انسان شناسی و فرهنگ


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


انسان شناسی،علمی ترين رشته علوم انسانی و انسانی ترين رشته در علوم است.
New Site:
Anthropologyandculture.com
Old Sites:
Anthropology.ir
Old.anthropology.ir
Aparat.com/IIAC.AV.Productions
Aparat.com/NASSER_FAKOUHI
NasserFakouhi@gmail.com

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


✅طراحی و پانگولیسم از منظر انسان‌شناسی
ترجمه و برداشت بخش ۱-مصرف و تولید- از کتاب انسان‌شناسی و طراحی- نوشته وندی گان و جرد دونوان
حلما بهبود

✍️بیائید در ابتدا کمی وقت صرف کنیم و با جزئیات به بررسی تجربه صرف صبحانه بپردازیم: هنگامی که برای صرف صبحانه پشت میز نشسته‌اید و روی رومیز، تقریباً جلوی بینی شما، یک کاسه قرار گرفته و در سمت راست آن یک قاشق کمی دورتر، یک پارچ حاوی شیر و یک جعبه مقوایی شامل غلات صبحانه مورد علاقه شما قرار دارد. شما جعبه را برمی‌دارید تا کمی از غلات را داخل کاسه بریزید. ریختن غلات از جعبه به میزان مناسب خود یک چالش است. بسیاری از افراد سعی می‌کنند...

متن کامل در:
https://B2n.ir/p02829


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
در این ویدیوی کوتاه قطعه ای از کتاب داریوش آشوری با عنوان پرسه ها و پرسش ها درباره نویسنده برجسته ایران غلامحسین ساعدی را با خوانش ناصر فکوهی مشاهده می کنید.


✅مسیح در «جولیتا»
فرشین کاظمی‌نیا

✍️در «موزه‌ی هنرهای مدرن و معاصر استراسبورگ»، اثر چیدمانی ویژه‌ای وجود دارد که یک اتوموبیل تصادفی «Alfa Romeo alfetta gtv» مدل ۱۹۷۴ سرخ رنگ است. این اثر، کار «برتران لاویه» (Bertrand LAVIER) نقاش، عکاس و هنرمند تجسمی فرانسوی است که او نام «جولیتا» (Giulietta) را بر آن گذاشته و به سیاق نامگذاری پیشین، همان‌طور که «آلفتا» ،«آلفای کوچک» معنی می‌دهد؛ «جولیتا» معنی «جولیای کوچک» دارد و البته مرتبط با عناصر مفهومی دیگری باشد که به آن‌ها خواهیم رسید. این اثر و ایده‌‌ی آن در سال ۱۹۹۳ به پردازش نهایی رسید و‌ در سال ۲۰۰۰ برای موزه خریداری شد.

متن کامل در:
https://B2n.ir/d08990


فیلم‌های بزرگ تاریخ سینما به روایت انسانشناسی و فرهنگ dan repost
اما این تاکید لازم است که طرفداران رژیم پیشین که خود دلیل اصلی دامن زدن به لومپنیسم و ویران شدن جامعه ایران بوده‌اند و امروز هر چه بیشتر خود را مدعی آزادی نشان می‌دهد و تمایل به از چاله بیرون آمدن و به چاه افتادن جامعه ایران را از خود نشان می‌دهند، بی‌شک خبر از یک بیخردی بزرگتر می‌دهدکه در تاریخ معاصر ما فراوان بوده است. اما از یاد نبریم که قربانی واقعی این اهانت نه یک سنگ در گورستانی آرام، بلکه حقیقت یک وجود است، وجود شرارتی که فرهنگ ما را درون خود گرفته و هر روز بیشتر در همه اذهان از موافق و مخالف ریشه می‌دواند. تا جسارت اذعان به سهم خود در این فاجعه را نداشته باشیم، دگرگونی و نزدیک شدن به جامعه‌ای شایسته نام و نشان و میراث فرهنگ ایرانی را به دست نخواهیم آورد.


