Postlar filtri


هر کسب و کاری نیاز به سامان دهی داره!
ابتدای سال ۱۴۰۲ فکر نمی کردم تخصص تیم ما بتونه به این همه مدیر و کسب و کار متنوع کمک کنه ...مشاوره به مدیران برای حل مسایل کلیدی سازمان ، نظم دادن به انبارها، نظم دادن به روند کاری و ارتباط بین پرسنل و تعیین شرح وظایف اونها و بعضاً طراحی ساختار سازمان همه و همه اثرگذاری تیم ما در سال ۱۴۰۲ در صنایع مختلف بود... وقتی می بینیم اکثر این کسب و کارها برای سال ۱۴۰۳ دوست دارن هنوز ما در کنارشون باشیم واقعا خستگی از تنمون بیرون می ره! برای همه این ها خدا رو شکر می کنیم 🙏
@niknamehsan


انتشار کتاب «مهندسی سیستم ها در عمل»
دغدغه اصلی من در نوشتن این کتاب استفاده از منابع اصلی و دست اول حوزه مهندسی سیستم ها مثل هندبوک ناسا و اسناد وزارت دفاع آمریکا و از همه مهم تر انتقال مفاهیم عملی و کاربردی به همراه تمرین بوده. از طرفی سعی کردم در انتهای کتاب مدلی حاصل از تجربه خودم در پیاده سازی این رویکرد در سازمان های ایرانی ارایه بدم. البته به لحاظ گرافیکی و ظاهری هنوز کتاب خیلی جای کار داره. امیدوارم اگر وقت داشتین و این کتاب رو خوندید حتما به من بازخورد بدین🙏🙏
@niknamehsan

372 0 8 12 18

کسی می تونه رهبری سازمان یا تیم رو به طور اثر بخشی بر عهده بگیره که تفکر سیستمی داشته باشه!
به نقل از فصلنامه رشد آریانا
@niknamehsan


اجرایی بودن (doer) یا متفکر بودن (thinker)؟
خیلی می شه متن های مختلفی در مورد این دو تیپ شخصیت یا دو نقش در تیم های کاری پیدا کرد. به نظر من می شه و باید هر فرد به اندازه کافی متفکر و به اندازه کافی اجرایی باشه ! بحث مفصله فقط می خوام یه نکته جالبی که در چند پروژه به طور هم زمان تجربه کردم بهتون بگم ...وقتی داریم یک فرایند یا فرم رو طراحی می کنیم خوب وقت اینه که افراد مجری به عنوان ذینفعان کار با دقت به روند و جزییات فرم توجه کنند و نقش متفکر رو داشته باشند و بعد از تصویب فرایند و فرم طبیعتا دیگه باید رفت توی اجرا و نقش اجرایی افراد فعال بشه. یک مقاومت درونی نسبت به تغییرات شاید باعث می شه که در کمال تعجب برخی افراد نقش ها رو معکوس بازی کنند. در حال طراحی با بی حوصلگی بگن زودتر باید اجراش کنیم و در زمان شروع اجرا سناریوهای غیرممکن رو لحاظ می کنند و ما رو وادار به فکر کردن می کنن. پیشنهاد من همیشه به مدیران اینه که قاطعانه سعی کنند افراد رو به نقشهای درست برگردونن و نذازن این عمل معکوس اون ها ترمز تفکر یا اجرا بشه
@niknamehsan


امیدرضا کاظمی- کانال dan repost
به دعوت دوست عزیز جناب ذرقانی، سردبیر مجله سفر، مجدد نگاهی داشتم به آنچه بر اساس دریافتهای شخصی من سیر خلق و توسعه هتل بوتیک‌ در بستر خانه ایرانی شد.

