فرهیختگان


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


آسمانِ فکرِ آزاد رنگ و لباس نمی‌شناسد
از زمینِ سنت تا آسمانِ تجدد با اراده پرواز
فرهیختگی پایی در زمین و فکری آسمانی می‌خواهد

ارتباط با ادمین
@farhikhtehgan_bot
امام علی(ع):
شجاع‌تر از خردمند، وجود ندارد...
گروه تبادل نظر:
@iranintellectualsgroup

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


‌‌«مولا علی نخستین سوسیالیست جهان!»


خسرو گلسرخی نام مهمی است، زیرا به گمانم او بهترین نمایندۀ انقلاب ۵۷ بود. اگر بخواهیم تجسم عینی انقلاب ۵۷ را در یک شخص متبلورشده ببینیم، آن شخص «خسرو گلسرخی» است. مناسب‌ترین دریچه برای فهم انقلاب ۵۷ «دریچۀ ایدئولوژی» است. زیرا این انقلاب بدون ایدئولوژی هرگز به پیروزی نمی‌رسید. نقطۀ اوج آن ایدئولوژی را می‌توان در سخنان گلسرخی دید؛ درست جایی که اسلام و مارکسیسم به شکلی بسیار توده‌فهم و اسطوره‌پردازانه پیوند می‌خورد. همین ایدئولوژی اسطوره‌محور و اسطوره‌پرور بود که نیروی مردمی عظیمی را ایجاد کرد و انقلاب را رقم زد.

کمی به عقب‌تر برویم: گلسرخی در تیر ماه ۱۳۵۰ در شمارۀ ۷۴ نشریۀ «نگین» مطلبی نوشت با عنوان «شعر در شبه‌جزیرۀ روشنفکری». این نوشتار او دربارۀ شعر است، اما سطر سطر آن از نوعی «سیاست هنریِ» ایدئولوژیک حکایت دارد و طعم تند مارکسیستی آن با تأکید بر مفهوم «تاریخ» مشخص می‌شود. گلسرخی می‌گوید شاعر باید بفهمد «در کجای تاریخ ایستاده» است. در نقد شاعران می‌گوید: «شاعر را جذبه‌های آرامش و رفاه بلعیده»؛ «شاعر جا خالی کرده است، او گوشه‌نشین، حاشیه‌پرداز و منزوی شده، به متلاشی کردن نقش تاریخی شاعر و حقیقت شعر نشسته است.»

گلسرخی درست همین فردی است که در این چند سطر دیدیم. او شاعری است که از رسالت تاریخی می‌گوید و در دادگاهش نیز دقیقاً از «جایگاه تاریخی» خود سخن می‌گوید و این جایگاه را نیز با نظریاتی مارکسیستی و با ارجاع به اسطوره‌های دینی تعریف می‌کند.

او در دادگاه می‌گوید:

«ان الحیاه عقیده والجهاد. سخنم را با گفته‌ای از مولا حسین، شهید بزرگ خلق‌های خاورمیانه آغاز می‌کنم. من که یک مارکسیست لنینیست هستم، برای نخستین بار عدالت اجتماعی را در مکتب اسلام جستم و آنگاه به سوسیالیسم رسیدم.

من در این دادگاه برای جانم چانه نمی‌زنم، و حتی برای عمرم. من قطره‌ای ناچیز از عظمت، از حرمان خلق‌های مبارز ایران هستم... از اسلام سخنم را آغاز کردم. اسلام حقیقی در ایران همواره دِین خود را به جنبش‌های رهایی‌بخش ایران پرداخته است... هنگامی که مارکس می‌گوید: «در یک جامعه طبقاتی، ثروت در سویی انباشته می‌شود و فقر و گرسنگی و فلاکت در سوی دیگر، در حالی که مولد ثروت طبقه محروم است» و مولا علی می‌گوید: «قصری بر پا نمی‌شود، مگر آنکه هزاران نفر فقیر گردند»، نزدیکی‌های بسیاری وجود دارد. چنین است که می‌توان در این لحظه از تاریخ، از مولا علی به عنوان نخستین سوسیالیست جهان نام برد... زندگی مولا حسین نمودار زندگی اکنونی ماست که جان بر کف، برای خلق‌های محروم میهن خود در این دادگاه محاکمه می‌شویم. او در اقلیت بود و یزید، بارگاه، قشون، حکومت، قدرت داشت. او ایستاد و شهید شد. هر چند یزید گوشه‌ای از تاریخ را اشغال کرد، ولی آنچه که در تداوم تاریخ تکرار شد، راه مولا حسین و پایداری او بود، نه حکومت یزید. آنچه را که خلق‌ها تکرار کردند و می‌کنند، راه مولا حسین است. بدین گونه است که در یک جامعه مارکسیستی، اسلام حقیقی به عنوان یک روبنا قابل توجیه است و ما نیز چنین اسلامی را، اسلام حسینی و اسلام مولا علی را تأیید می‌کنیم.» (پایان نقل‌قول)

