کانال صادق الحسینی


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


✔️کارشناس ارشد اقتصاد دانشگاه تهران/سیاستگذاری و روابط بین الملل از امریکا
📖مولف کتاب اقتصاد ایران در تنگنای توسعه/مترجم دانشنامه اقتصاد و ۲ کتاب دیگر
Twitter.com/alhosseini
http://Instagram.com/sadegh_alhosseini
تماس:
@sadeghalhosseini

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


یا ترامپ را نمیشناسند یا اقتصاد ایران را و یا معنی فشار را نمیدانند…
@sadegh_alhosseini

10.6k 0 117 63 362

باز هم میرسلیم
@sadegh_alhosseini

15.2k 0 56 50 502

۵ سال است میگویم ارزهای دیجیتال بین ۵ درصد الی حداکثر ۱۰ درصد کل داراییتان باشد. آنهایی که گوش کردند سود خوب با ریسک پایینی را تجربه کردند. آنهایی که گوش نکردند حالا گوش کنند ۵ سال بعد هم بنظرم شبیه ۵ سال قبل خواهد بود.

اما نیاز به آموزش نیست، اصلا هم ترید نکنید. فقط باید نگهداری کنید. در هل اول گفته ام چه باید کنید. ولی علی الحساب فعلا ثروتینو را نصب کنید سه صندوق خود را شکل دهید متوجه میشوید چه باید بکنید.آنهایی که در همین چند ماه در ثروتینو این کار را کردند سود بسیار مناسبی بردند.

App.servatino.com
سه ماهه را انتخاب کنید:
کد تخفیف ۱۰۰ درصدی ۳ ماهه: live

@sadegh_alhosseini

17.5k 0 486 108 304

نتانیاهو بعد از ترامپ
@sadegh_alhosseini

22.5k 0 201 255 529

کروات، سواد و شخصیت نمی‌آورد! گول نخورید

سواد اقتصادی اکثر کاربران تلگرام و توییتر بیش از این کاربر یعنی پیمان مولوی است. او نه تنها در هیچ مقطعی اقتصاد نخوانده و شاید ۳ واحد اقتصاد هم پاس نکرده باشد بلکه با آیدی dr اقدام به آموزش غلط و غلوط اقتصاد کرده و با این سواد تیکه هم می‌اندازد! سواد به کنار، ادب هم ندارد. مایه تاسفه.

