Postlar filtri


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
♈️ این کلیپ را بفرستید برای کسانی که مخالف رفع تحریم هستند و همچنان آن را کاغذ پاره می دانند,

#جمهوریت
@jomhuriyat


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
♈️ قیمت‌گذاری دستوری همه اقتصاد دستوری نیست

نسخه صوتی

معمولا زمانی که واژه اقتصاد دستوری به میان می‌آید، به ذهن همگان مباحث مربوط به قیمت‌گذاری دستوری یادآوری می‌شود درحالیکه قیمت‌گذاری دستوری یکی از جنبه‌های مهم اقتصاد دستوری است. اقتصاد دستوری علاوه بر بازار شامل دستورات دیگری می‌شود که ناظر بر فعالیت‌های اقتصادی است.

اما به طور کلی اقتصاد دستوری چیست؟ چه هدفی را دنبال می‌کند؟ چرا در میان سیاستگذاران مورد استقبال است؟

موسی غنی‌نژاد،‌ اقتصاددان در گفتگوی اختصاصی با اکوایران به بررسی این سوالات پرداخت و بیان کرد: اقتصاد دستوری دارای دو جنبه نظری است؛ قیمت گذاری دستوری و انواع مجوزها.

وی ادامه داد: سیاست‌گذار توجه نمی‌کند که قیمت بازار علامتی ناشی از رفتار آگاهانه میلیون‌ها کنشگر اقتصادی است. مجموعه خواسته‌های کنشگران اقتصادی که می‌تواند تولیدکننده، صادرکننده یا تاجر باشد، در قیمت بازار خلاصه می‌شود.

غنی‌نژاد همچنین اذعان دارد که هیچکس نمی‌تواند قیمت مناسب بازار را تعیین کند چراکه دخالت در آن به معنای محدود کردن آزادی افراد و تجاوز به حقوق آنان است.

#جمهوریت


♈️جوانان باید آگاهی ملّی به دست آورند، از پراکندگی بیرون آیند. مردم یک کشور ممکن است به گروه‌های مرامیِ مختلفی تقسیم شوند: چپ یا راست، سنّتی یا متجدّد، دینی‌اندیش یا بی‌باور؛ ولی چون در این کشور زندگی می‌کنند، باید گِردِ آنچه «محورِ ایران» است جمع بمانند.

♈️ایران بیش از یک راه در پیش ندارد و آن خطّی است که با سرشتِ تاریخی و امکاناتِ او مطابقت داشته باشد، و سرانجام هم پس از آزمایش‌های مختلف، اگر بخواهد پا برجـا بماند، به همین راه  خواهد رفت.

 
#جمهوریت
@jomhuriyat


♈️تو به کشور دروغگوها آمده‌ای.
طبق قوانین این کشور همه باید دروغ بگویند. اگر کسی راست بگوید بیچاره می‌ شود. کافی است یک کلمه حرف راست بزنی تا فورا جریمه‌ ات کنند. آن هم چه جریمه‌ ای!
پوست از سرت میکنند ...


📚کشور_دروغگوها
✍جانی روداری

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝ایران با این حکومت بخت اندکی برای بازگشت به جامعه جهانی دارد!
✍رستم شجاعی مقدم ،۱۴۰۳/۱۱/۳
@jomhuriyat

🔰۱- هویت ایدئولوژیک قانون اساسی و حکومت فعلی خود سه جنبه از تعارض بنیادین و آشتی ناپذیر با نظام جهانی را موجب شده است:
الف) تعارض هویتی و فلسفی با سیاست (ادعای نوعی پیامبری جهانی که در جهان امروز پذیرفتنی نیست)، این هویت همه قواعد سیاست و نظم جهانی را نفی می‌کند.
ب) نفی منفعت و مصلحت عام از فلسفه حکمرانی و ادعای وظیفه محوری، این جنبه از تعارض خرد محاسبه‌گر را نفی کرده و اهدافی بسیار متفاوت را دنبال می‌کند که موجب ناسازگاری تهاجمی با جهان سیاست میشود.
ج) نفی ملت و تاکید بر امت اسلامی که عملا تعارض با نظم سیاسی و نقض قلمروهای شناخته شده است، جهان سیاست با قلمروهای جغرافیایی و حدود منافع همه واحد‌های سیاسی نظم پذیرفته است، امت‌گرایی این حدود را به رسمیت نمی‌شناسد.

