تقاطع اخلاق و فناوری


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


مجله تلگرامی کارگروه اخلاق و فناوری اندیشکده مهاجر، دانشگاه صنعتی شریف
ارتباط با ادمین:
@behzadface
@Abootalebsaf
@Mahdi7khalili

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


انجمن علمی فلسفه‌علم شریف dan repost
#کارگاه

✅ دومین مدرسه فلسفه و علوم شناختی: رویکرد‌های 4E(بدنمندانه) برگزار می‌کند

🔰 آشنایی با ادراک بدنمندانه
👤 ارائه‌کننده: ابوطالب صفدری(دکتری فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف؛ دبیر علمی مدرسه فلسفه و علوم شناختی)

⭕️ با حضور پروفسور Shaun Gallagher در جلسه پایانی

🗓 هفته پایانی شهریور و هفته آغازین مهر؛ ساعت 18 الی 19:30
🌐 ثبت‌نام در:
📎 b2n.ir/4ecog-2

❗️ به همراه تخفیف دانشجویی

————————
🆔: @philsharif


انجمن علمی فلسفه‌علم شریف dan repost
#کارگاه

✅ دومین مدرسه فلسفه و علوم شناختی: رویکرد‌های 4E(بدنمندانه) برگزار می‌کند

🔰 کارگاه الهیات و علوم شناختی
👤 ارائه‌کننده: دکتر جواد درویش(دکتری فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف)

🗓 سوم الی پنجم شهریور 1400؛ ساعت 18 الی 19:30
🌐 ثبت‌نام در:
📎 b2n.ir/4ecog-2

❗️ به همراه تخفیف دانشجویی

————————
🆔: @philsharif


انجمن علمی فلسفه‌علم شریف dan repost
#اطلاعیه

🔰 بدین وسیله از همه‌ی دوستانی که علاقه‌مند به انجام پروژه‌های کاری در حوزه حکمرانی مبتنی بر اقتصاد رفتاری، حکمرانی مبتنی بر داده ، حکمرانی و سیاستگذاری مبتنی بر علوم شناختی، کاربرد سیستم های پیچیده در مدیریت / حکمرانی / سیاستگذاری، حکمرانی / سیاستگذاری فناوری های دیجیتال، مطالعات تحول دیجیتال و زمینه های احتمالی مرتبط هستند، دعوت می‌شود تا رزومه‌های خود را تا تاریخ ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ در فرم زیر بارگذاری نموده یا به ایمیل philolover67@gmail.com ارسال نمایند.

🌐 آدرس فرم:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd06pOCbF7oKpveqosNB-sASWG66w_df5SBt6GTLhyUawymTw/viewform?usp=sf_link

❗️ شرایط ضروری همکاری:
🔸 حداقل مدرک کارشناسی ارشد
🔹 تسلط به زبان انگلیسی
🔸 آشنا به فنون و روش‎‌های پژوهش

