زیر سقف آسمان


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Telegram


زیر سقف آسمان مقام یک جست‌وجوگر است.
آرشیو تأملات و پژوهش های دکتر حسن محدثی
جامعه شناس و استاد دانشگاه
تماس:
@Ziresagfeasman2017

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


♦️معلمی از دی‌روز که در زیر سقف اعتقاد می‌زیست

✍️حسن محدثی‌

۲ آذر ۱۴۰۳


امروز روز تولد دکتر علی‌ی شریعتی است. او از آخرین متفکران برجسته‌ی جامعه‌ی دینی‌ی ایران بود که می‌خواست از فرهنگ شیعی صورت‌بندی‌‌ای عقلانی و جهان‌شمول ارائه کند و میراث دینی را با دميدن روح جهان جدید، زنده کند و زنده نگه دارد. شریعتی از نظر من در زیر سقف اعتقاد می‌زیست و می‌اندیشید. در این کتاب که در سال ۱۳۸۳ منتشر شده و تا اطلاع ثانوی قابل انتشار نیست، نشان دادم که او چه‌گونه اندیشه‌مندی بود.

در باره‌ی این کتاب آقای رسول انبارداران یادداشتی نوشت که هنوز محتوای آن در لینک زیر قابل خواندن است.
https://mag.gooya.com/politics/archives/020946.php

من در تابستان ۱۳۶۴ بعد از گرفتن دیپلم، با علی‌ی شریعتی و آثار اش آشنا شدم و به کمک او رشد فکری کردم. البته اکنون سال‌ها است که مقیم زیر سقف آسمان ام. اما هرگز دِین خود را به او فراموش نکرده ام و نمی‌کنم. نقدهای زیادی به اندیشه‌ی او منتشر کرده و احتمالا باز هم منتشر خواهم کرد. اما قطعاً رشد فکری‌ی خود را از جهاتی مدیون او هستم.


#علی_شریعتی
#رسول_انبارداران
#زیر_سقف_اعتقاد
@NewHasanMohaddesi


🔸🔸🔸معرفی‌ی کتاب🔸🔸🔸


دین و سیاست در اندیشه‌ی مدرن


نوشته‌ی موریس باربیه
ترجمه‌ی امیر رضایی

نشر قصیده‌سرا



در این کتاب آرای بیست متفکر در باره‌ی نسبت دین و سیاست شرح داده شده است. سال‌ها پیش آن را خوانده ام و نقدی بر آن نوشته ام. کتاب بسیار مهمی است.

http://ensani.ir/fa/article/download/136359

#معرفی_کتاب
#امیر_رضایی
@NewHasanMohaddesi


🔸🔸🔸بازخورد🔸🔸🔸




@smnejatihosseini

فضای هایپررئالیتی و سوررئال سایبری و خطای معرفتی تحلیلی دانش‌پژوهان ایرانی و کاربران فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی: تکمله ای بر بحث حسن محدثی گیلوایی 🔻
https://t.me/NewHasanMohaddesi/11567

🔹🔹🔹🔹🔹
   چند دهه پیش زمانی که فیلسوف اجتماعی رسانه ژان بودریار پساساختارگرا
( که به اشتباه در ایران جامعه شناس پست مدرن می خوانندش!؟مثل دهها برداشت اشتباه دیگر !) از شوک فرهنگی رسانه اجتماعی مدرن به واقعیت فیزیکال و ساخته شدن یک سازه واقعیتی جدید حقیقی نما از این واقعیت تحت عنوان هایپررئالیتی( به فارسی شاید: شبه واقعی حقیقی نما ؛ فراتر از واقعی نما ) بحث کرد

برای جهان اجتماعی معاصر که هنوز درگیر رسانه ای شدن شدید و سایبری شدن موسع و اینترنتی شدن امور و اشیا و نیز هراس ناشی از سیبورگ و روبوت و روبوکاپ و هوش مصنوعی و چت جی پی تی نشده بود

این بحث بودریاری خیلی لاکچری و فانتزی و تخیلی و ساینس فیکشن بود .

اما امروز برای جهان اجتماعی کنونی ما که در معرض فوق پیشرفته ترین فضاها و سازه ها و ساختارهای دیجیتالی و سایبری و اولترا هایپررئال است این بحث  فلسفی اجتماعی رسانه ای بودریاری بسی ملموس است

به ویژه در فضای رسانه ای آنارشیک ! ایرانی معاصر( که هر چند فیلترینگ حکومتی دارد ! اما پادفیلترینگ حوزه عمومی و مردمی آن بسی موسع تر و قوی تر از فیلترینگ حکومتی است ! ) این بحث بودریاری محسوس تر و عجیب و غریب تر است

یک نمونه جامعه شناختی ازین هایپررئالیتی و اولترا هایپررئالیتی از نوع ایرانی در حوزه شبکه های اجتماعی مردمی( غیر حکومتی و یا ضد حکومتی ) و نیز شبکه های اجتماعی حکومتی( ارتش  سایبری در حمایت و تبلیغ و ترویج  اینترنتی سیاست های فرهنگی رسانه ای حکومت و علیه جامعه و مردم  ) همان فریب خوردن رسانه ای دانش پژوهان از خبرهای وایرال شده در شبکه های اجتماعی است.

