شاهد علوی/ روزنامه‌نگار


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Bloglar


برای به اشتراک گذاشتن خبر، یادداشت و گزارش‌هایی که به نظرم ارزش خواندن و دیدن دارند.
از طریق ایمیل (xorhelat.k@gmail.com) و یا ای‌دی تلگرامی @ShahedAlawi می‌توانید با من تماس بگیرید.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
Bloglar
Statistika
Postlar filtri


✍🏻دیاکو علوی

یک بازوی بزرگ دیگر جمهوری اسلامی از تن جدا شده است. سرنگونی اسد،‌ فارغ از پیامدهای آینده،‌ فرصتی برای ایجاد یک ساز و کار جدید اجتماعی در سوریه است که در آن مردم، جریان‌های سیاسی و مذهبی آن قدر توی هم بلولند،‌ همدیگر را تکه پاره کنند، زخم‌های تازه و جراحت‌های جدید بردارند تا از دل آن چیز دیگری دربیاید.

این فضای جدید ترسناک است،‌ به خاطر این که جراحت‌های آن ممکن است ناشناخته باشد. اما بدون آن،‌ بدون چیزی که مردم دست‌کم تصور نکنند بخشی از آن بوده‌اند، سعادت و تحولی به نفع ایشان ممکن نخواهد بود.

چه اتفاقی برای زنان خواهد افتاد؟ اقلیت‌های مذهبی چه جایگاهی خواهند داشت؟ سرنوشت کردها و ترکمن‌ها چه خواهد بود؟ در این ساز و کار جدید بعد از اسد، جریان‌های اجتماعی هم ناگزیرند خود را دوباره تعریف کنند. اسد دیگر وجود ندارد که در تلاش برای تعامل با او کسی سهم بگیرد. اگر سرنگونی اسد قسمتی از انقلاب سوریه باشد که در ۲۰۱۱ آغاز شده، وقت آن است که همه‌ی بخش‌های جامعه دگرگون شوند و نسبت خودشان را با مردم،‌ با دولت‌‌های خارجی و با خودشان از نو تعریف کنند. سعادت مردم سوریه در گرو ایجاد مناسبات جدید و تعاریف جدید است. سعادتی که با وجود اسد «هرگز» محقق نمی‌شد. اما حالا «احتمال» دارد، محقق شود.

سرنوشت مردم ایران اما برخلاف سوریه، «تنها» در دستان علی ‌خامنه‌ای یا در گرو حضور یا عدم حضور او نیست. بدون تردید مرگ او خیلی‌ها را خوشحال می‌کند،‌ او مانعی برای ایجاد تغییر و تحول است. اما تغییر و تحول بزرگ‌تر نیازمند چیزهایی بزرگ‌تر از مرگ خامنه‌ای است.

جمهوری اسلامی بر خلاف سوریه چیزی بزرگ‌تر است از یک فرد است. مرگ خامنه‌ای پایان جمهوری اسلامی نیست. خامنه‌ای بخشی از آن است. بخش بزرگی از آنچه حکومت امروز را در ایران به چیزی تبدیل کرد که امروز هست، توسط رفسنجانی ساخته شد. کمکی که هاشمی رفسنجانی به استحکام ساختار کرد در توان علی خامنه‌ای نبود.

بخش دیگری توسط خاتمی ساخته شد. آنجا که هشت سال دولت او به اسم «گفتگوی تمدن‌ها» این شائبه را به وجود آورد که در میان دسته‌ی آدم‌خوارها همان طور که در زندان‌ها به تجاوز مشغولند و در اقصی نقاط جهان مخالفان را ترور می‌کنند،‌ می‌توان ظرفیتی برای «گفتگو» یافت.

بخش دیگری از جمهوری اسلامی توسط احمدی‌نژاد و روحانی ساخته شد. آنجا که می‌توانست به جهان نشان بدهد چقدر می‌تواند خطرناک باشد و به طرفه‌العینی بگوید خودش می‌تواند خطراتش را رفع یا کنترل کند.

جامعه البته در هیچ کدام از آن مراحل بیکار ننشست. رشد کرد، فرونشست، دوباره برخاست، خودش را از نو تعریف کرد، جامعه مدنی ساخت، جهان را دید،‌ زخم‌های متفاوت خورد، خود را تیمار کرد و بعد از چهار دهه خود را در خیابان دوباره تعریف کرد.