———————
🆔: @philsharif


‍ ⭕️ساعت، بدنِ زمان⭕️

1⃣ ما هر روز چندین مرتبه به ساعت دیواری یا مچی خود نگاه میکنیم. به عقربه هایِ محصور در این دایره ی بی آغاز و بی پایان. به این گردشِ بی سرانجام. مینگریم و سپس این تجسدِ دایره گون، دچارِ توهم مان می کند، یا چنان که در علوم شناختی مینامند، دچار سوگیریِ شناختی (Cognitive Bias) میشویم. من نام آن را «سوگیریِ جاودانگی» می نامم.
2⃣ از آنجا که این فرم / شکل / بدنِ دایروی، آغاز و پایان ندارد و همواره در حال چرخش است، همواره در حال شروع دوباره است و هرگز پایانی ندارد، به تدریج دچار سوگیریِ جاودانگی میشویم: من نیز همواره در حال زندگی خواهم بود. زمان، هرگز برای من به پایان نخواهد رسید. من،عمر خویش را با همین ساعت میسنجم و زمان، در این ساعت، دایروی است، بی پایان است، و بنابراین عمر من نیز بی پایان است.
3⃣ این بدنِ دایروی را مقایسه کنید با ساعت های شنی یا شمعی. ساعتهایی که پایان یافتن را، خاموش شدن را در آن به وضوح میتوان دید، میتوان لمس کرد. بدنی که پایان یافتنِ زمان را متجسد / بدنمند کرده است. ساعتی که هرگز ما را دچار سوگیریِ جاودانگی نمیکند.
4⃣ اما راه حلِ گریز از سوگیریِ جاودانگی، بازگشت به ساعتهای شنی یا شمعی نیست. بازگشت به رودخانه ی زمان است.
5⃣ همه ی ما این بیت حافظ را شنیده ایم: بنشین بر لب جوی و گذر عمر نگر/ کین اشارت ز جهان گذرا ما را بس. اما ما هرگز بر لبِ جویِ عمر ننشسته ایم، زیرا کلمات فریبمان داده اند. ما سنِ مان را با واحد سال اندازه گیری کرده ایم واحدی که آنقدر کوچک نیست که بتوان گذران آن را به دقت مشاهده و لمس کرد.
6⃣ حالا بیایید واحد اندازه گیری را از سال به ساعت تبدیل کنیم. حالا یک فرد عادی ۷۰ سال عمر نمی‌کند بلکه ۶۰۰۰۰۰ ساعت عمر میکند و کسی که ۳۵ سال دارد ۳۵ سال دیگر زنده نخواهد بود بلکه ۳۰۰۰۰۰ ساعت دیگر زنده خواهد بود وضعیت ۳۰۰ هزار ساعت دست کم ۱۰۰ هزار ساعت آن را در خواب سپری خواهد کرد و صد هزار ساعت دیگر را صرف کار و فعالیت های اجباری خواهد کرد به بیان دیگر این فرد ۳۵ ساله فقط صد هزار ساعت مفید در اختیار دارد. فقط صد هزار ساعت...حالا بهتر میتوانید گذرِ این جوی را مشاهده کنید...



📕#پست_مکتوب
💡#روان_كاوى_فناوری



🆔 @jarayanphilosophy


‍ ⭕️ از اینستا تا هیمبا ⭕️

1️⃣ پروفسور Jules Davidoff ، استاد روان شناسی دانشگاه لندن به همراه تیم اش سالها در مورد نحوۀ ادراک رنگ ها توسط یکی از قبایل نامیبیا به نام هیمبا (Himba Tribe) تحقیق کرده اند. نتایج به دست آمده شگفت انگیزاند.
اعضای این قبیله از یک کلمۀ مشترک (Buru) برای نامیدن سبزپرنگ و آبی استفاده می کنند.
به عبارت دیگر، برای سبز پررنگ و آبی، دو واژۀ جداگانه ندارند. و خب! در کمال شگفتی آنها نمی توانند آبی را از سبز پررنگ تمایز دهند!
به عبارت دیگر، صرفِ داشت یا نداشتن یک مفهوم، یک کلمه، می تواند ادراک ما از جهان را در بنیادی ترین سطوح، تحت تاثیر قرار دهد. 

2️⃣ حالا اجازه دهید تا برویم به جهان اینستاگرام.
احتمالاً همۀ ما می دانیم که اینستاگرام (و احتمالاً همۀ سرویس های اینترنتی مثل موتورهای جست و جو) داده ها را شخصی سازی می کنند.
به همین علت شما هر بار یک پست را لایک می کنید ، کسی را فالو می کنید، یک ویدئو را تماشا می کنید ، الگوریتم های اینستا با تحلیل محتوای روان شناختی آنها، ترجیحات شما را شناسایی کرده و هر بار داده های شخصی سازی شده ای را که کاملاً متناسب با علائق شماست به شما ارائه می دهد. خب مشکل کجاست؟

3️⃣ مشکل از آنجایی آغاز می شود که دایرۀ این شخصی سازی شدگی آنقدر محدود و محدود می شود که کم کم شما را در جزیرۀ خودتان گیر می اندازد! Eli Parise در کتاب بسیار تاثیرگذار خود، نام این وضعیت را حباب فیلتری می گذارد.
ما به تدریج در حباب فیلتری اینستاگرام گرفتار می شویم. 

