آژانس خبری هیواد


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


تازه ترین رویدادهای #افغانستان منطقه و #جهان را با ما دنبال کنید.
سیاسی،اقتصادی،#مهم و #تازه

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

برای عضویت در کانال های زیر لطفا روی اسم شان کلیک نمائید.
برای شرکت در این لیست منظم و دوست داشتنی 👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

@Nikravesh2024


ترجمان افغانستان dan repost
🔴 "بازگشت گسترده مهاجران: بیش از ۱۸ هزار افغان در یک ماه گذشته از پاکستان به کشور بازگشتند"
🟡گزارشی از شمشاد نیوز

⬅️در ادامه نگرانی ها در مورد رفتار نادرست نیروی های پاکستانی در این کشور، کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (یو.ان.اچ.سی.آر) در گزارشی چهار صفحه ای گفته است، تنها در ماه جنوری ۱۸ هزار و ۳۰۰ افغان از پاکستان به کشورشان بازگشته اند.

⬅️به اساس این گزارش، از این میان حدود یک هزار تن به گونه جبری به افغانستان اخراج شدند که چندی پیش در اسلام آباد و راولپندی دستگیر شده بوده اند.

⬅️در این گزارش آمده است، از میان تمام افراد بازگشته، در هر هزار تن حدود ۸۰۰ زن و کودک شامل می شود که دارای مدارک مختلف مهاجرتی نیز بوده اند.

⬅️گزارش می‌افزاید، این ارقام نسبت به مهاجران اخراج شده در همین مدت در سال گذشته دو درصد افزایش را نشان می‌دهد.

⬅️در بخشی از این گزارش آمده است:« در جنوری ۲۰۲۵، ۱۸ هزار و ۳۰۰ تن به افغانستان بازگشته اند و گزارش ها نشان می‌دهد که از این میان حدود ۱۰۰۰ تن از آنها بدون بررسی مدارکشان اخراج شده اند. افزایش دستگیری اتباع افغان در اسلام آباد و راولپندی نگرانی جدی مردم را به دنبال داشته است.  از ۱۰۰۰ مهاجر اخراج شده، بیش از ۸۰۰ افغان به شمول زنان و کودکان تنها از اسلام آباد و راولپندی اخراج شدند.»

⬅️مهاجران افغان در پاکستان نیز از ادامه بدرفتاری های پولیس این کشور انتقاد کرده و می‌گویند، به دلیل این برخورد با چالش های شدیدی مواجه هستند و لازم است که به مشکلات و چالش های آنان از سوی حکومت سرپرست رسیدگی شود.

⬅️مجاهد ملک شینواری، یک مهاجر افغان در پاکستان می‌گوید:« از حکومت و رهبری امارت اسلامی و همچنین کمیشنری عالی امور مهاجران تقاضا داریم که برای پایان دادن به مشکلات مهاجرین افغان نشستی در اسلام آباد برگزار کنند.»

⬅️مدافعان حقوق مهاجرین معتقدند که پاکستان به دلیل مشکلاتی که در روابط سیاسی با افغانستان وجود دارد هر از چند گاهی فشار را بر مهاجران افغان ساکن آنجا افزایش می‌دهد تا به اهداف خود برسد.

⬅️وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان تعداد افغان های بازگشته از کشورهای همسایه به شمول پاکستان را ۱۳ هزار تن در ماه جنوری گذشته ذکر کرده و به ویژه در مورد رفتار جاری با مهاجرین افغان در پاکستان می‌گوید، این اقدام خلاف حسن همجواری و اصول بین المللی است.

⬅️عبدالمطلب حقانی، سخنگوی وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان می‌گوید:« اخیراً وزارت داخله پاکستان به بهانه تامین امنیت در اسلام آباد و پندی، شروع به دستگیری و اخراج مهاجران از این شهر ها کرده است. این نه تنها نقض اصول بین المللی است، بلکه نقض همسایگی و اصول اسلامی نیز است. ما در این زمینه جلسات متعددی با مقامات پاکستانی برگزار کرده ایم که در نتیجه آن بیش از ۲ هزار افغانی که اسناد قانونی داشتند آزاد شده و با خانواده های خود یکجا شدند.»

⬅️هفته گذشته، شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان، طرح خروج حدود ۳ میلیون مهاجر افغان از پاکستان را تصویب کرد.

