ویرایش ذهن | شهاب‌الدین حائری شیرازی


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Telegram


نگاه محمدحسن(شهاب الدین)حائری شیرازی به مسائل روز
#داستان_زندگی
ارتباط با نویسنده:
@mhhaeri
حمایت از کانال
شماره کارت
۵۰۲۲۲۹۱۰۸۲۳۹۰۷۸۰
شبا
700120020000005285065052
به نام محمدحسن حائری
لینک کانال
https://t.me/virayeshe_zehn
لینگ گروه تدریس
https://t.me

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
ذاکریان : سیاست خارجی ایران بر محور منفعت ملی نمی چرخد و نیازمند عمل جراحی است.

https://t.me/virayeshe_zehn


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
فایل کم حجم قسمت اول گفتگوی مهدی محمودیان و شهاب الدین حائری شیرازی

تاریخ گفتگو 10 بهمن 1403
برگزار کننده گفتگو استودیو پات
⏱زمان، یک ساعت و چهار دقیقه

https://t.me/virayeshe_zehn


فایل صوتی قسمت اول گفتگوی مهدی محمودیان و شهاب الدین حائری شیرازی


تاریخ گفتگو 10 بهمن 1403
برگزار کننده گفتگو استودیو پات

@studio_patt
https://t.me/virayeshe_zehn


🔴 جنگهای مذهبی؛ غیرمنطقی و ناکام

✍شهاب الدین حائری شیرازی

عقل محک برداشت صحیح از مذهب است.
هر گاه عقل تعطیل شد و کنشی غیرعقلانی به نام مذهب از مردم مطالبه شد بایست بدانیم فریب در کار است نه مذهب.

از هجوم اعراب به ایران تا قرون وسطی و جنگهای صلیبی هیچکدام ربطی به دین ندارد و امیال حکام را ارضا کرده با آغشتن غارت، به نام دین.

در نمونه عینی آن که احتمالا مجددا در ایران هم تکرار شود، یک حرکت نامعقول به نام عملیات 7 اکتبر به نام دین انجام شد سپس باز به نام دین یک گروه رزم دیده به نام حزب الله از این حرکت با مدیریت و حمایت حکومت ایران که به نام دین حکمرانی می کند، حمایت رزمی کرد و شروع به حمله موشکی به اسرائیل نمود.
از ابتدا قابل پیش بینی بود هر دو حرکت غیرعقلایی و ناسنجیده به شکست و تحمل ضرر و زیان شدید می انجامد.

اما گویا راه تعقل بسته شده بود با یک کلمه، که شما پیروزید در هر حال چون این کار فرمان خداست!

خدا ؟!
خدای زبان بسته کی و کجا از ما رفتا نامعقول خواسته؟
مهمترین دلیل و راهنما برای کشف خواست خدا عقل است.
اگر به کتاب و سنت چیزی نامعقول نسبت دادند نپذیرید.

الإمامُ الباقرُ عليه السلام : لَمّا خَلَقَ اللّه ُ العَقلَ قالَ لَهُ : أقبِلْ فَأقبَلَ ، ثُمَّ قالَ لَهُ : أدبِرْ فَأدبَرَ ، فقالَ : و عِزَّتي و جَلالي ما خَلَقتُ خَلقا أحسَنَ مِنكَ .، إيّاكَ آمُرُ و إيّاكَ أنهى ، و إيّاكَ اُثيبُ و إيّاكَ اُعاقِبُ .

امام باقر عليه السلام : چون خداوند عقل را آفريد به او فرمود: رو كن و او رو كرد؛ سپس فرمود: برگرد و او برگشت. آن گاه فرمود: به عزّت و جلالم سوگند كه من آفريده اى نيكوتر از تو نيافريده ام تو را فرمان مى دهم و تو را نهى مى كنم (مخاطب امر و نهى من تو هستى)، تو را پاداش مى دهم و تو را به كيفر مى رسانم.

ایدیوکراسی نوعی حکومت است که در آن ایدئولوژی یا ایده‌های خاص یک گروه، حزب یا جنبش سیاسی به عنوان اساس حکومت و تصمیم‌گیری‌ها در نظر گرفته می‌شود. در این نوع حکومت، مقامات و رهبران غالباً به جای تمرکز بر منافع و خواسته‌های عمومی و عوام، سعی می‌کنند تا بر اساس اصول و ارزش‌های ایدئولوژیکی خاص جامعه را اداره کنند.

در ایدیوکراسی، تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌ها معمولاً بر اساس یک نظام فکری یا فلسفی از پیش تعیین‌شده اتخاذ می‌شود که ممکن است با واقعیت‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در تضاد باشد. این نوع حکومت معمولاً به شدت بر ایدئولوژی متمرکز است و ممکن است آزادی‌های فردی و تنوع اندیشه‌ها محدود شود.


حاکمان برای به خدمت گرفتن مردم بر خواست نفسانی نشأت گرفته از هوا و هوس خود مهر خدایی می زنند تا بندگان خدا را بنده خود کنند.

ای انسان هُش دار تا به نام خدا در مقابل خواست قرارت ندهند.
خدا همچنان که عادل است و ضد بی عدالتی از هر کار و امر نابخردانه که مورد تایید حجت و دلیل راهش یعنی عقل نباشد پرهیز داده است.