4️⃣ حالا ما تبدیل به حباب هایی جدا از سایر حباب ها و سایر بخش های جهان شده ایم!
این حباب فیلتری به تدریج باعث می شود تا مفاهیمی که با آنها مواجه می شویم، محدود به همان مفاهیم شخصی و همیشگی مان شود.
به عبارت دیگر، جهان مفاهیم ما رشد نمی کند و متوقف می شود. 

5️⃣ بازگردیم به قبیلۀ هیمبا.
همچنان که اعضای این قبلیه، صرفاً به این علت آنکه مفهوم / کلمۀ آبی را ندارند، نمی توانند رنگ آبی را ببینند، ادراک ما نیز به تدریج متحول شده و اساساً قادر به دیدنِ جهان از چشم دیگران نخواهیم بود.
در یک سناریوی فرضی که منِ فوتبال دوست  و رفیقِ سینما دوستِ من، هر دویمان 24 ساعت در روز در اینستاگرام هستیم،  من اساسا معنی سینما را نخواهم فهمید و دوست من نیز معنی فوتبال را!
نه اینکه من سینما را دوست نداشته باشم یا او از فوتبال خوشش نیاد، نه!
من اساساً چیزی به نام سینما را نخواهم فهمید (که در مرحله بعدی بخواهم آن را دوست داشته باشم یا نداشته باشم) و او نیز چیزی به نام فوتبال را نخواهد فهمید. 

❗️از این زاویه، به نظر می رسد راه چندان درازی از اینستا به همیبا نیست!


📕#پست_مکتوب
📱#روان_کاوی_فناوری


🆔 @jarayanphilosophy


جَرَیان dan repost
🗣 سخنران‌ها:
۱-Babak Rahimi (UC San Diego)
❗️On the Plasticity of Reading and Technological Consciousnesses
🕘 9-10:30
۲-Jeffrey white (University of Twente)
❗️Speciality and Cognition in paper text and e-devices, with a note on the value of libraries
🕚 11-12:30
۳-ابوطالب صفدری (دانشگاه صنعتی شریف)
❗️Immersive Reading in the Digital age: insights from Embodied Cognition and Phenomenology
🕑 14-15:30
۴-مهدی فخیمی کامران ( مؤسسه آموزش عالی علوم شناختی)
❗️متن دیجیتالی؛ فرآیند های شناختی و درک مطلب
🕓 16-17:30


🆔: t.me/jarayanphilosophy


جَرَیان dan repost
📣 نهاد کتابخانه های عمومی کشور با همکاری انجمن علمی فلسفه شریف برگزار میکند:

🔰 کارگاه مغز کتابخوان در جهان دیجیتال

🔸پدیدارشناسی ادراک و شناخت بدنمندانه پیش بینی می‌کنند که بواسطه تغییرات بدنمندانه، قوای متن خوانی و درک مطلب ما هنگام مطالعه فایل های pdf دستخوش تغییر بنیادین می شوند. و البته آزمایش های فراوانی این پیش بینی را تائید می کنند. تغییرِ نحوۀ مواجهۀ بدنمندانۀ ما با کتابهای pdf در مقایسه با کتابهای چاپی، اساساً منجر به این می شود که برداشت متفاوتی از یک متنِ یکسان داشته باشیم اگر به صورت pdf باشد.
یعنی قوای ادراکی و درک مطلب ما تغییر و عمدتاً تضعیف میشود.
کارگاه مغز کتابخوان قرار است پیامدهای شناختیِ این تغییر فناوری را بررسی کنید. من نیز به عنوان دبیر علمی و یکی از سخنران های این کارگاه حضور خواهم داشت.
🔹همین جا باید از جناب آقای دکتر امین متولیان عزیز، برای حمایت شان از این کارگاه تشکر کنم.

⭕️ ثبت نام از دوشنبه آغاز و اطلاع رسانی خواهد شد.

