.:. حجره فقاهت .:.


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


کانال رسمی مجموعه حجره فقاهت
.:. فرصتی برای آشنایی با سیره علمی و عملی فقهاء امامیه .:.
ارتباط با مدیریت‌ و تبلیغات: @info_feghahat
پایگاه اینترنتی: hojre-feghahat.com
https://eitaa.com/hojre_feghahat

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


💠 نامه‌ی لطیف و ادبی یک طلبه به حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی

🔹 در اوائل تحصیلم در قم، روزی از تهران به قم با قطار مسافرت می‌کردم و از حسن اتّفاق با مرحوم آقا شیخ ماشاءالله اوحدی اراکی که در زمان مرحوم [آیةالل‍ه] حاج شیخ عبدالکریم حایری (رحمه الله تعالی) در قم به تحصیل مشغول بود و لطایف و بذله‌گویی‌های او در بین طلّاب معروف بوده است،

🔸در قطار ملاقات حاصل و باهم مأنوس شدیم. ایشان کاغذی را که به مرحوم آقای حاج شیخ نوشته بود و یک قطعه فرش از مرحوم آقای حاج شیخ خواسته بود [نشانم داد]...

📜متن نامه بدین قرار است: به شرف عرض مقدّس محضر عالی می‌رساند:

🔹فرش حقیر، گلیمی است که رشتهٔ استصحاب قسم ثانی و ثالثش نزدیک به انقطاع [است]. خوب است ایجاد احتمالی بشود که علی المبنی گلیم استصحابی از دست نرود.

🔸 و دیگرْ فرشِ حقیر، یک طاقه روفرشی است که ابتدای نسجش معلوم نیست. فقط از تاریخش همین قدر معلوم [است] که مدّتی قماط حضرت هابیل بوده؛ دفعهٔ دیگر به شکل تار عنکبوت بیرون آمده، درب غار را گرفته و جای انگشت آن ملعون در وسط روفرشی نمایان [است].

🔹 و بعد از آن سه سلسله معلوم نیست از کجا به دست پدر اهل بیت افتاده. به‌هرحال او را به عنوان جهیزیّهٔ منحصره وارد به خانهٔ حقیر نموده. به قدری این عتیقه محترم است که هروقت مهمان محترمی وارد می‌شود، در اتاق انداخته، متأسّفانه مهمان پایین اطاق می‌نشیند.

- علّتش این است که به قدری حاکی از زمین است که گویا همین است. زیرا بعضی اوقات، خود بنده هم اشتباه می‌کنم. بلکه اهل بیت یک دفعه فریاد بلند می‌کند که: روفرشی پدرم و یادگار مرحوم والدم کو؟ آن وقت بعد از دقّت زیاد معلوم می‌شود تارهای ضعیفش مثل رشتهٔ عقیده مردم این زمان روی زمین کشیده!

🔸 باری، چون جواهرشناسید، به غیر از امام (علیه السّلام) مشتری برای او پیدا نمی‌شود. لذا این معامله را با آن بزرگوار کرده که عتیقه را برای او خریداری و وجهش را ماه به ماه بپردازید.

- در هرصورت رویی به حضرتت انداخته که فرشی تهیّه بشود، بلکه منضم هم بشود با او روفرشی. متمنّی است که قافیه‌ها را به ماء نافیه جواب ندهید و خصوصیت «ماء» ملغی است!

📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود می‌باشد.

📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت

🆔 @hojre_feghahat


#تصوف_حوزوی (2)

⭕️ طلاب مبتدی و علاقه مندان به سیر و سلوک، مراقب ریاضت های عارفان صوفی مسلک باشند!