فیلم‌های بزرگ تاریخ سینما به روایت انسانشناسی و فرهنگ dan repost
در آستانه روز مقدس (کریسمس) برای میلیاردها مسیحی و میلیاردها انسان دیگر در سراسر جهان، گروهی لومپن تصور کرده‌اند با رفتار توهین‌آمیز و هتک حرمت نسبت به آرامگاه نویسنده بزرگ ایران، غلامحسین ساعدی (گوهر مراد) در پرلاشز پاریس، «خودی» نشان دهند. این عمل که به خودی خود یک جرم و قابل تعقیب قضایی است، اگر عملی سفارش داده شده به وسیله قدرت و گروه‌های رقیب سیاسی نباشد، ممکن است صرفا رفتاری لومپنی و کار گروهی اوباش سبک مغز باشد که خواسته‌اند در محیط آشفته و جنون‌آمیز جامعه تخریب‌شده ایران امروز ، و در لجنزاری که بسیاری از ایرانیان در فضای مجازی ساخته‌اند، کسانی درباره آن‌ها، یا گروه سیاسی که مدعی دفاع از آن هستند، چیزی به سود یا زیانشان بگویند: کاری که در اینجا برای ما مطرح نیست، زیرا چنین اوباشی در جهان امروز آنقدر زیادند که کافی است نگاهی به اخبار روز بیاندازیم تا صدها و هزاران مورد از آن‌ها را بیابیم. جهان امروز، زادگاهی گسترده و پربار برای لومپن‌ها و لومپنیسم شده است و بازنمود این را می‌توان در این حقیقت دید که اکثر نظام‌های سیاسی جهان که باید به فکر منافع مردم و انسان‌هایی که همه چیزشان را تصاحب کرده‌اند باشند، اوباشی هستند که جز خود و ثروت و قدرت خویش، فکری ندارند و تقریبا همه اراذل و اوباش را به صورت رسمی یا غیر رسمی در همه جا در اختیار خویش دارند. اینکه خود این سران سیاسی، اوباش پیشین بوده‌اند نیز چنان آشکار است که نیازی به تاکید دوباره بر آن نیست.
در این میان اگر فاجعه‌ای وجود داشته باشد، یک حقیقت وجودی و نه در آن است که این عمل ضربه‌ای به تعامل گروه‌های سیاسی در جدال برای کسب قدرت، یا نیروهای سیاسی در قدرت خواهد زد، نه بسیار از مورد نخست بیشتر، اینکه چنین حرکتی که موارد مشابه آن در طول تاریخ هزاران هزار بار تکرار شده است، کم‌ترین تاثیری در جایگاه ارزشمند نویسنده‌ای با ارزش و با کارنامه‌ای به شرافت ساعدی خواهد داشت. از این رو کم‌ترین تاسفی برای ساعدی خوردن به دلیل این ماجرا، یک شوخی با تاریخ است. ساعدی را اراذل و اوباش به این جایگاه نرساندند که بتوانند با چنین رفتارهای کثیفی خللی در آن جایگاه وارد کنند. اما در این ماجرا ما با واقعیتی روبرو هستیم که به آن نام «حقیقت یک وجود» داده‌ایم و آن، سقوط تدریجی تمدن و فرهنگ ایرانی است که بنا بر شواهد تاریخی و حتی از زبان دشمنانش، اصل و اساسش بر دوستی و ادب و خویشتنداری و آداب‌دانی و مهربانی و شرافت و کار سخت و قناعت و بزرگواری و سخن‌دانی و شعر و هنر بوده است. حقیقتی که از آن نام می‌بریم، وجود لومپنیسمی است که از دهه 1340 با تزریق درآمد گسترده نفتی و دگرگون شدن سبک زندگی و جهانبینی ایرانیان، با شهری شدن پریشان و بی نظم و قانون و شتابزده یک جامعه به شدت سنتی اتفاق افتاد و آن را به صورتی پیوسته و امروز هر چه بیشتر، به جامعه‌ای تبدیل کرده است که در آن همه ارزش‌ها به «ارزش پول» و «ارزش قدرت» خلاصه شود. جامعه‌ای که کلاهبرداری و کلاهبرداران و لومپن‌ها همه جایش نفوذ کرده‌اند. این حقیقت که بسیاری حاضر نیستند آن را بپذیرند، این فاجعه، در آن است که زبان لومپنی و اندیشه لومپنی در جامعه ما امروز دیگر خاص این و آن گروه اجتماعی نیست: واکنش گروهی از «مخالفان» نظام حاکم در ایران که به گذشته‌ طلایی که وجود نداشته، افتخار می‌کنند و قهرمانانشان لومپن‌هایی چون «پرویز ثابتی» هستند، در تشویق این کار، چه در پشت پرده و چه آشکارا، خود گواهی از نفوذ این لومپنیسم است. ساعدی نیازی به دفاع ما ندارد، زیرا در راهی قدم گذاشته بود که خود می‌دانست او را به باد می‌دهد، همانگونه هدایت می‌دانست و او هم امروز در جایی نزدیک به ساعدی در پرلاشز آرامیده است، هر دو این عزیزان از فرط نومیدی برای کمک به بیرون کشیدن مردمان این سرزمین از چنگال همین اوباشی‌گری خودکشی کردند، هدایت به صورتی مستقیم و روشن و ساعدی به صورتی غیر مستقیم و تا حدی در ابهام. آنچه امروز باید سوگوارش باشیم آن است که لومپنیسم در معنای عام آن، یعنی بیخردی، پول و قدرت‌پرستی ، دروغ و لجن‌پراکنی همچون سرطانی جامعه ما را فراگرفته است و هر کسی باید هر چه از دستش بر می‌آید برای آینده این فرهنگ بزرگ انجام بدهد. اما اینکه این ماجرا را بدل به بهانه‌ای برای یادآوری ارزش بزرگانی چون ساعدی و یا حقارت کسانی که دست به این توهین زده‌اند بکنیم، نیازی به آن نمی‌بینیم چون هر دو موضوع بروشنی آفتابند. و حتی بدتر از این تبدیل این ماجرا به استدلالی در رقابت‌های سیاسی کار درستی نیست. تاریخ امروز همه کسانی را که مایل باشند را با واقعیت های هر دو سیستم پیش و پس از انقلاب آشنا می‌کند.