مرگ خامنه‌ای یا کناره‌گیری او ریشه‌هایی را که جریان‌های مختلف در طول ۴۵ سال در ساختار سیاسی و اقتصادی دوانده‌اند قطع نمی‌کند. به زبان ساده یک عده دارند آنجا نان می‌خورند و تمایل دارند حالا حالاها بخورند. تقلیل جمهوری اسلامی به خامنه‌ای،‌ و نگرانی از قدرت گرفتن پسرش،‌ بیراهه رفتن است.

جمهوری اسلامی یعنی همه‌ی آنچه در نسبت با اقتصاد و جامعه در ساختار قدرت آن از بالا به پایین تعریف شده است: «سد بسازیم، کارخانه بسازیم، روزنامه دربیاوریم، در خیابان جشن بگیریم؛ اما خودمان،‌ فقط خودمان، برای خودمان.»

سال‌ها جمهوری اسلامی مردم را از «سوریه شدن ایران» ترساند. این همیشه یک دروغ بزرگ بود. حالا در طرف مقابل «ایران شدن سوریه»، به معنای سرنگونی خامنه‌ای و ایجاد تغییر بزرگ و تحقق آزادی و برابری نیز رویایی دلچسب اما دروغ است. جمهوری اسلامی را علی‌ خامنه‌ای به تنهایی نساخت.

اگر قرار است «اتفاقاتی» بیفتد، آن طور که همه می‌گویند، تلاش برای تعریف دوباره مناسبات، زیرسوال بردن روایاتی که چهار دهه تکرار شده‌اند، ضروری است. مثلا روایتی که از کردها، عرب‌ها، ترک‌ها و بلوچ‌ها در نسبت با اقتصاد، سیاست و ایران وجود دارد باید زیر سوال برود و از نو تعریف شود.برخی سوالات را باید هزاران بار پرسید؛ جامعه از چه چیزی رنج می‌کشد؟ نابرابری،‌ تبعیض نظام‌مند و بی‌عدالتی چطور بر گوشه گوشه‌ی زندگی ما سایه انداخت؟

بزرگ‌ترین تحول به زعم من،‌ آنجایی به وجود خواهد آمد که افراد به درک درستی از مزایایی که داشته‌اند برسند، مزایایی که مناسبات اجتماعی متاثر از ساختار قدرت به ایشان داد. تحلیل تبعیض باید از آنجا شروع شود.


سرکوب، کشتار، جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت، پاکسازی قومی و نسل‌کشی فقط وقتی بد است که دشمن ما انجام دهد. برای دوستان ما همه چیز مجاز است و قابل توجیه. دنیای تباهی است ...

روز پنج‌شنبه، سازمان بین‌المللی پزشکان بدون مرز گزارشی منتشر کرد و هشدار داد با توجه به این‌که فلسطینیان به زور آواره شده و زیر بمباران قرار دارند، نشانه‌های آشکاری وجود دارد که تائید می‌کند حمله اسرائیل به نوار غزه منجر به پاکسازی قومی شده است.

پزشکان بدون مرز: «فلسطینی‌ها در خانه‌هایشان و حتی روی تخت بیمارستان‌ها کشته شده‌اند... مردم حتی نمی‌توانند ابتدایی‌ترین نیازها مانند غذا، آب پاک، دارو و صابون را زیر محاصره وحشتناک و ممنوعیت ارسال کمک‌های بشردوستانه پیدا کنند.»

رئیس سازمان پزشکان بدون مرز: «نشانه‌های پاکسازی قومی و ویرانی‌های مداوم، از جمله کشتارهای جمعی، آسیب‌های شدید جسمی و روانی، جابه‌جایی اجباری و شرایط زندگی غیرممکن برای فلسطینیان تحت محاصره و بمباران مداوم در نوار غزه، انکارناپذیر است.»

روز پنج‌شنبه، سازمان دیده‌بان حقوق‌بشر هم اعلام کرد اسرائیل هزاران فلسطینی را در غزه از طریق محرومیت از آب تمیز کشته است، که از نظر حقوق بین‌الملل جز رفتارهای مصداقی نسل‌کشی و نابودی جمعی تلقی می‌شود.

تا این لحظه تقریبا تمام سازمان‌های بین‌المللی امدادی و یا فعال در حوزه حقوق‌بشر و کارشناسان و نهادهای سازمان ملل در ابعاد و اشکال مختلفی وقوع جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت و یا پاکسازی قومی و نسل‌کشی اسرائیل در نوار غزه را راستی‌آزمایی و تائید کرده‌اند.
واکنش موثر جهانی برای پایان دادن به این جنایات؟ نزدیک به صفر!


