محمدرضا حکیمی


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


رسانه اختصاصی نشر افکار علامه محمدرضا حکیمی

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


باید به تداوم انقلاب، همچون خودِ انقلاب نیز اندیشید و بر آن استوار بود.

علامه محمدرضا حکیمی

@mohamadrezahakimi


انقلاب چیست و انقلابی کیست؟

این دو سوال، بسیار بسیار، اهمیت دارد، بلکه برای یک انقلاب دارای اهمیتی حیاتی است که به پیشرفت یا افول انقلاب برای هر کشوری و ملتی که انقلاب کرده‌اند، مربوط و منجر می‌شود. زیرا اگر جامعه انقلابی، پاسخ این دو سوال را نداند، چه بسا غیرانقلاب و انقلابی، و حتی ضدانقلاب و ضدانقلابی را، به نام انقلاب و انقلابی معرفی کنند و جا بزنند... و معلوم است که این خود، فاجعه‌ای بزرگ است به بزرگی خود انقلاب، و در حکم افول و سقوط انقلاب، و حتی بازگشت وضعیت انقلابی به وضعیت ضدانقلابی خواهد بود. هو المجرب المشهود!!

علامه محمدرضا حکیمی

@mohamadrezahakimi


دست نوشته‌ای از استاد حکیمی پیرامون انقلاب اسلامی

در یک انقلاب اسلامی، که مبنای قرآنی دارد، باید سه طاغوت ساقط شود. طاغوت سیاسی (فرعون)، طاغوت اقتصادی (قارون) و طاغوت فرهنگی (هامان) و اگر به حذف یک طاغوت (سیاسی) بسنده شد، اهداف انقلاب تحقق نخواهد یافت. بلکه اگر کار به دست طاغوتان اقتصادی (قارون‌ها) افتاد، عکس مقصود، رخ خواهد نمود...

@mohamadrezahakimi


خیریه منهای فقر dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
روایت شده، کسی اومد خدمت امام حسین (ع) و یه نامه‌ای داد، اظهار نیاز کرده بود و تو نامه نوشته بود من کمک مالی میخوام...
نامه رو داد به دست امام حسین (ع).
حضرت تا نامه رو گرفتن، گفتن: تمام شد! انجام میدم برات...
یه کسی اونجا سوال کرد: آقا نامه رو بخونید، ببینید چی میخواد؟ چقدر میخواد؟
فرمود: فردای قیامت چی جواب خدارو بدم که‌ این بنده خدارو اینجا سرپا نگهش داشتم، تو خوف و رجا و نگرانی تا جواب بدم؟
چی جواب خدارو بدم برای این لحظاتی که اینجا معطل ایستاده..؟

@menhayefaghr


امام حسین علیه‌السلام فرمودند:

«تَكونُ الصَّنيعَةُ مِثلَ وابلِ المَطَر، تُصيٖبُ البَرَّ والفاجرَ».

نيكويى كردن و احسان در حق اشخاص، مانند باران ژاله‌بار است، كه بر همه مى‌بارد: آدم خوب، و آدم بد.

بنابر اين سخن، در مكتب تربيتى حضرت امام حسين «ع»، احسان و نيكى كردن، يك‌ امر انسانى است، و به همۀ مردم و به همۀ انسان‌ها مى‌توان احسان و نيكى كرد. و چه بسا آدم بد با نيكى و احسان خوب شود.

امام حسین (ع)؛ پیام معصومین (ع) به انسانها و انسانیتها، صفحه: ۳۴

@mohamadrezahakimi


پاره‌ای از گناهان هست که هیچ نماز و صدقه‌ای کفاره‌ی آن نمی‌شود. پرسیدند: ای پیامبر خدا! پس چه چیز کفاره‌ی آنهاست؟ فرمود: غم و اندوه خوردن در طلب معیشت. (دویدن و جوش زدن، برای فراهم کردن مایحتاج زندگی، از راه حلال، تا به دیگران نیازمند نشود، و عزت نفس و شخصیت خود و خانواده‌ی خود را حفظ کند).

