Gooshe


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Bloglar


گوشه وب‌سایتی‌ست که از سال ۱۳۹۱ چند نفر در آن از موسیقی، فیلم، کتاب، نقاشی و شکم می‌نویسند و «پادکست هنر با گوشه» را (در یوتیوب) می‌سازند.
©بازنشر مطالب فقط با ذکر و تگ منبع:
@gooshe
https://linktr.ee/gooshe
تماس با گوشه:
✉ gooshe.net[at]gmail[dot]com

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
Bloglar
Statistika
Postlar filtri


Gooshe dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
«فیلم» ساخته آلن اشنایدر و #ساموئل_بکت، با بازی #باستر_کیتون، ۱۹۶۵، #سینمای_صامت، (با حجم کمتر).
"Film": Samuel Beckett, Alan Schneider and Buster Keaton, 1965.
@gooshe

🔗 لینک مستند گوشه درباره باستر کیتون؛ «ما را بخندان باستر!»

🔗 لینک صفحه اینستاگرام گوشه

🔗 لینک متن مربوط به این فیلم بکت


Gooshe dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
تنها فیلمنامه #ساموئل_بکت نمایشنامه‌نویس را آلن اشنایدر، کارگردان آمریکایی جلوی دوربین برد؛ سال ۱۹۶۵، با بازی بازیگر موردپسند و محبوبِ بکت؛ #باستر_کیتون که دیگر در اوج نبود و بدهکار و نومید شده بود. او یک سال قبل از مرگ‌ در چنین تجربه‌ای شرکت کرد. 
«فيلم» درباره مردی‌ست كه از نگاه دیگران در هراس است و از هرگونه دیده‌شدن در خیابان یا اتاق کوچک خودش فرار می‌کند؛ شبیه زندگی واقعی کیتون و بکت. آن دو هم از نگاه‌ها و توجه عموم می‌رمیدند. بکت گفته: «این مرد سعی دارد از هر نوع درک شدن فرار کند، اما نمی‌تواند از «خود درک‌شدن» بگریزد.»
«فیلم» همان سال در جشنواره ونیز نمایش داده شد و باستر کیتون ‌با چشمانی اشک‌آلود گفت: «این نخستین بار است که به جشنواره فیلمی دعوت شده‌ام.»
✍️#گوشه
@gooshe

🔗 درباره باستر کیتون این مستند گوشه را ببینید: مستند «ما را بخندان باستر!»

ویدیو: «فیلم» ساخته آلن اشنایدر و ساموئل بکت (صامت)، ۱۹۶۵؛ (1080)

"Film" by Samuel Beckett, Alan Schneider and Buster Keaton, 1965.

فیلم با حجم کمتر، این پایین⬇️


«هیچ‌ بدلکاری نمی‌تواند، مزه، شوخی و طنز آن لحظه اوج خطر را در فیلم نشان دهد. من اجازه نمی‌دهم کسی، جز خودم این نقش را در فیلم‌هایم بازی کند.»

#باستر_کیتون، بازیگر، کارگردان، مخترع، بدلکار و نویسنده در #سینمای_صامت که اجرای صحنه‌های خطرناک تا دم مرگ او شهرت جهانی داشت و الهام‌بخش فیلمسازان و بازیگران و بدلکاران سینما تا صدسال بعد شد.

📍درباره #باستر_کیتون،🔗 این مستند گوشه را ببینید:

🔗 لینک مستند «ما را بخندان باستر کیتون»

@gooshe


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
فروشگاه‌ها خالی‌ست. برنج و تخم‌مرغ پیدا نمی‌شود. محصولات خارجی حذف شده و لوازم آرایش و لوازم بهداشتی در حد صابون نایاب است. چندماه پیش‌، قفسه‌های فروشگاه‌ها پر از جنس داخلی و خارجی بود و رفاه و انتخاب و خرید معنای دیگری داشت. یک‌سال پیش‌تر، قیمت‌ها ثابت بود و مردم ده‌ها گزینه داشتند تا از بین چند نام و نشان تجاری باکیفیت، محصولی را انتخاب کنند، اما حالا، پس از بهمن ۵۷، ایالات متحده، ایران را تحریم کرده و اتحادیه اروپا هم به این تحریم پیوسته تا فشار را بر مسئولان تازه‌کار ایران بیشتر کند.
محصولی در فروشگاه‌ها پیدا نمی‌شود ولی انواع ممنوعیت‌ها به روز می‌شود؛ تجمع ممنوع، موسیقی پاپ ممنوع، پوستر خارجی ممنوع، کتاب‌ها و رمان‌های غربی ممنوع و هرگونه ابراز احساساتی ضدانقلاب، ممنوع و چند ماه بعد هم ورود زنان بی‌حجاب، ممنوع.
✍️#گوشه
@gooshe
ویدیو: از #مستند فرانسوی‌زبان «ایران، آرمان‌شهر در حال ساخت (در حال حرکت)» ۱۳۵۸، «جوسلین صعب» و «رفیق بوستانی» دو فیلمساز لبنانی به ایران آمدند و ماه‌های پس از انقلاب ۵۷ را در مستندی ثبت کردند که چندان دیده نشد.
📽️ Iran, Utopia in the Making, Jocelyne Saab and Rafic Boustani, 1980