خانه ایرانی اعجاب فرهنگ ماست، امریست که خود معرف چرایی‌هاست و همه چیز از آداب معماری تا پذیرایی در دلش پنهان است.از اعجاب خانه‌ی ایرانی آن است که هر آنچه واردش میشود رنگ و عطرش تغییر میکند،درونی و ایرانی میشود و این اتفاقیست که برای مفهومی از جنس هتل بوتیک هم رقم خورد. مفهومی غربی که به ناگاه رنگش را مقابل معنای عمیق‌تری به نام خانه ایرانی باخت و زیباتر شد.

لینک مقاله در هشتاد و‌ نهمین شماره ماهنامه سفر
https://www.themediagroup.ir/emagazines/safar89/


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
نمونه ای از اعتقاد و پیاده سازی واقعی فرایند ...
رستوران های زنجیره ای مک‌دونالد این گونه به صورت اصولی خلق شد.
@niknamehsan


کیفیت غرور استادکاری پرسنل است!
غرور استادکاری یعنی چقدر فرد به کاری که انجام می ده عرق داره و علاقه منده که به خاطر ذات اون کار خودش رو به زحمت بندازه. در حقیقت فرد به خروجی کار فارغ از ارزیابی دیگران اهمیت می ده...
به گفته دمینگ، کسی که کیفیت رو به ژاپنی ها آموخت، کیفیتی که در خروجی کار پرسنل رقم می خوره همون غروراستادکاری اونهاست. در حقیقت بهتره به جای اینکه بازرسی و چک کردن خروجی پرسنل رو با قدرت ادامه بدیم، در اون ها حس ارزشمندی و غرور استادکاری رو تقویت کنیم یا افرادی رو انتخاب کنیم که این حس رو نسبت به کارشون دارن. پس اگر پرسنل شما از اینکه در کارش مداخله می کنید ناراحت می شه و دوست داره خودش کار رو پیش ببره نشونه بدی نیست لااقل حداقل های غرور استادکاری رو داره و هنوز جای امیدی هست. در عوض پرسنلی رو تصور کنید که از خدا می خوان شما در کارشون نظر بدین تا در نهایت همه ضعف ها رو به مداخله شما نسبت بدن.
@niknamehsan


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
برای بستن پرونده نمایشگاه صنعت هورکا
فرهنگ سازمانی به عنوان روح حاکم به سازمان عاملی که معمولا در طراحی سازمانی و بهبود اون نادیده گرفته می شه غافل از اینکه به قول پیتر دراکر، فرهنگ سازمانی استراتژی رو قورت می ده! طراحی سازمان بدون توجه به فرهنگ سازمانی یعنی طراحی آدمی با جسمی قوی اما بدون حیات و روح لازم برای حرکت و رسیدن به اهداف...
@niknamehsan


