فردای بهتر (مصطفی تاجزاده)


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


✳️کانال تلگرامی «فردای بهتر» با منش اصلاح‌طلبانه با ارائه رویکردی تحلیلی تلاش دارد به گسترش دموکراسی و بسط چندصدایی در جامعه ایران به امید فردایی بهتر برای ایران و ایرانیان قدم بردارد.
✅اینستاگرام: https://instagram.com/seyed.mostafa.tajzade

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🔸تماس آقای کروبی با همسر تاج‌زاده برای تبریک ولادت حضرت زهرا(س)و روز زن

✅شامگاه روز یک‌شنبه، روز ولادت فاطمه زهرا (س) آقای کروبی از حصر غیرقانونی‌اش با همسر سید مصطفی تاج‌زاده، آزاده دربند، تماس تلفنی گرفته ضمن تبریک عید میلاد دخت پیامبر اکرم (ص) و ابراز دلتنگی از هجران یاران دربند، جویای احوال آقای تاج‌زاده شد.

✅ایشان با ابراز نارضایتی و تأسف از شرایطی که برای ملک و میهن فراهم ساخته‌اند، برای بهبود اوضاع و رهایی همه زندانیان سیاسی دعا کرد.

✅خانم کروبی نیز با تبریک روز زن به همسرتاجزاده، شجاعت و استقامت ایشان و همه همسران زندانیان سیاسی را ستود و برای آنان دعای سلامت و عاقبت به خیری کرد.
@MostafaTajzadeh


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
به نام خدای رنگین کمان

🔹 تجربه زیسته زنان در فضای دانشگاه سرشار از روایت های تبعیض ناروا است

🗣️سها قمریان عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی دانشگاه تهران:

🔹پوشش دانشجویان دختر هر روز تحت بررسی نیروی حراست دانشگاه قرار می گیرد و این البته علاوه بر مواجه با گشت ارشاد و توقیف خودرو های شخصی است.

@emtedadnet
@MostafaTajzadeh


‘شب یلدای ظلم”

عبدالله ناصری:

امروز آدینه در فضای مجازی سرک بردم و “خبرانه” برادر آزاده خودم را
دیدم، آقا مهدی محمودیان که مراتب
زندان اش از تعداد دهه های عمر من
بیشتر است. ویدئویی گذاشته با این بیت از غزل “بیداد خراسانی”:

“ما چلّه نشین شب آزادی خویشیم/ ای کاش که یلدای وطن را سحری بود"

فکر نکنید شاعر مذکور به خاطر تخلص اش از سده های گذشته است.
نه! مهندس(برق) “امیر حسین خوشنویسان” به احتمال زیاد، از آقا
مهدی ما کوچکتر است. دنبال نکردم سرنوشت او را که در دهه نود خورشیدی و به خاطر سروده های اعتراضی اش توسط امنیه های
خوفناک رهبر ربوده شد. خدایش زنده
بدارد او را.
بنده هم به علت کاشانی تبارم، غزل
زیبای او را بازگو می کنم و از خالق
شب بلند یلدا “سرنگونی ملی و بی خشونت جمهوری اسلامی” را با صدای بلند بخواهیم:

گیرم گلاب ناب شما اصل قمصر است 
اما چه سود، حاصل گل‌های پرپر است! 
شرم از نگاه بلبل بی‌دل نمی‌کنید 
کز هجر گل نوای فغانش به حنجر است؟! 
از آن زمان که آیینه‌گردان شب شُدید 
آیینه دل از دَم دوران مکدر است 
فردایتان چکیده امروز زندگی است 
امروزتان طلیعه فردای محشر است 
وقتی که تیغ کینه سر عشق را برید 
وقتی حدیث درد برایم مکرر است 
وقتی ز چنگ شوم زمان، مرگ می‌چکد 
وقتی دل سیاه زمین جای گوهر است 
وقتی بهار، وصله ناجور فصل‌هاست 
وقتی تبر، مدافع حق صنوبر است 
وقتی به دادگاه عدالت، طناب دار 
بر صدر می‌نشیند و قاضی و داور است 
وقتی طراوت چمن از اشک ابرهاست 
وقتی که نقش خون به دل ما مُصور است 
وقتی که نوح، کشتی خود را به خون نشاند 
وقتی که مار، معجزه یک پیامبر است 
وقتی که برخلاف تمام فسانه‌ها 
امروز، شعله، مسلخ سرخ سمندر است 
از من مخواه شعرِ تر، ای بی‌خبر ز درد! 
شعری که خون از آن نچکد ننگ دفتر است! 
ما با زبان سرخ و سر سبز آمدیم 
تیغ زبان، بُرنده‌تر از تیغ خنجر است 
این تخته‌پاره‌ها که با آن چنگ می‌زنید 
ته‌مانده‌های زورق بر خون شناور است 
حرص جهان مزن که در این عهد بی‌ثبات 
روز نخست، موعد مرگت مقرر است 
هرگز حدیث درد به پایان نمی‌رسد 
گرچه خطابه غزلم رو به آخر است 
@MostafaTajzadeh


🔸ملاقات یلدایی

✍️فخرالسادات محتشمی‌پور

✅دخترک و همسرجانش خودشون رو در آستانه یلدا رسوندن به پایتخت پر دود و دم که سه شنبه ملاقات رو‌از دست ندن.
صبح آماده حرکت به سمت اوین بودیم که همسرجان زنگ زد و گفت تعطیله و از ملاقات خبری نیست. من هم زود دست به کار شده پیگیر راهی برای جبران شدم اما کاری نمی‌شد کرد. سرما و آلودگی دست به دست هم داده بودند تا روز ما را خراب کنند. قرار شد هم من و هم فاطمه آن روز را با دوستانمان بگذرانیم که رفیق شفیق روزهای تنهایی‌مان بوده و هستند.

✅چهارشنبه هم قبل از این که فاطمه از خواب بیدار شود همه تلاشم را کردم تا به نتیجه برسم که متأسفانه نشد. اما بالاخره نوید ملاقات جبرانی را دادند؛ فردای یلدا اگر تعطیل نباشد. و امروز موفق شدیم علیرغم بعضی حواشی نامطلوب به ملاقات محبوب نائل آییم.

✅فرصت چندانی نبود اما می‌شد گزارشی از مهر و محبتی که این روزهای آخر پاییز روانه کوی‌مان شده بود بواسطه لطف سرشار دوستان و دوستداران همسرجان، به او بدهیم.
مهر و محبتی که این روزها به‌سان اکسیر حیات به ما جان می‌بخشد و‌ پمپاژ انرژی می‌کند دور از چشم حسود و بخل تنگ چشمان فتنه‌گر.

✅همسرجان هم که خود در شبه انفرادی (در کنار یک زندانی غیرسیاسی) روزهای حبس ظالمانه را می‌گذراند، از دورهمی یلدایی‌شان گفت و لحظاتی که قدرشان توسط او و هم‌بندان عزیزش دانسته می‌شود.‌

✅گفت: خوشبختانه آقایان قدیانی، بهزادیان نژاد و بهشتی شیرازی به سالن ما منتقل شدند اما همچنان منتظر انتقال آقای سعید مدنی از زندان دماوند به اوین هستیم تا اندکی از ظلم به او و خانواده‌اش کم شود.

✅همچنین گفت: آقای محمد نجفی وکیل آزاده، حدود دوماه است که گرفتار سرگیجه‌ شدید است و از گوش‌درد عذاب می‌کشد. هرچند چندین بار به بیمارستان اعزام شده و پزشکان متخصص او را ویزیت کرده‌اند اما متأسفانه بیماری او تشخیص داده نشده و مشکل همچنان باقی است. همسرجان تأکید کرد که این وکیل زندانی باید به مرخصی استعلاجی بیاید تا تحت‌نظر پزشکان متخصص بیماری‌اش تشخیص داده شده و درمان شود.