✍🏻 حضرت آیت الله مکارم شیرازی (حفظه الله تعالی) می نویسند:

🔹غالب صوفیان و گروه‌هایى که دم از عرفان مى ‌زنند معتقدند که براى #تهذیب_نفس و تسلط بر هوى ‌و هوس ‌ها باید از ریاضت ‌ها استفاده کرد و منظور از ریاضت آن است که جلوى خواسته نفس را بگیرند یا برخلاف آن عمل کنند یا به ‌سراغ اعمالى بروند که بسیار شاقّ و سخت است؛

- خواه مشقت آن جسمانى باشد، مانند رفتار شبلی که شب ‌ها نمک در چشم خود مى ‌ریخت که خوابش نبرد و بیدار بماند و با خدا راز و نیاز کند،

- و یا مشقت روحى داشته باشد، مانند آنچه غزالى درباره ابن کُرینى نقل کرده که در شهرى، به پاکى و تقوا معروف شد، براى این‌که آبروى خود را نزد مردم ببرد تا از اطراف او پراکنده شوند دست به دزدى آشکارى زد و در حمام لباس ‌هاى گران ‌قیمتى را سرقت کرد به ‌گونه ‌اى که فاش شود و چنین شد و مردم او را دزد حمام نامیدند.

🔸پناه بردن به خرافات، مانند چله نشینى و حتى پناه بردن به افکار شیطانى و خود #شیطان، براى پیشرفت در مسائل روحى و پرداختن به اذکار بى معنا یا بى محتوا و دنباله روى بى چون و چرا از شیخ و قطب و مرشد و به تعبیر دیگر، دلیل راه،

- و غلو درباره مشایخ و پناه بردن به مکاشفات خیالى و پندارى، از آسیب هاى دیگرى است که دامن گروهى از عارفان را گرفته و سر از عرفان هاى کاذب و شیطانى درآورده است.

🔹رهبانیت معمول در مسیحیت و پرهیز کشیشان از ازدواج نیز شاخه‌اى از همین ریاضت ‌هاست.

❓ولى سخن این است که منظور از ریاضت چیست و کدام ریاضت، مشروع و کدام‌ یک نا مشروع است...

- مرحوم فیض کاشانى در محجة البیضاء مى‌گوید:

👈🏻 راه‌ هاى ریاضت براى انسان‌ها مختلف است؛ اساس ریاضت آن است که انسان چیزى را که مایه لذت و خوشحالى او مى‌شود ترک کند. مثلاً کسى که از مال و ثروت خوشحال مى‌شود یا از جاه و مقام لذت مى ‌برد یا از کثرت پیروان و شاگردانش در تدریس خوشحال مى ‌شود سزاوار است این امور را که سبب شادى و لذت او مى ‌شود ترک کند.

🔸کوتاه‌ سخن این که ریاضت، که در عرف امروز به ‌معناى ورزش است، در اصطلاح علماى اخلاق و ارباب سیر و سلوک و عرفا به‌ معناى تحمیل مشکلاتى است بر جسم یا بر روح براى تقویت اراده یا پیشرفت ‌هاى معنوى و سلطه بر هواى نفس و وسوسه‌هاى شیطان.

📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود می‌باشد.

📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت

🆔 @hojre_feghahat


#حکایات_علماء

💠 سختی های مرحوم آخوند خراسانی در راه تحصیل علم و فضیلت

🔹مرحوم آخوند خراسانى، صاحب کفایه که تشنه درس استادش شیخ مرتضى انصارى بود، روزى یگانه پیراهنش را شسته بود و منتظر بود تا خشک شود.

👈🏻 چون موقع درس فرا رسید و پیراهن هنوز خشک نشده بود، براى آنکه از درس استاد محروم نگردد، قباى خود را در بر کرد و مچهاى آستین را بست…

🔸و در حالی که عبا را به دور خود پیچیده بود وارد مجلس درس شیخ شد و در گوشه اى نشست و به سخنان استاد گوش فرا داد و پس از خاتمه درس به سرعت بسوى محلّ سکونت خود شتافت زیرا نمى خواست کسى متوجه آن وضع گردد.

🔹ظهر آن روز کسى درب حجره را کوفت. وقتى آخوند محمد کاظم در را باز کرد، شیخ مرتضى را دریافت! استاد به شاگرد خود سلام کرد و بقچه اى از زیر عباى خود بیرون آورد و آن را به دست او داد و با لحنى سرشار از محبّت گفت:

🔸از اینکه در این وقت مزاحم شده ام معذرت مى خواهم. من مى توانستم پیراهن نویى تهیّه کنم، امّا دلم مى خواهد پیراهن خود را به شما بدهم و امیدوارم با قبول آن مرا خوشحال کنید.