-مستدرک ۲۱۵/۲

عبدالله بن عباس میگوید: چون پیامبر «ص» به مدینه هجرت کرد، خرجها و هزینه هایی تازه پیش آمد و چیزی که پاسخگو باشد نداشت. انصار با هم گفتند، این مرد، کسی است که خدای متعال شما را بوسیلهٔ او هدایت کرد و او از بستگان شماست، و اکنون همسایه شما و ساکن این شهر است، بیایید مقداری از اموال خود را برای او (و پرداخت هزینه های او) فراهم آورید! چنین کردند و آن مال را نزد پیامبر «ص» آوردند؛ پیامبر «ص» آن مال را به آنان بازگرداند، و این آیه نازل شد: «قُل: لا أسألكم عليه أجراً
بگو : من برای هدایت شما مزدی نمی خواهم...»
و هنگامی که رسول خدا «ص» به مدینه آمـد بـه خانه ابوایوب انصاری وارد شد، که در آن تاریخ، در شهر مدینه، کسی از او فقیرتر نبود.

ترجمة الحياة ۳۶۵/۵

و اینگونه بود زندگانی پیامبر...

@mohamadrezahakimi


❕هيچ گونه مالى در دنيا نيست مگر اينكه خداوند متعال تكليف آن را تعيين كرده و حكم آن را از راه دين به انسانها رسانيده است...

الإمام الكاظم «عليه السّلام»:

إنّ اللّٰه لم يترك شيئا من صنوف الأموال إلاّ و قد قسمه و أعطى كلّ ذي حقّ حقّه، الخاصّة و العامّة و الفقراء و المساكين، و كلّ صنف من صنوف النّاس. فقال: لو عدل في النّاس لاستغنوا. ثمّ قال: إنّ العدل أحلى من العسل، و لا يعدل إلاّ من يحسن العدل . امام كاظم «عليه السّلام»:

خداوند هيچ نوع از انواع مال را به حال خود رها نكرده است، بلكه همه را تقسيم كرده و به هر صاحب حقى، چه اشخاص، چه عموم مردم و فقيران و مسكينان، و چه بقيّۀ طبقات مردم، حقّشان را داده (و معيّن كرده) است. آنگاه فرمود: «اگر در ميان مردم عدالت اجرا شود، همه بى‌نياز خواهند شد (و فقر و فقيرى نخواهد ماند)». سپس فرمود: «طعم عدل شيرين‌تر از عسل است. و تنها كسى مى‌تواند عدالت را اجرا كند كه عدل (و ابعاد آن و طريق اجراى آن در ميان همۀ مردم) را خوب بداند (يا خوب عملى كند).

بنگريد! هدف تعاليم دين جامع و كامل (دنيوى - اخروى) اسلام - همه و همه - در مرتبۀ نخست، تصحيح زندگى و حيات اين جهانى انسانهاست، تا زندگى آن جهانى - كه روييده‌اى از اين كشت و حاصلى از اين مزرعه است - نيز تصحيح شود. كسى كه اندك آگاهى از دين اسلام داشته باشد، و حتى مسلمانى ابتدايى باشد، اين را مى‌داند و نيازى به استدلال ندارد. استدلال بر اين مطلب مانند استدلال بر اين است كه خورشيد روشنى و گرمى دارد و روشنى و گرمى خود را به موجودات ديگر مى‌رساند. در همين يك حديث كه در مأخذى معتبر از حضرت امام موساى كاظم «عليه السّلام» نقل شده است (و خود مضمون آن شاهد صدق و صدور آن است، و به تعبير محدّث محقّق و بزرگ، ملا محسن فيض كاشانى، قرينۀ خارج سند نيز دارد)، بژرفى بنگريد: سخن از اموال (مادّى‌ترين امر دنيوى و معاشى) رفته است، آنهم با اين فراگيرى و كلّيّت، كه هيچ گونه مالى در دنيا نيست مگر اينكه خداوند متعال تكليف آن را تعيين كرده و حكم آن را از راه دين به انسانها رسانيده است. پس دين در واقع، برنامۀ زندگى و حيات است (الحياة)، تا به انسان بياموزد كه درست زندگى كند؛ و تا انسان با درست زندگى كردن در اين جهان به سعادت آن جهانى (يعنى: محصول زندگى كردن درست اين جهانى)، دست يابد، و به فلاح و رستگارى جاودان برسد. نمى‌توان گفت، دين امرى تنها اخروى است، زيرا آخرتى بدون دنيا - و گذر از راه دنيا و زندگى دنيا - وجود ندارد... انسان در واقع يك زندگى بيش ندارد، زندگيى مستمر و - با خواست و ارادۀ خداوند آفريدگار - تا جاودان، منتهى اين زندگى، سه مرحله‌اى است، يعنى سه مرحلۀ بهم پيوسته و از هم مايه گرفته دارد:
۱ - زندگى دنيوى
۲ - زندگى برزخى (عالم ميان دنيا و آخرت)
۳ - و زندگى اخروى (ابدى).