Iran International ایران اینترنشنال dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
گزارش رسیده به ایران اینترنشنال نشان می‌دهد زندانیان سیاسی مرد محبوس در زندان لاکان رشت، که در بندی موسوم به بند میثاق نگهداری می‌شوند از حداقل امکانات لازم محروم هستند و سلامتی آن‌ها با شروع فصل سرما و محرومیت از آب گرم به خطر افتاده است

گفت‌وگو با شاهد علوی، ایران‌اینترنشنال
@iranintltv


📣📣📣 دانشگاه سنت‌آنا ایتالیا، مورد تایید وزارت علوم، دوره آموزشی رایگان و آنلاین «چالش‌ها و راهکارهای معاصر در تدوین قانون اساسی» را برای شما فارسی‌زبانان جهان در دو نوبت و به طور رایگان برگزار خواهد کرد. 📣📣📣

در این دوره با مدیریت پروفسور آندریا دی گوتری، تیمی مجرب از استادان برجسته فارسی‌زبان و انگلیسی‌زبان از جمله پروفسور جوزپه مارتینیکو پروفسور استاد عمومی حقوق تطبیقی و جیاکومو دِلِدُنه، دانشیار حقوق اساسی محورهای زیر را ارائه خواهند داد:

▪️مبانی قانون اساسی و سیر تحول تاریخی آن
▪️وظایف و مسئولیت‌ها در فرایند تدوین قانون اساسی
▪️مفاهیم اساسی و ساختارها در قانون اساسی
▪️چالش‌ها و راهکارهای تدوین قانون اساسی دموکراتیک

این دوره رایگان فرصتی برای شما فراهم می‌کند تا با افزایش دانش و تجربه خود در زمینه حقوق اساسی، گواهی معتبر بین‌المللی از دانشگاه سنت آنا نیز دریافت کنید.

🎥 در این ویدیو ، جوزپه مارتینیکو از دانشگاه سنت‌آنا درباره این دوره بیشتر توضیح ‌می‌دهد.
https://www.youtube.com/watch?v=3hOdD2_5ZJQ

همچنین این دوره با حضور مترجم همزمان زبان انگلیسی و مترجم زبان اشاره برگزار خواهد شد.

⏰ ساعت و 📆 تاریخ برگزاری:
🔸• نوبت اول: چهار‌شنبه‌ها از ۱۹ دی تا ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ (January 8-29 2025)
🔸• نوبت دوم: سه شنبه‌ها از ۲۶ بهمن تا ۷ اسفند۱۴۰۳ (February 4-25 2025)

. همه کلاس‌ها از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۰:۳۰ شب به وقت تهران و ۶ تا ۸ شب به وقت اروپای مرکزی برگزار خواهد شد.

🔴توجه: مهلت ثبت‌نام
🔺دوره اول: جمعه ۳۰ آذر ۱۴۰۳ (۲۰ دسامبر ۲۰۲۴)
🔺دوره دوم: جمعه ۵ بهمن ۱۴۰۳ (۲۴ ژانویه ۲۰۲۵)

🔷**لطفا دوستانتان را از این دوره ارزشمند آگاه کنید و این پیام را در گروه‌های دیگر به اشتراک بگذارید.**🔷

🔗لینک ثبت‌نام دوره وبسایت دانشگاه سنت آنا
https://www.santannapisa.it/it/alta-formazione/comparative-constitutional-law-online-course

🔗لینک ثبت‌نام از طریق گوگل فرم
🔹لینک بلند:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdUozKocgwwr1a8tnrSiJveRlHLX3pi88PgxovEPTSynvLAxg/viewform?usp=sf_link
🔹لینک کوتاه:
https://forms.gle/9txvbuW4EpTegz6p7

📧 ایمیل برای دریافت اطلاعات بیشتر
tjtrainings.fa@gmail.com

📧 ایمیل ارتباط با پروفسور آندریا ام. تی. دگوتری مدیر این دوره
Andrea.deGuttry@santannapisa.it

با احترام

تیم دانشگاه سنت‌آنا ایتالیا

https://www.santannapisa.it/en


Urgent Important Advisory
Italian citizens and dual Iranian-Italian nationals are strongly advised against traveling to Iran.

In light of the arrest in Italy of Mohammad Abedini, Iranian collaborator of IRGC, at the request of the United States, Tehran may retaliate by taking Italian nationals hostage to impede his extradition.

For your own safety, Do not travel to Iran, as you could become a potential target of the regime’s hostage-taking tactics.


هشدار سفر ایتالیایی‌ها به ایران

‏شهروندان ایتالیایی و شهروندان دوتابعیتی ایرانی-ایتالیایی، به هیچ عنوان به ایران سفر نکنید.

