متوقف میشوند حتی اگر تیغشان روی گلوی دیگری است و در کنار هم علیه هدف غیرانسانی جدید میجنگند. و اگر این موجود را شکست دهند احساس بعد از این اتفاق جالب خواهد بود. احتمالش کم است که دوباره بلافاصله به سمت هم یورش ببرند چون وقفه ایجاد شده باعث میشود یک افکاری به آنها دست بدهد، این دو دشمن خونی دوشادوش هم علیه دشمنی غیرانسانی جنگیده اند و اکنون میدانند اینجا به عنوان یک گونه تنها هستند و دشمنی مشترک دارند و با هم قوی تر هستند و پس احتمالا با هم کنار می آیند تا بتوانند از جزیره خارج شوند و احتمالا بعد از خارج شدن از جزیره دوباره به ارتش برگردند و دوباره با ملت مقابل بجنگند.
همینقدر شگفت‌انگیز هستیم.

به همین صورت اگر گونه بیگانه‌ ای در این زمان وارد زمین شود و انسان را تهدید کند منطقی ترین روش تشکیل یک ستاد مرکزی مشتکل از سران ارتش های دنیاست، فقط احمق ها به این ستاد نمیپیوندند و تصمیم میگیرند تنهایی دفاع کنند و همین ها اولین کشورهایی خواهند بود که به زیر کشیده میشوند.‌ فقط به آن احساس سربازان روسی و آمریکایی و عرب و ترکیه ای و چینی و اروپایی و شاید ایرانی که دوشادوش هم میجنگند جان میدهند و از هم دفاع میکنند و همکاری میکنند فکر کنید.

ما انسان ها احمق و خودخواه هستیم ولی من بعید میدانم در چنین شرایطی این حماقت و خودخواهی کنار نرود و متحد نشویم و از همه نیروی خود برای دفاع از خانه که حالا اسمش کشور نیست و سیاره است و از گونه خود از تمدن و تاریخ و همه فرهنگها دفاع نکنیم، و این احساس جالبی به من میدهد. این پیشبینی که اهمیتی ندارد رخ بدهد یا نه(یعنی اینکه گونه ای بیگانه به ما یورش ببرد یا نبرد اهمیتی ندارد، بلکه اگر ببرد اتفاقی که گفتم احتمالا می افتد) از جمله امیدها و خوشبینی هایی هست که باعث میشود هنوز به انسان امیدوار باشم(یا باشیم) و هنوز تصور بکنم یکی هستم گرچه با هم سر جنگ داریم؛ و نگویم دیگر به نوع بشر امیدی نیست‌. درست مثل قضیه کرونا و واکسن ساختنش هرچند این مثال همه جوانب پیشبینی من را پوشش نمیدهد اما جنبه هایی از آن را پوشش میدهد.
بعد از پیروزی احتمالی بر مهاجمان بیگانه، بدون شک دوباره برمیگردیم سراغ جنگ بین خودمان، چون این طبیعت ماست که بر سر منافع بجنگیم.

نظر شما چیست؟

3k 0 30 7 74
20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.