@sadegh_alhosseini

28.8k 0 108 233 1.1k

درباره بنزین سوپر
@sadegh_alhosseini

28.4k 0 147 413 1.4k

دیشب در دیدار رئیس جمهور با حدود 12-13 نفر از اقتصاددانان که به دعوت ایشان و حول 4 سوال کلیدی که ایشان پرسیده شده بود به این سوالات اینگونه پاسخ دادم:
1- آیا با توجه به شرایط کشور الان انجام اصلاحات اقتصادی ممکن است؟
صحبت از امکان اکنون خطاست. اصلاحات اقتصادی الان انتخاب این دولت نیست، اجبار دولت است. اگر اصلاحات را انجام ندهید از ترس مرگ خودکشی کرده اید. یعنی از ترس اینکه احتمالا مردم با انجام اصلاحات ممکن است ناراضی شوند، با عدم انجام اصلاحات کاری میکنید که حتما ناراضی میشوند و زندگی آنها و آینده کشور نابود میشود.
از سوی دیگر تجربه جهان نشان میدهد که اصلاحات همیشه در بحران ها ممکن شده است. بحران های بزرگی نظیر باختن جنگ کریمه و مرگ سالخورده ها در انگلسی در 1860، کشته شدن رئیس جمهور در 1881 در آمریکا بعلت فساد، مرگ 500 هزار نفر در چین بعلت قحطی بزرگ و مرگ مائو، باخت فضاحت بار حزب گاندی در 1980 در هند و شرایط وخیم اقتصادی، تورمهای سه رقمی و فساد گسترده در ترکیه در پیش از سال 2000 و تحریم گسترده آفریقای جنوبی در 1994 همگی نشان از این دارد که بحرانهای بزرگ سبب تغییر معادلات قدرت در ائتلاف مسلط این کشورها شده و امکان اصلاحات سخت را فراهم کردند. اگرنه ذینفعان در شرایط عادی با انحراف سیاستها اجازه اصلاحات را نمی دهند.
2- اهمیت نسبی کدام اصلاحات بیشتر است؟
از بین بردن تحریم ها کار اقتصاددانان نیست. آن را باید بصورت جدی دولت پیگیری کند اما اگر بخواهیم اصلاحات اقتصادی را نام ببریم به ترتیب اولویت: اول انرژی، دوم انرژی، سوم انرژی و چهارم ارز. اگر انرژی هر چه سریعتر به مردم داده نشود و مردم قیمت آن را واقعی نکنند با حجم 127 میلیارد دلاری یارانه پنهان انرژی (مطابق گزارش IEA) که یک و نیم برابر حجم کل بودجه کشور است نه امکان کاهش کسری بودجه در ایران هست، به تبع نه امکان کاهش تورم، نه امکان بهبود شرایط ارزی (چون 20 میلیارد دلار قاچاق انرژی در صورت واقعی شدن قیمتها از بین رفته و به صادرات غیرنفتی را 40 درصد زیاد میکند و قابل تحریم هم نیست) و نه امکان تخفیف تحریمها وجود دارد.
نکات پایانی
و در آخر بدون پاسخ به 2 سوال پایانی عرض کردم که ایران با سرعت در حال شوروی شدن است. شوروی نه بخاطر رقابت با آمریکا، نه بخاطر نظامی گری (که نظامی گری آمریکا بیشتر بود)، نه بخاطر دخالت در جهان (که آمریکا بیشتر دخالت میکرد) که بخاطر بیعدالتی فرو پاشید! وقتی نظام قیمتهای آزاد در یک اقتصاد مخدوش شود، یا تخصیص به شدت نابرابر و ناعادلانه میشود یا کارمند دولت باید تخصیص را انجام دهد که باز هم یعنی فساد و نابرابری. نبود نظام قیمتها و نظام انگیزشی ناشی از آن اقتصاد شوروی و سپس نظام سیاسی آن را از هم پاشاند و زمانی اصلاحات را شروع کردند که بسیار دیر بود. ولی چین بسرعت این ایراد را فهمید و اصلاحات را زود شروع کرد و بسمت نظام قیمتهای آزاد حرکت کرد بصورتی که دولت فقط در حدود 1 درصد کالاها نظارت (نه قیمت گذاری) میکند ولی به نقل از آقای دکتر دانش جعفری وزیر اسبق که در جلسه حضور داشتند در ایران دولت تقریبا 70 درصد کالاها در اقتصاد را قیمت گذاری میکند!
عادلانه نیست که در بنزین دهک دهم 23 برابر دهک اول و یک درصد ثروتمند تقریبا بیش از هزار برابر ده درصد فقیر از یارانه بنزین بهره مند شوند، عادلانه نیست که در برق دهک دهم 7 برابر دهک فقیر، در دارو 13 برابر و بطور کلی در همه یارانه ها ده درصد ثروتمند تقریبا ده درصد فقیر جامعه از یارانه ها بهره مند شوند! اینها نه تنها عادلانه نیست که منطقی نیست نه تنها منطقی نیست که انسانی نیست.
دولت شما دولت حق و عدالت است. نفت و گاز مصرف داخلی (که معادل 5 میلیون بشکه نفت و معادل گاز است) را بصورت رایگان و بطور مساوی به همه مردم بدهید. این حق مردم است. نمیشود حق مردم را گران کنید. 80 درصد نفت و گاز داخلی را رایگان و مساوی به همه مردم بدهید و 20 درصد آن را هم بعنوان مالیات دولت بردارد. همین کسری بودجه دولت را بصورت کامل جبران میکند. مردم هم اگر خواستند نفت و گاز را رایگان به دیگران بفروشند و اگر نخواستند هم به هر قیمتی در سازوکار بورس کالا بفروشند. هیچکس طوری که قیمت دارد دارایی مردم را میفروشد دارایی خود را نمیفروشد. دولت نباید قیمت بگذارد. رایگان به مردم بدهد و خودشان هرکاری خواستند بکنند.
تنها راه همین است.
@sadegh_alhosseini