*فریب خوردگی معرفتی از
هایپررئالیتی ایرانی در فضای رسانه ای *

منجر به این میشود که دانش پژوهان ایرانی فورا به محض دریافت خبر و تصویر و رپرتاژ وایرال شده ای که احساسات عمومی جامعه راهم جریحه دار می کند ( مانند حادثه دختر واحد علوم و تحقیقات و برخوردهای پلیسی با دختران به اصطلاح بی حجاب !و یا مساله تعرض به حریم زنان و مابقی مسایل اجتماعی حساس از نوع آنچه در جریان جنبش زن زندگی آزادی جریان داشت و هم چنان دارد و...) دست به واکنش شناختی تحلیلی زده و فورا کوته وبنوشته ای در فضای مجازی منتشر کنند تا واکنش روشنفکری شان را به فالوورها و مخاطبان و حتی حکومت و اپوزیسیون نشان دهند !

هر چند این واکنش فوری سایبری در نزد برخی به معنای حس مسئولیت اجتماعی است و ارزنده است

اما از دانشپژوهان انتظار می‌رود در برابر این فریب خوردگی هایپررئالیتی  تامل معرفتی منطقی داشته باشند و تمام جوانب قضیه مورد بحث را بسنجند و پس از اطمینان معرفتی کامل از واقعیت خبر و حادثه دست به تحلیل بزنند.

هم چنین انتظار منطقی معرفتی وفق اخلاق اکادمیک اینست که دانش پژوهان در تحلیل؛ شعور مخاطب و فالوور  را نشانه گیرند و نه شور مخاطب رسانه ای را .

وظیفه دانش پژوه حقیقی و تحلیل گر رسانه ای مسئول اینست که:

* آنچه را مردم منطقا نیازدارند ارایه دهند/ نه آنچه را مردم دوست دارند بشنوند*

ازین منظر به نمونه  نوشته دوست فرهیخته ام جناب  حسن محدثی گیلوایی🔻

https://t.me/NewHasanMohaddesi/11567
که به نوعی  درباره آثار این *فریب خوردگی رسانه ای* و
*خطاهای معرفتی ناخواسته دانشپژوهان ایرانی در فضای مجازی * است را باید مقدمه ای برای این نوع هشدار معرفتی دانست.

به نظر من این سخن ویتگنشتاین فیلسوف زبان  (آنچه را گفتن نشاید گفتن نباید)  و این سخن حکیمانه شیخ بزرگ سعدی شیرازی (دو چیز طیره عقلست : گفتن به وقت خاموشی و خاموشی به وقت گفتن) را همه ما باید آویزه ذهن و زبان و گوش و هوش و قلم و نوشته هایمان قرار دهیم و در وقت نوشتن برای ایفای *مسئولیت اجتماعی * از
*تامل منطقی به عنوان وظیفه اخلاقی * غفلت نکنیم.

متاسفانه فضای مجازی و شبکه های اجتماعی ما تیغ دولبه اند:
*هم می توانند در خدمت حقیقت باشند و هم به حقیقت خیانت کنند *

مباد دانش پژوهان  ایرانی فعال در فضای رسانه ای که  باید *خادم حقیقت *باشند  ناخواسته و نا دانسته *خائن به حقیقت* شوند . چه به قول هایدگر: انسان شبان حقیقت است.

و نیز به قول حکیمانه و معرفت شناختی قرآن که شناختن  و نوشتن و گفتن و شنیدن و دیدن هم مسئولیت است   :
"لاتقف ما لیس لک به علم / ان السمع و البصر و الفواد/ کل اولئک کان عنه مسئولا "
🔹🔹🔹🔹

  Tehran
2    09  1403
@smnejatihosseini


#هایپر_رئالیتی
#نجاتی_حسینی
#جهان‌سازی_کاذب_رسانه‌ای
@NewHasanMohaddesi


Adibaan EMS Channel dan repost
همراهان گرامی
از طریق لینک زیر می‌توانید در خواست عضویت در گروه تحلیل فیلم آکادمی را ارسال بفرمایید:

https://t.me/+xOba55IF0Sw1MTk0


🔸🔸🔸معرفی‌ی کتاب🔸🔸🔸



♦️دین

🔻نوشته‌ی گئورگ زیمل
🔸ترجمه‌ی امیر رضایی
نشر: نی


#معرفی_کتاب
#امیر_رضایی
@NewHasanMohaddesi


🔸🔸🔸معرفی‌ی کتاب🔸🔸🔸



تحول دین

نوشته‌ی آلفرد نورث وایتهد
ترجمه‌ی امیر رضایی



#معرفی_کتاب
#امیر_رضایی
@NewHasanMohaddesi


🔸🔸🔸معرفی‌ی کتاب🔸🔸🔸




♦️سنجش پی‌آمدهای هستی‌شناسی هایدگر: نقد خوانش احمد فردید

🔻نوشته‌ی دکتر احسان شریعتی
🔸ترجمه‌ی امیر رضایی


ناشر: نشر نی


#هایدگر
#امیر_رضایی
#احسان_شریعتی
@NewHasanMohaddesi


♦️انسان چیست؟ جلسه‌ی رونمایی و نقد کتاب مثنوی‌ آدم‌ها
۱ آذر ۱۴۰۳


https://aparat.com/v/uiw5om5



#مانی_کلانی
#اکبر_جباری
#مثنوی_آدم‌ها
#هادی_جعفری
#نصرالله_حکمت

برای اطلاعات بیشتر با شماره‌های زیر تماس بگیرید:
☎️ 021-22053556
📞09361135000

نشانی: تهران، بلوار نلسون ماندلا (شمالی)، کوچۀ گلدان، پلاک 5، طبقۀ 3
www.philosophycity.ir


@NewHasanMohaddesi
جلسه رو نمایی از مجموعه شعر "مثنوی آدم ها"
سخنرانان : هادی جعفری ، حسن محدثی ، اکبر جباری ، مانی کلانی مثنوی آدم‌ها مجموعه‌ای از اشعاری است که شاعر در آن به بررسی و تحلیل رفتارها و شخصیت‌های مختلف انسان‌ها پرداخته است. نگاه دوگانه شاعر: شاعر در این مثنوی دو دیدگاه متفاوت نسبت به انسان‌ها دارد: دیدگاه انتقادی: در بخش اول، شاعر با لحنی انتقا...