@virayeshe_zehn


وایکینگ های جنگجو چگونه پیشرفته ترین کشورهای جهان شدند؟

نعمت الله فاضلی

درشمال‌اروپا منطقه‌ای وجود دارد به نام اسکاندیناوی. کشورهای این منطقه عبارتند از: سوئد، نروژ، دانمارک، فنلاند، ایسلند و جزایر فارو.

زبان مردم این سرزمین‌ها از ریشه زبان آلمانی است.

مردم اسکاندیناوی از نسل جنگجویان *وایکینگ‌* هستند که در زمان‌های قدیم، با کشتی به سرزمین‌های مختلف حمله‌کرده و مایملک آن‌ها را غارت می‌کردند.

گنده لات های شمال اروپا بسیار خرافاتی بودند و خدایان وایکینگی نظیر اودین و گرگ غول آسا فنریر را ستایش می‌کردند.
*وایکینگ‌ها* اعتقاد داشتند که اگر در جنگ کشته شوند، روح‌شان به والهالا (بهشت وایکینگ‌ها) وارد می‌شود و همراه با سایر جنگجویان‌ افسانه‌ای برسریک میز بزرگ چوبی‌نشسته و شراب ناب والهالایی می‌نوشند و می‌خندند.

بعداز جنگ جهانی دوم که اروپا تقریباً کامل ویران شده بود، صندوق جهانی پول اقدام به پرداخت وام به کشور های اروپایی کرد تا کشور های خود را بازسازی کنند.

در این میان کشورهای اسکاندیناوی با این پول اقدام به ساخت کتابخانه و ترویج فرهنگ کتابخوانی بین مردم پرداختند تا جایی که چندین بار باعث اعتراض و تذکر صندوق بین‌المللی پول‌به این کشورها شد.
اما اسکاندیناوی ها اطمینان خاطر دادند که از این وام برای توسعه زیرساخت های فرهنگی اجتماعی استفاده می‌کنند

حالا نوادگان‌ آنان تفاوت‌های فاحشی با پدربزرگانشان دارند که به *نوردیک‌ها* معروف هستند.
به عنوان آدم‌هایی آرام و صلح طلب و در عین حال متفکر شناخته می‌شوند که نه تنها مثل وایکینگ‌‌ها نان کسی را از چنگش در نمی‌آورند، بلکه با تکیه بر نظام اقتصادی منحصر به فردشان کاری کرده‌اند که تمام اتباع آن‌ها بدون چشمداشت به مال بقیه، در رفاه کامل زندگی کنند.

مؤسسه لگاتوم هر سال با بررسی عواملی مانند اقتصاد، کارآفرینی، سیستم حکومتی، تحصیلات، بهداشت و سلامت، امنیت فردی و اجتماعی، آزادی‌های فردی و سرمایه‌ اجتماعی در بین تمام کشورهای دنیا، لیستی منتشر می‌کند که خوشحال‌ترین کشورهای دنیا را به ترتیب معرفی می‌کند. با نگاهی به این لیست متوجه می‌شویم از ۶ کشور دنوردیک که نام بردیم، در سال ۲۰۱۴، نروژ عنوان اول را دارد، دانمارک چهارم است، سوئد ششم، فنلاند هشتم و ایسلند یازدهم است.
چگونه‌مردمی‌که‌گرز و شمشیر به دست بودند، به سطحی رسیده‌اند که می‌توانند کشورهای سردسیر خود را به این خوبی اداره کنند؟
اگر بخواهید کشوری داشته باشید که فقر، تبعیض و جهل باعث نشود مردمش دائم به جان هم بیفتند، باید در تمام سطوح اجتماعی، اقتصادی و سیاسی عدالت برقرار کنید، اگر می‌خواهید اندیشه‌های پوسیده از سر مردم کشورتان بپرد باید به تقویت علم روز و دانشگاه‌ها بپردازید، اگر می‌خواهید شیوع یک بیماری مردم را به وحشت نیندازد باید زیر ساخت‌های نظام سلامت و بهداشت را به خوبی در کشور پیاده کنید، اگر می‌خواهید مردم کشورتان رفتار بالغانه‌ای داشته باشند باید به آزادی‌های فردی بها بدهید و در نهایت اداره تمام این امور نیازمند دولتی با ثبات است که بدون شعار دادن، به مردم کشورش خدمت کند.

سیستمی که دولت‌های اسکاندیناوی برای اداره کشورهایشان به کار می‌برند، چیزی است که به “مدل نوردیک” معروف است که خودشان از آن به‌عنوان ”سیستم رفاقتی” نام می‌برند.
بارزترین خصوصیتی که در این سیستم وجود دارد این است که نفع‌عمومی بر نفع‌فردی ترجیح‌‌داده‌می‌شود.