‏با توجه به بازداشت محمد عابدینی، یک همکار ایرانی سپاه در ایتالیا به درخواست آمریکا و برنامه استرداد او به این کشور، جمهوری اسلامی طبق رویه خود خواهد کوشید با گروگان‌گیری از ایتالیایی‌ها، مانع استرداد عابدینی به آمریکا شود.

‏برای همین، به هیچ عنوان به ایران سفر نکنید چون همه شما کاندیدای بالقوه گروگان‌گیری حکومت ایران هستید.


Iran International ایران اینترنشنال dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
رزگار بابامیری که در جریان خیزش زن زندگی آزادی در کنار کمک به مجروحان برای آنها دارو تهیه می‌کرد، در دادگاه انقلاب ارومیه به محاربه، بغی و همکاری با دول متخاصم متهم شده است. این اتهامات می‌تواند منجر به صدور حکم اعدام برای او شود.

جزئیات بیشتر با شاهد علوی، ایران اینترنشنال
@iranintltv


رزگار بیگ‌زاده بابامیری، زندانی سیاسی کُرد که به خاطر حضور در اعتراضات خیزش «زن، زندگی، آزادی» در شهر بوکان و تهیه دارو و درمان برای مجروحان سرکوب اعتراضات پردامنه در این شهر، ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ بازداشت شد، با اتهام‌هایی مواجه شده که می‌تواند منجر به صدور حکم
اعدام برای او شود.

بر اساس کیفرخواست صادره از شعبه ۱۰ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ارومیه، بیگ‌زاده بابامیری در پرونده‌ای که ۱۳ متهم دیگر هم دارد به محاربه، بغی، اجتماع و تبانی برای اقدام علیه امنیت ملی و استقلال کشور، تامین مالی تروریسم، تبلیغ علیه نظام، جاسوسی و همکاری با دول متخاصم، داشتن تجهیزات اینترنت ماهواره‌ای (استارلینک)، داشتن سلاح غیرمجاز، عضویت در گروه‌های غیرقانونی و آمریت در ترور متهم شده است.

اتهاماتی که به گفته خانواده این زندانی سیاسی و به نقل از وکیل او، در جریان جلسات دادگاه که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شده، به تمامی از سوی بیگ‌زاده رد شده و او تنها پذیرفته که برای کمک به درمان مجروحان سرکوب «خیزش زن، زندگی، آزادی»، برای آن‌ها دارو تهیه کرده و به شکل ناشناس به دست‌شان رسانده است و یک دستگاه استارلینک هم برای استفاده شخصی خریده است.

ژینو بیگ‌زاده بابامیری، دختر این زندانی سیاسی در گفتگو با ایران اینترنشنال با اشاره به این‌که بیش از ۶۰۰ روز از زندانی‌شدن پدرش گذشته است، گفت پدرش در یکی از ملاقات‌ها با خانواده به آن‌ها گفته از طرف او تاکید کنند، هر اعترافی از او گرفته شده زیر شکنجه بوده و او بی‌گناه است: «پدرم گفت:‌ من عضو یا هوادار هیچ حزب و گروهی نیستم، هیچ کار ضد انسانی، خشونت‌آمیز و مجرمانه‌ای مرتکب نشده‌ام و تنها جرم من، کار انسان دوستانه تهیه و رساندن دارو برای مداوای مجروحان اعتراضات ۱۴۰۱ در بوکان بود. من مدافع حقوق بشر هستم.»

https://www.iranintl.com/202412152514


حمله دوباره داعش به کوبانی

داعش نخستین‌بار ۲۵ شهریور ۹۳ به کوبانی حمله کرد که ۲۴ اسفند همان سال پس از ۶ ماه محاصره خونین، با مقاومت تاریخی گریلاهای یگان‌های مدافع خلق و حمایت هوایی آمریکا، شکست خورد و پایان داعش از همان‌جا رقم خورد.

کوبانی در آستانه حمله دوباره داعش است. داعش این بار گروهی است به اسم ارتش میهنی سوریه که تحت هدایت و رهبری اردوغان و با حمایت و همکاری کامل هوایی ارتش ترکیه می‌جنگد و چون داعش تازه، یک آشنای اتوکشیده‌ی قدیمی است، این بار حمایت آمریکا از کوبانی در کار نیست.