و به تعبير احاديث: «دار ممرّ إلى دار مقرّ». اين جهان گذرگاهى است به سوى جايگاهى هميشگى. و كوشش دين حق اين است كه افكار و اعمال و آثار انسان در اين زندگى - كه شكل دهندۀ وضعيّت انسان است در دو زندگى بعدى (در عالم برزخ و عالم آخرت) - به گونه‌اى باشد كه هم موجب آرامش برزخى انسان باشد و هم سعادت اخروى. مهمترين احتياج انسان در عالم برزخ، آرامش است و در عالم آخرت آسايش. و اين هر دو در گرو منطبق بودن افكار و اعمال و آثار انسان است با موازين «دين حق» و «صراط مستقيم». و «صراط مستقيم» - به حكم عقل و نقل (قرآن و حديث) و تجربه - يكى است.

ترجمه الحیاة، جلد: ۵، صفحه: ۳۲۵


@mohamadrezahakimi


امام موسی کاظم علیه السلام فرمود:

«اِجْعَلوا لِأنفُسِكم حَظّاً منَ الدّنيا، بإعطائِها ما تَشتَهي منَ الحلالِ‌، وما لا يَثْلُمُ المُروَّة، وما لا سَرَفَ فيه. واسْتَعينوا بذلكَ على أُمورِ الدّين، فإنّه رُوي: «لَيسَ منّا مَن تَرَكَ دُنياه لدينِه، أو تَركَ دينَه لِدُنياه»».

براى خودتان بهره‌اى از دنيا قرار دهيد، يعنى از چيزهاى حلال كه دوست مى‌داريد، و به شرافت شما آسيبى نمى‌رساند، و اسرافى در آن نيست، استفاده كنيد. و به مدد اين حلال، به وظايف دينى خود برسيد، زيرا روايت شده است كه: «آن كس از ما نيست كه دنيايش را براى دينش، يا دينش را براى دنيايش از دست بنهد».

ترجمۀ الحياة ۵/۸۰


@mohamadrezahakimi


🔴 شیخ علی اکبر الهیان یکی از اساتید #مکتب_تفکیک و مرزبانان حماسه جاوید، در #۱۵_رجب سال ۱۳۸۰ قمری رحلت کرد، پیکر او را برای تجهیز و تدفین به قم حمل نمودند و آیت الله العظمی بروجردی در حرم حضرت معصومه بر پیکر این عالم زاهد نماز خواند و فرمود: «دنیا نتوانست او را بفریبد».

❗️ بعد از نماز و تشییع، پیکر آیت الله الهیان را در قبرستان وادی السلام قم دفن کردند. در سال ۱۳۹۲ش که این قبرستان مورد مرمت و بازسازی قرار گفت، هنگام تصحیح اطراف قبر ایشان، دیواره های قبر آیت الله الهیان فرو ریخت و همه به چشم خود دیدند که کفن و پیکر ایشان بعد از گذشت ۵۳ سال از خاکسپاری ایشان، هنوز صحیح و سالم مانده است.


@mohamadrezahakimi


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 انتشار برای نخستین بار
روضه‌ خوانی حاج علی انسانی در محضر علامه حکیمی

💢 این فیلم مربوط به لحظات پایانی یکی از جلسات علامه حکیمی در تهران است که ایشان با استناد به آیات و روایات اهل بیت (ع) مطالب ارزشمندی برای تعداد محدودی از اطرافیان خود بیان می‌کردند.

🌐 ایام رجب سال ۱۳۹۲ شمسی - منزل حاج مصطفی کیا

🆔 @mohamadrezahakimi


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔸ای زینب! ای زبان علی در کام! با ملت خویش حرف بزن

🌱 ای زن! ای که مردانگی در رکاب تو جوانمردی آموخت! زنان ملت ما، اینان که نام تو آتش عشق و درد بر جانشان می‌افکند، به تو محتاج‌اند.
بیش از همه وقت...