⬅️در این پلان تمام مهاجران که اسناد قانونی دارند، بی اسناد و پناهجویانی که می‌خواهند از طریق پاکستان به امریکا و دیگر کشورهای اروپایی بروند، شامل هستند.
🔜 @tarjomanaf


تولید ۲۷ نوع دارو توسط یک شرکت داروسازی در هرات

مسئولان یک شرکت داروسازی در هرات گفته اند که این شرکت با تولید و عرضه ۲۷ نوع دارو، نقش مهمی را در تأمین نیازهای دارویی کشور ایفا می‌کند.

فیروز احمد عثمانی، مدیرعامل شرکت داروسازی ایتوک فارما، اعلام کرده که این شرکت با سرمایه‌گذاری ۱۵ میلیون دالری تأسیس شده و توانسته است برای صدها جوان تحصیل‌کرده در بخش‌های فارمسی و داروسازی فرصت‌های شغلی ایجاد کند

عثمانی هدف این شرکت را ارتقای سلامت جامعه و کاهش وابستگی به واردات دارو عنوان کرد و افزود که در صورت حمایت بیشتر، ظرفیت افزایش تولید نیز وجود دارد.

طبق آمار اتحادیه دوافروشان هرات، در حال حاضر ۱۵ کارخانه در این ولایت در زمینه تولید دارو فعالیت دارند و در صورت گسترش فعالیت این کارخانه‌ها، امکان تأمین ۳۰ درصد از نیاز دارویی کشور فراهم خواهد شد.


@HiwadNewsAgency


بلوچستان پاکستان مرکز شرارت و تروریسم

در ادامه گزارش های جهانی مبنی بر اینکه گروه تروریستی داعش در ایالت بلوچستان پاکستان پایگاه محکم دارند و از طریق همین منطقه وارد افغانستان شده و عملیات های تروریستی انجام میدهد، طالبان از عملیاتی علیه تروریستان داعشی خبر داد که مقر و پایگاه آنها در بلوچستان است.
المرصاد رسانه نزدیک به استخبارات طالبان با انتشار گزارشی از درهم کوبیدن شبکه‌های گروه تروریستی داعش در شمال افغانستان خبر داده است. این رسانه با اشاره به جزئیات عملیات انجام شده از سوی نیروهای امنیتی طالبان گفته است: فعالیت این شبکه، بخشی از استراتژی شاخه داعش خراسان در ایالت بلوچستان است، پروژه‌ای که در عقب آن برخی نهادهای استخباراتی حضور دارد و تنها هدف آن ایجاد حوادث و برهم ‌زدن امنیت در شمال افغانستان است، تا بدین طریق بتوانند کشورهای همسایه را به تشویش بیندازند.
فعالیت گروه های تروریستی مثل داعش در افغانستان قابل نادیده گرفتن نیست، ولی منشا و آدرس اصلی داعش و دیگر گروه های تروریستی که علیه منطقه و کشورهای منطقه می جنگند، واضح و مشخص پاکستان است. هم همسایه ها و هم جهان اکنون به این نتیجه رسیده اند که پاکستان به مرکز دسیسه و شرارت علیه کشورهای منطقه تبدیل شده و با تقویت و حمایت از گروه های تروریستی مثل داعش، تلاش دارد نوکری خود را به امریکا اثبات کند.
بنابر این دولت های منطقه باید در تعامل و همکاری با طالبان، علیه شرارت پاکستان ایستادگی کرده و بیخ و ریشه گروه تروریستی داعش را از بین ببرند. تلاش های طالبان برای نابودی داعش قابل تقدیر است، ولی اگر همسایه ها و منطقه ای ها با این گروه همکاری کنند، قطعا پروژه داعش در منطقه از بین رفته و اتحاد خوبی بین کشورهای منطقه به وجود می آید.



@HiwadNewsAgency


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
سالگرد شهادت محمد علی اکبری از شهدای حرم مطهر فاطمیون

خبرنگار ما به سراغ خانواده شهیدی رفته که با وجود جراحات جنگ تا اخرین لحظه درمیدان نبرد ایستاد.

شهید اکبری در بهمن سال ۱۴۰۲ در حملات هوایی نیروهای آمریکایی در شهر دیرالزور سوریه به شهادت رسید.

@HiwadNewsAgency


با شدت گرفتن روند بازداشت و اخراج مهاجران در پاکستان، مهاجران افغان بار دیگر از حکومت این کشور خواسته‌اند که این روند را متوقف کند.


@HiwadNewsAgency


بازنشسته‌گان: حق ما را بدهید، دیگر توان ادامه این وضعیت را نداریم!

در ادامه اعتراض‌های بازنشسته‌گان به دلیل عدم پرداخت حقوق‌شان، امروز نیز شماری از آنان در اعتراض به شرایط دشوار معیشتی‌شان گردهم‌آیی اعتراضی برپا کردند.

