سنت آنلاین


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


پایگاه اطلاع‌رسانی اهل‌سنت| عین العلوم گشت
www.sunnatonline.org
اینستاگرام:
https://instagram.com/sunnatonline
یوتیوب:
http://www.youtube.com/@sunnatonline_fa
آپارات:
https://www.aparat.com/sunnatonline
ارتباط با ما:
@mysunnatonline

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🌐 یازدهمین همایش سیرهٔ نبوی با محوریت «رسول‌الله ﷺ، الگوی کامل و معلم بشریت» برگزار می‌شود

مدرسهٔ علوم دینی فاروقیه زاهدان با همکاری انجمن سیرهٔ نبوی دارالعلوم زاهدان یازدهمین همایش سیرهٔ نبوی را به‌همراه مسابقهٔ دلنوشته و کتابخوانی برگزار می‌کند.

مکان: مدرسهٔ فاروقیه زاهدان
زمان همایش: چهارشنبه، ۲۱ آذرماه ۱۴۰۳


👈🏻 سنت‌آنلاین| پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی اهل‌سنت| عین العلوم گشت
🆔 t.me/Sunnatonline


پنجاهمین همایش دانش‌آموختگان عین العلوم گشت

2k 0 14 3 17

کانال رسمی استاد عبدالحکيم سيدزاده dan repost
#توئیت
⭐️بلوچ مرزدار!
در واقع پاسداران مرزی ایران در حدود بلوچستان از گذشته تاکنون قوم بلوچ بوده و هستند.
اگر بلوچ نقش اساسی در مرزداری ایفاء نمی‌کرد، ایران تا کرمان محدود می‌شد.

✍️ عبدالحکیم سیدزاده

◀️ کانال رسمى استاد عبدالحکيم سيدزاده
🆔 https://t.me/molanasayedzadeh
🆔 https://chat.whatsapp.com/CRkRVI6yQq0Jdtb83hdwSp


🔹باید به نحوی عمل کنیم که مجامع جهانی و احساسات مردم دنیا علیه ملت و کشور تحریک نشوند
امام‌جمعه زاهدان افزودند: بنده بسیار تعجب می‌کنم که بعضی‌ها از برانگیخته‌شدن احساسات مردم دنیا هیچ پروایی ندارند؛ درحالی‌که باید همواره مواظب باشیم و سخن و عملکردی داشته باشیم که مجامع بین‌المللی و حقوق بشری و احساسات مردم دنیا علیه ملت و دولت و کشور ما تحریک نشوند.
ایشان خاطرنشان ساختند: الله تعالی خطاب به حضرت موسی و هارون علیهماالسلام فرموده است که در مقابل فرعون با نرمی و حکمت سخن بگویید. امروز نیز ما باید در مقابل فرعون‌های زمان از ادبیات نرم و حکمیانه استفاده کنیم. ملت ایران انقلاب کرده و ملتی انقلابی است، اما معنای انقلاب این نیست که سخنان پرخاشگرانه و تند بزنیم و همواره گرفتار جنگ و درگیری باشیم، بلکه به این معناست که در اخلاق و عملکرد و اقتصاد و معیشت «تحول» بیاید. بزرگترین انقلاب «انقلاب اخلاقی» است.

🔹حکمت و تدبیر صحیح می‌تواند جلوی بروز جنگ و تحریم‌های بیشتر را بگیرد
مولانا عبدالحمید تصریح کردند: با توجه به اتفاقات اخیری که در دنیا رخ داده است، احساس ما آن است که مشکلات و تحریم‌های شدیدتر و بیشتری در آینده متوجه کشور خواهد شد. لذا توصیۀ دلسورانه ما به مسئولان آن است که احساسی برخورد نکنند، بلکه واقع‌گرایانه تدبیر کنند و واقعیت‌ها را مدنظر داشته باشند.
ایشان گفتند: ملت ایران اکنون در شرایطی قرار دارد که از وضعیت قرمز هم گذشته و تحمل تحریم و سختی بیشتر را ندارد. حکمت و تدبیر صحیح و درست می‌تواند جلوی بروز جنگ و تحریم‌های بیشتر را بگیرد.

🔹به دولت پزشکیان در عرصۀ سیاست خارجی اختیارات بیشتری داده شود
امام‌جمعه زاهدان در ادامه گفتند: البته جای خوشحالی است که اخیرا ادبیات مسئولان در راستای مقابله‌ با نقشه‌ها و توطئه‌های دشمنانی است که دنبال تشدید تحریم‌ها علیه ملت ایران هستند.
ایشان خاطرنشان ساختند: درخواست ما آن است که به دولت دکتر پزشکیان اختیارات بیشتری در عرصۀ سیاست‌های خارجی داده شود تا بتواند با تدبیر لازم و تعامل و مدارا با دنیا مشکلات را حل کند. ما باید اهل مدارا باشیم و با جهانیان تعامل کنیم؛ این یک دستور قرآنی است و با فرهنگ و تمدن ایرانی هم مطابقت دارد.

🔹اروپایی‌ها و مجامع جهانی «مسیر اشتباه گذشته» را تکرار نکنند
مولانا عبدالحمید در بخش دیگری از سخنان‌شان در مراسم نماز جمعه زاهدان، «اشغال فلسطین توسط اسرائیل» را دلیل اصلی منازعات طولانی‌مدت در خاورمیانه و دنیا عنوان کردند و گفتند: توصیۀ ما به جهانیان آن است که راه‌های اشتباه گذشته را تکرار نکنند. بنده به صراحت می‌گویم که غربی‌‌ها و بسیاری از مجامع جهانی و بین‌المللی مسیر اشتباهی را می‌پیمایند. تمام خصومت‌ها و منازعات هفتادساله در خاورمیانه ازجمله ادامۀ اشغال و تجاوزهای اسرائیل در فلسطین و غزه، بر همین مسیر اشتباه قرار دارند.
ایشان افزودند: تحلیل و آسیب‌شناسی صحیح و درست آن است که تروریزم بین‌الملل و ناامنی‌های موجود در خاورمیانه و بسیاری دیگر از نقاط دنیا به اختلافات و منازعاتی برمی‌گردند که بیش از هفتاد سال است در سرزمین فلسطین در جریان است. آمریکایی‌ها و کشورهای خاورمیانه نیز در این میان هزینه‌های زیادی داده‌اند زیرا بر مسیر صحیح حرکت نکرده‌اند.

🔹بهترین راه‌حل توقف منازعات خاورمیانه «پایان اشغالگری اسرائیل» و «تشکیل حکومت مستقل فلسطین» است
امام‌جمعه زاهدان تصریح کردند: مسیر صحیح برای تمام طرف‌ها، اعم از حامیان اسرائیل و حامیان فلسطین، آن است که به‌جای احساسات، تلاش کنند اسرائیل به اشغالگری و تجاوز خود پایان دهد و فلسطینی‌ها بتوانند کشور و حکومت مستقل خود را داشته باشد. اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها باید به اسرائیل فشار بیاورند تا حق فلسطینی‌ها را به آنها بازگرداند و تمام دنیا نیز باید دولت فلسطین را به رسمیت بشناسد.
ایشان افزودند: این مسیر به نفع تمام کشورهاست و می‌تواند امنیت خاورمیانه و تمام دنیا را تامین کند. با این روش شکایتی که در خصوص «نیروهای نیابتی» وجود دارد نیز به پایان می‌رسد، زیرا وجود این نیروهای نیابتی در راستای همین اختلافات است و اگر اختلافات حل شوند دیگر نیازی به این گروه‌ها و نیروها نیست.

🔹 امنیت و آرامش استان باید حفظ شود
مولانا عبدالحمید در پایان سخنان‌شان «حفظ امنیت استان سیستان‌وبلوچستان» را مورد تاکید قرار دادند و گفتند: متاسفانه اخیرا ناامنی‌ها و مشکلاتی در استان به‌وجود آمده است. توصیۀ بنده به همه آن است که از امنیت استان و منطقه پاسداری کنند.
ایشان افزودند: استان ما باید امن باشد و اگر کسی مطالبه و خواسته‌ای دارد از راه گفت‌وگو پیگیری کند. همه باید به اظهارنظر و انتقادهای سازنده اکتفا کنند و استان ما باید آرامش بیشتری پیدا کند. بنده تاکید می‌کنم که همه امنیت منطقه را حفظ کنند و داخل مرزها شاهد ناامنی نباشیم.

