مدیریت منابع انسانی شایستگی محور


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Martaba


مطالب علمی و کاربردی در حوزه مدیریت منابع انسانی و توانمندسازی مدیران
💢استفاده از مطالب کانال تنها با ذکر منبع مجاز است💢
@hosseinhp72

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
Martaba
Statistika
Postlar filtri


10 HR Predictions for a FLOURISHING Workforce in 2025.pdf
18.0Mb
📕 آینده کار: 10 پیش‌بینی برای منابع انسانی در سال 2025

1⃣ تحول منابع انسانی با کمک هوش مصنوعی

2⃣ تحلیل داده‌های کارکنان به‌عنوان قطب‌نمای استراتژیک

3⃣ تحول مدل‌های کاری هیبریدی و انعطاف‌پذیر

4⃣ "امید" به‌عنوان معیاری برای پایداری

5⃣ تجارب شخصی‌سازی‌شده کارکنان از طریق میکروفرهنگ‌ها

6⃣ منابع انسانی بدون مرز تحت رهبری اکوسیستمی

7⃣ برنامه‌ریزی نیروی کار مبتنی بر مهارت

8⃣ بازتعریف مدیریت عملکرد

9⃣ تقویت نقش مدیران منابع انسانی با هوش مصنوعی

🔟 ایجاد ارزش برای ذینفعان از طریق توانمندی‌های انسانی


کانال مدیریت منابع انسانی شایستگی محور
@CBHRM




اکلوکراسی (عوام‌سالاری)

عوام‌سالاری (Ochlocracy) نوعی نظام حکومتی است که در آن تصمیم‌گیری‌ها بر اساس خواست و اراده‌ی عامه‌ی مردم، بدون در نظر گرفتن دانش، تخصص و عقلانیت صورت می‌گیرد. در این نوع حکومت، سیاست‌مداران با بهره‌گیری از احساسات و تعصبات مردم به دنبال کسب قدرت هستند.
ویژگی‌های اصلی عوام‌سالاری:
▪️تاکید بر احساسات به جای عقلانیت: سیاست‌مداران با استفاده از تکنیک‌های تبلیغاتی و رسانه‌ای، سعی می‌کنند تا احساسات مردم را تحریک کرده و آن‌ها را به سمت خود جلب کنند.
▪️بی‌توجهی به تخصص و دانش: افراد متخصص و کارآمد کنار گذاشته شده و افرادی که توانایی بیشتری در تحریک احساسات مردم دارند، به قدرت می‌رسند.
▪️بی‌ثباتی سیاسی: به دلیل اینکه تصمیم‌گیری‌ها بر اساس احساسات و خواسته‌های آنی مردم صورت می‌گیرد، سیاست‌ها دائماً در حال تغییر هستند و ثبات و پایداری وجود ندارد.

تفاوت اکلوکراسی با دموکراسی
در دموکراسی، مشارکت مردم در چارچوب قانون و با نظارت نهادهای مستقل انجام می‌شود، اما در اکلوکراسی، تصمیم‌ها بر پایه احساسات لحظه‌ای و فشار اجتماعی گرفته می‌شود که می‌تواند منجر به تصمیمات ناپایدار و گاه مخرب شود.

@CBHRM


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔸 چارچوب OKR چیست؟

@CBHRM


What Makes an Effective HR Function.pdf
747.6Kb
📕 What Makes an Effective HR Function?

این فایل که توسط مؤسسه RBL تهیه شده است، راهنمایی جامع و کاربردی برای تیم‌های منابع انسانی است تا ارزش بیشتری برای ذینفعان داخلی و خارجی خود ایجاد کنند.
تفاوت اصلی در ایجاد ارزش، در اولویت‌بندی اقداماتی است که تأثیر قابل توجهی بر سازمان دارند.
این منبع، بینش‌های مفیدی را در اختیار تیم‌های منابع انسانی قرار می‌دهد تا در این تصمیم‌گیری‌های استراتژیک مؤثرتر عمل کنند.
این فایل شامل بخش‌های زیر می‌باشد:
بخش 1: ارزش منابع انسانی برای ذینفعان کلیدی
بخش 2: نُه رویکرد جدید برای توصیف عملکرد و ماموریت منابع انسانی
بخش 3: تحقیقات و دیدگاه‌های اخیر RBL در مورد اثربخشی منابع انسانی
بخش 4: پیشنهادات عملی برای تشخیص و بهبود در جهت ایجاد ارزش منابع انسانی