این بازنشسته‌گان می‌گویند که بدون هیچ منبع درآمد، تامین نیازهای اولیه زندگی برای‌شان غیرممکن شده است و از امارت اسلامی می‌خواهند که هرچه زودتر حقوق شان را پرداخت کند.

عبدالخالق نماینده بازنشسته‌گان گفت: «زمستان را به هر سختی که بود، زنده ماندیم؛ بلیاز خداوند حق ما را بدهید.»

محمد اسرار بازنشسته دیگر نیز با چشمانی پر از حسرت گفت: «از روی ناچاری اینجا آمده‌ایم؛ اما باور کنید که از آمدن خودمان هم خجالت می‌کشیم. آیا شما هم شرم نمی‌کنید؟.»

برخی از این بازنشسته‌گان تاکید می‌کنند که در تامین ابتدایی‌ترین نیازهای خود و خانواده‌شان درمانده‌اند.


@HiwadNewsAgency


نتایج نشست های پشت پرده در مورد افغانستان

حداقل از سال 2001 تاکنون ده‌ ها نشست در مورد افغانستان، پشت پرده و دروازه های بسته برگزار شده که هدف، ماهیت، اشتراک کنندگان و حمایت کنندگان آن واضح نبوده و برایندی که مشخص باشد، از آنها بیرون نیامده است. در همین حال قرار است دومین نشست روند گفتمان ملی بار دیگر برگزار شود. تمیم عاصی مقام پیشین حکومت غنی، ماهیت نشست یادشده را استخباراتی دانسته و نوشته است: نفس نشست‌های پشت دروازه‌های بسته استخباراتی‌ است. نشست‌هایی که اجندا، اشتراک‌کنندگان و برنامه‌شان شفاف و واضح نیست، اساساً اجندای سازمان‌های امنیتی و کشورهای بیگانه را پیش می‌برند.
جدا از اینکه آیا این نشست ها استخباراتی است یا خیر، یکی از مسائلی که به شدت مایوس کننده است، جنگ طلبی برخی از طرف ها برای رسیدن به قدرت است. هرچند دور اول نشست گفتمان ملی زیاد بی مفهوم نبود و مطالبی از آن بیرون آمد، ولی گروه ها و اشخاصی هستند که با برگزار نشست های بی نتیجه و سردرگم، از ادبیات کوچه بازاری و غیرقابل قبول استفاده میکنند. عده ای هنوز هم به این فکر هستند که اگر فرمان بدهند، هزاران هزار نفر از مردم افغانستان به سرک ها بیرون شده و طالبان را سرنگون خواهد کرد. در حالیکه چنین نیست و رهبران سیاسی و قومی طول حداقل سی سال گذشته امتحان خود را داده اند.
بهترین راهی که میشد یا میشود به آن امیدوار بود، بحث گفتگوها و باز کردن دروازه های مذاکره با طالبان است. چهره های سیاسی و رهبران پیشین باید به جای ادبیات بد، از ادبیات خوب استفاده کنند، از صلح بگویند و به جنگ و جنگ طلبی نه بگویند. افغانستان و افغان ها دیگر تحمیل جنگ را ندارند ودر کنار آن طالبان هم بخشی از جامعه افغانستان هستند که حذف کردن آن ناممکن است.



@HiwadNewsAgency


بیش از سه هزار لیتر تیزاب در نیمروز حریق گردید

مسولان در قوماندانی امنیه نیمروز می‌گویند که ۱۱۸ بشکه تیزاب معادل سه هزار و ۵۴۰ لیتر در ولسوالی چهار برجک این ولایت ضبط و حریق گردیده است.

به گفته مسئولان این تیزاب‌ها از پاکستان به گونه قاچاق وارد افغانستان شده بود که از سوی آنان کشف و ضبط گردید.


@HiwadNewsAgency


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
سخنی با ایرانی‌ها
به‌عنوان یک همسایه به ایرانی‌های عزیز می‌گویم که مذاکره با امریکا همانطور که آیت‌الله خامنه‌ای نیز گفت، عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه نیست، چون امریکا هیچگاه به عهد خود وفا نکرده است. ما از بدعهدی امریکا زخم‌های فراوانی خوردیم و به این حال و روز رسیدیم و شما هم دیدید که امریکا با برجام چه کرد. قدرت شما در منطقه و جهان بی‌نظیر و همین اراده پولادین شما، امریکا و رژیم سفاک اسرائیل را به زانو درآورده است.