امیدرضا کاظمی- کانال dan repost
سال گذشته کتاب "طرز فکر" رو خوندم. از نظر دکتر دووک، دو گونه طرز فکر وجود داره. طرز فکر ثابت و طرز فکر رشد. یکی از عوامل بوجود اومدن طرز فکر ثابت کلیشه‌ها هستند که در بخشی از این کتاب به تهدید ساخته شدن این کلیشه‌ها در فرهنگ و بر اساس جنسیت پرداخته و در اون از وجود این کلیشه‌ها برعلیه نیمی از جامعه جهانی یعنی خانمها پرداخته. کلیشه‌هایی که حس ارزیابی رو همیشه تحمیل میکنند و سدی هستند در مسیر رشد و توسعه فردی و قطعا اجتماعی. میتونم بگم این موضوع دلیل اصلی برگزاری پنلی با محوریت خانمها با عنوان مهمان‌نوازی بی‌دلیل بود. خانمهایی که نه تنها کلیشه‌ها رو پشت‌سر گذاشتن بلکه نشانه توسعه صنعت مهمان‌نوازی در ایران هستند. این موضوع پس از جریانهای سال پیش برای من پررنگ تر شد. توسعه‌ای اجتماعی در درون جامعه حس میشه که در صنعت کوچک مهمان‌نوازی به شکل جالبی نمایان تره. انگار محیط کار از سال پیش تعادل بیشتری پیدا کرده و ما مردان نسبت به قدرت و حضور خانمها قدردان و آگاه شدیم ؛ غزل، ساناز و کیانا از تجارب خودشون و چالشهاشون گفتند و به ما این فرصت رو دادند که به صنعت از نگاه اونها بنگریم.
در پنل دوم از احسان‌نیکنام دعوت کردم که مهمان من باشند. از اونجایی که فرآیند و سیستم در صنعت مهمان‌نوازی سالهاست که تیغ دولبه بحساب میاد، دوست داشتم از زبان یکی از حرفه‌ای ترین افراد در بحث سیستم و روش در مورد اهمیت این موضوع بشنویم. موضوعی که موجب رشد و توسعه معقول و حساب شده یک کسب‌وکار در صنعت مهمان‌نوازی میشه و قدرت ایجاد ارتباط و فرهنگ رو در درون سازمان و شاخه‌های متفاوتش در BOH و FOH فراهم میکنه. راستش این موضوعی بود که در تجربه مدیریت خودم در عامری‌ها از فقدانش بسیار رنج بردم. بخصوص در بخش خوراک و نوشیدنی و بعد از عامریها همیشه تلاش کردم که بیشتر و بیشتر روی اون کار کنم و در کنار اساتیدی مثل جناب نیکنام یاد بگیرم.
و در پنل آخر اشکان بروج و شیما رحمانی‌پور جمع جالبی از تجربه و مطالب علمی و آکادمیک بودند. اشکان در مورد اهمیت خلق تجربه در صنعت مهمان‌نوازی بخصوص در رستوران و کافه گفت و ما رو با مفهوم From the page to stage آشنا کرد. از طرف دیگه شیما که با خواهرش یک رستوران جنوبی،عربی با طراحی مفهومی از بُعد ظرف و مظروف رو در کنگان بوجود آوردن از داستان خلق این مجموعه و ارزشها و فرصتهایی که در بُعد تجربی برای جامعه محلی و گردشگری خلق کردند گفتند.




حضور در نمایشگاه صنعت رستوران شهر آفتاب
چهارشنبه در نمایشگاه صنعت رستوران ، با موضوع پنل پایداری کمیت و کیفیت در رستوران در خدمت عزیزان هستم 🙏
@niknamehsan