کانال مدیریت منابع انسانی شایستگی محور
@CBHRM


تصویری که مشاهده می‌کنید، راهنمایی برای تفکر متوازن در رهبری می‌باشد. این مدل شامل سه نوع تفکر کلیدی است که به مدیران کمک می‌کند تصمیم‌گیری‌های هوشمندانه‌تری داشته باشند:
1⃣ تفکر نقادانه
این نوع تفکر با هدف تعریف واقعیت یا مسئله صورت می‌گیرد؛ شامل:
▪️مشاهده: بررسی واقعیت‌ها، مفاهیم، و دیدگاه‌ها
▪️پرسشگری: ارزیابی برای دقت، ارتباط و وضوح
▪️پذیرش: درک تعصبات و فرضیات خود و دیگران.
▪️ارتباط: بحث و تبادل نظر گروهی
▪️نتیجه‌گیری: جمع‌بندی و تعیین وضعیت موجود

2⃣ تفکر خلاقانه
این نوع تفکر بر ایده‌پردازی برای حل مسئله تمرکز دارد؛ شامل:
▪️تحلیل: تجزیه تمام جنبه‌های مسئله
▪️ایده‌پردازی: تولید راه‌حل‌های ممکن
▪️اولویت‌بندی: تعیین اولویت برای آزمایش راه‌حل‌ها
▪️آزمایش: تست راه‌حل‌ها و ثبت نتایج
▪️انتخاب: گزینش بهترین راه‌حل ممکن

3⃣ تفکر استراتژیک
این نوع تفکر به برنامه‌ریزی برای تحقق راه‌حل اختصاص دارد؛ شامل:
▪️کنجکاوی: بررسی راه‌حل پیشنهادی، خطرات و اولویت‌ها
▪️ذهن باز: تحلیل واقع‌بینانه و خوش‌بینانه
▪️زمینه‌سازی: در نظر گرفتن عوامل محیطی و فرهنگی
▪️اتصال: شناسایی هم‌افزایی‌ها و تضادها
▪️پیش‌بینی: ایجاد سناریوهای آینده


ویژگی‌های شخصیتی دیکتاتورها که موجب سرنگونی آن‌ها می‌شود

✍️ حسین حسینی پناه
شخصیت دیکتاتورها اغلب شامل ویژگی‌هایی است که به آن‌ها کمک می‌کند قدرت را به دست بگیرند و حفظ کنند، اما همین ویژگی‌ها در درازمدت به سقوط آن‌ها منجر می‌شود. رفتارهای مبتنی بر خودشیفتگی، بی‌اعتمادی و نیاز به کنترل مطلق، پایه‌های حکمرانی را تضعیف کرده و موجب افزایش نارضایتی در جامعه می‌شود.
برخی از ویژگی های شخصیتی مشترک و رایج بین دیکتاتورها عبارتند از:

1⃣ خودشیفتگی (Narcissism)
خودشیفتگی یکی از بارزترین ویژگی‌های دیکتاتورها است. آن‌ها باور دارند که همیشه درست می‌گویند و بی‌خطا هستند. این افراد تمایل دارند خود را بالاتر از دیگران ببینند و اغلب به انتقادات واکنش‌های تدافعی نشان می‌دهند. این ویژگی می‌تواند به "کور ذهنی" نسبت به واقعیت‌های اجتماعی و اقتصادی منجر شود، که در نهایت به اتخاذ تصمیمات اشتباه و افزایش نارضایتی عمومی ختم می‌شود.

2⃣ پارانویا (Paranoia) و بی‌اعتمادی
دیکتاتورها معمولاً نسبت به اطرافیان خود بی‌اعتماد هستند و احساس می‌کنند که دیگران ممکن است علیه آن‌ها توطئه کنند. این نگرش پارانوئیدی باعث می‌شود که آن‌ها حلقه‌ای از افراد بله‌قربان‌گو و چاپلوس را اطراف خود جمع کنند و از اطلاعات واقعی و دیدگاه‌های متنوع محروم شوند. نتیجه این روند، تصمیم‌گیری‌های ناقص و ناپخته است که بحران‌های جدی ایجاد می‌کند.

