فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


✳️کانال تلگرامی «فردای بهتر» با منش اصلاح‌طلبانه با ارائه رویکردی تحلیلی تلاش دارد به گسترش دموکراسی و بسط چندصدایی در جامعه ایران به امید فردایی بهتر برای ایران و ایرانیان قدم بردارد.
✅اینستاگرام: https://instagram.com/seyed.mostafa.tajzade

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


زنده باد زندگی

✍ مجتبی نجفی

♦خبر خودکشی « کیانوش سنجری» فعال سیاسی حیرت آور بود. او خواست به تداوم حبس زندانیان سیاسی اعتراض کند. خبر آنقدر شوک آور است که سخت است درباره آن نوشت و من فردی را که خود را به کشتن می‌دهد مذمت نمی‌کنم اما خودکشی را آری. بسیاری از ما وضعیتهایی را تجربه می‌کنیم که افق آینده تیره شده، خودکشی هم می‌تواند اعتراضی باشد به این تیرگی. در این سالها هم در خارج از مرزها و هم داخل بودند کسانی که اعلام کردند خسته ایم و رنجور و در اعتراض به این رنجوری و نظام مستبد سیاسی به حیات تن خود پایان دادند. انسانها ظرفیت های متفاوتی دارند و نمی‌شود جای آنها توصیه کرد اما می‌شود بر اهمیت زندگی و حتی زنده بودن در عصر تاریکی تاکید کرد.

♦اگر اشتفن تسوایک و همسرش لوت آلتمن که از نازیسم هیتلری به انگلستان و  برزیل پناهده شدند، صبر بیشتری داشتند نظاره گر خرد شدن استخوانهای نازیسم بودند. واقعیت این است دیکتاتوری از محو بدن و ذهن ما لذت می‌برد و بودن ما در یک گفتمان همبستگی برای دیکتاتوری آزاردهنده است. پس در روزگاری که افقها تیره شده و فضای امنیتی جنگی چشم انداز آینده را تیره تر می‌کند، اندیشیدن به تاب آوری در بحرانهای چند لایه خود مهم ترین کنش سیاسی است. پیش شرط آن نه دادن امید واهی که  پذیرش واقعیت سخت است.

♦ در کوران جنبش زن، زندگی آزادی رسانه های بی مسیولیت آنچنان بر طبل سقوط زودهنگام می‌زدند که گویی قرار است پاسگاه فلان دهکده سقوط کند نه یک نظام سیاسی مجهز به پول نفت و سیستم حامی پروری که بخشی از جامعه را ابزار سرکوب کرده به جای اینکه شهروند آزاد شوند.

♦پس در این دوران تیرگی با وضعیت جنگی خاورمیانه،تشدید احتمالی تحریمها و متصلب شدن ساختار سیاسی در برابر هر تغییر معنادار، فضا مستعد خودکشی های بیشتری خواهد شد و راه حل مقابله با آن، همبستگی بیشتر  شهروندان است چرا که مقابله با افسردگی یا ناامیدی فقط  راهکار فردی ندارد بخش مهمی از آن در با هم بودن های جمعی است.

♦در این تیرگی افق هر جمعی ولو کوچک، حتی با اهداف ساده و کوتاه مدت، خود تداوم امید به زندگی است. زندگی را حتی می‌شود در آوار جنگ جست نه اینکه پس زد. یک لحظه از زندگی هم غنیمت است و استفاده از آن سیلی به صورت دیکتاتوری است. و مبارزه با افسردگی خود مقابله با تمامیت خواهی است چرا نظام‌های تمامیت خواه طبق خوانش آرنتی، می‌خواهند ما بی جا، بی شور، در انزوا و قطعه ای از ماشین سرکوب باشیم پس در این شرایط نفس گیر، از تهدید و تحریم ، تا حبس و اعدام باز هم باید بر مهم ترین ضلع جنبش اخیر تاکید کرد: زندگی. تلاش برای آزادی، وجهی از زندگی است؛ زنده باد زندگی.
https://t.me/modjtabanajafifrance/2407

هیچ‌چیز مهم‌تر از جان انسان نیست. اگر به خودکشی فکر می‌کنید، برای کمک‌گرفتن با این شماره‌های ویژه تماس بگیرید: در ایران: اورژانس اجتماعی ۱۲۳، صدای مشاور ۱۴۸۰، یا اورژانس روان‌پزشکی تهران ۴۴۵۰۸۲۰۰


@mellimazzhabi
@MostafaTajzadeh


🔹غم جمعه عصر

✍🏻فخرالسادات محتشمی‌پور

✅از رشت که برمی‌گردم، نزدیک تهران ناگهان به ذهنم می‌رسد که خوب است تا در منطقه غرب پایتخت هستم سری به خانم رحیمی همسر عزیز آزاده‌ی دربند ابوالفضل قدیانی بزنم.
خوشبختانه منزل هستند و اعلام آمادگی می‌کنند برای پذیرش من.

✅وارد فاز دو که می‌شوم خاطرات آن سال‌های کودتایی هجوم می‌آورند به ذهنم. همه آن جلسات قرآن، همه قرارها برای سفرها و دیدارها در گرما و سرمای تابستان و زمستان. همه آن باهم بودن‌ها و یکی بودن‌ها

✅عصر جمعه دل‌گیر پاییزی، غم پنهانی را با خود دارد. پشت درب آپارتمان که قرار می‌گیرم خبری از هیاهوی آن روزها نیست. درب که باز می‌شود از انبوه کفش‌ها خبری نیست. صاحب خانه تنهاست. همدیگر را در آغوش گرفته می‌بوسیم. می‌گویم باز روز از نو روزی از نو! خانم رحیمی با همان لبخند همیشگی برلب می‌گوید زندگی ما اینطور است دیگر.

✅نگران آقا ابوالفضل است خانم رحیمی و شاکی از انبوه جمعیتی که بند ۶ را اشغال کرده‌اند و آن سال‌های نابکار که سطل‌های سم هم چاره‌ی کارشان نمی‌شود.

✅پیرمرد زندان‌های آن زمان را پشت‌سر گذاشت و در سالهای کودتایی زندان این نظام را هم تجربه کرده است و حالا با چندین استنت در قلب و دیگر بیماری‌ها باز در زندان است.
به خانم رحیمی می‌گویم کاش خاطرات زندانتان را بنویسید برای عبرت!

✅از این سو و آن سو سخن می‌گوییم. از تنهایی‌ها، دلتنگی‌ها، ستم‌ها. از صدماتی که بچه‌ها خورده و می‌خورند. از دغدغه‌های که همسرجان‌هایمان را پیر و بیمار کرده‌است. از دردها و دردها و دردها.

