نیرونیوز


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha


گفته‌ها و ناگفته‌های اکولوژی و انرژی
پایگاه خبری نیرونیوز:
www.nirounews.ir
‌پیام مخاطب:
@NewsAdmin2024

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


نگاه یک روزنامه‌نگار:
مقصران فاجعه خاموشی ناگهانی تهران مشخص است، آیا عزم برخورد جدی وجود دارد؟
🟩
@nirounews نیرونیوز


🟥
پاسخ وزارت نفت به نیرو: فرافکنی نکنید!


پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نفت:
🔹 در حالی که آمارها نشان می‌دهد مدیریت صحیح سبد سوخت می‌توانست از مشکلات اخیر جلوگیری کند، وزارت نیرو به جای تمرکز بر سیاست‌گذاری صحیح و اجرای مصوبات مرتبط با مصرف سوخت مایع، تلاش دارد با فرافکنی، کمبود گاز را عامل اصلی خاموشی‌ها جلوه دهد.
🔹این در حالی است که تأمین گاز و سوخت مایع، حتی فراتر از تعهدات انجام شده و در بسیاری از روزها بیش از میزان تکلیف‌شده به نیروگاه‌ها تحویل داده شده.
🔹نادیده گرفتن این واقعیت و چشم‌پوشی از نقش مدیریت نامناسب سوخت معادل، نه‌تنها مشکل را حل نمی‌کند، بلکه می‌تواند زمینه‌ساز چالش‌های مشابه در آینده باشد.


احسنت به این انتخاب!
🔸واکنش سخنگوی دولت به مناقشه اخیر وزرای نفت و نیرو: توپ را سمت همدیگر شوت نکنیم/ هیچکدام به تنهایی مقصر نیستند
🔹فاطمه مهاجرانی: اگر همه کارها خوب بود شاهد قطعی برق نبودیم این یعنی که ما به اندازه کافی در حوزه انرژی نتوانستیم کارها را خوب انجام بدهیم و صرفا برای این دولت و آن دولت نیست.


توانیر مچکریم🤩
🔸شب عجیب تهران؛ قطعی برق در برخی مناطق، از کار افتادن چراغ‌های راهنمایی و ایجاد ترافیک شدید!
🔹متاسفانه قطع برق در برخی مناطق تهران باعث شده تا برخی چراغ های راهنمایی هم از کار بیفتند و این مسئله باعث ایجاد ترافیک شدیدی در برخی خیابان ها شده است./ جماران


خاموشی ها به تهران بازگشت؟
🔹برق منازل در مناطق مختلف تهران در مرکز، شرق و غرب با خاموشی بیش از یک ساعت مواجه شده است./ انتخاب
🟩
@nirounews نیرونیوز


◾️ رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: شایعه استعفای رئیس‌جمهور را مطرح می‌کنند تا نگذارند دولت کار کند/ رسانه‌های رقبای دولت (بخوانید تندروها، پایداری‌چی‌ها، رائفی‌پوری و ثابتی و رسایی و میرسلیم و کوچک و …) در راستای سیاست تخریبی براندازها عمل می‌کنند


🟥 تمامی ادارات و مدارس تهران فردا تعطیل شد/خبرفوری


نگاه روز/ ▫️آدرس غلط مافیای پروانه‌های طلایی

توسعه نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و بهینه‌سازی نیروگاه‌های حرارتی موجود، یکی از کارآمدترین و اقتصادی‌ترین راهکارها برای رفع بحران برق در کشور است. اما چرا؟

۱. پتانسیل بالای نیروگاه‌های گازی برای تبدیل به سیکل ترکیبی
در حال حاضر حدود ۱۷۰۰۰ مگاوات نیروگاه گازی در کشور وجود دارد که قابلیت تبدیل به سیکل ترکیبی را دارند. با افزودن واحدهای بخار به این نیروگاه‌ها، می‌توان بیش از ۸,۵۰۰ مگاوات به ظرفیت نیروگاهی کشور اضافه کرد.
- این کار نه تنها ظرفیت تولید را افزایش می‌دهد، بلکه بازده نیروگاه‌ها را از حدود ۳۰ درصد به بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد می‌رساند. این افزایش بازده به معنای کاهش مصرف سوخت و صرفه‌جویی قابل توجه در منابع گاز طبیعی است.