✅او‌هم‌چنین در مورد مشکل فیلترینگ گفت:
ممکن است رهبر نگفته باشد که فضای مجازی فیلتر شود اما اکثر منصوبانش در شورای‌عالی غیرقانونی فضای مجازی، از «مدیریت اینترنت» فیلترینگ آن را می‌فهمند.آقای خامنه‌ای هم کمترین اقدامی برای تفکیک این دو نمی‌کند. بنابراین اگر پزشکیان درصدد رفع فیلترینگ است راهی دیگر بجوید که صبر مردم در حال پایان است. اگر هم از رفع فیلترینگ ناامید شده به وعده خود با مردم وفا کند و خود را کنار بکشد.

✅و اما پیام آخر:
من همچنان از کمپین نه به اعدام دفاع می‌کنم و امیدوارم احکام اعدام جوانان اکباتان و دیگر احکام اعدامی که طی یکی دوماه اخیر صادر شده لغو شود.
@MostafaTajzadeh


📝📝📝یلدایی دیگر با امید به آزادی مصطفی تاجزاده

✅آخرین روز آذر ماه ۱۴۰۳، هم‌زمان با شب یلدا برای جمعی از دوستان و آشنایان سیدمصطفی تاجزاده به شکل متفاوتی سپری شد.
تاجزاده که بر اساس اطلاعات شناسنامه‌اش متولد یکم آذر ماه است ، در حالی آذر امسال و شب یلدا را سپری کرد که به دلیل‌ اظهارنظرهایش درباره وضعیت سیاسی اجتماعی کشور برای دهمین سال در حبس و بند بود.

✅او که از ۱۸ تیر ۱۴۰۱ در دور تازه محکومیتش بعد از سال ۱۳۸۸، در زندان به سر می‌برد، در آذر ماه سال جاری در پرونده‌ تازه‌ای با اتهاماتی مشابه گذشته به ۶ سال حبس محکوم شده که ۵ سال آن قابل اجراست.

✅آقای تاجزاده در پرونده جدید خود باز هم توسط قاضی صلواتی به ۵ سال حبس به اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی و ۱ سال حبس به اتهام تبلیغ علیه نظام محکوم شده است و این چهارمین حکمی است که از سال ۸۸ تاکنون برای او صادر شده‌ که دوتای آن غیابی بوده است.

✅ایجاد شرایط تازه برای سیدمصطفی تاجزاده  سبب شد تا جمعی از آشنایان و دوستداران او در روز جمعه ۳۰ آذر ماه و هم‌زمان با شب یلدا که در فرهنگ ایرانیان یادآور پیروزی سپیده و نور بر تاریکی است، در منزل مسکونی وی برای دیدار با همسر و فرزندش حاضر شوند.

✅در این دیدار ضمن مروری بر تحلیل‌های سیاسی و پیش‌بینی‌های تاج‌زاده، از نزدیک به یک دهه مقاومت و ایستادگی او تقدیر شد.
هم‌چنین یاد محصورین عزیز، خانم دکتر رهنورد و میرحسین موسوی و شیخ مهدی کروبی و همه آزادگان دربند گرامی داشته شد.

✅فخرالسادات محتشمی پور ، همسر آقای تاجزاده نیز ضمن تشکر از شرکت کنندگان در این محفل یلدایی، گزارشی از آخرین وضعیت یاردربندش ارائه کرد و در ادامه نیز حاضرین به خاطراتی از دوران دانشجویی او تا مدیریت سیاسی‌اش و تا دوران زندان گذشته و امروز او را نقل کردند و پس از آن به شعرخوانی ویژه شب یلدا پرداختند.

✅یلدای سال ۱۴۰۳ را باید دهمین شب‌چله‌ای دانست که این فعال سیاسی تنها به دلیل نقد مشفقانه حاکمیت و رهبر ایران در زندان سپری می‌کند.

✅یادآور می‌شود؛ تاجزاده یک بار بعد از انتخابات سال ۱۳۸۸ به ۶ سال حبس محکوم شد که این حکم به شکل غیرقانونی در انفرادی اجرا شد و پس از انتخاب آقای روحانی، با حکم جدیدی یک سال دیگر به حبس او افزودند.

✅بنابراین بی‌سابقه نیست که صدور حکم ۶ سال حبس دیگر این منتقد سیاسی، متعاقب پرونده‌سازی اطلاعات سپاه علیه او، پس از انتخاب پزشکیان به ریاست‌جمهوری توسط مردم است.

✅این در حالی است که تاج‌زاده برای اولین بار برای شرکت در دادگاه و دفاع از خود اعلام آمادگی کرده بود مشروط بر آن که دادگاه علنی و با حضور هیئت منصفه باشد. و این درخواست قانونی را در نامه‌ای غیرعلنی به رهبر با رونوشت به رئیس‌جمهور برای تذکر قانون اساسی( عدم اجرای اصل ۱۶۸) و رئیس قوه قضائیه برای اجرای قانون اعلام کرده بود.
@MostafaTajzadeh


🔺بیانیه «حزب مجمع ایثارگران» درباره تحولات کشور سوریه

 
🔹بسم الله الرحمن الرحیم

🔹پس از سالها جنگ و خونریزی و کشتار و آوارگی مردم سوریه، سرانجام
طومار خاندان اسد در سوریه پیچیده شد و حکومت 54ساله حزب بعث در این کشور به پایان رسید.

🔹هر چند هنوز ابعاد تحولات اخیر این کشور و دلایل سقوط غافل‌گیرکننده بشار اسد روشن نیست و فضای تحولات ۱۱ روزه منجر به سقوط دمشق و فرار بشار بسیار غبار آلود و پر ابهام است اما آنقدر از وضعیت این کشور اطلاعات در اختیار همگان هست که بتوان روند کلی حوادث را تحلیل و مواضع خود را درباره تحولات این کشور بخصوص از منظر منافع ملی ایران بیان کرد.

🔹حکومت اسد در سوریه مصداق حکومت کودتایی یک اقلیت سیاسی بر اکثریت مردم بوده و طبیعی است که حکومت اقلیت بر اکثریت دوام نیاورد.

🔹در طی بیش از نیم قرن، خاندان اسد بدون توجه به رای و نظرمردم سوریه، بر کشور حکومت کرده و اعتراضات و نارضایتی‌ها را با خشن‌ترین شیوه سرکوب نمودند.

متن کامل بیانیه

@sobhema_ir
@MostafaTajzadeh


#اختصاصی

✅زینب کاظمی، نویسنده کارزار مخالفت با ابلاغ قانون حجاب در گفتگو با امتداد:
قانون عفاف و حجاب به نوعی اعلام جنگ با بخش عمده‌ای جامعه خواهد بود/ قانونی که بخش زیادی از جامعه را مجرم قلمداد کند، ماهیت قانونی نخواهد داشت/ مشکل کار کجاست که مجلس تا این حد در مقابل شنیدن صدای مردم، بسته و کور رفتار می‌کند؟/ این قانون گویی بنا دارد تا شبکه جاسوسی مردم نسبت به یکدیگر را ایجاد کند

✍️امتداد-محمد جعفری:
در میان کشمکش‌های کنونی میان ارکان مختلف نظام درباره قانون موسوم به عفاف و حجاب، این قانون در حالی که قرار بود در بیست و سومین روز از آبان‌ماه از سوی محمد باقر قالیباف برای اجرا به دولت پزشکیان ابلاغ شود با اصرار دولت، همچنان در شورایعالی امنیت ملی متوقف مانده است.