@HiwadNewsAgency


ترجمان افغانستان dan repost
📱 عبدالحی قانت تحلیلگر مسائل سیاسی:

⬅️سفارت افغانستان در ترکیه پس از مدت‌ها به گونه رسمی به امارت اسلامی افغانستان واگذار شد. این اقدام یک پیشرفت مهم در روابط میان افغانستان و ترکیه محسوب می‌شود.

⬅️ترکیه یکی از قدرت‌های مهم منطقه‌ای در حوزه منطقه ای افغانستان است که نقش کلیدی در اقتصاد افغانستان، روابط ژئوپلیتیکی و اتصال این کشور به جهان غرب ایفا می‌کند. همچنین، حفظ توازن میان قدرت‌های مسلط در خاورمیانه، که افغانستان به آن نیاز دارد، بدون برقراری روابط مستقیم با ترکیه امکان‌پذیر نیست.

⬅️در چند دهه گذشته، افغانستان به‌طور غیرطبیعی از ساختار منطقه‌ای خود جدا شده بود. اما در سه و نیم سال اخیر، ما موفق‌ترین سیاست خارجی را در مسیر بازگشت به جایگاه طبیعی خود در منطقه دنبال کرده‌ایم.

⬅️این یک دستاورد است، اما شرایط کنونی فرصت‌های بیشتری برای موفقیت‌های بزرگ‌تر فراهم کرده است!
🔜@tarjomanaf


بازداشت ۲۴ پناهجوی افغانستانی در ترکیه

بر اساس اعلام رسانه‌های ترکیه، 24 پناه‌جوی افغانستانی توسط پلیس این کشور بازداشت شده اند.

به نقل از رسانه‌ها، این پناه‌جویان در شهر آماسیای این کشور که گفته شده، مدرک شناسایی نداشتند، در یک موتر باربری شناسایی و بازداشت شده اند.

رسانه‌های ترکیه گزارش داده‌اند که این موتر باربری از روسیه وارد ترکیه شده و در شهر آماسیا متوقف شده است.


@HiwadNewsAgency


تأکید گوترش به برقراری آتش‌بس دایمی در غزه

آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد:

ما باید به فشار برای دستیابی به آتش‌بس دایمی در غزه و آزادی بدون تأخیر همه گروگان‌ها( اسرا) ادامه دهیم.

ما نمی‌توانیم به مرگ و ویرانی بیشتر در غزه بازگردیم. تنها راه‌حل پایدار، ایجاد کشور مستقل و دارای حاکمیت فلسطینی است.


@HiwadNewsAgency


مذاکره با آمریکا شرافتمندانه نیست


@HiwadNewsAgency


کار ساخت شفاخانه 120 بستر امام خمینی (رح) در بامیان پس از 9 سال تکمیل گردید

کار ساختمان شفاخانه 120 بستر امام خمینی(ره) در بامیان پس از نزدیک به 9 سال تکمیل شده است.

صبور سیغانی، سخنگوی والی بامیان در گفت‌وگو با رسانه‌ها تایید نموده است که کار ساختمان این شفاخانه تکمیل و برخی تجهیزات مهم‌ و ضروری نیز نصب شده و آماده بهره‌برداری است.

آقای سیغانی می‌گوید: در سفر که علی‌رضا بیگدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل، چند روز قبل به بامیان داشت با والی این ولایت در این زمینه گفت‌وگو کردند.

شهروندان بامیانی افتتاح این شفاخانه را از نیازهای جدی این ولایت عنوان کرده و خواهان آغاز فعالیت آن هستند.