♦️جهان‌سازی‌ی کاذب رسانه‌ای از ره‌گذر انرژی‌ی عاطفی‌ی برانگیخته شده (خسن و خسین هر سه دختران مغاویه اند!)

✍حسن محدثی‌ی گیلوایی

۱ آذر ۱۴۰۴

دو روی‌داد رسانه‌ای ‌دی‌روز مرا درگیر ساخت و ترغیب‌ام کرد در باره‌ی پدیده‌‌ای که آن را جهان‌سازی‌ی کاذب رسانه‌ای می‌نامم، بنویسم: یکی خبری مبنی بر رقص و اجرای جنیفر لوپز بر ماکتی از کعبه و دیگری عذرخواهی‌ی برادر عزیز عمادالدین باقی به‌خاطر نسبت دادن ویدئویی حاوی‌ی تصاویر خشونت‌گری‌ به اسرائیل که در واقع در سوئد روی داده بود.

آن‌طور که برخی توضیح داده اند، اولی مصداق دقیق این ضرب المثل قدیمی بود که خسن و خسین هر سه دختران مغاویه اند (حسن درست است نه خسن، حسین درست است نه خسین، دو نفر اند نه سه نفر، این‌ دو پسر بودند نه دختر، پسران علی بودند نه معاویه، معاویه درست است نه مغاویه)؛ در حالی‌که ظاهرا خواننده تایلر سویفت بوده نه جنیفر لوپز، و کشور سوئد بوده نه عربستان، جای‌گاه اجرا هم ماکتی از کعبه نبوده، و زمان اجرا هم مربوط به ماه‌های گذشته بوده نه این ایام.
https://t.me/majidelhami_nazar/3869

دومی هم علاوه بر این‌که نشان‌‌دهنده‌ی تعهد آقای باقی‌ی عزیز به حقیقت‌جویی است، مصداقی است از وضعیتی که گاهی در آن حقیقت گم می‌شود و تیره و تار می‌گردد؛ زیرا جریان‌های رسانه‌ای الزاما به ارایه‌ی تصویر دقیقی از واقعیت تعهد ندارند.
https://t.me/emadbaghi/2216

در این میان وضعیت آشوب‌ناک رسانه‌ای می‌تواند به مدد انرژی‌ی عاطفی‌ی ما تقویت شود. ما دارای عواطف گوناگون نظیر خشم و ترس و نفرت و شادی هستیم. همه‌ی ما دارای پتانسیلی عاطفی هستیم. این پتانسیل عاطفی در ما هر بار به‌نحو خاصی برانگیخته می‌شود. آن‌وقت رسانه‌ها می‌توانند از این پتانسیل عاطفی‌ی برانگیخته شده بهره ببرند. وقتی خبر خودکشی‌ی جوانی را می‌شنویم، غم‌گین یا عصبانی (یا هر دو) می‌شویم، وقتی فرد منزجر از دین حکومتی خبر رقص خواننده را بر ماکت کعبه می‌شنود، آن را راست می‌پندارد و برای افراد گوناگونی نیز ارسال می‌کند. رفته‌رفته کار به آن‌جا می‌انجامد که همه می‌‌پذیرند که خسن و خسین هر سه دختران مغاویه اند. حالا در چنین وضعیتی اگر شما بخواهی روایت دقیق‌تری ارائه کنی، کار از کار می‌گذرد و انبوهی از اتهام و ناسزا هم نصیب ات خواهد شد.

لاجرم، این وضع جدید رسانه‌ای که البته به یمن انقلاب ارتباطی پدید آمده و همه‌ی ما در حال بهره‌برداری از امکانات مطلوب آن هستیم، ایجاب می‌کند که قدری دقیق‌تر باشیم و سنجیده‌تر عمل کنیم و انرژی‌ی عاطفی‌ی خود را به‌نحو مطلوب‌تری مدیریت کنیم و گرفتار جهان‌سازی‌ی کاذب رسانه‌ای نشویم و ناخواسته در خدمت آن قرار نگیریم و اجازه ندهیم که دیگران از انرژی‌ی عاطفی‌ی برانگیخته شده‌ی ما سو استفاده کنند. این‌که ما در وضعیتی قرار داریم که دائما انرژی‌‌ی عاطفی‌ی ما را برمی‌انگیزد و ما در آن قربانی هستیم، ما را محق نمی‌سازد که با هر صدایی هم‌آوا شویم و آن را پژواک دهیم.