🔹در همین ارتباط، کارزاری با هشتگ #نه_به_قانون_حجاب_و_عفاف در پلتفرم کارزار به راه افتاده و تا کنون، امضای نزدیک به ۸۰ هزار شهروند ایرانی پای آن به ثبت رسیده است. در این کارزار که خطاب به رئیس‌جمهور پزشکیان تنظیم و آماده شده، آمده؛ «ما این قانون را در مغایرت با حقوق شهروندی دانسته و معتقدیم در این قانون نسبت به طیف گسترده‌ای از جامعه به ویژه زنان، جرم‌انگاری صورت گرفته است؛ لذا اجرای آن در منافات با وفاق ملی خواهد بود».

🔹در متن این کارزار، همچنان خطاب به پزشکیان، تاکید شده؛ «جناب آقای رئیس جمهور! ما امضاکنندگان این کارزار از جنابعالی خواستاریم که در جهت وفاق ملی، صیانت از حقوق اساسی شهروندان و همچنین افزایش امید به بهبود شرایط کنونی، از تمامی اختیارات قانونی و ظرفیت‌های فراقانونی خود استفاده کرده و از اجرای قانون حجاب و عفاف جلوگیری نمایید».

🔸زینب کاظمی، نویسنده این کاراز در گفتگویی با امتداد، ضمن اشاره به ملاحظات مربوط به طرح و اشتراک‌گذاری آن، اظهار داشت: کارزاری که من با انگیزه درخواست جلوگیری از اجرای قانون عفاف و حجاب، خطاب به رئیس‌جمهور نوشتم تا کنون نزدیک به ۸۰ هزار امضا را به ثبت رسانده تا منعکس‌کننده بخشی از دغدغه‌ها و مطالبات عمومی شهروندان در این باره باشد.

🔹قانون عفاف و حجاب در صورت اجرا-بخصوص بندهای چهار و پنج آن-به نوعی اعلام جنگ به بخش عمده‌ای جامعه خواهد بود. به ویژه دو فصل آخر این قانون، زندگی جمع کثیری از بانوان جامعه کشورمان را با جرم‌انگاری روبرو کرده است. کما اینکه، متاسفانه ما در این قانون، شاهد جرم‌انگاری برای دختران ۹ و ۱۰ ساله نیز هستیم! بخش زیادی از مردم ایران، پس از اجرای این قانون، ممکن است که با جرم‌انگاری روبرو شوند.

🔹اینکه اساسا، قانونی بخواهد بخش زیادی از جامعه را مجرم قلمداد کند، ماهیت قانونی نخواهد داشت. ضمن اینکه این قانون در شرایطی که با مشکلات عدیده‌ای در کشور روبرو هستیم، دستگاه‌ها و ارگان‌های زیادی را درگیر اجرای خود خواهد کرد. اینکه در چنین وضعیتی، این همه ظرفیت، هزینه و توان ساختار اجرایی کشور مصروف این موضوع شود، منطقی به نظر نمی‌رسد. این قانون، همچنین با شعار مطرح شده از سوی رئیس جمهور، تحت عنوان وفاق ملی، کاملا در تعارض و تضاد قرار می‌گیرد.

🔹این قانون همینطور، مسئله اعتماد عمومی شهروندان نسبت به یکدیگر و رابطه حاکمیت-ملت را نیز دچار آسیب خواهد کرد. قانون عفاف و حجاب، مردم را مقابل یکدیگر قرار داده و به ایجاد دودستگی در میان آحاد جامعه منجر می‌شود. در قرآن هم آیه صریحی داریم که می‌فرماید؛ «يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱجۡتَنِبُواْ كَثِيرࣰا مِّنَ ٱلظَّنِّ إِنَّ بَعۡضَ ٱلظَّنِّ إِثۡمࣱۖ وَلَا تَجَسَّسُواْ»؛ «اى كسانى كه ايمان آورده ايد، از بسيارى از گمان ها دورى كنيد؛ زيرا برخى از گمان ها گناه است و [از اسرار ديگران] تجسس نكنيد». اما این قانون، متاسفانه گویی بنا دارد که شبکه جاسوسی مردم نسبت به یکدیگر را ایجاد کند. رویکردی که اساسا، شایسته مردم ایران نیست.

🔹سوال اینکه، مشکل اصلی کار در کجاست؟ نمایندگان مردمی که قرار بوده تا صدای آن‌ها باشند، بنای ابلاغ چنین قانونی را دارند؟ چه شده که مجلسی که باید منعکس‌کننده مطالبات عمومی باشد، انقدر در مقابل شنیدن صدای مردم، بسته و کور رفتار می‌کند؟ آقایان از خودشان بپرسند که کجای مسیر را اشتباه رفتیم که مجلس ما، خالی از نمایندگان واقعی مردم شده است؟

🔺لینک این کارزار

#امتداد
@emtedadne
@MostafaTajzadeh


📝📝📝زمستان سیاه در قاره سبز از اروپا اصرار از مدعیان اصلاحات انکار

✍️سرویس سیاسی روزنامه کیهان مورخ 23 شهریور 1401

✅باآنکه مقامات، رسانه و‌اندیشکده‌های اروپایی بارها اعتراف کرده‌اند پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین و بحران انرژی ناشی از آن، اروپا در انتظار وحشتناک‌ترین زمستان خود قرار دارد اما پادوهای داخلی دشمن در‌ستیز با دیپلماسی هسته‌ای کشور، این واقعیت را انکار و بر رویه انفعالی و سازشی خود در برابر غرب اصرار می‌کنند.

✅پس از گذشت حدود 200 روز از جنگ اوکراین و کاهش عرضه گاز روسیه به اروپا، بسیاری از کشورهای اروپایی مانند آلمان، انگلیس، فرانسه، ایتالیا، نروژ، بلژیک و... به دلیل بحران‌هایی مانند مشکلات اقتصادی برآمده از اپیدمی کرونا، خشک‌سالی و از همه مهم‌تر بحران انرژی با تورم و رکود اقتصادی کم‌سابقه‌ای رو‌به‌رو شده‌اند.

✅ بازگشت اروپا به عصر تاریکی
«فایننشال تایمز» ماه گذشته به نقل از کارشناسان اقتصادی خود نوشت، تورم بالا، اختلال در عرضه انرژی و ترس از قطع انرژی آلمان، بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا را به سمت یک طوفان بزرگ اقتصادی سوق می‌دهد. بر اساس این گزارش، تورم در انگلیس دو رقمی شده و میلیون‌ها نفر از وعده‌های غذایی خود کم کرده‌اند.

✅برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که ۱۶ کشور عضو اتحادیه اروپا هم با این وضعیت بحرانی (مشکلات اقتصادی ناشی از بحران انرژی، خشکسالی، کرونا و همچنین اعتراضات اجتماعی) دست‌وپنجه نرم می‌کنند تا جایی که روزنامه انگلیسی «دیلی میل» با اشاره به ناتوانی دولت‌های اروپایی در تأمین مواد غذایی، سوخت و انرژی از «بازگشت اروپا به عصر تاریکی» سخن گفته بود یا برخی رسانه‌های آلمانی خطاب به شهروندان توصیه کرده بودند که «وقتی به حمام می‌روید، برای صرفه‌جویی در انرژی همه جای بدنتان را نشویید!»
✅«دیلی اکسپرس» نیز اخیراً در گزارشی ضمن اشاره به بحران اقتصادی اروپا، از مردم انگلیس خواسته بود که دیگر به تاریخ بسته‌بندی‌های مواد غذایی توجه نکنند و اگر غذای کپک‌زده هم دیدند، آن را دور نریزند و بخورند!