🆔 t.me/Sunnatonline


🕌مولانا عبدالحمید در مراسم نماز جمعه زاهدان:
🔷ملت ایران تحمل تحریم‌های بیشتر را ندارد
🔷به دولت پزشکیان در عرصۀ سیاست خارجی اختیارات بیشتری داده شود


شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید امروز (25 آبان 1403) در مراسم نماز جمعه زاهدان، ضمن توصیۀ مسئولان به «استفاده از ادبیات نرم و حکیمانه» و «تعامل و مدارا با جهانیان»، گفتند: ملت ایران تحمل تحریم‌های بیشتر را ندارد و حکمت و تدبیر صحیح و درست می‌تواند جلوی بروز جنگ و تحریم‌های بیشتر را بگیرد.
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان همچنین ضمن ابراز خرسندی از ادبیات سیاسی دولتمردان دولت کنونی، خواستار «افزایش اختیارات دولت پزشکیان در عرصۀ سیاست خارجی» شدند.

🔹بدترین گفتار و کردار آن است که سبب تنفر مردم از دین بشود
به گزارش سنت‌آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید در ابتدای سخنان‌شان در این مراسم بر اجتناب از هر گفتار و کرداری که منجر به «بدبینی و تنفر انسان‌ها نسبت به دین» می‌شود تاکید کردند و گفتند: بدترین گفتار و کردار آن است که غیرمنصفانه و ظالمانه باشد و انسان‌ها را از الله تعالی دور کرده و مردم را نسبت به دین بدبین و متنفر بگرداند. در حدیث آمده است که دو صحابی نماز جماعت صبح و عشا را طولانی امامت کرده بودند که این موضوع اعتراض برخی از نمازگزاران را به دنبال داشت. رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وسلم از این اقدام دو صحابی چنان عصبانی شدند که پیش از این آنگونه عصبانی نشده بودند؛ چنان‌که در خطبه‌ای به‌صورت اشاره به این موضوع پرداختند و در جمع صحابه فرمودند: «إنَّ مِنكُم مُنَفِّرِينَ»؛ «بعضی از شما مردم را از دین متنفر می‌کنند.»
ایشان در ادامه افزودند: مهم است که ما با عملکرد خودمان مردم را از دین متنفر نکنیم، بلکه با اخلاق و عملکرد صحیح و محبت‌آمیز و حفظ حرمت مردم، انسان‌ها را به سوی دین الهی دعوت بدهیم. اسلامی حقیقی نیز همین است که رفتار و کردار و گفتار ما عادلانه و منصفانه باشند. دروغ نگوییم؛ زیرا دروغ بزرگترین انحراف در سخن و یک گفتار غیرمنصفانه است.

🔹علما، مسئولان و عموم مردم مراقب گفتار و کردارشان باشند
🔹ایجاد بدبینی نسبت به دین «بزرگترین ظلم» و «جرمی نابخشودنی» است

مولانا عبدالحمید گفتند: گفتار و سخنان هر کدام از ما به‌عنوان مسلمان تاثیر دارد. اگر یک ایرانی در دنیا سخن منصفانه‌ای بگوید و عملکرد منصفانه‌ای داشته باشد این سبب خوشحالی و سربلندی تمام ما ایرانیان می‌شود، اما اگر یک هم‌لباس و هم‌‎وطن ما مرتکب ظلم بشود؛ راهبندانی کند، بی‌انصافی کند، گروگانگیری کند، مرتکب قتل بشود و کار خلافی انجام بدهد بزرگترین ظلم را در حق ما مرتکب شده است و چنین فردی به ضرر ما است، زیرا بر خلاف اخلاق اسلامی و انسانی رفتار کرده‌ است.
ایشان افزودند: اگر یک فردی که خودش را مسلمان می‌نامد و اهل مسجد و نماز و عبادت است، اخلاق و عملکرد درستی داشته باشد سبب خوش‌بینی انسان‌ها نسبت به دین و هدایت آنها می‌شود، اما اگر عملکرد بدی داشته باشد سبب بدبینی مردم نسبت به دین می‌شود؛ حتی اگر نماز شب بخواند و هر سال به حج برود. لذا همۀ ما اعم از علما و مسئولان و عموم مردم باید مواظب گفتار و کردار خودمان باشیم و به نحوی عمل نکنیم که سبب بدبینی مردم از دین اسلام و پیامبر اکرم و صحابه و اهل‌‍بیت بشود و این بزرگترین ظلم و جرمی نابخشودنی است.

🔹خودکشی در کشور افزایش یافته است
مولانا عبدالحمید در ادامۀ سخنان‌شان از «افزایش خودکشی» در کشور اظهار تاسف کردند و گفتند: متاسفانه اخیرا خودکشی در کشور افزایش یافته است. باید توجه داشته باشیم که دین اسلام دین رحمت و پیامبر اسلام پیامبر رحمت است. نباید عملکرد انسان‌ها چنان سبب بیزاری شخص از دین و زندگی بشود که دست به خودکشی بزند و یا عمل کفرآمیز و خلافی انجام بدهد.
ایشان ادامه دادند: ما مسلمانان نیز احکام و دستورات اسلام را اگرچه صحیح و درست هم باشند، باید به روشی تبلیغ و اجرا کنیم که در جامعه نفرت و انزجار به‌وجود نیاورد. نباید به نحوی عمل کنیم که کفر مردم را دربیاوریم. اوایل انقلاب گروهی از طرفداران انقلاب اقدام به هواپیماربایی کرده بودند. بنیانگذار جمهوری اسلامی از این اقدام به شدت ناراحت شدند و گفتند چرا کاری انجام می‌دهند که احساسات مردم دنیا را برانگیخته کرده و جهانیان را از ما متنفر می‌گرداند!👇🏽


🌐 مراسم تشییع‌ جنازهٔ شهدای حادثه تروریستی بم‌پشت برگزار شد

سنت‌آنلاین| مراسم تشییع‌ جنازۀ پنج شهید حادثهٔ تروریستی بخش بم‌پشت شهرستان سراوان، صبح امروز سه‌شنبه (۲۲ آبان ۱۴۰۳) در شهر سیرکان برگزار شد.

به گزارش سنت‌آنلاین، در این مراسم که با حضور جمع کثیری از مردم اعم از علما، فرهنگیان، معتمدین، مسئولین و عموم مردم برگزار شد.
نماز جنازهٔ این شهدا به امامت مولانا سید عبدالحکیم سیدزاده، استاد حدیث و تفسیر و معاون آموزشی عین‌العلوم گشت، اقامه شد.

گفتنی‌ست این پنج شهید شامگاه یکشنبه ۲۰ آبان در حال اقامهٔ نماز ترور شدند. پایگاه اطلاع‌رسانی سنت‌آنلاین ضمن محکومیت این جنایت، خواستار برخورد با عوامل آن است.

👈🏻 سنت‌آنلاین| پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی اهل‌سنت| عین العلوم گشت
🆔 t.me/Sunnatonline
🆔 https://whatsapp.com/channel/0029VaEpXY2CBtxHCDZeNe3Q


