مدرسه علوم انسانی


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Ta’lim


🔹من یک معلم هستم.
🔹️شنونده ی خوبی باشیم.
🔹خوب زندگی کردن به آموزش نیاز دارد.
🔹علوم انسانی را برای بهتر زیستن بیاموزیم.
🔹️من کامل نیستم، همه ی حقیقت هم در نزد من نیست.
🔹مطالب منتشر شده فقط جهت تبادل اندیشه و تفکر است والزاماً نظر بنده نیست.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
Ⓜ️ چگونه حزب کمونیست ویتنام با قبول شکست‌های خود، این کشور را دوباره ساخت؟


➕داستان فرار ویتنام از فقر
➕چگونه حزب کمونیست ویتنام با قبول شکست‌های خود، این کشور را دوباره ساخت؟

➕ کشور ویتنام که روزگاری نه چندان دور فقیرترین کشور جهان بود، امروز یکی از سریع‌ترین رشدهای اقتصادی را در میان کشورهای در حال توسعه تجربه می‌کند... +++





🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

2.5k 0 83 10 21

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
Ⓜ️ آشنایی با مردم تالش


🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی



2.4k 0 129 2 12

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
Ⓜ️ داستان عجیب بیسکویت مادر، سرگذشت رضا تهرانچی مالک شرکت ویتانا


➕ در این ویدئو، سفر خاطره‌انگیز به دنیای بیسکویت مادر داریم؛ محصولی که سال‌هاست جایگاه ویژه‌ای در دل خانواده‌های ایرانی دارد و یک نوستالژی تمام عیار هست. این فقط یه داستان ساده نیست، از خلاقیت یک فرد این شرکت بزرگ به.... ++++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

3.3k 0 144 2 29

Ⓜ️ ده توصیه برای تاب‌آوری در بحران‌ها


📌۱- با اطرافیانمان رابطه برقرار کنیم:
حفظ روابط خوب با اعضای خانواده و دوستان، عامل مهمی در تاب‌آوری است. به این دلیل برای کمک به خود و افراد باید رابطه خوبی را با دیگران برای افزایش سطح تاب‌آوری ایجاد کرد.

📌۲- موقعیت‌های بحرانی را همیشگی ندانیم:
شیب و فرازهای زندگی غیر قابل اجتناب هستند. هر کسی ممکن است لحظات دشواری را تجربه کند. ما نمی‌توانیم این حقیقت را تغییر دهیم. به هر حال می‌توانیم شیوه‌هایی را که چنین موقعیت‌هایی را دریافت، یا تفسیر می‌کنیم و به آن‌ها پاسخ می‌دهیم، تغییر دهیم. لحظه‌ای که موقعیت‌های نامطلوب زندگی را به صورت مسائلی برطرف نشدنی می‌بینیم، گام‌های مثبتی را که قادریم برداریم، محدود می‌کنیم.

📌۳- بپذیریم که تغییر در زندگی غیر قابل اجتناب است:
تنها واقعیت این است که هر چیزی تغییر می‌کند. گاهی اوقات ما قادر نیستیم توانایی خود برای انجام آن باور داشته باشیم. شخصی بدون این باور نمی‌تواند گام‌های ضروری را برای حل مسائل بردارد.

📌۴- هدف گذاری کنید:
داشتن هدف در زندگی و توانمندی برای هدف‌گذاری، شاخص مهمی در تاب‌آوری است. فردی که هدف‌گذاری را به زندگی خود ضمیمه می‌کند، جهت گیری آینده خود را افزایش می‌دهد و به زمان شخصی ساختار می‌دهد. وقتی اهدافی را تعیین می‌کنیم برای تحقق آن‌ها کار خواهیم کرد. تلاش برای این منظور و دستاورد آن، منبعی برای خشنودی و رضایت ما خواهد بود. لازم است توجه داشته باشیم که هدف گذاری باید ملموس و گام به گام باشد.

📌۵- قاطعانه عمل کنید:
برخی افراد هنگامی که با مساله‌ای مواجه می‌شوند ممکن است منفعل باقی بمانند در انتظار این که مسائل خودشان حل شوند. این نوع برخورد با مسائل، شاخصی از عدم تاب‌آوری است. در مقابل، توانمندی برای عمل جسورانه در موقعیت‌های نامطلوب به منظور حل مسائل می‌تواند شاخصی از تاب‌آوری باشد. پس اگر فکر می‌کنید کاری را باید انجام دهید بی‌محابا اقدام کنید و به خود اعتماد داشته باشید.