در این کشورها، دولت ۴۰ درصد تا ۶۰ درصد از درآمد شما را مشمول مالیات می‌کند و البته مردم این کشورها بدون هیچ گونه کارشکنی و اعتراضی این مبلغ را دو دستی به دولت تقدیم می‌کنند، چون می‌دانند که اگر کارشان به بیمارستان کشید یا به دانشگاه رفتند نیازی نیست پول پرداخت کنند
اگر شما پول بیشتری در بیاورید باید مالیات بیشتری هم بدهید، بنابراین در این نظام فاصله طبقاتی ایجاد نمی‌شود و اگر امشب شام مرغ دارید، خیال‌تان راحت است که بقیه هموطنان‌تان مثل گربه تا کمر در سطل آشغال فرو نرفته‌اند. فقر که نباشد و هر کسی دستش در جیب خودش باشد، بخش بسیار زیادی از جرم و جنایت هم خود به خود محو می‌شود و جامعه به امنیت می‌رسد و مردم فرصت می‌کنند وقت‌شان را صرف کارهای مهم‌تری کنند.

آگاهی یک‌شبه اتفاق‌نمی‌افتد، یا باید تجربه کرد و درونی بشود یا با تفکر عمیق و برنامه ریزی حادث می‌شود
چه خوب است که "خودمان با مطالعه و دانش و مدیریت خالق بهشت باشیم؛
کتاب بخوانیم ، کمتر نصیحت کنیم، بیشتر عمل کنیم، درست عمل کنیم و بازهم  کتاب بخوانیم.

https://t.me/virayeshe_zehn


با خبرشدم دوست عزیز و مجاهدم استاد اکبردانش سرارودی از کنشگران سیاسی دعوت کننده به اجتماع اعتراضی 25 بهمن، پس از یک تصادف مشکوک و چند روزی بستری شدن و بازداشت، امروز با قرار وثیقه آزاد شدند.
به امید آزادی همرزمش، آزاده سرافراز آقای رحیم قمیشی.
یکم اسفند 1403

ویدئوی لحظه آزادی آقای دانش با قرار وثیقه

https://t.me/virayeshe_zehn


🔺گرانیگاه دیپلماسی جهانی!

✍️ صابر گل عنبری

عربستان دیروز میزبان گفتگوی آمریکا و روسیه بود. چشم‌انداز این مذاکرات تقریبا روشن است که به احتمال زیاد فراتر از مساله پایان جنگ اوکراین روابط روسیه و آمریکای ترامپ را وارد مرحله تازه‌ای خواهد کرد.اما به دور از نتایج این گفتگوها و آینده روابط آمریکا و روسیه، میزبانی عربستان و دلالت‌های آن در سپهر ژئوپلیتیک منطقه و سیاست بین‌الملل رخدادی پراهمیت و قابل تامل است.

سال‌هاست که حوزه عربی خلیج فارس به مرکز ثقل دیپلماسی جهانی تبدیل و تقریبا مقصد شمال و جنوب جهانی شده است؛ تا جایی که می‌توان گفت که هیچ منطقه‌ای در جهان شاهد این حجم ترافیک فشرده رهبران و مقامات دنیا نیست. عمان که میانجی دیرینه میان ایران و آمریکاست؛ اما قطر فعال‌ترین بازیگر در این دو دهه در «دیپلماسی وساطت» بوده است و به قطبی جهانی در این نوع دیپلماسی تبدیل شده است؛ از توافق میان طرف‌های لبنانی در سال 2008 و صلح دارفور گرفته تا توافق میان آمریکا و طالبان و اخیرا هم میان حماس و اسرائیل.

اما در این میان، پرونده مذاکرات و میانجیگری میان دو قدرت جهانی آمریکا و روسیه به «برادر بزرگ» شیخ‌نشینان خلیج فارس یعنی عربستان رسیده است. همین خود بیانگر ورد کشورهای عربی خلیج فارس به عصر جدیدی است. قبلا نیز گفته شده است که عربستان در حال تبدیل شدن به دروازه سیاست خاورمیانه آمریکاست.

اما جزیره العرب که زمانی جز صحرای پهناور و لم یرزعی نبود، چطور شد که امروز به گرانیگاه دیپلماسی جهانی، هاب اقتصادی منطقه و مطمح نظر شرق و غرب و شمال و جنوب دنیا تبدیل شده است و کشورهای باستانی و تاریخی همچون مصر، ترکیه و ایران حسرت آن را می‌خورند. پاسخ به این پرسش از حوصله یک متن تلگرامی خارج است؛ اما اشتباه است اگر تصور شود عامل آن صرفا وجود نفت است. خیلی از کشورها نفت دارند اما بیش از آن که برای آن‌ها «طلای سیاه» باشد، «بلای سیاه» بوده است.

واقعیت این است که این کشورها با وجود ساختارهای سنتی و قبیله‌‌ای خود زودتر اهمیت مولفه اقتصاد و پول را در دنیای مدرن درک کردند. البته این درک هم شرط لازم است اما کافی نیست؛ چه بسا چنین درکی مثلا در مصر هم از گذشته وجود داشته است؛ اما در سایه دهه‌ها بحران حکمرانی، نبود اراده و حکمرانی اقتصادی، ناپایداری مستمر سیاسی و اجتماعی و بحران تصمیم‌گیری برگردانی عملی نداشته است.

در واقع شش عامل باعث شده است که شیخ‌نشین‌ها به قطبی اقتصادی و دیپلماتیک در جهان تبدیل شوند؛ نخست این که در این کشورها خبری از بحران‌ها و دعواهای پیچیده سیاسی و اجتماعی نیست و با وجود نظام‌های موروثی غیر دموکراتیک و اقتدارگرا اما جزو باثبات‌ترین کشورهای جهان هستند.