💠 وفاق ملی و انتظارات جامعه

✍🏼عبدالحکیم سالارزهی

🔘 «وفاق‌ ملی» تنها تركیب كلیدی، مؤثر و دلنشینی بود كه جناب دكتر مسعود پزشكیان در مراسم تحلیف از آن برای تشكیل كابینه‌اش بهره‌برداری كرد. پس از انتشار لیست وزرا، عده‌ای گفتمان «وفاق ملی» را به دلیل عدم حضور اقوام و مذاهب در كابینۀ دولت، به «وفاق جناحی» تعبیر کردند. در این میان، عدم حضور اهل‌سنت در كابینۀ دولت، خبرساز شد؛ زیرا اهل‌سنت نقش سرنوشت‌سازی را در پیروزی دكتر پزشكیان ایفا كرده بود. رئیس دولت چهاردهم در كارزار انتخاباتی‌اش با این جمله كه: «شعار نمی‌دهم، عمل می‌كنم» توانست توجه گستردۀ اقوام، مذاهب و گرایش‌های میانه‌رو و معتدل جامعه را جلب كند.
🔘 پس از پیروزی دكتر پزشكیان در انتخابات، برخی انتظار داشتند رئیس‌جمهور باید جسارت بیشتری به خرج می‌داد و در نخستین اقداماتش به گفتمان «وفاق ملی» تحقق می‌بخشید. برخی دیگر بر این باور بودند كه باید به رئیس‌جمهور فرصت داد زیرا ایشان قادر است با درایت و «نگاه ملی» از ظرفیت نُخبگان به نحو شایسته استفاده نماید. بنابراین، بهره‌گیری از ظرفیت‌ نیروی‌های متخصص و اثرگذار، فارغ از هر نوع ملاک مذهبی، عقیدتی و نژادی، زمینه‌ساز رشد و توسعه پایدار می‌شود و به بدبینی‌های دیرینه پایان می‌بخشد.
🔘 قابل یادآوری است، در عصر نورانی نبوت حضرت محمد صلی‌الله علیه و سلم، سلمان فارسی با تبار ایرانی در مقام «مشاور ارشد» قرار می‌گیرد و هنگام محاصرۀ شهر مدینه، بنا بر مشورت سلمان رضی‌الله عنه، خندق‌هایی در مناطق آسیب‌پذیر شهر حفر می‌شود. پیامبر فرمودند: «سلمان از ما اهل‌بیت است». بلال حبشی رضی‌الله عنه غلام آزاد شده، در مقام مؤذن اسلام قرار می‌گیرد. در جوامع پیشرفته، استفاده از علوم و دانش، مهارت و تجربۀ انسان‌های توانمند و متعهد، نوعی مباهات به شمار می‌رود. به‌طور مثال، خانم ساره امیری وزیر علوم پیشرفته، رئیس سازمان فضایی و نایب‌رئیس مأموریت مریخ امارات متحده عربی با اصالت ایرانی از منطقۀ بلوچستان، برای ایرانیان خوشنامی به ارمغان می‌آورد. این زن بلوچ نیز در زمرۀ 50 دانشمند برتر جوان در سطح بین‌المللی شناخته شده است.
🔘 در ایران اما پس از گذشت بیش از چهار دهه از عمر انقلاب، رئیس دولت چهاردهم توانست در اقدامی بی‌سابقه از ظرفیت‌ اهل‌سنت و اقوام در مناصب معاون و مشاور رئیس‌جمهور و معاون وزیر استفاده كند و با انتصاب استاندارانی بومی از میان اقوام و مذاهب در خوزستان، كردستان و بلوچستان، طلسم و تابوی 45 ساله را بشكند. استمرار روند به‌كارگیری نیروهای متعهد و توانمند، موجب افزایش امید بین اقوام، مذاهب و گرایش‌های مختلف ایرانی می‌شود و به كاهش و رفع تبعیض‌ها و محرومیت‌ها كمک می‌كند.
🔘 پیگیری مجوز ساخت مسجد برای اهل‌سنت در تهران، از مطالبات مهم مردمی به شمار می‌رود كه از بدو انقلاب تاكنون جریان داشته است. اگر رئیس‌جمهور محترم بتواند در حل مشكل مسجد اهل‌سنت تهران موفق عمل كند، این امر موجب «اعتلای ملی» می‌شود و به اعتبار كشور در سطح جهان می‌افزاید.
دستور دیگر جناب دكتر پزشكیان به وزرای كابینه‌اش در بهره‌گیری از ظرفیت‌ نیروهای شایسته و متخصص فارغ از رنگ، نژاد و مذهب، نیز امیدواركننده است اما مهم‌ترین بحث، اجرایی شدن این فرمان است. سرمایه‌گذاری در نیروی انسانی كارآمد و نُخبه یكی از موثّرترین راه‌های رشد و توسعه به‌شمار می‌رود. بدیهی است، كشف و شناخت توانمندی‌ها، تغییر «الگوی مدیریتی» و تلاش برای رشد فكری افراد جامعه، باعث تربیت نیروی انسانی اثرگذار می‌گردد. دولت جناب دكتر پزشكیان می‌تواند این مهم را با فراست بیشتری دنبال كند كه اعتماد به نیروهای متعهد در پست‌های كلان مدیریتی موجب می‌شود تا قدرشناسی و «افزایش انگیزه» در تار و پود جامعه تنیده شود؛ این هدف‌گذاری، تفویض اختیار را به منصۀ ظهور می‌رساند.
تدوین استراتژی‌های رقابتی، ایجاد «تفاهم اندیشه»، «انضباط فكری» در مدیریت كشور و «توسعۀ بومی» بر اساس ارزش‌ها و اولویت‌های استانی، با برنامه‌ریزی‌ دقیق، قابل اجرا است و سبب اعتلا و پویایی می‌شود.
🔘 حال اگر به مسائل مشروح این نوشتار با امعان‌نظر و سابقۀ ذهنی تاریخ، به‌دور از تعصب، جامۀ عمل بپوشانیم شاید بار دیگر شاهد شكوفایی فرهنگ و تمدن اسلامی-ایرانی در این مرز و بوم باشیم. از آنجا كه برانگیختن تعصب و عصبیت از مرموزترین سلاح دشمن در عقب‌ماندگی جوامع شناخته شده است، اگر به نحو شایسته و بایسته با این عامل برجسته و عیان مبارزه نكنیم امكان دارد بازهم دشمن با همین ابزار و سلاح، هستی‌مان را به یغما برد و به منظور اجرای نقشه‌های شوم علیه خاک وطن، به هر دری متوسل شود./ روزنامۀ «اعتماد»- یکشنبه، 20 آبان ماه 1403


👈🏻 سنت‌آنلاین| پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی اهل‌سنت| عین العلوم گشت
🆔 t.me/Sunnatonline
🆔 https://whatsapp.com/channel/0029VaEpXY2CBtxHCDZeNe3Q


🔹مردم کشور و استان نسبت به تداوم بعضی از سیاست‌های گذشته حساس‌اند؛ این سیاست‌ها باید تغییر پیدا کنند
شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید در بخش پایانی سخنان‌شان در مراسم نماز جمعه زاهدان گفتند: موضوعی که بنده در اینجا فقط به آن اشاره می‌کنم و زیاد آن را باز نمی‌کنم آن است که مسئولان کشور و مخصوصا دولت جناب آقای پزشکیان توجه داشته باشند که بعضی از مسائل و سیاست‌ها هستند که مردم در سطح کشور و همچنین در این استان نسبت به آنها حساس‌اند.
ایشان تاکید کردند: بعضی سیاست‌ها از ابتدای انقلاب وجود داشته‌اند و هیچ تغییری هم در آنها ایجاد نشده است؛ درحالی‌که حاکمیت و مردم از این سیاست‌ها متضرر شده‌اند. این سیاست‌ها باید متوقف شده و تغییر پیدا کنند. تغییر این سیاست‌‌ها به نفع حاکمیت و ملت است. نظام و دولت مطمئن باشند اگر به خواسته‌های مردم تن بدهند ضرر نمی‌کنند.
مولانا عبدالحمید تصریح کردند: بنده تاکید می‌کنم که «خدامحوری» و «مردم‌محوری» بسیار مهم است و ما باید این دو محور را با چنگ و دندان نگهداریم و مواظب باشیم که «خدا» و «مردم» را از دست ندهیم.


👈🏻 سنت‌آنلاین| پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی اهل‌سنت| عین العلوم گشت
🆔 t.me/Sunnatonline
🆔 https://whatsapp.com/channel/0029VaEpXY2CBtxHCDZeNe3Q


🔹مردم سیستان‌وبلوچستان با همدلی و همبستگی و حمایت از استاندار، مشکلات استان را حل کنند
امام‌جمعه زاهدان گفتند: انتصاب استاندار بومی فرصتی برای مردم استان است تا با همدلی و همبستگی و حمایت از استانداری که از خودشان است و اختیارات ویژه‌ای هم به ایشان داده شده و می‌شود، مشکلات استان را حل کنند. دیدگاه بنده آن است که این انتصاب و انتصاب‌های دیگری که در استان و کشور قرار است انجام شوند در ایجاد وحدت و همدلی مردم بسیار تاثیرگذار هستند.
ایشان خاطرنشان کردند: مردم سیستان‌وبلوچستان در کنار هم هستند و ما در این استان یکی هستیم و بلوچ و سیستانی و شیعه و سنی نداریم. مهم آن است که مردم استان با همدیگر همدلی و همبستگی داشته باشند و در کنار هم بتوانند مشکلات پیچیدۀ استان را حل کنند و به سمت پیشرفت و فضای صمیمی حرکت کنند. امیدواریم «رفع ‌تبعیض» که گام‌هایی هم از سوی دولت در این راستا برداشته شده است، صورت بگیرد و دولت آقای پزشکیان همان‌طور که وعده داده است تبعیض‌ها را از زنان و اقوام و مذاهب بردارد.

🔹سیستان‌وبلوچستان در مسائل اقتصادی نیاز به «توجه ویژه» دارد
امام‌جمعه زاهدان در بخشی دیگری از سخنان به سفر وزیر اقتصاد و دارایی، دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور و سرپرست گمرک ایران به سیستان‌وبلوچستان اشاره کردند و ضمن خوشامدگویی به این مسئولان، گفتند: مردم سیستان‌وبلوچستان از لحاظ اقتصادی و معیشت بیشتر از سایر نقاط کشور رنج می‌برند. در گمرکات این استان نیز هزینه‌‌ها بسیار بالا و تسهیلات بسیار کم هستند.
ایشان تصریح کردند: درخواست ما آن است که در مسائل اقتصادی به تمام کشور توجه بشود، اما به‌خاطر مشکلات خاصی که در استان سیستان‌وبلوچستان وجود دارد به این استان توجه ویژه‌ای صورت بگیرد. در گمرکات و مناطق آزاد تجاری که در استان هستند برای مردم تسهیلات درنظر گرفته شود و منافع مردم مدنظر قرار گیرد.
مولانا عبدالحمید افزودند: در مناطق ساحلی و مناطق آزاد و معادن بزرگی که در استان فعالیت می‌کنند، باید منافع بومی‌ها در اولویت قرار گیرد. منافع کشور و افراد و شرکت‌هایی که در این مناطق و معادن فعالیت می‌کنند هم مدنظر قرار گیرد، اما این‌طور نباشد که تمام منافع به جیب یک شرکت و افراد خاص برود و ضرر و زبان آن برای مردم منطقه باقی بماند.
خطیب جمعه زاهدان افزودند: مرزها نیز باز شوند و مسئولان نگران امنیت نباشند و دغدغه‌های امنیتی نداشته باشند بلکه دغدغۀ مردم را داشته باشند. قدم‌هایی که به سمت مردم برداشته می‌شوند سبب برقراری و حفظ امنیت می‌شود. قبلا برای برقراری امنیت روش‌های دیگری تجربه شده است، اما جلب رضایت مردم برای برقراری و حفظ امنیت نتیجه‌بخش است.