✅تارنمای شبکه خبری آمریکایی سی‌ان‌ان هم در گزارشی به نقل از مقامات انگلیسی نوشته بود «مسئولان خدمات بهداشت ملی در انگلیس نسبت به این وضعیت که ممکن است میلیون‌ها نفر در انگلیس با فقر مواجه شوند هشدار داده و اعلام می‌کنند که بسیاری از مردم زمستان امسال باید بین وعده غذایی خود و یا گرم نگاه‌داشتن خانه‌هایشان در مواجهه با سرما یکی را انتخاب کنند که وضعیتی بسیار ناگوار است.»

✅یک روزنامه انگلیسی همین اوایل ماه جاری با اشاره به فاجعه انرژی در اروپا نوشته بود «انسان‌های زیادی خواهند مُرد و اوضاع از این هم بدتر خواهد شد.» در آلمان و فرانسه هم پیش‌بینی شده قیمت برق و گاز 10 برابر خواهد شد. یا رویترز که به نقل از یک شهروند اروپایی نوشته بود: ««نمی‌دانم هزینه دیالیز را پرداخت کنم یا قبض‌های انرژی را. مجبورم کمتر دوش بگیرم، مدت زیادی است تلویزیون تماشا نکرده‌ام و فقط یک چراغ روشن می‌کنم.»(!)

متن کامل در لینک پیوست


تجربه‌ای بسیار مهم برای رهبران !
*پدیده آبان ماه، اصلاح قانون اساسی !*

✍🏻 *سیدعطاالله مهاجرانی*

✅سال های طولانی است که با محمد بن عیسی، وزیر سابق خارجه و فرهنگ و سفیر سابق مراکش در واشنگتن، آشنا هستم. تقریبا در این دو دهه اخیر، هر ساله به دعوت او برای شرکت در کنفرانس علمی-فرهنگی اصیله به مراکش رفته ام. طنجه را مثل شیراز می شناسم. در قهوه خانه هایش در گوشه و کنار شهر، به ویژه در قسمت قدیم و عتیق، در نزدیکی مرقد ابن بطوطه، چای نعناع نوشیده ام و شیرینی خوش طعم طنجه ای خورده ام. کتاب فروشی ها را نه تنها می شناسم، که با برخی از آن ها دوست شده ام. کتاب تازه ای که در مراکش منتشر می شود، به من خبر می دهند. پس از موج بهار عربی در تونس و مصر، در مراکش شاهد بودیم که پادشاه به سرعت دست به اصلاحات اساسی و بدون مجامله و اتلاف وقت زد. نخست، شورایی انتخاب کرد که به بررسی و اصلاح قانون اساسی بپردازند. انتخابات آزاد برگزار کرد، اسلام گراها در انتخابات پیروز شدند، و سرنوشت کشور از سال ۲۰۱۲ تا به امروز در اختیار آنها قرار گرفت. منتها پادشاه گفت سه مسئولیت او، که در واقع به قول عرب ها همان سهم شیر بود، برای او بماند: فرماندهی کل قوا، فرماندهی اطلاعات و امنیت و رهبری دینی به عنوان امیرالمومنین!

✅محمد بن عیسی می گفت: «دیر وقت شب نهم مارس ۲۰۱۱ در هتلی در پاریس بودم. وقتی سخنان محمد ششم پادشاه مراکش را شنیدم، از شوق با صدای بلند گریه کردم. نگران کشور و ملتم بودم. از آینده هراس داشتم. ساعتی گریه کردم. خدا را شکر کردم. کشور و ملت ما دچار ویرانی و انشقاق و نفرت نمی شود.»

✅محمد ششم در واقع ظرف دو هفته به جمع بندی رسیده بود، که با خواست مردم -به ویژه جوانان- موافقت کند و کشور و حکومت را در مسیر اصلاح محاسبه شده و سنجیده قرار دهد.
در مراكش، به محض اينكه حكومت ديد در روز بیست فوریه سال ۲۰۱۱ مردم تظاهرات كرده اند، با تدبیر و درایت و سرعت بر موج تظاهرات نشست و خواسته مردم را به رسمیت شناخت. به تعبیری، در حقیقت انقلاب را با تور اصلاح قانون اساسی شکار کرد!

✅برای هدایت شورای اصلاح قانون اساسی، شخصیتی را انتخاب کرد که در حلقه حکومتی نبود، مستقل بود و مورد اعتماد مردم. در نطق ۱۷ ژوئن خود به همین نکته اشاره کرد، که برای نخستین بار است که قانون اساسی مراکش به دست خود مراکشی ها و برای همه مراکشی ها اصلاح می شود، و مشاوران خارجی در این موضوع دخالتی ندارند. عبدالطیف المنونی، شخصیت علمی، حقوقی و دینی مستقل، مسئول شورای اصلاح قانون اساسی شد. بدین ترتیب، با حرکتی نرم و زمان شناسانه، موج بهار عربی در مراکش مهار شد. شما هر سال که به مراکش بروید، از حجم سرمایه گذاری و توسعه کشور، به شگفتی خواهید آمد. میلیارد ها دلار از کشور های عربی و اسلامی در مراکش صرف ساخت هتل، ساختمان های مسکونی و شرکت های صنعتی و کشاورزی و خدماتی و تجاری شده است. بازار مراکش برای جوانان افریقایی که از قاره سیاه می آیند، بازار کار است. در دارالبیضاء دیدم برای آن ها بازارچه هایی ساخته اند تا در کنار خیابان ها دستفروشی نکنند، این یعنی نشانه رونق نسبی اقتصادی در کشور. تمام سخن این بود که محمد ششم، صدای مردم را به موقع شنید، و پاسخ منطقی و به هنگام داد. انتخابات آزاد برگزار شد، حزب عدالت و توسعه اكثريت آراء را به دست اورد، عبدالاله بنکیران از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۷ نخست وزیر بود. در انتخابات ۲۰۱۷ نیز، همین حزب اکثریت خود را حفظ کرد، و سعدالدین عثمانی از ۲۰۱۷ به عنوان نخست وزیر مراکش انتخاب شد. دولت و حکومت، و نهادهای نظامی و امنیتی، در امر انتخابات مصلحت اندیشی های خود را دخالت ندادند. جامعه آرام گرفت، نتیجه انتخابات دستکاری شده نبود، و در نتیجه وجدان عمومی جامعه قانع شد.
@MostafaTajzadeh


📝📝📝  زیستن در بحرانی بزرگ

✍️ علی زمانیان

✅جغرافیای وظایف و اختیارات دولت را چگونه ترسیم کنیم؟

"✅لایحه‌ی عفاف و حجاب"، صرفا یک مصداق و نشانه‌ای از بحران بزرگ‌تر است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. اما چو نیک بنگریم، در پس موضوع "حجاب"، بحرانی بزرگ‌تر با چند چهره‌ی متفاوت حضور دارد.

✅بحرانی که زاینده‌ی انواع "پرسش‌های کشنده" برای نظامی محسوب می‌شود که خود را حکومت دینی تلقی می‌کند و بر سر آن است که با اطاعت از دستورات فقهی؛ چهره‌ای الاهی از خود به نمایش بگذارد.

✅از این رو احساس می‌کند اگر "حجاب" را از دست بدهد، گویی تمام هویت و چیستی و علت بقا خود را از دست داده است.

متن کامل
@kherade_montaghed
@MostafaTajzadeh


✍🏻فخرالسادات محتشمی پور

✅امروز دوستان عزیزی به دیدن ما آمدند

✅عزیزانی که در همه آن‌سالهای کودتایی هرگز تنهایمان نگذاشتند.

✅اما حضور خواهر عزیزم پروین فهیمی، مادر سهراب عزیز شهید مظلوم کودتای ۸۸، صفای مضاعفی به جشن کوچک یلدایی ما بخشید.

✅او همیشه مهربانانه من و همسرجان را مورد تفقد قرار می‌دهد.