فیلم‌های بزرگ تاریخ سینما به روایت انسانشناسی و فرهنگ dan repost
عکس فوری (289) : حقیقت یک آسیب / درباره اهانت به آرامگاه غلامحسین ساعدی

لینک در کانال نوشته‌های ناصر فکوهی

https://t.me/nasserfakouhi/7491


✅هانس مگنوس انزنزبرگر و سیاستگذاری فناوری رسانه‌های جدید (بخش ۱)
سمانه کوهستانی

✍️هانس مگنوس انزنزبرگر، مقاله‌نویس، شاعر، نمایشنامه‌نویس، رمان‌نویس، مترجم و یکی از برجسته‌ترین نویسندگان معاصر است که زمانی حرفه‌ی دانشگاهی خود را رها کرد. در عین حال، او نویسنده‌ی یکی از تأثیرگذارترین، پیشگویانه‌ترین و مهم‌ترین مقالات در حوزه‌ی رسانه‌ها در قرن بیستم است؛ گرچه، این مقاله به طرز عجیبی توسط پژوهشگران حوزه‌ی رسانه نادیده گرفته شده است.

متن کامل در:
https://B2n.ir/d31942


مجله رسانه فرهنگ dan repost
26.pdf
37.5Mb
🔸 مجله میدان فرهنگ
🔹شماره ۲۶
🔹مدیر مسئول: دکتر علی ربیعی
🔹️سردبیر: دکتر یوسف پاکدامن
🔹مشاور علمی این شماره: دکتر محمد نجاری
🔹 ویراستار ارشد: احمد طالبی
🔹ویژه‌نامه مهاجرت
✴️ کانال مجله میدان فرهنگ در تلگرام
@MeidaneFarhang
✴ صفحه مجله میدان فرهنگ در اینستاگرام
http://www.instagram.com/meidanefarhang.mag
✴ صفحه انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات در اینستاگرام
http://www.instagram.com/irancsca
✴️ وب سایت انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات
https://irancsca.ir/
✴️ این شماره با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران منتشر شده است.
https://service.tccim.ir/


مجله رسانه فرهنگ dan repost
🔸 مجله میدان فرهنگ
🔹شماره ۲۶
🔹مدیر مسئول: دکتر علی ربیعی
🔹️سردبیر: دکتر یوسف پاکدامن
🔹مشاور علمی این شماره: دکتر محمد نجاری
🔹 ویراستار ارشد: احمد طالبی
🔹ویژه‌نامه مهاجرت
✴️ کانال مجله میدان فرهنگ در تلگرام
@MeidaneFarhang
✴ صفحه مجله میدان فرهنگ در اینستاگرام
http://www.instagram.com/meidanefarhang.mag
✴ صفحه انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات در اینستاگرام
http://www.instagram.com/irancsca
✴️ وب سایت انجمن ایرانی مطالعات فرهنگی و ارتباطات
https://irancsca.ir/
✴️ این شماره با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران منتشر شده است.
https://service.tccim.ir/