🆔: t.me/jarayanphilosophy


جَرَیان dan repost
در آغوش آپارتمان، در فراق درخت(۲)

اِقتِراح

آن درخت خاکستری را ببین
ملکوت
از میان تار و پودهایش
خود را به زمین میرساند
(توماس ترانسترومر / بهشت نیمه‌کاره)

در سال 1984 یک مقالۀ بسیار تاثیرگذار منتشر شد، مقاله ای که نشان میداد بیمارانی که پنجرۀ اتاقشان رو به باغ باز میشود، بسیار زودتر و راحت‌تر از بیمارانی که پنجرۀ اتاقشان رو به خیابان باز میشود، بهبود می‌یابند. بعد از این بود که روانشناسان نظریۀ بازسازی تمرکز ذهنی را پیشنهاد دادند که طبق آن، مناظر شهری، قوای ذهنیِ انسان را فرسوده میکنند اما مناظر طبیعی آن را بازسازی میکنند. حالا این تحقیقات توضیح میدهند که چرا حمام جنگلی (شینرین-یوکو / Shinrin Yoku) که یک سنت ژاپنی است، تا این حد میتواند تاثیرگذار باشد


📕#پست_مکتوب


https://t.me/jarayanphilosophy


جَرَیان dan repost
🌳در آغوش آپارتمان، در فراق درخت


1️⃣ داشتم به این فکر می کردم که آپارتمان اصلاً موجود زنده ای نیست: یک شکلِ هندسی متشکل از تعدادی بلوک بتنی. فکر می‌کنید اگر یک بلوک سیمانی خاطراتش را می نوشت، چه جور دفتر خاطراتی به وجود می‌آمد؟ احتمالاً صفحه اول این دفتر، نحوه درست شدن یک بلوک بتنی بود از ترکیب آب و سیمان و ماسه و مواد دیگر. و بعد از آن بقیه صفحات درست شبیه به یکدیگر فقط یک جمله را تکرار می کردند: امروزم عین دیروز بود.
2️⃣ حالا بیایید به دفتر خاطرات یک درخت فکر کنیم. هر برگِ این دفترِ خاطرات یک اتفاقِ تازه است: امروز بالاخره سر از خاک بیرون آوردم / امروز یه شاخه بهم اضافه شد/ امروز اولین شکوفه مو تجربه کردم/ امروز میوه دادم / دارم خودمو آماده می کنم برای پاییز/ بی تاب دیدن دوباره بهارم و همین طور الی آخر. و کل این دفتر، روایتگر یک جریان بی وقفه از حیات و بلوغ است. و اما ما…
3️⃣ ما در آپارتمان ها زندگی می کنیم، در آپارتمان ها کار میکنیم، وقتی که از آپارتمان مان بیرون می آییم، روبروی مان یک آپارتمان دیگر است، سمت چپ و راست مان نیز آپارتمانهای دیگر. ما در آغوش آپارتمان ها گرفتار شده ایم، اصلا می توانیم بگوییم که ما در محاصره آپارتمان ها هستیم. و آپارتمان این "رویش هندسی سیمان ‚ آهن ‚ سنگ" اساساً موجودیست مرده. ما با مرده ها محاصره شده ایم، ما با مرده ها زندگی میکنیم و...خب چرا فکر کرده ایم که می توانیم در این محاصرۀ نفس گیر، جریانِ حیات را حفظ کنیم؟ افسردگی و اضطراب، کمترین اتفاقی است که می تواند بیفتد! چنان که افتاده است.
4️⃣ زیستن مدرن ما را از مامِ طبیعت دور کرده است، و این یعنی ما از خویشتنِ خویشمان جدا افتاده ایم.
و حالا سخت دلتنگیم:
سخت دلتنگم دلتنگم دلتنگ از شهر / بار کن تا بگریزیم به فرسنگ از شهر (علی معلم).
هیچ راهی نداریم جز اینکه رابطه مان با طبیعت را ترمیم کنیم. ولو به اندازه نگه داشتن یک گلدان کوچک در گوشه خانه، به اندازه چند دقیقه نگریستن به یک رودخانه، به کوه یا به درخت.