✅ما هم دوستش می‌داریم و برایش احترام بسیار قائلیم.

✅او مادر صلح است و از جنگ بیزار. ما هم طالب صلحیم. خواستار دوستی.

✅و به امید زنده ایم، که به قول میرمحصورمان، بذر هویت ماست.🌹♥️🌹
@MostafaTajzadeh


📝📝📝اسلام رحمانی همواره در صدد تبیین حقوق انسان و مسائل زنان بوده است/

✅فقه باید پاسخگو باشد/

✅شان فقیه دخالت در موضوعات نیست/

✅امام می‌گوید اگر اجرای احکام موجب تنفیر شود اجرای آن حرام است/

«گزارش دیدار جمعی از اعضای انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها با چند نفر از علما و روحانیون در قم در آستانه روز وحدت حوزه و دانشگاه»

✅دیدار و گفتگو با آیت الله ایازی:
اگر قرائت از دین برای مخاطب جذاب نبود، قیام ۱۵ خرداد و انقلاب اسلامی معنی نداشت. بر اساس این قرائت رحمانی از اسلام است که دستاوردهای بشری، عقلانیت بشری، حق تعیین سرنوشت و آزادی بیان، قابل قبول است.

ادامه در:

@anjomanemodaresin
@MostafaTajzadeh


📝📝📝در واکنش به نامه ۳۱ روانشناس برای اجرای قانون حجاب/ ذهنیت جنسی‌زده این نامه را نوشته؛ نگاه نویسندگان نامه به زن شی انگاری است

✅یک روانپزشک می‌گوید: «نامه‌ای که برخی روانشناسان درباره حمایت از اجرای قانون عفاف و حجاب نوشتند من را یاد نامه‌ای انداخت که در اوج شیوع ویروس کرونا تعدادی از پزشکان در حمایت از عدم ورود واکسن به کشور نوشته بودند، نامه‌ای که منجر به تاخیر در ورود واکسن مناسب به ایران شد و فجایع بزرگی به لحاظ جانی، مالی و انسانی به بار آورد. تک تک کسانی‌که آن نامه را امضا کردند در فاجعه کرونا سهیم هستند، برخی‌شان هم در دولت قبلی وزیر و وکیل شدند.»

متن کامل

@MostafaTajzadeh


آمریکا نیرو و تجهیزاتی در افغانستان ریخته بود که مجموعش از کل دارایی‌های ارتش بعضی کشورها بیشتر بود. اما یه صبح تا ظهر براش کافی بود تا همه رو جمع کنه و ببره (اینکه چیزهایی رو باقی گذاشت به خاطر محاسبه‌گری کاپیتالیستی این ارتشه. چون دائم در حال چرتکه انداختن بین سود و هزینه‌ و صرفه‌ست. اون‌‌ اقلام باقی‌مانده، به توصیه حسابدارهای ارتش رها شدند، نه به توصیه درجه‌دارها. در سیستم غربی، حسابدار آدم قدرتمندیه).
این رو می‌تونید مقایسه کنید با وضعیت تخلیه نیروها و تجهیزات روسیه از سوریه، که نه تنها یک وضعیت آشوب بود، بلکه چند روز طول کشید. یه عده از سربازها داشتند در می‌رفتند، و یه عده دیگه داشتند خودشون رو ازون سر مملکت می‌رسوندند به بندر تا جا نمونند. هواپیمای ترابری به اندازه کافی نیست، یا ظرفیت ندارند، یا جایی برای فرود ندارند. کشتی‌ها به اندازه کافی نیست، یا آماده نیستند، یا باید طی‌الارض کنند تا به بندر امن برسند. بستن چمدان‌ها، و پک کردن پدافندها انقدر طول می‌کشه که تحریرالشام از آسمان ازشون فیلم می‌گیره. و خیلی چیزها، از جمله مهمات رو هم نمی‌تونند جمع کنند، و به اسراییل میسپارند که منهدم‌شون کنه! و این وضع «همچنان دومین ارتش بزرگ دنیا»ست. این فاصله دومین ارتش بزرگ دنیا، با آمریکاست. بقیه، که با دومین ارتش بزرگ دنیا هم فاصله زیاد دارند، باید چه تخمینی از فاصله کشورشون با آمریکا داشته باشند؟ آیا این تخمین رو همیشه در ذهن دارند؟
فایده این تخمین فاصله، بت‌سازی از آمریکا نیست. فایده‌ش برداشت دقیق‌تر از فیزیک دنیاست: «اگر آمریکا که در لجستیک، فاصله حیرت‌انگیز از همه دیگران دارد، در برابر بسیاری از مسائل به مشکل میخورد، تکلیف ما در برابر همان مسائل چیست؟».
این سوال وقتی مهم‌تر میشه که بضاعت اجتماعی هم داخلش قرار بگیره. فرض کنید در یک ایالت آمریکا سیل شدیدی اومده، شبیه همونی که والنسیا رو در اسپانیا فلج کرد. ارتش آمریکا میتونه در یک صبح تا ظهر محموله‌ای از کالاهای ضروری رو به اون منطقه ارسال کنه که معادل مصرف یک سال یک کشوره. اما چیزی که به همین ارتش کمک می‌کنه، اینه که همه وانت دو دیفرانسیل دارند! و خیلی‌هاشون قایق بادی دارند! و این یعنی لازم نیست بخشی از کار رو ارتش انجام بده، مردم انجام میدن. در جایی مثل ایران نه تنها دولت به شدت ضعیفه، بلکه مردم هم هیچ بضاعتی ندارند (در غزه به دلیل در هم فرورفتگی کشاورزی و شهرنشینی، الاغ زیاد هست برای جابجایی. طوری که خلبان اسراییلی مهارت الاغ‌زنی رو هم به لیست مهارت‌هاش اضافه کرده. اما در شهرهای ایران حتی گاری و الاغ هم در دسترس نیست) بنابراین نسخه صحیح‌تر اون سوال اینه که «تکلیف ما در برابر همان  مسائل، که برای ما درد بیشتری دارد، چیست؟»

اما مردم رو در حال پاسخ به این سوال می‌بینید؟ نه. چون مردم دوست دارند با قصه‌ها زندگی کنند.اون‌ها حس می‌کنند واقعیت زود پیرشون می‌کنه و دوست ندارند زود پیر بشن. قصه آدم رو جوان نگه میداره. قصه‌ی «خدا صبرش زیاده،جواب اینارو هم میده یه روز» آدم رو جوان نگه میداره. قصه «ما همه با هم هستیم» آدم رو جوان نگه میداره. قصه «مردم در اوج سختی‌ها هم شب یلدا رو کنار هم خوش میگذرونند» آدم رو جوان نگه میداره.قصه‌ها برای اینه که بگن فیزیک دنیا حرومزاده‌ست، ولی یه چیزهای دیگه‌ای هم هست که گوش فیزیک رو می‌پیچونه!
دنیای واقعی حامل همه این‌هاست. هم حامل شهروند والنسیاست که ناگهان میفهمه نه دولتش بضاعتی که فکر می‌کرد رو داره و نه خودش بضاعتی که لازم بود داشته باشه رو داره، و عصبانی شده و به پادشاه هیچ‌کاره فحش میده، و هم حامل شهروند بنگلادشی که همون شکل از سیل روستاش رو می‌بلعه، ولی با تکیه بر قصه‌های حاکم بر همون روستا تحملش می‌کنه، کمی گریه می‌کنه، کمی بعد میخنده، به کسی اعتراضی نداره، و کمی بعدتر به زندگی ادامه میده و هیچ کاری برای اینکه چنین اتفاقی دیگه رخ نده انجام نمیده، چه فردی و چه جمعی. هر دو داخل همین دنیای فیزیکی زندگی می‌کنند، و شاید هر دو به یک اندازه عمر کنند.
ابر باران‌زا به اینکه درک قورباغه‌ها از بارونی که قراره بریزه روی سرشون با درک میمون‌های بالای درخت از همون بارون کاملا متفاوته، اهمیت نمیده. طبیعت اجازه میده کور در کنار بینا زندگی کنه. فیزیک دنیا، معتادان قصه‌ها رو می‌بلعه.اما اجازه میده زندگی کنند و بعد می‌بلعه.
پس وقتی برق و گاز قطعه، و همه‌چیز برای همه‌کس کم اومده، جوری که به سازمان‌های حکومتی هم نمیرسه، نباید سریع بگی «در حال تجربه یک فروپاشی کامل هستیم».چون دنیای فیزیکی قراره اجازه بده مردمت که غرق قصه‌ها هستند، از سیل هم بگذرند، و زنده بمونند، و گریه کنند و دوباره بخندند، و بعد بلعیده بشن. دنیای فیزیکی قراره بشون رحم نکنه، ولی اینجوری نیست که بتونی بگی همین الان پرده بی‌رحمی بالا رفت و نمایش شروع شد! قراره کند، بی‌صدا، و باحوصله باشه.
@anarchonomy