📍دل‌گویه‌ دکتر علی شریعتی با حضرت‌ زینب (س)

🆔 @mohamadrezahakimi


پدر یعنی او که من را یاد علی می‌اندازد...

می‌گفت: "حُبُّ عَلِيٍّ حَسَنَةٌ لَا يَضُرُّ مَعَهَا سَيِّئَةٌ وَبُغْضُ عَلِيٍّ سَيِّئَةٌ لَا يَنْفَعُ مَعَهَا حَسَنَة."

زندگی با "عقل" و "قلب"...

#مرتضی_کیا:

یک شب وقتی وارد خانه‌ علامه حکیمی شدم دیدم یک چمدان گوشه اتاق است
پرسید: آیا کسانی را می‌شناسم که لباس‌های دست دوم مصرف کنند؟
استقبال كردم...
گفت: برخی از لباس‌هایی را که چند تا از آنها داشتم را گذاشته‌ام بدهید به فقرا مصرف کنند و "چمدانش" را هم دیگر نیاورید...
وقتی چمدان را باز کردم دیدم تعدادی لباس است که همه‌اش مورد نیاز خودش بوده و اصلا چیز اضافه‌ای نداشته...
این است سرنوشت شیعیان علی...
حالا او ثروتمندترین مرد جهان است، عالمی که به همه آرزوهای دنیایی‌اش هم رسیده:
این که چیزی نداشته باشد...

@mohamadrezahakimi


علامه امینی فرموده بود: روز قیامت از آن دو نفر نزد خدا شکایت میکنم. چون عمری را که باید صَرف نوشتن فضائل امیرالمومنین علیه السلام میکردم تا مردم با آن آشنا گردند، صَرف اثبات حقانیت مولا کردم.
اگر ماموریت نداشتم همه‌ی کارهایم را کنار می‌گذاشتم و شبانه روز بر مظلومیت امیرالمومنین علیه السلام می‌گریستم!!!

@mohamadrezahakimi


هیچ‌گاه فقیری را مایوس نکن!

به امام حسن(ع) گفتند چرا هیچ‌گاه فقیری را مایوس بر نمی‌گردانید؟
در پاسخ فرمودند:‌ من خود، دست نیاز به درگاه خدا دارم و به الطافش‌ امیدوارم. به همین دلیل، شرم دارم از اینکه خود فقیر باشم و فقیری را مایوس برگردانم‌. خدای بزرگ مرا عادت داده که نعمت‌های فراوانش‌ را بر من ارزانی دارد و من نیز او را عادت دادم که نعمت‌هایش را بر مردم ببخشم.

@mohamadrezahakimi


خیریه منهای فقر dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
شب لیلة‌الرغایب، برای همه خیر بخوایم...

حاج آقا انصاریان یه عادت قشنگی دارن. وقتایی که موقع دعا میرسه، بعد‌ از دعاهای همیشگی میرن سراغ دعا برای کسایی که شاید هیچ‌ کسی رو تو زندگی نداشته باشن که خیرخواهشون باشن؛ یا قشر‌هایی که خیلی وقت‌ها یادمون میره بابت نقش و حضوری که دارن، ازشون قدردانی کنیم...
همین کار به ما خوب یاد داده که دعا کردن، خودش کمکه، صدقه‌ست، انفاقه!
اینکه آدم از دستی که برای دعا بالا میبره، از فرصتی که براش پیش اومده تا در محضر خدا خواسته‌ای داشته باشه برای دیگران هم خرج کنه.
امشب که آسمون برای شنیدن صدای بنده‌ها نزدیک‌تر شده، برای همه دعا کنیم...

@menhayefaghr


مصائبِ فقر

در ادبیات قرآن و روایات می‌توان به ماهیت واقعی فقر و بلایی که بر سر انسان می‌آورد پی برد.
امام علی (ع) در کلامی فقر را به مرگ بزرگ تعریف می‌کنند «الفقر موت الاکبر»
(الحیات جلد ۴ ص ۴۰۰)
زیرا فقر باعث نابودی زندگی انسان و از بین رفتن نیروها و استعدادهای درونی و امکان رشد فردی و اجتماعی انسان می‌شود و برای انسانی که باید در جامعه با دیگران زندگی کند چنین شرایطی دردناک‌تر از مرگ پزشکی است.

