ﻣﺎﻧﺎ ﻧﻴﺴﺘﺎﻧﻲ Mana Neyestani


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


ﺳﻌﻲ ﻣﻴﻜﻨﻢ ﻛﺎﺭﻫﺎﻳﻢ ﺭا اﺯ اﻳﻦ ﺑﻪ ﺑﻌﺪ اﻳﻨﺠﺎ ﻫﻢ ﺑﮕﺬاﺭﻡ.
Iranian cartoonist and comic artist.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


Iranwire dan repost
📸 ⁨قانون حجاب در یک تصویر‌

🔹 کاریکاتور از مانا نیستانی

#قانون_حجاب_و_عفاف #حجاب_اجباری

@Farsi_Iranwire

12k 1 369 505

نه!
#حسین_رونقی
منتشر شده در دویچه وله فارسی
@mananey
مانا نیستانی


DW Persian دویچه‌‌وله فارسی dan repost
📸کاریکاتور هفته

حسین رونقی، فعال مدنی در ایران پس از جان باختن کیانوش سنجری با تأکید بر خواست‌های او اعلام کرد که با لبان دوخته شده در نقاط مختلفی از تهران تحصن می‌کند.

او در پیامی در شبکه ایکس، نوشت: «سه‌شنبه شش آذر با لب‌های دوخته در همراهی با زندانیان سیاسی و عقیدتی کشورمان که هیچ‌‌کدام نباید به‌خاطر بیان، اعتراض یا فعالیت سیاسی اجتماعی در زندان باشند و با فریاد "نه به اعدام"، مقابل زندان اوین به تحصن خواهم نشست.»

این فعال مدنی همچنین گفت: «در مقابل دیکتاتوری و استبداد حاکم لبم را می‌دوزم چرا که با آنان حرفی ندارم جز یک کلام: «نه». رونقی خواست‌هایش را "همان خواسته‌های کیانوش" سنجری اعلام کرد و خواهان "آزادی نسرین شاکرمی، فاطمه سپهری، آرشام رضایی، و توماج صالحی" شد.

کاریکاتور این هفته مانا نیستانی برای دویچه وله به همین اعتراض حسین رونقی اختصاص یافته است.

@dw_farsi


Iranwire dan repost
📸 ⁨انتقام از بچه های اکباتان

🔹 کاریکاتور از مانا نیستانی

#بچه_های_اکباتان

@Farsi_Iranwire


بنیاد مردم dan repost
بخش دوم

در نتیجه‌ی آنچه اتفاق افتاد اما‌ پای #حسین_رونقی، زیر بار آنهمه فشار روانی در فضای مجازی، به زندان باز شد. پروژه‌ی بدنام‌سازی و تخریب او، مثل مورد #توماج_صالحی یا نام‌های دیگر، ادامه دارد و تا زمانی که او را به عنوان یک مهره‌ی فعال خنثی نکند، ادامه خواهد داشت.
آنچه برای رونقی اتفاق افتاد را بهانه می‌کنیم تا مسئله‌ی مهمی را مطرح کنیم:

کارزار تخریب بر یک نقطه ضعف جمعی دست می‌گذارد: ایده‌آل‌گرایی؛ ایده‌آل‌گرایی در شرایطی که «ایده‌آل» تعریف واحدی ندارد؛‌ ایده‌آل‌گرایی وقتی یکی از دل جامعه‌ی غیرایده‌آل ما، به درد می‌آید و سر بلند می‌کند؛ ایده‌آل‌گرایی، وقتی جامعه امکان و فرصت پرسش و تحقیق و سنجش ندارد. در مقابل چنین حربه‌ای تنها نگاه عملگرانه ممکن است کارساز باشد؛ نگاه عملگرایانه‌ای که نتیجه‌ی کنش فرد را به جای شایعات مد نظر قرار می‌دهد. نگاهی که می‌تواند با خودش بگوید: «من تفکر حسین رونقی را دوست ندارم، من به حسین رونقی مشکوکم، اما کنشش را شجاعانه می‌دانم و فکر می‌کنم در نهایت به نفع آن تلنگر است».
باید از خودمان بپرسیم که تا کی می‌توانیم پتانسیل نیروهای انسانی این جنبش را فدای این «ایده‌آل‌گرایی» مسموم و عملیات‌های تخریبی متصل با آن کنیم؟ چطور می‌توانیم به پذیرش یکدیگر برسیم و تندروها را، برچسب‌زنانی که به نام وطن با حکومت همکاری می‌کنند را سر جایشان بنشانیم؟

#بازنشر


بنیاد مردم dan repost
بخش اول - تا انتها بخوانید

پیش‌درآمد: دیدن تصاویری که از لحظات قبل از پریدن #کیانوش_سنجری از ساختمان منتشر شده را به شما توصیه نمی‌کنیم. ضمن احترام به حق انتخابش بر این باوریم که عادی‌سازی این انتخاب و یا ترویجش اشتباه است.