🔹شیخ آنگاه به سرعت از حجره شاگرد خود دور شد، به طورى که آخوند نتوانست از لطف استاد خود سپاسگزارى کند، وقتى باز کرد دید که شیخ دو دست از پیراهن هاى خود را براى او آورده است.

📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود می‌باشد.

📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت

🆔 @hojre_feghahat


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
#شب_جمعه
#کلیپ_تصویری

💠 حکایت زیارت دو عاشق و دلداده سیدالشهداء علیه السلام

👈🏻 - بخشی از مصاحبه اختصاصی "مجموعه حجره فقاهت" با

🎙حضرت آیت الله سیدعلی شهرستانی

🗓 رجب المرجّب ۱۴۴۲ - مشهد مقدس

📚 به ما بپیوندید| حجره فقاهت

🆔 @hojre_feghahat


#بیانات_العلماء

💠 از موقوفه شاهان صفوی برای استنساخ بحارالانوار تا ورود کتاب های علامه مجلسی به منازل مردم

- بیانات حضرت آیت الله شبیری زنجانی (مدظله):

🔹 شاهان صفوی اگر نبودند، شاید هیچ گاه تشیّع در میان مردم ایران فراگیر و رسمی نمی شد. شاه سلیمان موقوفه ای را برای استنساخ و نشر بحارالأنوار مرحوم #علامه_مجلسی قرار داده بود

- و اینكه كتب مرحوم مجلسی دركشور منتشر و در منازل مردم كتاب های مجلسی وارد شده بود، در سایه حمایت همین شاهان بود و اگر آنها نبودند، این كار عملی نبود.

🔸 در سال 1098 شاه سلیمان تصمیم می گیرد مقام شیخ الاسلامی را به مرحوم مجلسی اعطا كند. در «وقائع السنین والأعوام» خاتون آبادی كه در زمان حیات شاه سلیمان نوشته شده، آمده است كه:

👈🏻 شاه چند مرتبه كلمه التماس را به زبان خود جاری كرد، با اینكه این گونه تعابیر از زبان شاهان به ندرت خارج می شد. همچنین نوشته است كه هندی ها در دولتخانه شاهی بت می پرستیدند و مجلسی حدود دو ماه بعد از تصدّی شیخ الاسلامی، بتخانه آنها را خراب كرد.

🔹 در آن زمان مقام شیخ الاسلامی مقام اول روحانی كشور بود كه همه تصرّفات مربوط به امور دینی به دستور او بود و مرحوم مجلسی تصدّی این مقام را پذیرفته بود،

- مشروط به اینكه مظاهر كفر را از بین ببرد و احكام شرع و تشیّع را بر ایران حاكم كند. در آن اوضاع اگر علمای شیعه و از جمله مرحوم مجلسی شاهان شیعی را تقویت نمی كردند، حكومت عثمانی كه متصل به ایران بود، ایران را نابود می كرد.

🔸 شهادت ثالثه هر چند جزء اذان نیست، ولی در عین حال چون شعار شیعه شده، این شعار باید محفوظ بماند. ناصرالدین شاه بعد از اینكه با سختی بسیار شهر هرات را گرفت، همان روز اول دستور داد در آنجا اذان شیعی گفته شود؛ زیرا علامت حیازت آن جا همین اذان شیعی بود.

- شاهان قاجار و صفویه، بی دین نبودند و نباید فسادشان سبب شود كه ما بر تمام اعمال آنها خط بطلان بكشیم.

🔹در زمانی كه عثمانی می خواست ایران را ببلعد، اگر این علما در صفی، مقابل حكومت قرار می گرفتند یا كوتاه می آمدند و حكومت شیعی را تأیید و تأكید نمی كردند، عثمانی غلبه می كرد.

📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود می‌باشد.

📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت

🆔 @hojre_feghahat


#درس_اخلاق

💠 توکّل، لازمه موفقیت در کارها

- بیانات اخلاقی حضرت آیت الله مظاهری (مدظله):

🔹لازمۀ موفّقيت در هر كاري، توكّل است و بدون آن، رسيدن به موفّقيت امكان‌پذير نيست. اگر انسان در امور زندگی خداوند را وكيل قرار دهد، به مطلوب خود دست خواهد يافت.