3⃣ تمایل به کنترل مطلق
دیکتاتورها اغلب تمایل شدیدی به کنترل همه‌جانبه دارند. این رفتار موجب سرکوب آزادی‌ها، فشار بیش از حد بر جامعه، و استفاده از منابع برای حفظ قدرت می‌شود. این کنترل بیش از حد، علاوه بر فرسایش منابع کشور، خشم عمومی را برمی‌انگیزد.

4⃣ مقاومت در برابر تغییر
دیکتاتورها تمایل به حفظ وضعیت موجود دارند و به شدت در برابر تغییر مقاومت می‌کنند. این ویژگی ناشی از ترس آن‌ها از از دست دادن قدرت است. در نهایت، این ویژگی موجب می‌شود آن‌ها نتوانند با تحولات اجتماعی و سیاسی هماهنگ شوند، که نهایتاً به سقوط آن‌ها منجر می‌شود.

5⃣ ضعف در همدلی
یکی از ویژگی‌های بارز بسیاری از دیکتاتورها، ناتوانی در درک و همدلی با مشکلات مردم است. این فقدان همدلی باعث می‌شود که آن‌ها از نیازها و خواسته‌های جامعه فاصله بگیرند و این فاصله، مشروعیت و حمایت عمومی را کاهش می‌دهد.

6⃣ فساد و خودمحوری
دیکتاتورها به دلیل تمرکز قدرت و نبود نظارت، اغلب به سمت فساد مالی و اخلاقی گرایش پیدا می‌کنند. این رفتارها، که از خودمحوری آن‌ها نشأت می‌گیرد، موجب از بین رفتن اعتماد عمومی می‌شود و بستر را برای اعتراضات و شورش‌ها فراهم می‌کند.

کانال مدیریت منابع انسانی شایستگی محور
@CBHRM


HR Strategy.pdf
347.0Kb
📕 5 مرحله برای ایجاد استراتژی منابع انسانی

این سند به بررسی مراحل کلیدی برای توسعه یک استراتژی مؤثر در حوزه #منابع_انسانی می‌پردازد و راهنمایی برای هم‌راستایی اهداف سازمان با نیازهای منابع انسانی ارائه می‌دهد.

کانال مدیریت منابع انسانی شایستگی محور
@CBHRM


واکنش روانی؛ چرا محدودیت‌های اجباری نتیجه عکس می‌دهند؟

واکنش روانی نوعی سوگیری شناختی است که اولین‌بار در سال 1966 یک روانشناس آمریکایی به نام جک ویلیامز برِهِم آن را مطرح کرد.
تمایل به انجام کارها، متفاوت با آنچه از ما خواسته یا پیشنهاد شده است، به تصور این که استقلال عمل ما تهدید شده یا آزادی ما در انتخاب گزینه‌ها محدود شده است، سوگیری واکنش روانی می‌گویند.
درنتیجه، بر اثر سوگیری واکنش روانی هنجارها، دستورالعمل‌ها و قوانین تعریف‌شده زیر پا گذاشته می‌شود تا افراد حس برتری و استقلال عمل پیدا کنند. به همین دلیل است که محدودیت‌هایی که حکومت‌ها ایجاد کرده‌اند، اغلب باعث می‌شود مردم تمایل بیشتری نسبت به موضوع محدودیت‌ها پیدا کنند.
در یک مطالعه از دو گروهِ زنان خواسته شد تا یک طومار درخواستی را جهت ایجاد یک کلینیک پیشگیری از بارداری امضا کنند. به یک گروه از این زنان، تبلیغاتی در مخالفت با این کار داده شد که از آنها خواسته شده بود این طومار را امضا نکنند. نتایج این مطالعه نشان داد از بین این دو گروه، آن گروه از زنان ‌که به آنها تبلیغاتی در جهت عدم امضای طومار داده شده بود، به نسبت گروه دیگر بیشتر امضا کردند. درواقع پروپاگاندای ایجادشده علیه امضای طومار جواب عکس داد و افراد را به حمایت از انجام این کار بیشتر ترغیب کرد.
درواقع ما گاهی‌اوقات به‌علت سوگیری واکنش روانی، برخلاف آنچه از ما خواسته می‌شود عمل می‌کنیم تا استقلال و آزادی عمل خود را حفظ کرده یا حس کنجکاوی خود را ارضا کنیم.