@HiwadNewsAgency


🕋 بسْمِ الله الرَّحمٰن الرَّحیم 🕋

🗓 امروز یکشنبه ۲۱ دلو  ۱۴۰۳ هـ. ش

🔸 مطابق با ۹ فوریه ۲۰۲۵ میلادی

🔹 برابر است با ۱۰ شعبان ۱۴۴۶. هـ. ق



@HiwadNewsAgency


افغانستان تاوان اعتماد به امریکا را داد

روز گذشته آیت ‎الله سیدعلی خامنه ‌ای، رهبر ایران در دیدار با فرماندهان نیروی هوایی و پدافند هوایی اردوی این کشور در مورد مذاکرات با امریکا نکات مهمی را اشاره کرد و گفت: مذاکره با امریکا هوشمندانه، عاقلانه و شرافتمندانه نیست و هیچ تأثیری در رفع مشکلات کشور ندارد؛ دلیل؟ تجربه!
اینکه نمیشود به امریکا اعتماد کرد، از موضوعاتی است که بارها در عمل دیده شده و افغانستان یکی از کشورهایی است که بارها تاوان اعتماد به امریکا را پرداخته و شهروندان آن قربانی های زیادی را داده اند. وقتی دولت اشرف غنی رویکار آمد، غنی حس میکرد که امریکا تا ابد از او و حکومتش حمایت میکند و به همین خاطر نیازها و مطالبات مردمی را نادیده گرفت و فاصله عمیقی بین دولت غنی و مردم ایجاد شد. زمانیکه مذاکرات پشت دروازه های بسته بین خلیلزاد نماینده ویژه امریکا و مقامات طالبان در دوحه برگزار شد، غنی برای نخستین بار درک کرد که امریکا وفا ندارد و اعتماد به این کشور در واقع غرق آبی است که در نهایت از بین میبرد.
این مرحله ادامه یافت و در نهایت امریکا باغیرمسئولانه ترین شکل ممکن افغانستان را ترک کرد، طالبان پشت دروازه های کابل رسیدند و مردمی که به شدت از غنی و حکومتش متنفر بودند، هیچ حمایت و تلاشی برای نگهداشتن حکومت اشرف غنی انجام ندادند. غنی تاوان اعتماد به امریکا را داد و در نتیجه مجبور شد که از کشور فرار کند و به یکی از چهره های تبدیل شود که چون به امریکا اعتماد کرده بود، هم حکومتش را به باد داد و هم خود را به یکی از منفورترین چهره های تاریخ افغانستان تبدیل کرد. وقتی ایران در برابر امریکا ایستاده و رهبر آن میگوید که مذاکره با واشنگتن هوشمندانه نیست، یعنی از تجربه های گذشته عبرت گرفته، از تجربیات مذاکرات دولت های گذشته ایران با امریکا و از تجربیات کشورهای مختلفی که قربانی منافع و مذاکرات با امریکا شدند.



@HiwadNewsAgency


ترجمان افغانستان dan repost
🔴 سرنوشت اشغالگران: درس‌هایی از غزه و افغانستان

⬅️در این تصویر، یک سرباز اسرائیلی که در غزه پاهایش را از دست داده است را مشاهده می کنید که در حال دیدار با برایان مَست می باشد که او هم در افغانستان پاهایش را از دست داده است.

🟡نتیجه‌ی اخلاقی:
👈 کشورها را اشغال نکنید
🔜 @tarjomanaf


اعلام آمادگی ایران برای همکاری با افغانستان در مبارزه با قاچاق و تروریسم

علی‌رضا بیکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل، اعلام کرد که ایران بر اساس سیاست همسایگی در تلاش برای توسعه روابط خود با افغانستان در بخش‌های مختلف است.

وی تأکید کرد که توسعه روابط اقتصادی از اولویت‌های ایران محسوب می‌شود و در ۹ ماه گذشته بیش از دو میلیارد دلار مبادلات تجاری میان دو کشور انجام شده است.

بیکدلی همچنین از اقدامات ایران در ایجاد تسهیلات تجاری و فرهنگی خبر داد.

او درباره موضوع حق‌آبه ایران از رود هیرمند گفت که این مسئله در گفتگوهای اخیر میان دو طرف حل شده است و طرف افغان بر پایبندی خود به معاهده تأکید کرده و اعلام داشته که برای حل مشکلات آبی در سیستان و بلوچستان همکاری خواهد کرد.

سرپرست سفارت ایران همچنین با اشاره به ممنوعیت کشت خشخاش و مقابله با قاچاق مواد مخدر در افغانستان، اعلام کرد که ایران آماده همکاری در زمینه مبارزه با قاچاق و تروریسم است و دو کشور در این زمینه همکاری دارند.


@HiwadNewsAgency


کشف و ضبط تعدادی سلاح و مهمات از شهر کابل

وزارت دفاع ملی کشور تحت کنترل گروه طالبان بامداد امروز شنبه(۲۰ دلو) در اعلامیه‌ای گفته که جنگجویان این گروه برای قول اردوی ۳۱۳ مرکزی بر اساس راپورهای اوپراتیفی در ساحه سرک هفتم قلعه فتح الله مربوط حوزه دهم امنيتی یک تعداد سلاح ومهمات را کشف و ضبط نمودند.

طالبان گفتند که ۶ میل کلاشینکوف مختلف‌النوع، ۱۸ عدد شاژور، ۵۴۳ فیر‌مرمی، ۳ قبضه تفنگچه‌ یک شاژور و دو عدد قاب زره شامل می‌باشد.

طالبان افزودند که همراه این مهمات يک تن مظنون نیز بازداشت شده است که به مراجع زیربط تسلیم داده خواهد شد.

@HiwadNewsAgency

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.