🔰۲- تسلط روسیه و عوامل آن بر امور حکمرانی، روسیه با هدف نگهداری ایران در حدودی از ضعفهای همه جانبه، با استفاده از افراد خود مانع اصلاح سیاست خارجی ایران میشود.

🔰۳- مبانی و راهبردهای برملا شده، تکیه این راهبردها بر نظامی‌گری، تهدیدات تسلیحاتی، بستن آبراه‌ها، تنگه‌ها و... کشورهای خارجی را از مشارکت و همراهی با ایران برحذر میدارند.

🔰۴- اعتماد تخریب شده، علاوه بر بی اعتمادی دیرین میان ایران با آمریکا و اروپا، در منطقه نزدیک نیز از جانب دولتها و ملتهای منطقه بی‌اعتمادی عمیق و گسترده‌ای که در نتیجه سیاستهای منطقه‌ای و جنگ طلبی عوامل نفوذی ایران پدید آمده است، به مانع بازگشت ایران به جمع تبدیل شده است.

🔰۵- توهم بر قله بودن (احساس امکان نوعی جهانگشایی از طریق فرقه‌گرایی)، این توهم علاوه بر مقامات عالی حکومت، گروههای عوام و مداحان حکومت را نیز فرا گرفته است، از طرفی منافع این گروهها در ادامه وضع امروز به مانع پذیرش ضرورت های حیاتی میشوند.

🔰۶- پاکسازی بلند مدت ساختار حکومت از اهل خرد و دانش سیاسی، با وجود این افراد در مصادر قدرت و حاکمیت امکان کنش سازنده با جهان وجود ندارد، حکومت اگر هم بخواهد دیگر  نمی‌تواند چون نیروی انسانی قابل در اختیار ندارد.

🔰۷- کارکرد گذشته نفوذ ایران در کشورهای منطقه که به جنگ و ویرانی منجر شده است، در واقع آنچه بر سر متحدان و دوستان قبلی ایران آمده است موجب حذف انگیزه برای مشارکت سیاسی با ایران شده است.

♈️نکته‌ها:
- با وجود موانع فوق حکومت کنونی ایران راه بسیاری دشواری برای بازگشت به ریل عقلانیت و هدایت کشور در مسیر تعامل سازنده با جهان در پیش دارد که از قابلیتهای آن فراتر است.
- تحولات مسالمت آمیز داخلی خواسته اکثریت مردم ایران است و این دروازه تنها راه چاره مشکلات کشور ماست.
#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝تقدم رفع تحریم‌ها بر قراردادهای 25 ساله

🔰گزیده‌ای از اظهارات دکتر موسی غنی‌نژاد در گفت‌وگو با هفته‌نامه تجارت فردا
@jomhuriyat

♈️ ما باید به دنبال روابط دوستانه و  با روسیه باشیم اما مشکل بزرگ هر دو کشور، به‌ویژه ایران، انزوای بین‌المللی به‌خصوص از نظر اقتصادی است. هر دو کشور تحریم‌های اقتصادی شدیدی را تحمل می‌کنند. متاسفانه برخی دچار این خطا هستند که دو کشور ایران و روسیه که از لحاظ اقتصادی تحریم شده و در انزوای بین‌المللی قرار دارند، می‌توانند با گسترش روابط اقتصادی‌ دوجانبه، مشکلاتشان را حل کنند. این ایده اصلاً درست نیست، چون کل روابط اقتصادی ما با دنیا متاثر از تحریم است. حتی کشوری مثل چین که طرف تجاری بسیار مهم امروز ماست، به صراحت می‌گوید تا وقتی که مشکلات ایران با نظام اقتصادی بین‌المللی که در راس آن آمریکا قرار دارد، حل نشود، روابط اقتصادی ایران و چین هم نمی‌تواند از یک حدی بالاتر برود.