✅او را به خدا می‌سپارم و راه می‌افتم به سمت خانه در عصر دلگیر جمعه که تنهایی بیش از هر روز و هرگاه دیگری آوار می‌شود روی سرمان و یادمان می‌آورد:
یه پاییز زرد و زمستون سرد و
غم‌جمعه عصر و غریبی حصر و‌ یه دنیا سوال و ...
#زندانیان_سیاسی_را_آزاد_کنید
#به_حصر_غیرقانونی_پایان_دهید

@MostafaTajzadeh


🏷 رونمایی کتاب رابطه پزشک و بیمار (اخلاق پزشکی۱)
▫️ترجمه و تدوین: قربان بهزادیان نژاد
▫️سه شنبه ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۳ - ساعت۱۶

🏷انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری با همکاری انتشارات نگارستان اندیشه، نشستی را به مناسبت انتشار کتاب رابطه پزشک و بیمار (اخلاق پزشکی۱) برگزار می کنند. این نشست روز سه شنبه بیست و نهم آبان ماه ۱۴۰۳ از ساعت ۱۶ در محل انجمن برگزار خواهد شد و آقایان دکتر سیدمحمدرضا حسینی بهشتی، دکتر مصطفی معین و دکتر حمیدرضا نمازی از منظر فلسفه، اخلاق و دانش پزشکی محتوای کتاب را بررسی خواهند کرد.
دکتر قربان بهزادیان‌نژاد (۱۳۳۶ - )، دانش‌آموختۀ دکتری میکروبیولوژی پزشکی و استاد تمام دانشگاه تربیت مدرس است. او طی یک دهۀ اخیر که به ناچار از محیط دانشگاهی دور بود،  مجموعه‌آثاری را با موضوع تاریخ پزشکی در اسلام و ایران پدید آورد. کتاب حاضر با پرداختن به مسألۀ اخلاق پزشکی و تأکید بر رابطۀ دوسویۀ پزشک و بیمار، طیف گسترده‌ای از مخاطبان را به خود جلب می‌کند.

سه شنبه ۲۹ آبان ماه ۱۴۰۳ - ساعت۱۶
📌 انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری: میدان توحید، خیابان نصرت غربی، شماره ۵۶ طبقه دوم

@anjomanemodaresin
@MostafaTajzadeh


📝📝📝در بارۀ مرگ دلخراش کیانوش

✍🏻احمد_زیدآبادی

✅آن زمان که من کیانوش سنجری را دیدم، جوانی سرزنده و با انگیزه و شاد بود. داستان به سال 1382 برمی‌گردد. در آن سال، زندانیان سیاسی را از سالن سه اندرزگاه 7 زندان اوین به سالن یک انتقال داده بودند، اما من و اکبر گنجی را جدای از آنها در سالن 6 در کنار زندانیان مالی نگهداری می‌کردند. از این رو، امکان تماس با زندانیان سالن یک را نداشتیم مگر اینکه تصادفی بخصوص به هنگام ملاقات با خانواده، با هم روبرو می‌شدیم.

✅از قضا ساعت ملاقات من و کیانوش دو سه باری همزمان شد. بار اول، او بدون پوشیدن شلوار زندان از اندرزگاه بیرون آمده بود و به همین جهت، نگهبانان مانع سوار شدن او به مینی‌بوسِ عازم محل ملاقات شدند. کیانوش بدون آنکه از کوره در برود به نزد رئیس اندرزگاه رفت و گفت؛ اگر به اندازۀ قد من شلوار زندان پیدا می‌شود، بدهید تا بپوشم! رئیس بند نگاهی به قد و بالای او انداخت و با لبخندی به لب از نگهبانان خواست که مانع سوار شدن او به مینی‌بوس نشوند.

✅در بین راه اندرزگاه و سالن ملاقات، کیانوش مسائل آن روز سیاسی را پیش کشید و کلی با هم صحبت کردیم.

✅تصویری که من از کیانوش سنجری در ذهن دارم همان تصویر 21 سالِ پیش اوست، جوانی رعنا و قدبلند و سرزنده و با انگیزه و خوش برخورد و منطقی.

✅اینک که کیانوش با اعلام قبلی به زندگی خود پایان داده است، همان تصویر از او در برابرم رژه می‌رود و از خود می پرسم چرا؟ چرا این همه خودکشی و افسردگی و  قتل و اعدام و دیگر ناهنجاری‌ها، جامعۀ ما را فرا گرفته است؟ چرا تعادل این جامعه تا این اندازه به هم خورده است؟ چرا به وضع آنومیک دچار شده‌ایم؟

✅پاسخ این پرسش‌ها روشن است! انواع فشارهای اقتصادی و سیاسی و روانی در پیچیده‌ترین وضعیتِ سطح و نوع آگاهی ملی و شرایط جهانی،"وضع عادی" جامعه را به هم زده تا جایی که سخن از "بازگشت به وضع عادی یا نرمال" هم نزد عده‌ای به عنوان "جرم" تلقی می‌شود! گویی از نگاه آنان جامعه باید همیشه در وضعیت غیرعادی و نابهنچار باشد و دعوت به "نرمالیزاسیون" گناهی نابخشودنی است!

✅خیرخواهی و نوع‌دوستی و مروت و احسان در جامعۀ ما به بی‌‌رمق‌ترین نقطۀ خود رسیده است! بحرانی خطرناک‌تر از این، جوامع بشری را تهدید نمی‌کند.خودکشی یک جوان با هر نوع خط و مرام سیاسی، بدون تردید باید هر دل سالمی را بلرزاند و به ابراز همدردی و همدلی بیانجامد. اما به واکنش برخی مدعیان "ارزش‌ها" به مرگ خودخواستۀ کیانوش سنجری نگاهی بیاندازید! آنچه در آن دیده نمی‌شود همانا"ارزش" است مگر آنکه ضدارزش‌ها نام ارزش به خود گرفته باشند که بدبختانه در سطح وسیعی گرفته‌اند!

✅باری، مرگ دلخراش کیانوش سنجری مایۀ اندوه و تأسف است. خداوند روح او را شاد بدارد و به خانواده و دوستانش تسلای خاطر دهد.

@ahmadzeidabad
@MostafaTajzadeh


📝📝📝ریشه‌های تجاوز!

✍سید هاشم فیروزی

✅آن روز که چشم بسته برروی حقایق زیست اجتماعی سقط‌جنین را تا سطح جرائم خطرناک جرم‌انگاری کردند، پیامدهای زیرزمینی شدن سقط‌جنین برای اهل علم مثل روز روشن بود.