این را هم به لطف یادآوری‌ی یک دوست عزیز و اندیشه‌مند اضافه کنم که عربستان به همان راه غلطی می‌رود که پهلوی‌ی دوم رفت: تمیز ندادن غربی‌سازی از مدرن‌سازی. عربستان نیاز به توسعه‌ی فرهنگی و اجتماعی دارد و نمایش ظاهر دنیای غرب و عناصر فرهنگ غرب، سم مهلکی برای عربستان است؛ دقیقا همان سمی که پهلوی‌ی دوم به ایران واجد فرهنگ اسلامی در قبل از انقلاب وارد کرد. نمایش دنیای غرب در عربستان فقط به تحریک بنیادگرایی‌ی اسلامی در آن دامن می‌زند و هرگز منجر به مدرن شدن عربستان نمی‌شود. عربستان اگر قرار است مدرن شود، می‌بایست از اجتماع قبیله‌ای به یک جامعه با نهادهای خودگردان و متکثر بدل گردد و فرهنگ قبیله‌ای را وانهد و فرهنگ دینی‌ی خود را به‌روز سازد. نمایش عناصری از فرهنگ غربی در یک جامعه‌ی قبیله‌ای که در آن سنت نیروی اصلی‌ی سازنده‌ی باهمستان است، خطایی راه‌بردی است.

#رسانه
#عربستان
#مدرن‌سازی
#غربی‌سازی
#عمادالدین_باقی
#جهان‌سازی_کاذب

@NewHasanMohaddesi

5.5k 1 98 100 10

Adibaan EMS Channel dan repost
Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🎞 وقتی نیچه گریست - تحلیل فلسفی و اجتماعی فیلم

ثبت‌نام:
۱- از طریق سایت: https://link.toakademi.com/PK027
۲- از طریق تلگرام: @toAkademi

عنوان: وقتی نیچه گریست
کارگردان: پینچس پری

تحلیل:
دکتر حسن محدثی (جامعه شناس) @NewHasanMohaddesi
دکتر محسن محمودی (استاد فلسفه) @Mahmudi_mohsenn

تاریخ: سه‌شنبه ۶ آذرماه ۱۴۰۳
ساعت: ۱۷:۳۰ تا ۲۰:۳۰
نحوه‌ی شرکت در جلسه: آنلاین و حضوری
آنلاین: پلتفرم اسکای روم
حضوری (محدود ۲۰ نفر): تهران، خیابان دولت (کلاهدوز) نبش خیابان یارمحمدی، پلاک ۶۸، واحد ۱۷، طبقه ۴

هزینه‌ی آنلاین:
۱۰۰ هزار تومان
هزینه‌ی حضوری: ۱۵۰ هزار تومان

پشتیبانی آکادمی پاسخگوی شماست:
تلفن: 09391796923
تلگرام: @toAkademi

شبکه‌های اجتماعی آکادمی:

تلگرام: t.me/toAkademi_channel
یوتیوب: https://www.youtube.com/@toAkademi
اینستاگرام: instagram.com/toAkademi



#نقد_فیلم #تحلیل_اجتماعی #تحلیل_فلسفی
#جامعه_شناسی #فلسفه
#وقتی_نیچه_گریست

946 0 17 3 11

*فراخوان ویژه تهیه بسته های غذایی  خانواده های دارای معلول یکی از محروم ترین نقاط کشور*

(اوضاع معیشتی و مالی این خانواده ها نگران کننده ست اکثر آنها سه وعده غذا نمی خورند و در فقر مطلق به سر می‌برند، چند خانواده هم دارای دو فرزند معلول هستند که نیاز بیشتری به حمایت دارند)
*همه همت کنیم در حد وسع سبب شادی این خانواده ها شویم.*

برآورد تهیه هر بسته غذایی
۲ میلیون تومان است.


شماره کارت نزد بانک کشاورزی به نام موسسه پایکار آدلان تاراز:

*۶۰۳۷۷۰۷۰۰۰۳۷۴۶۴۹*

*شبا:ir۹۷۰۱۶۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰۹۹۹۵۱۸۳۸۹*

*شماره حساب*

*۹ ' ۹۹۵۱۸۳۸ ' ۹*

شماره تماس جهت دریافت اطلاعات بیشتر و ارسال فیش واریزی:۰۹۹۳۹۴۳۳۹۵۰

آدرس:خوزستان-شهرستان اندیکا-قلعه خواجه-روبروی اداره شیلات


*انتشار این فراخوان لطف بزرگی ست در حق این خانواده های دارای معلول*


Adibaan EMS Channel dan repost
📝 دوره‌ی: کارکردهای دین
نگاهی انتقادی و تحلیلی
استاد: دکتر حسن محدثی
جامعه‌شناس، مدرس و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

توضیحات تکمیلی: لمس|کلیک کنید

ثبت نام از سایت:
لمس|کلیک کنید

ثبت نام تلگرامی: @toakademi

برگزار کننده:
🏛 زیر سقف آسمان مهر
🏛 نیک‌اندیشان زمان

🔹هزینه‌ی ثبت نام(حضوری/آنلاین): ۴۸۰ هزار تومان
(امکان پرداخت در ۲ مرحله)
🔹نحوه‌ی برگزاری: حضوری/آنلاین
🔹ظرفیت حضوری: ۲۰ نفر
🔹تعداد جلسات: ۵ جلسه
🔹 هر جلسه: ۳ ساعت
🔹تاریخ شروع: ۲۵ آذر ۱۴۰۳
🔹روز برگزاری: یکشنبه‌ها
🔹ساعت برگزاری: ۱۷:۳۰ تا ۲۰:۳۰
🔹 پلتفرم آنلاین: اسکای روم
🔹آدرس محل برگزاری: خیابان کلاهدوز (دولت)، نبش خیابان یارمحمدی، پلاک ۶۸، طبقه ۴، واحد ۱۷

✅ دسترسی به آفلاین صوتی و تصویری کلاس
✅ گروه تلگرامی پرسش و پاسخ

📌 صدور گواهی
✅ گواهی شرکت در دوره از طرف مؤسسه و با امضای استاد به‌صورت رایگان صادر خواهد شد.
❗️این گواهی صرفاً از طرف مؤسسه و استاد است و صرفا به منظور تایید شرکت در دوره است و اعتبار دیگری ندارد.