🔹مردم و مأموران باید از امنیت پاسداری کنند
مولانا عبدالحمید در ادامه بر «حفظ امنیت» تاکید کردند و گفتند: بنده اطمینان دارم که استان سیستان‌وبلوچستان به سمت امنیت در حرکت است. ناامنی و کشتن انسان‌ها به نفع هیچ‌کسی نیست و حاکمیت و دولت و مردم از امنیت سود می‌برند.
ایشان تاکید کردند: مردم و مأموران و تمام اقشار باید از امنیت پاسداری کنند. مأموران باید مواظب باشند در جاده‌ها و شهرها فرد بی‌گناهی توسط آنها کشته نشود و مردم هم باید از امنیت استان پاسداری کنند تا به مأمور و هیچ‌کس دیگری تعرضی صورت نگیرد. اگر کسی مشکلی دارد آن را از طریق قوانین کشوری و بین‌المللی و شرعی و از راه‌های عرفی و متعارف پیگیری کند.

🔹انتظار داریم سیستان‌وبلوچستان به‌جای «منطقۀ امنیتی و قرارگاهی»، یک «منطقۀ کارگاهی» باشد
مولانا عبدالحمید تصریح کردند: انتظار ما آن است که سیستان‌وبلوچستان به‌جای منطقۀ امنیتی و قرارگاهی، یک منطقۀ کارگاهی باشد و با ایجاد کارگاه و کارخانه در استان زمینۀ اشتغال برای مردم فراهم شود. با توجه به شناخت و تجربه‌ای که بنده نسبت به این استان دارم می‌گویم که شما در راستای منافع مردم گام بردارید و نگران امنیت نباشید و مطمئن باشید که مردم خودشان امنیت را نگهداری خواهند کرد.👇🏽


🕌مولانا عبدالحمید در مراسم نماز جمعه زاهدان:
🔷 حمایت دموکرات‌ها از کشتار بی‌رحمانۀ اسرائیل در غزه و لبنان سبب شکست‌شان در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا شد

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، دیروز (18 آبان 1403) در مراسم نماز جمعه زاهدان، با اشاره به پیروزی دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست‌جمهوی آمریکا، «حمایت دموکرات‌ها از اسرائیل در کشتار بی‌رحمانۀ زنان و کودکان و افراد بی‌دفاع در غزه و لبنان» را دلیل اصلی شکست دموکرات‌ها در این انتخابات دانستند.
به گزارش سنت‌‌آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید گفتند: دموکرات‌ها که چهار سال قبل موفق به شکست دونالد ترامپ، کاندیدای جمهوریخواهان شده بودند، در انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر آمریکا شکست خوردند و جمهوریخواهان به پیروزی رسیدند. پیروزی جمهوریخواهان و دونالد ترامپ تعجب بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان مسائل سیاسی و حتی بخشی از خودِ جمهوریخواهان را نیز به دنبال داشت.
ایشان در ادامه خاطرنشان ساختند: درخصوص شکست دموکرات‌ها در انتخابات آمریکا تحلیل‌های مختلفی وجود دارد؛ برخی ممکن است آن را با مسائل اقتصادی و... مرتبط بدانند، اما تحلیل بنده آن است که دلیل اصلی شکست دموکرات‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس سنای آمریکا حمایت آنها از کشتار بی‌رحمانۀ زنان و کودکان و افراد بی‌دفاع در حملۀ اسرائیل به غزه و لبنان است. این شکست نتیجۀ آه مظلومان غزه و لبنان است؛ موضوعی که سیاستمداران و کارشناسان و تحلیلگران دنیا از آن غافل‌ هستند و به آن توجه نداشتند.
امام‌جمعه زاهدان تصریح کرد: شما مطمئن باشید دولتمردان و ارتش اسرائیل و تمام کسانی که در جنایت‌های اسرائیل دست دارند نیز روزی گرفتار خواهند شد. این مؤاخذۀ الهی به این دلیل نیست که آمریکایی‌ها و اسرائیلی‌ها مسیحی یا یهودی هستند، بلکه اگر یک مسلمان هم مرتکب ظلم بشود و زنان و کودکان مسیحی و یهودی را به قتل برساند و شهرها و خانه‌ها را ویران کند مورد مؤاخذه و عذاب الهی قرار خواهد گرفت.
ایشان افزودند: الله تعالی به عملکرد انسان‌ها نگاه می‌کند و کسی را که‌ عدالت و انصاف و ترحم داشته باشد نصرت و یاری می‌کند، زیرا «الملک یبقی مع الکفر و لایبقی مع الظلم»؛ «حکومت با کفر باقی می‌ماند اما با ظلم باقی نمی‌ماند.»

🔹جمهوریخواهان اشتباه دموکرات‌ها را تکرار نکنند/ جنگ غزه و لبنان باید هرچه سریع‌تر متوقف شده و فلسطینی‌ها به حق خودشان برسند
مولانا عبدالحمید در ادامه گفتند: توصیۀ ما به جمهوریخواهان آمریکا آن است که اشتباه دموکرات‌ها را در رابطه با جنگ غزه و لبنان تکرار نکنند. البته دموکرات‌ها دیدگاه‌های خوبی هم دارند، اما در رابطه با حمایت از تلفات سنگین انسانی در جنگ غزه و لبنان مرتکب اشتباه بزرگی شدند و تاکید می‌کنیم که جمهوریخواهان این اشتباه دموکرات‌ها را تکرار نکنند.
ایشان افزودند: پیام ما به دونالد ترامپ نیز آن است که طبق وعده‌ای که مبنی بر «توقف جنگ‌ها» داده است، باید جنگ غزه و لبنان هرچه سریع‌تر متوقف شده و فلسطینی‌ها به حق خودشان برسند و سرزمین‌های اشغالی به مردم فلسطین بازگردانده شوند و دولت مستقل فلسطین تشکیل شود تا صلح و فیصلۀ عادلانه صورت گیرد.

🔹انتصاب استاندار بومی برای سیستان‌وبلوچستان خواسته همۀ مردم استان بود؛ این انتصاب سبب خوشحالی تمام اقوام و مذاهب در استان شد
شیخ‌الاسلام مولانا در بخش دیگری از سخنان‌شان در مراسم نماز جمعه زاهدان، به انتصاب استاندار اهل‌سنت بلوچ برای سیستان‌وبلوچستان در دولت چهاردهم اشاره کردند و گفتند: انتصاب یک استاندار بومی برای سیستان‌وبلوچستان که خواستۀ همۀ مردم استان بود، سبب خوشحالی تمام اقوام و مذاهب در این استان شد، زیرا افراد بومی بیش از دیگران با مشکلات و رنج‌ها و پیچیدگی‌هایی که در استان وجود دارند آشنا هستند. فردی که برای استانداری سیستان‌وبلوچستان انتخاب شده است انسان شایسته و باتجربه‌ای است.
ایشان افزودند: بنده که مدتی توفیق شرکت در جلسات را نداشتم، در جلسۀ معارفه استاندار جدید سیستان‌وبلوچستان شرکت کردم، زیرا معتقدم باید از کارهای درست حمایت شود. وقتی خودمان دیگران را دعوت به «انصاف» می‌دهیم باید هر کار درستی را تایید کنیم و هر اقدامی که اشتباه است بگوییم این کار اشتباه است.

🔹استاندار سیستان‌وبلوچستان از «مدیران توانمند و پاکدست» کار بگیرد
مولانا عبدالحمید بر لزوم «بکارگیری مدیران توانمند و پاکدست در استان» تاکید کردند و گفتند: توصیۀ ما به استاندار جدید سیستان‌وبلوچستان آن است که فارغ از قومیت و مذهب و گرایش‌های جناحی و حزبی و روابط خویشاوندی، مدیران پاکدست و توانمندی را روی کار بیاورد. نفع حکومت و مردم در بکارگیری مدیران توانمند و مردم‌دار است.👇🏽


💠 چرایی حمایت عرب‌ها از ترامپ در انتخابات 2024 آمریکا

✍🏼 عبدالحکیم شه‌بخش - دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی

🔸در فضای سیاسی ایالات متحده آمریکا مشهور و مسلّم است که مسلمانان و اقلیت‌ها بی‌چون‌وچرا پای صندوق رأی به حزب دموکرات رأی می‌دهند. همانطور که فی‌المثل در هند حزب کنگره آرای مسلمانان و اقلیت‌هایی مثل سیک‌ها را جمع می‌کند، و در ایران احزاب اصلاح‌طلب چشم امید به آرای اهل سنت و ناراضیان عبورنکرده از نظام دارند.