گلسرخی دائم از امپریالیسم و استعمار و آمریکا و «دشمنِ نامرئی» سخن می‌گوید و هر چه می‌گوید ایده‌های مارکسیستی است، اما هم با مهارت ادبی این دیدگاه‌ها را به امامان شیعه پیوند می‌دهد تا عمقی بی‌انتها در دل و ذهن شنونده داشته باشد و هم خوب می‌داند چطور از «نظام آباد»؛ «میدان شوش»، «دروازه غار»، «و پل امام‌زاده معصوم» شاهد آورد. او و دانشیان در نهایت از این دادگاه علنی استفاده می‌کنند تا به جای دفاع از خود تندترین و رادیکال‌ترین بیانیه‌های مارکسیستی و لنینیستی را علیه حکومت قرائت کنند. اما گلسرخی همزمان خود را در جایگاه حسین (ع) می‌نهد و طبعاً رقیبش را در جایگاه یزید. نکتۀ اصلی نیز در همین‌جاست! این همان «آمیزه‌ای است که اکسیر انقلاب ۵۷» بود. اسطوره‌های دینی از ژرفای تاریخ با نظریۀ سیاسیِ مدرنِ مارکسیسم می‌آمیزد و ادبیاتی مبارزه‌جویانه‌ را ایجاد می‌کند که نیروی انفجاری بی‌حدی داشت.

در پیوست همین نوشتار دفاعیۀ کامل گلسرخی را می‌توانید ببینند.

مهدی تدینی

#فرهیختگان راهی به رهایی

634 0 26 7 10

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
لطف‌الله سیاهکلی، نماینده ادوار مجلس، در گفت‌وگو با برنامه مقتصاد تجارت‌نیوز:

اگر دلار به ۹۰ هزار تومان برسد فروپاشی اقتصادی حتمی است!

با همین شیوه‌ای که دلار بالا می‌رود و ما نمی‌توانیم کنترل کنیم، فروپاشی اقتصادی قطعی است. دلار اگر به ۹۰ هزار تومان برسد، فروپاشی اقتصادی صورت می‌گیرد. خیلی‌ها خوابند و این را نمی‌شنوند.

روزی که دلار به ۴۰ هزار تومان رسید گفتم که به ۶۰ هزار تومان می‌رسد. خیلی‌ها من را مورد هجمه قرار دادند.

تورم جدید تخریب کننده است و بحران ایجاد می‌کند. مردم دیگر ذخایری ندارند که تحمل کنند.

ما همیشه مدیریتمان مدیریت بحران بوده است.

اقتصاد خیلی چیزها را عوض می‌کند. وقتی اقتصاد به هم می‌ریزد اعتقادات و شیرازه فکری انسان به هم می‌ریزد. انسان متزلزل می‌شود و این تزلزل فکری خیلی اتفاق مهمی است| تجارت‌نیوز

گزارش کامل را از طریق لینک زیر بخوانید
https://tejaratnews.com/n/4qU5
عماد صدر

#فرهیختگان راهی به رهایی


امروز بیش از هر زمان جامعه ما نیاز به گفت‌وگو دارد

سید محمد خاتمی در دیدار جمعی از اعضاء حزب اتحاد ملت ایران اسلامی با تأکید بر درس گرفتن از اشتباهات و پیدا کردن شجاعانه رویکردهای درست در وضعیت خطیر فعلی کشور گفت: من به عنوان شهروند کوچک جامعه، در سالهای گذشته پیام های غیر رسمی و شخصی به مسئولان بالای کشور داده‌ام و زمانی هم رسماً اعلام کردم. مدتی پیش هم بیانیه ۱۵ ماده ای نوشتم و منتشر شد و روح آن بیانیه این بود که جمهوریت را با حاکمیت، به جامعه ایران برگردانیم؛ چون بنا بوده است که «جمهوری اسلامی» داشته باشیم.

🔘 حزب اتحاد ملت با همه فرازونشیب ها و حساسیت هایی که جامعه ما داشته، توانسته است به صورت معقول و خوب کار خود را انجام دهد تا نمایندگی‌اش از سوی مردم خدشه دار نشود و در عین حال ثبات و امنیت کشور محفوظ بماند و با توجه به اینکه توجهش به سمت بهبود تدریجی کشور بوده و نیز نسبت به حاکمیت و هم مردم رفتار معقولی داشته است، باید از این جهت از اعضای این حزب تقدیر و تشکر کرد.

🔘 معنای دموکراسی این است که اولاً منشاء قدرت را مردم بدانیم و ثانیاً مردم را در خودمان خلاصه نکنیم و بدانیم در جامعه با دیگری سروکار داریم. «دیگری» یعنی غیر از ما است و ما باید بدانیم چگونه می توانیم برای آنکه جامعه ای منسجم داشته باشیم با دیگری تعامل و تفاهم کنیم

🔘 امروز بیش از هر زمان جامعه ما نیاز به گفت‌وگو دارد؛ گفت‌وگوی میان خودمان، گفت‌وگو با دیگرانی که در عرصه هستند، گفت‌وگو با جهان، گفت‌وگو با حاکمیت.

🔘 بیش از آن انتظار از حکومت است که به مسأله اختلاف نسلی توجه کند و برای جانشینی نیروهای در صحنه در عرصه مدیریت، سازوکار حضور نیروهای تازه نفس و جوانتر را در نظر گیرد و این کار را بکند.