📌 در صورت تمایل
🔻 هزینه‌ی صدور گواهی انگلیسی با مهر مترجم: ۱۸۰ هزار تومان

🌷💐 با سپاس از همراهی شما


علي طايفي (سنجشگري مسايل اجتماعي ايران ) dan repost
مسیله_روسپیگری_و_اخلاقی_کردن_بدن_.pdf
263.7Kb
مسیله روسپیگری و اخلاقی کردن بدن
علی طایفی

پرسش اساسی در مقاله پیوست حول این گزاره و چالش اجتماعی ‌است که آیا پدیده روسپیگری یا خرید و فروش سکس امری غیراخلاقی، خشونت‌بار و ناقض آشکار حقوق کارگران جنسی است؟
به باور من در جامعه مبتنی بر سرمایه‌سالاری اشکال جدیدی از برده‌داری نوین مسلط شده است که ابژه‌شدن بدن به‌عنوان یک کالا در بازار، تجاری‌‌سازی و صنعتی‌کردن بدن و بهره‌کشی از بدن انسان فقط دربرگیرنده بهره‌گیری جنسی نیست و نمی‌توان بدن را به ابژه صرف جنسی و سپس اخلاقی تحویل داده و فروکاست.

درصورت علاقه بازنشردهید


سنجشگری مسایل اجتماعی در ایران
https://telegram.me/alitayefi1


♦️حرمت تن، مستتر در قلم محدثی

✍️افشین بدری
۲۸ آبان ۱۴۰۳

۱) بر محوریت آنچه در مباحثه کوته‌نوشتانه، میان آن دو گرانمایه گذشت، ژرفنایی در کلام دکتر محدثی دریافتم که دکتر فوده علی‌رغم کوشش‌شان در واقع‌نگری، فاقد ژرف‌نگری فوق بوده اند. فی الواقع، نوعی معنویت در نگاه دکتر محدثی هست که دکتر فوده فاقد آن است و آن، حرمت تن است.

معتقدم هر اندازه که دکتر محدثی در مواجهه با واقعیتی به نام تن، به حقیقت توام با واقعیت قائل است، به همان اندازه دکتر فوده صرفاً، زمینی‌نگر و فاقد معنویت موضوع را واکاویده است و در این مجال با قیاس تن‌فروشی با کار یدی طبقه‌ی کارگر، به مغلطه ای فاش دست زده اند. نظر ایشان بازتاب همان شعار Sex work is work است.

کارگران، به کار تولیدی مشغولند و در کنار منافع شخصی کارفرما، جامعه نیز از فواید کار کارگران در قالب فعالیت‌های سازنده‌گی و تولیدی بهره‌مند است. کار کارگری حتا در نازل ترین سطح خود، واجد تخصص و مهارتی هر چند اندک است و از طرفی تبعات اخلاقی و حتا بهداشتی آن دامن‌گیر جامعه نخواهد شد. اما «کار» دانستن تن‌فروشی چه سنخیتی با کارگری دارد؟ صرف فعالیت فیزیکی مگر کفایت می‌کند؟

با این حساب آیا می‌توان تن‌فروشی را به صرف اکتیویته‌ی جسمی آن با فعالیت ورزشی یکی دانست؟!! مثلا اگر آن را در ردیف ورزش‌های المپیکی قرار دهند و استدلال کنند که بهرحال تن‌فروشی و مثلا ژیمناستیک هر دو با بدن انجام می‌شوند، آیا منطقی است؟!

۲) تن، موجودیتی شریف و ارزشمند است. ما بسیاری از مفاهیم را با واقعیتی به نام بدن و تن درک می‌کنیم. وقتی کسی را دوست می‌داریم، تن او را به آغوش می‌کشیم. وقتی بد می‌داریم، تن او را از خود می‌رانیم. وقتی تنی را دفن می‌کنیم، مفهومی به نام مرگ را در می‌یابیم. وقتی قصد داریم جایگاه اجتماعی خود را «نشان» دهیم، تن خود را متناسب با شأن مورد نظر می‌پوشانیم... حتا کار یدی و کارگری به اعتبار رنجی که تن و بدن می‌رساند شغل مقبولی نیست و مظلوم است. تن نماد عینی و بروز فیزیکی ماهیت انسان است. شاید در برخی فلسفه‌ها بتوان روح را نفی کرد اما کدام اندیشه و اندیشه‌ورزی توانسته وجود و احترام تن را نفی نماید؟

این‌ها همه برای تن، جایگاهی فراتر از یک ابزار می‌سازند؛ آنهم ابزاری که نه سبب تولید و تمشیت امور اجتماعی باشد بلکه ابزاری که تحت شعار Sex work is work، به ابزاری همگانی و نازل‌الشأن مبدل شده و در اکثر قریب به اتفاق جوامع از ارزش‌گزاری و تجلیل از چنین نقشی، سرباز می‌زنند، وساطت در آن را جرم و مذموم می‌شمارند، مرتکبان‌اش را عاملان اول و موثر در نشر و تکثیر بیماری‌های نابود کننده می‌دانند، پرداختن به آن را خلاف مصالح خانواده می‌بینند و....