🔸توكّل به اين معني است كه انسان به جايي برسد كه به جز خداوند تبارك‌‌ و تعالي به هيچ كس اميد نداشته باشد و خداوند را پناه خود بداند. پيامبر اكرم«صلی الله علیه و آله و سلم» اين حالت را صد در صد در خود به‌وجود آورده بودند.

📜 نمونه‌اي از توكّل آن حضرت در يكي از جنگ‌ها تجلّي پيدا كرد، چنان‌كه نقل مي‌كنند:

🔹در جنگ‌ ذات الرّقاع، بين دشمن و مسلمانان يك كوه فاصله بود. در يك طرف كوه مسلمانان و در طرف ديگر آن، كفّار قرار داشتند. هر دو طرف به شدّت خسته بودند و در دو طرف كوه به استراحت مي‌پرداختند.

- پيامبر اكرم «صلی الله علیه و آله و سلم»، بر فراز آن كوه رفتند و بر تپه‌اي خوابيدند. يكي از سران لشکر دشمن هم از آن طرف كوه بالا آمد و پيامبر«صلی الله علیه و آله و سلم» را در حالت خواب ديد. با خود گفت: بهتر است او را بکشم تا همۀ جنگ و جهادها تمام شود.

🔸شمشير را از غلاف بيرون كشيد و بالاي سر آن حضرت حاضر شد و گفت: يا محمد! آن حضرت چشمان خود را باز كردند و خود را زير شمشير دشمن ديدند. او گفت: آيا كسي هست كه الان تو را از دست شمشير من نجات دهد؟!

- پيامبر اكرم «صلی الله علیه و آله و سلم» بدون اينكه تزلزل و نگراني از خود نشان دهند، بدون درنگ پاسخ دادند: «رَبي و رَبك»؛ نام خدا كه بر زبان آن حضرت جاري شد، آن كافر بر خود لرزيد و بر زمين افتاد.

🔹پيامبر اكرم«صلی الله علیه و آله و سلم»با چالاكي از جا برخاستند و شمشير را برداشتند و بالاي سر او قرار گرفتند و شمشير را بلند كردند و فرمودند: حال چه كسي است كه تو را از دست من رهايي بخشد؟

- آن فرد زرنگي كرد و پاسخ داد: جودُكَ و كَرَمُكَ؛ پيامبر«صلی الله علیه و آله و سلم» او را رها كردند. آن مرد بلند شد و گفت: به خدا قسم تو از من بهتر و كريم‌تري.

📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود می‌باشد.

📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت

🆔 @hojre_feghahat


#تصوف_حوزوی (1)

💠 انکار کتاب حدیقة الشیعه یک حرکت مذبوحانه توسط صوفی مسلکها می باشد!

- بیانات مرحوم آیت الله سید محمد ضیاء آبادی:

🔸 گاه ادعا می کنند که کتاب حديقة الشيعه اصلا مجعول و ساختگی بوده و هیچ ارتباطی به مرحوم محقق اردبیلی ندارد و نسبتش به آن مرد بزرگ دروغ است و بی اساس.

- ولی ياللاسف که این دست و پا زدنها بی فایده و جز یک حرکت مذبوحانه ای بیش نمی باشد.

- زیرا در بسیاری از آن روایات تصریح شده که اگر دوستداران ائمه ی هدی (علیهم السلام) به فرقه ی صوفیه تمایلی پیدا کنند، آن بزرگواران از آنها بیزار خواهند بود.

🔹ناگزیر به دست و پا افتاده برای یافتن راه فرار از این تنگنا گاه می گویند این روایات در مذمت صوفیه ی اهل تسنن وارد شده است و به ما که شیعه و دوستدار اهل بیت رسول (صلی الله علیه و آله) می باشیم مربوط نیست.

🔸 چنان که در همین روایت منقول از امام هادی (سلام الله علیه) خواندیم که پس از آن که امام (سلام الله علیه) مذمت شدید از جمعیت صوفیه کردند،
یکی از حضار عرضه داشت: آیا اگر چه آن صوفی معترف به حق شما باشد؟

- و امام مانند شخص خشمگین نگاهی به آن شخص کرد و فرمود: واگذار این گفتار را! کسی که معترف به حق ما باشد در مقام آزردن ما بر نمی آید. تا آنجا که فرمود:

❌ الصّوفيّة كلّهم من مخالفينا، و طريقتهم مغايرة لطريقتنا؛ صوفيه تمامشان از مخالفین ما هستند و راه آنها از راه ما جداست.

📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود می‌باشد.

📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت

🆔 @hojre_feghahat


#درس_اخلاق

⁉️ چرا به قرآن و احادیث اهل بیت علیهم السلام بی اهمیت هستیم...

- بیانات مرحوم حضرت آیت الله بهجت (رحمه الله تعالی):

🔹 جای تعجب است که به شخصیت‌ها و سخنان آنها، اهمیت داده می‌شود و سخنرانی‌هایشان ضبط می‌شود، اما قرآن که در دست ماست این‌طور نزد ما ارزش ندارد! همه می‌دانیم که درباره قرآن مقصریم،

🔸 و به قرآن و عترت که عدیل قرآن و در همان درجه است؛ زیرا: «لا یفْتَرِقانِ، حَتی یرِدا عَلَی الْحَوْضَ؛ از هم جدا نمی‌شوند تا اینکه در کنار حوض [کوثر] بر من وارد شوند» معرفت نداریم!

- چرا به بیانات رسول اکرم (صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم) و عترت (علیهم‌السلام) که در کتب نوشته و ضبط شده، اهمیت نمی‌دهیم؟!

👈🏻 چرا ما شیعیان، هر روز به پای منبر امیرالمؤمنین و ائمه هدی و رسول‌الله (علیهم‌السلام) نمی‌رویم و به حکم، آداب و معارفی که الی‌ ما شاءالله در اخبار آنها نهفته است گوش فرا نمی‌دهیم؟!

- چرا هر روز احادیث اهل‌بیت (علیهم‌السلام) را مطالعه نمی‌کنیم یا درباره آن درس و بحث نداریم؟!

📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود می‌باشد.

📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت

🆔 @hojre_feghahat


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🏴 #امام_کاظم (2)
#کلیپ_تصویری

💠 عتبه بوسی مرحوم حضرت آیت الله سید تقی قمی طباطبایی

- ضریح مطهر امام کاظم و امام جواد (سلام الله علیهما)

📚 به ما بپیوندید| حجره فقاهت

🆔 @hojre_feghahat


🏴 #امام_کاظم (1)
#حکایات_علماء

⭕️ تواضعی بی بدیل در تاریخ فقاهت شیعه

- ماجرای سنگ قبر خواجه نصیر الدین طوسی و خاکسری به درگاه حضرت باب الحوائج

🔹 خواجه نصیر الدین طوسی که معروف به عقل حادی عشر می باشد، پس از عمری خدمت و مجاهدت در راه خدا در واپسین لحظه های عمر خویش، هنگامی که به وی می گویند:

- اجازه بدهید ما بعد از وفات، بدن شما را مانند دیگر بزرگان شیعه، به نجف منتقل کرده و در جوار حضرت امیر المؤمنین (سلام الله علیه) دفن کنیم،

🔸 ایشان در جواب به شاگردانش سفارش می کند او را در کاظمین و در جوار مرقد مطهر امام کاظم و حضرت جواد (سلام الله علیهما) دفن کنند و سفارش می کند:

- جمله ای که مبنی بر بزرگ داشتن او باشد، بر سنگ قبر نوشته نشود.

🔹 شاگردان او اصرار می کنند آیه یا حداقل بیتی از اشعارشان را روی سنگ قبر بنویسند تا آیندگان صاحب قبر را بشناسند.

- اما خواجه نصیر می گوید: تنها اسم مرا روی سنگ قبر بنویسد؛ زیرا وقتی قبر من در جوار این دو امام است، شایسته نیست جمله ای مبنی بر بزرگداشت من روی قبر نوشته شود.

👈🏻 اگر هم خواستید چیزی بنویسید، این آیه از قرآن کریم باشد: (وَ كَلْبُهُمْ باسِطٌ ذِراعَيْهِ) [کهف-18]

- که مربوط به حکایت اصحاب کهف و سگ آنها است که ترجمه آن چنین می شود: {سگشان دو دستش را در آستانه غار گسترانیده است}

🖥 اینجا را کلیک نمائید تا این داستان را بصورت تصویری از بیانات حضرت آیت الله وحید خراسانی (مدظلّه) در کانال یوتیوب "مجموعه حجره فقاهت" مشاهده فرمائید.

📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود می‌باشد.

📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت

🆔 @hojre_feghahat




💠 سعادت دنیا و آخرت در تفقه دین است!

- قال مولانا الامام الکاظم سلام الله علیه:

▫️ تفَقَّهُوا فِي دِينِ اَللَّهِ فَإِنَّ اَلْفِقْهَ مِفْتَاحُ اَلْبَصِيرَةِ وَ تَمَامُ اَلْعِبَادَةِ وَ اَلسَّبَبُ إِلَى اَلْمَنَازِلِ اَلرَّفِيعَةِ وَ اَلرُّتَبِ اَلْجَلِيلَةِ فِي اَلدِّينِ وَ اَلدُّنْيَا وَ فَضْلُ اَلْفَقِيهِ عَلَى اَلْعَابِدِ كَفَضْلِ اَلشَّمْسِ عَلَى اَلْكَوَاكِبِ وَ مَنْ لَمْ يَتَفَقَّهْ فِي دِينِهِ لَمْ يَرْضَ اَللَّهُ لَهُ عَمَلاً.

▪️ در دین خدا اندیشه و تفکّر کنید، زیرا فهم دین کلید بینش و کمال عبادت است،

▫️و نیز موجب صعود به درجات رفیع، و نیل به مراتب عالی دین و دنیا است.

▪️و برتری فرد دین فهم و فقیه بر فرد عابد همچون برتری خورشید بر ستارگان است،

▫️و هر کس در دین خود اندیشه نکند خداوند از هیچ عمل او راضی نگردد.

🏴 شهادت حضرت موسی بن جعفر (سلام الله علیهما) را خدمت شما کاربران عزیز تسلیت عرض می نمائیم.

📎 منبع: تحف العقول، ج1، ص 410.

📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت

🆔 @hojre_feghahat




#بیانات_علما
#کتابشناسی

💠 عروة و ما ادراك ما العروة!

- بیانات آیت الله جوادی آملی پیرامون کتاب ارزشمند "عروة الوثقی":

🔸مرحوم آقاي شيخ محمد‌حسين کاشف الغطاء يكي از محشي‌هاي همين عروه است، اين پيش مرحوم سيد درس مي‌خواند.

🔹مي‌گفت: مرحوم سيد براي پيدا كردن يك فرع مثلاً، جايزه قرار داده بود كه يك ليره عثماني مي‌داد به كسي كه يك فرع جديدي پيدا كند. اين‌كه مي‌بينيد عروه سكه قبولي خورد براي همين است.

👈🏻 خب مرحوم سيد درست است فقيه بود اما يك محقق و چيزنويس و قلم‌فرسا نبود به دليل اين‌كه مكاسب‌اش يك كتاب تقريري است اما «عروه و ما ادراك ماالعروه» پرونده‌اش، ورود و خروجش، موضوع‌يابي‌اش چيز ديگر است. اگر مي‌بينيد ساليان متمادي عروه در حوزه مانده و همه محققين روی عروه حاشيه كردند چون مدت‌ها رويش كار شده.

🔸مرحوم آقاي شيخ محمد‌حسين دارد كه: يك ليره عثماني ايشان به هر طلبه‌اي مي‌داد كه بتواند يك فرع جديدي، يك مسئله جديدي، يك موضوع جديدي بياورد گويا اين كار را كرده مديريت فقهي، مديريت حوزه باعث شد كه عروه به اين عظمت و جلال خودش را نشان داد.

🔹كار تنهايي خيلي سخت است گاهي ممكن است انسان به‌جايي برسد كه ﴿ذلِكَ فَضْلُ اللّهِ يُؤْتيهِ مَنْ يَشاءُ﴾ اما كاري كه سكه قبولي بخورد و ذوق‌ها بپذيرد و همه علما روي آن صحه بگذارند و فرع‌بندي‌اش آكبند قوي باشد همين عروه است.

