خط انرژی


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha


🔺نخستین پایگاه تحلیلی-خبری انرژی در ایران
خط انرژی هم رسانه است هم اندیشکده
ارتباط با سردبیر:
@SEHhosseini

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
💠 نرخ واقعی دلار حدود ۷۵ هزار تومان است

🔸 علی‌اکبر رائفی‌پور پژوهشگر حوزه حکمرانی:

🔹یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ریال، بی‌اعتمادی مردم به آن است‌. مردم حاضرند برنج و عدس بخرند و انبار کنند ولی ریال نگه ندارند و متاسفانه یک چرخه فیدبک منفی برای تضعیف ریال ایجاد شده.

🔹در پایان دوره احمدی‌نژاد حجم نقدینگی کشور ۴۶۰ همت بود و نرخ دلار حدود ۳ هزار تومان؛ اکنون حجم نقدینگی ۱۰ هزار همت است و اگر خروج سرمایه را هم در نظر بگیرید، قیمت واقعی دلار حدود ۷۵ هزار تومان است.
@khate_energy


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
💠حاتم‌بخشی رایگان گاز ایران به ترکیه و باکو

🔸سیدهاشم اورعی استاد دانشگاه شریف:

🔹صادرات سیفی‌جات از گلخانه‌ها و ایجاد صنایع پرمصرف انرژی مانند فلزات به ویژه در شمال غرب کشور، بیشتر به نوعی رانت تبدیل شده است.

🔹سرمایه‌گذاری‌های خارجی مانند ترکیه و آذربایجان با استفاده از گاز ارزان ایران، محصولاتی مانند خیار و گوجه‌فرنگی را تولید کرده و به خارج یعنی کشور خود صادر می‌کنند.
@khate_energy


💠شرکت نفت، متهم ردیف اول خاموشی‌ها

🔹معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی: نیروگاه‌های حرارتی باید امسال گاز بیشتری تحویل می‌گرفتند تا بتوانند سوخت مایع دریافتی را برای زمستان ذخیره کنند.

🔹اما متاسفانه چون گاز کمتری در اختیار نیروگاه‌ها قرار گرفت، طبیعتا بخش اعظمی از سوخت تحویلی مستقیما مصرف و امکان ذخیره‌سازی گرفته شد.

🔹به گزارش خط انرژی، با توجه به اینکه در زمستان امسال هیچ‌ حبس گازی صورت نگرفت و همه گاز تولیدی به مصرف‌کنندگان منتقل شد، ریشه خاموشی‌ها را باید در عدم انجام تعهدات شرکت نفت در تولید گاز جستجو کرد.
@khate_energy


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
💠بنزین متانولی‌ها به زودی در باک خودروها

🔸زینب قیصری رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی:

🔹تعداد زیادی از پروژه‌های متانولی در کشور یا به بهره‌برداری رسیده‌اند یا به زودی وارد مدار می‌شوند. عمده مقصد صادراتی این محصولات نیز کشور چین است.

🔹با توجه به روند کاهشی قیمت متانول در آینده و شرایط ناترازی بنزین در ایران، یکی از راهکارهای بهره‌برداری بهینه از متانول، تبدیل آن به بنزین است که با همکاری وزارت نفت محقق می‌شود.
@khate_energy


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
💠 پشت پرده افزایش نرخ ارز/ چرا مردم ایران فقیرتر می‌شوند؟

🔹از موعد دوره اول تحریم‌ها تاکنون، اقتصاد ایران با شوک‌های تورمی و ارزی متعددی مواجه شده که سفره مردم را کوچک و کوچک‌تر می‌کند.

🔹 جالب اینکه هیچ‌یک از ۴ دولت احمدی‌نژاد، روحانی، رئیسی و پزشکیان نیز تاکنون تدبیر دائمی برای حل مسئله تورم و جهش نرخ دلار ارائه و عملیاتی نکرده‌اند.

🔹در ۶ ماه اخیر نیز ارزش پول ملی ایران حدود ۵۰ درصد افت داشته و به ۹۰ هزار تومان رسیده است درحالی که برخی معتقدند نرخ واقعی دلار تنها ۲۰ هزار تومان می‌باشد.

🔹در قسمت اول از میزگرد خط انرژی با حضور عطا بهرامی کارشناس اقتصادی و علی‌اکبر رائفی‌پور پژوهشگر حوزه حکمرانی به دلایل افزایش نرخ ارز پرداخته می‌شود‌.

مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/6OOHjEB3SB0

@khate_energy


💠 تقسیم غنایم معدنی اوکراین بین ترامپ و پوتین/ روسیه ۵۳ درصد از معادن کی‌یف را تصاحب کرد/ پیشنهاد ۵۰۰ میلیارد دلاری به زلنسکی برای آتش‌بس

🔹 فرهیختگان نوشت: یکی از مفاد توافق پیشنهادی ترامپ برای آتش‌بس بین کی‌اف و مسکو، تصاحب حدود ۵۰ درصد از حقوق مواد معدنی اوکراین است تا بدهی ۵۰۰ میلیارد دلاری این کشور به آمریکا تسویه شود.