تن‌فروشی اتفاقا در ضمن آنکه ضد اخلاقی ست بلکه ضد انسانی هم هست. کالاانگاری زنان است. نگرشی که در آن می‌توان، بدن یا عینی‌ترین و بارزترین نماد موجودیت یک انسان را موقتا به برده‌گی کشاند، قطعا نگرشی ضد انسانی است و اتفاقا از رهگذر همین ضد انسانی بودن‌اش است که غیر اخلاقی است!

#تن‌فروشی
#پویا_فوده
#حرمت_تن
#افشین_بدری
#تن‌فروشی_اجباری
#تن‌فروشی_اختیاری

@NewHasanMohaddesi

1.4k 0 20 74 20

♦️حرمت تن، مستتر در قلم محدثی

✍افشین بدری

۲۸ آبان ۱۴۰۳

🔻مرحبا به قلم برادر عزیز آقای افشین بدری! فکر مرا بسی به‌تر و گویاتر از خود من بیان کرد.

👇👇👇



#تن‌فروشی
#پویا_فوده
#تن‌فروشی_اجباری
#تن‌فروشی_اختیاری

@NewHasanMohaddesi


البته پیام دیگر آن سخنگو آن بود که زنان روسپی از بیمه تامین اجتماعی برخوردار شوند تا در پیری و ناتوانی به گدایی نیافتند، که البته این مورد در جامعه ما در ایران حل شده است. چون صاحبان همه مشاغل خویش فرما از راننده اسنپ گرفته تا صاحب مغازه ساندویچی تا بیکار می توانند برای خودشان حق بیمه رد کنند و از مزایای آن بهره مند شوند و طبعا بسیاری زنان روسپی هم الان تحت پوشش تامین اجتماعی اند. اما در کشورهای غربی برای قرار گرفتن زیر پوشش بیمه، فقط پرداخت حق بیمه کافی نیست و شما باید شغل مشخص و کارفرمای قانونی داشته باشید و در شرایطی که فحشا غیر قانونی است یا فقط در فاحشه خانه های ثبت شده قانونی و برای کار در خیابان غیر قانونی، این زنان (و مردان) در زمان پیری و بیماری و ناتوانی کاملا بی پناه هستند. بنده تاکید می کنم که فحشا مانند صنعت دخانیات است. اگر ما آن را غیر قانونی نمی کنیم و شاغلان و مشتریان این صنعت را مجرم نمی دانیم اصلا بدین معنا نیست که روسپی گری خوب و اخلاقی است. اما ضد انسانی هم نیست.


#تن‌فروشی
#پویا_فوده
#تن‌فروشی_اجباری
#تن‌فروشی_اختیاری

@NewHasanMohaddesi


♦️[ایرادهای جدید دکتر فوده‌ی عزیز به بحث محدثی در باره‌ی ضد انسانی بودن تن‌فروشی]

✍️ دکتر پویا فوده

۲۸ آبان ۱۴۰۳

دکتر پویا فوده‌ی عزیز به بحث من در باره‌ی ضد انسانی بودن و در نتیجه غیر اخلاقی بودن تن‌فروشی ایرادهای جدیدی وارد کرده است. از آن‌جایی‌که دنبال کردن این بحث برای تکمیل نظریه‌ی اجتماعی ام مدد می‌رساند این ایرادها را در این‌جا منتشر می‌کنم و بدان‌ها پاسخ خواهم داد.

کوته‌نوشت اول:
روسپیگری غیر اخلاقی و زشت و قبیح و گناه است. اما اینکه اگر کسی آن را زشت و بد نداند، در خود این شغل مشکلی وجود داشته باشد، مساله ماست. در اینجا استدلال هایی آورده شد مبنی بر اینکه روسپی گری از دیگر مشاغل متمایز و با همه آنها متفاوت است. من اما قبول نمی کنم که این ویژگی ها که بر شمرده شد از عهده این تمایز برآید. کارگری که هر روز دستش را به کارفرما می سپارد و تا شب برای او کلنگ می‌زند. دلاک حمام (ماساژور امروزی) که با دست و بدنش در خدمت دیگران است. راننده ای که صبح تا شب دست و پایش در خدمت دیگران است و برایشان دنده عوض می کند و فرمان می چرخاند و گاز و کلاچ می گیرد، اینها همه بدنشان را در مقابل پول به خدمت دیگری قرار داده اند. اینها همه اوکی هستند اما آن زنی که فلان عضو از بدنش را مدتی در خدمت دیگری قرار می دهد اوکی نیست؟

اصلا از همان روزی که انسان شکارچی شکار رفتن هر روزه برای سیر شدن را کنار گذاشت و کشاورز شد و سرمایه اندوخت، دیگر آن انسان آزاده که صد در صد مالک بدنش است وجود ندارد. برده داری بد است؟ اساسا آن برده ای که صبح تا شب برای اربابش کار می کرد با این کارگری که امروز صبح تا شب برای کارفرمایش کار می کند چه فرق دارد؟ هر دو بدنشان را برای ساعاتی در خدمت دیگری گذاشته اند و فقط یک فرق هست. این کارگر هر لحظه که بخواهد می تواند بگوید این کاری که من می کنم به آن پولی که به من می دهی نمی صرفد و من استعفا می دهم و میروم. اما آن برده چنین امکانی نداشت. پس اگر روسپی در انجام شغلش مجبور نباشد دقیقا مثل همه کارگران است (نیازمند پول مجبور مطلق نیست).