میلیاردها دلار اثر هنری در زیرزمین موزه

زیرزمین #موزه_هنرهای_معاصر_تهران تا چند سال پیش محل دفن و پنهان‌کردن تابلوهای نقاشی مدرن جهان از پیکاسو تا اندی وارهول بود.
تا قبل از بهمن ۵۷ تعداد کمی از هنرمندان دنیا این همه اثر هنری بی‌همتا را در موزه هنر‌های معاصر تهران دیده بودند. موزه‌ای که #فرح_پهلوی آثارش را دستچین کرده بود و با گرانبها‌ترین تابلوهای نقاشی و مجسمه‌های جهان، افتتاحش کرد.
بعد از انقلاب تا مدت‌ها از این آثار خبری نبود. و بعد که این تابلوها، آرام‌آرام و بی‌سروصدا اول در زیرزمین و بعد در طبقه‌های بالاتر موزه نمایش داده شد، خبرنگاران خارجی که با هیجان و ناباوری از نزدیک این اثرهای هنری را می‌دیدند، درباره یگانگی و ارزشمندی تک‌تک آنها در قلب تهران گزارش تهیه کردند.

🔗 این گزارش دو دقیقه‌ای شبکه خبری ABC را ببینید در زیرزمین چندمیلیارد دلاری موزه هنرهای معاصر تهران که ۱۱سال پیش در یوتیوب گوشه منتشر کردیم.

@gooshe


«آدم‌ها انتخاب می‌کنند که با کی باشند، با چه کسی همنشین شوند، چطور وقت بگذرانند، در جمع باشند یا در اتاقی تنها بمانند یا حرف بزنند یا سکوت کنند. پدر من هم تنها بودن را انتخاب کرد. پدر من انتخاب کرد که به شهرت پشت کند. در خانه‌اش تنها باشد و آن چیزی را تولید نکند که مردم و جامعه و طرفدارانش از او می‌خواستند. چرا نباید این انتخاب از طرف مردم پذیرفته شود؟ چرا باید از او بخواهند ناطور دشت دوم را خلق کند؟»
مَت سلینجر، بازیگر هالیوود و فرزند جی.دی. #سلینجر، نویسنده آمریکایی که بعد از نوشتن #ناطور_دشت در خانه‌اش را بست و به طرفدارانش روی خوشی نشان نداد و تا آخر عمر، تنهایی و نوشتن بدون انتشار را انتخاب کرد.

📍 درباره سَلینجر، 🔗 اینجا در مستند/پادکست یازدهم گوشه؛ #هنر_با_گوشه ببینید:

🔗 لینک مستند من ناطور دشتم

@gooshe

تصویر: #هولدن_کالفیلد، نوجوان عاصی رمان ناطور دشت در تنهایی مطلق در میان مردم، در شب‌های سرد و شلوغ کریسمس و در تاکسی، زمانی که به حال و روز مرغابی‌ها در دریاچه یخ‌زده پارک در نیویورک فکر می‌کند.