36.8k 0 886 342 1.5k

برق چرا قطع میشه؟
@sadegh_alhosseini

32k 0 168 133 429

نفت و گاز فروش داخل باید بین همه مردم بصورت مساوی تقسیم شود. هیچ راهی جز این قابل قبول نیست

@sadegh_alhosseini

32.4k 0 104 183 584

پزشکیان و ترامپ
@sadegh_alhosseini

27.1k 0 71 133 692

ایلان ماسک دنیا را هک کرده
@sadegh_alhosseini

40.7k 0 463 140 818

چه شد که هریس رای نیاورد؟ تحلیل با چند عدد ساده
@sadegh_alhosseini

48.8k 1 282 48 287

بازگشت صلح از طریق قدرت/ مقاله خطرناک و مهم ابراین/ از افراد بسیار نزدیک به ترامپ و احتمالا یکی از اعضای کمیته امنیت ملی ترامپ

در بخشی از این مقاله که در خصوص ایرانست به بازگشت فشار حداکثری اشاره شده و مطابق با تحلیلی است که دیروز ارایه کردم:

یکی از مناطقی که دولت بایدن در آن ضعف نشان داده و نتوانسته صلحی پایدار ایجاد کند، خاورمیانه است. بایدن با هدف منزوی کردن عربستان سعودی به دلیل نقض حقوق بشر وارد کاخ سفید شد، اما همزمان سیاست دوران اوباما برای مذاکره با ایران، کشوری با سوابق حقوق بشری به‌مراتب بدتر، را نیز احیا کرد. این رویکرد عربستان سعودی را، که شریک مهمی برای آمریکا و تأمین‌کننده انرژی است، دلزده کرد و در مهار ایران نیز موفق نبود؛ کشوری که در چهار سال گذشته آشکارا خشونت‌ورزتر شده است. متحدان آمریکا در خاورمیانه و سایر نقاط، این اقدامات را نشانه‌ای از ضعف و بی‌اعتمادی آمریکا دانستند و سیاست‌های خارجی مستقل‌تری از واشنگتن در پیش گرفتند. ایران نیز با احساس آزادی بیشتر، به طور مستقیم و غیرمستقیم از طریق نیروهای نیابتی، به اسرائیل، نیروهای آمریکایی و شرکای ایالات متحده حمله کرده است.

در مقابل، دولت ترامپ کمپینی از فشار حداکثری بر ایران اجرا کرد و از کشورهای اروپایی خواست تا به تحریم‌های آمریکا و سازمان ملل بر جمهوری اسلامی پایبند باشند. این سیاست قاطع، شرکای مهم آمریکا مانند عربستان سعودی و امارات متحده عربی را به همکاری بیشتر با واشنگتن ترغیب کرد و زمینه‌ساز توافق‌نامه‌های ابراهیم شد. وقتی متحدان آمریکا اراده تازه‌ای از جانب ایالات متحده برای مهار رژیم اسلامی تهران ببینند، با واشنگتن همراه خواهند شد و به برقراری صلح در منطقه‌ای که برای بازارهای انرژی و سرمایه‌گذاری جهانی حیاتی است، کمک خواهند کرد. اما متأسفانه، شرایط برعکس شد و دولت بایدن در اجرای تحریم‌های موجود بر صادرات نفت ایران ضعیف عمل کرد. در ماه‌های اخیر، صادرات نفت ایران به بالاترین سطح خود در شش سال گذشته رسیده و از ۱.۵ میلیون بشکه در روز فراتر رفته است. کاهش نظارت بر اجرای تحریم‌ها، منبع درآمدی هنگفت برای دولت و نیروهای نظامی ایران فراهم کرده و سالانه ده‌ها میلیارد دلار برای آن‌ها به ارمغان آورده است. بازگرداندن سیاست سختگیرانه دوران ترامپ، توانایی ایران برای تأمین مالی نیروهای نیابتی تروریستی در خاورمیانه و فراتر از آن را محدود خواهد کرد.