وجود چنین نظام‌هایی نیز لزوما به معنای این نیست که مردم در نقطه مقابل آن‌ها قرار دارند و مخالف هستند،بلکه بر خلاف برخی تصورها جمع‌بندی نگارنده از مطالعات چند دهه‌ای درباره این کشورها این است که غالب مردم این شیخ‌نشین‌ها نیز همین سیستم‌های حکومتی را می‌پسندند و چه بسا انتخابی کردن آن را عامل بی‌ثباتی و هرج و مرج می‌دانند. البته این نافی وجود نارضایتی نسبت به برخی مواضع سیاست خارجی حکومت‌های خود به ویژه در مساله عادی‌سازی روابط با اسرائیل نیست.

عامل دوم اما عدم تعدد مراکز قدرت و پیچیده نبودن سیستم تصمیم‌گیری در این کشورها و سهولت آن است.در واقع حکمرانی متمرکز و چابکی دارند که امر تصمیم‌گیری در آن سهل و آسان است و از تورم دست و پا گیر نهاد و قوانین و غیره هم خبری نیست. سرعت تصمیم‌گیری در آن‌ها بسیار بالاست و با همان سرعت هم اجرا می‌شود؛ بدون این که فاصله‌ای میان اراده، تصمیم و اجرا حائل و مانع شود.

عامل سوم حکمرانی اقتصادی معطوف به بین‌المللی کردن اقتصاد است که در نتیجه آن نفت دیگر نقمت نیست، بلکه نعمت است. امروز هم اتفاقا این کشورها با تنوع بخشی به منابع خود دیگر نیاز چندانی به درآمدهای نفتی ندارند.

عامل چهارم هم انباشت پول و سرمایه در این کشورهاست که در نتیجه عوامل پیشگفته رخ داده و باعث شده است که مقصد رهبران کشورهای مختلف برای جذب این سرمایه‌ها شوند و به نوعی همه در پی تقویت روابط با آن‌ها را برآیند. در کنار آن هم همین ثروت عظیم نفوذی قابل توجه برای آن‌ها در کانون‌های قدرت در دنیا خلق کرده است.

عامل پنجم نیز راهبرد بهره‌مندی از مغزها، تخصص‌ها و مشاوران خبره خارجی در حوزه‌های مختلف است. این در حالی است که کشوری مانند ایران و مصر با فرار مغزهای داخلی مواجه هستند.

عامل ششم نیز تقریبا وجود سیاست خارجی متوازن و نوعی موازنه میان شرق و غرب است. این در حالی است که اساسا این شیخ‌نشین‌ها متحد آمریکا هستند.با این حال در یک دهه اخیر به شکل قابل توجهی روابطی راهبردی با چین و روسیه نیز برقرار کرده‌اند. ناگفته هم نماند که چنین موازنه‌ای ملزوم و مفروض حکمرانی اقتصادی است.
@virayeshe_zehn


🔴 روایتی عجیب در تبیین علامت نفاق

كَثْرَةُ الْوِفَاقِ نِفَاق‏ ؛ زیاد تصدیق کردن نشان نفاق است
غررالحکم، 524

📌 تایید وقتی در کارهای خطا و صحیح و همیشگی و بدون تذکر نسبت به فعل قبیح فرد باشد نشانگر منفعت طلبی و نفاق است.

حال به حواشی و مریدان رهبری که هر روز دُرافشانی می کنند بنگرید که حسب این روایت که ترجمان حکم و ادراک عقل است چه نفاق گسترده ای خودنمایایی می کند.


https://t.me/virayeshe_zehn


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
ا انحصار حجاب در رنگ و مدل خاص و تمرکز بر الگوی چادر محض به عنوان نشان اصلی دیانت و عفاف خانمها ، چه تعداد پرشمار از زنان و مردان که از دین زده شدند و رفتند و چه نمازخوانان که بی نماز گشتند .

📌از ویدیوهای وایرال شده در فضای مجازی

https://t.me/virayeshe_zehn


من خودِ خودِ شهیدم
(برای برادر دربندم رحیم قمیشی)


مهدی قمشی(برادر رحیم قمیشی
و استاد دانشگاه)

حال که عده‌ای خواسته یا ناخواسته بنا را بر این نهاده‌اند که نظام و انقلاب را از سرمایه‌های اجتماعی خود و هزینه داده‌های انقلاب تهی کنند، فرصت را غنیمت میشمارم و برای مردم عزیز و آن عده که در جمع تصمیم‌گیران حاکمیت حضور دارند و ممکن است هنوز نسبت به یاران و صاحبان اصلی انقلاب اندک احساس تکلیفی برای خود تلقی نمایند، برخی خاطرات ناگفته را در مورد برادرم بیان نمایم.

