خیبرپختونخواه با #طالبان تعامل میکندبه تازگی رسانه ها گزارش دادند که دولت ایالتی خیبر پختونخوا #پاکستان، طرح مستقل خود را برای تقویت روابط با طالبان در #افغانستان از طریق جرگههای قبایلی و مذهبی ارائه کرد. این طرح با هدف اعتمادسازی، ثبات منطقهای، حل مسائل امنیتی مرزی و جلوگیری از نفوذ گروههای تروریستی تهیه شده است.
گفته میشود که این برنامه در دو مرحله انجام خواهد شد. ابتدا یک هیئت کوچک برای مذاکرات مقدماتی به کابل اعزام میشود و سپس هیئتی بزرگتر شامل بزرگان قبایل، علمای دینی و نمایندگان سیاسی و تجاری برای گفتگو درباره امنیت، تجارت و مسائل پناهجویان به #افغانستان سفر خواهد کرد.
این در حالیست که دولت پاکستان مخصوصا #استخبارات این کشور پس از رویکار آمدن طالبان، روابط مثبت را تبدیل به روابط خصمانه کرده و مدام سر ستیز با افغانستان داشته است. هر باری که اقدامی برای ترمیم روابط بین دو کشور انجام گرفته، استخبارات و ارتش این کشور مداخله کرده که در آخرین مرحله وقتی صادق خان، نماینده ویژه #پاکستان به کابل آمد و از ترمیم روابط با طالبان سخن گفت، ارتش این کشور به ولایت پکتیکا حمله هوایی انجام داد که در نتیجه آن ده ها غیرنظامی کشته و زخمی شدند.
به نظر میرسد که دولت پاکستان در قبال افغانستان بازی را باخته و اکنون این موضوع منجر به اختلافات و تنش های داخلی شده است. مسئولان ایالت خیبرپختونخواه به این درک رسیده اند که پاکستان نمیتواند از طریق زور و فشار، طالبان را مجاب به پذیرش خواسته هایش نماید. بهترین راه همان تعامل است، تعاملی که دیگر کشورهای منطقه و جهان انجام داده و هم اکنون تعامل سیاسی و اقتصادی خوبی بین کابل و کشورهای منطقه برقرار است.
پاکستان اگر میخواهد موفقیتی بدست بیاورد، به جای دخالت کردن در امورات افغانستان و مقصر دانستن کابل، مشکلات داخلی خود را خود حل کند و از دریچه تعامل با طالبان وارد مذاکره شود، در غیر آن بازنده این تنش ها، خود اسلام آباد خواهد بود.
@studiesafghanistan