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
۵۹ سال پیش، در چنین روزی، در اول فوریه ۱۹۶۶ #باستر_کیتون چشم‌هایش را بست. یک‌ماه قبل‌تر پزشکان فهمیده بودند او به سرطان ریه مبتلا شده و هیچ راه درمانی ندارد. همسرش و بقیه اعضای خانواده تصمیم گرفتند به او نگویند که بیماری‌اش چیست و گفتند، سرفه‌های مداوم و تنگی نفس او به خاطر برونشیت مزمن است و باید استراحت کند. اِلنور، همسرش که مثل پروانه دور او می‌چرخید گفته، وقتی باستر از دنیا رفت داشتند با هم بریج بازی می‌کردند. آرام بود و شوخ‌طبعی‌اش را داشت و ناگهان چشم‌هایش را بست.
النور گفته، در آخرین لحظه در یک جیب او تسبیح گذاشته و در جیب دیگر یک دست کارت (ورق) که عاشقش بوده، تا بعد از مرگ خودش هر مسیری را که دوست داشت انتخاب کند. 
#بیلی_وایلدر سال ۱۹۵۰ نقش کوتاهی به باستر کیتون در فیلم معروفش «سانست بلوار» داد؛ درواقع نقش خودش را به خودش داد؛ بازیگر سابق #سینمای_صامت که دیگر شناخته‌شده نیست، عاشق بریج است و با بازیگران سابق سینمای صامت دور میز در سکوت بازی می‌کند؛ با چهره‌ای غمگین، بدون نیاز به حرف‌زدن، آرام و مبهم.
درباره باستر کیتون (۱۹۶۶-۱۸۹۵) این مستند گوشه را ببینید.

🔗 لینک مستند ما را بخندان باستر!

@gooshe


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
سال ۱۳۵۸، هنوز حجاب اجباری نشده. زن‌ها با لباس و چکمه‌های مدل روز، زیر چادر سیاه در خیابان‌ها می‌گردند. دختران پوشیده در روپوش و روسری، متعهدانه با مقواهای پر از نوشته و شعار مردم را به شنیدن چیزهایی درباره عدالت و وحدت طبقه دعوت می‌کنند.
دختر جوانی می‌گوید، هیچ اجباری در پوشش نیست، خودمان حجاب را انتخاب کرده‌ایم. دیگری تصمیمش را نگرفته و یکی می‌گوید، قانون برای آزادی زن چیزی در نظر نگرفته است.
زن‌ها با موهای باز و پوشیده کنار هم هستند و می‌گویند، چادر اجباری نیست، ولی انگار می‌ترسند. خودشان می‌گویند، در انتخاب پوشش آزاد هستند، اما انگار چنین قول و قرار سفت و محکمی هم در میان نیست؛ انگار می‌دانند حرف دختر جوان درست است:
«بعد از انقلاب، حجاب دیگر برای ما استراتژیک نیست، نقشه و ترفند و راهبرد نیست. حجاب از حالا برای ما تاکتیک شده است و شگرد و راهکار.»
✍️#گوشه
@gooshe

ویدیو: از #مستند فرانسوی‌زبان «ایران، آرمان‌شهر در حال ساخت (در حال حرکت)»، سال ۱۳۵۸؛ زمانی‌که دو کارگردان لبنانی؛ جوسلین صعب و رفیق بوستانی، به ایران آمدند.
🎬 Iran, Utopia in the Making, Jocelyne Saab and Rafic Boustani, 1980

🔗 لینک یوتیوب گوشه


🔗لینک برای دیدن #مستند «ایران، آرمان‌شهر در حال ساخت» (در حال حرکت) در یوتیوب، سال ۱۳۵۸.
زبان: فرانسه
زیرنویس: انگلیسی

DocumentaryIran, Utopia in the Making (Iran l'utopie en marche) by Jocelyne Saab and Rafic Boustani, 1980.
@gooshe


- مرد جوان: آبروی مستضعفین رو بُردن. هی گفتن انقلاب مال مستضعفینه. الان کاری به ما ندارن. ما خودمون ریختیم توی پادگان‌ها و اسلحه‌ها رو جمع کردیم و دادیم به کمیته‌ها. این مردم خودشون انقلاب کردن، شاه رو انداختند بیرون، ولی الان از گشنگی دارن برمی‌گردن، دارن بدبین می‌شن. این آقایون چی کار دارن می‌کنن؟

از #مستند «ایران، آرمان‌شهر در حال ساخت (در حال حرکت)»، سال ۱۳۵۸؛ زمانی‌که دو کارگردان لبنانی؛ «جوسلین صعب» و «رفیق بوستانی» به ایران آمدند و در کوچه و خیابان‌های شهرهای مختلف بین مردم گشتند و از پیر و جوان و زن و مرد پرسیدند: چرا انقلاب کردید؟
مردم شهری از آرمان‌های شعاری و عدالت و استقلال و امپریالیسم گفتند و حاشیه‌نشین‌ها از شکم‌های گرسنه و سقف‌های حلبی روی سر و بی‌کاری، ولی هر دو گروه با گذشت حدود یک‌سال، هنوز منتظر بودند تا در کاری که کرده‌اند، روزنه امیدی ببینند و پشیمان نشوند.
✍️#گوشه
@gooshe