رحیم در دوران دبیرستان شاگرد اول کلاس خود بود و به همین جهت بعد از پایان دوران دبیرستان در کنکور در اولین رشته انتخابی یعنی رشته مهندسی مکانیک دانشگاه شریف قبول شد. ترم اول درس را نیز شروع نمود امّا احساس تکلیف وی نسبت به انقلاب و کشور مانع از آن شد که ترم اول را به انتها برساند. وسایلش را جمع کرد و راهیِ جبهه شد. تا اینکه عملیات کربلای ۴ پیش آمد و آن وقایع ناگوارش که در یادداشت"و چه سپیده دمی بود آن روز" توضیح دادم. در آنجا گفتم که بعد از عقب نشینی نیروهای خودی در عملیات کربلای ۴ و مفقود شدن رحیم، نیروهای گردان و فرماندهان لشکر ولی عصر اعتقاد راسخ داشتند که رحیم شهید شده است و لذا نام رحیم را به نام شهید گردان درج نموده بودند. خاطره جالب توجه این است که قبل از اینکه مشخص شود که رحیم در بند و اسیر صدام است حداقل دو سال پی در پی دانشگاه شریف طی نامه‌ای به آدرس ما در اهواز با عنوان "خانواده شهید رحیم قمیشی" دعوت می‌نمود که در مراسم تجلیل از خانواده شهدای دانشگاه حضور یابیم و به رسم معمول لوح و هدایایی را دریافت کنیم. از آنجایی که ما شهادت رحیم (بر اساس ادعای فرماندهان لشکر) را از ابتدای واقعه از پدر و مادرم مخفی نگه داشته بودیم نگذاشتیم این نامه‌ها به دست آنها برسد و البته هیچ یک از اعضای خانواده نیز در چنین مراسم‌هایی شرکت نکردند. رحیم بعد از آمدنش از اسارت تعریف می‌کرد که بعد از ترک مخمصه درگیری با دشمن و به اسارت در آمدن در عملیات کربلای ۴، حداقل ۳ بار دیگر شهادت را از نزدیک تجربه نموده است. یک بار چنین بوده که در راه انتقال به پشت جبهه دشمن در جوخه مرگ، یک فرمانده عراقی، جمع ۲۰ تا ۳۰ نفره اسرای در بند را به رگبار می‌بندد به طوری که چندین نفر از همرزمان رحیم که در کنارش بودند به شهادت می‌رسند و رحیم و برخی دیگر از اسرا وقتی از میان گرد و غبار ناشی از رگبار و از لابلای دوستان شهیدشان خودش را رها می.کند و می‌ایستند خود را در مقابل آغاز رگبار بعدی آن فرمانده بعثی می‌بینند و تنها با رسیدن فرمانده مافوق آن حرامی، رگبار بستن دوباره متوقف می‌شود.
بعد از آزادی رحیم از اسارت از قضا همین دعوت‌نامه دانشگاه مجدداً به دستمان رسید. دعوت‌نامه را به خودِ رحیم دادیم که آن روزها برای پیگیری کارهای دانشگاهیش به تهران می‌رفت. او در مراسم دانشگاه حاضر شده بود و وقتی مجری برنامه از خانواده شهید رحیم قمیشی درخواست می‌کند که برای دریافت لوح و هدیه به جایگاه بروند خودش به جایگاه رفته بود و وقتی که مجری از وی می‌پرسد که شما چه نسبتی با شهید دارید می‌گوید من خودِ شهید هستم و وقتی مجری با حالت تعجب می‌گوید چی؟ رحیم می گوید بله "من خودِ خودِ شهیدم".
اکنون روی سخنم با دستور دهنده‌ها و بازداشت کنندگانی است که نمی‌دانم چقدر در راه انقلاب و نظام هزینه داده‌اند. بدانید که داروهایی که اکنون برای رحیم برده‌اید همه برای کاهش دردها و زخم‌های عمیقی است که در زمان اسارت و جنگ بر وی رفته است و مصرف مرتب این داروها و عدم ایجاد استرس ضامن سلامتی وی میباشند لذا هر گونه خطری که در زمان بازداشت، سلامتی وی را تهدید نماید مستقیماً به عهده شما است. راه صحیح این است که به نظر و دیدگاهش توجه کنید و به آنها عمل نمایید ولی اگر توجه نمیکنید بیشتر از این اذیت و آزارش نکنید و با جرم‌نگاری موهومی برای خود بی‌آبرویی بیشتر نخرید. دستگیری و نگه داشتن رحیم تا کنون نیز هزینه های زیادی را برای نظام دربر داشته است برای جلوگیری از هزینه های بیشتر، هر چه زودتر وی را آزاد کنید و تن رنج دیده وی و همسرش که خواهر شهید است را بیش از این آزار ندهید و اجازه دهید مطابق قانون اساسی جمهوری اسلامی، نظر و دیدگاه‌های مسالمت آمیز و خیرخواهانه اش را ترویج نماید و شما نیز دیدگاهش را نقد نمایید. نکته بعدی اینکه سعی نکنید رحیم را تهدید و ارعاب نمایید زیرا وی حداقل چهار بار اشهد خود را در دستان بعثیان از خدا بی‌خبر خوانده است و ترس در وجود وی جایی ندارد. و امّا نکته آخر اینکه با احترام به همه خانواده های شریف شهدا و جانبازان و آزادگان و رزمندگان دوران دفاع مقدس لطفاً از این به بعد ادای تکریم شهدا و جانبازان و آزادگان و خانواده شهدا را از خود در نیاورید زیرا او که اکنون در اسارت شما است خودِ خودِ شهید است.

