#آموزشی
🔴 بوروکراسی قبیلهای آخوندهادیوانسالاری یا بوروکراسی نماد دستگاه اداری با سلسله مراتب مشخص و مقررات معین است.
روزگاری دستگاه اداری متشکل از پیشکار ارباب و باج و خراج بگیران او و دیگر عمله و اکرهش بود که شیره زندگی رعایا را به جیب ارباب روانه میکردند. این دستگاه با پیدایش سرمایهداری انتظام جدیدی پیدا کرد و تابع سلسله قوانین معینی شد و به ابزار اصلی پیشبرد برنامههای دولت تبدیل شد.
هرجا که پیشبرد کار با مقاومت یا موانعی در سطح جامعه مواجه میشد، نیروی پلیس وارد شده و مانع را برطرف میکردند تا گردش امور تسهیل شود.
ماکسوبر؛ بورکراسی را «سادهترین بیان تئوری حاکمیت کارمندان یا ادارات حکومتی و گردش کار و زندگی مردم» تعریف میکند.
در ایران هم حاکمیت بوروکراسی یا دستگاه اداری دولتی تاریخچهای دارد.
بوروکراسی عصر فئودالی دوران قاجار یک ساختار اساساً خانوادگی و عشیرتی بود که با انقلاب مشروطه برای مدت کوتاهی تغییر جزئی کرد و اندکی قانونمند و غیرخانوادگی شد.
با شکست انقلاب مشروطه در دوران پهلوی دوباره در بوروکراسی به همان پاشنه باز شد و دوباره باندی شد. اما با انقلاب ۵۷ یکبار دیگر فرصتی شد تا غلظت بافت خانوادگی - باندی اندکی رقیق شود.
با سرقت رهبری انقلاب ۵۷ توسط خمینی و استقرار نهادهای سرکوبگر آخوندها یکبار دیگر دستگاه اداری حاکم به اشغال یک تیره و تبار مشخص یعنی آخوندها و مزدورانشان درآمد.
خمینی با تأسیس نهادهایی مانند سپاه پاسداران، کمیته انقلاب اسلامی، بنیاد شهید، بنیاد مسعضفعان، کمیته امداد، جهاد سازندگی، شورای عالی انقلاب فرهنگی، دادگاههای انقلاب، بسیج مستضعفین، بنیاد ۱۵خرداد، ستاد هماهنگی ائمه جماعات و جمعه، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و... ابزارهای لازم برای نظام فاسد آخوندی را فراهم ساخت.
دیوانسالاری آخوندی و در رأس آن و لی فقیه، فساد و سوءاستفاده از قدرت و ثروت را امری نهادینه و ساختاری کرد. طوری که خودیهای نظام هم از آن بعنوان فساد موریانهای و فساد سیستمی نام بردهاند.
چرا که اساساً بوروکراسی قبیلهای آخوندی و نهادهای وابسته به آن، ادامه بقایشان به سوء استفاده از قدرت وابسته است و بدون سرکوب و فساد، نظام ولایت فقیه ابزار دیگری برای ادامه بقاء ندارد.
طی چهار دهه گذشته هر بار که قدرت دولتی بین باندهای حاکم دست به دست شده تمامی دستگاه اداری تا سطح مدیرکل و حتی رؤسای قسمتها با نفرات باند جدید بازسازی میشوند.
چرا که دولت جدید با برقرار کردن دیوانسالاری خاص خود، هم میخواهد منافع باند متبوع خود را تأمین کند و هم به اصطلاح آینده رژیم را تضمین کند.
به این ترتیب دستگاه عریض و طویل بوروکراسی حاکم در ایران همچنان در دوران ملوک الطوایفی در جا میزند. تا روزی که مردم ایران با سرنگونی این قبیله سیاهی و نکبت آخوندی، طرحی نو و دموکراتیک در آسمان سیاسی این میهن پی افکنند.
#سر_مار_در_تهران_است
#قیام_محله_محور
@protest_iran