🖇گزارشی از جدیدترین کارآزماییهای بالینی در زمینهی تشخیص و درمان سرطان
1⃣ تشخیص زودهنگام سرطان ریه با هوش مصنوعی:
یک آزمایشگاه بزرگ در بریتانیا در حال ارزیابی استفاده از هوش مصنوعی (AI) برای تجزیه و تحلیل اشعه ایکس قفسه سینه جهت تشخیص زودهنگام سرطان ریه است. این آزمایش، در صورت موفقیتآمیز بودن، میتواند زمان تشخیص را به میزان قابل توجهی کاهش داده و نتایج تشخیص بیمار را بهبود بخشد.
2⃣ ایمونوتراپی برای ملانوما:
در یک کارآزمایی بینالمللی در حال انجام، اثربخشی ایمونوتراپی با دو ادجوانت جدید به نامهای ipilimumab و nivolumab قبل از جراحی در مقایسه با رویکرد استاندارد در بیماران مبتلا به ملانوم درحال بررسی میباشد. این تحقیق میتواند منجر به بهبود میزان بقای بیماران شده و همچنین تبدیل به یک گزینه درمانی استاندارد جدید شود.
3⃣ ارزیابی اثر کانژوگه آنتیبادی-دارو (ADC) برای متاستاز مغز:
کارآیی و ایمنی یک داروی مبتنی بر ADC (که HER2 را هدف قرار میدهد)، در بیماران مبتلا به سرطان پستان HER2 مثبت که متاستاز مغزی نیز دارند، طی یک کارآزمایی بالینی در حال ارزیابی است. این مطالعه نویدبخش میتواند سبب گسترش گزینههای درمانی برای این جمعیت از بیماران و ارتقای درک روش ADCs در درمان تومورهای مغزی بشود.
4⃣ بهینهسازی غربالگری سرطان ریه:
مقایسه اثربخشی سی تی اسکن سالانه و دوساله برای غربالگری سرطان ریه در افرادی که هیچ ناهنجاری اولیه ندارند، طی یک کارآزمایی بالینی در اروپا در حال بررسی است. هدف این تحقیق بهینهسازی استراتژیهای غربالگری برای به حداکثر رساندن مزایا و در عین حال به حداقل رساندن روشهای غیر ضروری است.
به طور کلی، این پیشرفتها، نشاندهندهی تلاشهای مداوم برای بهبود تشخیص و درمان سرطان از طریق فناوریهای نوآورانه و تحقیقات بالینی است.
تهیه مطلب: نیلوفر باجول، دانشجوی دکترای علوم سلولی کاربردی پژوهشگاه رویان
لینک مقاله:
https://www.nature.com/articles/s41591-023-02699-5Join us:
🆔
@pluricancer