🔹در سه سال اخیر نیز، ارتش روسیه توانسته کمی بیش از ۶ تریلیون پوند از منابع معدنی اوکراین که حدود ۵۳ درصد از کل معادن این کشور است را تصاحب کند. 

🔹 اوکراین کشوری است که حدود ۵ درصد از منابع معدنی دنیا را در اختیار دارد. ارزش منابع معدنی، زغال‌سنگ و گاز طبیعی اوکراین به ۲۶ تریلیون دلار می‌رسد که این منابع اکنون بین پوتین و ترامپ تقسیم می‌شود.

تصویر ۱: جانمایی معادن اوکراین
تصویر ۲: مناطق تصرف شده توسط روسیه
تصویر ۳: ارزش منابع معدنی شهرهای اوکراین
تصویر ۴: میزان تولید معدنی اوکراین
@khate_energy


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
💠 #انرژی_مدیا| خانه‌های هیدروژنی در اروپا با اجاق‌‌های نامرئی

🔹هفته گذشته، بریتانیا اولین خانه هیدروژنی خودش را در شهر فایف اسکاتلند افتتاح کرد. در این خانه‌ها از هیدروژن برای تامین گرمایش و پخت و پز استفاده میشه.

🔹اتحادیه اروپا قصد دارد تا سال ۲۰۵۰ میلادی ۱۰ درصد از نیازهای انرژی خودش رو با هیدروژن تامین کند؛ رقمی که اکنون فقط ۲ درصد است.
@khate_energy


💠 تقویم | ‌سه‌شنبه ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۳
@khate_energy


💠 افزایش ۵۵ درصدی ناترازی گاز تا پایان دولت پزشکیان/ از سال ۱۴۰۶، تولید گاز ایران نزولی می‌شود

🔹طبق آمار شرکت ملی گاز ایران، در صورت عدم اجرای فشارافزایی پارس‌جنوبی، میزان تولید گاز ایران تا سال ۱۴۰۶ به ۸۶۷ میلیون متر مکعب در روز افزایش یافته و سپس کاهشی می‌شود‌.

🔹همچنین ناترازی گاز ایران از سال ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۷ با رشدی ۵۵ درصدی به میزان ۸۵ میلیون متر مکعب در روز افزایش خواهد یافت.

🔹در روند فعلی، در سال ۱۴۱۵ میزان تقاضای گاز تقریبا ۲ برابر عرضه خواهد بود و رقم ناترازی به ۶۱۸ میلیون مترمکعب در روز می‌رسد.

🔹به بیان دیگر در سال ۱۴۱۵، مردم ایران در طول یک روز ۱۱ ساعت برق ندارند و ۱۱ ساعت گاز. در ایام پیک مصرف نیز قطعی برق و گاز تشدید می‌شود.
@khate_energy


💠بنادر اختصاصی چین برای نفت تحریمی

🔹رویترز نوشت، بعد از ممنوعیت بندر شاندونگ، تعدادی از پایانه‌های چین از جمله اسکله Dongying و Huaying، بارگیری نفت از نفتکش‌های تحریم‌شده توسط آمریکا را آغاز کرده‌اند و تاکنون ۱۰ نفتکش، نفت خود را در این بنادر تخلیه کرده‌اند که مبدا آن‌ها ایران و روسیه است.
@khate_energy


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
💠 #انرژی_مدیا| سقوط آزاد صادرات نفت ایران به چین

🔹درحالی که طبق آمار ورتکسا، ذخایر نفت و میعانات گازی شناور ایران به ۷۳ میلیون بشکه افزایش یافته اما وزیر نفت همچنان به کری‌خوانی درباره صفر نشدن رقم فروش، سرگرم است.
@khate_energy


💠 تقویم | ‌دوشنبه ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳
@khate_energy


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
💠 گیوتین قیمت‌گذاری بر سر صنعت گاز

🔹ایران سومین تولیدکننده بزرگ گاز دنیا، در فصل سرما با ناترازی گاز به میزان ۳۰۰ میلیون متر مکعب در روز دست و پنجه نرم می‌کند.

🔹در روند فعلی، شکاف عرضه و تقاضای گاز سال به سال بیشتر شده و تا ۱۵ سال آینده تنها به میزان یک‌سوم نیاز مردم، گاز طبیعی موجود خواهد بود.

🔹اما ارزان‌فروشی و هدررفت گاز در کدام بخش‌ها بوده و چه ذی‌نفعانی دارد؟ سیدهاشم اورعی استاد دانشگاه صنعتی شریف توضیح می‌دهد.

مصاحبه کامل را در یوتیوب خط انرژی ببینید.
🌐https://youtu.be/po4NnHsDvpc

@khate_energy


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
💠 شرمندگی رهبر انقلاب تا ۴۷ ماه آینده!/ شرکت ملی نفت تعلل می‌کند

🔸زینب قیصری رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مجلس:

🔹 پتروشیمی‌ها برای تامین پایدار خوراک به دنبال سرمایه‌گذاری ۸ میلیارد دلاری در بالادست صنعت نفت هستند اما متاسفانه وزارت نفت تعلل می‌کند.