📕#پست_مکتوب


https://t.me/jarayanphilosophy


جَرَیان dan repost
🔰 بخشندگی در جریان است

🔸 بودایی‌‌ها تعبیر عمیقی از بخشندگی دارند؛ بخشندگی یعنی نچسبیدن. همین که به چیزی نچسبیم بخشنده ایم. بسیاری از ماها احتمالاً خودمان را کم و بیش بخشنده می‌‌دانیم و برای مثال اگر بتوانیم به افراد نیازمند کمک می‌‌کنیم. احتمالاً تلقی ما از بخشندگی به همین مصادیق محدود شود.

🔹 اما با این معیار عمیق تر – یعنی بخشش به مثابه نچسبیدن- ما چه قدر بخشنده ایم؟ باید از خودمان بپرسیم: تا چه حد آمادگی و گشودگیِ آن را داریم تا به باورها و عقایدمان نچسبیم اگر نامعقول بودنشان محرز شده باشد؟ در برابر تغییرات و تحولات جهان، تا چه اندازه گشوده ایم؟ آماده ایم تا سنت ها و عادات غیر قابل دفاع را رها کنیم؟ ما تا چه اندازه آماده ایم تا سبکبار شویم؟

🔸 چنین تعبیری از بخشش، مستقیماً ما را به جریان می‌‌اندازد. آدمی اگر در جریان نباشد، بخشنده هم نیست. او حتی اگر در ظاهر نیز مال و متاعی را به نیازمندان ببخشد، نسبت به هستیِ خویش نابخشنده است. او پس از آنکه چیزی را به یک فقیر بخشید، همواره به بخشش خود خواهد چسبید و به همگان یادآوری خواهد کرد که چه کاری انجام داده است. او هرگز از بخشش خود عبور نخواهد کرد. و این گونه است که حتی بخشش، تبدیل می شود به یک مانع در مسیر شکوفایی انسان.

—————————
🆔: t.me/jarayanphilosophy


جَرَیان dan repost
⭕️در این یادداشت توضیح داده ام که چرا فلسفۀ ذهن و ادراک را دوست دارم…⭕️

1️⃣ یکی از روزهای نسبتاً گرم اواخر تابستان سال 1848 (22 شهریور 1227 شمسی) بود. فینیاس (Phineas P. Gage) از همسرش خداحافظی کرد و مثل همیشه به سمت محل کارش رهسپار باشد. او سر کارگرِ یکی از راه آهن ها در ایالت ورمونت ایالات متحده بود. ساعت ۵ صبح به محل کارش رسید و مثل همیشه با کارگران تحت امرش سلام و احوال پرسی کرد. فینیاس نمی دانست که چه اتفاق بزرگی در انتظار اوست.
امروز باید بخشی از مسیر کوهستانی راه آهن را با استفاده از انفجار های دینامیتی مسطح و آماده ریل گذاری کنند.
2️⃣ فینیاس اولین دینامیت را برداشته و به سمت نقطه ای که باید آن را کار بگذارد می‌رود. اما این بار کمی بی دقتی می‌کند و شن و ماسه لازم برای محافظت از مواد منفجره را به اندازه کافی به کار نمی برد. ناگهان صدای انفجار دینامیت سکوت کوهستان را می شکند. همه کارگرها هراسان به سمت محل انفجار می دوند و با صحنه ای شگفت انگیز و وحشتناک مواجه می شوند. یک میله فلزی از صورت فینیاس وارد شده از مغز او بیرون زده بود.
3️⃣ اما در کمال شگفتی فینیاس زنده بود! او دوازده سال بعد از این حادثه نیز زندگی کرد، اما به گفته همه دوستانش، به کلی تبدیل به یک شخص دیگر شده بود. او پیش از این اتفاق فردی سخت کوش و خانواده دوست بود، اما پس از این حادثه تبدیل به فردی لجباز و تن پرور شد. او هرگز دیگر فینیاس سابق نشد.