📽️ Iran, Utopia in the Making (Iran l'utopie en marche) by Jocelyne Saab and Rafic Boustani, 1980

🔗 لینک کانال یوتیوب گوشه و مستندهایش

📍 ویدیو در دو حجم و کیفیت

3.4k 0 113 3 34

مردم سَبک کمدی #باستر_کیتون را چندان نمی‌پسندیدند. شرکت‌های بزرگ فیلمسازی هم از او می‌خواستند که به موفقیت کمدین‌های دیگر توجه کند و به سبک آنها فیلم بسازد.
باستر کیتون، به شدت افسرده و منزوی شد. رنجی که تا پایان زندگی، به خاطر نه‌گفتن به بازار و سلیقه حاکم بر آن کشید، بسیار شبیه ماجرای شخصیت‌هایی است که در فیلم‌هایش آفرید.
اما امروز با پیدا شدن بعضی از آثار فراموش‌شده و ترمیم‌شده او، نسل جوان و جدیدی از مخاطبان، جذب کارهایش شده‌اند. به قول #اورسن_ولز، او سال‌ها زیر سایه شهرت #چارلی_چاپلین نادیده گرفته شد، اما با گذشت زمان، اصالت و عمق کارهایش، بیشتر درک شد. صنعت فیلم‌سازی، اولویت‌های تجاری را بر نبوغ هنری هنرمندانی مثل باستر کیتون ترجیح می داد و می‌خواست در کارخانه یک‌دست‌سازی کمدی هالیوود، او هم مهره‌ای باشد شبیه به بقیه و با این فشار، یکی از این استعدادهای عجیب روزگار را نابود کرد.
📍 درباره مسیر کار هنری باستر کیتون اینجا ببینید:
🔗 لینک مستند « ما را بخندان باستر!»

@gooshe


🎬 مستند کوتاه «آیا...؟» ساخته #سهراب_شهیدثالث، سال ۱۳۵۰، درباره زندگی و مشکلات جوانان که دقایقی از آن در فرسته بالا آمده.

@gooshe

🔗مستند «آیا...؟»، #سهراب_شهید_ثالث در دو نسخه...

🔗 لینک کانال یوتیوب گوشه و مستندهایش درباره هنرمندان

🔗 لینک صفحه اینستاگرام گوشه


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
- به نظر شما چه عواملی باعث فساد اخلاقی در جوان‌ها می‌شه؟

دختر جوان: بی‌کاری.
طلبه: شراب‌خواری.
مرد جوان: پدر و مادرها.
مرد مسن: هیچ فساد اخلاقی نیست. امروز آزادیِ بیشتری به جوان‌ها داده‌اند. این آزادی رو قبلاً نداده بودند و حالا که دادند، یک عده خیال می‌کنند این آزادی، فساد اخلاقی‌ست.
از #مستند کوتاه «آیا...؟» ساخته #سهراب_شهید_ثالث در سال ۱۳۵۰ و پرسش‌هایش از جوانان در دهه ۵۰خورشیدی درباره مشکلات جوانان و فاصله بین نسل قدیم و جدید:

- با این موج جدیدی که در نسل جدید پیدا شده، به نظر شما آیا شکافی بین نسل جوان و نسل گذشته حس می‌شه؟

- زن جوان: بله.. خیلی...
- به نظر شما راه تفاهم بین دو نسل چیه؟
- مرد جوان: تفاهم بین ما فقط از راه منقرض‌شدن نسل کهنه به وجود می‌یاد.
@gooshe

📌 این #مستند کوتاه از آثار دیده‌نشده #سهراب_شهیدثالث بوده که تا همین چند وقت پیش نسخه‌ای از آن پیدا نمی‌شد.