♈️ما منابع مالی زیادی در چین داریم چون به این کشور نفت صادر می‌کنیم، اما آنها از طریق نظام بانکی نمی‌توانند درآمدهای نفتی ما را پرداخت کنند. نتیجه اینکه این درآمدها همانجا انباشت می‌شود و می‌ماند. مگر اینکه بخشی از آن از طریق قراردادهای تهاتری و اینکه ما کالا از این کشور وارد کنیم، برگردد. رابطه اقتصادی و تجاری بین‌المللی ما در این حد است. دست ما برای دریافت پول به صورت دلار و یورو بسته است، چون می‌گویند شما روابط بانکی در سطح بین‌المللی ندارید. هیچ بانک بین‌المللی بزرگی حاضر نیست همین ارتباط تجاری ما با چین را پشتیبانی کند. در نتیجه ما به نظام صرافی متوسل شده‌ایم. این یک تصویر غریب و نادر است که در دنیای امروز، تجارت بین‌المللی به صورت غیررسمی و از طریق صرافی انجام گیرد. با استفاده از ظرفیت صرافی‌ها و چمدان دلار و یورو نمی‌شود تجارت بین‌المللی در حجم بالا انجام داد.

♈️امروز، ایران و روسیه یک مشکل مشترک به نام تحریم دارند که نمی‌توانند آن را با یکدیگر حل کنند و نیاز به روابط موثر بین‌المللی با دیگر کشورها دارند. تصور من این است که با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا، پوتین با او وارد مذاکره می‌شود و سر مسائلی مانند حاکمیت شبه‌جزیره کریمه، جنگ اوکراین و مسائل خاورمیانه با هم معامله می‌کنند و باعث می‌شود روس‌ها از تحریم‌های بین‌المللی خارج شوند. این وسط ما هم باید برای خودمان فکری کنیم که اگر وضعیت تحریم و انزوای اقتصادی‌ ادامه پیدا کند، با مشکلات بسیار بزرگ‌تری مواجه می‌شویم. امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری بلندمدت با روسیه و چین به تنهایی مشکل ما را حل نمی‌کند. تحریم مشکل بزرگ و جدی ماست. تا زمانی که مسائل و مشکلات ما با نظام اقتصاد بین‌الملل و در راس آن با آمریکا حل نشود، گره مشکلات اقتصادی ما باز نخواهد شد. شعارهای دم‌دستیِ «ما می‌توانیم» و «دور زدن تحریم» پوچ و بی‌خاصیت و خالی از معناست؛ ما تا به امروز هزینه‌های بزرگی بابت این شعارها داده‌ایم و باید به‌طور اصولی مشکل را حل کنیم.

♈️به احتمال فراوان، روسیه روابط خودش را با این کشور هماهنگ خواهد کرد و به نوعی خودش را به نظام اقتصادی بین‌المللی برمی‌گرداند. ما هم باید همین مسیر را طی کنیم و به طرف حل ریشه‌ای مشکل تحریم‌های اقتصادی برویم. تا زمانی که این کار را نکنیم، متاسفانه می‌توان با قاطعیت گفت که منافع ملی ما تامین نخواهد شد. غیر از این، راه دیگری وجود ندارد.

♈️موضع روسیه یا چین در برابر مالکیت جزایر سه‌گانه به خوبی نشانگر این است که تا چه اندازه این کشورها به دنبال منافع ملی خودشان هستند. ما هم نباید منافع ملی خودمان را برای حفظ رابطه با روسیه یا برای حفظ احترامِ به چین قربانی کنیم. لازمه‌ حفظ منافع ملی این است که به‌سرعت به روابط بین‌المللی اقتصادی برگردیم.