چرا واکنش روانی رخ می‌دهد؟
▪️نیاز به آزادی و اختیار:
انسان‌ها تمایل دارند که بر زندگی خود کنترل داشته باشند. وقتی که احساس کنند مجبور به انجام کاری هستند، به ویژه اگر آن کار برخلاف میل یا باورهای شخصی‌شان باشد، واکنش طبیعی آن‌ها ممکن است مقاومت در برابر آن دستور باشد.
▪️اعتراض به فشار و محدودیت‌های خارجی:
وقتی که فرد احساس کند که تصمیم‌گیری‌های شخصی او تحت فشار قرار گرفته‌اند یا مجبور است به طور اجباری به یک امر خاص عمل کند، ممکن است واکنشی نشان دهد که هدف آن بازپس‌گیری آزادی‌های خود است.
▪️افزایش احساس سرکوب:
در شرایطی که آزادی‌های فرد به شدت محدود شود، فرد ممکن است احساس کند که تحقیر یا سرکوب شده است. این احساس سرکوب می‌تواند به واکنش‌های منفی منجر شود که به‌ویژه در قالب نافرمانی یا مخالفت با آن محدودیت‌ها خود را نشان می‌دهد.

🔅در برخی جوامع و حکومت‌ها، قوانینی که به‌طور خاص و اجباری برای همه اعمال می‌شوند، می‌توانند به احساسات منفی و مقاومت منجر شوند. وقتی که افراد در برابر قوانینی قرار می‌گیرند که آن‌ها را مجبور به انجام کاری می‌کند که ممکن است با باورهای شخصی یا ترجیحات آن‌ها در تضاد باشد، ممکن است به‌طور ناخودآگاه شروع به مخالفت با آن قوانین کنند. این واکنش‌ها می‌توانند در قالب مقاومت‌های علنی، خودداری از اجرای قوانین یا تلاش برای بازپس‌گیری آزادی‌ها به شکل‌های مختلف ظهور کنند.
✍️ حسین حسینی پناه
📕 ذهن فریبکار من: 140 سوگیری شناختی که ناخودآگاه دچار آن‌ها می‌شویم

کانال مدیریت منابع انسانی شایستگی محور
@CBHRM


تفاوت رضایت شغلی (job satisfaction) و دلبستگی کارکنان (employee engagement)

رضایت شغلی و دلبستگی کارکنان دو مفهوم کلیدی در مدیریت منابع انسانی هستند که با وجود شباهت ظاهری، تفاوت‌های مهمی دارند:

1. رضایت شغلی: رابطه یک‌طرفه
رضایت شغلی به میزان خوشحالی و رضایت کارکنان از شرایط کارشان اشاره دارد. این مفهوم بیشتر بر رفع نیازهای فردی کارکنان متمرکز است و نشان می‌دهد «سازمان برای من چه کاری انجام می‌دهد؟»
▪️تمرکز: نیازهای فردی
▪️هدف: حفظ کارکنان
▪️نتیجه: ممکن است کارکنان راضی باشند اما لزوماً عملکرد بالایی نداشته باشند.

2. دلبستگی کارکنان: رابطه دوطرفه
دلبستگی کارکنان به تعهد عاطفی و روانی کارکنان به سازمان و اهداف آن اشاره دارد. این مفهوم به معنای همکاری بین کارکنان و سازمان است، جایی که سؤال اصلی این است: «ما چگونه می‌توانیم با هم موفق شویم؟»
▪️تمرکز: ارتباط متقابل
▪️هدف: افزایش بهره‌وری و نوآوری
▪️نتیجه: کارکنان دلبسته تلاش بیشتری برای موفقیت سازمان انجام می‌دهند و تعهد بیشتری دارند.

🔅 رضایت شغلی پایه‌ای برای حفظ کارکنان است، اما برای دستیابی به عملکرد بالا و رشد سازمان، باید به دلبستگی کارکنان توجه شود. مدیران باید با ایجاد حس تعهد و انگیزه، محیطی را فراهم کنند که کارکنان نه‌تنها راضی، بلکه دلبسته و متعهد به سازمان باشند.