🔸اما این بار بسیاری از مسلمانان، ناظران سیاسی را شگفت‌زده کردند و به حمایت از ترامپ (نامزد حزب جمهوری‌خواه) پرداختند. جمهوری‌خواهان در آمریکا محافظه‌کار تلقی می‌شوند و در سیاست‌ها شباهت زیادی به اصولگرایان در جمهوری اسلامی ایران دارند.
البته نمی‌توان ادعا کرد اکثریت مسلمانان در انتخابات از ترامپ حمایت کرده‌اند؛ چون بسیاری به جای حمایت از دو حزب مسلط (دموکرات و جمهوری‌خواه)، به احزاب دیگر مثل «حزب سبز» رأی داده‌اند و برخی هم از دموکرات‌ها حمایت کرده‌اند. علت این اختلاف‌نظر چیست؟

🔸همه‌چیز به جنگ جاری در خاورمیانه برمی‌گردد؛ مسلمانان معتقدند جو بایدن نه‌تنها از توقف جنگ در فلسطین و لبنان عاجز مانده که اصلی‌ترین حامی رژیم اسرائیل هم بوده و دست او را برای قتل‌عام فلسطینی‌ها باز گذاشته است. در این میان، اظهارات ترامپ مبنی بر ضرورت توقف جنگ و عمل‌گرا بودن او در سیاست‌ها باعث شده بسیاری از رأی‌دهندگان که سال‌ها طرفدار دموکرات‌ها بوده‌اند، این بار تغییر نظر بدهند و از نامزد جمهوری‌خواهان حمایت کنند.

🔸این درحالی‌ست که ترامپ در دوران ریاست‌جمهوری خود قدس را به‌عنوان پایتخت اسرائیل تسلیم کرد، کمک‌های آمریکا به آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (اونروا وابسته به سازمان ملل) را قطع کرد و کشورهای عربی را برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل تحت فشار قرار داد.

🔸با تمام این سوابق، عزم ترامپ برای پایان جنگ در غزه، هواداران فلسطین در آمریکا را امیدوار کرده است که آتش این جنگ خاموش شود. بسیاری از اسرائیلی‌ها هم امیدوار شده‌اند گروگان‌هایشان آزاد شوند.

🔸سامی ابوزهری، یکی از مقامات ارشد حماس، در واکنش به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری گفته که ترامپ در مقام رئیس‌جمهور باید به وعده خود برای پایان‌دادن به جنگ غزه «در مدت چند ساعت» عمل کند. او افزود: «ما از ترامپ می‌خواهیم که از اشتباهات [رئیس‌جمهور جو] بایدن درس بگیرد.»

🔸ترامپ در جریان کارزار انتخاباتی خود گفته بود که خواهان بازگشت «صلح واقعی و پایدار» به خاورمیانه است و تاکید کرد که این هدف را به‌گونه‌ای محقق خواهد کرد که هر ۵ یا ۱۰ سال دوباره یک جنگ جدید شعله‌ور نشود.

🔸خیلی زود مشخص خواهد شد عرب‌ها و مسلمانان آمریکایی در قمار سیاسی خودشان برنده خواهند شد یا شکستی تاریخی را تجربه خواهند کرد./ صبح تفتان


👈🏻 سنت‌آنلاین| پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی اهل‌سنت| عین العلوم گشت
🆔 t.me/Sunnatonline
🆔 https://whatsapp.com/channel/0029VaEpXY2CBtxHCDZeNe3Q


💠 پیام تبریک مولانا عبدالکریم حسین‌پور به جناب آقای مهندس منصور بیجار

سنت‌آنلاین| مولانا سید عبدالکریم حسین‌پور مدیر حوزه علمیه عین‌العلوم گُشت سراوان و دبیر کل شورای هماهنگی مدارس علوم دینی اهل‌سنت سیستان و بلوچستان طی پیامی انتخاب مهندس منصور بیجار را به عنوان «استاندار سیستان و بلوچستان» تبریک گفت و آن را به فال نیک گرفت و برای ایشان آرزوی موفقیت و کامیابی نمود.

پیام ایشان بدین شرح است:👇

بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای مهندس منصور بیجار!
انتصاب شایسته و به‌جای شما را به عنوان «استاندار سیستان بلوچستان» تبریک عرض می‌کنم و از خداوند متعال برای شما موفقیت و کامیابی را خواهانم.
امید است که با استعانت از خداوند متعال و با «نگاه یکسان» و «مدیریت و برنامه‌ریزی صحیح» در رسیدگی به مشکلات و خواسته‌های مردم از پای نایستید و تلاش و مجاهدت‌هایتان مثمر ثمر واقع شود.
جا دارد از رئیس جمهور محترم جناب دکتر پزشکیان نیز به‌خاطر تلاش برای عمل کردن به وعده‌های خود در بکارگیری شایستگان اقوام و مذاهب تشکر کنم.

📝 سید عبدالکریم حسین‌پور، امام جمعه و مدیر مدرسهٔ علوم دینی عین‌العلوم گشت


👈🏻 سنت‌آنلاین| پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی اهل‌سنت| عین العلوم گشت
🆔 t.me/Sunnatonline
🆔 https://whatsapp.com/channel/0029VaEpXY2CBtxHCDZeNe3Q


🔸مذهب را دولتی نکنید
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان تأکید کردند: توصیه ما بسیاری اوقات این بوده که اصلِ دین را نگه دارید و به دنبال نگهداری مذهب نباشید. سیاست نگه‌داری دین همین است که برای دین هزینه نکنید و سیاست نگه‌داری مذهب این است که آن را دولتی نکنید. این‌ها اعتقادات بنده هستند و اگر کسی این اعتقادات بنده را رد می‌کند بکند، اما مذهب باید استقلال خود را داشته باشد و وابسته نباشد؛ چراکه اولین آسیب وابسته‌شدن همین است که نمی‌تواند حرف حق را بگوید. استقلال امور دینی و مذهبی می‌تواند سبب بقا باشد.

🔹برای رفع فسادی که در کشور ریشه دوانده باید «اقدام انقلابی» صورت گیرد
ایشان در ادامه اظهار داشتند: الآن مهمترین خواسته ملت «اقتصاد» است. فسادی که در کشور ریشه دوانده تنها با دستگاه‌های قضایی و امنیتی حل نمی‌شود، بلکه باید یک اقدام انقلابی در این زمینه صورت بگیرد تا تمام سوءاستفاده‌های مالی ریشه‌کن بشوند. تمام ارگان‌ها، نهادها و اشخاصی که در این منابع ملی منافعی دارند باید از منافع خود دست بکشند و آن را به خزانۀ ملی برگردانند، زیرا هیچ حقی مهم‌تر و سنگین‌تر از حق ملت بر گردن نظام و مسئولان نیست. وقتی ملت گرسنه باشد جایز نیست امکانات را در جایی دیگر هزینه کنیم. این ضرب‌المثل که «چراغی که به خانه رواست، به مسجد حرام است» قابل درک است.

🔹ما رضایت همه اقوام و مذاهب ایرانی را می‌خواهیم
مولانا عبدالحمید تأکید کردند: ما امیدواریم همه کارها در جهت رضایت ملت انجام شود. ما خواهان رضایت قوم خودمان نیستیم بلکه رضایت همه اقوام و مذاهب ایرانی را می‌خواهیم. ما خود را از ملت ایران جدا نمی‌دانیم و در رنج‌ها و غم‌هایشان شریک هستیم.
ایشان افزودند: الحمدلله ما در استان سیستان‌وبلوچستان هیچ اختلافی نداریم و تمام قومیت‌هایی که در این استان هستند؛ اعم از سیستانی و بلوچ و یزدی و بیرجندی و تهرانی و... همه عزیزان ما هستند و ما به رعایت حقوق همه توصیه می‌کنیم. ما حتی اگر روزی از بسیاری از حقوق مهم خودمان گذشت کنیم برای منافع ملت ایران گذشت خواهیم کرد.
ایشان در ادامه گفتند: مردم ما در استان از بعضی از اقداماتی که اخیرا صورت گرفته است خوشحال هستند و انتظار اقدامات مثبت بیشتری را دارند. ما امیدواریم که ادارات و سازمان‌ها خودشان در راستای بکارگیری افراد شایسته اقدام کنند. مدیران ضعیف از هر قومیتی که باشند فاتحه حکومت و ملت را می‌خوانند.

