مسیر توسعه


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan



Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


خبرگزاری ایکنا شعبه خراسان رضوی dan repost
🔹شباهت کلان‌روایت زندگی انسان‌ها به پیاده‌روی اربعین

🔰سفر اربعین یکی از بزرگترین سفرهای معنوی و زیارتی پس از مراسم حج است که شیعیان هرساله براساس یک سنت برجای مانده مسیر نجف تا کربلا را به‌عنوان ادای احترام به شهدای کربلا طی کرده و این سفر پیاده را به پایان می‌رسانند.

khorasan.iqna.ir/fa/news/4168743
🍃🌺🌸🍃🌺🌸🍃🌺🌸🍃🌺🌸🍃

#گروه_فرهنگی 
💻 @iqnakhrazavi


قدس آنلاین dan repost
🔺غفلت از «مسئله ملی زیارت» و توسعه زیرساخت‌های آن در برنامه هفتم

🔹رصد موضوع زیارت و گردشگری مذهبی در ۶ برنامه‌ توسعه كشور نشان می‌دهد این مقوله جایگاهی در ذهن برنامه‌ریزان کشور نداشته است، رویه ناصوابی که همچنان ادامه داشته و برنامه هفتم را نیز بدون دغدغه زیارت به پیشگاه خانه ملت تقدیم کرده است.

خدیوی، عضو هیئت علمی پژوهشکده گردشگری:
🔹برنامه‌نویسی به یک مناسک غیر کارآمد و بدون خروجی مشخص در کشور ما بدل شده است، شاهد این مدعا این است که سال‌های سال در این کشور، برنامه نوشته می‌شود و همیشه بدون توجه به واقعیات اقتصادی نرخ رشد را ۸درصد، تورم را پایین و سهم بودجه عمرانی را بالا در نظر می‌گیرند و این برنامه‌ریزی‌ها هیچ‌گاه محقق نمی‌شوند.

🔹ما نه به اهداف برنامه، نه به کارکرد برنامه و نه به الزامات برنامه‌نویسی پایبند بودیم و این فرایند به یک سنتی تبدیل شده که آن را ادامه می‌دهیم. از این جهت که به موضوع نگاه می‌کنیم، بی‌توجهی و نپرداختن به موضوع زیارت در پیش‌نویس سند برنامه‌ هفتم توسعه که منتشر شده نگران‌کننده نیست.

🔸مشروح این گزارش را در «قدس آنلاین» بخوانید:
https://qudsonline.ir/x9xsF

@QudsOnlineir


قدس آنلاین dan repost
🔺زنجیره اقتصادی یک رویداد فرهنگی دوهمسایه

خدیوی، کارشناس زیارت در گفت‌وگو با «قدس»:
🔹باید توجه داشت ادبیات اقتصادی فقط ذیل منافع مادی و روابط مالی تعریف نمی‌شود، بلکه باید به آن از یک سطح بالاتر نگاه کنیم و توسعه اقتصادی را در مسیر جریان تمدن‌سازی ببینیم و پیوند این دو با هم را به عنوان تأثیر اقتصادی اربعین در نظر بگیریم.

🔹تأثیر توسعه‌ای که به برکت اربعین اتفاق می‌افتد و جریان تمدن‌سازی که به توسعه اقتصادی کشور ما و عراق منجر می‌شود را در چند سطح می‌توانیم بررسی کنیم. دسته نخست، سطح خرد که به مبادلات مالی و تجاری که ما با هم داریم محدود می‌شود.

🔹رده بعدی سطح کلان قرار دارد که مبتنی بر ارتباطات و دیپلماسی فرهنگی است که میان دو کشور رخ می‌دهد. همه کشورها چه سکولار و چه مذهبی به شکل گسترده دیپلماسی فرهنگی را دنبال می‌کنند چون این امر در نهایت منجر به دیپلماسی اقتصادی و مراودات تجاری کلان می‌شود.

🔹مناسک و زیارت اربعین را می‌توان به عنوان موتور محرک سطح شادکامی جامعه در نظر گرفت که بالاترین سطح توسعه اقتصادی محسوب می‌شود.