امیدرضا کاظمی- کانال dan repost
مشکلات نسل ستایش‌شده به‌عنوان نیروی کار


آیا در آینده مشکلی برای یافتن رهبران خواهیم داشت؟ نمی‌توانید مجله‌ای را بردارید یا رادیو را روشن کنید و در مورد مشکل تعریف و تمجید در محل کار چیزی نشنوید. این اتفاق را می‌شد پیش‌بینی کرد.
ما در مورد همه والدین خوش‌نیتی صحبت کردیم که سعی کرده‌اند عزت نفس فرزندان‌شان را با گفتن اینکه چقدر باهوش و با استعدادند، تقویت کنند. و در مورد تمام تأثیرات منفی این نوع ستایش صحبت کردیم.
خُب، این بچه‌های ستایش‌شده حالا وارد محیط کار شده‌اند و مطمئناً بسیاری از آنها نمی‌توانند بدون تشویق شدن به‌خاطر هرکاری که انجام می‌دهند، به وظیفه‌شان عمل کنند. برخی از شرکت‌ها به‌جای پاداش‌های سالانه، پاداش‌های سه ماهه یا حتی ماهانه می‌دهند. به‌جای کارمند نمونه ماه، کارمند نمونه روز انتخاب می‌کنند. شرکت‌ها مشاورانی را به خدمت می‌گیرند تا بفهمند که چگونه به بهترین شکل به این نسلِ بیش‌ازحد ستایش‌شده پاداش بذل و بخشش کنند. اکنون نیروی انسانی پر از افرادی است که به اطمینان خاطر مداوم نیاز دارند و انتقادپذیر نیستند. این دستورالعمل برای موفقیت در کسب‌وکار مناسب نیست، محیطی که پذیرش چالش‌ها، نشان دادن پافشاری و اقرار به اشتباهات و پذیرش آنها ضروری است. چرا کسب‌وکارها به این مشکل تداوم می‌بخشند؟ چرا آنها همان شیوه‌های گمراه‌کننده والدینِ بیش‌ازحد ستایش‌گر را ادامه می‌دهند و به مشاوران پول می‌دهند تا نحوه انجام این کار را یاد بگیرند؟ شاید لازم باشد جلوی این مشکل را بگیریم و راه دیگری را در پیش بگیریم.
اگر نوع اشتباهی از تعریف و تمجید، بچه‌ها را به مسیر حق به‌جانبی، وابستگی و شکنندگی سوق دهد، شاید تعریف و تمجید صحیح بتواند آنها را به مسیر سخت‌کوشی و سرسختی بیشتر هدایت کند. ما در تحقیقات خود نشان داده‌ایم که با داشتن بازخورد مناسب، حتی بزرگسالان هم می‌توانند انگیزه بگیرند تا کارهای دشوار را انتخاب کنند و با اشتباهات‌شان مواجه شوند.
این بازخورد در محیط کار چگونه دیده خواهد شد یا به‌نظر خواهد رسید؟ به‌جای اینکه فقط به‌خاطر هوشمندانه‌ترین ایده به کارمندان پاداش بدهند یا به‌خاطر عملکرد درخشان‌شان آنها را ستایش کنند، آنها را به‌خاطر ابتکار عمل، تمام کردن وظیفه‌ای دشوار، تلاش و یادگیری چیزهای جدید، هراس نداشتن از موانع و انتقادپذیری و بهره‌بردن از انتقادات، ستایش خواهند کرد. شاید بتوان آنها را به‌خاطر عدم نیاز به ستایشِ مداوم، ستایش کرد! بسیاری از والدین دهه ۱۹۹۰ (و متأسفانه بسیاری از والدین دهه ۲۰۰۰) به‌خاطر برداشت نادرست از چگونگی دوست داشتن فرزندانشان، از عهده مسئولیت‌هایشان برنیامدند. اگرچه شرکت‌های بزرگ معمولاً مسئول کم‌کاری یا اشتباهات پدر و مادرها نیستند، اما شاید این‌بار نیاز باشد که این‌کار را انجام دهند. اگر کسب‌وکارها در رشد نیروی کار بالغ و رشدگرا نقشی ایفا نکنند، رهبران آینده از کجا خواهند آمد؟


دیدار با دکتر یزدانی عزیز و‌ هم صحبتی با ایشون افتخار بزرگی برای بنده بود 👌


1ـ آمادگی انعطاف را در سازمانتان ایجاد نمایید.
1ـ1ـ اعضای سازمانتان را در معرض افکار و تجربیات جدید و متنوع قرار دهید و یادگیرندگی را تبدیل به فرهنگ غالب نمایید.
1ـ2ـ نگاه سنتی به قواعد و قوانین سازمانی، چارت سازمانی و فرایندهای کاری را کنار گذاشته و به آنها به چشم ارکانی قابل تغییر نگاه کنید که باید همواره در حال بهبود و رشد باشند. برای مثال فرایندهایی که در بستر فرم-های کاغذی پیاده سازی شده اند نسبت به فرم های الکترونیکی، کمتر امکان انعطاف دارند.
2ـ از خاصیت انعطاف پذیری سازمانتان به موقع استفاده کنید.
2ـ1ـ از مشاهده تحولات درونی خود نظیر نارضایتی پرسنل، اختلافات و تعارضات تیم ها، شکست پروژه های کاری و سایر پدیده های درونی غافل نشوید.
2ـ2ـ سازمانی که از تحولات بیرونی سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و سایر عوامل مؤثر برخود بی خبر باشد و آنها را رصد نکند تا در زمان لازم انعطاف پذیری خود را بکار بگیرد، مانند ورزشکاری است که ماه ها تمرین کرده اما از ساعت برگزاری مسابقه بی خبر بوده و در آن شرکت نکرده است.
@niknamehsan