🔘 راجع به اوضاع و احوال کشور اجمالاً بگویم که در وضعیت خیلی خطیری قرار داریم

🔘 اگر تدبیر و هماهنگی و تفاهم در جامعه وجود داشته باشد، فرصت هایی هست که می توان از آن استفاده کرد و اگر نیست ما باید فرصت ها را بسازیم

🔘 اگر بنا باشد اشکالی از نظام بگیریم، این است که آیا از این فرصت‌ها استفاده کرده یا اینکه عملاً در مسیری قرار گرفته است که تهدیدها بیشتر شده است؟

🔘 حکمرانی خوب این است که بتواند آنها را بشناسد و از فرصت هایی که در کنار تهدیدات وجود دارد استفاده کند و حتی تهدیدها را به فرصت مبدل بسازد

🔘 مهم این است که در این وضعیت خطیر بتوانیم از گذشته و از اشتباهاتی که بوده است درس بگیریم و شجاعانه رویکردهای درست را پیدا کنیم و فرصت ها را ببینیم و یا حتی بسیاری از تهدیدها را تبدیل به فرصت کنیم و حتی درس بگیریم که چرا این تهدیدها به وجود آمد؟

متن کامل سخنان سیدمحمد خاتمی را اینجا بخوانید

#فرهیختگان راهی به رهایی


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
انبوه معترضین

این کلیپ منعکس کننده تظاهرات امروز مخالفین رفع فیلتر پس از نماز جمعه و در پی فراخوان تظاهرات موتوری امت حزب الله مقابل مرکز ملی فضای مجازی است. راستش بیدرنگ یاد این یادداشت خیلی قدیمی کانال افتادم:
دوستی تعریف می کرد:
چند ماه پیش از فروپاشی شوروی، در روستایی نزدیک مسکو‌ یک‌گردهمایی فاخر ۴۰۰ نفره در پشتیبانی ازحزب کمونیست و رهبری آن‌ برگزار شد. مردم روستا کمونیستهای مومن حزبی بودند. ولی چند روز پس از فروپاشی شوروی، هنگامی که رهبران کمونیست باقیمانده دهکده از  مردم خواستند تا برای دفاع از حزب و ایدئولوژی آن و بازگشت شوروی، برای تظاهرات ثبت نام نمایند، تنها ۴۲ تن نام نویسی کردند.
آمار بدی نبود. ولی در روز تظاهرات، از این ۴۲ تن،‌ تنها ۱۷ تن پیدایشان شد. از این عده نیز کم کم و بی سر و صدا و یواشکی ۱۰ تن به خانه هایشان بر گشتند. شمار پرچم ها و پلاکاردها، چند برابر افراد باقیمانده بود. از ۴۰۰ حزبی،  تنها ۷ مومن وفادار به انقلاب ، حزب و مرامشان، در صحنه باقی مانده بودند. 

یدالله کریمی‌پور



#فرهیختگان راهی به رهایی


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
اکبر ثبوت از جفاهایی که به اهل فرهنگ رفته سخن می‌گوید


#فرهیختگان راهی به رهایی


مبارک است بر این حکمرانی

مرحوم به اندازه کتاب دینی پنجم دبستان تالیفات نداشته و چهار اعشار ریاضی را نمیتوانست بخواند و قادر به اصلاح اغلاط بیانی خود نبود!!!!!!!
‏بعد برایش بنیاد بین المللی نشر آثار زده اند!!!!!


#فرهیختگان راهی به رهایی


پایداری فرهنگی در ایران معاصر: جنازه‌های بی‌خانمان و سنگِ گورهای شکسته
مهرداد امانت

«قبرستان به عنوان فضایی واسطه میان جامعه‌ی زنده و مردگانش می‌تواند محلی آرمانی برای حمله و بی‌حرمتی به نظامی اعتقادی یا جلوگیری از رستگاری دشمنان باشد.»




#فرهیختگان راهی به رهایی


تصویری بی‌نظیر از درون آرامگاه کوروش بزرگ هخامنشی در پاسارگاد

در داخل اتاقک آرامگاه، محراب کنده‌کاری شده در دیواره جنوبی مربوط به دوره اتابکان فارسی است که در عکس دیده می‌شود.
آرامگاه کوروش بزرگ در گوشهٔ جنوبیِ محوطه‌ای جا دارد که زمانی بوستان شاهیِ پاسارگاد بوده‌است و از سنگ‌های آهکیِ سفیدی که به زردی متمایل است و احتمالاً از معدن سیوند تأمین شده‌است، بنا شده‌است.


#فرهیختگان راهی به رهایی


👆👆👆

۴) مدیرانی از دانشگاه آزاد بر پایۀ ملاحظات غیرآکادمیک و بعضاً سیاسی و ایدئولوژیک بخش زیادی از منابع گوناگون دانشگاه را که باید صرف برنامه‌های آموزشی و پژوهشی و دانشجویی و رفاهی بشود تصرف کرده و هزینه می‌کنند در حالی که بخش اعظم دانشجویان و استادان و کارکنان به چنین ریخت و پاش‌هائی معترض‌اند.