🔹رسیدگی به مشکلات مردم هزینه‌های تامین امنیت را کاهش می‌دهد
امام‌جمعه زاهدان در ادامه خاطرنشان ساختند: یک حرکتی که آغاز شده و در راستای رفع نابرابری‌هاست که امیدواریم این حرکت به سرمنزل مقصود برسد و یک حرکت دیگر آن است که در جهت تامین منافع ملت ایران صورت بگیرد. بنده بسیار خوشحال شدم که جناب آقای دکتر پزشکیان دستور داده است به خانواده‌های عزیزانی که در حادثۀ معدن طبس جان خود را از دست داده‌اند، یک باب منزل داده شود.
ایشان افزودند: اقدامات اخیری که در راستای رفع نابرابری‌ها انجام گرفته‌اند و اقدامات دیگری که در آینده انجام می‌شوند و مکمل این اقدامات هستند مطمئناَ هزینه‌های امنیت را در کشور به شدت کاهش می‌دهند. کارهای اساسی و رسیدگی به مشکلات و خواسته‌ها هزینه‌های امنیت را در استان سیستان‌وبلوچستان که با چند کشور هم‌مرز است، به صفر می‌رساند و رضایت و حمایت مردم حاصل می‌شود.

🔹خواستۀ مردم آن است که مرزها باز شوند
مولانا عبدالحمید در ادامه گفتند: مرزها بسته هستند و بسیاری از مردم استان برای امرار معاش با مشکلات مواجه‌اند. خواستۀ مردم آن است که مرزها باز شوند. احتیاطی که مسئولان در رابطه با امنیت کرده‌اند، ما امیدواریم روندی که اکنون در این دولت آغاز شده به افزایش آرامش و امنیت کمک می‌کند. در حوادث اخیر که مأموران انتظامی شهید شده‌اند و بعضی دیگر از افراد بی‌گناه در سایر اتفاقات جان خود را از دست داده‌اند تمام این حوادث برای ما دردناک هستند.

🔹مردم چابهار، کنارک و دشتیاری از «کمبود آب»، «وضعیت بهداشت نامناسب» و «نبود امکانات آموزشی» رنج می‌برند
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان در پایان سخنان‌شان با اشاره به سفر اخیرشان به جنوب سیستان‌وبلوچستان، به برخی از مشکلات مردم این مناطق اشاره کردند و گفتند: در سفری که به شهرستان‌های چابهار و کنارک و دشتیاری داشتیم چیزی که ما را بسیار آزار داد مسئله کمبود آب، وضعیت بهداشتی نامناسب و آموزش‌وپرورش ضعیف در این مناطق بود.
ایشان با یادآوری اینکه این مسائل نسبت به گذشته شدیدتر شده‌اند، از دولت دکتر پزشکیان و مسئولان مربوطه خواستند به این مشکلات مردم رسیدگی کنند.


👈🏻 سنت‌آنلاین| پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی اهل‌سنت| عین العلوم گشت
🆔 t.me/Sunnatonline
🆔 https://whatsapp.com/channel/0029VaEpXY2CBtxHCDZeNe3Q


✨مولانا عبدالحمید:
🔷 انتخاب استاندار اهل‌سنت بلوچ برای سیستان‌وبلوچستان را به فال نیک می‌گیریم

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید، امروز ۱۱ آبان ۱۴۰۳، در خطبه‌های نماز جمعه زاهدان، با قدردانی از «گام‌های مثبتی» که در زمینه حقوق اقوام و مذاهب از جمله انتخاب یک اهل‌سنت بلوچ به‌عنوان استاندار سیستان‌وبلوچستان از سوی رئیس‌جمهور برداشته شده، آن‌ها را «اولین‌ قدم‌ها» دانستند و ابراز امیدواری کردند که این اقدامات ادامه پیدا کنند.
به گزارش سنت‌آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید گفتند: اتفاقات بسیار خوبی در کشور افتاده است. آقای پزشکیان تلاش کرده است برخی از وعده‌هایی را که در زمان انتخابات داده است عملی کند. لازم است هر کسی که می‌خواهد به مردم خدمت کند و در جهت عدالت و انصاف و احقاق حق گام بردارد مردم با او همکاری و در حقش دعای خیر کنند تا او بتواند کارش را انجام بدهد.
ایشان افزودند: وعده‌های آقای پزشکیان زیاد بودند که ازجملۀ آن‌ها توجه به اقوام و مذاهب بود که الحمدلله قدم‌های مثبتی در این زمینه برداشته است؛ هرچند اولین قدم‌های ایشان هستند و مسیر طولانی را در پیش دارند و دعا کنیم که در این مسیر موفق باشند.
امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان افزودند: آقای دکتر پزشکیان از اهل‌سنت معاون رئیس‌جمهور و تعدادی از معاونین وزرا را منصوب کرده‌اند. در استان کردستان از نیروهای اهل‌سنت آن منطقه استاندار گذاشته‌اند و در خوزستان نیز استانداری از برادران عرب ما انتخاب کرده‌اند و اخیرا استاندار سیستان‌وبلوچستان از میان اهل‌سنت بلوچ منصوب شده است و ما این اقدام را به فال نیک می‌گیریم. استانداری که برای این استان انتخاب شده است فرد شایسته و توانمندی است.

🔹مردم ایران سرمایه‌های این کشور هستند/ استفاده از شایستگان همۀ اقوام و مذاهب باعث افزایش انسجام می‌شود
مولانا عبدالحمید گفتند: همۀ مردم ایران که سرمایه این کشور هستند و همۀ اقوام و مذاهب، ایرانی‌الاصل هستند. اقوام، مذاهب و زبان‌ها همه نشانه قدرت خداوند هستند. هر کشوری دارای یک ملت است و ما هیچ تفاوتی بین ملت قائل نیستیم.
ایشان افزودند: استفاده از افراد توانمند و شایسته همۀ اقوام و مذاهب باعث افزایش انسجام می‌شود و رضایت الله را به همراه دارد. دین با نام محقق نمی‌شود. دین بدون انصاف و عدالت معنی ندارد.

🔹«رفع تبعیض»، «اجرای عدالت»، «تامین آزادی‌ها» و «بهبود وضعیت اقتصادی» خواسته‌های محوری ملت ایران هستند
مولانا عبدالحمید گفتند: ملت ایران زیاده‌خواه نیست. آنچه همه مردم ایران انتظار دارند انصاف و عدالت و رفع تبعیض است. اقدام در جهت رفع تبعیض به معنای برآورده‌کردن خواسته همه ایرانیان اعم از شیعه و سنی و مسلمان و غیرمسلمان است.
ایشان تصریح کردند: از خواسته‌های مهم و محوری که تمام ملت ایران بر آن اتفاق‌نظر دارند رفع تبعیض، آزادی بیان و قلم، تامین آزادی‌های مذهبی و بهبود وضعیت اقتصادی است.

🔹دست‌هایی که به سمت منابع ملی دراز شده باید قطع شود
🔹 از بیت‌المال حتی برای مذهب هزینه نشود
مولانا عبدالحمید در ادامه گفتند: مردم ایران می‌خواهند تمام دست‌هایی که به سمت منابع ملی دراز شده‌اند قطع شوند. منابع ملی باید وارد بیت‌المال شود و منافع آن‌ها برای اشخاص هزینه نشود بلکه باید برای مردم هزینه شود.
ایشان افزودند: به همین دلیل ما همواره توصیه کرده‌ایم که از بیت‌المال حتی برای مذهب هزینه نشود و ما در طول این چند دهه برای حوزه و مسجد کمکی از دولت درخواست نکردیم. حتی زمانی که از سوی یکی از دولت‌های اسبق به ما پیشنهاد داده شد که حاضر است به مسجد کمک کند ما این پیشنهاد را نپذیرفتیم و گفتیم در برنامۀ کاری ما آن است که از هیچ دولتی کمک دریافت نکنیم و مردمی که در این مسجد نماز می‌خوانند باید برای ساخت آن کمک کنند. اگر روزی مردم کمک نکنند ما حوزه را تعطیل می‌کنیم و اگر نتوانیم هزینه هزار طلبه را تامین کنیم صد طلبه را نگه می‌داریم.
ایشان افزودند: بعضی به بنده گفتند شما برای ساخت مسجد از کدام کشور پول می‌گیرید و بنده از این سخن خنده‌ام گرفت، زیرا اعتقاد ما این است که نباید از هیچ کشور و حکومتی برای مسجد و حوزه کمک بگیریم. توصیه ما به مسئولان هم این است که حتی یک ریال از پول بیت‌المال را برای مذهب خرج نکنید. علما هم چنین پول‌هایی را تحویل نگیرند. اگر مردم کمک کردند علما کار می‌کنند وگرنه هیچ مسئولیتی ندارند.👇🏽