📌۶- باور داشته باشید که بحران‌ها فرصت‌هایی برای خودکاوی هستند:
افرادی که در زندگی با بحران مواجه نمی‌شوند، فرصتی برای شناخت خود ندارند. مسائل و مشکلات فرصت‌هایی برای خودکاوی هستند. اگر مسائل را به صورت فرصت‌هایی برای خودکاوی ببینید، تاب‌آوری‌تان در بحران‌ها افزوده می‌شود.

📌۷- همواره به خود نگاه مثبتی داشته باشید:
دارا بودن اعتماد به نفس و اعتماد به قابلیت‌های شخصی خود شاخصی از تاب‌آوری است. قبل از سعی برای حل موفقیت آمیز مسائل، فرد باید به دلیل بعضی موقعیت‌های نامطلوب زندگی، به اهداف خود دست یابیم. پذیرش موقعیت‌هایی که ما نمی‌توانیم آن‌ها را تغییر دهیم و تمرکز بر شرایطی که می‌تواند تغییر کند گام مهمی در جهت تاب‌آوری شخصی است.

📌۸- دورنمای موقعیت‌ها و مسائل را تاریخی تجسم کنید:

اگر فردی با موقعیت‌های نامطلوب زندگی مواجه می‌شود، آن‌ها را با دورنمایی مختصر ارزیابی کند، این موقعیت‌های مشکل ممکن است بزرگتر از آن چه هستند به نظر بیایند. به این دلیل ارزیابی موقعیت‌های مساله در دورنمایی گسترده، شاخص مهم تاب‌آوری است. افرادی که می‌توانند مسائل را در بافتی تاریخی ببینند، می‌توانند مساله را به طور واقع بینانه‌تری درک کنند بدون این که بار هیجانی قوی آن را بر دوش بکشند. حفظ دورنمایی گسترده از موقعیت و مقابله با آن‌ها در بافتی تاریخی اثرات منفی را که مساله برای شخص دارد، کاهش خواهد داد.

📌۹- خوش‌بین باشید:
حفظ نقطه نظر خوش‌بینانه به مسائل، شاخص مهمی در تاب‌آوری است. افراد خوش بین انتظار دارند چیزهای خوب اتفاق افتد، در حالی که افراد بدبین می‌ترسند که اتفاق‌های بدی رخ دهد.

📌۱۰- مراقب خود باشید:
مراقب خود بودن شاخص مهمی از تاب‌آوری است. این مراقبت می‌تواند با حساسیت نسبت به هیجان‌ها و نیازهای شخصی خود، صرف زمان برای خود، حفظ سلامت جسمانی و مشارکت در فعالیت‌هایی که از آن لذت می‌برید، مشخص می‌شود. فردی که می‌تواند خود را به لحاظ جسمانی و روانشناختی متناسب نگه دارد، کوشش و اشتیاق بیشتری را برای حل مسائل نشان خواهد داد.




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

3.4k 0 131 1 17

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
Ⓜ️ حمله مغول و نقش آن در هنر ایران | بررسی ربع رشیدی، شهرکی که در تاریخ نمونه است!


➕تو این قسمت از دلارته به بررسی عواملی که باعث رشد نقاشی ایرانی (اون طوری که در جهان نقاشی ایرانی رو باهاش می‌شناسن) شد می‌پردازیم. یه مرور از نقاشی قبل از ورود اسلام به ایران، وضعیت ایران قبل از حمله مغول، و هنر و فرهنگ ایرانی در زمان هلاکوخان که نهایتا به ساخت «ربع رشیدی» منجر می‌شه.... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Ⓜ️ ذهن چطور امور را ادراک می‌کند؟ (نظریه‌های مدرن برای ادراک)

● کاوه بهبهانی
● مرداد ماه ۱۴۰۳
● منبع: مرکز فرهنگی آبی +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

3.2k 0 114 6 10

Ⓜ️ تخریب مِی‌خانه توسط انقلابیون، بهمن ۵۷


➕عکس از عباس عطار



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

4.3k 0 48 30 57

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
Ⓜ️ تله چینی
برنامه چین برای ابرقدرت شدن


➕جمهوری خلق چین اکنون دومین اقتصاد بزرگ دنیا بعد از ایالات متحده آمریکاست. حزب کمونیست چین مدل توسعه منحصر به فردی رو اجرایی کرده و برنامه های توسعه اقتصادی متفاوتی از صندوق بین المللی پول و بانک جهانی رو در دنیا اجرا کرده. مخصوصا در آفریقا و خاورمیانه... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
Ⓜ️ تروری که شاه را نکشت.