✅یکی از طرق اصلی تجاوز علی سلامت به ۲۰۰ دختر و زن مجرد و متاهل در همدان تلاش برای تهیه قرص سقط جنین توسط آنها بود!

@kherad_jensi
@MostafaTajzadeh


✅پیش‌شرط حمایت از حقوق مظلومان در نقاط دیگر دنیا، اهتمام به رعایت و جلوگیری از تعدی و ظلم به حقوق مردم کشور است/

✅از وزارت کشور و وزارت علوم درخواست می‌کنیم زمینه فعالیت بی‌هزینه سیاسی و اجتماعی دانشجویان و اعضای هیأت علمی دانشگاه ها را فراهم کنند/

✅اقتصاد کشور از وضعیت رانتی انگلی و سوداگرانه کنونی خارج و اقتصاد مبتنی بر دانش و سرمایه‌گذاری تولیدی، محور و مدار برنامه‌ها قرار گیرد/

✅رییس‌جمهور به عنوان رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی  آن نهاد را از دخالت در امور اجرایی وزارت علوم و دانشگاه‌ها بازدارند/

✅بیانیه پایانی بیستمین مجمع عمومی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها

باسمه تعالی

با تکیه بر عنایات حضرت حق تعالی

✅بیستمین مجمع عمومی عادی انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها را در شرایطی برگزار می‌کنیم که پیرو انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم که دانشگاهیان، نقش تعیین کننده‌ای در پیروزی رییس‌جمهور منتخب داشتند، بار دیگر بارقه‌های امید به تحولات مثبت در جامعه از جمله در جامعه دانشگاهی زنده شد.

✅چنانکه در بیانیه انجمن به مناسبت آغاز سال تحصیلی جاری ذکر شد، انتظار قاطبه جامعه دانشگاهی  این است که دولت جدید تحولات ساختاری برای اعاده استقلال دانشگاه‌ها را، که سبب‌ساز توسعه علمی کشور است، در رأس اولویت‌های خود قرار دهد.

✅خوشبختانه جهت‌گیری کلی دولت و وزارت علوم در ۱۰۰ روز اول با این انتظارات هم‌سو بوده و وزیر محترم علوم و مجموعه مدیران جدید این وزارت‌خانه اقدامات درخور تقدیری را برای عبور از فضای امنیتی پیشین و رفع محدودیت‌های تحصیلی تحمیلی بر دانشجویان و بازگشت اعضای هیئت علمی اخراجی بعمل آورده‌اند، در عین حال نمی‌توانیم تاسف خود را از کند شدن آهنگ تغییرات مدیریتی در این حوزه ابراز نکنیم.

✅پنهان نیست که عامل اصلی این کندی، نه رییس‌جمهور منتخب و وزیر فرهیخته علوم، که سختگیری‌ها و دخالت‌های ناموجه مراجع امنیتی در تایید صلاحیت گزینه‌های پیشنهادی و مداخلات آشکار و پنهان اشخاص و نهادهای ذینفع بیرونی است، تا جایی که حسب اطلاع، انتصاب بسیاری از گزینه‌های معرفی شده برای ریاست دانشگاه‌ها در وزارت علوم و وزارت بهداشت در وضعیت ابهام و بلاتکلیفی قرار دارند.

✅انجمن از اقدامات کم سابقه و بعضاً بی‌سابقه رییس محترم جمهوری در جهت عمل به یکی از مهم‌ترین وعده‌های انتخاباتی خود، یعنی رفع تبعیض‌های قومی و مذهبی رایج در بکارگیری مدیران استانی تقدیر می‌کند و درعین حال هشدار می‌دهد که استمرار چرخه معیوب و سیطره نهادهای امنیتی بر نظام انتصاب مدیران، از یک سو ممکن است موجب بکارگیری اشخاص کم‌توان در مدیریت کشور، ازجمله در حوزه آموزش عالی شود  و از سوی دیگر امیدهای برانگیخته شده برای بهبود و اصلاح اوضاع را به یأس مبدل کند و سرمایه اجتماعی دولت و نظام را تضعیف و رییس‌جمهور را در عمل و تحقق وعده‌های انتخاباتی خود ناکام گذارد؛ امری که نه تنها موجب وفاق ملی نخواهد شد، بلکه می‌تواند سبب رواج نفاق و دورویی در مدیران و گسست ملی و تشدید شکاف‌ها بین حاکمیت و مردم و نیز بی‌اعتمادی عمومی به نظام انتخاباتی کشور شود.

✅از منظر اقتصادی، کشور با چالش‌های مختلفی از جمله آشفتگی و بی‌ثباتی در نظام سیاست‌گذاری و تصمیم گیری‌های اساسی، مشکل تامین مالی پروژه‌های توسعه و عمرانی، مدیریت ناصحیح در تولید، تامین و توزیع انرژی، بحران محیط زیست، بی‌برنامگی در ارائه خدمات عمومی، اجرای نادرست سیاست‌های حمایتی در سطح داخلی درگیر است که این چالش‌ها در پیوند با تحریم‌های ظالمانه و خودتحریمی‌های نابخردانه بین‌المللی از جمله در مبادلات پولی و بانکی بین‌المللی، اقتصاد کشور را دچار بحران کرده و فشارهای اقتصادی و معیشتی و نابرابری ها و مناسبات رانتی و بی‌عدالتی اقشار مختلف مردم را دچار استیصال کرده است.

✅در این میان جامعه دانشگاهی کشور، اعم از استادان، کارکنان و دانشجویان نیز در اثر تداوم چنددهه روند نزولی رشد اقتصادی و روند افزایشی تورم رکودی وعدم تعادل و ناترازی بین درآمدها و هزینه‌ها، تحت فشار شکننده‌ای قرار دارد.

✅تنگناهای مالی و هزینه‌های سرسام آور زندگی از یک سو کرامت انسانی و منزلت اجتماعی استادان دانشگاه‌ها و دانشجویان را پای مال می‌کند و از سوی دیگر به کیفیت آموزش و پژوهش دانشگاهی آسیب جدی وارد می‌کند.

✅از منظر فرهنگی و اجتماعی نیز اعمال سیاست‌ها و رویکردهای آمرانه، امنیتی و پلیسی و تحمیلی ‌جامعه ایران را  با وجود برخورداری از پیشینه تمدنی و تنوع فرهنگی دچار نوعی گسست و واگرایی کرده است. در نتیجه اعمال این سیاست‌ها است که بخش‌های قابل توجهی از مردم بویژه زنان و جوانان برای ابراز مخالفت به نوعی عصیانگری در برابر نمودها و نمادهای سبک زندگی مورد نظر حاکمیت روی آورده اند.