🔸مشروح این گفت‌وگو در «قدس‌آنلاین» بخوانید:
https://qudsonline.ir/x9M3m
@QudsOnlineir


گفتمان شهر dan repost
لینک ثبت نام:
https://survey.porsline.ir/s/0ooNqw6


دستنوشته های اقتصادی و فلسفی dan repost
سرما و فراموشی

🔸 سال 1387 بود، تازه دانشجوی ارشد شده بودم و راه یافته به دانشگاه علامه ای  که اساتید باسابقه اش در حال بازنشسته شدن بودند. مسئله ای که موجب شد محضر دکتر صادقی تهرانی، که از مشهد با او آشنا شده بودم، را نتوانم تجربه کنم. به هر حال در ترم دوم، شاگرد کلاس توسعه دکتر ستاریفر شدم که سابقه ریاست سازمان برنامه و بودجه در دولت قبل را داشت و البته او هم سال بعد بازنشست شد!

🔹 در زمستان آن ترم خبرهایی از افتتاح یک فاز پارس جنوبی در رسانه ها مطرح شد. از دکتر درباره تعداد فازهای پارس جنوبی پرسیدم و بحث به اینجا کشید که مطالعات آنها در ابتدای دهه 1380 در سازمان برنامه نشان می‌داده که حد تولید در حدود 450 میلیون مترمکعب بوده در حالی که مصرف در دوره پیک در حدود 500 میلیون مترمکعب (اعداد دقیق خاطرم نیست) بوده است، برنامه‌ریزی آن‌ها این بوده که با تداوم سرمایه‌گذاری‌ها تا سال 1387 به این میزان تولید برسند، این درحالی است که روی کار آمدن احمدی‌نژاد در سال 84 همه چیز را عوض کرده بود.
از یک طرف، طرح بحث هلوکاست توسط رئیس جمهور وقت، خروج ژاپنی‌ها از پروژه پارس جنوبی و تعویق افتتاح فازهای این طرح و عدم افزایش ظرفیت تولید را در پی داشت و از طرف دیگر، سفرهای استانی رئیس جمهور و مطرح کردن بحث گازرسانی به روستاها، حد پیک مصرف را به حدود 550 میلیون مترمکعب رسانده بود، این کسری تولید و مصرف بیکباره در زمستان 86 که آن‌ هم زمستان سخت و سردی بود، خود را نشان داد و گاز بسیاری مناطق قطع شد.

🔸 دکتر توضیح‌اش را اینطور تکمیل کرد که در پاسخ به کمبود گاز، احمدی‌نژاد خواستار باز کردن آب پشت سدها و تولید برق از نیروگاه‌های آبی و انتقال گاز نیروگاه‌ها برای مصارف خانگی شد و در نتیجه آن،سال بعد یعنی تابستان سال 1387 با قطعی برق مواجه شدیم!

🔹 اکنون نیز که باز زمستان سخت فرا رسیده و البته به‌جای اروپا ما شاهد آن بودیم، خبرهایی می‌رسد که شرکت ذخیره‌سازی گاز در همان سال 1386 تشکیل شده و تلاشی بوده است برای مدیریت توزیع گاز در زمان پیک مصرف. اما این تدبیر هم به سد خصوصی‌سازی خورده است و در قالب واگذاری شرکت‌ها، از سال 90 در لیست واگذاری قرار گرفته و تا سال 95 کاملاً واگذار شده است و مثل بسیاری دیگر از شرکت‌های خصوصی‌شده امروز نه از تاک، نشان هست، نه از تاک‌نشان!

🔸 مقایسه این دو زمستان سخت از این رو جالب است، که اگر تدبیر و برنامه پیشین با دولتی روبرو شد که برنامه را تاب نمی‌آورد و جهان را می‌خواست با سفر استانی مدیریت کند، این یکی به رهیافتی خورده که بازار را یگانه راه دانسته و جایی برای تدابیر دولتی و برنامه‌ریزی در نظر نمی‌گیرد.