انتخاب




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

4.4k 0 100 20 31

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
Ⓜ️ آیا ازدواج برای همه مناسبه؟

➕دکتر آذرخش مکری

➕آذرخش مُکری، روان‌پزشک ایرانی، دانشیار گروه روان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاون آموزشی مرکز ملی مطالعات اعتیاد است. او مجری طرح چند دارو برای ترک اعتیاد بوده و چهره‌ای شناخته‌شده در درمان اعتیاد است. وی همچنین برندهٔ جایزهٔ ترویج علم چراغ در بخش «دانشگر مروج علم» در سال ۱۴۰۱ شد.




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

4.7k 0 248 1 38

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
Ⓜ️ نیکوتین را بهتر بشناسید!


➕ چطور سیگار و ویپ رو ترک کنیم!؟ +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

3.8k 0 195 3 17

Ⓜ️ خطای شناختی اشباع توجه: پیامدها و راه‌حل‌ها attention saturation bias : consequences and solutions



➕زمانی که یک محلول به نقطه‌ای برسد که در آن نقطه نتوانیم هیچ حل‌شونده‌‌ی دیگری را در آن حل کنیم، محلول اشباع(سیر)شده به دست می‌آید. در این حالت، اگر مقدار بیش‌تری از حل‌شونده را به محلول اشباع‌شده اضافه کنیم، به‌صورت جامد ته‌نشین می‌شود. درواقع، محلول اشباع‌شده به محلولی گفته می‌شود که نمی‌توان مقدار بیش‌تری حل‌شونده را در آن حل کرد.

➕این وضعیت برای ذهن هم در مواجهه با حجم وسیعی از اطلاعات و محرک‌ها پیش می‌آید. زمانی که ذهن ما بیش‌ازحد در معرض حجم وسیعی از اطلاعات قرار می‌گیرد، تمایل دارد آنها را نادیده بگیرد یا کم‌اهمیت جلوه دهد. در این وضعیت، ذهن در دام «خطای شناختی اشباع توجه» افتاده است. به‌‌عبارت‌‌دیگر، ذهن «خطای شناختی اشباع توجه» را تجربه می‌کند.

خطای شناختی اشباع توجه زمانی اتفاق می‌افتد که حجم وسیعی از اطلاعات یا محرک‌های محیطی ذهن ما را برای پردازش موثر و دقیق اطلاعات و محرک‌ها مختل می‌کند. برای مثال، زمانی که والدین بیش‌ازحد فرزندان خود را نصیحت می‌کنند یا مدیران به کارمندان خود بیش‌ازحد تذکر یا دستور می‌دهند، خطای شناختی اشباع توجه اتفاق می‌افتد.

📌 پیامدهای خطای شناختی اشباع توجه


🔻۱. غفلت از اطلاعات مهم: ذهن به دلیل تمرکز بر حجم زیاد اطلاعات جزئیات مهم را نادیده می‌گیرد.

🔻۲. استفاده از میان‌برهای ذهنی: زمانی که ذهن ما در معرض حجم وسیعی از اطلاعات قرار می‌گیرد، تمایل دارد از میان‌برهای ذهنی یا «رهیافت‌های آنی» استفاده کند. درواقع، یکی از عوامل شکل‌گیری میان‌برهای ذهنی حجم زیاد اطلاعات است. بنابراین، میان‌برهای ذهنی زمانی استفاده می‌شود که بخواهیم «سریع» و «ساده» قضاوت کنیم و تصمیم بگیریم که در این صورت اغلب به خطا منجر می‌شود.

🔻۳. خستگی تصمیم‌گیری: مواجهه‌ی مداوم با اطلاعات بیش‌ازحد سبب فرسایش ذهن و تخلیه‌ی انرژی آن می‌شود و توانایی‌مان را برای قضاوت‌ و تصمیم‌گیری منطقی فرسوده می‌کند.

🔻۴. بی‌احساسی نسبت به محرک‌ها
: زمانی که مدام در معرض اطلاعات مشابه یا تبلیغات و توصیه‌های تکراری قرار می‌گیریم، حساسیت ذهن نسبت‌به آن اطلاعات، تبلیغات و توصیه‌ها کاهش می‌یابد و به‌تدریج از بین می‌رود.

🔻۵. تضاد انتخاب: اطلاعات بیش‌ازحد عامل تضاد انتخاب‌اند و ذهن ما را برای تصمیم‌گیری درست و منطقی فلج می‌کند. درواقع، تضاد انتخاب سبب می‌شود تصمیم‌هایمان، حتی تصمیم‌های مهم، را به تعویق بیندازیم، چون توجه به اطلاعات زیاد سیستم شناختی‌مان را مختل می‌کند‌‌‌.