اگر جنگ درگیرد، احتمالا کُردها پس از مقاومتی خونین، یک جنگ شهری را نه در برابر حملات زمینی داعش تازه، که در برابر حملات هوایی ارتش ترکیه تاب نمی‌آورند و برای نجات شهر و صدها هزار غیرنظامی، یک بار دیگر شکست می‌خورند. کُردها شکست می‌خورند، اما داعش که هزار سال است هر بار به رنگی بر کُردها ظاهر می‌شود، پیروز نمی‌شود.

کُردستان سال‌هاست تنها می‌جنگند و تمام تاریخش، اگرچه زخم و رنج و آوار است، اما همیشه مقاومت کرده و دوام آورده است و هر بار پس از تلاش سنگین داعشی‌ها برای نسل‌کشی آن‌ها، کُردستان سر برآورده‌ و فریاد زده‌: «...زاده‌ها، من هنوز زنده‌ام.»

شرح تصویر: تجمع نهادهای مدنی و مسئولان اداره کانتون کوبانی در میدان زندگی آزاد این شهر برای درخواست حمایت جهانی به منظور حفاظت از کرامت و انسانیت در کوبانی در مقابل تجاوز داعش و ترکیه به این منطقه.
@AlaviShahed

979 0 14 3 17



میلاد پناهی‌پور، وکیل گروه کنسرت کاروانسرا خبر داد بدون ابلاغ یا احضار قبلی و بدون روشن بودن اتهام، عصر امروز شنبه پرستو احمدی در مازندران و احسان بیرق‌دار و سهیل فقیه‌نصیری، ۲ تن از نوازندگان این کنسرت، در محل آموزشگاه خود در تهران بازداشت شدند.


سازمان حقوق بشر ایران dan repost
گزارش سازمان حقوق بشر ایران در مورد زندان زنان #قرچک ورامین امروز به مناسبت روز جهانی حقوق بشر منتشر می‌شود. این گزارش تکان‌دهنده تنها بیانگر بخشی از فجایعی است که در زندان قرچک ورامین می‌گذرد. از شما دعوت می‌کنیم تا روایت‌ها را از این زندان بخوانید:

ادامه مطلب

📡 @IranHumanRightsOrg


زندگی در پیش رو dan repost
یک بازوی بزرگ دیگر جمهوری اسلامی از تن جدا شده است. سرنگونی اسد،‌ فارغ از پیامدهای آینده،‌ فرصتی برای ایجاد یک ساز و کار جدید اجتماعی در سوریه است که در آن مردم، جریان‌های سیاسی و مذهبی آن قدر توی هم بلولند،‌ همدیگر را تکه پاره کنند، زخم‌های تازه و جراحت‌های جدید بردارند تا از دل آن چیز دیگری دربیاید. این فضای جدید ترسناک است،‌ به خاطر این که جراحت‌های آن ممکن است ناشناخته باشد. اما بدون آن،‌ بدون چیزی که مردم دست‌کم تصور نکنند بخشی از آن بوده‌اند، سعادت و تحولی به نفع ایشان ممکن نخواهد بود.

چه اتفاقی برای زنان خواهد افتاد؟ اقلیت‌های مذهبی چه جایگاهی خواهند داشت؟ سرنوشت کردها و ترکمن‌ها چه خواهد بود؟ در این ساز و کار جدید بعد از اسد، جریان‌های اجتماعی هم ناگزیرند خود را دوباره تعریف کنند. اسد دیگر وجود ندارد که در تلاش برای تعامل با او کسی سهم بگیرد. اگر سرنگونی اسد قسمتی از انقلاب سوریه باشد که در ۲۰۱۱ آغاز شده، وقت آن است که همه‌ی بخش‌های جامعه دگرگون شوند و نسبت خودشان را با مردم،‌ با دولت‌‌های خارجی و با خودشان از نو تعریف کنند. سعادت مردم سوریه در گرو ایجاد مناسبات جدید و تعاریف جدید است. سعادتی که با وجود اسد «هرگز» محقق نمی‌شد. اما حالا «احتمال» دارد، محقق شود.