✅بدن و قدرت (بخش دوم)
ناصر فکوهی

✍️شما ارتباط کلامی و غیر‌کلامی را از هم منفک ساختید. می‌‏‌دانیم که ارتباط کلامی با مسئلۀ قدرت آمیخته است. یعنی بخش عمده‏‌‌ای از اقتدار به کمک زبان درونی شده و انتقال پیدا می‌‌‏کند. حال مسئله این است که خود بدن چطور؟ من یاد داستانی از کافکا می‏‌‌افتم جایی که قهرمان جوان در تضاد با پدر خود قرار دارد و بعد به هنگام بیماری پدر روانداز او را به‌‌طور کامل بر روی وی می‏‌‌کشد و...

متن کامل در:
https://B2n.ir/n18652


همیاران مالی انسان‌شناسی و فرهنگ dan repost
تصویر کارت به دلیل اشتباهی که ممکن است در انتقال نوشته بالا اتفاق بیافتد


همیاران مالی انسان‌شناسی و فرهنگ dan repost
انسان‌شناسی و فرهنگ برای ادامه کار به کمک های مردمی نیاز دارد
گزارش مالی کمک ها و هزینه های موسسه در شهریور ماه 1403 در روزهای آینده منتشر می‌شود. از همیاران مالی فردی و نهادی که مایل به کمک هستند خواهشمندیم در صورت تمایل کمک مالی خود را  در این چند روز  به حساب کارت ما واریز کنند/ با تشکر از همیاری همیشگی شما/

بانک تجارت به نام ناصر فکوهی

کارت شماره
5859 8310 5485 8245

به عنوان یک نهاد غیر تجاری، مدنی، علمی و بین رشته ای،  بدون کمک شما، انسان شناسی و فرهنگ بر جای نخواهد ماند.

افزون بر دوستانی که کمک های موردی می کنند، تعداد حامیان منظم در حال حاضر 156 نفر است و امیدواریم با پیوستن شما بتوانیم شبکه‌ای واقعی برای  همیاری و  کمک سازمان های مدنی به یکدیگر در این شرایط سخت به وجود بیاوریم. فراموش نکنید کمک های مالی حتی کوچک شما اگر از سوی تعداد زیادی از افراد، منظما انجام شود می توانند منشا کارهای بزرگی باشند.


✅نگاهی دوباره به «دزد دوچرخه»
زهرا آخوندی

✍️دربارۀ فیلم «دزد دوچرخه» اثر نورئالیستی ویتوریو دسیکا، فیلمساز ایتالیایی در۱۹۴۸ بسیار نوشته شده. اما ارزش این اثر چه در عمق خود آن و چه در روند پایه‌گذاری این مکتب اساسی در تاریخ سینمای جهان و سینمای پس از جنگ به اندازه‌ای است که همواره می‌توان به آن بازگشت و دستکم یادی از آن کرد و به سراغش رفت. نورئالیسم ایتالیا، جنبشی سینمایی بود که پس از پایان جنگ جهانی دوم...

متن کامل در:
https://B2n.ir/p81503


✅یادداشت‌های پایان قرن (قسمت ۵۹)
زهره روحی

✍️برای درک برخی از مسائلِ بشری همچون «پیری» حتماً باید شرایطی داشت، احتضار که دیگر جای خود دارد. بحث را با پیری آغاز می‌کنیم. موقعیتی که تفسیر و توصیفش کاری‌ است بس دشوار، چرا که عین زندگی ا‌ست. اما آن ساحتی از زندگی که در سیرِ به اصطلاح طبیعیِ خود، علی‌رغم سرشاری از خواست و اشتیاقِ بودن، علناً و بدون اندکی اراده‌گرایی، بی‌وقفه در حال گواهی به تناهی‌مندی‌ خویش است. از این‌رو، (حداقل برای گروهی)، موقعیتِ گریزناپذیرِ پیری، مصادف است با تناقضی هولناک….