آخرین اخبار از رحیم عزیز

@virayeshe_zehn


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
📹 فکر می کنید عاقبت وضعیت فعلی چه می شود؟


🎙 گفت‌وگوی مهدی محمودیان با شهاب ‌الدین حائری شیرازی

❎در برنامه سه‌راه جمهوری

🔗 فیلم کامل این گفتگو را اینجا ببینید

@studio_patt
@virayeshe_zehn


✍️ سلمان کدیور


✳️ روسیه و آمریکا بدون دعوت از اوکراین و با تحقیر تاریخی متحد دیرینه شان اروپا، در عربستان برای پایان جنگ در اوکراین توافق کردند.

🔹صلح در سه مرحله خواهد بود که شامل آتش بس، برگزاری انتخابات(کنار گذاشتن زلنسکی)  و امضای نهایی توافق است!

ریانووستی نوشت روسیه و آمریکا توافق کردند کارمندان سفارت‌های دو طرف، به مسکو و واشنگتن برگردند.

روبیو فرستاده آمریکا گفت می‌خواهیم درگیری اوکراین برای همیشه و نه بطور موقت، پایان یابد.

لاوروف گفت آمریکا پیشنهاد داد حملات علیه تاسیسات انرژی در اوکراین متوقف شود و ما توضیح دادیم که به تاسیسات غیرنظامی حمله نمی‌کنیم.

🔹اروپا نیز در کمال حیرت، از ترس تهدید ترامپ مبنی بر تخلیه نیروهای آمریکایی از این قاره، بعد از گریه رئیس شورای اروپا، فقط سکوت کرده است.

خروجی این مذاکره به زودی نظم تازه ای را صورت بندی می کند. اگر خطای کشور ما در مشارکت در جنگ نبود، بهترین فرصت برای ترمیم رابطه با اروپا مهیا بود. چه حیف که بعد از اوکراین شاید زیان کار بعدی ما باشیم.

@Falaakhon
@virayeshe_zehn


چهارشنبه، پنج‌شنبه، جمعه، شنبه، یکشنبه، دوشنبه.
شش روز.

شش روزِ تمام بازجویی.

کجا؟
توسط چه ارگانی؟
توسط چه اشخاصی؟
به دستور چه کسی؟
با چه اتهامی؟
بر مبنای کدام قانون؟
الله اعلم

جناب بازجوِ محترم، وقتی بازجویی چندین و چند ساعته و مخفیانه‌ات تمام شد و پرونده را بستی و مهر و موم کردی قبل از اینکه به ما زنگ بزنی و چیزی بگویی کمی صبر کن.
چند سوال برایت می‌نویسم، از او بپرس، بعد زنگ بزن.

- حتما از آن‌ کسی که آن‌ سوی میز نشسته بپرس روزی چند قرص می‌خورد؟ حالا بگو تا جریان هر کدام را برایت تعریف کند.

- حتما از آن‌ کسی که چندین شب در انفرادی نگهش داشتی تا احدُالناسی از وجودش خبر نداشته باشد، بپرس چهار سال از بهترین روزهای جوانیش را به چه امیدی در مفقودی، در اردوگاه‌هایی که کسی نمی‌دانست حتی وجود دارند به سر برده؟
- بپرس جای کابل‌های عراقی‌ها، هنوز روی بدنش هست یا نه؟ بپرس چگونه تحملشان می‌کردی؟

- حتما از آن‌کسی که خانه‌اش را، تک تک کتاب‌هایش را و تمام دار و ندار خود و خانواده‌اش را زیر و رو کردی تا چیزی بیابی بپرس، شب‌ها خواب چه چیز می‌بینی که ناگهان می‌لرزی و فریاد می‌زنی، اسماعیل.

- حتما کاغذی در اختیار آن مرد که گناهش بر تمام عالم آشکار است قرار بده، بگو نام بهترین دوستانش را برایت بنویسد. کمکت می‌کنم، بیشترشان را در بهشت‌آباد اهواز قطعه شهدا می‌توانی پیدا کنی.

- حتما از او بپرس آقا رحیم چرا نرفتی خارج؟ تو که با همه چیز ما مشکل داری.

بپرس، دروغ نمی‌شنوی. اعتماد کن. حالا پرونده بسته‌ست. دلیلی برای دروغ گفتن نیست.
- بپرس وقتی از اسارت برگشتی چرا از مکانیک شریف انصراف دادی و رفتی دنبال علوم سیاسی دانشگاه تهران؟ مگر چه آرزویی داشتی؟
- حتما از پدرم بپرس چرا با دکتری‌ علوم سیاسی، با رتبه‌ی ممتاز از بهترین دانشگاه، نتوانستی در هیچ دانشگاهی تدریس کنی و سال‌ها خانه‌نشین شدی؟

بپرس آقای بازجو
بپرس


پرونده بسته‌س جناب بازجو محترم
خسته نباشید!!
همان پرونده را تحویل بده، برو و شب راحت بخواب. اگر توانستی یک شاخه گل نرگس هم از طرف پدرم از سر راه برای خودت بگیر.
اینها مردان بخششند.