اما نکته ای که گفته می شود این است که گرچه روسپی گری از دوران بسیار قدیم بوده ولی همواره بی آبرو و پست و مورد توهین بوده است. توجه کنید در دوران نه چندان دور بسیاری مشاغل را مورد توهین قرار می دادند از جمله حمال و سپور و بقال و.... تمدن امروزی به ما آموخته که به باربر و پاکبان و سوپرمارکتی و.... توهین نکنیم و آنها را محترم بداریم. توجه کنید که من هرگز پسرم را تشویق نمی کنم که سپور شود، اما به او می آموزم که به ماموران شهرداری احترام بگذارد و آنها را انسان هایی ببیند که از ما پست تر نیستند. امروزه دیگر پدر پاکبان فحش نیست، مادر ... هم نباید فحش باشد.

کوته‌نوشت دوم:
برای اینکه درگیر حاشیه نشویم شرایطی را در نظر بگیرید مانند کشورهای غنی و پیشرفته که:
1. نظام کار و تامین اجتماعی کامل است و شخص با مشغول شدن در یک شغل آبرومند می تواند زندگی خود و احیانا خانواده اش را تامین کند.
2. باندهای قاچاق انسان و فحشای سازمان یافته وجود ندارند و کسی را مجبور به روسپی گری نمی کنند.

حال اگر در این شرایط اگر زنی روسپی شد آیا باید مورد مجازات سخت قرار گیرد، از حقوق اجتماعی محروم سود و مورد توهین قرار گیرد؟

کوته‌نوشت سوم:
وقتی عملی را ضد انسانی می دانیم مثل جنایات صدام و قذافی، مثل قتل های پدر بابک خرمدین مثل تجاوز های علی سلامت و... ما انسان ها باید دست به کار شویم این عمل ضد انسانی را در جامعه محو و ریشه کن کنیم. اگر روسپی گری ضد جامعه انسانی است، به روسپی اخطار می دهیم که شغلش را عوض کند و به مردی که موسسه ای برای اعزام روسپیان دارد می گوییم آن را تعطیل کند. خب اگر نکردند طبعا باید مجازات شان کنیم. یا اینکه بپذیریم عمل غیر اخلاقی هست اما ضرر عمده ای متوجه جامعه انسانی نمی کند. در مورد توهین هم همینطور. پیام اصلی آن خانم این بود که از شغل روسپی بعنوان فحاشی به دیگران استفاده نشود.


ادامه دارد.👇👇👇


#تن‌فروشی
#پویا_فوده
#تن‌فروشی_اجباری
#تن‌فروشی_اختیاری

@NewHasanMohaddesi


♦️نقد تاریخ‌نگاری‌ی ایده‌ئولوژیک / نسخه‌ی کامل‌تر
۲۵ آبان ۱۴۰۳

🔻منبع:
https://www.ddinstagram.com/reel/DCbdZOEutYB/?igsh=MTJnODI2MG5jMDg5NA==

#کورش
#تاریخ‌نگاری_ایده‌ئولوژی
@NewHasanMohaddesi


علم ، دین ، خرافه dan repost
🦋🦋🦋  سخنرانی  🦋🦋🦋



💌موضوع: آسیب شناسی گسترش خشونت علیه کادر درمان (به بهانه ی قتل ناجوانمردانه ی دکتر داوودی)


قسمت اول (واکنش ها و انگیزه ها ، ضعف علمی و آموزشی کادر درمان)


🗣 سخنران: افشین احمدپور(متخصص قلب و عروق)



موضوعات مطرح شده:


🌴 انواع واکنش ها به خشونت علیه کادر درمان 

🌴سکوت در برابر اعمال خشونت

🌴مخالفت شارلاتان ها با تحلیل آسیب شناسانه ی اعمال خشونت علیه کادر درمان

🌴شادی برخی هموطنان از قتل کادر درمان

🌴انتقاد احمقانه از مهران مدیری


🌴تقدس بخشی به ساختار پزشکی و خطرات آن


🌴نقش ضعف علمی و آموزشی در آسیب به بیماران اورژانسی

🌴نقش بی سوادی در خسته شدن کادر درمان

🌴مشاوره های اورژانسی احمقانه


ادامه دارد....

❤️ https://t.me/elmdinkhorafeh


♦️تن‌فروشی، کالایی‌سازی‌ی بدن (چرا تن‌فروشی ضد انسانی و ضد اخلاقی است؟ /۲)

✍ حسن محدثی‌ی گیلوایی

۲۵ آبان ۱۴۰۳

در طول تاریخ بشر، کالایی‌سازی از انسان انواع و اقسامی داشته است. در این‌جا به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنم و سپس به تن‌فروشی به‌عنوان مصداقی از ضد انسانی‌ترین کالایی‌سازی‌ی انسان می‌پردازم:

۱. کالایی‌سازی‌ی نیروی کار:
در جهان جدید این نوع کالایی‌سازی‌ی انسان رایج‌ترین شکل کالایی‌سازی است. امروز اکثریت مردم جهان ناگزیر هستند در درون سازمان معینی به‌عنوان نیروی کار به‌نحوی استخدام شوند و زمان و مهارت و توانایی‌ی خود را به یک کارفرما بفروشند و در ازای آن حقوق و مزایایی دریافت کنند. نیروی کار می‌تواند کار یدی یا کار فکری و هنری بکند. برای این‌که این نوع کالایی‌سازی از نیروی کار اخلاقی‌تر و انسانی‌تر بشود، مبارزات زیادی در قرون معاصر انجام گرفته است. اکنون اکثریت آدم‌ها در جهان نیروی کار خود را با سازمان یا کارفرمایی مبادله کرده اند و مبادله می‌کنند. اگرچه کیفیت مبادله متفاوت است و از سازمانی به سازمانی و از جامعه‌ای به جامعه‌ای فرق دارد. البته این‌گونه از کالایی‌سازی، شکل فرعی‌تری هم دارد.