متن کامل در:
https://B2n.ir/w08799


✅نو، ناتوان از زاده‌شدن
آذر جوادزاده

✍️آنتونیو گرامشی نظریه‌پرداز ایتالیایی در عبارت معروف خود گفته: کهنهْ رو به مرگ است و نوْ ناتوان از زاده شدن. به یک تعبیر، این عبارت گویای وضعیت بحرانی و پیچیدۀ اقتصادی – سیاسی ِ جهان پر تلاطم امروز است که با آن مواجه هستیم. نانسی فریزر فمینیست، نظریه‌پرداز و منتقد در کتابی به همین نام، به نقد اقتصاد سیاسی روز آمریکا و هژمونی نظام اقتصاد جهانی متمرکز بر سرمایه‌داری می‌پردازد و تلاش می‌کند تحلیلی از گرایش‌ها و روندهای نولیبرالیسم مسلط در آمریکا و...

متن کامل در:
https://B2n.ir/p64615


همیاران مالی انسان‌شناسی و فرهنگ dan repost
تصویر کارت به دلیل اشتباهی که ممکن است در انتقال نوشته بالا اتفاق بیافتد


همیاران مالی انسان‌شناسی و فرهنگ dan repost
انسان‌شناسی و فرهنگ برای ادامه کار به کمک های مردمی نیاز دارد.
گزارش مالی آذر 1403 در روزهای آینده منتشر می‌شود. خواهشمندیم دوستان در صورت تمایل کمک مالی خود را  در این چند روز  به حساب کارت ما واریز کنند
باید به دوستان اعلام کنیم که مشکلات مالی چشم انداز کار انسان‌شناسی را به شدت به زیر پرسش برده است. امید ما در بحران ارزی کنونی، کمک خوانندگان خارج از ایران بود که حتی با کمکی جزئی می توانست امکانات ما را به شدت افزایش دهد. اما برغم اعلام حساب و امکان واریز با پی پال، جز چند مورد محدود هیچ کمکی دریافت نکرده‌ایم.

بانک تجارت به نام ناصر فکوهی

کارت شماره
5859 8310 5485 8245

به عنوان یک نهاد غیر تجاری، مدنی، علمی و بین رشته ای،  بدون کمک شما، انسان شناسی و فرهنگ بر جای نخواهد ماند.


✅انتشار هفتگی کتاب «فرهنگ انسان‌شناسی اجتماعی و فرهنگی»: بخش سی‌ام، آسیا: شرق

بخش سی‌ام/ آسیا: شرق/ چارلز استافورد/ برگردان: ناصر فکوهی

متن کامل در:
https://B2n.ir/y25560


✅واژه‌ی دقیق
فرشین کاظمی‌نیا

✍️لوسین (سرژ)گینزبورگ [Serge Gainsbourg]، شاعر، نویسنده، آهنگساز، ترانه‌سرا، نقاش، کارگردان و بازیگر مشهور فرانسوی، ۲ آوریل ۱۹۲۸ در خانواده‌ای روس و یهودی‌تبار، در پاریس متولد شد. پدرش که آهنگسازی قابل و اهل هنر بود؛ نخستین معلم پیانوی لوسین جوان شد. پس از دوران دبیرستان، لوسین در مدرسه‌ی «هنرهای زیبا» ثبت نام کرد و همزمان در «آکادمی مونمارتر» حضور می‌یافت، جایی که اساتید نقاشی مانند «آندره لوت» و «فرنان لژر» در رشد هنری او...

متن کامل در:
https://B2n.ir/k46753


✅طرح‌ها و برنامه‌های شوم استعمار غربی با ابزارها و خشونت‌های نئولیبرالیستی
زهره روحی

✍️به لحاظ جامعه‌شناسیِ قدرت، دین اسلام، از آنجا که دینی برون‌گرا با چشم‌اندازی رو به جهانی آرمانی آنهم در همین جهانِ فانی است، مجهز به مجموعه‌ای از آیین‌های فرعی و اصلی و «جماعتِ» معتقدینی‌ است که هستی اجتماعی و سیاسی خود را هر روزه و در هر لحظه‌اش در گرویِ آن می‌گذارند و بدین ترتیب با پیروی از قواعدش آن جهان‌بینی را پایدار و بازتولید می‌کنند. و در این میان چیزی که باید متوجه‌اش بود، حضور اسلام، به منزلۀ قدرتی «سیاسی ـ دینی» است که اصل و اساسش مبتنی بر...

متن کامل در:
https://B2n.ir/g39521

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.