🔸 خيلي‌ها كتاب نوشتند مرحوم آقاي سيدابوالحسن (رضوان الله عليه) «وسيلة النجاة» را نوشته، آن وسيله‌اش كار عروه را نتوانست بكند با اين‌كه اصرار مرحوم آقاي سيد ابوالحسن اين بود كه چيزهايي كه در عروه نيست در وسيله بنويسد.

- مرحوم سيد، فصل معاملات و اين‌ها را در عروه نياورده بود، مرحوم آقاي سيد ابوالحسن آورده اما شما مي‌بينيد بين وسيله و عروه خيلي فرق است. كارهاي جمعي با مديريت، يك مطلب ديگري است.

🔹مرحوم آقاي سيد محمد كاظم (رضوان الله عليه) روي علميّتي كه داشت تعليقات فقهي ايشان با تعليقات فقهی ديگر فرق مي‌كند كه برخي از فقها با تعليقات مرحوم آقاي سيد محمد كاظم همان عملي مي‌كنند كه با مكاسب مرحوم شيخ کردند.

📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود می‌باشد.

📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت

🆔 @hojre_feghahat


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
#شب_جمعه
#کلیپ_تصویری

💠 حکایت زیارت کربلای آیت الله شیخ علی آزاد قزوینی

👈🏻 و شنیدن صدای واحسینای پرندگان!

- بخشی از مصاحبه اختصاصی "مجموعه حجره فقاهت" با

🎙حضرت آیت الله سیدعلی شهرستانی

🗓 رجب المرجّب ۱۴۴۲

📚 به ما بپیوندید| حجره فقاهت

🆔 @hojre_feghahat


🔘 پیج اینستاگرام "مجموعه حجره فقاهت"

🌐 instagram.com/hojre_feghahat


#مولای_متقیان (۶)
#رادیو_حجره

🌸 شعر "علی ای همای رحمت... " و رؤیای حضرت آیت‌الله مرعشی نجفی رضوان‌الله‌علیه

🎙ماجرای حضور شهریار در مجلس امیرالمؤمنین علیه‌السّلام را در رادیو حجره بشنوید.

📚 به ما بپیوندید| حجره فقاهت

🆔 @hojre_feghahat


#مولای_متقیان (۵)
#شادمانه

🌸 سِه‌ای که هیچ‌وقت چهار نمی‌شود!

💠 اين داستان در يكى از مراسم عيدالزهراء عليها‌السّلام در حضور مرحوم آيت‌الله حاج شيخ عبدالكريم حائری، اتّفاق افتاده است.

🔸شهريه‌اى كه مرحوم حاج شيخ به طلبه‏‌ها مى‏‌داد، ۳ تومان بود كه اوايل امر، كفاف خرج طلاّب را مى‏‌داد ولى به مرور، با بالا رفتن رشد قيمتها، از عهده تأمين مخارج طلاّب بر نمى‏‌آمد.

- با آن كه قيمت اجناس روز به روز بالاتر مى‏‌رفت، حاج شيخ شهريه را در حدّ همان ۳ تومان نگه داشته بود و هر چه طلبه‌ها انتظار مى‏‌كشيدند خبرى نمى‌شد!

🔹جمعى از طلبه‏‌ها كه از سنگينى مخارج و ثابت ماندن شهريه به تنگ آمده بودند، جمع شدند و گفتند: انتظار بى‏‌فايده است، بايد فكرى كرد و به يک شكلى، ماجرا را به گوش حاج شيخ رساند!

👈🏻 ايّام، ايّام ربيع‌الأوّل بود و چنين به نظر رسيد كه قضيّه را در قالب طنز و شوخى در مجلسى به عرض حاج شيخ برسانند.

- در مدرسه رضويّه قم، به مناسبت عيدالزهرا عليهاالسّلام جشنى گرفته شد و از علماى بزرگ حوزه، و در ضمن آنها، از مرحوم حاج شيخ دعوت به عمل آمد.

🔸بخشى از برنامه، به گفتگوى يک مرشد و بچّه‌مرشد اختصاص داشت و انتقاد از ثابت ماندن حدّ شهريه، در اين قسمت از برنامه گنجانده شده بود!

🔹در بخش مزبور، يكى از طلبه‏‌ها ـ كه در نقش مرشد بازى مى‏‌كرد، رو به طلبه ديگر ـ كه او نيز در نقش بچّه‌مرشد رفته بود، كرده و گفت:

ـ بچّه‌مرشد...