متن کامل بیانیه در:

https://modaresinpress.ir/university/4965/
@anjomanemodaresin
@MostafaTajzadeh


✍🏻حسین صادقی، سفیر سابق ایران در عربستان:

✅ثبات، حلقه مفقوده سیاست منطقه ای ایران است

✅امروز اصلاح و بازنگری در سیاست های داخلی و خارجی ضروری است

✅ایران باید یک دیپلماسی خستگی ناپذیر را آغاز کند

✅ چندصدایی در سیاست خارجی آفت است

✅ گفت و گوی مستقیم را جایگزین واسطه تراشی کنیم

✅ایران باید بستر مشترک همکاری با اروپا را پیدا کند

✅ائتلاف نانوشته ای برای تغییر معادلات منطقه به وجود آمده است؛ تضعیف ایران و مقاومت بخشی از برنامه این ائتلاف است

✅واکنش های ایران نباید با نادیده گرفتن واقعیت های داخلی، منطقه ای و جهانی باشد

✅در ایران گاهی طرف بازنده انتخابات می تواند ماشین دولت مستقر را به گل بنشاند

✅سیاست خارجی ما بین دو نگاه ایدئولوژیک و واقع گرایانه در رفت و آمد بوده است

✅ما معمولا اقدام های به موقع و به هنگام در سیاست خارجی انجام نمی دهیم

✅کارآمدترین بازدارندگی برای کشور، نبود شکاف میان مردم و حاکمیت است

✅در سیاست منطقه ای، شعار قشنگ جای عملگرایی را نمی  گیرد

✍️سارا معصومی

✅حسین صادقی، دیپلمات بازنشسته که سابقه سفارت ایران در عربستان سعودی، کویت، امارات متحده عربی را در کارنامه خود دارد می گوید: ما با یک واقعیت جدید در منطقه روبه رو هستیم.  در این واقعیت داده های من و همین طور تجربیات گذشته من این را نشان می دهد که میان کشورهای غربی به شمول ایالات متحده و کشورهای عربی متحد آمریکا در منطقه نوعی ائتلاف ناگفته و نانوشته برای تغییر وضعیت و معادله های جاری در منطقه به وجود آمده است.در بخشی از این ائتلاف هم رژیم اشغالگر اسرائیل است با همه جنایت هایی که در غزه و اکنون لبنان انجام می دهد. تضعیف جمهوری اسلامی ایران و نیروهای مقاومت بخشی از برنامه این ائتلاف نانوشته است.

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1649629

@samassoumi
@MostafaTajzadeh


📝📝📝خاطرات زندان ۴

✅ بعدازظهر سگی!
برای کیانوش سنجری

✍🏻 حسین رزاق

✅یک بعداز ظهری از آن بعداز ظهرهای سگی اوین که دلت هوای ندیدن‌هایت را میکند، خمیده و دست بر جای تزریق کترولاک برای تسکین لاعلاج این گردن شکسته، داشتم از بهداری برمیگشتم که زیر هشت و جلوی کانتر افسر نگهبانی، دستی از پشت زد روی شانه‌ام و صدایی آشنا گفت "چطوری حسین رزاق"

✅روی که برگرداندم قامت رعنای کیانوش سنجری پیشم ایستاده بود و در آغوشم کشید. تازه از ۲۰۹ به بند عمومی منتقل شده بود تا وثیقه‌ای که بازپرس برایش تعیین کرده بود را جور کند.
اواسط جنبش «زن، زندگی، آزادی» که هر روز عده‌ای جدید از فعالان سیاسی را بازداشت میکردند.

✅ایستادم‌ تا سالن و اتاقش مشخص شود و با هم برویم بالا به بند. سالن ما پر بود و بعضی اتاق‌ها کف‌خواب هم داشتند. برای همین کیانوش را دادند سالن ۲ چون حضورش هم موقت بود و حکم قطعی نداشت. یاد چند سال قبل افتادم که دوستانی دنبال او میگشتند و خبر نداشتند کجاست! و بی‌خبر از بازداشتش در خانه امن منتقلش کرده بودند به بیمارستان و هرکه دستش میرسید دنبالش میگشت.

✅آن ۸۳ پله‌ لعنتی را که بالا می‌آمدیم از دوستانی پرسید که در بند عمومی بودند و من آمار هم‌بندی‌ها را دادم.
از کم و‌ کسری‌اش، از هوله و لباس زیر و گرم و ... پرسیدم و همان ابتدا از عدم تحویل داروهایش گفت! گفتم رابط بهداری را معرفی میکنم تا نسخه‌ات‌ را بگیرد اما داروهای اصلی‌ات که با من مشترک است را خودم برایت می‌آورم تا خواهش از این نانجیب‌ها کمتر بکنی.

✅دم اتاقش، معرفی‌اش کردم به هم‌‌اتاقی‌ها. مسئول سالن هم که پرسید آقا سیاسی هستند، جواب دادم از سابقون سیاسی!
بالاخره از سابقون بود و از همان ۷۸ و کوی دانشگاه طعم زندان و حبس و تبعید را بارها چشیده بود.
هوله و شامپو رساندم و رفت دوش بگیرد و بیاید تر تمیز و ترگل و خوش‌بو هم را بینیم.

✅صبح فردا که هواخوری باز شد او هم پشت پنجره اتاق صدایم کرد تا قدم بزنیم. گوش شنوا و شانه‌ای میخواست برای درد دل از یک زندگی پر فراز و نشیب و گوشه هواخوری، دوتایی روی یکی از معدود سکوها نشستیم و بساط و چای و سیگار و خاطرات راه افتاد و من گوش شدم و او زبان.

✅همان اول که به تک و تا بود مبادا با زیاده حرافی، آزارم دهد گفتم کیانوش، با من نه تعارف کن نه دریغ از گفتن. تصور هم نکن خیلی‌ها را که حسین میداند و چرا بگویم! پس از اول هرچه دل تنگت میخواهد بگو...
و شروع کرد از روز به روز زندگی‌اش، از همان بازداشت ۱۸ تیر ۷۸ تا پاییز ۴۰۱، از رفتن، از غربت، از غم وطن، از برگشت، از دوباره بازداشت و باز بازداشت و باز بازداشتش...

✅اما در آن به آنِ حرفهایش، غمی بزرگ توی صورتت میخورد که فریاد میزد اث عاشق این وطن است! وقتی وسط ینگه دنیا و در اوج جوانی و با کار و‌ درآمد و آینده‌ای خوب، ناگهان جنون وطن تو را به این ویران‌سرا می‌کشاند، یعنی فقط عاشقی!