📌 اما فراتر از مقایسه بالا، در این زمستان سرد، اروپای در تله افتاده، با بحران مواجه نشد، چرا که با سیاستگذاری و برنامه‌ریزی به جنگ آینده رفت، ما اما در این جغرافیای کهن، نه آینده را با پژوهش و تامل در چنگ خویش گرفته‌ایم، نه حتی آنقدر سردمان می‌شود که از تابستان های بعد فکر زمستانمان باشیم و دیگر فراموش نکنیم تجربه‌ها، سخت بدست می‌آیند و آنگاه تجربه‌اند که مبنای عبرت آموزی شود. در سالی که روزهایش آبستن رویدادهای بی‌سابقه بوده است، آیا این تکرار سوابق، آیا این تجربه سخت، مجال عبرت‌های مهم می‌شود؟

👈 ارتباط با نویسنده:
@Hossein_Rajabpour

👈 دستنوشته های اقتصادی و فلسفی


سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی خراسان رضوی dan repost
103-3.pdf
8.2Mb
🔻شماره صد و سوم وقایع اتفاقیه🔺

پرونده‌ای در باب دلایل شکل‌گیری اعتراضات؛
رویای مرمت انسان



کانال خبری سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی


ایسنا خراسان رضوی dan repost
زیارت را با مرزگذاری نمی‌توان مدیریت کرد

🔹سعید خدیوی، عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی گفت: امر زیارت را با مرزگذاری نمی‌توان مدیریت کرد بلکه باید مجموعه حرم یا ساحت مقدس قدسی که آستان قدس رضوی مستقیما مدیریت می‌کند تحت مدیریت، نظارت و برنامه‌ریزی آن نیز باشد.

@khorasanisna


ایسنا خراسان رضوی dan repost
یک پژوهشگر گردشگری: گردشگری بودن یک شهر منافاتی با زیارتی بودن آن ندارد

🔹سعید خدیوی، پژوهشگر گردشگری با اشاره به اینکه آمار نشان می‌دهد که شهر مشهد تنها مبتنی بر اقتصاد زیارت خود نمی‌توانسته به این حجم و گستردگی برسد، گفت: تجاری و گردشگری بودن یک شهر منافاتی با زیارتی بودن آن ندارد.

@khorasanisna


گفتمان شهر dan repost
سلسله نشست‌های راهبردی

روایت مشهد آینده؛
سیاست‌گذاری و دیپلماسی شهری
دی ماه ۱۴۰۰

گفتارهای هفته دوم:

دکتر محمدرضا قائمی‌نیک، دکتر حسین مهربانی‌فر
شنبه ۲۵ دی/ ساعت ۱۶

دکتر حسام‌الدین آشنا
یکشنبه ۲۶ دی/ساعت ۱۸

دکتر پیروز حناچی
دوشنبه ۲۷ دی/ ساعت ۱۸

دکتر حجت‌الله ایوبی
سه‌شنبه ۲۸ دی‌ماه/ ساعت ۱۱ صبح

دکتر ادریس راموز‌
چهارشنبه ۲۹ دی‌ماه/ ساعت ۱۶

دکتر مهدی یوسفی
پنج‌شنبه ۳۰ دی‌ماه/ساعت ۱۰ صبح


به صورت مجازی: از طریق اسکای روم
http://meet.cscloud.ir

به صورت حضوری: سناباد ۴۱
تقاطع اول سمت راست پلاک ۳۴ ( ظرفیت محدود)

@gofteman_shahr


ایسنا خراسان رضوی dan repost
واسطه­‌های آنلاین و اطلاعات نامتقارن در بازار گردشگری

جواد براتی، عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی در یادداشتی که در اختیار ایسنا قرار داده، آورده است:

🔹گردشگری از دیرباز به عنوان بازاری با اطلاعات نامتقارن شناخته می‌شده است؛ به طوری که مصرف‌کنندگان(گردشگران) قادر نیستند ارزیابی کاملی از کیفیت محصولات(خدمات) عرضه شده داشته باشند.
🔹یک پدیده شناخته شده از این وضعیت، آن است که در فضای فعلی گردشگری روند کاهشی در محصولات(خدمات) با کیفیت بالا مشاهده می­‌شود. قیمت‌­ها دستخوش تغییر شده و کیفیت‌­ها نیز تحت تاثیر قرار می­‌گیرد، تا حدی که این وضعیت را در صنعت هتلداری مشهد نیز می­‌توان حس کرد.