📌 راه‌های مقابله با خطای شناختی اشباع توجه

🔻۱. خطای شناختی اشباع توجه را خوب بشناسید. اولین گام برای مقابله با خطای شناختی اشباع توجه آگاهی از این خطای شناختی است. آگاهی از این خطا به ما کمک می‌کند توجه‌مان را هوشمندانه مدیریت کنیم.

🔻۲. اطلاعات‌ را اولویت بندی کنید. لازم نیست تمام اطلاعات و داده‌ها را پردازش کنید و نسبت به آنها واکنش نشان دهید. صرفاً به اطلاعات مهم، معتبر، مفید و ضروری توجه کنید.

🔻۳. به ذهنتان استراحت بدهید. برای پیش‌گیری از خستگی ذهنی زمان جست‌وجو در فضای مجازی را کاهش دهید.

🔻۴. توجه‌تان را با «چرا؟» فیلتر کنید. با فیلتر کردن توجه‌تان با «چرا؟» حجم اطلاعات را کاهش دهید. از خودتان بپرسید: «چرا باید به این اطلاعات توجه کنم/نکنم؟» «چرا؟» به ما کمک می‌کند اطلاعات بی‌ربط، کم‌اهمیت، مضر و غیرضروری را فیلتر کنیم.‌ «چرا؟» به ما کمک می‌کند تشخیص دهیم کدام اطلاعات مهم‌اند و به ما ربط دارند و کدام کم‌اهمیت‌اند و به ما ربط ندارند. «چرا؟» ارزش اطلاعاتی را که برای ما مناسب‌‌اند مشخص می‌کند. درواقع، «چرا؟» فیلتر واقعی را برای توجه به اطلاعات ایجاد می‌کند و اجازه نمی‌دهد تمام داده‌ها برای پردازش وارد ذهن شود.

📌خلاصه، مغز ما برای پردازش نامحدود اطلاعات در دنیای مدرن طراحی نشده است. ازاین‌رو، لازم است ازطریق یادگیری تفکر نقادانه اطلاعات مهم، معتبر، مرتبط، مفید و ضروری را از اطلاعات ‌بی‌اهمیت، نامعتبر، بی‌ربط، مضر و غیرضروری تمیز دهیم و اجازه ندهیم که ذهنمان به تمام اطلاعات توجه کند و نسبت به آنها واکنش نشان دهد.



📝 محمدرضا سلیمی +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
Ⓜ️ چرا عقاید غلط رو ول نمی‌کنیم


●این ویدیو در مورد فکر کردنه.
●چرا وقتی حرف از فکر و عقیده می‌شه از کلمات جنگی استفاده می‌کنیم.
●چرا خیلی وقت‌ها حاضریم از باورهای اشتباه دفاع کنیم.
●چطور باید از خطاهای ذهنی خلاص بشیم.
●چرا برای قضاوت تاریخی هم بهتره طرز فکر بدون سوگیری داشته باشیم.
●مکانیزم دفاعی فروید چه جوری به ما کمک می‌کنه که نظرات خودمون رو توجیه کنیم.... +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

4.2k 0 194 43 18



Ⓜ️ تفاوت عالی‌ترین شکل #هنر ایران و عالی‌ترین شکل هنر اروپا در ۵۱۵ سال پیش را تماشا کنید.

➕شیبک خان ازبک اثر کمال‌الدین بهزاد
➕پرتره‌ی بالداساری کاستی‌لیونه اثر رافائل




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

4.6k 0 75 24 51

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
Ⓜ️ آمریکا چگونه از شاه قطع امید کرد؟
|| جلسه پرتنش در کاخ نیاوران



➕در ماههای پایانی سال 1357، زمانی که موج انقلاب سراسر ایران را فرا گرفته بود، محمدرضا شاه پهلوی در کاخ نیاوران، تنهاتر از همیشه، با تصمیمی سرنوشت‌ساز روبرو بود. پادشاهی که روزگاری قدرتمندترین متحد آمریکا در منطقه به شمار می‌رفت و رؤیای تبدیل ایران به قدرت جهانی را در سر می‌پروراند، حالا باید بین ماندن و رفتن یکی را انتخاب می‌ کند.... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

4.7k 0 222 6 28

Ⓜ️ #حرف_حساب

من مُراجع خیانتکار زیاد داشتم.
‏چیزی که بین همشون مشترکه اینه که هیچ کدوم آرامش نداشتن.
‏همشون مملو بودن از احساس گناه، ترس، پشیمونی، اضطراب و دوجین حس مزخرف دیگه، حتی اونهایی که به قصد انتقام خیانت کردن.
‏در خیانت نه شرافته، نه ارامش و نه عاقبت به خیری.