✅یک عمر در حسرت وطنی زیسته بود که دوست داشت چنان که میخواهد باشد اما نبود!
حرفهای پر از بغضش که تمام شد پرسید "نمیپرسی چرا از وسط آمریکا برگشتم‌ ایران؟" گفتم چه پاسخی داری بزرگتر از این عشقت به وطن که همه عمر دنبال وطن شدنش بودی!

✅فردا که شد دوباره از هواخوری زد به پنجره اتاقمان. گفتم وایسا دوتا چی بریزم که گفت "نه، چای نمیخورم! آزادی‌ام‌ را خوانده‌اند. آمده‌ام تشکر و خدافظی!
و باز آغوش او و بدرقه‌اش تا زیر هشت و خدافظی همان جایی که سلام کرده بودیم...

✅سر شبی که مهدی خبر مرگ خودخواسته کیانوش ‌از بالای پل حافظ را داد، فقط سکوت کردم. اما با آه و افسوس‌های او داشتم به خودم تلنگر میزدم که چقدر بی‌عاطفه‌ای نسبت به مرگ دیگران که ناگهان پرتاب شدم به خاطرات آن روزهای اوین...
به واژه واژه از حرفهای کیانوش که سرریز از عشق وطن بود. از عشق ایران.

✅عشقی که کیانوش را، کیانوش‌ها را، همه ما را حاصلی جز آزار نبود و زندگی‌‌هایمان را پر از رنج کرد و همه چیزمان را ستاند.
هر روزمان را چنان به آتش کشید که هر دم در آرزوی مرگی چنین میانه‌ی میدان بگذرد و هیچ عزیز شده‌ای برای از دست دادن نداشته باشیم...

✅تا شاید به بهای این جان‌ها، این از دست دادن‌ها، این وطن‌ وطن شد، تا هیچ عشقی، هیچ پاره‌ی تنی، هیچ لحظه‌ای را به بیم از استبداد و هراس از سرکوب نگذراند و هیچ چشمی از ترس پر از اشک نشود...
در همین زندگی لعنتی که یک وطن برای عاشقی کردن‌هایمان به ما بدهکار است، یک وطن برای زندگی...

@hoseinrazzagh
@MostafaTajzadeh


📝📝📝 چرا "آقا بزرگ" این مفسدین را برکنار  نکرد؟

✍️ محمد شفیعی

✅در چند روز اخیر مصاحبه افشاگرانه‌ای از عباس پالیزدار در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود که پرده از جزئیات فساد مقامات حاکمیتی برمی‌دارد.

✅گفتارهای او تازگی ندارد اما با خیال آسوده و راحت بیان می‌شود و همچنان به معلول ها و محصولهای حاکمیت فاسد می پردازد. در باب اظهارات و موضع گیری‌های او تاملاتی مطرح می‌شود: اینکه او شرایط موجود را چگونه دیده که دوباره افشاگری می‌کند؟ ضرورت طرح چنین مباحثی در این بازه زمانی چه بوده است؟ آیا خاطرش از بابت پیگیری قضایی آسوده است؟ آیا اظهارات او دلالت بر نزاع درون هسته سخت قدرت دارد که او را به میدان این منازعه فرستادند؟ چرا افشاگری‌هایش عمدتا متوجه مقامات حاکمیتی درگذشته و بازنشسته می‌شود؟ آیا امکان محاکمه آنان وجود دارد؟یا اظهارات او صرفا یک مسئله شخصی است برای توضیح و شفاف‌سازی گذشته‌اش؟

✅چرا با وجود این همه فساد، از راس حاکمیت حمایتی از او نشد؟ مسئول فعلی دستگاه قضایی چه پاسخی به گفته های او خواهد داد؟ سوالات و پاسخ‌های پیچیده و ساده‌ای را می‌توان مطرح کرد.اما شاید مهم‌ترین بخش گفتار او، موضع‌گیری جانبدارانه‌اش از "آقا مجتبی" باشد که می‌گوید در صدد برخورد با مفسدین به خصوص منسوبین‌اش بوده است. احتمالا  موضع‌گیری‌هایی از این نوع، بی‌ارتباط با آرزو و تمایل‌شان به زمینه‌سازی و تحقق پروژه رهبرسازی "آقا مجتبی" نباشد که در این راه با سناریوهای پشتیبان کننده‌ای همچون "بن‌سلمان‌سازی" پیش برده می‌شود.

✅پالیزدار نمی‌داند و یا خود را به تجاهل می‌زند که از نقش "آقا مجتبی" در پدیدار شدن معجزه هزاره سومی که او را لامذهب و عنصر نفوذی می‌داند، یاد نمی‌کند و اینکه چطور آن آقا در حصر و به کنج عزلت کشاندن پاکان دست داشت و بدین گونه راه بر غارتگران باز شد و باز از خود نپرسید و به مردم توضیح نداد که چرا این مفسدین توسط "آقا بزرگ" برکنار نشدند.

@kaleme
@MostafaTajzadeh


📝📝📝دبیرکل پیشین حزب اتحاد ملت در گفتگویی مطرح کرد؛
حاکمیت هرچقدر زور می‌زند، نمی‌تواند اوضاع حجاب را به قبل از جنبش مهسا بازگرداند/ کاندیدای وزارت را احضار می‌کنند که می‌خواهیم با شما گفتگو کنیم!، گفتگو برای چه؟/ این کار، تحقیر مدیران کشور است/ حاکمیت، دل خوش کرده بود که با تائید صلاحیت پزشکیان، مشارکت در انتخابات به بالای ۵۰ درصد برود؛ نرفت!/ حصر، دیگر یک مسئله شخصی است

✍دیدارنیوز-محمد جعفری:
«ایرانشهر» در نخستین برنامه از سلسه‌گفتگوهای خود با موضوع «منافع ملی ایران» به سراغ علی شکوری‌راد، دبیرکل سابق حزب اتحاد ملت رفته و به بررسی ابعاد مفهوم «وفاق» در عرصه سیاسی امروز کشور پرداخته است. به باور او وفاق، شعاری است که پزشکیان مطرح کرده و دنبال کردن آن می‌تواند به تعارض در درون جریان اصولگرایی منجر شود.

✅دبیرکل پیشین حزب اتحاد ملت و عضو هیئت رئیسه جبهه اصلاحات در این گفتگو با اشاره به مسائل و موضوعات اساسی جامعه ایران، اظهار داشت: شورای نگهبان بر اساس شنیده‌های ما در ابتدا، مسعود پزشکیان را ردصلاحیت کرده بود، اما با دخالت رهبری، این شورا در بررسی خود تجدیدنظر کرده و نامزد اصلاح‌طلبان را هم به فهرست نامزد‌ها اضافه کرد.