۵) همه می‌دانند که سازمان مرکزی به نسبت تعداد دانشجوی دانشگاه آزاد بسیار گسترش یافته است. مدیران باید در چارچوب کارایی و بهره‌وری بررسی کنند که چرا باید در حالی‌که تعداد دانشجو کاهش یافته سازمان مرکزی چند برابر شده و شفافیت قابل قبولی در بارۀ هزینۀ سازمان مرکزی و صلاحیت علمی و کاری بعضی از افراد و دریافت‌های آنان وجود ندارد؟

۶) اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه آزاد جزو مظلومترین اعضای هیأت علمی و کارکنان دانشگاه‌های کشورند. حقوق و  امکانات رفاهی آنان کمتر از حقوق همترازان آنان در دانشگاه‌های دولتی است.
این در حالی است که نگاهی به آمار فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد نشان می‌دهد که بخش زیادی از آنان از همترازان خود در دانشگاه‌های دولتی دستاورد آموزشی و پژوهشی بیشتر و بهتری دارند، ولی هم حقوق و مزایای کمتری دریافت می‌کنند هم به هر حال دانشگاهی درجۀ دو محسوب می‌شوند.

۷) این درست است که معمولاً دانشجوی دانشگاه آزاد در دانشگاه دولتی قبول نشده و وارد دانشگاه آزاد شده است. ولی این نیز درست است که برخی از فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد از بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاه‌های دولتی باسوادتر و تواناتراند.
چرا معمولاً مراکز دولتی، برخلاف قانون و حکم دیوان عدالت اداری، بر روی فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد گشوده نیستند؟
چرا دانش‌آموخته‌ی دانشگاه آزاد نوعاً خود را دانش‌آموخته‌ی درجۀ دو یا فرزند ناتنی آموزش عالی کشور احساس می‌کند؟

۸) متأسفانه شاهد بوده‌ایم که مدیریت‌ها بعضاً مدیریت‌های پیشین را نفی و حتی متهم به فساد می‌کنند. انتظار می‌رود هم شفاف‌سازی درخور صورت گیرد هم دستگاه قضا با بی‌طرفی کامل به موارد مطرح شده رسیدگی کند و فرد خاطی، از هر طرف (چه مدیر فاسد احتمالی و چه بهتان‌زن احتمالی) را محاکمه و مجازات کند.

مسئولان محترم دانشگاه آزاد اسلامی!

بی‌تردید ادارات و بخش‌ها و اشخاص خاصی در فاجعۀ پیش آمده مقصر بوده‌اند. دانشگاه بسا مشکلات دیگر نیز دارد. همچنین آشکار است که مدیریت کنونی خود وارث بسیاری از این مشکلات است. ولی

الف) انتظار می‌رود هر کس در هر مقام تقصیر یا قصور خود را وجداناٌ بپذیرد و این تقصیر یا قصور را به گردن شخص یا اداره یا بخش دیگر نیندازد.

ب) به منظور جلوگیری از هر گونه شائبۀ فرافکنی و رفع مسئولیت و قربانی کردن افرادی که چندان تقصیر یا قصوری نداشته‌اند، اجازه دهید و کمک کنید تا یک کمیتۀ حقیقت‌یاب بی‌طرف تشکیل شود و دور از هر گونه حب و بغض و رفع مسئولیت و گروه‌گرایی مقصران واقعی شناسایی شده به دست قانون و عدالت سپرده شوند.

پ) در همۀ موارد شفافیت اطلاع‌رسانی در بارۀ تصمیم‌گیری‌ها ضروری است.

ت) در اسرع وقت کمیتۀ بحران با اختیارات لازم تشکیل شود تا به‌سرعت نقاط ضعف دانشگاه آزاد اسلامی به.طور کلی و واحد علوم و تحقیقات به‌طور خاص شناسایی شده به بهترین وجه برطرف شوند.

در پایان به‌عنوان یکی از اعضای جامعۀ دانشگاهی که با تمام وجود خود را وقف خدمت در واحد علوم و تحقیقات کرده‌ام، از مجلس شورای اسلامی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و دیگر نهادهای رسمی ذیربط، تقاضا می‌کنم که

۱. در راستای دستیابی نهاد دانشگاه به استقلال، در چارچوب استانداردهای شناخته شده، بکوشند

۲. به دانشگاه آزاد همچون یک سرمایۀ ملی و متعلق به کل ملت ایران بنگرند،

۳. در اسرع وقت نسبت به تصویب اساسنامه‌ی آن در مجلس قانونگذاری اقدام کنند، و

۴. برای آمایش و پالایش آموزش عالی اقدام کرده و امتیاز مراکز آموزشی فاقد صلاحیت را لغو کنند و اجازه دهند که تنها مراکزی عهده‌دار آموزش عالی باشند که از حداقل‌های زیرساخت فیزیکی، منابع و اسناد کتابخانه‌ای، آزمایشگاه، عضو هیأت علمی و کادر اداری مجرب برخوردارند. این خود به رفع بخش زیادی از فسادی که هم اکنون به آموزش عالی راه یافته و همچنین به جلوگیری از فساد بیشتر کمک خواهد کرد.

همچنان آرزو می‌کنم که دیگر شاهد حوادث ناگوار برای دانشجویان نباشیم.

موسی اکرمی (استاد گروه فلسفۀ واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی)

پگاه پنجشنبه، ششم دی‌ماه ۱۳۹۷


یادآوری: مسئولان ذیربط دانشگاه حکم دادگاه در ابطال حکم بازنشستگی غیرقانونی اینجانب را در حالی نمی‌پذیرند که کارزار حمایت از رئیس کنونی دانشگاه آزاد اسلامی را در مدت اعلام شده تنها ۱۸ نفر از میان ده‌ها هزار عضو هیأت علمی و کارمند دانشگاه امضا کرده‌اند.