4️⃣ این و موارد بسیاری مثل این همواره شگفتی من را برمی انگیزند. به راستی ما انسان ها چه هستیم؟ آیا همه این ویژگی های شگفت انگیز همچون غم، شادی، رنج، عشق، نفرت و … همه و همه برخاسته از مغز ما هستند؟ آیا ما ما همین جسم چند ده کیلوییِ متشکل از درصد مشخصی مواد کربن، منیزیوم، آب و ... هستیم؟ نه! من گمان نمیکنم.
5️⃣ من عمیقا به کلیتی به نام انسان باور دارم، کلیتی غیر قابل تقلیل به اجزا.
من به انسان باور دارم و اینکه انسان، ماشین نیست، مشتی مواد شیمیایی که در یک ساختار خاص روی هم انباشته شده اند نیست، نه!
🔆انسان، انسان است. ناکامل، ضعیف (خُلق الانسانُ ضَعیفا)، شکننده، مضطرب و زیبا و باشکوه!



https://t.me/jarayanphilosophy


جَرَیان dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔰در کارگاه فلسفه ذهن، در مورد چه مسائلی بحث خواهیم کرد؟

📣 کانون فلسفه و دین دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می‌کند:

🔶 کارگاه مجازی "فلسفه ذهن برای نوآموزان"

👤 مدرس: ابوطالب صفدری
مدرس در دانشگاه، دانشجوی دکتری فلسفه علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف، پژوهشگر فلسفه و روانشناسی

🕖 ز‌مان برگزاری: چهارشنبه ها ساعت ۱۹ - ۲۰:۳۰، به مدت ۴ جلسه
اولین جلسه ۱۵ بهمن

🔷 مکان: بستر مجازی اسکای روم

🔴 برای ثبت نام و اطلاعات بیشتر به آیدی زیر پیام دهید.
🆔 @Aut_Philosophy_Admin
- ثبت نام برای عموم آزاد است.
- شامل تخفیف برای اعضای کانون و شرکت کنندگان دوره های قبل
https://t.me/jarayanphilosophy


جَرَیان dan repost
📣 کانون فلسفه و دین دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار می‌کند:

🔶 کارگاه مجازی "فلسفه ذهن برای نوآموزان"


❗️عجب ماشین عجیبی است این بدن انسان:
تو می‌‌توانی با نان و شراب و ماهی و تربچه پُرش کنی،
و آن برایت غم و شادمانی و رؤیا تولید کند!...
📚رمان زوربای یونای
🖋نیکوس کازانتزاکیس

- “So... what does the thinking?”
- “You’re not understanding, are you? You’re refusing to deal with what I’m telling you. The brain does the thinking. The meat.”
“Thinking meat! You’re asking me to believe in thinking meat!”
“Yes, thinking meat! Conscious meat! Loving meat. Dreaming meat. The meat is the whole deal! (They're Made Out of Meat By Terry Bisson)

❓این موجودی که زوربا را به شگفتی واداشته و فضاییهای قصۀ تِری بیسون رو گفتزده کرده است چیست؟
به راستی ذهن چیست و ویژگیهای ذهنی چه هستند؟
آیا ذهن با مغز، اینهمان است؟ آیا مغز ما سختافزار رایانه و ذهنِ ما نرمافزارِ آن است؟
نحوۀ تعامل ذهن و بدن چگونه است؟ ماهیت آگاهی چیست و چگونه پدید می آید؟
🔆اینها و صدها پرسش دیگر، از جمله پرسشهایی هستند که در حوزۀ فلسفۀ ذهن قرار میگیرند.

👤 مدرس: ابوطالب صفدری
مدرس در دانشگاه، دانشجوی دکتری فلسفه علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف، پژوهشگر فلسفه و روانشناسی