♈️اقتصاد ایران نیازمند سرمایه‌گذاری مالی و ورود تکنولوژی جدید است. شرکت‌های بزرگِ نفت و گاز دنیا باید بیایند در ایران سرمایه‌گذاری کنند، در غیر این صورت مشکل ما حل نخواهد شد. این را باید بپذیریم و با صراحت و جسارت بگوییم تا افکار عمومی هم درک کند. اینجا دیگر آن شعار نادرست «ما می‌توانیم» جواب نمی‌دهد. توانستن در چهارچوب امکانات، سرمایه و فناوری و روابط واقعی تعریف می‌شود. ما باید شعارها را کنار بگذاریم و به طرف واقعیت‌ها برویم./تجارت_فردا
#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝آموزش در ایران؛گرفتار ایدئولوژی حکومت و بحران عدالت و برابری

♈️رسانه‌های داخلی به نقل از گزارش مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۳، از بازماندن بیش از یک میلیون کودک ایرانی از تحصیل و آموزش خبر می‌دهند. البته آمارهای غیر رسمی حاکی از بازماندگی بیش از ۵ میلیون کودک از تحصیل است. در این میان، استان‌های سیستان و بلوچستان، کردستان، هرمزگان، خراسان جنوبی، آذربایجان غربی و خوزستان بیشترین نرخ ترک تحصیل را دارند و سیستان و بلوچستان با بالاترین نرخ ترک تحصیل در میان استان‌های کشور مواجه است.

♈️۲۴ ژانویه "روز جهانی‌ آموزش" نامگذاری شده و فرصتی است برای ارزیابی علل جاماندگی کودکان ایرانی از اساسی‌ترین حق خود یعنی تحصیل و آموزش استاندارد.

♈️برای ارزشیابی مهارتهای دانش‌آموزی آزمون‌های مختلفی وجود دارد از جمله "آزمون‌های بین‌المللی تیمز و پرلز" که آزمون اول، برای شناسایی مهارت‌های دانش‌آموزان در درس ریاضی و علوم و دومین آزمون، برای سنجش مهارت‌های یادگیری بکار می‌رود. نتایج آزمون پرلز در سال ۲۰۲۴ نشان داده است که از هر ۵ دانش‌آموز ایرانی، دو نفر هیچ‌ چیزی نمی‌آموزند./ دویچه وله

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝 دستاوردهای سال ۲۰۲۴ مان را بشماریم.

✍ حامد پاک نیت
@jomhuriyat

♈️صدرنشینی در ۲۲۳ شاخص جهانی، رتبه هفتم در شاخص قدرت رقابتی کشورها، رتبه پنجم در شاخص هوش مصنوعی، اجرای ۴۰ پروژه نوین در دنیا ، ابتکار و قانون ملی در حوزه فناوری و هوش مصنوعی، ۴۰۰ میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی غیرنفتی، ۸۰۰ میلیارد دلار تجارت خارجی، ۱۵۰ میلیون بازدیدکننده از طریق فرودگاه‌ها و بنادر کشور، ثبت ۲۰۰,۰۰۰ شرکت جدید برای اولین بار در تاریخ، صدور ۸۷ تصمیم و ابتکار برای پایداری محیط زیست، ۱۰۰ میلیارد دلار کمک خارجی از زمان تأسیس اتحادیه تا میانه سال...

♈️اینها دستاوردهای کشور کوچک امارات در سال ۲۰۲۴ است که حاکم این کشور با افتخار در آستانه سال جدید میلادی به مردم اعلام کرده است.

♈️ترکیه در آنسو شاهد کاهش بیش از ۲۰ درصدی تورم با رشد اقتصادی ۵.۵%، شکستن رکورد صادرات با ۲۹۰ میلیارد دلار و رسیدن ذخایر ارزی به ۱۶۰ میلیارد دلار، ورود حجیم سرمایه گذاران خارجی به خصوص در بخش خودروسازی و رسیدن صادرات خودرو به بیش از ۴۰ میلیارد دلار حتی بیشتر از آلمان و حتی به خود آلمان و بیشتر از درآمد نفت ایران، شروع پروژه هسته ای سازی با ۲۰ هزار مگاوات انرژی بدون کوچکترین تنش بین المللی و با اجماع جهانی، شکستن رکورد جهانی تعداد پرواز به کشورها و ثبت در گینس، آغاز پروژه بزرگ جاده ابریشم با عراق، شکستن رکورد ورود گردشگر ۷.۳ میلیون نفر فقط در ماه جولای و ۵۰ میلیون نفر در یک سال و ۳۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از آن، ... بود