کمتر کسی شاید این فیلم رو ندیده باشه ولی اگر بخوایم نمونه هایی از عدم انعطاف پذیری فردی رو مثال بزنیم ، شخصیت های این فیلم به خوبی با مغزهای کوچک زنگ زدشون اون رو به تصویر کشیدن👍
هرجا پرورش تجربیات و جستجوی اطلاعات نو به هر دلیل محدود بشه ، مغزهای انعطاف پذیر رشد پیدا نمی کنن
@niknamehsan


در ادامه اشتراکات این بحث با انعطاف پذیری سازمان رو بیان می کنیم🙏


6.بسیاری از چیزهایی که انعطاف‌پذیری روان‌شناختی به آن مربوط می‌شود، نحوه استفاده افراد از منابعی است که برای مقابله با استرس در دسترس دارند. یکی از چیزهایی که در مورد عدم انعطاف روانی وجود دارد این است که افراد از منابع خود به گونه ای استفاده نمی کنند که برای آنها مفید باشد. اغلب آنها از دامنه بسیار محدودی از منابع خود استفاده می کنند تا بتوانند سازگار شوند.
7.شما می توانید کنترل بیشتری بر محیط خود داشته باشید. شما فقط یک گیرنده منفعل از آنچه دنیا به شما می دهد نیستید. صرف زمان برای پرورش تجربیات و جست‌وجوی اطلاعات جدید، سرمایه‌گذاری برای حفظ یک مغز انعطاف‌پذیر است. اینها همه فرصت هایی هستند تا خود را در معرض خطای پیش بینی قرار دهید تا مغز شما بتواند در آینده مشکلات را با انعطاف بیشتری حل کند. بنابراین قرار گرفتن در معرض چیزهایی که نمی‌دانید، و شاید حتی ایده‌هایی که دوست ندارید، ممکن است باعث شود که در لحظه احساس بدی کنید، اما در واقع این یک سرمایه‌گذاری واقعا خوب است.
@niknamehsan


7 نکته در حوزه انعطاف پذیری فردی (برگرفته از ویدیو اخیر)
1.انعطاف‌پذیری توانایی تنظیم افکار، اعمال و احساسات خود با شرایطی است که در آن قرار دارید.
2.موقعیت‌ها تغییر می‌کنند، و بنابراین مهم است که بتوانید برای رسیدن به اهداف خود به کارآمدترین روش رفتار خود را تنظیم کنید.
3.مغز نوزادان در ابتدا شکل نگرفته و در طول زمان رشد می کند. اگر فرزندان خود را در معرض تجارب مختلف زیادی قرار می دهید، اساساً مغز فرزندتان را به گونه ای تنظیم می کنید که به شیوه ای انعطاف پذیر عمل کند و در صورت لزوم چیزهای جدید بیاموزد. اگر تجارب کودک شما بسیار محدود است، کودک شما انعطاف کمتری برای تنظیم اعمال خود با موقعیت‌هایی که در آن قرار دارد خواهد داشت.
4.تست استروپ یا آزمون کلمه -رنگ یک آزمون برای بحث انعطاف پذیری است. خطای زیاد در این تست نشانه اختلال بیشتر در توجه و تمرکز است.
5.انعطاف‌پذیری به معنای تنظیم یک پاسخ به موقعیت خاص است، یا با پیش‌بینی خوب یا با یادگیری (زمانی که خطای پیش‌بینی وجود دارد.)
@niknamehsan


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
👤انعطاف پذیری در حوزه فردی
وقتی به انسان و سازمان و موجودات زنده دیگه به چشم یک سیستم نگاه کنیم، به نظرم می تونیم کلی ارتباط و مفهوم مفید رو بدست بیاریم. این ویدیو در حوزه فردی موضوع انعطاف پذیری رو به خوبی مطرح کرده...در ادامه شرحی از این ویدیو رو تقدیم می کنم
@niknamehsan

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.