🔘 مفتی محمد قاسم قاسمی استاد فقه و حدیث دارالعلوم مکی زاهدان در سرمقالۀ فصلنامۀ «ندای اسلام»، (سال هفتم-شماره 28)، به تاریخچه پیگیری احداث مسجدی برای اهل‌سنت در تهران پرداخته است. ایشان نوشته است: «پس از پیروزی انقلاب اسلامی، اهل‌سنت تهران احساس کردند باید نماز جمعه را در جایی مستقل، غیر از مدرسه پاکستانی‌ها اقامه نمایند، به همین منظور به مولانا عبدالعزیز رحمه‌الله نمایندۀ اهل‌سنت در مجلس خبرگان قانون اساسی مراجعه کردند و ایشان نیز پیگیر این مسئله مهم شدند. رهبر فقید انقلاب آیت‌الله خمینی نیز در ملاقاتی که مولانا عبدالعزیز با ایشان داشتند در جریان این امر قرار گرفته و بذل عنایت نمودند. سپس از طریق مراجع قانونی پیگیری‌ها ادامه یافت و زمینی به مساحت ۱۰ هزار متر مربع تهیه شد؛ اما پس از مدتی به دلایل نامعلومی جلوی این اقدامات گرفته شد و با وجود پیگیری‌های کتبی و شفاهی و مطرح نمودن قضیه از طریق نمایندگان مجلس و علمای برجسته اهل‌سنت در مقاطع مختلف، نتیجه‌ای به دست نیامد…» شکست تلاش‌های صورت گرفته در این راستا، برای تک‌تک زنان و مردان اهل‌سنت ایرانی که اکثریت دوم کشور را تشکیل می‌دهند، نگرانی‌های عمیقی دنبال داشته است.
سردبیر ندای اسلام معتقد است، ندادن «مجوز ساخت مسجد» به برادران اهل‌سنت در تهران، برای تمام گروه‌های معتدل و میانه‌روی شیعه نگران‌کننده است. وی تصریح می‌کند: «نگارنده باور دارد که نه تنها جامعه اهل‌سنت بلکه افراد بسیاری در محافل میانه‌روی اهل‌تشیع نیز از این بابت ناراحت و نگرانند، و اگر این جریان کسی را خوش کرده یا ضد انقلاب است یا افراطی».
🔘 مفتی اهل‌سنت ایران سؤالاتی را مبنی‌بر اینکه حل نکردن این موضوع چه پیامدهایی را در پی دارد، مطرح و به دولتمردان ایران گوشزد می‌کند: «جریان مزبور سؤالات بی‌شماری را در اذهان خیرخواهان وحدت مسلمین تداعی می‌کند که باید پاسخی برای آن یافت:
1.آیا در قانون اساسی منعی برای ساخت مساجد اهل‌سنت در پایتخت آمده است؟
2.اگر برخی بر این باورند که وجود مساجد اهل‌سنت در تهران به ضرر نظام جمهوری اسلامی است آیا در مورد کنیسه‌ها و کلیساهای یهودیان و مسیحیان که در پایتخت وجود دارند نیز اینگونه فکر می‌کنند یا خیر؟ درحالی‌که برادران دینی آنان اهل‌سنت‌اند نه یهود و نصارا!
3.تجربۀ شهرهایی که در آنها مساجد فریقین موجود است گویای چه چیزی است؟
4.آیا مسئولین بزرگوار در این باره اندیشیده‌اند که چرا باید هزینه‌های کلانی که جمهوری اسلامی در راستای تقریب بین مذاهب اسلامی و ایجاد وحدت بین شیعه و سنی متحمل می‌شود، با قضیه عدم وجود مسجد اهل‌سنت در تهران و تعطیلی نماز جمعه تحت‌الشعاع قرار گیرد و به شکل جبران‌ناپذیری لطمه بخورد؟
5.آیا چنین اقداماتی مترادف محروم ساختن اهل‌سنت از اساسی‌ترین حقوق دینی‌اشان محسوب نمی‌گردد؟
6.آیا این اقدامات در تاریخ انقلاب ثبت و ضبط نشده و برای نسل‌های آینده به سؤالاتی بی‌پاسخ تبدیل نخواهد شد؟
7.آیا شرایط حاکم بر جهان اسلام و فرصت‌طلبی‌های قدرت‌های بیگانه اقتضائاتی غیر از این ندارد؟
مفتی قاسمی بعد از مطرح کردن پرسش‌های فوق، می‌نویسد: «به این سؤالات چه کسی باید پاسخ دهد و راه‌حل این قضیه و راه اطمینان‌بخش رسیدگی به این مشکل چیست؟»

🔘 عالم برجستۀ اهل‌سنت وظیفۀ مسئولان امر را در حل این «ضرورت مطلقه»، اینگونه عنوان می‌کند: «بر مسئولین نظام است که به خواسته‌های اهل‌سنت، مخصوصا این خواسته عبادی که هیچ هزینه‌ای دربر ندارد و به تقویت موضع جمهوری اسلامی در جهان اسلام منجر خواهد شد، تن دهند و نگذارند که قشر عظیم جامعه اهل‌سنت که جزء لاینفک جمهوری اسلامی ایران هستند، ناراضی گردند».
رئیس دارالافتای دارالعلوم زاهدان، مسئولیت مراجع تقلید شیعه، روزنامه‌نگاران، احزاب و جناح‌های سیاسی را نیز خطیر می‌داند: «مسئولیت علمای بزرگ شیعه در این مورد سنگین است، خصوصاً مراجع تقلید در قم و تهران نباید در این خصوص بی‌تفاوت باشند و انتظار می‌رود که این بزرگان با توجه به حساسیت اوضاع، نگرانی جامعه اهل‌سنت را درک کرده و از بذل توجه و عنایت صمیمانه دریغ ننمایند. شخصیت‌ها، احزاب، روزنامه‌های میانه‌رو و طرفداران وحدت واقعی نیز باید جامعه اهل‌سنت را در این خصوص کمک کنند».
🔘 جان کلام: با عنایت به متن نوشتار برگرفته شده از فصلنامۀ «ندای اسلام»، با قلم رسای سردبیرش، نیازی به اطالۀ کلام و تضییع وقت مخاطب نمی‌ماند و همانطور که در ابتدا با خوانندۀ محترم و منصف، از روی صداقت ارتباط برقرار نمودم حال خودتان از روی صدق و صفا به قضاوت بنشینید و با درنظرگرفتن مقتضیات و ضرورت‌ها، بفرمایید آیا راه‌حلی ساده‌تر، آسان‌تر و معقول‌تر جز بنیان‌گذاری مسجد سراغ دارید؟ در ایران، همۀ ایرانیان زندگی‌شان را بدور از تنش و اختلاف و تفرقه، در سایۀ «عدل الهی» با سرزندگی و نشاط سپری نمایند./انصاف‌نیوز- سه‌شنبه، 9آبان1403