۲. صرفه‌جویی در مصرف سوخت
- با تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی، به ازای هر ۱۶۰ مگاوات واحد بخار اضافه شده، روزانه بیش از ۷۰۰ هزار متر مکعب گاز صرفه‌جویی می‌شود. این رقم در مقیاس سالانه به بیش از ۲۲۰ میلیون متر مکعب گاز برای هر واحد نیروگاهی می‌رسد.
- با توجه به تعداد زیاد نیروگاه‌های گازی در کشور، این صرفه‌جویی می‌تواند به میلیاردها متر مکعب گاز در سال برسد که از نظر اقتصادی و زیست‌محیطی بسیار حائز اهمیت است.

۳. هزینه پایین تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی
- هزینه تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی بسیار پایین‌تر از احداث نیروگاه‌های جدید است. به ازای هر مگاوات ظرفیت اضافه شده، تنها حدود ۲۰۰ هزار دلار هزینه نیاز است. این در حالی است که احداث نیروگاه‌های خورشیدی به ازای هر مگاوات حدود ۴۰۰ هزار دلار هزینه دارد.
- با توجه به ضریب تولید پایین نیروگاه‌های خورشیدی (حدود ۲۰ درصد)، هزینه واقعی هر مگاوات انرژی خورشیدی معادل ۲ میلیون دلار خواهد بود که در مقایسه با نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، بسیار گران‌تر است.

۴. چالش‌های نیروگاه‌های تجدیدپذیر
- نیروگاه‌های تجدیدپذیر (مانند خورشیدی و بادی) با وجود مزایای زیست‌محیطی، دارای چالش‌های جدی هستند:
- وابستگی به شرایط آب و هوایی: تولید انرژی خورشیدی و بادی به شدت به شرایط جوی وابسته است و نمی‌تواند به عنوان منبع پایدار برای تامین برق پایه عمل کند.
- نیاز به سیستم‌های ذخیره‌سازی انرژی (ESS): برای جبران نوسانات تولید، نیاز به سرمایه‌گذاری کلان در فناوری‌های ذخیره‌سازی انرژی است که هنوز گران و پیچیده هستند.
- ناکارآمدی در تامین بار پیک شب: نیروگاه‌های خورشیدی در شب قادر به تولید انرژی نیستند و نمی‌توانند نیازهای شبکه در ساعات پیک را تامین کنند.

۵. توسعه دریا محور و استفاده از پتانسیل‌های جنوب کشور
ایران با داشتن ۱,۴۴۰ کیلومتر نوار ساحلی در کشور، پتانسیل عظیمی برای توسعه نیروگاه‌های حرارتی مخصوصا در حاشیه خلیج فارس دارد. این نیروگاه‌ها می‌توانند از آب دریا برای خنک‌کردن استفاده کنند که مشکل کم‌آبی را نیز حل می‌کند.
- تقویت شبکه انتقال برای انتقال توان از جنوب به داخل کشور، می‌تواند به حل مشکل ناترازی انرژی کمک کند و امنیت انرژی را افزایش دهد.

۶. ترکیب سبد انرژی کشور
- درست است که تنوع بخشی به سبد انرژی کشور با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر ضروری است، اما نباید این منابع را به عنوان نقطه اتکای اصلی در نظر گرفت. نیروگاه‌های حرارتی (به ویژه سیکل ترکیبی) باید به عنوان پایه اصلی تولید برق در کشور باقی بمانند.

- انرژی‌های تجدیدپذیر می‌توانند به عنوان مکمل و برای کاهش آلایندگی و تنوع بخشی به سبد انرژی استفاده شوند.

با توجه به تحلیل‌های فوق، پیشنهادات زیر را می‌توان خدمت رئیس جمهور محترم مطرح کرد:

۱. تمرکز بر تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی: این کار با کمترین هزینه و بیشترین بازده، می‌تواند ظرفیت تولید برق کشور را افزایش دهد و مصرف سوخت را کاهش دهد.

۲. توسعه نیروگاه‌های حرارتی در حاشیه خلیج فارس: استفاده از پتانسیل‌های جنوب کشور برای احداث نیروگاه‌های جدید و تقویت شبکه انتقال.

۳. تنوع بخشی به سبد انرژی با انرژی‌های تجدیدپذیر: استفاده از انرژی خورشیدی و بادی به عنوان مکمل، نه به عنوان منبع اصلی.

۴. مدیریت مصرف و کاهش تلفات شبکه: با استفاده از فناوری‌های هوشمند و فرهنگ‌سازی برای کاهش مصرف در ساعات پیک.

در نهایت، ترکیبی از نیروگاه‌های سیکل ترکیبی، نیروگاه‌های حرارتی در جنوب کشور و انرژی‌های تجدیدپذیر می‌تواند راهکار مناسبی برای رفع بحران برق و افزایش امنیت انرژی در کشور باشد.