✅عزیز جعفری در سال ۸۶ صراحتا گفت که از نظر سپاه، اصولگرایی، معادل نظام است و سپاه خود را در خدمت اصولگرایی می‌داند. از این سال عملا حاکمیت با اصولگرایی، یکسان شده بود.

✅در جنبش مهسا، مخالفین حجاب اجباری یکدیگر را پیدا کرده و با وصل اراده‌های خود، تصمیم گرفتند تا به این موضوع تمکین نکنند. حالا، هرچقدر که حاکمیت زور می‌زند، نمی‌تواند اوضاع حجاب را به قبل از جنبش زن، زندگی، آزادی بازگرداند. الان برای حاکمیت، یک رویاست که معیار حجاب را به حجابی بازگرداند که مهسا امینی داشت.

✅پزشکیان با حضور در انتخابات تا حدی، اصلاح‌طلبی دوم خردادی را به محاق برد. در عین حال، این چهره شیرازه اصولگرایان را از هم گسست. اصلاح‌طلبان، پزشکیان را بالا آوردند و اگر آن‌ها از او حمایت نمی‌کردند، رئیس جمهور نمی‌شد. به عبارت دیگر، رای خود پزشکیان برای پیروزی در انتخابات کافی نبود.

✅لینک گفتگوی کامل

@emtedadnet
@MostafaTajzadeh


📝📝📝زندگی باید کرد!

✍️سهند ایرانمهر

✅از ترافیک سخت و خیابان‌های خیس و‌ باران خورده و روزی خسته‌کننده به خانه رسیدم و اولین خبری که در فضای مجازی دیدم خبر تلخ و تکان‌دهنده خودکشی ⁧ #کیانوش_سنجری⁩ بود. متوجه شدم که از ساعاتی پیش خودش از قصدش پرده برداشته بوده است. اینکه دیدم افرادی با دیدگاه‌های متضاد از هر طیف و‌گروه برایش کامنت گذاشته بودند که این کار را نکند اندک دلخوشی را برایم ایجاد کرد که لااقل طیف‌های مختلف سیاسی می‌دانند که نضج چنین روشی چه تاثیر بدی می‌تواند بر ذهن دیگران داشته باشد و خدای‌ناکرده آنها را هم به تکرار این عمل ترغیب کند. بنابراین این متن را فقط با این انگیزه می‌نویسم:

‏✅در تاریخ از راهبان بودایی در جنگ ویتنام که خودسوزی کردند تا جان سیسیل در ایرلند شمالی که اعتصاب غذا کرد، نمونه‌هایی از انتخاب این شیوه وجود داشته است و از سوی بعضی هم ستایش شده‌اند اما به گمان من نگاه درست نگاهی است که سارتر و کامو به این مقوله داشته‌اند. این دو استدلال‌ می‌کردند که خودکشی اعتراضی اگرچه ممکن است اثرگذار باشد، اما به دلیل پایان دادن به زندگی به عنوان بالاترین ارزش، محل تردید است.

‏✅سیزیف، شخصیتی از اساطیر یونان، محکوم شده بود تا برای ابد سنگی را به بالای کوهی بغلتاند و سپس سنگ دوباره به پایین بغلتد. مغز کلام کامو این بود که مهم‌تر از اینکه سنگ دوباره می‌غلتد و این کار جانکاه سیزیف باید بارها و بارها تکرار می‌شد، این است که:

‏«تلاش‌ و اراده خودِ سیزیف برای رسیدن به قله‌ی کوه، به‌خودی‌خود برای پر کردن قلب انسان( و ضرورت ادامه زندگی) کافی است».


‏✅فشارها و سختی‌ها کم نیست، حفظ یا بالا بردن ضریب تاب‌آوری در برابر دردها و چالش‌های حقیقتا سخت است اما این اراده انسان برای ماندن و تقلا برای هدف است که باید ارزشمند بودن زندگی و بقای آن را ضروری کند نه آنکه تکرار غلتیدن سنگ انسان را به نیستی خود سوق دهد

‏✅وجود تک‌تک نفوس انسانی و بقای هر انسان و حفظ زندگی یک ضرورت و ارزش است و هیچ هدفی نباید آن را تحت‌الشعاع خود قرار دهد. قانع کردن بسیاری برای این سخن سخت است اما امیدوارم اتفاق تلخ پیش‌آمده باعث نشود احیانا برخی از جوانان وطن، این استدلال قابل تامل را نادیده بگیرند.

‏✅از عموم کسانی هم که به این خبر تلخ می‌پردازند خواهش می‌کنم که نسبت به پیامد تاثیر منفی آن بر مخاطبین جوان که حساسیت‌ بالایی نسبت به دردها و رنج‌ها دارند، آگاه باشند و در شرایطی که جلب توجه رسانه‌ای به این خبر ذهن آنان را درگیر خود می‌کند، حتما ضرورت زندگی و اولویت آن بر هر چیز دیگر را یادآور شوند.
@sahandiranmehr
@MostafaTajzadeh


📝📝📝ساده‌سازی آدمی و رنج‌هایش، مرگ زندگی

✍🏻حسین نورانی نژاد

درباره خودکشی هولناک کیانوش سنجری

✅و همچنان می‌توان با ساده‌سازی و ارجاع به مسائل روانی فردی و تقبیح خودکشی (مانند ارجاع به داروهای اعصاب آهو دریایی و تقبیح برهنگی در دانشگاه و مثال‌های مشابه دیگر) از خود و گرو‌ه‌مان و جامعه و حکومت سلب مسئولیت کرد و با وجدان آسوده نوبت خود را انتظار کشید.

✅و می‌توان همه این‌ها و خشم‌ها و افسردگی‌ها و ناامیدی‌های پیرامون‌مان را به هم پیوسته دید و جدی گرفت. جدی گرفتنی دیگر برای رهایی از این همه جبر و جدیت بی‌خودی، پرهزینه، ایدئولوژیک و متعصب که مانع از یک زندگی ساده، کمتر جدی و آرام برای بسیاری از ما شده است.

@hosseinnoorani
@MostafaTajzadeh


📝📝📝به‌هنجارسازی‌ی مرگ و تخریب زنده‌گی محکوم است

✍حسن محدثی‌ی گیلوایی


✅در اخبار آمده است که آقای کیانوش سنجری نخست درخواست آزادی‌‌سازی‌ی برخی زندانیان سیاسی را کرده و تهدید به خودکشی نموده و سپس خودکشی کرده است.