#فرهیختگان راهی به رهایی


دانشگاه آزاد اسلامی و مسئله‌ی همچنان مبرم استقلال دانشگاه

موسی اکرمی
 

اشاره. چهارم دی‌ماه ۱۳۹۷ اتوبوسی در واحد علوم و تحقیقات واژگون شد که منجر به کشته شدن ۱۰ تن و کشته شدن ۲۸ تن گردید و پیامدهای تاسف‌باری برای خانواده‌ها، دانشگاه، و شماری از استادان و کارکنان داشت.
من در واکنش به آن فاجعه نامه‌ی سرگشاده‌ای منتشر کردم که شماری از مسئولان دانشگاه را خوش نیامد چنان که جانشین وقت رئیس دانشگاه در واحد علوم و تحقیقات پس از یک سال معاونت جدید من در دانشکده‌ی "الهیات وفلسفه" یا "حقوق، الهیات، و علوسیاسی" و درخواست‌های کتبی و شفاهی رئیس دانشکده و خود من حاضر به امضا و ابلاغ حکم معاونت من نشد.
اینک در سالگرد آن فاجعه آن نامه را بازنشر می‌دهم و داوری را به افکار عمومی می‌سپارم.


مردم شریف ایران، مسئولان محترم کشور، دانشگاهیان ارجمند.

با سلام و احترام،
متأسفانه #واحد_علوم_و_تحقیقات #دانشگاه_آزاد_اسلامی دچار سانحه‌ای تأسف‌بار شد، و شماری از عزیزان دانشجو قربانی تقصیرها و قصرها شدند.
ضمن عرض تسلیت به پیشگاه خانواده‌های داغدار و همه‌ی کسانی که دچار تالم روحی شده‌اند، در شرایطی که سخنان اعتراضی بسیار می‌شنویم ولی چندان شاهد اقدام عملی درخوری نیستیم، این خدمتگزار دانشگاهی به خود اجازه می‌دهد نکاتی را در پیوند با وقوع چنین فاجعه‌ای به عرض برساند.

دانشگاه آزاد اسلامی با هر نیت و هر فعالیتی که شکل گرفت (که بی‌تردید هستۀ اصلی نیت‌ها و فعالیت‌ها صادقانه و برای اعتلای کشور بوده است)، بالاخره تبدیل به بزرگترین مؤسسۀ آموزش عالی حضوری در سرتاسر جهان و در همۀ تاریخ شد و این به‌خودی خود افتخاری برای کشور و همۀ دست‌اندرکاران این برنامۀ عظیم بوده است.

این دانشگاه علی‌رغم همۀ مسائل و مشکلات با نشاطی روزافزون راهی پیشرونده را در زمینه های گوناگون طی می‌کرد. ولی با کمال تأسف از مقطعی گرفتار تندباد جناح‌بازی و کشاکش‌های سیاسی شد. از همان زمان که ذینفعان عرصۀ کشاکش گروه‌گرایی سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی را به‌طور عام و واحد علوم و تحقیقات را به‌طور خاص جبهۀ نبردی دیدند که باید از دست رقیب بیرون شوند آشکار بود که آموزش و پژوهش و جان و مال و حتی آبروی بسا کسان (از دانشجو تا عضو هیأت علمی و کارمند) در درجۀ دوم اهمیت قرار خواهد گرفت. گویی همۀ توجه به فتح سنگر یا حفظ سنگر جلب شده بود.

در چند سال گذشته این خدمتگزار دانشگاهی و فرهنگی کشور شخصاً به هر مسئولی که به او دسترسی داشته‌ام گفته‌ام که باید قدر این سرمایۀ بزرگ ملی را دانست و مانع از آن شد که این دانشگاه قربانی منافع سیاسی و مطامع اقتصادی و محل ریخت و پاش عده‌ای از این جناح یا آن جناح شود.

متأسفانه باید گفت که دانشگاه آزاد اسلامی، این سرمایۀ عظیمی که به کل کشور تعلق دارد، از چند جهت در معرض خطر بوده و همچنان در معرض خطر است:

1) وزارت عتف و دانشگاه‌های دولتی از همان آغاز به دانشگاه آزاد [که متأسفانه اساسنامه‌ی آن در مجلس شورای اسلامی تصویب نشده است] نه همچون همکار بلکه چون رقیب و حتی دشمن نگریسته‌اند؛ این دردناک است که اکثر مدیران کشور به‌طور عام و مدیران آموزش عالی به‌طور خاص (حتی بسیاری از اصلاح‌طلبان و اعتدال‌گرایان نزدیک به کسی که بیشترین نقش را در تأسیس این دانشگاه داشت) به چشم دانشگاه درجۀ دو (مانند شهروند درجۀ دو) یا فرزند ناتنی یا برادر و خواهر ناتنی (وگاهی فرومایه‌تر از این‌ها) به دانشگاه آزاد نگاه کرده‌اند.