مهدی عرب صادق
کارشناس ارشد انرژی


🟥
🔸رئیس‌جمهور در مراسم افتتاح از پروژه‌های وزارت‌نیرو:
🔹با این ذخایر، اینگونه مدیریت کردن اصلا قابل قبول نیست و مقصر هم ما هستیم.


وزارت اقتصاد و بانک مرکزی داریم اصلا!؟
🔴 سکه همچنان می‌تازد؛ طلای ۶ میلیون تومانی


🔹قیمت طلای ۱۸ عیار هر گرم ۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان و قیمت سکه طرح جدید ۶۴ میلیون تومان اعلام شد.

🔹‏در ادامه روند صعودی قیمت‌ها در بازار ارز و طلا، نرخ سکه طلای طرح جدید به مرز ۶۵ میلیون تومان رسید.

🔹قیمت سکه طلا با رشد دو میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی نسبت به روز دوشنبه، تا ۶۴ میلیون و ۹۸۰ هزار تومان به فروش رفته است.


🟥ازدیگررسانه‌ها
فاجعه آبی در استان تهران

◾️
عمق دستیابی به آب در چاه‌های آب شرب از ۱۰۰ به ۳۰۰ متر سقوط کرده است. این خبر فاجعه باری که از دست آبفای استان تهران در رفت و به چاپ رسید. در شماره اخیر ماهنامه همکار منتشره توسط شرکت آبفای استان تهران خبری به شرح زیر درج شده است:
"معاون بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب غرب استان تهران در نشست قرارگاه آب شهرستان شهریار اعلام کرد که در سال‌های گذشته، چاه‌های آب آشامیدنی در عمق ۱۰۰ متری فعال بودند، اما به‌دلیل خشکسالی‌های اخیر، عمق چاه‌های این محدوده برای استخراج آب به ۳۰۰ متر رسیده است. وی تأکید کرد که این افزایش عمق نشان می‌دهد برای استحصال آب آشامیدنی به انرژی بیشتر نیازمند هستیم و مخازن با سختی آبگیری می‌شوند".

میدانید به طور ساده تفسیر این خبر چیست؟
◾️
این وضعیت نشان‌دهنده شاخص‌های خطرناک آب در منطقه است و نشان می‌دهد که بحران آب تهران از مرز هشدار گذشته است. این وضعیت بحرانی شامل کاهش شدید سطح آب زیرزمینی، افزایش هزینه‌های استخراج، کاهش کیفیت آب و خطر فرونشست زمین می‌باشد.

حفر متعدد چاه‌های آب شرب؛ حفره اقتصادی؟
◾️
راهکار اساسی که در کشورهایی که شرایط بحرانی را داشته اند، تغذیه مستقیم سفره‌های آب زیرزمینی با فاضلاب تصفیه شده، برای مقابله با بحران آب شرب است که باید صرفاً با اولویت اصلی برداشت برای تأمین آب شرب صورت گیرد. افزایش تعداد و عمق چاه‌های آب شرب یک فرآیند مبهم اقتصاد رانتی و هزینه‌بر است که لازم است رصد اطلاعاتی و بازرسی گردد. جای سؤال است که چرا تنها به حفر و افزایش عمق چاه‌ها توجه شده و با وجود مطالعات دقیق آب منطقه ای برای تغذیه مستقیم، این راهکار عملیاتی نشده است؟ در مقابل کاهش شدید آبدهی چاهها و هزینه های هنگفت استحصال آب با این روش، چه دلیل قانع کننده ای وجود دارد؟ آیا تضمینی هست که سال آتی و با دورنمای کاهش شدید و حتی خشک شدن ذخایر سد ها و حداقل به اندازه کمینه مصرف آب شرب، در تهران بتوان آب استخراج کرد؟
🟩
@nirounews نیرونیوز


▫️ایران یخ می‌زند!
یکشنبه، سراسر کشور درگیر یخبندان خواهد شد
▫️یکی از سردترین روزهای سال ۱۴۰۳ روز یکشنبه خواهد بود.
🟩
@nirounews نیرونیوز


یک کارشناس خطاب به پزشکیان:
🟥 گزارش غلط وزیر نیرو درباره مازوت‌سوزی و خاموشی‌ها تجربه بدی بود اما از این پس، همه گزارش‌ها را راستی آزمایی کنید

محمد فاضلی، جامعه‌شناس:
🔹چندی پیش رسانه‌ها از قول رئیس‌جمهوری محترم نوشتند «دلمان نمی‌خواست مازوت بسوزانیم و وزیر نیرو گفته بود اگر دو ساعت خاموشی بدهیم مشکل حل می‌شود، اما محاسبه درست نبود و متوجه شدیم حتی اگر یک روز هم خاموشی می‌دادیم، مشکل حل نمی‌شد.»