یا در جایی دیگر می‌فرمایند «القبر خیر من الفقر» (کافی جلد ۸ ص ۲۱) قبر یا همان مردن و دفن شدن بهتر از موقعیت فقر است.
چرا که در چنین موقعیتی فقر هرچه انسان نیرو و استعداد و شایستگی دارد را مدفون می‌کند.

یک سلسله تاثیرات مخرب فقر بر روی انسان فقیر، انزاواهایی است که افتادن به دام فقر برای شخص به وجود می‌آورد. #انزوا در اینجا به معنای این است که علی رغم میل و انتخاب، از شخص سلب امتیاز می‌شود و در واقع شخص به واسطه فقیر بودن وجوهی از بروزهای شخصیتی فردی و اجتماعی خود را از دست می‌دهد.

@mohamadrezahakimi


روشنفکر واقعی کسی است که بجز توجه به مسائل بشری در سطح جهان انسانی در برابر واقع ملت خود و وجدان تاریخی جامعه خویش و حقیقت اعتقادی و مرزهای مقاومت حقوق ملت نیز خود را به سختی مسئول بداند.

@mohamadrezahakimi


🔴 انسانگرایی دین

اسلام کاستن حق هیچ انسانی را روا نمی‌دارد، و تحقیر شخص یا طائفه‌ای را جایز نمی‌شمارد. مردمان در نظر اسلام یا "برادران دینیند" یا "برابران نوعی"... پس اسلام برای زندگی با مردم و رفتار با آنان و دفاع از مردم و حقوق مردم دو ملاک در اختیار ما قرار می‌دهد:
یکی ملاک مسلمان بودن است و دیگری ملاک انسانیت نوعی؛ و امتیازهای معنوی اشخاص را، تا چه رسد به امتیازهای موهومی که اسلام آنها را پایمال کرده است، برای جهان دیگر باقی می‌گذارد و برای آنها تاثیری در بهره‌مند شدن از مواهب این زندگی قائل نمی‌شود...

الحیات: جلد۴، ص۱۲۹

@mohamadrezahakimi


گفت و گویی تاریخی درباره حجاب

🔸استاد مطهری: «در اوایل انقلاب امام بیانیه ای صادر کردند که باید خانم ها با حجاب وارد ادارات بشوند، چون اوایل پیروزی انقلاب بود و هنوز بعضی از خانم ها بدون حجاب به ادارات وارد می شدند.»

🔸استاد حکیمی گفتند من وقتی این بیانیه را از امام شنیدم، با شهید مرتضی مطهری تماس گرفتم و گفتم: آقای مطهری! ما قرارمان با امام این نبود. حالا کجا نوبت حجاب بود؟ ما به مردم وعده اجرای عدالت دادیم.

🔸استاد مطهری گفته بودند که «من هم نظرم همین است. زود بود که امام این مسئله را اعلام کند.»

🔸ظهر روز بعد استاد حکیمی می بینند راننده شهید مطهری جلوی درب منزل است و می گوید استاد داخل ماشین هستند، فرموده اند بیایید به اتفاق برویم قم خدمت امام.

🔸استاد حکیمی: من همراه استاد مطهری موقعی به قم رسیدیم که امام برای نماز مغرب رفته بودند. گفتند فردا صبح برای دیدار امام تشریف بیاورید. فردا صبح من نرفتم. شهید مطهری رفتند محضر امام و موضوع را با امام طرح کردند و گفته بودند که آقای حکیمی نظرش این است و من هم با نظر آقای حکیمی موافقم.

✅ امام فرموده بودند: من بیان حکم شرعی را کردم، اگر قابل اجرا نیست، اجرا نکنید.


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎥 | روضه خوانی حاج علی انسانی در حضور مرحوم علامه حکیمی

⚫️ ستون توحيد و عدل

حضرت فاطمه زهرا(س) قائمه همه موجودیت توحید و عدل است، او نگاهبان قرآن، حافظ جان علی(ع)، رسواگر امویان قرآن ستیز، پرورنده عناصر الهی عاشوراست، فاطمه مادر بشریت است... و روزی با دست فرزندش مهدی(عج) گسترنده عدالت است در همه آفاق انسانی...

فاطمیات: ص۱۸

@mohamadrezahakimi

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.