۲) مراکز آموزش عالی‌ زیادی  از سوی اشخاص حقیقی یا حقوقی با رانتخواری و بدون صلاحیت علمی تأسیس شده و بخش زیادی از دانشجویانی را که می‌بایست در دانشگاه آزاد تحصیل کنند  به مراکز خود کشانده‌اند، درحالی که در حد یک کالج معمولی نیز نیستند، و این دردناک است که به قول آقای رئیس جمهور (در سخنرانی تقدیم لایحۀ بودجۀ سال ۱۳۹۷ به مجلس، سه شنبه ۴ دی ماه ۹۷) یک لیسانسیه زیر مدرک دکتری را امضاء می‌کند.

۳) در تغییر مدیریت‌های کلان توجه نشده است که بسیاری از اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی، که عمر دانشگاهی خود را در این دانشگاه آغاز کرده‌اند، برای مدیریت بسیار بسیار شایسته‌تر از اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های دولتی‌ای هستند که تا دیروز چشم دیدن دانشگاه آزاد را نداشته‌اند و به علت احتمال تغییر مدیریت در سطح کلان چندان امیدی به تداوم مدیریت خود نداشته و ضمن دارا بودن یک یا چند شغل چند صباحی سکاندار مدیریت این بخش یا آن بخش دانشگاه آزاد شده‌اند. این دردناک است که کسانی دانشگاه آزاد را حیاط خلوت خود و محلی برای درآمدهائی اضافه بر درآمدهای دیگرشان می‌دانند و یا از توان علمی و مدیریتی لازم برخوردار نیستند یا از آن توان‌ها برای دانشگاه آزاد بهره نمی‌گیرند.


👇👇👇
#فرهیختگان راهی به رهایی


چرا شوروی فروپاشید؟

امروز ۳۳ سال تمام از فروپاشی یکی از بزرگ ترین و قدرتمندترین امپراتوری های تاریخ گذشت.
شوروی احتمالا تنها امپراتوری تاریخ ۵۰۰ سال اخیر بود که جذبە و قدرت نرم آن در مواردی حتی بر توان نظامی و اقتصادی آن می چربید.

چه در تمام هفتاد سال حیات آن در نگاه کثیری از مردم گیتی به عنوان بدیل اخلاقی و جایگزین محتوم نظام های سیاسی موجود مطرح بود.
تجربەی شوروی و رتوریک شورانگیز آن استعدادی شگرف در تسخیر تخیل سیاسی و اندیشەی اجتماعی روشنفکران و کوشندگان سیاسی داشت.

دامنەی تحقیق و پژوهش دربارەی پیدایش و فرسایش این پدیدار سیاسی استثنایی به قدری گسترده است که چه بسا نمی توان از همەی آن نام برد،
چه برسد به بررسی و وارسی تمام عوامل موثر در فروپاشی آن در یک یادداشت تلگرامی کوتاه.

آنچه مطمح نظر این وجیزه است تنها اشارەای کوتاه به یکی از تضادهای عمدەای است که در نهایت انفجار درونی آن را ناگزیر نمود.
شوروی محصول یک رویای قرن نوزدهمی بود. قرن نوزدهم از این لحاظ بر قرن پس از خود فضل تقدم دارد که انبوهی از آزمایشگاه های فکری را در خود گرد آورده بود که فراورده هایشان بعدا در کارگاه های سیاسی سدەی بیست بە تولید انبوه رسید.

کارل اشمیت فیلسوف سیاسی دست راستی آلمانی با طعنه به شوروی می گفت؛ این برادر افراطی که قرن نوزدەی اروپا را تمام و کمال باور و تعبیر کرده است!
اشمیت نه تنها در این داوری درست تنها نبود، بلکه سالها قبل از او یک مهندس نابغەی روس به فراست آن را دریافته بود.
پبتر پالچسنکی در سال ۱۹۲۵ در نامەای بە نخست وزیر شوروی می نویسد:
این قرن، قرن کمونیسم بین المللی نیست، قرن فناوری بین المللی است. ما باید نه کمینترن، بلکه تکینترن را به رسمیت بشناسیم.
کمینترن یک اتحادیەی کمونیستی به رهبری مسکو بود که وظیفەی صدور انقلاب را بر دوش داشت.
تکینترن که پالچنسکی با هوشمندی آن را بکار می برد مخفف Technolgy International بود.
پالچنسکی که سرانجام شجاعانه جانش را بر سر عقیدەاش نهاد، فن سالاری توسعه خواه بود که باور داشت؛ روسیەی دهقانی و عقب افتاده محتاج انفلاب صنعتی است، نه انقلاب سیاسی و اشتراکی کردن اجباری صنعت و کشاورزی.

باری مهندس نترس روس سر به نیست شد و بروکراسی حزبی بر تکنوکراسی پیروز!
چند دهه بعد ساخاروف فیزیکدان پرآوازەی ناراضی دربارەی مخاطرات تبدیل شوروی به یک قدرت درجە دوم کوته نظر هشدار داد که باز هم ناشنیده ماند.
نظام که دهه ها فن سالاران، دانشمندان و منتقدان را از خود رانده بود، در پایان به مرضی غریب و علاج ناپذیر گرفتار آمد:
رویارویی عرصەی سیاسی و بروکراتیک در حال انجماد با ساحت اجتماعی شاداب و سرزندەی در حال انفجار!
در پایان در حالی که شوروی نیمی از آلمان را در اشغال خود داشت و شمشیر داموکلس هزاران موشک قارە پیمای اتمی را بر سر انگلیس و فرانسه گرفته بود، اقتصادش عملا به سختی به یک دهم آنها می رسید!