سرنوشت مردم ایران اما برخلاف سوریه، «تنها» در دستان علی ‌خامنه‌ای یا در گرو حضور یا عدم حضور او نیست. بدون تردید مرگ او خیلی‌ها را خوشحال می‌کند،‌ او مانعی برای ایجاد تغییر و تحول است. اما تغییر و تحول بزرگ‌تر نیازمند چیزهایی بزرگ‌تر از مرگ خامنه‌ای است. جمهوری اسلامی بر خلاف سوریه چیزی بزرگ‌تر است از یک فرد است. مرگ خامنه‌ای پایان جمهوری اسلامی نیست. خامنه‌ای بخشی از آن است. بخش بزرگی از آنچه حکومت امروز را در ایران به چیزی تبدیل کرد که امروز هست، توسط رفسنجانی ساخته شد. کمکی که هاشمی رفسنجانی به استحکام ساختار کرد در توان علی خامنه‌ای نبود. بخش دیگری توسط خاتمی ساخته شد. آنجا که هشت سال دولت او به اسم «گفتگوی تمدن‌ها» این شائبه را به وجود آورد که درمیان دسته‌ی آدم‌خوارها همان طور که در زندان‌ها به تجاوز مشغولند و در اقصی نقاط جهان مخالفان را ترور می‌کنند،‌ می‌توان ظرفیتی برای «گفتگو» یافت. بخش دیگری از جمهوری اسلامی توسط احمدی‌نژاد و روحانی ساخته شد. آنجا که می‌توانست به جهان نشان بدهد چقدر می‌تواند خطرناک باشد و به طرفه‌العینی بگوید خودش می‌تواند خطراتش را رفع یا کنترل کند.

جامعه البته در هیچ کدام از آن مراحل بیکار ننشست. رشد کرد، فرونشست، دوباره برخاست، خودش را از نو تعریف کرد، جامعه مدنی ساخت، جهان را دید،‌ زخم‌های متفاوت خورد، خود را تیمار کرد و بعد از چهار دهه خود را در خیابان دوباره تعریف کرد. مرگ خامنه‌ای یا کناره‌گیری او ریشه‌هایی را که جریان‌های مختلف در طول ۴۵ سال در ساختار سیاسی و اقتصادی دوانده‌اند قطع نمی‌کند. به زبان ساده یک عده دارند آنجا نان می‌خورند و تمایل دارند حالا حالاها بخورند. تقلیل جمهوری اسلامی به خامنه‌ای،‌ و نگرانی از قدرت گرفتن پسرش،‌ بیراهه رفتن است. جمهوری اسلامی یعنی همه‌ی آنچه در نسبت با اقتصاد و جامعه در ساختار قدرت آن از بالا به پایین تعریف شده است: «سد بسازیم، کارخانه بسازیم، روزنامه دربیاوریم، در خیابان جشن بگیریم؛ اما خودمان،‌ فقط خودمان، برای خودمان.»

سال‌ها جمهوری اسلامی مردم را از «سوریه شدن ایران» ترساند. این همیشه یک دروغ بزرگ بود. حالا در طرف مقابل «ایران شدن سوریه»، به معنای سرنگونی خامنه‌ای و ایجاد تغییر بزرگ و تحقق آزادی و برابری نیز رویایی دلچسب اما دروغ است. جمهوری اسلامی را علی‌ خامنه‌ای به تنهایی نساخت.

اگر قرار است «اتفاقاتی» بیفتد، آن طور که همه می‌گویند، تلاش برای تعریف دوباره مناسبات، زیرسوال بردن روایاتی که چهار دهه تکرار شده‌اند، ضروری است. مثلا روایتی که از کردها، عرب‌ها، ترک‌ها و بلوچ‌ها در نسبت با اقتصاد، سیاست و ایران وجود دارد باید زیر سوال برود و از نو تعریف شود.برخی سوالات را باید هزاران بار پرسید؛ جامعه از چه چیزی رنج می‌کشد؟ نابرابری،‌ تبعیض نظام‌مند و بی‌عدالتی چطور بر گوشه گوشه‌ی زندگی ما سایه انداخت؟ بزرگ‌ترین تحول به زعم من،‌ آنجایی به وجود خواهد آمد که افراد به درک درستی از مزایایی که داشته‌اند برسند، مزایایی که مناسبات اجتماعی متاثر از ساختار قدرت به ایشان داد. تحلیل تبعیض باید از آنجا شروع شود.

@LifeBeforeUs


خامنه‌ای به صراحت گفت جمهوری اسلامی آماده بود برای نجات اسد و ادامه کشتار و سرکوب در خیابان‌ها و زندان‌هایش، نیرو و سلاح به سوریه بفرستند، آمریکا و اسرائیل نگذاشتند!

علی خامنه‌ای: «اینجا به من گفتند همه امکاناتی که برای سوری‌ها لازم است ما آماده کرده‌ایم. آماده‌ایم که برویم. آسمان‌ها بسته بود، زمین بسته بود، رژیم صهیونیستی و آمریکا هم آسمان سوریه را بستند هم راه‌های زمینی را بستند، امکان نداشت.»