سروش محلاتی: ممکن است یک فتوا صلاحیت، شایستگی و ظرفیت قانون شدن را نداشته باشد/

حجاب حکم خدا هست و فتوای فقها هم هست ولی اصلا ظرفیت تبدیل شدن به قانون را ندارد/

بیات زنجانی: کسی نمی‌تواند بگوید من از آزادی‌ام می‌گذرم. آزادی قابل گذشت نیست/

دین نباید با تحقیر و ذلت و خواری همراه باشد/

«گزارش دیدار جمعی از اعضای انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها با چند نفر از علما و روحانیون در قم در آستانه روز وحدت حوزه و دانشگاه»


آیت‌الله محمد سروش محلاتی به مناسبت روز وحدت حوزه و دانشگاه در دیدار با جمعی از اعضای انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها، گفت: در این جمع‌ها اول باید تکلیف خودمان را مشخص کنیم که در صدد اندیشه‌ورزی هستیم یا در صدد سیاست‌ورزی؟ یعنی می‌خواهیم یک مشکل فکری و مبنایی را تحلیل، بررسی و حل کنیم و یا در صدد این هستیم که یک مشکل سیاسی را حل و فصل کنیم؟ البته بین این دو تنافی نیست و ممکن است آن اندیشه‌ورزی نتیجه‌ای هم در امر سیاسی داشته باشد. فکر می‌کنم آنچه به عهده ما طلبه‌ها هست، امر اول است؛ یعنی اندیشه‌ورزی و تبیین اصول و مبانی است.

این استاد حوزه علمیه قم افزود: گمان می‌کنم در بین همه گروه‌ها، احزاب و تشکل‌ها آنچه بر عهده انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها هست، همان امر اول است؛ و الّا سیاست‌ورزی در همه احزاب و گروه‌ها وجود دارد و اختصاص به شما ندارد. اما چیزی که این صنف را جدا می‌کند، این است که اینجا اندیشه‌ورزی عمیق می‌تواند انجام بگیرد ولی جای دیگر الزاما معلوم نیست که بتواند انجام بگیرد.

وی تصریح کرد: مثلا در مورد همین قانون حجاب که مطرح هست، احزاب، گروه‌ها و شخصیت‌ها می‌توانند موضع‌گیری داشته باشند ولی آنچه از شما توقع هست، فقط موضع‌گیری نیست؛ شما استاد جامعه‌شناسی دارید و باید این مسأله را از نگاه جامعه‌شناسی بررسی کند و استاد روانشناسی دارید که باید این مسأله را از نگاه روانشناسی تحلیل کند؛ و سایر حوزه‌ها همین طور است.

آیت‌الله سروش محلاتی اظهار داشت: نکته دوم این است که دین و دینداری در سه قلمرو «امور اعتقادی»، «امور اخلاقی» و «مسائل فقهی» تعریف می‌شود. در زمان ما بیشترین چالش‌ها مربوط به حوزه سوم هست. درست است که در مسائل اعتقادی و اخلاقی هم پرسش‌هایی وجود دارد، ولی به دلیل اینکه اسلام مشتمل بر احکامی در مسائل اقتصادی، سیاسی، حکومت، تربیت و همه چیز است، فعلا اینها بیشتر ما را با مشکل در زمینه زندگی اجتماعی و فردی خودمان مواجه کرده و بیشترین سؤالات مربوط به این هست.

وی افزود: بحث حاکمیت و حکومت هم مربوط به همین قسمت سوم است. دو رویکرد وجود دارد؛ یک رویکرد این است که این بخش از دین دیگر قابل احیاء نیست و ما باید یک دینداری فلسفی، عرفانی و اخلاقی داشته باشیم و در آن قسمت از منابع دینی استفاده می‌کنیم و عصر و زمان قسمت سوم دیگر منقضی شده است. یک عده از روشن‌فکران دینی به اینجا رسیده‌اند که فقه بیماری لاعلاجی دارد. اما رویکرد دوم این است که ظرفیت‌هایی در فقه وجود دارد که می‌شود از این ظرفیت‌ها استفاده کرد و بر این مشکلات فائق آمد.

این استاد حوزه علمیه قم گفت: ما بر رأی دوم اصرار و پافشاری داریم و مسأله هم فقط مسأله حکومت نیست در شئون مختلف زندگی دین ورود پیدا می‌کند. عده‌ای از بزرگان ما در نیم قرن اخیر این راه را پیموده‌اند و هرکدام تلاشی کرده‌اند؛ آقایان مطهری، بهشتی، سید محمدباقر صدر و امام موسی صدر تلاشی کرده‌اند که سازگاری به وجود بیاورند و بین احکام با زندگی امروز هماهنگی به وجود بیاورند که در عین حال فقه حضور داشته باشد.

وی افزود: نکته بعد این است که ما به عنوان مسلمان امکان این را نداریم که شریعت را از اسلام جدا کنیم. ممکن است در یک آیینی مثل مسیحیت بشود یک شخصی هم مسیحی باشد و هم بگوید که ما شریعت نداریم و نمی‌خواهیم. ولی یک کسی بگوید روایات معتبر کم است و در تاریخ و سنت هم تشکیک کند، بالأخره مسلمان‌ها در یک متن که قرآن کریم باشد توافق دارند. اگر ما همین قرآن را پذیرفتیم و مبنا قرار دادیم، یک بخش عظیمی از آن احکام شرعی است. لذا چه با نگاه درون دینی و چه با نگاه برون دینی، چه با اعتقاد و چه بی اعتقاد، امکان حذف شریعت در این آیین وجود ندارد.

آیت‌الله سروش محلاتی یادآور شد: گاهی ممکن است بین این احکام، که دلیل معتبر و کافی هم دارد، با زندگی بشر نوعی ناسازگاری به وجود بیاید، چه باید کرد؟ اینجا ما معتقدیم ظرفیت‌‎هایی در این دین وجود دارد که با توجه به آن می‌شود این ناسازگاری‌ها را تقلیل و کاهش داد و مشکلات را حل کرد. ظرفیت اول این است که در این دین احکام از طرف خدا بیان شده ولی شیوه اجرا را به ما سپرده و شرع دخالتی نکرده است.