+ جانِ مرشد!

ـ بگو ببينم اين چه يكى است كه هيچ‌وقت دو نمى‏‌شود؟

+ اين، خداى احد و واحد است كه هيچ‌وقت دو تا نمى‏‌شود.

ـ بارک‌الله بچّه‌مرشد؛ حالا بگو ببينم اين چه دويى است كه هيچ وقت سه نمى‏‌شود؟

+ چشم جناب مرشد. اين شب و روز است كه مدام از پى هم مى‏‌آيند و مى‏‌روند و هيچ وقت ۳ نمى‏‌شوند.

⭕️ در اينجا مرشد، نگاهى به جمع انداخته و با ورانداز كردن چهره حاج شيخ، گفت:

ـ بچّه‌مرشد! حال يک سؤال ديگر از تو مى‏‌كنم كه خيلى مهمّ است، ببينم مى‏‌توانى پاسخش را بگويى يا نه؟

+ بگو جناب مرشد!

ـ اين چه سِه‌اى است كه هيچ وقت چهار نمى‏‌شود و هر چه هم انتظار بكشى انتظارت بی‌فايده است؟

🌸 جناب مرشد، اين سه، سه تومانِ شهريه جناب حاج شيخ است كه هر چه قيمت اجناس بالا مى‌رود و خرجها سنگين و سنگين‏‌تر مى‏‌شود، از جاى خود، جُنب نمى‏‌خورد و همان سه تومان هست كه هست. انتظار هم هيچ فايده‌اى ندارد!

👈🏻 موج خنده، حضّار را فرا گرفت و حاج شيخ هم، كه تازه به مقصود از اين پرده از نمايش پى برده بود و همراه جمع مى‏‌خنديد، از ماه بعد، شهريه طلاب را بالا برد.

📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود می‌باشد.

🗓 در اعیاد مذهبی - دینی، #شادمانه را دنبال نمایید و همچنین نوزده شماره گذشته را مطالعه بفرمایید.

📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت

🆔 @hojre_feghahat


#مولای_متقیان (۴)
#اعتقادات_اسلامی

⭕️ بچّه‌هایتان شاید مسلمان شوند، امّا شیعه، نه!

🎙 مرحوم حضرت آیت‌الله سیّدمحمود مجتهد سیستانی رضوان‌الله‌علیه:

🔸این که پدران پاک شما و مادران پاک شما، تربیت‌های نیکویی برای شما می‌کردند، این که سر درِ خانه‌ها با کاشی‌های زیبا می‌نوشتند:

🔹حُبُّ علیٍّ حَسنَةٌ لا یَضرّ معَها سَیِّئة؛ یا می‌نوشتند: ولایَةُ عَلیّ بنِ أبِی طالب حِصنیِ فَمن دخَل حِصنی أمِن من عَذابی؛ یا نام پنج تن "علیهم‌السّلام" را روی سر درِ خانه‌ها می‌زدند، این ها همه حساب داشته است!

- شما الحمدلله بالاترین چیزی که خدا در دستگاه هستی‌اش دارد را، دارید، که آن، #نعمت_ولایت است.

👈🏻 این [نعمت] ثمره همان مجالس وعظ است، همان کتاب‌های فضیلت، همان دهه‌های روضه و جشن‌های اعیاد است.

🔸اما اینجوری که شما رفتار می‌کنید، ممکن است بچّه‌هایتان مسلمان بشوند، امّا شیعه نخواهند شد! من #وظیفه_دارم که بگویم و می‌گویم!

📎 منابع تمامی مطالب، در آرشیو مجموعه موجود می‌باشد.

📚 همراه با عالمان شیعه| حجره فقاهت

🆔 @hojre_feghahat


#مولای_متقیان (۳)
#رادیو_حجره

💠 تبلیغ از ولایت امیرالمؤمنین علیه‌السّلام و حسرت میرزای شیرازی بزرگ!

🎙 ۱۵ سال تبلیغ از ولایت، در سخت‌ترین شرایط زندگی را در رادیو حجره بشنوید.

📚 به ما بپیوندید| حجره فقاهت

🆔 @hojre_feghahat

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

2 837

obunachilar
Kanal statistikasi