♈️عربستان از سوی دیگر با سیاست متنوع سازی اقتصادش و فاصله گرفتن از نفت، سرمایه گذاری خیره کننده معدنی را شروع و ظرفیت این بخش را از ۵۰۰۰ میلیارد دلار به ۱۰.۰۰۰ میلیارد دلار رساند. ۲۰ گیگاوات تولید برق از انرژی خورشیدی را به بخش تولید اضافه و پیاده سازی ۱۳۰ گیگاوات دیگر را آغاز کرد تا نیمی از برق این کشور را خورشیدی کند!، برقی کردن حمل و نقل عمومی و ساخت یک کارخانه بزرگ تولید خودروی برقی، رشد خیره کننده بخش گردشگری با رکورد ۱۰۰ میلیون بازدیدکننده و میزبان آینده جام جهانی فوتبال، و صدالبته افتخار پرسودترین شرکت جهان آرامکو را در سال قبل بنام خود ثبت کرد و از همه اینها مهمتر تصویر جدیدی از عربستان نوین به جهان نمایش داد

♈️قطر از این سو امروز دیگر نه بعنوان کشوری کوچک بلکه بعنوان کشوری تعیین کننده در سیاست منطقه، بازار گاز جهان را با صادرات ۷۸ میلیون تن مدیریت کرد و با برنامه ریزی برای تولید ۱۴۲ میلیون تن با تضمین امنیت کامل، سرمایه گذاران مطرح دنیا را بخود جلب کرد، تولید هیدروژن سبز، آمونیوم سبز، متانول سبز را بعنوان یک کشور پیشرو در دستور کار قرار داد و کارنامه درخشان ۵% رشد مداوم اقتصادی همراه با رشد ۹ درصدی در بخش لجستیک این کشور را بعنوان هاب جدید منطقه معرفی و بیشترین سرانه در دنیا را بنام خود ثبت کرد. قطر موفق به نصف کردن تورم و رساندن آن به رقم ۲.۹% در سال قبل شد و بعد از برگزاری درخشان جام جهانی کانون جذب سرمایه گذاری خارجی در بخش مسکن و گردشگری شد و افتخار بهترین فرودگاه و خط هوایی جهان را به نام خود ثبت کرد

♈️از ایران مان اما آنچه می دانیم از سالی که گذشت سقوط ۶۰ درصدی ارزش پول ملی، نصف شدن رشد اقتصادی، رسیدن میزان سرمایه گذاری خارجی به نیم میلیارد دلار که در بیست سال گذشته بی سابقه است، عدم بازگشت بیش از ۲۰ میلیارد دلار به کشور، رسیدن ذخایر ارزی به میزان تامین حدود ۳ ماه کشور، قطع مکرر برق، گاز و آب در سراسر کشور و زیان هر روز ۸ هزار میلیارد تومان، افتخار آلوده ترین شهر دنیا و حسن ختام آن کیفیت زندگی در پایتختمان که در رتبه بندیهای بین المللی از آخر سوم در جهان شدیم. شاید مهمترین دستاورد سال میلادی قبل برای مردم را بتوان رفع فیلتر واتس اپ و گوگل پلی عنوان کرد!

♈️شاید بهتر بود مثل همین کشور کوچک امارت یکی از اولیای کشورمان در همین صدا و سیما یا رسانه های رسمی دستاوردهای سال ۲۰۲۴ را به مردم اعلام کنند و اجازه دهند مورد قضاوت عمومی قرار گیرند

#جمهوریت
@jomhuriyat


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔰استبداد اکثریت از استبداد سلطنت خطرناک‌تر است

♈️بر اساس نظریات هایک، استبداد اکثریت می‌تواند به مراتب خطرناک‌تر از استبداد سلطنتی باشد، چرا که در آن قدرت نه تنها در دست یک فرد، بلکه در دستان گروهی از مردم قرار می‌گیرد که ممکن است آزادی‌های فردی را نادیده بگیرند.

♈️هایک بر این باور است که دموکراسی باید به گونه‌ای باشد که به حقوق اقلیت‌ها احترام بگذارد و از تمرکز بیش از حد قدرت جلوگیری کند. در واقع، استبداد اکثریت می‌تواند به نهادهای دموکراتیک آسیب رسانده و به تسلط بر جامعه منجر شود.