مشکلات بایدن در خاورمیانه زمانی آغاز شد که او تلاش کرد به توافق هسته‌ای دوران اوباما با ایران بازگردد؛ توافقی که ترامپ در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شده بود و آن را ناکارآمد می‌دانست. بازگشت به سیاست فشار حداکثری ترامپ شامل اجرای کامل تحریم‌های آمریکا بر بخش انرژی ایران و اعمال این تحریم‌ها نه تنها بر ایران، بلکه بر کشورها و سازمان‌هایی که نفت و گاز ایران را خریداری می‌کنند، خواهد بود. فشار حداکثری همچنین مستلزم استقرار بیشتر نیروهای دریایی و هوایی در خاورمیانه است تا به تهران و همچنین به متحدان آمریکا نشان دهد که تمرکز نظامی ایالات متحده در این منطقه، بازدارندگی ایران است و از تمرکز ضدشورش دو دهه گذشته فراتر رفته است.

سیاستی قوی‌تر برای مهار ایران می‌تواند به رویکردی سازنده‌تر در خصوص درگیری اسرائیل و فلسطین نیز منجر شود؛ موضوعی که بار دیگر منطقه را به بحران کشانده است. برای دهه‌ها این باور وجود داشت که حل این مناقشه کلید برقراری امنیت در خاورمیانه است. اما این مناقشه اکنون بیشتر به نشانه‌ای از ناآرامی در منطقه تبدیل شده تا علت اصلی آن. منبع واقعی این بحران، رژیم انقلابی ایران است. تهران منابع مالی، تسلیحات، اطلاعات و هدایت استراتژیک گروه‌هایی که امنیت اسرائیل را تهدید می‌کنند، تأمین می‌کند؛ نه تنها حماس که با حمله ۷ اکتبر به اسرائیل جنگ فعلی در غزه را آغاز کرد، بلکه همچنین سازمان تروریستی لبنانی حزب‌الله و شبه‌نظامیان حوثی در یمن. تا زمانی که ایران مهار نشود و تا زمانی که افراط‌گرایان فلسطینی به تلاش برای از بین بردن دولت یهودی ادامه دهند، حل مناقشه اسرائیل و فلسطین ممکن نخواهد بود.

در این میان، ایالات متحده باید به حمایت از اسرائیل در تلاش‌هایش برای از بین بردن حماس در غزه ادامه دهد.

واشنگتن نباید اسرائیل را تحت فشار قرار دهد تا برای یافتن راه‌حلی بلندمدت در خصوص مناقشه گسترده‌تر با فلسطینی‌ها به مذاکره بازگردد. تمرکز سیاست ایالات متحده در خاورمیانه باید بر عامل شروری باشد که در نهایت بیشترین مسئولیت را در قبال آشوب و کشتار به عهده دارد: ایران.

