💢
دلیل فقر یادگیری دبستانی ها؛ از استخدام معلمان بی تجربه تا نمره دادن های کیلویی✍️قدس آنلاین نوشت:
▫️ بنا بر گفته معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ۴۰ درصد دانشآموزان فقر یادگیری دارند، فقر یادگیری دانش آموزان پدیده ای جهانی است. با آمدن کرونا و آنلاین شدن مدارس، بسیاری از دانش آموزان دچار فقر یادگیری شدند اما خیلی از کشورهای پیشرفته برای این مشکل تمهیداتی در نظر گرفتند.
▫️امروز بچه ها به قدری به والدین وابسته شده اند که همواره باید یک والد کنار آن ها باشد تا درس بخوانند.
▫️حجم کتاب های درسی برای بچه های دبستانی بسیار زیاد است. شاید معلم در کلاس ۱۷ یا ۱۸ نفره بتواند محتوا را برای همه دانش آموزان تفهیم کند اما در کلاس های ۴۰ نفره به ویژه در مناطق نابرخوردار که بچه ها با مجموعه ای از مشکلات مواجه هستند معلم فرصت چندانی ندارد.
▫️علاوه بر این، مشکلات اقتصادی، فقر فرهنگی، بی سوادی یا کم سوادی والدین، فقر غذایی، همه و همه دست به دست هم می دهند تا دانش آموزان کم برخوردار در مناطق محروم از درس جا بمانند.
▫️ آموزش و پرورش سهم زیادی در فقر یادگیری دانش آموزان دارد و در حقیقت با حذف پیش دبستانی ظلم بزرگی به بچه ها شده است. درحالی که ما باید حتی یک سال قبل از پیش دبستان، بچه ها را وارد سیستم آموزشی می کردیم تا آن ها مهارت های پایه مانند صحبت کردن، گوش دادن، مأنوس شدن با کتاب، آشنایی با کار گروهی و یکسری مهارت های اجتماعی و مهارت های زندگی را پیش از ورود به دبستان یاد بگیرند.
▫️از دیگر معضلات آموزشی در دوره ابتدایی نمره دادن های کیلویی به بچه ها است.
▫️کلاس اول دبستان مهم ترین و سرنوشت ساز ترین دوره آموزشی هر دانش آموز است. متأسفانه از دیگر دلایل فقر آموزشی در سال های اخیر این است که معلمانی از سر بیکاری، بدون تجربه، بدون آموزش درباره محتوای کتاب های درسی، کلاس داری، آشنایی با حقوق دانش آموز، چگونگی ارتباط با بچه ها مشغول تدریس در پایه اول شده اند./
قدس