🔰موسی غنی‌نژاد، اقتصاددان با مثال زدن آلمان نازی این نظریه را توضیخ می‌دهد.

نسخه کامل در سایت


#جمهوریت
@jomhuriyat


🔰معمارکشور باشید، نه بنای مدرسه

✍کامبیز نوروزی


♈️نمی‌دانم مسئول طراحی برنامه‌های رئیس‌جمهور در سفر به خوزستان که بوده است.

♈️هر که بوده نه فقط تفکری عوام‌زده وبلکه عوامفریبانه‌ دارد، بلکه درنادانی نه چیزی ازجامعه ایران می‌دانند، نه از اصول تبلیغ سیاسی. ازشأن مقام ریاست جمهوری فهمی ندارد.

♈️آقای پزشکیان در سفربه خوزستان باپوشیدن لباس کارگری درساختن یک مدرسه دقایقی کارگری وبنایی می‌کند.

♈️این جامعه رئیس جمهورمی‌خواهد. کسی که به نمایندگی حاکمیت ملی  کشتی این جامعه را در دریای متلاطم بحران‌ها به سلامت هدایت کند. نه رئیس جمهوری که گل بیاورد و آجر بچیند.

♈️می‌دانم پزشکیان اهل ریا نیست ولی جامعه‌ای که سالها ازصاحبان قدرت بسیاردروغ وفریب دیده وشنیده است، چنین کارهایی را نه مردمی بودن، بلکه ادامه همان ریاکاریها تلقی می‌کند.

♈️با این ایده‌های پوسیده وعقب‌مانده رئیس جمهور راخراب نکنید والقانکنیدکه در برهمان پاشنه ریا وفریب می‌چرخد.

♈️آقای پزشکیان!
حرمت خود را بعنوان نماینده حاکمیت ملی پاس بدارید وصداقت خود را باچنین کارهایی درمعرض خدشه قرار ندهید.

شما بایدمعمارمملکت باشید نه بنای مدرسه.
#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝 سلطنت آمریکایی!

✍محمدجواد کاشی
@jomhuriyat

♈️تجدد با دو صدا از درون کلیسای مسیحی برآمد. یک صدا در مقابل نظام باورهای خرافی بود. این صدا بر عقل و تدبیر انسانی تکیه کرد، انسان را به جای خدا نشاند و رهاوردش خلاقیت‌های تکنیکی، رفاه و توسعه و گسترش سرمایه بود.

♈️صدای دوم در مقابل زرق و برق و ریا و دروغ کلیسا برآمد. خدا را از اسارت کلیسا رهانید و بنیادی استوار برای فردیت آزاد از قیود بیرونی خلق کرد. فردیتی که معنویت را در نسبت متمایز و خود خواسته خود با خدا جستجو می‌کرد. رهاورد این صدا، ایجاد پشتوانه برای فردیت، آزادی، حق، عدالت و صلح انسانی بود.
تجدد با ایجاد توازن میان این دو صدا می‌توانست ضمن توسعه و پیشرفت مادی، بعد اخلاقی و معنوی خود را از دست ندهد.

♈️هر روز که از عمر تجدد گذشت، صدای دوم کم رمق‌تر شد و صدای اول مدعی معنا و صلح و عدالت هم شد. ترامپ اوج این تفوق است. او در کنار شماری از ثروتمندترین چهره‌های قرن حاضر، سینه سپر کرد، خود را فرستاده خدا نامید و وعده داد صلح را به ارمغان خواهد آورد. اما نه با تکیه بر صدای دوم تجدد، بلکه با تکیه بر زور و پول. 
احتمالا بعضی جنگ‌ها با تدبیر زورمندانه او به پایان خواهد رسید و آنچنانکه دستیارانش برنامه‌ریزی کرده‌اند یکی دو سال دیگر جایزه صلح نوبل هم خواهد گرفت.