امیدوارم "نحسی" این سال، با ساقط کردن جمهوری اسلامی و سقط شدن علی خامنه‌ای کامل شود.


بی‌آن‌که یک کلمه درباره بمب‌های بشکه‌ای، زندان‌ها، اعدام‌های دسته‌جمعی، شکنجه‌های قرون وسطایی و زندانیانی که ده‌ها سال بی‌گناه زندانی بودند سخنی بگویند، ساعت‌ها از منظر "منافع ایران" درباره سوریه تحلیل می‌بافند.
چنان از انسانیت تهی شده‌اند که نمی‌توانند یک لحظه از دید آن زندانی‌ها وقایع را ببینند.


پارِسیا | Parrhèsia dan repost
ابو محمد الجولانی، رهبر گروه اسلام‌گرای حیات تحریر الشام (HTS)، پس از جدایی از القاعده و داعش، در سخنی بی‌سابقه اعلام کرده است که سازمانش را منحل خواهد کرد. او بی‌پرده نشان داده که رؤیای جانشینی بشار اسد را در سر می‌پروراند، اما همچنان زوایای پنهان و ابهامات زیادی درباره او وجود دارد.

تنها آن ریش سیاه که حالا کمی کوتاه‌تر و مرتب‌تر شده، از ظاهر او ثابت باقی مانده است. اما لباس‌هایش، همانند آفتاب‌پرستی که با هر محیط هم‌رنگ می‌شود، به‌طرز شگفت‌انگیزی دستخوش دگرگونی‌اند.

در گذر زمان، از ویدئویی به ویدئوی دیگر، او با ظاهرهایی متفاوت دیده شده است: روزی با عمامه‌ای سفید و باوقار که یادآور اسامه بن لادن بود؛ روزی دیگر با کلاه ضخیم پشمی و یونیفرم سیاه جهادی‌ها، زمانی که رهبری جبهه النصره، شاخه سوری القاعده، را برعهده داشت. گاهی او را در یونیفرم خاکی‌رنگی دیده‌اند که از پله‌های قلعه باشکوه حلب بالا می‌رود، در برابر دوربین‌ها، تا فتحش را به رخ جهان بکشد.

اما این تغییر ظاهر به اینجا ختم نمی‌شود. او در دیدار با خبرنگاران غربی، با کت‌وشلواری رسمی ظاهر شد، گویی که می‌خواهد نقش سیاستمداری مدرن را ایفا کند. پژوهشگری فرانسوی که سال‌هاست به در حوزه مطالعات سوریه کار می‌کند، می‌گوید: «به نظر می‌رسد که او این‌روزها سبک ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین را برگزیده، شاید هم از شبکه‌های اجتماعی الهام گرفته است.»

در خاورمیانه، جایی که لباس افراد بیش از آنکه صرفاً پوششی باشد، بازتابی از شخصیت و اهداف آنان است، تغییرات ظاهری ابو محمد الجولانی موضوع بحث‌های بسیاری شده است.

تحولات در پیام و تاکتیک

در سال ۲۰۲۱، نخستین تصویر او با لباسی غربی، در مصاحبه‌ای با شبکه PBS آمریکا، سر و صدای بسیاری در رسانه‌های عربی بر پا کرد. این تصویر، سؤالاتی برانگیخت: آیا این تغییر ظاهر، خداحافظی با جهاد است؟ یا تلاشی برای نزدیک شدن به غرب؟

چندی پیش، این بحث‌ها با اظهاراتی غافلگیرکننده از سوی او دوباره شعله‌ور شد. او اعلام کرد که تمامی نیروهای حیات تحریر الشام و دیگر گروه‌های شورشی، مناطق غیرنظامی را ترک خواهند کرد. او همچنین وعده داد که گروهش، در صورت دستیابی به پیروزی، منحل خواهد شد تا زمینه برای ایجاد نهادهایی جدید فراهم شود؛ نهادهایی که نمادی از جامعه متکثر سوریه باشند.

او در مصاحبه‌ای با PBS گفته بود: «زمانی که انتفاضه دوم رخ داد، ۱۷ یا ۱۸ سال داشتم. آن روزها، به این فکر می‌کردم که چگونه می‌توانم وظیفه‌ام را در دفاع از مردمی که زیر ستم اشغالگران هستند، به انجام برسانم.»