ادامه این یادداشت را در اینجا بخوانید
@khorasanisna


ایسنا خراسان رضوی dan repost
نفی گردشگری در مشهد به ضرر اقتصاد زیارت است

عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی گفت: نباید موضوع گردشگری در شهر مشهد نفی شود؛ چراکه گردشگری در مشهد با ۳ میلیون جمعیت و با دارا بودن جاذبه‌های گردشگری فراوان می‌تواند به عنوان منبع درآمدی برای اقتصاد زیارت مورد توجه قرار گیرد.

@khorasanisna


Nudge Magazine dan repost
راهنمای_اقتصاددانان_تجربه_گرا،_اقتصادسنجیِ_تقریباً_بی_ضرر.pdf
7.8Mb
🔆دو کتاب آموزشی اقتصاد سنجی از Joshua Angrist و Jörn-Steffen Pischke

#Book

راهنمای اقتصاددانان تجربه‏ گرا، اقتصادسنجیِ تقریباً بی‏‌ضرر (ترجمه مرکز پژوهش‎‌های مجلس)

1️⃣Mostly Harmless Econometrics: www.mostlyharmlesseconometrics.com

2️⃣Mastering 'Metrics: The Path from Cause to Effect: www.masteringmetrics.com


@nudgemag


حکمت زندگی dan repost
🟡🟡 تقویمِ شادکامی

این تقویم، که از امروز در این کانال منتشر خواهد شد، یکی از مهمترین محصولات جنبشِ «اقدام برای شادکامی» است. «اقدام برای شادکامی» نام چالش و جنبشی عمومی است که در آن افراد متعهد میشوند که جامعه‌ای شادکام‌تر و پرمحبت‌تر و انسانیتر بسازند. این جنبش در سال ۲۰۱۰ توسط سه روان‌شناس بزرگ و بسیار اثرگذار حوزه‌یِ مطالعات شادکامی، یعنی ریچارد لیرد(Richard Layard)، جِف مولگان (Geoff Mulgan)، و آنتونی سِلدون (Anthony Seldon) راه‌اندازی شد. متخصصین ممتازی از رشته‌های متنوع علمی، از جمله روان‌شناسی، تعلیم‌وتربیت، اقتصاد، و نوآوریِ اجتماعی، پشتیبانانِ این جنبش اند و بر مبنای آخرین پژوهشهای علمی به افراد کمک میکنند که دست به اقداماتی برای شادکام‌تر شدن و شادکام‌تر کردنِ دیگران بزنند.

پژوهشهای این دانشمندان منجر به استخراج «دَه کلید شادکام‌تر زیستن» شده است(که در شکل زیر فهرست آنها و تعریف مختصرشان مشاهده میشود). این ده کلیدِ شادکامی سنگ بنا و محور اصلی فعالیتهای این جنبش است. از دلِ هر کدام از این ده کلید دستورالعمل‌های متعددی استخراج میشود که در قالب ایده‌ها و محصولات متنوعی به افراد ارا‌ئه میشود تا در خانه، محل کار، یا در اجتماعاتِ خود آنها را به کار بندند.

تقویم شادکامی نیز یکی از محصولات اصلی برآمده از همین ده کلید شادکامی است. با این‌که در وب‌سایت جنبش «اقدام برای شادکامی» ترجمه‌‌ای فارسی نیز از این تقویم موجود بود، گروه «حکمت زندگی» بر آن شد که ترجمه‌ای دقیقتر از این محصولِ ارزشمند را به مخاطبانِ خود عرضه کند.

در این تقویم در هر ماه یک مضمونِ خاص حاکم است. فرضاً، فروردین‌ماه اختصاص به مضمون زندگیِ معنادار و اردیبهشت‌ماه اختصاص به نوع‌دوستی دارد. هرکدام از این مضمونها برآمده از یکی از کلیدهای دهگانه‌ی پیش‌گفته است و توصیه‌های ۳۰ روزه‌یِ هر ماه ناظر به تمرین و تقویتِ مضمونِ خاص آن ماه است.