♈️اما نه ترامپ نه مشاورانش نمی‌دانند تجدد خالی شده از هر بعد انسانی و معنوی، تنها به کار تولید ذخیره‌های انبوه کینه ناشی از تحقیر و ناکامی خواهد آمد. تخم تفرقه و جنگ و ستیز در جهان خواهد پاشید. اینهمه جنگ و تفرقه و کینه‌ورزی در اینجای جهان که ما هستیم، حاصل همین سنخ تجدد عاری از معناست. تجدد را می‌خواستیم و برای رفع کسری معنای آن، ذخائر فرهنگی خودمان را به خدمت گرفتیم و ناکام شدیم. 

♈️ترامپ از معاهده‌هایی که به کاستن گرمای زمین و گسترش بهداشت جهانی مدد می‌کرد خارج شد. او با شعار «اول آمریکا» ناسیونالیسم خودخواهانه آمریکایی را تحریک کرد. به همه جهان هشدار داد که آمریکا برای اعاده قدرت از دست رفته‌اش به میدان آمده است. با لحنی تهدیدآمیز تلاش کرد تصویری رعب‌آور برای همگان خلق کند.

♈️از درون دمکراسی آمریکا، یک سلطان قدر قدرت ظاهر می‌شود. او شهروندانش را قانع کرده تا از ارزش‌هایی نظیر آزادی و عدالت روی‌گردان شوند تا به جای آن رفاه بیشتر به دست آورند. روزگاری را نوید داده است که مردم جهان دوباره با حسرت از پشت شیشه به رفاه آمریکایی بنگرند. اما نمی‌داند حتی به شرط موفقیت، نمی‌تواند مانع کسانی شود که شیشه‌ها را خرد می‌کنند و امکان رفاه خودخواهانه و دگرستیزانه را از آنها خواهند ستاند.
#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝هنوز فرصتی برای دیدار رییس‌جمهور با وکلای دادگستری فراهم نشده است؛
به برخی وکلای صاحب نام اجازه ورود به محاکم داده نمی‌شود

✍علی مجتهدزاده٭
@jomhuriyat

♈️در آستانه روز جهانی وکلای در معرض خطر لازم است، یادی کنیم از همکار عزیزمان محمدرضا فقیهی که با توجه به قطعیت رای خود، روز سه‌شنبه روانه زندان شده است.
این حکم به صرف شرکت در یک تجمع مسالمت‌آمیز در سال ۱۴۰۳ مقابل کانون وکلای دادگستری که در واقع خانه وکلاست، صادر شده است.

♈️این وکیل شریف در آستانه روز جهانی حمایت از وکلای در معرض خطر برای اجرای حکم اعلام آمادگی کرده و راهی زندان شده است.

♈️شخصا مواردی را دیده‌ام که در کیفرخواست‌هایی که علیه برخی افراد صادر شده، برای وکلای شریف این افراد هم با عناوینی چون «‌وکلای معاند» نام برده شده است یا بعضا به برخی وکلای صاحبنام به دلیل قبول کردن پرونده‌های امنیتی و... اجازه ورود به محاکم داده نمی‌شود!

♈️بسیاری از این وکلا به دلیل انجام تکالیف و وظیفه خود با برخوردها، فشارها و بعضا احکام قضایی مواجه شده و هزینه‌های گزافی را پرداخته‌اند.

♈️ اغلب احکام و پرونده‌های تشکیل شده علیه وکلا هم به دلیل آن است که آنها پرونده‌های امنیتی را قبول کرده‌اند. برخی وکلا با باطل شدن پروانه‌های وکالت خود، مشکلات بسیاری را تجربه کرده‌اند.

♈️ برخوردهای سلیقه‌ای با وکلا دامنه وسیعی دارد، به گونه‌ای که اجازه وکالت در برخی پرونده‌های امنیتی به آنان داده نمی‌شود.

♈️رییس‌جمهور طی ماه‌ها و هفته‌های اخیر با اغلب اقشار و گروه‌های مردمی و صنفی دیدار داشته‌اند، اما هنوز فرصتی برای دیدار رییس‌جمهور منتخب با وکلای دادگستری فراهم نشده است. 