✅من نمی‌دانم او چه احوالی داشته و بر او چه رفته است. در باره‌ی او اینک داوری نمی‌کنم، اما به‌هنجارسازی‌ی مرگ را با هر نام و هدفی محکوم می‌کنم و غیرقابل قبول می‌دانم.

✅ما همه‌گی روزی می‌‌میریم. اینک اما زنده ایم. زنده‌گی به ما فرصت کنش و آفرینش‌گری می‌دهد. پیش‌انداختن مرگ از نظر من محکوم است زیرا نفی امکانات آینده و نفی زاینده‌گی و آفرینش‌گری‌ی کنش‌های ما است. همیشه برای مردن فرصت هست. برای گشوده بودن به امکانات آینده، شجاعت زیستن لازم است. فقدان شجاعت زیستن را نمی‌توان و نباید توجیه کرد. به‌هنجاری‌سازی‌ی مرگ به‌هیچ‌وجه قابل قبول نیست.

کسانی که با کشتن خود مرگ را به‌هنجار می‌سازند، ناخواسته دست در دست قاتلان زنده‌گی دارند.

#کیانوش_سنجری
@NewHasanMohaddesi
@MostafaTajzadeh


حضور نمايندگان مجمع محققين و مدرسين در جلسه مجمع عمومى جبهه اصلاحات ايران / قوه قضائيه با تعرض و توهين به احزاب برخورد كند

🔹در پى هجمه هاى صورت گرفته اخير عليه مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم بنا به دعوت جبهه اصلاحات ايران نمايندگان اين حزب در جلسه مجمع عمومى جبهه شركت كرده و گزارش آن را ارائه كردند.

🔹آنها با تشريح حادثه رخ داده اعلام كردند كه اين تعرض و توهين به مجمع محققين و مدرسين توسط عده اى تندرو  با ذكر هويت مشخص تحت عنوان عدالتخواه و با سوابق حمله به بيت آيات عظام منتظرى و صانعى و برخى ديگر از مراجع و هتك حرمت به اين بزرگان صورت گرفته است.

🔹نمايندگان مجمع محققين و مدرسين با اشاره به نقش مؤثر اين مجمع در حوزه نوانديشى دينى و ارائه قرائتى صلح جويانه از دين در مقابل جريان پايدارى كه در حوزه علميه و برخى مدارس وابسته به خود توليد افراط گرايى مى كنند، يادآور شدند: فضاى عمومى حوزه علميه و نسل جوان طلاب از رفتارهاى افراط گرايى فاصله مى گيرند.

🔹آنها همچنين به منظور كنترل رفتارهاى افراط گرايى در ميان برخى از متدينين، از قصد خود براى دادن پيشنهاد به مجمع روحانيون مبارز جهت برگزارى جلسات گفت و شنود در موضوع نوانديشى دينى و قرائت به روز از اسلام به مقتضاى زمان و مكان خبر دادند.

🔹نمايندگان مجمع محققين و مدرسين حوزه علميه قم در ادامه از هيأت رئيسه جبهه اصلاحات ايران نيز دعوت كردند تا در سفرى به قم از نزديك با اعضاى اين مجمع ديدار داشته باشند.

🔹 پس از شنيدن اظهارات نمايندگان مجمع محققين و مدرسين، اعضاى مجمع عمومى جبهه اصلاحات ايران تعرض و توهين صورت گرفته به اين مجمع را محكوم كرده و در عين حال مصوب كردند كه مراتب اعتراض و درخواست خود براى رسيدگى به اين گونه رفتارهاى خودسرانه را از طريق نوشتن نامه اى خطاب به رئيس قوه قضائيه به گوش مسئولان و مقامات ذى ربط برسانند. / کانال رسمی جبهه اصلاحات ایران

#امتداد
@emtedadnet
@MostafaTajzadeh


کیانوش سنجری، فعال سیاسی که درخواست آزادی چند زندانی سیاسی را داده بود با پریدن از پل حافظ به زندگی خود خاتمه داد./

@emtedadnet
@MostafaTajzadeh


چه جوان هایی در این سال ها …

@Sahamnewsorg
@MostafaTajzadeh


✅  سخنگوی جبهه اصلاحات: ابطال انتخابات کانون وکلا بهانه است؛ ‎حاکمیت قانون و استقلال نهاد وکالت نشانه است!

جواد امام:

🔹گمان می‌کردیم تبصره ماده ۴۸ آیین دادرسی کیفری و همچنین اعمال برخی دیگر از محدودیت‌های فردی و صنفی بر وکلا سقف مداخله باشد. چه گمان نادرستی!

🔹️کی و کجا قرار است اقدامات نهادهای موازی و دخالت‌های غیرقانونی آن‌ها که همواره از دستگاه قضا اعتبارزدایی کرده‌اند، متوقف شود؟

🔹️ابطال انتخابات کانون وکلا بهانه است؛ ‎#حاکمیت_قانون و استقلال نهاد وکالت نشانه است!

#امتداد

@emtedadnet
@MostafaTajzadeh


❇️ حمایت حزب توسعه ملی ایران اسلامی از مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم

🔷  اتخاذ موضع متفاوت حق احزاب و در چارچوب آزادی بیان است


🔷 تحرکات سازمان یافته جمعی غوغاسالار علیه مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم را محکوم میکنیم

باسمه تعالی
در پی بیانیه مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی و حمایت از تشکیل دولت مستقل فلسطینی، حرکتی سازمان یافته از سوی مراکزهدایت کننده گروههای فشار در بخشهایی از حاکمیت علیه مجمع آغاز شده است. حمله تعدادی اندک به ساختمان مجمع، جمع آوری طومار و درخواست ورود دستگاه قضائی و جنجال تبلیغاتی در فضای مجازی و رسانه های وابسته ارگان گروههای فشار و بالاخره ورود صدا و سیما به این ماجرا علیه مجمع بخشهای آشکار سناریوی طراحی شده علیه مجمع را تشکیل میدهند.