— آنچه در تصاویر پیداست اما با توییت‌های منتسب به کنایوش تطبیق دارد. انسانی را می‌بینیم که تصمیمش را گرفته و مصمم است به شیوه‌ی خودش تلنگری به مخاطب بزند. انسانی که انتخابش بی‌شباهت به سرنوشت «آرش» افسانه‌ای نیست؛ وقتی جانش را برای ایران در تیر می‌کند و به ابدیت پیوند می‌خورد. با این حال باید مراقب باشیم که به دام شاعرانه‌کردن، تلطیف، یا زیباسازی این مرگ نیفتیم و به واقعیت برگردیم: جمهوری اسلامی جان عزیز او را هم گرفت. آنچه اینجا باید مرکز توجه مخاطب کیانوش قرار بگیرد، نه انتخاب کیانوش که «تلنگر» است؛ تلنگری که نیروی سایبری جمهوری اسلامی تلاش کرد با کمک یک عده خودکامه‌ای که نام خودشان را «مبارز» و «وطن‌پرست» گذاشته‌اند، به حاشیه بکشاندش؛ تلنگری که باید منجر به «مقاومت کردن»، «تلاش کردن»، «مبارزه کردن»، «همکاری کردن» و «سازماندهی کردن» شود.

ادامه دارد


خوان اعدام گسترده است
منتشر شده در دویچه وله فارسی
@mananey
مانا نیستانی


DW Persian دویچه‌‌وله فارسی dan repost
📸 کاریکاتور هفته

اعمال گسترده مجازات اعدام از نظر نهادهای حقوق بشری یکی از شاخصه‌های جمهوری اسلامی در ۴۵ سال گذشته بوده است به گونه‌ای که نام ایران پیوسته در میان دو سه کشوری قرار گرفته که بیشترین شمار اعدام در سال را دارند.

اتکا به اعدام از نظر منتقدان و مخالفان جمهوری اسلامی از جمله اهرمی برای سرکوب مقاومت‌ها و اعتراض‌های مدنی بوده است با این تصور که جامعه دچار ارعاب شود و مقاومت و اعتراضی شکل نگیرد.

خبری که اخیرا در ایران منتشر شد و از صدور حکم قصاص برای ۶ جوان متهم در "پرونده اکتابان" خبر می‌دهد هم، نمونه دیگری از دستیازی مکرر جمهوری اسلامی به مجازات اعدام برای انتقام و خاموش‌کردن صدای مخالفان تلقی شده است.

در پرونده اکتابان که به مرگ یک طلبه بسیجی در شهرک اکباتان در جریان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی» می‌پردازد به گفته وکلای پرونده هیچ شاهد و دلیل محکمی برای مشارکت متهمان در این قتل وجود ندارد و پروسه دادرسی نیز دچار اشکالات اساسی متعددی است.

مانا نیستانی کاریکاتور این هفته برای دویچه وله فارسی را به این موضوع اختصاص داده است.
@dw_farsi


Iranwire dan repost
📸 حرکت ظاهرا پوچ‎

🔹 کاریکاتور از مانا نیستانی

#مبارزه

@Farsi_Iranwire


Iranwire dan repost
📸 عدالتی که نصیب روشنک شد‎

🔹 کاریکاتور از مانا نیستانی

#روشنک_مولایی #حجاب_اجباری

@Farsi_Iranwire


روشنک‌ مولایی


Iranwire dan repost
📸 ⁨لب دوختن به اعتراض‌

🔹 کاریکاتور از مانا نیستانی

#حسین_رونقی

@Farsi_Iranwire




کلیه برای فروش
منتشرشده در دویچه وله فارسی
@mananey
مانا نیستانی


DW Persian دویچه‌‌وله فارسی dan repost
📸کاریکاتور هفته

رئیس بخش پیوند کلیه بیمارستان خمینی تهران به تازگی گفته بود: «در تحقیقاتی که من کردم از دهندگان کلیه پرسیدم آیا اگر امکانش وجود داشت همچنان کلیه‌تان را اهدا می‌کردید، همه آنها پاسخشان منفی بود. سوال کردم آیا پولی که بابت فروش کلیه‌تان گرفتید دردی را از شما دوا کرد، در مجموع گفتند نه.»