متن کامل در:

https://modaresinpress.ir/review/5054/

@anjomanemodaresin
@MostafaTajzadeh


🔺چرایی ارائه لایحه مجازات دروغگویان حکومتی

✍🏻
مرتضی صارمی؛رئیس هیات اجرایی حزب مجمع ایثارگران

🔹حکومت هایی که عنوان جمهوری را در پیشانی قانون اساسی خود حک کرده اند برآیند مشارکت عامه مردم( اکثریت) آن سرزمین هستند که اصطلاحا مردم به حکومت تفویض اختیار می کنند تا امانت آنها را به سر منزل مقصود برساند. بعلاوه نظام های سیاسی مبتنی بر رای اکثریت باید از دو ویژگی "رقابت و پاسخگویی" برخوردار باشند.

🔹از همه مهمتر مفهوم "قانون" است. از آنجا که منابع طبیعی و انسانی برای زیست سیاسی محدود است و انسان‌ها نیز اغلب زیاده خواه هستند تجربه ثابت کرده اخلاق و وجدان صرفا و تنهایی قادر به مهار و کنترل صاحبان قدرت فسادالود نیستند به همین منظور عوامل کنترل اجتماعی به قانون تبدیل شد تا به عنوان یک اقدام زیر ساختی در توزیع قدرت و توزیع ثروت متناسب با شرایط و نیازها عمل کند.


🔹گفته می شود ناصرالدین شاه دریکی از سفرها به اروپا مشاهده می کند فضای شهرها بلحاظ هندسی تغییر و هارمونی بهتری نسبت به گذشته دارند. سوال می کند چه چیزی باعث این تحول شده است پاسخ می دهند " قانون". بنابراین اولین جرقه در ذهن شاه زده می شود و می گوید اگر قانون باعث شده ما هم انجام دهیم. اما چون منشا قدرت اراده جمهور است بین قدرت مطلقه فردی و قانون که حقوق یکسان برای همه شهروندان قائل است چالش و تناقض بوجود می آید که در دوره قاجار نماد قانون گذاری توسط "لیاخوف روسی" به توپ بسته شد و در دوره پهلوی به" مهر پلاستیکی" تبدیل شد و در اوایل دوره جمهوری اسلامی به شکل دیگری در قالب چالش "عرف و شرع "نمایان شد که بنیانگذار جمهوری اسلامی ابتدا عرف را بر شرع ترجیح داد و سپس برای عبور از مانع در برابر مقاومت شرعیون مجمع تشخیص مصلحت را بنا کرد ولی با غلبه شرعیون نهادهای قانونی تحت تاثیر فرمان و قرائت مطلقه فردی از حیز انتفاع افتادند بطوریکه مشارکت و عدم  هوشمندانه مردم افاقه نکرد و مجلس دوره دوازدهم از مهر پلاستیکی دوران پهلوی بدتر شده است و گو اینکه لیاخوف روسی دولت و مجلس و دادگستری را به توپ بسته است و تمام ناترازی ها را می خواهند بر سر دولت چند ماهه آوار کنند.

🔹بدون تردید عامل وضع نابسامان موجود و دال مرکزی " تبعیض" در توزیع قدرت و ثروت است که به دروغ در زرورقی از تظاهر به دینداری در مناسبات دیوانی مطرح گردید و زیاده خواهان برای بهره‌مندی بیشتر به جای رفتارهای نابهنجار و پرهزینه ادای دینداری را در آوردند و دروغگویی نهادینه شد تا با محروم کردن دیگران سود بیشتری را تصاحب کنند و ویژه خواری آقازاده ها در ادبیات رسانه ای باب شد و به قول امیر کبیر با توصیه عمه و خاله پست و مقام توزیع شد و شوربختانه این روند نامیمون هنوز ادامه دارد که اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی به مویی بند شده است.
حزب مجمع ایثارگران در ادامه هشدارها در قالب راهکار" تحول تدریجی" و جلوگیری از اقدامات پرهزینه و دور باطل تنازع بقا در راستای کارویژه حزبی لایحه مجازات دروغگویان حکومتی را تدوین وپیشنهاد نموده است.

🔹چنانچه این لایحه به قانون تبدیل شود دست یابی به مقام و تریبون از راه دروغ و غیر متعارف کاهش پیدا می کند زیرا گزارش دروغ به مردم جرم محسوب و مشمول مجازات خواهد شد. در حقیقت عامل و عنصر کنترل اجتماعی تقویت و از ایجاد سازمان‌ها و نهادهای پرهزینه و بی فایده جلوگیری می شود و گفتمانی که از مختصات قانون و جوانمردی برخوردار است بار امانت مردم را تحویل و به سر منزل مقصود می رساند.

@sobhema_ir
@MostafaTajzadeh


📝📝📝« پاسداشت یلدا در فقر »

✍️فریبا نظری 

✅یلدا، پیوند شور زندگی درونی ما در باهم بودن است، در فضایی جمعی از صمیمیت و مهر ورزیدن تا روشنایی را پاس بداریم. اگر تاریکی و آشفتگی اجباری فقر، راه این روشنی را نبندد و شور زندگی مان را سرکوب نسازد.

✅احساس شرم ناشی از فقر، بروندادش جدایی از یکدیگر و رفتن به اعماق دنیای تنهایی است.
وقتی پول نداریم، نمی‌توانیم خوراک تهیه کنیم و با خویشان و خانواده هایمان، دورهمی شاد و مفرحی داشته باشیم؛ به همین سادگی و تلخی!

✅این جدایی‌ها، خواست درونی ما نیست بلکه اجباری شوم از #سیاست_اقتصادی_آشفته نظام حکمرانی و سیاست‌گذاران این سرزمین است. 
 
✅سوغات شوم جدایی و سردی شور زندگی به تدریج در چند دهه، بر سر بیشتر خانواده‌های ایرانی آوار شد.

✅ابتدا تعداد خوراک ها و غذاها کاهش یافت، بعد برخی خوراک ها حذف شد، سپس تعداد افرادی که قرار بود دورهم جمع شوند کاهش یافت، و یلدای امسال کار به جایی رسید که خانواده‌ها در دورهمی، دانگ شان را هم به میزبان می‌پردازند!

✅و بسیاری برای رهایی از این حس شرم، عطای با هم بودن را به لقای آن می‌بخشند!

✅چه یلدای سرد و تاریکی است یلدای تاخته شده با #فقر و تنگدستی در سایه #ظلم و بی‌کفایتی...
چه جشن بغض آوری است با عاملیت سیاست‌گذاران خطاکار و بی مسئولیت در فاصله گرفتن درون ما مردمان فقیر شده و تنگدست از با هم بودن!
چه یلدای غریبی است در هجوم تنهایی اجبار شده از حاکمان بیگانه با جامعه، بیگانه با امر اجتماعی دورهمی‌های پرشور خانوادگی ایرانیان!

✅گمان می‌کنم اگر ویکتور هوگو امروز بود، تراژدی بینوایان بسیاری را در تنهایی و تاریکی تاخته بر یلدای پر شور و حال ملتی می‌نوشت که چگونه تلاش می‌کند در مبارزه با تاریکی آوار شده بر خود، پیروز باشد و روشنایی را هم‌چنان حتی با سفره‌های خالی و جدایی اجباری از همدیگر؛ پاس بدارد و هم‌چنان امیدوار به یلدایی دیگر بماند …

۲۸ آذر ۱۴۰۳/ در آستانه فرارسیدن شب یلدا

@TahlilZamane
@MostafaTajzadeh


📝📝📝بازنشستگی شهدا

✍🏻دکتر یدالله اسلامی

✅نوشته رحیم قمیشی که به بازنشستگی شهدا اشاره داشت. دلم را  لرزانید .بارش اشک در اختیار من نبود.سفری تند  دوباره  مرا به دیار جنوب  غرب کشانید، ازفاو تا فکه را شتابان پیمودم .