محمد قمیشی
فرزند “قهرمان” رحیم قمیشی

پ ن: گزارشی از آخرین وضعیت دو زندانی تجمع 25 بهمن

@virayeshe_zehn


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
📹 دکتر تیموررحمانی


تورم، رشد پایدار و اخلاق

⏱️زمان؛ یک دقیقه


https://t.me/virayeshe_zehn


🔴 نهادهایی که بایست خودگردان شده و خصوصی شوند

✍️شهاب الدین حائری شیرازی

بودجه 1404 دولت برای نهادهای علمی و فرهنگی

💠به تازگی بخش دوم لایحه بودجه سال 1404 کل کشور که شامل جداول تفصیلی این لایحه است از سوی دولت به مجلس فرستاده شده است. یکی از بخش‌های این لایحه بودجه پیشنهادی 1404 دولت برای نهادهای علمی و فرهنگی است./تجارت نیوز

📌حاشیه

در دهه 70 که توسعه محور فعالیتهای حکومت بود دائم بر کوچک کردن نهادهای حاکمیتی و دولت تاکید و آمار ارائه می شد
در دوره فعلی نهادهایی که مولد کالا یا خدمات خاصی نیستند و اثر ملموسی در فرهنگ و سیاست و اقتصاد ندارند رو به ازدیادند

شبکه های صدا وسیما در کشورهای دیگر مگر یکی دو شبکه دولتی، خصوصی اند
نهادهای فرهنگی بایست بتوانند با تولید خدمت یا کالای فرهنگی، خود را اداره کنند

اگر زمانی رشد و توسعه محور حکمرانی شود بسیاری از این نهادهای موازی حذف، یا به بخش خصوصی واگذار می شوند

دریغ که سیاستهای کلان نظام که نقش کلیدی در کیفیت حکمرانی دارد، حول امریکا ستیزی و دگم های پرهزینه و بی خاصیت شکل گرفته و تولید مملکت را از امور عینی به امور شعاری تغییر داده.

https://t.me/virayeshe_zehn


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
https://t.me/virayeshe_zehn


این پادکست ارزش چندبار شنیدن را دارد

✍شهاب الدین حائری شیرازی


تجربه توسعه در کشورهای دیگر چراغ راه ماست در ادامه مسیر ایران.

نقش فرهنگ و نهادهای سیاسی و قضایی را در استمرار پیشرفت و توسعه وپیش گیری از ایستاشدن و توسعه نیافتن، ببینید.

چگونه هست که هیأت منصفه در استمرار پیشرفت در امریکا موثر است اما در ایران به راحتی از فرایند دادرسی در اکثر پرونده های مهم حذف می شود.

پویا ناظران ضمن بیان نکاتی از مسیر توسعه در دبی و آمریکا و انگیس و فرانسه و شوروی و چین و به تفصیل بیشتری به مسیر کوتاه توسعه در کره جنوبی پرداخته است.
از بخشهای جالب این پادکست مقایسه دهه فجر ده ساله کره جنوبی با دهه فجر ده روزه انقلاب 57 است که چگونه نهادهای محدود کننده قدرت در آنجا شکل گرفتند.

پادکست سکه

🎙پویا ناظران؛کانال تلگرام

«درس‌هایی از دنیا برای توسعه ایران»

09:34 توسعه در ده سال: کره جنوبی
44:11 داستان توسعه دبی
53:12 جورج واشنگتن نقش اول توسعه آمریکا
1:13:16 انگلیس اولین کشور توسعه‌یافته
1:20:10 انقلاب و ویرانی؛ فرانسه
1:24:41 تجربه روسیه
1:29:42 مارکسیسم به روش چین

@Sekke_Podcast
https://t.me/virayeshe_zehn


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
📹 رابطه تمرکز قدرت و عدم توسعه

مهدی محمودیان : منشأ مشکلات مملکت تمرکز قدرت است.

شهاب الدین حائری شیرازی : من با کنترل قدرت موافقم اما در عربستان تمرکز قدرت هست و منافاتی با توسعه نداشته، مشکل مملکت ما این است که رهبران توسعه گرا نداشتیم.


🎙 گفت‌وگوی مهدی محمودیان با شهاب ‌الدین حائری شیرازی

❎در برنامه سه‌راه جمهوری

🔗 فیلم کامل این گفتگو را اینجا ببینید

@studio_patt
@virayeshe_zehn


اینهم یک تحلیل قدری متفاوت:

دیدگاه یک روانشناس سازمانی در پیش بینی آینده روابط ایران و آمریکا:

"برای من بسیار عجیب است که بسیاری از کارشناسان سیاسی داخلی و خارجی که من به دانش، تخصص و تجربه‌شان احترام می‌گذارم، هنوز از نامعلوم، مبهم یا متضاد بودن خواسته‌های ترامپ یا غیرقابل پیش‌بینی بودن رفتارهای او به ویژه درباره ایران صحبت می کنند.
مساله نحوه تعامل ترامپ با ایران به قدری ساده وشفاف است که نیازی به هیچ تحلیل پیچیده‌ای ندارد.

بگذارید به ساده‌ترین شکل ممکن آینده را پیش‌بینی کنم تا بتوانید برای آینده خود و کسب و کارتان برنامه بریزید. ( این یادداشت را دارید و چندماه بعد آن را با وقایع پیش رو مقایسه کنید).