کانال مدیریت منابع انسانی شایستگی محور
@CBHRM


چه چیزی سازمان شما را عقب نگه می‌دارد؟

چالش‌های منابع انسانی پیچیده‌ بوده و نیاز به یک استراتژی یکپارچه برای حل مؤثر آنها است.
در ماتریس بالا میزان تأثیر برنامه‌های استراتژیک منابع انسانی را بر چالش‌های رایج منابع انسانی مشاهده می‌کنید.
برخی چالش های رایج منابع انسانی و تاثیر اقدامات منابع انسانی بر آن‌ها:

1⃣ انطباق با شرایط در حال تغییر
مدیریت تغییر استراتژیک و برنامه‌ریزی پیشگیرانه نیروی کار، عوامل مهم ایجاد انعطاف‌پذیری لازم برای پاسخ به تغییرات بازار هستند.

2⃣ همسویی با اهداف کسب‌وکار
استراتژی منابع انسانی هماهنگ و مدیریت عملکرد، تضمین می‌کنند که اقدمات منابع انسانی مستقیماً از اهداف کسب‌وکار پشتیبانی کنند.

3⃣ جذب و استخدام استعدادها
استراتژی جذب و منبع‌یابی و جبران خدمات جامع، پایه و اساس جذب استعدادهای مناسب با پیشنهادات جذاب هستند.

4⃣ توسعه استعدادها
برنامه‌های توسعه مسیر شغلی و یادگیری و توسعه، کارکنان را برای نقش‌های فعلی و رشد آینده آماده می‌کند.

5⃣ مشارکت استعدادها
برنامه‌های مربیگری و کوچینگ و اقدامات تنوع، برابری و شمول (DEI) محیطی فراگیر و حمایتی ایجاد می‌کنند که کارکنان را باانگیزه و متعهد نگه می‌دارد.

6⃣ پایش و اندازه‌گیری فرآیندهای منابع انسانی
معیارها و گزارش‌دهی منابع انسانی و مدیریت عملکرد، ساختار و اهداف قابل اندازه‌گیری را برای پیشبرد و پیگیری اثربخشی منابع انسانی فراهم می‌کند.

7⃣ آمادگی برای آینده کار
تحول دیجیتال و برنامه‌ریزی نیروی کار، سازمان را برای پایداری و انطباق با روندها و نیازهای نوظهور آماده می‌سازد.

8⃣ حفظ و نگهداشت استعدادها
برنامه‌های جبران خدمات جامع و رفاه در محل کار نشان می‌دهد که مشارکت‌ و رفاه کارکنان ارزشمند است، که به افزایش ماندگاری آنها کمک می‌کند.

9⃣ پرداختن به نیروی کار با عملکرد پایین
مدیریت عملکرد و یادگیری و توسعه، شکاف‌های مهارتی را برطرف کرده و رشد را حمایت می‌کند، و در نهایت عملکرد کلی را بهبود می‌بخشد.

کانال مدیریت منابع انسانی شایستگی محور
@CBHRM




Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
📌وقتی در تصمیم‌گیری‌هایمان خطا می‌کنیم

🔸سلسله همایش‌های توسعه‌ی فردی؛ دانشگاه علوم پزشکی تهران

📆 ۳۰ ام آبان ماه ۱۴۰۳

🎙 دکتر آذرخش مکری

فایل اسلایدهای این سخنرانی را می‌توانید از بخش نظرات دریافت کنید.