🔹حتی رهبر انقلاب نیز در واکنش به گلایه پتروشیمی‌ها فرمودند که «من شرمنده شدم» و متاسفانه بعد از گذشت یک ماه هنوز اقدامی برای حل این مشکل نشده.

🔹اخیرا هم معاون وزیر نفت اعلام کرده که صدور مجوزها ۴۷ ماه طول می‌کشد، این موضوع یعنی وزارت نفت تا پایان دولت چهاردهم هر ساله رهبر انقلاب را شرمنده خواهد کرد.
@khate_energy


💠نصف ارز پتروشیمی در داخل عرضه نشده!

🔹دیوان محاسبات: یکی از علل افزایش قیمت ارز، رشد قابل توجه «عدم رفع تعهدات صادراتی شرکت‌های پتروشیمی، پالایشی و فلزی» در سال ۱۴۰۳ بوده است.

🔹در سال جاری نیز تعهدات ایفا نشده این شرکت‌ها بالغ بر ۴.۶ میلیارد دلار، معادل ۵۱ درصد از کل تعهدات سررسید شده آنهاست.
@khate_energy


💠 حضور ایران در کریدور چینی CPEC با صادرات نفت و گاز به پاکستان

🔹 سیدمحسن دهنوی سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام در توئیتر نوشت: چین تاکنون حدود ۲۵ میلیارد دلار در کریدور CPEC سرمایه‌گذاری کرده تا جایگزینی برای تنگه مالاکا بسازد.

🔹پیشنهاد می‌شود بندر چابهار به طرحCPEC ‎ چین متصل شده و انرژی این کریدور با نفت و گاز ایران تأمین شود. پنجره صادرات ۸ میلیارد مترمکعب گاز و ۵ میلیون تن نفت ایران همچنان باز است.

🔹به گزارش خط انرژی، هم‌اکنون بهره‌برداری از بندر چابهار ذیل معافیت آمریکا در اختیار یک شرکت هندی است و ترامپ قصد دارد معافیت این بندر را لغو کند‌.

🔹 کارشناسان معتقدند که حضور شرکت هندی در بندر چابهار، با هدف توقف توسعه سواحل مکران و کنترل چین توسط دولت بایدن برنامه‌ریزی شده است.
@khate_energy


💠رشد ۴۰ درصدی ظرفیت پالایشی خاورمیانه/ دومین تولیدکننده سوخت بانکر

🔹ظرفیت پالایشی خاورمیانه با تولید روزانه ۲۴ میلیون بشکه نفت، در سال ۱۳۹۹ حدود ۱۰.۲ میلیون بشکه بوده که تا سال ۱۴۰۴ به ۱۴.۰۹ میلیون بشکه افزایش می‌یابد.

🔹پالایشگاه اصفهان نیز با هدف افزایش کیفیت تولیدات خود، تا سال ۱۴۰۴ تمامی فرآورده‌هایش را مطابق با استاندارد یورو ۴ و ۵ عرضه خواهد کرد.

🔹 در این پالایشگاه، با احداث واحدهای جدید، امکان تولید روزانه ۱۰۰ هزار بشکه سوخت دیزل یورو ۵ فراهم می‌شود.

🔹 پس از بهره‌برداری واحد تصفیه هیدروژنی باقیمانده تقطیر یا RHU، این پالایشگاه به دومین تولیدکننده سوخت بانکر در ایران تبدیل خواهد شد که در صنعت کشتیرانی کاربرد دارد.
@khate_energy


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
💠 #انرژی_مدیا| گرمایش مسکو با لوله‌های بزرگ آب جوش!

🔹 روس‌ها با وجود اینکه دومین تولیدکننده بزرگ گاز دنیا هستند، اما از لوله‌کشی گاز برای گرمایش خونه‌هاشون استفاده نمی‌کنند!

🔹روسیه در عوض از یک سیستم دیگه به اسم گرمایش منطقه‌ای استفاده می‌کند که هر سیستم میتونه آب داغ ۵۰ هزار نفر را تامین کنند.
@khate_energy


💠 تقویم | ‌یکشنبه ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۳
@khate_energy


💠 پالایشگاه اراک در صدر آلاینده‌ها/ ۲۸ هزار تن دی‌اکسید گوگرد در هوای اراک

🔹اراک یکی از آلوده‌ترین شهرهای کشور است و سالانه فقط یک ماه هوای پاک دارد. متهم اصلی آلودگی هوای این شهر پالایشگاه شازند است.

🔹پالایشگاه شازند با انتشار ۴۲ منبع آلاینده، سالانه ۲۸ هزار تن دی‌اکسید گوگرد، ۳۵۲۰ تن ناکس و ۲۴۸۹ تن منواکسید کربن وارد هوا می‌کند.
@khate_energy

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.