کالایی‌سازی‌ی نیروی کار به‌هم‌راه ابزارهای متعلقه: شکل دیگری از کالایی‌سازی‌ی نیروی کار این است که نیروی کار ابزار کاری هم دارد و هر دو در مبادله با کارفرما دخیل اند. در این‌گونه موارد، نیروی کار قدرت چانه‌زنی‌ی بالاتری دارد.

۲. کالایی‌سازی‌ی محصول کار:
شکل دیگری از کالایی‌سازی هست که در آن آدمی به‌نحو غیرمستقیم‌تری کالایی می‌شود. او به‌دل‌خواه خویش کار می‌کند اما کسانی هستند که مایل اند کالاهای تولیدشده‌ی او را بخرند یا به او سفارش تولید تعداد معینی از یک یا چند کالا را بدهند. در این شکل از کالایی‌سازی، فرد می‌تواند خودتعیین‌گری‌ی بیش‌تری داشته باشد.

۳. کالایی‌سازی‌ی بدن:
اما شکل کهن‌تری از کالایی‌سازی‌ی انسان هست که ریشه در عصر برده‌‌داری دارد که در آن بدن انسان به‌منزله‌ی کالا عرضه و خرید و فروش می‌شود. کالایی‌سازی‌ی بدن آسیب‌زننده‌ترین شکل کالایی‌سازی است و در آن عنصر اساسی‌ی وجود آدمی به‌طور مستقیم به کالا بدل می‌شود. اما بدترین و ضد انسانی‌ترین شکل آن این است که بخش‌هایی از بدن جدا گردد و به دیگران فروخته شود یا هم‌چون برده کلیت وجود فرد فروخته شود.

کالایی‌سازی‌ی بدن اشکال دیگری هم دارد. یکی از شناخته‌شده‌ترین آن‌ها تن‌فروشی و ارایه‌ی خدمات جنسی به‌صورت سازمان یافته یا غیرسازمان‌یافته است.

در تن‌فروشی با بدن آدمی به‌منزله‌ی کالا رفتار می‌شود و قیمتی برای آن تعیین می‌گردد. بدن عنصر هویتی‌ی بسیار مهمی است و کنش بر آن بیش‌ترین تاثیر را بر روان و هویت آدمی باقی می‌گذارد. تن‌فروش حتا اگر به‌اختیار چنین شغلی را برگزیده باشد، باز هم خود را تا سطح یک کالای قابل خرید تخفیف می‌دهد و ارزش وجودی‌ی خود را به امری غیر انسانی (یعنی ابزاری برای تمتع جنسی) فرو می‌کاهد. او از آن‌جایی که انسان است، کم و بیش می‌داند که یگانه‌گی‌ی تنانه تنها در صورتی شرافت وجودی اش را تحقق می‌بخشد که در رابطه‌ای عاشقانه رخ دهد. پس تن‌فروشی حتا اگر در موارد خاصی اختیاری نامیده و دانسته شود، از تخفیف وجود انسانی عاری نیست. از این رو، می‌توان گفت که تن‌فروشی پدیده‌ای بازمانده از عصر برده‌گی‌ی انسان است.

اما این‌که آدمی در اشکال دیگر مناسبات انسانی نیز تحت سلطه قرار می‌گیرد و ابژه می‌شود و کالایی می‌گردد، ما را مجاز نمی‌دارد که کالایی‌سازی‌ی بدن را موجه و محترم تلقی بکنیم و بدان مشروعیت فکری و اخلاقی ببخشیم؛ بل‌که لازم است برای آن موارد چاره‌ای بیاندیشیم و راه حلی نظری و عملی بیابیم. این‌که در برخی کشورها تن‌فروشی را به‌نحو علمی مدیریت می‌کنند، نشانه‌ی پیش‌رفت مدیریتی است؛ اما وجود یک پدیده و مدیریت علمی و عقلانی‌ی آن، به‌رغم همه‌ی امتیازات و کارکردهایش، باعث این نمی‌شود که آن پدیده، انسانی و اخلاقی بشود.

پدیده‌های متعددی در جهان اجتماعی هستند که ممکن است کارکردهای مثبتی هم داشته باشند و گریزی از آن‌ها نباشد. با این همه این مانع از آن نیست که آن‌ها را غیر انسانی و غیر اخلاقی ندانیم. به‌عنوان مثال، فساد (corruption) پدیده‌ی اجتماعی‌ی کهنی است و گاه کارکردهای مثبت هم دارد، اما ما آن را انسانی و اخلاقی نمی‌دانیم.

#تن‌فروشی
#تن‌فروشی_اجباری
#تن‌فروشی_اختیاری

@NewHasanMohaddesi

1.6k 1 29 59 25
20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.