🕖 ز‌مان برگزاری: چهارشنبه ها ساعت ۱۹ - ۲۰:۳۰، به مدت ۴ جلسه
اولین جلسه ۱۵ بهمن

🔷 مکان: بستر مجازی اسکای روم

🔴 برای ثبت نام و اطلاعات بیشتر به آیدی زیر پیام دهید.
🆔 @Aut_Philosophy_Admin
- ثبت نام برای عموم آزاد است.
- شامل تخفیف برای اعضای کانون و شرکت کنندگان دوره های قبل


https://t.me/jarayanphilosophy


جَرَیان dan repost
اینک ما، اینک کرونوسِ تکنولوژی


اِقتِراح
اسطوره ها،  چنانکه یونگ  به ما می‌آموزد،  آن چنان زنده‌اند و غنی، که از آنها می توان برای درک مسائل روزگار معاصر  استفاده کرد. کرونوس، یکی از خدایان اسطورهای یونانیان باستان است. خدایی که با کشتن پدر خود، اورانوس، فرمانروای عالم شد. کرونوس در زمان فرمانروایی‌اش قانونگذارِ نهایی هستی به حساب می‌آمد، خدایی که حرف آخر را میزند و احدی را یارای مقابله با او نیست. و من گمان می کنم که این اسطوره،  می تواند روایتگر تکنولوژی زدگیِ عصر ما باشد.

📕#پست_مکتوب
💡#روان_کاوی_فناوری


@jarayanphilosophy


جَرَیان dan repost
3⃣اما دوران مدرن، عصر راززُدایی شده، عصرِ عاری از افسون، عصر علم و تکنولوژی زده، یکی از قدیمی ترین مراجع معنابخشی را، یکی از موثرترین پازل ها را از او گرفته است: دین. او حالا عمیقاً در پی یک مرجع بیرونی است تا خود را در ذیل آن منحل و مضمحل کند، تا از تنهایی و بی معنایی نجات پیدا کند.
4⃣ اما دین و باورهای مذهبی، قبلاً از دست رفته اند. از سویی بنا به علم و تکنولوژی زدگی - من گمان میکنم زیست تکنولوژیک، اساساً با زیست مومنانه و معنادار ناسازگار است- و از سوی دیگر عملکرد ناامیدکنندۀ مراجع دینی و جاماندگی از سرعتِ تغییرات جهان، دیگر دین، به عنوان گزینه ی مناسبی برای معنابخشی مطرح نیست.
5⃣اینجاست که یک خودِ بزرگ تر جدید پیدا می شود: سلبریتی ها. امروز یکی از در دسترس‌ترین گزینه‌ها، سلبریتی ها هستند. انسان روزگار ما حالا می تواند خودش را ذیلِ این مرجعِ بیرونیِ بزرگتر حل کند و زیستش را معنادار کند. هر لایکی که می کند، هر کامنتی که مینویسد، گامی است برای فرار از تنهایی و گریز از پوچی و بی معنایی. آن نوجوان هایی که زیر پست امیرتتلو، 18 میلیون کامنت نوشتند، به امیر تتلو ایمان داشتند، او را در کسوت پیامبری می بینند که میتواند زندگی آشفته و بی معنایشان را معنادار کند. آنها، سرخورده از کلاس های معارف و اندیشه به امیر تتلو پناه اورده اند!
6⃣به این ترتیب می توان تعبیر ایمانی از کنش هایی که در فضای مجازی انجام می‌شود به دست داد. حالا میتوان فهمید که چرا کریس رونالدو این عبارت را برای تبریک گفتنش در یکی از مهمترین پستهای اینستاگرامش انتخاب کرده: شما هم بخشی از این سفر هستید! شما هم قطعه ای پازل کریس هستید. من، پیامبر شما هستم، و شما خودتان را ذیلِ من، مضمحل کنید، به من ایمان بیاورید و رستگار شوید!