#ذهن_فریبکار_من

کانال مدیریت منابع انسانی شایستگی محور
@CBHRM


لئوناردو داوینچی، مخترع رزومه

وقتی صحبت از رزومه به میان می‌آید، شاید تصور کنید این مفهوم مربوط به دنیای مدرن است. اما جالب است بدانید نخستین فردی که اقدام به نوشتن رزومه کرد، لئوناردو داوینچی بود.
بسیاری از افراد داوینچی را با آثار هنری‌اش از جمله تابلوی مونالیزا می‌شناسند؛ اما او بیش از هر چیز دیگری عاشق اسلحه‌سازی و ساخت بمب بود!
او قبل از شهرت‌اش با نقاشی مونالیزا، در سال 1482 میلادی و در 30 سالگی، زمانی که فهمید دوک میلان (فرمانروای میلان) به دنبال استخدام مهندسان نظامی است، نامه‌ای به او نوشت و در آن توانمندی های خود در صنعت نظامی و ساخت سلاح را شرح داد. در تاریخ، از این نامه به عنوان اولین #رزومه یاد می‌شود.
این نامه 11 بند دارد و داوینچی در هر بند به معرفی یکی از مهارت‌های خود پرداخته است. جالب است که داوینچی در آخرین بند این نامه به نبوغ هنری خود نیز اشاره کرده است.
این رزومه داوینچی نشان دهنده هوش و بصیرت او در ارائه مهارت‌ها و توانایی‌ها متناسب با نیاز کارفرما است. او نشان داد
که چگونه می‌توان با شناخت نیازهای مخاطب، خود را به بهترین شکل معرفی کرد.

کانال مدیریت منابع انسانی شایستگی محور
@CBHRM


🖇️جعبه ابزار انبوردینگ🖇️.pdf
755.9Kb
📕 جعبه ابزار آنبوردینگ (Onboarding)

@CBHRM

4k 0 225 1 14

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
توهم عمق توضیحی (خطای باور به عمق دانایی) از زبان دکتر آذرخش مکری

🔅 دانایی ما از کجا می آید؟

@CBHRM


اتوکراسی (یکه‌سالاری)

اتوکراسی (Autocracy) نوعی نظام سیاسی یا مدیریتی است که در آن تمامی قدرت تصمیم‌گیری به صورت کامل در اختیار یک فرد یا گروه کوچک متمرکز است. در این نوع سیستم، رهبران بدون نظارت یا مشارکت دیگران تصمیم‌گیری می‌کنند و در قبال تصمیماتشان پاسخگو نیز نمی‌باشند.

در نظام اتوکراتیک، قدرت در بالاترین سطح متمرکز است و سیاست‌ها و دستورات از بالا به پایین ابلاغ می‌شوند. این تمرکز قدرت می‌تواند فرآیند تصمیم‌گیری را تسریع کند،اما اغلب همراه با چالش‌هایی چون محدود شدن خلاقیت، کاهش مشارکت، و ایجاد نارضایتی عمومی است.

در نظام‌های یکه‌سالار، مخالفت با حاکمیت تحمل نمی‌شود. برای تضمین بقا، حکومت ممکن است هرگونه اعتراض یا مخالفت را سرکوب کند. در برخی موارد، برای ایجاد ظاهری دموکراتیک، پارلمان‌های فرمالیته یا شوراهای مشورتی ایجاد می‌شود اما این نهادها معمولاً نقشی فراتر از تأیید تصمیمات حاکمان ندارند و استقلال عمل از آن‌ها سلب شده است. همچنین تصمیمات و سیاست‌ها اغلب بدون توضیح یا اطلاع‌رسانی کافی اجرا می‌شوند و هرگونه مخالفت، انتقاد، یا اعتراض به شدت سرکوب می‌شود.

کانال مدیریت منابع انسانی شایستگی محور
@CBHRM


FBI Core Competencies.pdf
423.8Kb
📙 شایستگی‌های محوری اف‌بی‌آی (FBI Core Competencies)

در این فایل، شایستگی‌های محوری سازمان اف‌بی‌آی به‌عنوان شاخص‌های کلیدی موفقیت در تمام نقش‌ها، از جمله مأمورین ویژه، ارائه شده است. این شایستگی‌ها شامل موارد زیر می‌باشد:
1️⃣ همکاری: توانایی کار گروهی، برقراری ارتباط با شرکا و جامعه، و حل مسائل مشترک.
2️⃣ ارتباطات: بیان واضح و مؤثر ایده‌ها به صورت شفاهی و نوشتاری.
3️⃣ انعطاف‌پذیری و تطبیق‌پذیری: سازگاری با تغییرات و مواجهه مثبت با چالش‌ها.
4️⃣ ابتکار عمل: شروع پروژه‌ها، برنامه‌ریزی برای وظایف جدید و پیگیری تا رسیدن به نتیجه.
5️⃣ توانایی بین‌فردی: حفظ حرفه‌ای‌گرایی، درک تفاوت‌ها و مدیریت تعارضات.
6️⃣ رهبری: الهام‌بخشی، هدایت تیم و ارائه بازخورد به اعضا.
7️⃣ سازماندهی و برنامه‌ریزی: تعیین اولویت‌ها و تدوین برنامه‌های استراتژیک و تاکتیکی.
8️⃣ قدرت حل مسئله و قضاوت: شناسایی مشکلات، ارزیابی شرایط و ارائه تصمیمات مبتنی بر داده.