@sadegh_alhosseini

42k 1 624 179 538

چرا ترامپ خطرناکتر از چهار سال گذشته است؟
صادق الحسینی

دوستانی که صفحه من را در اینستاگرام و تلگرام دنبال میکنند میدانند که چهار سال پیش که بایدن انتخاب شد عرض کردم که ترامپ و ترامپیسم پرقدرت باز خواهند گشت و برنده انتخابات 4 سال بعد ریاست جمهوری خواهند بود. بارها هم هشدار دادم که وقت نداریم و باید در این مدت قبل از ظهور دوباره ترامپ هم اصلاحات داخلی را انجام دهیم ودر منطقه و جهان جایگاه خود را پیدا کنیم. اما خب گوش شنوایی نبود و شد آنچه نباید میشد.
این ساعتها خیلی میشنویم که میگویند ترامپ فرقی با هریس نداشت و هرکدام می آمدند وضعیت ما بد بود و در نتیجه اتفاق ویژه ای نیفتاده است! این مثال همان فردی است که وسط خیابان ایستاده بود و هرچه به او میگفتند دارد سیل می آید به بالای پشت بام بیا گوش نمی داد و میگفت که سیل خیس میکند. روزهای قبل هم باران می آمد و خیس میشدیم و لذا سیل و باران فرقی با هم ندارند! عاقبت اینگونه استدلال ها مشخص است.

آیا ترامپ با 4 سال گذشته تفاوت کرده؟
به حرفهای ترامپ که میگوید جنگ نمیخواهم و از این دست حرفهای صد من یه غاز توجه نکنید. در جهان بینی او چه بسا نخواستن جنگ شبیه استدلال هری ترومن برای پایان جنگ جهانی دوم باشد. ترامپ 78 ساله است و در این 4 سال طبیعتا تغییر بنیادین نکرده است ولی تغییراتی داشته که در جهت بدتر شدن شرایط ایران است و نه بهتر شدن. این تغییرات موارد زیر هستند:
1-قدرت افزونتر: ترامپ با کنار گذاشتن مهره های اصلی حزب جمهوری خواه خود به نماد آن تبدیل شد. 8 سال قبل اینطور نبود. او اکنون همه دشمنانش را کنار گذاشته و افرادی همراه با خود را به مجلس نمایندگان و سنا فرستاده است و کنترل هر دوی این نهادها را هم بدست آورده است.
2-تجربه بیشتر: ترامپ 8 سال پیش هیچ تجربه ای در نظام اداری و سیاسی آمریکا نداشت اما الان او تجربه 4 سال ریاست جمهوری و نیز 4 سال دور بودن از آن را چشیده و دیده دشمنانش در داخل و خارج برای حذف او به زندان افتادنش چه اقداماتی کردند.
3-لجاجت بیشتر با ایران: در 4 سال گذشته چندین بار خبرهایی مبنی بر قصد ایران برای ترور ترامپ مطرح شد که احتمالا به واقعیت نزدیک نبودند ولی طبیعتا این اثری جدی روی ترامپ خواهد گذاشت و ذهنیت او را نسبت به ایران منفی تر خواهد کرد.
4-حمایت جدی لابی اسرائیل: لابی یهودیان در آمریکا در این انتخابات بصورت جدی از ترامپ حمایت کرد. این سبب نزدیکی بیشتر او به این لابی شده و افرادی مثل بیوه ادلسون حمایت مالی جدی از او کردند و خواسته های بسیار رادیکالی در منطقه از او دارند. این سبب میشود تا آمریکا در منطقه دست اسراییل را بسیار بازتر کند که تبعات سهمگینی برای مردم غزه، لبنان و سوریه دارد و ریسک برخورد احتمالی ایران و اسراییل را هم زیاد میکند.