🔹بنابراین وقتی وزیر نیرو می‌گوید با دو ساعت خاموشی مشکل حل می‌شود، برای بقیه شأن تخصصی اظهارنظر قائل نیست، بقیه هم حتی اگر مطلع باشند، انگیزه‌ای برای به چالش کشیدن این گفته ندارند، کما اینکه اغلب دانش و تخصص لازم را هم ندارند. به این ترتیب رئیس‌جمهوری می‌ماند و ادعایی که اغلب راهی برای راستی‌آزمایی آن ندارد./خبرویژه
🟩
@nirounews نیرونیوز


ویرانه‌ای که برجا گذاشتند
◾️مسعود خانی، مجری طرحهای بهینه‌سازی مصرف توانیر گفت: «مجموعه صنعت برق کشور (شرکت توانیر و تولید برق حرارتی) بیش از ۱۸۵ هزار میلیارد تومان زیان انباشته و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی انباشته دارد که در صورتهای مالی سال ۱۴۰۲ حسابرسی این شرکتها تصریح و به تایید سازمان حسابرسی نیز رسیده است.»
◾️وی با اشاره به اظهارات برخی مقامات مبنی درآمد توانیر گفت: «در همین ۳ سال گذشته هم شرکت توانیر و هم صنعت برق زیان‌ده بوده و عملا همین درآمدها، تکافوی هزینه‌ها را نمی‌دهد چه برسد به آنکه بتوان سرمایه‌گذاری کرد، از این رو بدهی صنعت برق به نیروگاهها در طول این ۳ سال افزایش داشته است.»
🟩
@nirounews نیرونیوز


جدی؟/ ◾️آب دریای عمان در تهران!

استاندار تهران:
◾️یکی از مهمترین موضوعاتی که در دولت چهاردهم در دستور کار قرار گرفته، تأمین منابع آب در سه مقطع کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است، در مقطع کوتاه مدت، انتقال آب از سد لار و اجرای خط دوم از سد طالقان و تکمیل رینگ قمر بنی هاشم در دستور کار است که عملاً نقش تعادل بخشی در توزیع آب در استان تهران و شهرستان‌های آن دارد. در مقطع بلند مدت، انتقال آب از دریای عمان برای استان‌های کم‌آب و استان تهران در نظر گرفته شده که مطالعات آن آغاز شده و با ورود بخش خصوصی و حمایت دولت این کار صورت خواهد گرفت.


فاجعه یعنی:
◾️نصرالله جهانگرد، رئیس سابق سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به این موضوع که «تمام بیابان‌ها و دریاچه‌های نمک ایران حاوی مواد آلی صنعتی شیمیایی هستند» گفت: «ما دریاچه نمک را به کمیته امداد داده‌ایم، بیل زیرش می‌زند و بدون اینکه بداند چه موادی داخلش هست، نمک آن را برای خوراک می‌فروشد».
◾️او افزود: «ما نمی‌دانیم شورآبه‌هایمان را به کی داده‌ایم. این‌ها ثروت است. این‌ها در صنعت ایران شناخت نیست. در واقع همه‌چیز را داریم می‌بازیم».


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
یک دانشجو خطاب به زاکانی :
نه سواد دارید و نه مدرک تحصیلی مرتبط و تمام ترم‌ها مشروط شده بودید، شهردار شدن شما نتیجه خیانت به شایسته‌سالاری و نخبگان است.
🟩
@nirounews نیرونیوز


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
ویدیوی اختصاصی
🟥 مردم‌ اراک خواهان استعفای وزرای نفت و نیرو شدند
بی‌توجهی به استدلال‌های متعدد، علمی و منطقی و نیز راه‌حل‌های ممکن برای پایان‌بخشیدن به وضعیت مازوت‌سوزی نیروگاه شازند دلیل این خواسته اعلام شده است.
🟩
@nirounews نیرونیوز


درباره‌ی کَره حرف نمی‌زنیم، درباره‌ی سقوط ارزش پول ملّی و بالاآمدن خط فقر حرف می‌زنیم، درباره‌ی میهنی که به باد رفت
🟥 افزایش قیمت ۶۵ درصدی تنها در ۲ماه‌ونیم!
🟩
@nirounews نیرونیوز


معنی مسئول و مسئولیت را هم فهمیدیم
🟥 وزیر نیرو: راهکار فعلی برای مدیریت منابع آب صرفه‌جویی مردم است!/صداوسیما
🟩
@nirounews نیرونیوز

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.