🔸با کمال تأسف رئیس محترم قوه قضائیه نیز در واکنشی شتاب آلود و سخنانی که در شأن رئیس دستگاه قضای کشور نبود بیانیه مجمع مدرسین را مغایر امنیت ملی اعلام و خواستار رسیدگی قضایی به موضوع شد. آن چه روشن است این است که رئیس محترم قوه قضائیه بدیهیات امر قضا را رعایت نکرده و پیش از رسیدگی و اثبات جرم در دادگاه صالح حکم به محکومیت یک تشکل صنفی سیاسی روحانی داده اند، و آن چه روشن نیست این است که صدور یک بیانیه در محکومیت جنایات ضد بشری رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان و حمایت از تشکیل دولت مستقل فلسطینی که حماس نیز بر آن تصریح کرده است، چگونه میتواند مغایر با امنیت ملی تلقی شود؟ 
حمله تعدادی اندک به ساختمان مجمع، جمع آوری طومار و درخواست ورود دستگاه قضائی و جنجال تبلیغاتی در فضای مجازی و رسانه های وابسته ارگان گروههای فشار و بالاخره ورود صدا و سیما به این ماجرا علیه مجمع بخشهای آشکار سناریوی طراحی شده علیه مجمع را تشکیل میدهند.

🔸درست است که موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران در قبال مسئله فلسطین، «یک سرزمین یک دولت» از طریق برگزاری رفراندم میان ساکنان اصلی فلسطین اعم از مسلمان و مسیحی و یهود است، اما همان گونه که وزیر امور خارجه کشورمان چندی پیش تصریح کرد، به رغم این موضع، ایران به تصمیم فلسطینیان احترام میگذارد. اگر چنین بیانیه ای که به هیچ وجه متضمن به رسمیت شناختن رژیم اشغالگر قدس نیست، میتواند ناقض امنیت ملی تلقی شود، آزادی بیان در این کشور چه محلی از اعراب میتواند داشته باشد؟ و اگر دستگاه قضا که به تصریح قانون اساسی باید حامی و تضمین کننده آزادیهای مشروع باشد، نه تنها حمله جمعی از قانون شکنان غوغاسالار به مراکز احزاب و تشکلهای قانونی کشور را مورد پیگرد قرار نمیدهد بلکه غیر مستقیم این حرکات را تأیید میکند، چه امیدی به حفظ آزادی تشکلهای مدنی و سیاسی و آزادی بیان میتوان داشت؟

اگر چنین بیانیه ای که به هیچ وجه متضمن به رسمیت شناختن رژیم اشغالگر قدس نیست، میتواند ناقض امنیت ملی تلقی شود، آزادی بیان در این کشور چه محلی از اعراب میتواند داشته باشد؟

🔸


مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم متشکل از جمعی از روحانیون و اساتید آگاه و نواندیش حوزه علمیه قم است که خدمات ارزشمندی به اندیشه دینی معاصر داشته اس
ت

. چنین نقشی آن هم از سوی نهادی روحانی همواره موجب خشم و مخالفت محافل بنیادگرا و جامد اندیش بوده است. از این رو ماهیت میدانداران این اقدامات علیه مجمع بر کسی پوشیده نیست. عدم همراهی جامعه روحانیت کشور و عالمان دینی در حوزه های علمیه با این تحرکات بیانگر درک صحیح روحانیت آگاه از چنین فضاسازی هایی است.
به نظر ما اتخاذ موضعی متفاوت از موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران در مسایل داخلی و خارجی حق احزاب و تشکلهای سیاسی و مدنی است و ممانعت از آن یا تهدید احزاب به خاطر اعلام نظری متفاوت، نقض آشکار آزادیهای قانونی و فعالیت آزاد احزاب و تشکلهای سیاسی و صنفی اس
ت.
🔸حزب توسعه ملی ایران اسلامی تحرکات سازمان یافته جمعی غوغاسالار علیه مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم را محکوم میکند. به نظر ما اتخاذ موضعی متفاوت از موضع رسمی جمهوری اسلامی ایران در مسایل داخلی و خارجی حق احزاب و تشکلهای سیاسی و مدنی است و ممانعت از آن یا تهدید احزاب به خاطر اعلام نظری متفاوت، نقض آشکار آزادیهای قانونی و فعالیت آزاد احزاب و تشکلهای سیاسی و صنفی است. بی شک حاکمیت فضای تضارب آراء که طی آن احزاب و نخبگان وطن دوست بتوانند نظرات و پیشنهادهای خود را در قبال مسائل داخلی و خارجی آزادانه بیان کنند، بیش و پیش از همه به نفع حاکمیت است. حزب همچنین سخنان جانبدارانه و تهدید آمیز ریاست محترم قوه قضائیه علیه مجمع را مغایر با توصیه های مکرر ایشان به قضات کشور مبنی بر رعایت قانون و بی طرفی ارزیابی کرده و خواهان جبران آن است.

حزب توسعه ملی ایران اسلامی
۲۱ آبان ۱۴۰۳
@MostafaTajzadeh




📝📝📝 دانشگاه همچنان منتظر…!

✍️ بشیر معتمدی

✅از انتخاب دکتر پزشکیان نزدیک صد روز می‌گذرد و جامعه همچنان منتظر تغییراتی در روندهای ناصواب گذشته است. از جمله روندهای غلط گذشته که در سه سال دولت قبل وجود داشت، تخریب دانشگاه و نهاد علم بود. شاید در طول تاریخ آموزش عالی هیچ‌گاه اینچنین دشمنی با دانشگاه صورت نگرفته بود.

✅از اخراج دانشجو تا اخراج اساتید و از پر رنگ شدن شبه‌علم تا وارد نمودن نیروهای بدون صلاحیت در دانشگاه به عنوان استاد و مدرس. یکی از دلایلی که دانشگاه (اعم از اساتید و دانشجویان) برای پیروزی دکتر پزشکیان بیشترین تلاش را نمودند تا جامعه را راضی به رأی دادن کنند، همین روزنه‌ای بود که باز شده بود تا شاید از فشارها و خفقان‌های حاکم بر دانشگاهها کاسته شود.

✅دکتر پزشکیان و وزرای آموزش عالی و بهداشت باید متوجه باشند که حداقل نیمی از سرمایه اجتماعی دولت چهاردهم برخاسته از دانشگاهیان است و اگر آنان از اصلاحات در این نهاد مأیوس گردند، این یأس و ناامیدی به کل جامعه تسری می‌یابد و آنگاه دولت چهاردهم در مسیر دشواری که برای اداره کشور در پیش رو دارد و به اعتراف خود دکتر پزشکیان برای حل این مسائل دست نیاز به سوی متخصصان دراز کرده است، با جواب منفی مواجه می‌شود…

✅شنیدها حاکی از آن است که نهادهای خارج از دانشگاه که مسئولیتی در این زمینه ندارند، برای عدم تغییر تعدادی از رؤسای دانشگاهی و پژوهشی توصیه می‌نمایند. از جمله بیت رهبری و نهاد سپاه است که در بعضی موارد تلاش در جهت حفظ افرادی داشته‌اند.

✅منبع و متن کامل
@kaleme
@MostafaTajzadeh

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.