دهه ها پس از اشمیت یک آلمانی تاریخ اندیش به فراست دریافت که اسلام سیاسی معادل کمونیسم قرن بیستم است.
ارنست نولته مانند اشمیت بر این باور بود که کمونیسم آرمانی قرن نوزدهمی است واسلام سیاسی پدیدار سدەی بیستم آن.
صد البته دنیای قرن ۲۱ که عرصەی جهانی شدن اقتصاد و ادغام مالی و پولی کشورهاست، برای برساختن یک امت گرایی مدرن و بین الملل اسلامی زیادی زمان پریشانه است.

زادگاه اسلام و قلب اسلام محافظه کار سنی و حاشیەهای ثروتمند آن در دوبی و دوحه و ابوظبی، شتابان در حال دور شدن از رویاهای امت گرایی و پیوستن به نوعی اکینترن* فرضی هستند.
انقلاب اسلامی، انقلاب صنعتی دهەهای چهل و پنجاه ایران را ناکام گذاشت. اصلاحات اقتصادی دهەی هفتاد به مقصود بازگشت به مسیر صنعتی شدن نیز مغلوب هلال شیعی و گسترش نفوذ منطقه ای گردید.
هنوز دیر نیست، کافیست اقتصاد بر سیاست و پیشرفت بر هویت ارج نهاده شود.

* اکینترن; بین الملل اقتصادی Economy International

صلاح‌الدین خدیو



#فرهیختگان راهی به رهایی


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
کوه! موش زایید

راهپیمایی موتوری علیه رفع فیلترینگ واتس‌اپ و گوگل‌پلی در تهران!
به رغم فضاسازی گسترده؛ کمتر از ۱۰ نفر در «راهپیمایی موتوری امت حزب الله» پس از نماز جمعه تهران، علیه رفع فیلترینگ واتساپ شرکت کردند

#فرهیختگان راهی به رهایی


پوستر جشنواره فجر اصلاح می‌شود

مسعود نجفی مدیر روابط عمومی جشنواره فجر:
خوشبختانه ایده اصلی پوستر که از اثر ماندگار زنده یاد علی حاتمی برگرفته شده است با استقبال همراه شد اما انتقاداتی به نحوه اجرای آن صورت گرفت که با توجه به نقطه نظرات حرفه‌‌ای اعلام شده، با تصمیم دبیر جشنواره، پوستر جشنواره چهل و سوم با انجام اصلاحات و پس از تائید استاد ابراهیم حقیقی منتشر خواهد شد.



#فرهیختگان راهی به رهایی


قائم مقام سابق محسنی اژه ای، دادستان ویژه روحانیت: فتنه گر واقعی ۸۸ #جلیلی بود، نه #مهندس_موسوی

شیخ مصطفی سنایی فر، وکیل فعلی دادگستری:

به نام خداوند حاکم شاهد عادل

اخیرا در رسانه‌های گروهی و برخی سایت‌ها نقل قولی از جناب آقای علی لاریجانی ریاست محترم سابق مجلس شورای اسلامی در ارتباط با وقایع سال ۸۸ مطرح شد که بنده را بیاد خاطره‌ای روشنگرانه از آن دوران انداخت که امیدوارم ذکر آن کمکی باشد برای کسانی که طالب حقیقت بوده و در جهت کشف حقایق کوشا بوده و هستند و چشم و گوش و عقل خود را به دست تبلیغات گسترده و یک سویه جریان افراطی حاکم در کشور -که خود مسببان واقعی باصطلاح فتنه ۸۸ بوده‌اند- نسپرده‌اند.

در اولین روزهای اتفاقات ناگوار سال ۸۸ بنده به اتفاق سه نفر از قضات عالی رتبه کشور خدمت آیت‌الله هاشمی رفسنجانی رسیده و با توجه به سوابق و مسئولیت‌های گذشته و حال وی در آن زمان از ایشان تقاضا کردیم پادر میانی نموده‌ و نسبت به ختم مسالمت آمیز و عادلانه آن حوادث اقدام نمایند.

که ايشان فرمودند بنده و آیت‌الله هاشمی شاهرودی ریاست قوه قضاییه و آقای لاریجانی و محسن رضایی و برخی دیگر از مسئولین آن زمان کشور به آقای میرموسوی پیشنهاد دادیم ایشان در صدا و سیما سخنرانی نموده و ضمن دلداری و تسلی خاطر دادن به مردم از آنها تقاضا کنند به خانه‌های خود برگشته و از پیگیری مطالبات خود در ارتباط با وقایع اتفاق افتاده صرف نظر نمایند و همه مسئولین این موضوع را پذیرفتند و آقای موسوی نیز قبول نمودند.

لاکن تنها کسی که با توجه به اختیاراتی که در دبیرخانه شورای امنیت ملی داشت و خود را مستظهر به حمایت مقامات عالی کشور می‌دانست، شخص آقای جلیلی بود که با این موضوع مخالفت نمود و اظهار می‌داشت که میرحسین راهی جز توبه و اعلام اشتباه ندارد.