از امروز (۱ مهر ۱۴۰۰) روزانه یک برگ از این تقویم در این کانال و صفحه‌یِ اینستاگرام حکمت زندگی ارائه خواهد شد. امید ما این است که مخاطبین این کانال با متعهدکردنِ خود به توصیه‌های این تقویم به‌تدریج و رفته‌رفته بر شادکامیِ خود و جامعه‌یِ خود بیافزایند.

🟡 کانال حکمت زندگی:
@hekmat_zendegi


کانون بعثتِ اخلاق dan repost
🖤جان وطن کجاستی🖤

فراخوان جمع‌آوری کمک‌های انسان دوستانه برای تأمین هزینه تحصیل دانش‌آموزان افغانستانی که پس از حمله طالبان به همراه خانواده مجبور به ترک وطن شده و به مشهد مهاجرت کرده‌اند.
🔸تعداد دانش‌آموزان: ۵۰ نفر
🔸هزینه یک سال تحصیل هر دانش‌آموز شامل موارد زیر می‌شود:
🔸هزینه هر دست کتاب درسی: ۱۲۰ هزار تومان
🔸هزینه لباس فرم: ۲۰۰ هزار تومان
🔸شهریه هر ماه تحصیل: ۱۳۰ هزار تومان (مجموع ۹ ماه تحصیلی ۱ میلیون ۲۱۵ هزار تومان)
🔸مجموع مبلغ مورد نیاز: ۷۶ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان
♻️توضیح: این دانش‌آموزان، مهاجران فاقد اوراق اقامت هستند و امکان تحصیل در مدارس دولتی را ندارند. از این رو، این دانش‌آموزان در مدرسه خودگردان حضرت ابوالفضل واقع در بلوار شهید آوینی (گلشهر) تحصیل می‌کنند.
این مدرسه توسط جمعی از معلمان افغانستانی مقیم مشهد اداره می‌شود و تمام هزینه‌های مدرسه از قبیل اجاره ساختمان، هزینه رفت و آمد معلمان داوطلب و… از طریق کمک‌های خیرین و شهریه دانش‌آموزان تأمین می‌شود.

[کانون بعثت اخلاق و موسسه مردم‌نهاد سپهرداد طوس]

شماره کارت:

5029-0810-4196-8062
بانک توسعه تعاون
به نام هیئت بعثت اخلاق
شماره شبا:
IR460220190003064457664001




شماره کارت:
6362_1470_1001_4239
شماره شبا:
IR720620000000302085334005
شماره حساب بانک آینده:
0302085334005
به نام‌موسسه سپهرداد طوس شرق


🆔@besateakhlagh


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🖌بلاشک عبور از دالان باریک آزادی و دستیابی به توسعه واقعه ای بدون مجاهدت ، مقاومت و فداکاری گروهی آرمان خواه و آزادی طلب در این مسیر ، میسر نمی‌شود.



پ.ن : آهنگ«بلا چاو» ((به ایتالیایی : Bella Ciao)؛ به معنیِ «خداحافظ ای زیبا»)
که این روزها به خاطر پخش فصل آخر سریال جذاب خانه کاغذی، که نقدی است بر نابرابری و نظام حاکم بر اقتصاد جهانی(عنوان سریال کنایه ای است بر نظام پولی حاکم بر جهان ) بیش از پیش به شهرت رسیده است.
در حقیقت نام ترانه‌ای است که در میانه جنگ جهانی دوم جنبش مقاومت ایتالیا یا همان پارتیزان ها و مخالفان فاشیسم در ایتالیا می‌خواندند.
این آهنگ که به نماد مبارزات آزادی‌خواهانه تبدیل شده‌است، به زبان‌های بسیاری ترجمه شده‌است و خوانندگان مختلفی آن را اجرا کرده‌اند
شکیب مصدق خواننده افغانی تبار اولین بار آن را به زبان فارسی خوانده است

🆔@developmental


نشر نهادگرا ( وابسته به موسسه مطالعات دین و اقتصاد) dan repost
🔹موسسه مطالعات دین و اقتصاد برگزار میکند.