🆔 t.me/Sunnatonline


💠 اهل‌سنت تهران و رنجِ فقدان مسجد

✍🏼عبدالحکیم سالارزهی

🔘 اسلام برای تحول فردی و اجتماعی بشر، آئینی جامع، متعادل و هماهنگ با نیاز مادی و معنوی او وضع کرد تا او را از هرگونه ناترازی و افراط و تفریط مصون نگه‌دارد. خداوند مسجد را به عنوان نماد و منبع فیوضات معنوی، به مسلمانان عطا بخشید و نماز را برای برقراری ارتباط معنوی با خودش فرض کرد.
🔘 از آنجا که مسجد و نماز دو منبع بزرگ فیض و سرچشمۀ معنویت به شمار می‌روند، خداوند در انجام عبادت، به مسلمان آزادی کامل عنایت کرد تا او با ذهنی فارغ به مناجات و راز و نیاز بپردازد. بنابراین، آزادی مذهبی از مهم‌ترین مؤلفه‌های رشد و توسعۀ جوامع اسلامی به شمار می‌رود. اما سؤالی که سال‌هاست اذهان را به خودش درگیر کرده، این است که چرا ساخت مسجد برای اهل‌سنت در پایتخت و ام‌القرای جهان اسلام بازتاب گستردۀ منفی ایجاد کرده است؟ در ام‌القرای حقیقی، این سؤال نباید محلی از اعراب داشته باشد ولی در همین مکان، برخی با ایجاد این شبهه که مگر مسجد خانۀ خدا نیست و چه فرقی بین مسجد سنی و شیعه وجود دارد و اینکه برادران اهل‌سنت از مساجد برادران اهل‌تشیع برای عبادت و نیایش ذات اقدس باریتعالی استفاده نمایند، صورت‌مسئله را پاک می‌کنند! به فرض محال، اگر همۀ ادعاها را مثبت بپنداریم حال بنده از شما یک سؤال دارم و آن اینکه در یک شهر کوچک مرزی که تنها جمعیت شیعه‌اش عزیزان نیروی انتظامی و کارمندان انگشت‌شمار دولت به شمار می‌روند، مسجدی با شکوه بنا می‌شود که شاید بیشتر اوقات قفل بر دروازۀ آن کوبیده باشد، اهل‌سنت با فراغ بال و طیب خاطر در ساخت این مسجد و حتی در اهدای زمین، همکاری و مساعدت لازم را انجام و وحدت عملی را ثابت نموده‌ است اما این معما هنوز حل نشده که چرا در تهران صدور مجوز رسمی و لو برای یک مسجد به اهل‌سنت، دشوار است؟ حتی اگر اجازۀ ساخت و اهدای زمینی از جانب رهبر فقید انقلاب اسلامی صورت گرفته باشد، شاید مجدد با طرح سؤال قبلی و پاسخ‌هایی عجیب و غریب، ذهن مخاطب را از اصل موضوع منحرف سازند.
🔘 بیاییم مسائل عبادی را از منظری دیگر و به دور از تعصب و انحصارگرایی بنگریم. یهود و نصارا در تهران، اصفهان، تبریز و غیره اجازه دارند وفق گرایش خود، کلیسا و کنیسه احداث و آزادانه به عبادت بپردازند، اما اهل‌سنت در رنجِ تبعیض و محدویت‌های عیان‌ و ممنوعیت‌های آشکار بسر می‌برد! آیا با طرح دلایل ابتر و غیرقانع کنندۀ فراوان، جهانیان عذر ما را می‌پذیرند؟ در صدا و سیما، با صدای رسا و شیوا می‌فرمایید برادران دینی‌مان، وحدت مذاهب و تقریبِ گرایش و غیره، به ظاهر حق سخن ادا می‌شود اما …!
🔘 از آنجا که مسجد نقش بسزایی در تربیت فرد و بازسازی اجتماع و حاکم کردن دین در جامعه دارد، «ضرورت مطلق» را دارد که مسلمانان به مسجد روی آورند و آن را مرکزی برای عبادت و تربیت و ساختن جامعه تبدیل کنند. درحالی‌که شرایط کنونی جوامع اسلامی خبر از وضع پریشانی، ناامنی، جنگ، خشونت، ظلم، تعدی، قانون‌شکنی و دین‌گریزی می‌دهد، «نیاز مبرم» برای اهل‌سنت در تهران و شهرهای بزرگ، به منظور پیشگیری، ارشاد و عبادت، فقط بنیاد و ایجاد مسجد است و لاغیر!
🔘 لازم به ذکر است که تلاش‌های فراوانی برای دریافت مجوز ساختِ مسجد برای اهل‌سنت در تهران، صورت گرفته است. صاحبان قلم و اندیشه‌، فعالان سیاسی و رهبران دینی مدت‌هاست به این مهم پرداخته‎اند اما تمامی تلاش‌ها با شکست مواجه شده است.
بعد از مدت‌ها انتظار و یأس فراوان، اخیرا دبیر کل مجمع جهانی تقریب به موضوع مسجد اهل‌سنت در تهران اشاره کرده و شهردار تهران وعده پیگیری این موضوع را داده است. به گزارش خبرگزاری تقریب نیوز، در نشست شهردار تهران و اعضای کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی، حجت‌الاسلام والمسلمین دکترحمید شهریاری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی به تشریح انتظارات اهل‌سنت اشاره‌ کرد و در ادامه گفت: «اگر انقلاب داعیه جهانی دارد، رفتارش هم باید جهانی باشد، قومیتی یا مذهبی نباشد. امروز مرزهای اسلامی بسیار گسترده شده است و این ظرفیت خوبی برای جهان اسلام است.
دکتر شهریاری در بخشی دیگر از بیانات خود اظهار کرد: «تلاش داریم، در جنوب تهران مسجدی برای اهل‌سنت ساخته شود.از شهردار تهران درخواست می‌کنیم این مسئله را دنبال کند تا مسجدی در شأن جمهوری اسلامی برای اهل‌سنت در تهران ساخته شود و تهدیدات احتمالی علیه کشور از بین برود.
در پایان این نشست دکتر علیرضا زاکانی شهردار تهران، وعده اجرایی شدن احداث مسجد اهل‌سنت در جنوب استان تهران را به دکتر شهریاری و میهمانان حاضر در این نشست داد».👇


🔺منصور بیجار استاندار سیستان و بلوچستان شد

🔹منصور بیجار، اولین استاندار بلوچ اهل‌سنت این استان است.

🔹معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان، مدیرکل دفتر فنی استانداری و معاونت امور عمرانی فرمانداری و مسئول نظام مهندسی خاش از مهمترین سوابق بیجار است‌.

👈🏻 سنت‌آنلاین| پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی اهل‌سنت| عین العلوم گشت
🆔 t.me/Sunnatonline
🆔 https://whatsapp.com/channel/0029VaEpXY2CBtxHCDZeNe3Q


✓ شماره کارت کمک به همایش دانش آموختگی طلاب عین العلوم گشت سراوان
❖ از عموم مسلمین جهت کمک و شرکت در همایش دعوت به عمل می‌آید.
▣ بهتر است این مطلب را در گروه‌ها و کانال‌های خویش فروارد نمایید.

🆔 t.me/Sunnatonline


#تکذیبیه

به اطلاع عموم مردم رسانیده می‌شود:
شماره کارتی دروغین در فضای مجازی مبنی بر کمک به همایش دانش‌آموختگی عین العلوم گشت به نام اقبال شهنواز پخش شده است که این شماره کارت مربوط به این همایش نیست و مدرسهٔ علوم دینی عین العلوم گشت آن را تکذیب می‌کند.
ضمناً از همه مردم می‌خواهیم اخبار موثق و شماره کارت‌های مربوط به این حوزه را از پایگاه اطلاع‌رسانی «سنت‌آنلاین» دریافت کنند.

👈🏻 سنت‌آنلاین| پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی اهل‌سنت| عین العلوم گشت
🆔 t.me/Sunnatonline
🆔 https://whatsapp.com/channel/0029VaEpXY2CBtxHCDZeNe3Q


❇️ مولانا عبدالحمید حمله اسرائیل به مراکز نظامی ایران را محکوم کردند

شیخ‌الاسلام مولانا عبدالحمید از پایگاه‌های نظامی ایران به‌عنوان «سرمایه‌های ملی» یاد کرده و حملهٔ بامداد امروز اسرائیل به مراکز نظامی در چند استان کشور را محکوم کردند.

به گزارش سنت‌آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید که برای دیدار با مردم جنوب سیستان‌وبلوچستان به این منطقه سفر کرده‌اند، امروز شنبه (۵ آبان ۱۴۰۳) طی سخنانی در جمع مردم آبگاه- از توابع شهرستان نیکشهر- به حمله اخیر اسرائیل به چند پایگاه نظامی ایران اشاره کردند و گفتند: چنان‌که در خبرها آمده است هواپیماهای اسرائیلی بامداد امروز پایگاه‌های نظامی ایران را بمباران کرده‌اند. ما این حمله ناجوانمردانه را محکوم می‌کنیم. در جنگ و تخریب و ویرانگری جوانمردی نیست.

امام‌جمعه زاهدان افزودند: مقامات اسرائیلی مدعی هستند که در این حمله به مردم ایران خسارت نرسانده‌اند، درحالی‌که پایگاه‌های نظامی سرمایه‌های مردم ایران‌ هستند و آسیب‌زدن به پایگاه‌های نظامی ضربه‌زدن به سرمایه‌های ملی ملت ایران محسوب می‌شود. ضمن اینکه نظامیانی که در این حملات شهید شده‌اند نیز فرزندان ملت ایران هستند.

مولانا عبدالحمید در ادامه بر لزوم «توقف جنگ‌ها» تأکید کردند و گفتند: خواسته ما از جهانیان آن است که جلوی این جنگ‌ها را بگیرند. جامعه جهانی و تمام کشورهای دنیا باید اسرائیل را تحت فشار قرار دهند تا به اشغال سرزمین‌های فلسطین پایان داده و دولت مستقل فلسطینی تشکیل شود.

ایشان تصریح کردند: در جنگ غزه و لبنان تمام طرف‌ها نقصان دیده‌اند. امیدواریم جهانیان به‌ویژه مسئولان اسرائیلی به‌جای جنگ و ویران‌کردن زندگی دیگران، به گفت‌وگو و مذاکره تن بدهند؛ این به نفع همه بوده و نتیجهٔ آن بُرد-بُرد خواهد بود.


👈🏻 سنت‌آنلاین| پایگاه رسمی اطلاع‌رسانی اهل‌سنت| عین العلوم گشت
🆔 t.me/Sunnatonline
🆔 https://whatsapp.com/channel/0029VaEpXY2CBtxHCDZeNe3Q

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.