#یادداشت

🆔http://t.me/jarayanphilosophy


جَرَیان dan repost
⭕️سلبریتی ها؛ پیامبران روزگار ما⭕️

1⃣چند وقت پیش تعداد فالورهای کریستیانو رونالدو، از مرز 250 میلیون نفر گذشت! و او در پست ایسنتاگرامی خود به همین مناسب پیام فوق العاده جالبی نوشت:
"از همه تون ممنونم، شما همگی بخشی از این سفر هستید."
بخشی از این سفر...
2⃣اریش فروم در کتاب فوق العاده "گریز از آزادی" تحلیل درخشانی از فرآیند فردگرایی در دوران مدرن ارائه می دهد. انسان سنتی، کم کم خود را از قیودِ دینی و مذهبی خارج می‌کند. این انسان دیگر ذیل هیچ قدرت بیرونیِ بزرگتر از خودش نیست، این انسان حالا دیگر آزاد است. اما او حالا فقط آزاد نیست، بلکه مطلقاً تنها و دچار بی معنایی است. انسان اساساً نیاز دارد که در یک خودِ بزرگ تر حل شود، تبدیل شود به قطعه ای از یک پازل بزرگ تر تا کنش های خود را و زندگی خود را معنادار بیابد.


#یادداشت

🔸 دو یادداشت با دو دیدگاه متفاوت از دکتر امیر ناظمی، رییس سازمان فناوری اطلاعات و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور، و دکتر عبدالحسین کلانتری، سرپرست پژوهشگاه فضای مجازی و دانشیار جامعه شناسی دانشگاه تهران.

دیدگاه اول به تولید محتوای متمایز ایرانیان در پلتفرم‌های موجود معتقد است. دیدگاه دوم در جهت الزام طراحی پلتفرمهای ایرانی استدلال می کند.

❗️ مطالعه این جدال فکری را به شما پیشنهاد می کنیم.

———————
🆔: @ethics_technology


#پرسشنامه


✅در یک پژوهش تحقیقاتی با هدف آینده پژوهی فناوری‌های جدید در حوزه املاک هستیم، پرسشنامه‌ای در فضای آنلاین طراحی کردهایم که حدود 5 دقیقه از زمان شما را می‌گیرد. لطف می‌کنید اگر به این سوالات پاسخ دهید و به دیگران هم معرفی کنید تا پاسخ بدهند. اطلاعات شما با حفظ محرمانگی در یک فرآیند پژوهشی استفاده می‌شود.

📎 https://www.porsall.com/Poll/Show/362d2807c6ec4c1

———————
🆔: @ethics_technology


اندیشکده مهاجر dan repost
#میزگرد_آنلاین

✅ الهیات پساکرونایی
❓ آیا کرونا دین را در ایران تضعیف می‌کند؟

با حضور
👤 محمدحسین بادامچی(دکتری جامعه‌شناسی و مدیر اندیشکده مهاجر)
👤 جواد درویش(دانشجوی دکتری فلسفه علم و پژوهشگر اندیشکده مهاجر)
👤 محمد حسین بنا(سطح ۳ حوزه علمیه و پژوهشگر اندیشکده مهاجر)
👤 نیما نریمانی(دانشجوی دکتری فلسفه دین و پژوهشگر اندیشکده مهاجر

📅 پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۳۹۹؛ ساعت ۱۹
❗️ این میزگرد در کلاس مجازی به آدرس زیر برگزار می‌گردد:
📎 B2n.ir/covidreligion
❕ خواهشمند است پس از ورود به لینک بالا در تاریخ برگزاری، گزینه‌ی مهمان را انتخاب کرده و پس از وارد کردن مشخصات، وارد کلاس مجازی شوید.


————————
🆔: @mohajer_thinktank


انجمن علمی فلسفه‌علم شریف dan repost
🔴 چهارمین پیش‌ارائه‌ی مدرسه‌ی علوم شناختی و فلسفه: رویکردهای 4E

✅ Embodiment and Language Comprehension
👤 ارائه‌کننده: محسن فرقانی(کارشناسی ارشد فلسفه علم، دانشگاه آزاد، واحد علوم و تحقیقات)

📆 زمان: یکشنبه 27 بهمن 1398؛ ساعت 17
🏢 مکان: سالن اجتماعات گروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف

❗️ شرکت در این برنامه برای عموم آزاد و رایگان است. جهت ثبت‌نام به لینک زیر مراجعه بفرمایید(ثبت‌نام الزامی است):
📎 https://b2n.ir/phil4E

❓ جهت کسب اطلاعات بیشتر به آیدی @behzadface پیام دهید.

———————
🆔: @philsharif

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

585

obunachilar
Kanal statistikasi