✅سری به جزایر مجنون زدم .پای در رمل های فکه گذاشتم .به منطقه نبرد خیبر رفتم.دریاچه نمک وسه راهی مرگ را درفاو دیدم.به تنگه چزابه باز گشتم .تاب از من ربوده شده بود.کربلای چهار وپنج مرا به دریای آتش وخون برد.شهیدان صف بسته بودند .

✅همراهان به خدا پیوسته لبخند می زدند.خون واشک وآه ولبخند درهم می آمیخت .ناگهان خودرا درنبرد رمضان دیدم.چنان شتابان ازجبهه ای به جبهه دیگر می رفتم که تاب وتوانم درهم می شکست . تصویر آخرین نگاه ها ولبخندها واشک ها امانم را می برید.آنها که رفتند چنین روزهایی را باور نداشتند وما ماندگان نیز چنین تصویری در ذهنمان جای نمی گرفت .تصویر دوستانی که درمیدان نبرد جا گذاشته آم درقاب چشمانم بود.

✅حالا سالها گذشته است وهرکار نادرستی که انجام می شود میگویند به خاطر شهداست ؟!!! جبهه ندیدگان ونارزمنده ها چنان از میدان سخن می گویند که گوئی در میدان زاده شده اند.وبرخی ازگرفتار شعار شدگان وبه قدرت رسیدگان  نیز از نقش خویش در آن نبرد خونین  سخن نمی گویند .به جای نوشتن تاریخ. تاریخ را بروفق مراد خویش می نویسند .

✅کاش پیام رهبری انقلاب امام خمینی در مورد بررسی چرایی رسیدن به چگونگی پایان جنگ  که درپیامی که به مناسبت پذیرش قطعنامه ۵۹۸به مسئولین وقت داده اندبه مورد اجرا در آمده بود تا این گونه رجز خوانی ها کم توان می شد وهرکس سهم ونقش خودرا به درستی می دید ومی شناخت..وجامعه نیز نگاه درست تری به واقعیت جنگ ونقش نهادها وافراد وسازمان های نظامی پیدا می کردند.

✅کاش این همه بهره برداری نادرست از شهیدان نمی کردند وآرامش روحیشان را برهم نمی زدند .کاش با قربانیان جنگ این چنین بازی نمی کردند.کاش می گذاشتند خاطرات آن روزها به بی تدبیری های بیشتر وقدرت طلبی ها امروز تبدیل نشود .وکاش وکاش وکاش
@yadollah_eslami
@MostafaTajzadeh


آذرماه🌹

و تولدهایی که در بند ستم تکرار می‌شود...
دیشب در یک جمع یلدایی دوستانه باز هم تولد همسرجان بدون حضور سبز خودش برایمان مبارک شد.
دوستان یکدل و یکرنگ سال‌هاست ما را به لطف و مهر می‌نوازند و نام این «مرد» را در عالم نامردی‌ها در گوشمان تکرار می‌کنند.
و ما خدای را شاکریم برای داشتن این همیشه مهربان رفقای جان♥️
فخرالسادات محتشمی‌پور
۲۹ آذرماه ۱۴۰۳
@MostafaTajzadeh


📝📝📝چرخش زمستان سخت به سوی ایران

✍🏻رضا صادقی

✅بیش از یک سال از مصاحبه ۴ آبان ۱۴۰۲ با پایگاه خبری انصاف نیوز می گذرد که در آن، در مورد بازیگران پشت پرده جنگ اسرائیل و فلسطینیان گفتم سه سناریو وجود دارد و تحلیل کردم سناریو سوم که نشانگر نقش آفرینی بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای (اسرائیل، عربستان و آمریکا) در سوق دادن فلسطینیان به جنگ با اسرائیل برای آماده سازی بسته شدن پیمان صلح ابراهیم در منطقه می باشد؛ سناریوی برتر است. (لینک زیر)

✅اکنون با گذشت یک سال از آن گفت و گو، وضعیت غرب آسیا این گونه رقم خورده است:
۱. نوار غزه که پایگاه مقاومت فلسینیان بود با خاک یکسان شده، رهبران مقاومت ترور  و میلیون ها بی خانمان در اردوگاه ها، چشم کمک به دیگران دوخته اند.
۲. مقاومت لبنان ضربه اساسی دریافت کرد و با از دست دادن دو رهبر و هزاران کادر و نیرو، در حالی آماده عقب نشینی به شمال رود لیتانی و واگذاری مرز مشترک با اسرائیل به ارتش لبنان شد که رهبرش عقب نشینی تا آن را غیرممکن دانسته بود.
۳. حکومت بشار اسد که ستون خیمه مقاومت نامیده می شد؛ فرو پاشید و کشور به دست مخالفانی افتاد که ۱۳ سال برای سرنگونی اسد، با دو ارتش سوریه و روسیه و نیروهای نیابتی ایران جنگیده بودند.
۴. پیروز این سه میدان، دولت های اسرائیل، عربستان، آمریکا و مردم سوریه بودند که توانستند جریان مقاومت را مهار و ستون خیمه آن را فراری دهند.
۵. بازنده میدان تاکنون، نظام ایران و بازوهای نیابتی ایجاد شده در فلسطین، لبنان و سوریه بوده اند.
این پرسش مطرح است آیا اقدام بازیگران سناریوی سوم (اسرائیل، عربستان و آمریکا)  متوقف می شود یا روند اجرا شده برای فراهم کردن زمینه پیوستن تمامی کشورهای عربی به پیمان ابراهیم ادامه خواهد یافت؟

✅ارزیابی وضعیت نشان می دهد دستاوردهای پیشین با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا تکمیل تر خواهد شد و رخ دادن تحولات زیر، تئوری زمستان سخت را به سوی ایران می چرخاند:
۱. با تهدید دولت عراق و رایزنی با علمای آن کشور تلاش می شود جریان مقاومت در عراق خلع سلاح گردد و در غیر این صورت، امنیت عراق آسیب جدی می بیند. پاسخ مثبت دولت، علما و جریان مقاومت در آن کشور به این تهدیدات، شکاف دولت آن کشور با ایران را بیشتر خواهد کرد و زمینه پیوستن عراق به پیمان ابراهیم و بهره مندی مردم و دولت آن کشور از دستاوردهای صلح فراهم می شود.
۲. برای از بین بردن هرگونه اثرگذاری ایران در کشور عراق، تغییراتی در ترکیب دولت اقلیم کردستان به وجود خواهد آمد تا جریان غیر همسو با ایران در اقلیم حاکم گردد و نفوذ ایران در اقلیم نیز کاملا از بین برود.
۳. جریان مقاومت یمن پس از دریافت هشدار برای جدایی از ایران، چنان چه حاضر به همکاری نشود؛ در نبود هیچ حامی منطقه ای، سرکوب خواهد شد؛ تمامیت یمن حفظ و امنیت رفت و آمد شناورها در تنگه باب المندب و دریای سرخ برقرار می شود.
۴. با بریده شدن بازوهای ایران در منطقه، نظام منزوی و در سه راهی برگزیدن یکی از راه های زیر قرار می گیرد:

✅الف. پذیرش انزوا، قبول تحریم های بیشتر و در نتیجه از بین رفتن توان ملی، کاهش نقش منطقه ای، رویارویی با بحران های داخلی.
ب. روی آوردن حکومت به ساخت سلاح اتمی برای دفاع از خود در برابر تهدیدات و فراهم شدن بهانه برای برخورد نظامی فراگیر با دولت ایران.
ج. دست کشیدن از شعارها و پیوستن مرحله ای به پیمان صلح ابراهیم به منظور رهایی از تحریم ها و ناترازی های بنیان برافکن.
بیان این نکته گرچه مطلوب نیست اما باید انتظار کشید تا روشن گردد نظام ایران چه سرنوشتی را برای مردم کشور و هواداران منطقه ای خود رقم خواهد زد!

@MostafaTajzadeh

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.