مشکل اما حالا این است که فروش کلیه از سر نیاز اقتصادی و معیشتی، به اهالی فرهنگ و هنر هم کشیده شده است. هفته پیش وحید وکیلی‌فر، فیلمساز مستقل در صفحه اینستاگرامش نوشت: «اینجانب وحید وکیلی‌فر فیلمساز مستقل، چهل و سه ساله، گروه خون B منفی، به دلیل وضعیت معیشتی تصمیم گرفته‌ام یکی از کلیه‌های خود را بفروشم.»

وکیلی‌فر ۱۵ سال است که فیلمسازی می‌کند که برخی در عرصه بین‌المللی هم ستایش شده‌اند. این اقدام او و احیانا برخی دیگر از اهالی فرهنگ که حالا برای تامین معیشت حتی به فروش کلیه هم ناچار شده‌اند، نشانه‌ای از وضعیت توام با فقر و فشاری است که حکمرانی کنونی برای ایران رقم زده است.

کاریکاتور این هفته مانا نیستانی برای دویچه وله به همین موضوع اختصاص یافته است.

@dw_farsi


Iranwire dan repost
📸 ⁨به یاد کیانوش سنجری؛ زندگی یک وطن به او بدهکار بود⁩

🔹 کاریکاتور از مانا نیستانی

#کیانوش_سنجری

@Farsi_Iranwire


کیانوش سنجری که پس از بازگشت به ایران سالها بخاطر کار در صدای امریکا تحت آزار حکومت بود خود را کشت. سونامی خودکشی را جدی بگیریم، حکومت شرایط زندگی را برای مردم غیر از جیره خوارانش تبدیل به جهنم کرده و اصلا بدش نمی‌آید تمام آدم های باشعور و آزادیخواه خود را بکشند تا عین مرغ فاخته جوجه های خود را به جایشان بنشاند، اما ما اول باید باشیم تا برای آزادی و حقوق‌مان بجنگیم، شعار انقلاب ما «زن، زندگی، آزادی» بود، حکومت سایه مرگ را بر سر ما سنگین تر می‌کند ، زنان را تحت فشار بیشتر قرار می‌دهد و تلاش می کند رویای آزادی را از ما بگیرد، زنده بودن و رویا داشتن ما پلکان اول این مبارزه و شکست دادن ضحاک است.


کلینیک ترک بی حجابی ایده بسیار خطرناکی است، نیاز نیست شعبه های متعدد داشته باشد و قرار هم نیست که همه مخالفان حجاب را در آن بستری کنند، مسلم است که بستری کردن میلیون ها زن ایرانی جوک است اما این ایده، شوخی و جوک نیست: مریض پنداری موافقان پوشاک اختیاری و مخالفان حجاب اجباری می تواند قدمی باشد برای سرکوب و فشار بیشتر بر فعالان سیاسی اجتماعی زن یا هر زنی که به اعتراض ترک حجاب کرده و در فضاهای مجازی به چشم همگان آمده است. حتی اگر یک کلینیک با عنوان «ترک بد حجابی» افتتاح شود بعد از آن حکومت می‌تواند زحمت جرم‌پنداری و تشکیل پرونده و زندان افکندن زن معترض را به خود ندهد و بعنوان بیمار بستری‌ش کند و معلوم نیست در کلینیک (!) با نام «درمان» چه بر سرش بیاورد. تمام قد در برابر چنین ایده های قرون وسطایی و نازیستی باید ایستاد


Iranwire dan repost
🔹 کلینیک ترک بی‌حجابی‎

کاریکاتور از #مانا_نیستانی

#حجاب_اجباری #کلینیک_ترک_بی‌حجابی

@Farsi_Iranwire


نسرین شاکرمی
منتشرشده در دویچه وله فارسی
@mananey
مانا نیستانی

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.