پس از آن جلسه بنده به کمک واسطه‌هایی از آیت‌الله هاشمی شاهرودی و آقای لاریجانی و آقای محسن رضایی سؤال نمودم که آنها نیز این مطلب را تایید کردند و اظهار داشتند که تنها مانع انجام آن سخنرانی و ختم قائله، شخص آقای سعید جلیلی بوده که اخیرا آقای لاریجانی این موضوع را پس از حدود ۱۵ سال افشا و مطبوعاتی نمود.

حال با توجه به موضوع فوق و اظهارات مرحوم آقای همدانی فرمانده سپاه تهران در آن زمان و ویدیوی پخش شده از آقای احمدی نژاد مبنی بر استفاده نیروهای امنیتی از افراد اراذل اوباش در ارتباط با وقایع سال ۸۸، مردم قضاوت کنند که‌ فتنه‌گر چه کسانی بوده‌اند و آن همه خسارت و زیانها و مصائب را چه جریانی و چه افرادی بر کشور و مردم تحمیل نموده‌اند و چه افراد و جریانی با غصب عناوین انقلابی‌گری، کشور و مردم را به اين روز سیاه رسانده اند!!!؟ فاعتبروا یا اولی الابصار. ارادتمند همه موحدان و خادمان صالح و صادق مردم خوب و دوست‌داشتنی کشورم.

وکیل دادگستری و طلبه و قاضی بازنشانده مصطفی سنایی فر

کانال اکبر گنجی

#فرهیختگان راهی به رهایی


نیاز به تغییر فوری رویکرد ایران در سوریه
چهره دیپلماسی عمومی ایران در سوریه بایستی عوض شود. ایران طلب‌های زیادی از سوریه دارد که حتی پس از سقوط رژیم اسد هم معتبر و قابل پیگیری است
علیرضا قندریز

متن کامل در هم میهن
https://hammihanonline.ir/بخش-تیتر-یک-14/30399-فصل-دیپلماسی-نیاز-به-تغییر-فوری-رویکرد-ایران-در-سوریه




#فرهیختگان راهی به رهایی


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
پیش‌بینی علامه طباطبایی در مورد انقلاب اسلامی به روایت دکتر نصر



#فرهیختگان راهی به رهایی

1.8k 0 127 2 11

سکوت در برابر آمار هولناک اعدام‌ها

قوه قضاییه مکلف است طبق قانون، خبر محکومان به اعدام را همراه با تصاویرشان انتشار عمومی بدهد اما با وجود امتناع از این قانون، آمارهای غیر رسمی درباره تعداد اعدام‌ها، هولناک است. گفته می‌شود فقط در ماه اکتبر ۱۶۱ نفر اعدام شده‌اند. افزون بر اخبار رسمی و پراکنده اعدام ها در رسانه های داخلی، هر کسی که اعدام می‌شود نیز خانواده و خویشاوندانی دارد و اخبار آن مخفی نمی‌ماند.
چرا قوه قضاییه رسماً درباره آمارها اعلام نظر نمی‌کند؟ چرا کسی پاسخگو نیست؟
از تجربه جهانی که بگذریم تجربه ۴۵ سال گذشته ایران هم نشان می‌دهد اعدام درمانی بازدارنده جرم نیست.
به گشاده دستی در اعدام‌ها پایان دهید. قطعاً نمی‌توانید ادعا کنید در این حجم از اعدام‌ها خطا وجود ندارد و نمونه‌های فراوان و مستندی داریم که فراوانی خطا را اثبات می‌کند. این سخن امام علی را آویزه گوش خود کنید که هیچ چیز همانند خون ناحق، کیفر الهی را نزدیک نمی کند( نامه ۵۳ نهج البلاغه).




#فرهیختگان راهی به رهایی




.
عشق و توسعه (فیلم کامل)

سخنان محسن رنانی در سلسله نشست‌های ماهانه صبح امید (موسسه سپهر مهر)
(خانه اندیشمندان علوم انسانی / ۷ آبان ۱۴۰۳)

در آپارات ببینید: 👇👇
https://www.aparat.com/v/vsl3b6l

در یوتیوب ببینید: 👇👇
https://www.youtube.com/watch?v=7fFLLAzofYc

فایل صوتی این سخنرانی را در یپوندهای زیر بشنوید:

https://t.me/Renani_Mohsen/695

https://renani.net/sayings/lectures/love-development01/
.


#فرهیختگان راهی به رهایی


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
حاتم قادری: آقای پزشکیان آدم هشیاری نیست و به همه‌ی طرف‌ها لطمه می‌زند.

حکومت دچار تناقض بین ولایت کلاسیک و خواسته‌ی جامعه است.

حکومت با حضور مردم در انتخابات بازی می‌کند.

بنیادهای حضور ولایت در زیست سیاسی، فرهنگی و اجتماعی ما در حال سست شدن هستند.


فشار به حکومت زمانی اتفاق می‌افتد که حضور ما در انتخابات، شرطی باشد.

این که خدمتکار اول برود و خدمتکار دوم بیاید، تغییری را رقم نخواهد زد.

حکمرانی بحران‌زی در گفت‌وگوی مهدی محمودیان با حاتم قادری در استودیو پات برنامه سه راه جمهوری



#فرهیختگان راهی به رهایی

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.