🔗 لینک کانال یوتیوب گوشه و مستندهایش درباره هنرمندان


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
#نصرت_کریمی (۱۳۹۸-۱۳۰۳)، کارگردان، بازیگر، فیلمنامه‌نویس، مجسمه‌ساز، دوبلور و متخصص انیمیشن و عروسک‌سازی بعد از انقلاب ۵۷ از اعدام نجات پیدا کرد، اما ممنوع‌القلم، ممنوع‌التصویر، ممنوع‌الکار و ممنوع‌ از نام شد. از هر دری رانده شد ولی با اشتیاق و آتش درون پنجره‌ای جُست و به هنر پناه بُرد تا دوام آورد؛ هنرمندی که بیش از ۴۰سال اجازه بازیگری و فیلمسازی نداشت ولی به خاکِ رُس پناه برد و مجسمه تراشید. اجازه خلق‌کردن نداشت ولی از خارهای کاکتوس، هنر آفرید. اجازه نظردادن و حضور نداشت ولی سازمان‌‌های برای ساخت آگهی‌های آموزشی، چاره‌ای نداشتند جز اینکه از او بخواهند بی‌‌نام و نشان از تجربه و تخصص و تحصیلات سینمایی و عروسک‌سازی و انیمیشن‌ خودش اثری خلق کند تا نام و نشان دولت روی آن بنشیند: «باید به خودت بگی، می‌خوام کاری کنم که یک چیزی رو از اونی که هست، بهتر کنم
✍️#گوشه
@gooshe
ویدیو: از مستند «نصرت کریمی؛ هنرمندبودن در ایران»، ساخته بابک کریمی، مهرداد اسکویی و روح‌الله انصاری.
لطفا این مستند را 🔗در کانال یوتیوب نصرت کریمی ببینید. با همین کار می‌شود کسانی را دلگرم نگه داشت که برای حفظ نام و مسیر هنرمندان اصیل می‌کوشند.


🎧 نسخه شنیداری قسمت چهاردهم پادکست گوشه

مستند/پادکست‌های گوشه بر اساس تصویر و فیلم‌های سینمایی و مستند و کتاب تهیه می‌شود. مبنای این مستندها تصویر است و فیلم‌ها و مصاحبه‌ها زیرنویس فارسی دارد.


لطفا قسمت چهاردهم را هم 🔗 اینجا در کانال یوتیوب گوشه ببینید.

 قسمت چهاردهم #پادکست_گوشه؛ هنر با گوشه در اول بهمن‌ماه ۱۴۰۳ درباره #باستر_کیتون است و فلسفه، دیدگاه و روش او در فیلمسازی سبک کمدی و طنز محترمانه.

🎧 لینک نسخه شنیداری مستند «ما را بخندان باستر کیتون!» در اسپاتیفای

🎧 لینک نسخه شنیداری مستند «ما را بخندان باستر!» در کست‌باکس

🎧 لینک نسخه شنیداری مستند «ما را بخندان باستر!» در اپل‌پادکست

📽️ لینک مستند تصویری در یوتیوب
@gooshe


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
باستر کیتون و زنان
زن‌ها نقش بسیار مهمی در فیلم‌های #باستر_کیتون داشتند. معمولاً بخش زیادی از جزییات داستان برای پیشرفت فیلمنامه به عهده زنان بود و او مثل بعضی از کمدین‌های روزگار خودش تلاشی نداشت تا از زن‌ها آدم‌های دردسرساز یا دست‌وپاچلفتی بسازد.
این دید را بیشتر از مادرش گرفته بود که نوازنده بود و بازیگر مطرح تئاتر در زمان خودش؛ زنی قدرتمند که روی صحنه در روزی چند اجرای طولانی کارهای آکروباتیک می‌کرد و ساکسوفون می‌نواخت.

درباره باستر کیتون و زندگی خانوادگی عجیبی که از کودکی تجربه کرد، اینجا در این مستند/پادکست تصویری گوشه ببینید که هفته‌ها روی آن کار شده:

🔗 لینک مستند تصویری فارسی «ما را بخندان باستر!»

@gooshe


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
فیلم کامل ژنرال(جنرال)، #باستر_کیتون، ۱۹۲۶ (با حجم و کیفیت کمتر) یکی از مهم‌ترین فیلم‌های #سینمای_صامت و تاریخ سینما که الهام‌بخش فیلمسازان زیادی شد.

🎬 The General, Buster Keaton, 1926

📌 مستند/#پادکست_گوشه؛ #هنر_با_گوشه درباره فلسفه و مسیر پرمشقت باستر کیتون و تفاوت کمدی‌اش با دیگران را 🔗 اینجا ببینید.

🔗 لینک مستند «ما را بخندان باستر»

@gooshe


فیلم کامل ژنرال (جنرال)، #باستر_کیتون، ۱۹۲۶، یکی از مهم‌ترین فیلم‌های #سینمای_صامت و تاریخ سینما که الهام‌بخش فیلمسازان زیادی شد.

🎬 The General, Buster Keaton, 1926

📌 مستند گوشه؛ هنر با گوشه درباره فلسفه و مسیر پرمشقت باستر کیتون و تفاوت کمدی‌اش با دیگران را 🔗 اینجا ببینید.

🔗 لینک مستند «ما را بخندان باستر»

@gooshe

18 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.