ترامپ در دوره ریاست جمهوری خود چه کرد؟
ترامپ در دوره ریاست جمهوری خود در قبال ایران رفتار بسیار خصمانه ای را اتخاذ کرد. اولا از برجام خارج شد، ثانیا سردار بزرگ ما را شهید کرد و ثالثا فروش نفت ایران را به یک سوم رساند. از سوی دیگر سعی کرد بصورت مستقیم در منطقه کمتر دخالت کند و منطقه را به اسراییل و عربستان سپرد.
این رفتار خصمانه ناشی از استراتژی او در مذاکره بود. او معتقد است اگر با کشور یا شرکتی کوچکتر از خودتان در مذاکره روبرو هستید، باید ضربه اول را شما بزنید و این ضربه باید محکم باشد تا طرف مذاکره بداند که می زنید و بداند که درد دارد، آنوقت هر امتیازی بخواهید به شما می دهد. اما این استراتژی در مقابل ایران جواب نداد و به افزایش شدید التهاب بین ایران و آمریکا انجامید.

ترامپ چه خواهد کرد؟

تصور من این است که ترامپ در این دوره با توجه به افزایش قدرت و تجربه‌اش از دور قبل، فشار را خیلی زود روی ایران زیاد خواهد کرد و این فشار از ناحیه کاهش درآمدهای نفتی به کشور اصابت خواهد کرد. همچنین او با حمایت جدی از اسراییل اجازه پاکسازی کامل غزه را به نتانیاهو خواهد داد، فارغ از اینکه نتانیاهو موفق شود یا خیر. همچین دست نتانیاهو برای مقابله با ایران را باز خواهد گذاشت که ریسک های ما در اقتصاد و در تصمیم گیری منطقه ای را به شدت بالا خواهد برد. او بسیار خطرناک تر از 4 سال پیش است. باید دید آیا ما عاقل تر از 4 سال پیش شده ایم؟ یا دوباره در پاسخ به خروج از برجام ارز ترجیحی 4200 وضع می کنیم و در مقابله با تحریم شروع به ایجاد محدودیتهای بزرگ صادراتی میکنیم و ...

@sadegh_alhosseini

65.3k 1 1.5k 127 718

کانال صادق الحسینی dan repost
لایو خیلی خوبی بود که فکر میکنم کمکتون کرده باشه در شرایط ملتهب فعلی، از اضطراب مالی رهایی پیدا کنید و با آرامش زندگی مالی خودتون رو سر و سامان بدهید.
1- برای شنیدن پادکستهای سواد و مالی و اقتصادی که کاملا رایگان است به آدرس زیر بروید. همچنین برای شنیدن این جلسه باید چهارشنبه به پادکست «سواد اقتصادی و مالی» در کست باکس مراجعه کنید. کست باکس کاملا رایگان است و نگران نصب آن نباشید. در آدرس زیر:
https://castbox.fm/channel/%D9%BE%D8%A7%D8%AF%DA%A9%D8%B3%D8%AA-%D8%B3%D9%88%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D9%88-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF%DB%8C-id4970631?country=us
2- برای نصب اپلیکیشن ثروتینو به آدرس زیر رفته و وب‌اپ را دانلود کنید. اگر امروز و فردا نصب کنید، کد اشتراک 3 ماهه رایگان live رو وارد کنید. اپ برای شما رایگان میشود.
App.servatino.com
3- در صورتی که علاقه به خرید کتاب هل اول دارید، برای خرید کتاب هل اول با تخفیف به آدرس زیر مراجعه کنید:
https://www.digikala.com/product/dkp-14526425/

29.4k 0 160 29 120

ساعت ۱۱.۳۰ صبح لایو فوری درباره نتایج انتخابات امریکا در اینستاگرام و تلگرام میذاریم.

29k 0 61 241 321

مجلس نمایندگان هم در دست جمهوری خواهان
@sadegh_alhosseini

32k 0 60 25 184

سنا هم در دست جمهوری خواهان
@sadegh_alhosseini

27k 0 88 37 202

متاسفانه همانطور که پریروز گفتیم برعکس غالب نظرسنجی‌ها ترامپ برنده انتخابات امریکا خواهد بود 🤦🏻‍♂️
@sadegh_alhosseini

20.1k 0 104 53 230

تفاوت هریس و ترامپ برای ایران
@sadegh_alhosseini

24.4k 0 250 236 739
20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.