اجازه بدهید ابتدا از شخصیت و پارادایم‌های فکری ترامپ شروع کنم:
ترامپ فردی مذهبی و سنتی به لحاظ فکری، با شخصیتی مردسالار، قدرتمند، جاه‌طلب، خودشیفته، نه چندان عمیق و نه چندان پیچیده و مهم‌تر از همه بازاری است.( یکی از انواع شخصیت پیشنهادی اریک فروم). 
او یک تاجر قوی و البته یک مذاکره کننده بسیار قوی است.
با این تحلیل شخصیت، خواسته ترامپ از ایران بسیار مشخص است:
او نه برایش نوع حکومت ایران مهم است، نه حقوق بشر، نه جبهه مقاومت و نه هیچ یک از رفتارهایی که نظام جمهوری اسلامی ایران بخاطر آنها با آمریکا، اسرائیل و کل دنیا در افتاده است:
برای ترامپ فقط و فقط یک چیز مهم است و آن باز شدن درهای ایران به روی سرمایه‌گذاران و تجار آمریکایی است.
جالب است بدانید دلیل پاره کردن برجام توسط ترامپ هم فقط و فقط همین بود: اینکه بعد از برجام تمام شرکتهای اروپایی وارد ایران شدند اما رهبر ایران اجازه ورود شرکتهای آمریکایی را نداد و بخاطر همین ترامپ اعتقاد داشت ظریف بر سر جان کری کلاه گذاشته است. همین و همین.

پس در مذاکرات آتی هم درخواست ترامپ، ساده، سرراست و مشخص است:
اجازه ورود شرکتهای آمریکایی به ایران را بدهید و صدالبته انرژی هسته‌ای را بخاطر اینکه در منطقه رقابت هسته‌ای راه می‌اندازد و خاورمیانه را برای سرمایه‌های آمریکایی ناامن می‌کند، رها کنید.
برای ترامپ نه حقوق بشر مهم است، نه بنیادگرایی، نه ایدئولوژی. او فقط بازار بکر ایران را می‌خواهد و بس. دلیل ورود ایلان ماسک به قضیه رابطه ایران و آمریکا هم همین است.

حالا رهبر ایران باید تصمیم بگیرد در ازای حفظ حکومت و مصالح نظام، سرمایه‌داران آمریکایی را به ایران راه بدهد یا نه؟
در برجام که راه نداد. یکی از اهداف انقلاب هم که اصولاً بیرون راندن آمریکایی‌ها از ایران بود. شعار دائم ایشان در سخنرانی‌ها هم آمریکاستیزی است. کسی چه می داند؟ شاید این بار ایشان تصمیم متفاوتی بگیرند.
ضمناً یادمان باشد ترامپ در مذاکره از تمامی ابزار قدرتش برای کسب حداکثر امتیازها از طرف مقابل بهره می‌گیرد و فروش بمب‌های سنگرشکن و آزاد گذاشتن دست نتانیاهو برای حمله به ایران یکی از همین ابزارهاست. سهل است اگر او به این نتیجه برسد که تا زمانی که نظام جمهوری اسلامی باقی است، امکان ورود آمریکا به بازار ایران نیست. آنگاه قطعاً به تغییر رژیم هم فکر خواهد کرد.
لذا هم خواسته‌های ترامپ مشخص است و هم گزینه‌های رهبر ایران برای پاسخ به آن.
و آینده این رابطه را فقط یک مساله مشخص می کند: پاسخ رهبر ایران به ورود شرکتهای آمریکایی به ایران. ظاهراً همه چیز مشخص است.
سخنان اخیر و مانور موشکی سپاه نشان میدهد که خبری از مذاکرات نخواهد بود و دولتِ در سایه وظایف خود را بخوبی انجام میدهد. سایه جنگ نظامی اسراییل بالای سر ما خواهد بود تا شاید در دقیقه ۹۰ و شب قبل از حمله جام زهر نوشیده شود. البته اگر تا آن‌ موقع به قعر فلاکت اقتصادی نرسیده باشیم!
از طرف دیگر هم برادران لاریجانی و گروهی از نمایندگان فرموده‌اند که تصویب FATF مشکلی را حل نخواهد کرد!!!
رییس جمهور هم فرموده اگر کسی میتواند مشکلات اقتصادی را حل کند من به او اختیارات میدهم!

حسین فرزین - زهرا نجفی


https://t.me/virayeshe_zehn


سلام و عرض ادب

هرچند که تعداد امضاء در این کمپین از عدد ۱۰۰۰۰ عبور کرده است، اما به گمان من تا هم‌اکنون نیز باید بیش از اینها می‌شد.
دوستانی که با قلم این مرد بزرگ بار‌ها و بار‌ها اشک بر چشمانتان جاری شده، عزیزانی که نوشته‌های رحیم مرحم قلب‌های خسته و مجروح‌تان بوده، بی‌انصافی است که یک امضاء را هم از او دریغ کنید.
البته باید به صراحت عرض کنم که با شناخت کاملی که از جناب قمیشی دارم، هرگز به این نوشتهٔ بنده رضا نمی‌باشد. چرا که او در تمام عمر دلنوشته به رشتهٔ تحریر درآورده و بدین خاطر از کسی طلبکار نیست، اما ما یقیناً به امثال او بس بدهکاریم.

ادرس کارزار

ارادتمند
ناصر دانشفر

@peyghameashna
@virayeshe_zehn

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.