از دمشق تا میدان جهاد

احمد حسین الشرح، که امروز با نام ابو محمد الجولانی شناخته می‌شود، در سال ۱۹۸۲ در درعا، شهری در جنوب سوریه، زاده شد؛ شهری که بعدها به «مهد انقلاب سوریه» معروف شد. او دوران کودکی خود را در عربستان سعودی گذراند، جایی که پدرش به‌عنوان مهندس نفت کار می‌کرد. خانواده‌اش سپس به دمشق نقل مکان کردند و احمد نوجوانی‌اش را در محله مرفه مزه سپری کرد. در همان سال‌ها، تحصیلاتی عالی در زبان عربی داشت که بعدها در اردوگاه‌های جهادی، به او جایگاهی ویژه بخشید.

انتفاضه دوم در سال ۲۰۰۰، برای او نقطه آغازین رادیکالیزه شدن بود. اما حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، او را از دانشگاه دمشق به میدان جنگ کشاند. او با اتوبوسی ساده، رهسپار بغداد شد و پیش از سقوط این شهر به دست نیروهای آمریکایی، به آنجا رسید. در موصل، به گروهی جهادی به نام «سرایا المجاهدین» پیوست و نخستین درس‌های جنگ را از آنان آموخت.

شکاف‌ها و تغییر ایدئولوژی

در سال ۲۰۱۲، او جبهه النصره را تأسیس کرد و رهبری آن را برعهده گرفت. اما در سال ۲۰۱۳، وقتی ابوبکر البغدادی، رهبر دولت اسلامی، خواست النصره را با داعش ادغام کند، الجولانی مخالفت کرد و به جای او، با ایمن الظواهری، رهبر القاعده، بیعت کرد. این تصمیم، منجر به شکاف‌های عمیقی در میان گروه‌های جهادی شد.

در سال ۲۰۱۶، او با القاعده نیز قطع رابطه کرد و تغییراتی بنیادین در ایدئولوژی خود ایجاد کرد. در مصاحبه‌ای با الجزیره قطر، او اعلام کرد: «جبهه النصره هیچ برنامه‌ای برای هدف قرار دادن غرب ندارد.»

اداره ادلب

از سال ۲۰۱۷، حیات تحریر الشام تحت رهبری الجولانی، کنترل استان ادلب را در دست گرفت. او حکومتی موازی با دولت دمشق تأسیس کرد، با پلیس، نهادهای اقتصادی و حتی دولتی که «دولت نجات» نامیده شد. اما جامعه مدنی در این منطقه تحت فشارهای فراوان قرار گرفت؛ از جمله بازداشت‌ها، شکنجه‌ها و حتی ترورهایی همچون قتل رائد فارس، یکی از چهره‌های برجسته انقلاب سوریه.

آینده‌ای نامشخص

ابو محمد الجولانی اکنون آشکارا نشان داده که در پی جایگزینی بشار اسد است.


Iran International ایران اینترنشنال dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
در پی اظهارات دبیر کل حزب‌الله لبنان مبنی بر میلیون‌ها دلار کمک جمهوری اسلامی به آسیب دیدگان جنگ لبنان، شهروندان با اشاره به نیازهای معیشتی در داخل ایران از عملکرد حکومت انتقاد کردند.

گفت‌وگو با شاهد علوی، ایران اینترنشنال
@iranintltv


مزدک آذر - نشر مطالب dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
نسخه کامل مصاحبه آرین.تی.وی با مزدک آذر درباره اتفاقات اخیر در #سوریه و پیشروی نیروهای اسلامیست و تروریست مخالف حکومت سرکوبگر بشار اسد.

پرسش اول: از نظر شما ماجرای این روزهای پیشروی نیروهای ضد بشار در سوریه از چه منشایی آب میخورد؟ کدام اهداف استراتژیک پشت این اتفاقات است؟
پرسش دوم:
برخی از ایرانی ها مطرح میکنند که اتفاقی که در سوریه می افتد به ما ربطی ندارد و ما باید مشغول مبارزه خودمان علیه ج.ا باشیم. تا چه حد این موضع درست است؟

پرسش سوم:
با توجه به اینکه نیروهایی چون تحریر الشام و ارتش سوریه آزاد و متحدینشان که در حال پیشروی هستند مخالف بشار و مخالف ج.ا هستند آیا این موضع برخی نیروهای سیاسی ایرانی درست است که از پیشروی این نیروهای ضد بشار اظهار شادمانی کنند؟


مصاحبه آنلاین - دوم دسامبر 2024
این ویدئو بخشی از برنامه "نگاه سوم" به مجری گری دیاکو مرادی است. در این برنامه دو مهمان دیگر هم حضور داشتند. نسخه کامل این برنامه در کانال یوتیوبی آرین.تی.وی موجود است.

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.