🛄 مدرسه علوم انسانی

4.5k 1 68 10 122

Ⓜ️ هیوم ، علیت ، تیغ اوکام و روش تحقیق در علوم انسانی


➕هیوم استدلال می‌کند که ما معرفت به علت و معلول را تنها از طریق تجربه به‌دست می‌آوریم ، زیرا هیچ تناقضی در این فرض وجود ندارد که رابطۀ علّی خاصی برقرار نباشد. ( علیت از نظر عقلی قابل اثبات نیست و نمی‌توان بین همبستگی و علیت تفاوت قائل شد )

➕همچنین هیوم استدلال می‌کند که از آنجا که تنها از طریق تجربه می‌توان روابط عِلّی را دریافت و بر اساس آن، استقرایی را دربارۀ رفتار آیندۀ اشیاء در جهان انجام داد، تنها با بررسی تجربه‌مان دربارۀ رابطۀ علت و معلول است که می‌توانیم ماهیت آن را بفهمیم.

➕بسیاری از فلاسفه به این نظر معتقد بوده‌اند که «الف علت ب است» بدین معنی است که نوعی ارتباط ضروری میان رخ دادن الف و رخ دادن ب وجود دارد، اما هیوم استدلال می‌کند که این تصور مطابق آنچه در واقع در می‌یابیم، نیست. ( از نظر نظریِ صرف طلوع خورشید و روشنی زمین ممکن‌ست صرفا یک هم‌رخدادی باشد.) تجربه گرایی وی باعث می‌شود که این‌گونه استدلال کند که از آنجا که ما تجربه‌ای از ارتباط ضروری فرای تجربۀ مقارنتِ دائمی نداریم ، دلیلی هم نداریم تا باور داشته باشیم که چیزی متناظر با مفهوم ارتباط ضروری در طبیعت وجود دارد.


⭕️ دو نظریه دربارۀ علیت را در نظر بگیرید.


🪧 مطابق با نظریۀ اول : ارتباط علّی چیزی فراتر از تحلیل هیومی نیست و مطابق با نظریۀ دوم ، علاوه بر این‌ها گونه‌ای از ارتباط ضروری نیز در میان است. هیوم خاطر نشان می‌کند این دو فرضیه با هم سازگارند اما تحلیل هیومی را برمی‌گزینیم زیرا این تحلیل بدون پیچیدگی‌های متافیزیکی عمل می‌کند.


⭕️ مبانی روش شناسی هیوم


➕روش مورد تأیید هیوم، شناسایی و بررسی روابط علی میان اشیا است و این بدون مشاهده امکان پذیر نیست؛ همچنین روشن می شود که هرگز نمی توان بدون مشاهده به شناختی درباره امور واقع دست یافت، چرا که اولا، درباره امور واقع نمی توانیم به روش برهانی، که روشی پیشینی است اتکا کنیم و ثانیا، در صورتی که بخواهیم به روش آزمایشی (کشف روابط علی) توسل جوییم، چاره ای جز مشاهده و تجربه نداریم.


🔻از اینجا می توان دریافت که چرا برای پیشرفت در فلسفه اخلاقی یا به تعبیر امروزی آن، علوم انسانی :

📌اولا، باید در روش تحصیل معرفت در قلمرو این علوم تجدید نظر کرد و انسان را، علی رغم دارا بودن ابعادی ویژه، جزئی از طبیعت شمرد و آن را موضوعی برای پژوهش تجربی در نظر گرفت و بر آن شد که انسان و احوال مربوط به او جزئی از امور واقع است؛ پس نمی توان با روش برهانی پیشین درباره او داوری کرد.

📌ثانیا، پس از نفی کاربرد روش قیاسی در عرصه علوم انسانی، روش جایگزین را شناسایی کرد و به کار بست؛ یعنی روش استدلال آزمایشی را که روشی است متکی و مستند به رابطه علی که خود رابطه ای است که منحصرا از طریق مشاهده و تجربه قابل شناسایی و بررسی است.


➕زینب سیار || خبرگزاری مهر
➕منابع: جیمز لیدیمن، فلسفۀ علم، ترجمۀ حسین کرمی فردریک کاپلستون، تاریخ فلسفه، ترجمۀ امیر جلال الدین اعلم فصلنامۀ حوزه و دانشگاه، شمارۀ ۳۸


🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
Ⓜ️ سینمای ایران بعد از انقلاب57


پادکست مورخ سینما +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

4k 0 116 7 18
20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.