💢 جزئیات و شرایط ترمیم نمرات؛ هر آنچه کنکوریها باید بدانند 👤رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت وزارت آموزشوپرورش:
▫️ ثبتنام برای ترمیم نمرات و ایجاد سابقه تحصیلی آغاز شده است و تا ۱۰ اردیبهشت ادامه دارد و داوطلبان باید به سایت
my.medu.ir مراجعه کنند.
▫️ امسال، افرادی که متقاضی ترمیم نمره برای اولین بار هستند میتوانند یک یا چند درس را انتخاب کنند. اما برای کسانی که ترمیم مجدد انجام میدهند باید همه دروس همان پایه را انتخاب کنند و در آزمون تمام آنها شرکت کنند. نمره کسبشده در ترمیم بهعنوان نمره نهایی لحاظ میشود.
▫️توصیه ما این است که داوطلبانی که امسال قرار است به صورت تک درس ترمیم نمرات را انجام دهند، دروسی که ضریب بالایی دارند را برای ترمیم انتخاب کنند و همه دروس را انتخاب نکنند، چون نه فرصت آن وجود دارد و نه ضرورتی. البته این انتخاب به تشخیص خود افراد بستگی دارد.
▫️اگر فردی قبلاً فقط چند درس را ترمیم کرده باشد، دروسی که قبلاً ترمیم نشدهاند، همچنان بهعنوان ترمیم اول محسوب میشوند و میتوانند بهصورت تکدرس ترمیم شوند. اما اگر درسی را قبلاً ترمیم کرده و حالا دوباره بخواهد ترمیم کند، باید تمام دروس پایه مربوطه را انتخاب کند.
▫️ طبق شیوهنامه سال قبل، اگر داوطلب در آزمون برای ترمیم نمره غیبت کند، به منزله انصراف است و نمرهای برای او ثبت نمیشود. برای سال آینده (۱۴۰۵) نیز ترمیم بهصورت نامحدود انجام میشود، اما با دو شرط: ۱) باید همه دروس پایه مدنظر را انتخاب کند؛ ۲) نمره جدید بهعنوان نمره نهایی سابقه تحصیلی ثبت میشود. اگر در آزمون شرکت نکند و غیبت کند هم همان نمرات قبلی لحاظ خواهد شد.
▫️سابقه تحصیلی، تصویر واقعی از توانمندی فرد را نشان میدهد. پیش از این، فرد در پایههای مختلف امتحان میداد و موسسات کنکوری به او میگفتند سال بعد با کلاسها و بستههای آموزشی موفق میشود. اما حالا اگر کسی سابقهاش را طی سه یا چهار سال تولید کرده و میبیند آن سابقه ۶۰ درصد تأثیر دارد، متناسب با توانمندی خود برنامهریزی میکند، نه با یک آرزوی ساختگی. این باعث میشود از ماندن طولانیمدت پشت کنکور که معمولاً به افسردگی و هزینههای سنگین منجر میشود، جلوگیری شود. گاهی فردی تا ۱۰ سال پشت کنکور میماند، در حالی که میتوانست جوانی فعال و موفق در زمینههای دیگر باشد.
▫️سابقه تحصیلی شامل دروسی است که امتحان نهایی دارند و در پذیرش دانشگاهها دارای سهم هستند. اما معدل، معدل کل پایه دوازدهم است که شامل دروس نهایی و غیرنهایی میشود. هنرجویان هنرستانها آزمون نهایی ندارند و میتوانند صرفاً بر اساس معدل، برای ورود به دانشگاه اقدام کنند.