🔹رونمایی از کتاب «مالیه روح مشروطه است»

🔹سخنرانان:

🔰 اقای دکتر میکائیل عظیمی نویسنده کتاب

🔰آقای دکتر محمد قاسمی عضوهیات علمی دانشکده اقتصاد علامه طباطبایی

لینک سخنرانی👇

🟧 https://www.instagram.com/p/CTfY39oq4Zk/?utm_medium=copy_link

🔹سخنرانی روز پنج شنبه ١٨شهریور از ساعت ۱۴ الی ۱۶ به صورت لایو و از طریق پیج اینستاگرام موسسه دین و اقتصاد برگزار خواهد شد.

🔹 کانال موسسه مطالعات دین و اقتصاد
🆔 @dinoeqtesad

🔹اینستاگرام موسسه مطالعات دین و اقتصاد
🆔 din_o_eqtesad

🔹 تلگرام نشر نهادگرا
🆔 @nashr_nahadgara

🆔 @nahadgara_admin


خانه اندیشمندان علوم انسانی dan repost
📔 کمیته سیاست و تنظیم گری انجمن علوم سیاسی ایران با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می کند:

🔹قانون طرح جهش تولید مسکن؛ ابعاد و پیامدها

سخنرانان:
# کمال اطهاری
# فردین یزدانی
# علی فرنام

دبیر جلسه:
# راضیه امامی میبدی

🗓 دوشنبه 22 شهریور ۱۴۰۰ ساعت 17

پخش از طریق لینک زیر(ورود با گزینه میهمان):

https://www.skyroom.online/ch/hossein5092811/ipsaregulation


🔹با سخنرانی های زنده کمیته سیاست و تنظیم گری انجمن علوم سیاسی ایران و خانه اندیشمندان علوم انسانی همراه باشید.

🆔 @iranianhht


احمد میدری/ Ahmad Meidari dan repost
پژوهشکده امور اقتصادی برگزار می‌کند:

⭕️ میزگرد علمی تخصصی: «دولت توسعه‌گرا و سیاست‌های اقتصادی: تجربه جمهوری اسلامی»


🔰 اعضای میزگرد:

* علی دینی ترکمانی
عضو هیأت علمی مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی

* محسن رنانی
عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان

* محمد فاضلی
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی

* محمد قاسمی
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی

* احمد میدری
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی

🕰 پنجشنبه 21 مردادماه 1400
زمان: ساعت 14-17

🔻پیوند شرکت در نشست:
🔗 https://www.skyroom.online/ch/pajoohesh-99/developmental-state


📃 اطلاعات بیشتر در خصوص نشست‌ها:
🔗 www.earc.ac.ir


@meidari


ایسنا خراسان رضوی dan repost
چرا اقتصاد بخوانیم؟

عضو هیات علمی گروه اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد گفت: مهمترین نکته در انتخاب رشته این است که باید توجه بسیار زیادی به علاقه شخصی در مقایسه با محبوبیت، درآمد انتظاری و وجهه اجتماعی رشته تحصیلی باشد.

@khorasanisna


خانه اخلاق پژوهان جوان dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
— گزیدۀ ویدیوهای تد (TED) با موضوعات اخلاقی (۱۴)

📝 عنوان: نوع‌دوستی موثر، چرا و چگونه
⏰ زمان: ۱۷ دقیقه
🎙 آموزگار: پیتر سینگر
🗓 سال تدریس: ۲۰۱۳

اگر آنقدر خوش اقبال باشید که زندگیتان فارغ از فقر باشد، میل به نوع‌دوستی سراغتان می‌آید. اما پروفسور پیتر سینگر می پرسد موثرترین راه بخشندگی کدام است؟ او ارزیابی‌های عقلانی جالبی را شرح می‌دهد تا کمکتان کند بین عواطف و کارایی تعادلی ایجاد کنید- و با آنچه که می‌توانید ببخشید، بیش‌ترین تاثیر را بر جای گذارید.

منبع: سایت تد (TED)

اینجا چراغی روشن است...!
به کانال خانۀ اخلاق‌پژوهان جوان بپیوندید:
@EthicsHouse

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.

47

obunachilar
Kanal statistikasi