کانال مدیریت منابع انسانی شایستگی محور
@CBHRM


بازده شخصیت مدیران

آیا شخصیت و منش مدیران می‌تواند تأثیر مستقیمی بر عملکرد مالی، تعهد کارکنان، و موفقیت سازمان داشته باشد؟

تحقیقات دکتر فرد کیل (Fred Kiel) که در کتاب بازگشت به شخصیت (Return on Character) منتشر شده است، نشان می‌دهد که پاسخ این پرسش مثبت است.

🔻چهار اصل شخصیتی و اخلاقی کلیدی
کیل و تیمش پس از بررسی بیش از ۵۰۰ صفت شخصیتی و اخلاقی، چهار اصل اساسی را به عنوان پایه‌های «بازده شخصیت» شناسایی کردند:
1- یکپارچگی (Integrity): رفتار صادقانه و پایبندی به اصول اخلاقی.
2- مسئولیت‌پذیری (Responsibility): پذیرش مسئولیت تصمیمات و اقدامات.
3- بخشندگی (Forgiveness): توانایی بخشیدن اشتباهات خود و دیگران.
4- دلسوزی (Compassion): نشان دادن همدلی و توجه به رفاه دیگران.

🔻یافته‌های تحقیق:
کیل داده‌های مربوط به ۸۴ مدیرعامل را طی دوره‌ای هفت‌ساله جمع‌آوری کرد و رفتار آنها را با عملکرد سازمان مقایسه کرد. نتایج این پژوهش شگفت‌انگیز است:
▪️مدیران اخلاق‌مدار (مدیرانی که امتیاز بالایی در چهار اصل اخلاقی داشتند) میانگین بازده دارایی (ROA) سازمان‌هایشان برابر با ۹/۴ درصد بود.
در مقابل، سازمان‌های با مدیران غیر اخلاق‌مدار (مدیرانی که کارکنانشان آنها را خودخواه می‌دانستند) تنها ۱/۹ درصد بازدهی داشتند.
▪️علاوه بر این، میزان تعهد کارکنان در سازمان‌هایی که توسط مدیران اخلاق‌مدار هدایت می‌شدند، ۲۶ درصد بیشتر از سایر سازمان‌ها بود.

🔅 تفاوت‌های کلیدی در شخصیت مدیران
نکته جالب اینجاست که مدیران خودخواه و غیر اخلاق‌مدار معمولاً از ضعف‌های شخصیتی خود آگاه نیستند. این دسته از مدیران به خودشان امتیازات بسیار بالایی در اصول اخلاقی می‌دهند، در حالی که مدیران اخلاق‌مدار با تواضع بیشتر، خود را کمتر از حد واقعی ارزیابی می‌کنند.

کانال مدیریت منابع انسانی شایستگی محور
@CBHRM


📚 به مناسبت هفته کتاب و کتاب‌خوانی 📚

از امروز ۲۴ آبان تا ۲ آذر،
می‌توانید کتاب #ذهن_فریبکار_من را از نشر اریش با ۲۵٪ تخفیف ویژه و همراه با یک هدیه ویژه دریافت کنید.
این کتاب فرصتی برای آشنایی با 140 سوگیری‌ شناختی است که به شما کمک می‌کند سطح خودآگاهی و قدرت تصمیم‌گیری خود را ارتقاء دهید.
#کتاب #هفته_کتاب

لینک خرید کتاب با 25 درصد تخفیف:
https://arishpublication.com/product/%d8%b0%d9%87%d9%86-%d9%81%d8%b1%db%8c%d8%a8%da%a9%d8%a7%d8%b1-%d9%85%d9%86/

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.