🔰متن کامل
#جمهوریت
@jomhuriyat


🔰سوالی که دوباره در اذهان زنده شد: بابک زنجانی به چه کسانی پشتگرم است؟

♈️بازگشت بابک زنجانی به صحنه با وعده های رویایی؛ از ایجاد بانک جدید تا ایرلاین و رمز ارز تازه

♈️بابک زنجانی متهم بزرگ رانت و نماد «کاسبی از تحریم» با انتشار توئیت های جدید وعده ایجاد بانک جدید، راه اندازی ارز دیجیتال جدید و نیز ایرلاین جدید را داده است
او روز حضور بزرگان فناوری  مثل ایلان ماسک و صاحبان آمازون و گوگل در  تحلیف ترامپ نیز با انتشار توئیت هایی سعی کرد خود را قهرمانی شبیه به آنها معرفی کند که در پی خلق ثروت در ایران است

♈️زنجانی که هنوز آزادی و مختومه شدن پرونده رانت و قاچاق نفتی او در هاله ابهام است در توئیت جدید خود از راه اندازی ایرلاین بزرگ و مدرن جدید در‌ ایران با نام ایرلاین دات وان خبر داد
قبل از این نیز گفته بود:
“به زودی… #بیت_بانک معادلات مالی را تغییر خواهد داد.”

♈️برخی از روزنامه نگاران پرسیده اند چگونه فردی که به نماد سوءاستفاده از اموال عمومی و حیف و میل  2/8 میلیارد دلار پول فروش نفت تبدیل شد اکنون می خواهد میداندار اقتصادی شود براستی او به چه اشخاص یا مراکزی پشتگرم است.

#جمهوریت
@jomhuriyat


🔰این نامش شکاف طبقاتی است یا فاصلۀ کهکشانی طبقاتی؟

✍️محمدباقر تاج الدین


♈️هوش از سرِ هر انسانی می رود که چنین ارقام نجومی ای دربارۀ رهن و اجاره کاخ های  لاکچری موجود در تهران را می بیند. این مولتی میلیاردرها چگونه می توانند چندین میلیارد تومان رهن و ماهیانه چند صد میلیون تومان اجاره بپردازند؟ این همه سرمایه و ثروت را از کجا آورده اند؟!! در جایی که در همین کشور و جامعه تعداد زیادی از شهروندان حتی از پرداخت رهن 100 میلیون تومانی  و اجاره های مثلا 10 میلیون تومانی هم به عجز افتاده اند!! بماند که عده ای دیگر به پشت بام خوابی و خودرو خوابی و چادر خوابی روی آورده اند!!!

♈️به راستی که نام گذاری شکاف طبقاتی برای چنین وضعیتی هم نارسا و بی معنا است و سخن از فاصله و شکاف کهکشانی باید بشود تا مسأله و موضوع قابل فهم شود!!! بی شمار مردمان این سرزمین برای دریافت وام 50 میلیون تومانی به التماس افتاده اند و ماه ها در نوبت دریافت چنین وامی می مانند که دردی از دردهای فراوان زندگی شان را درمان کنند و آن گاه عده ای با پول های بادآورده چنین کاخ هایی را اجاره می کنند!!

#جمهوریت
@jomhuriyat


🔰داستان تلخ مهاجرت مدیر ایرانی الاصل غول #اوبر و مصادره اموال آنها

♈️#دارا_خسروشاهی، مدیرعامل ایرانی‌الاصل اوبر و شرکتش هرکدام یک‌میلیون دلار، به صندوق تحلیف #ترامپ کمک کرده‌اند؛ او جزو  معدود شرکت‌کنندگان ایرانی در مراسم تحلیف دونالد ترامپ‌بود. دارا خسروشاهی برادرزاده حسن خسروشاهی از #کارآفرینان پیش از انقلاب است.

♈️حسن خسروشاهی یکی از شش پسر علی خسروشاهی بود که در اواخر دهه ۳۰ شمسی گروه صنعتی #مينو را راه اندازی كرد و برادرش كاظم خسروشاهی هم صاحب شركت‌های معروف #توليد_ دارو» و #تولی‌پرس» بود.

♈️خاندان خسروشاهی پس از انقلاب و مصادره اموال به خارج از کشور مهاجرت کردند و پس از مهاجرت نیز موفق بوده‌اند.  آنگونه که علی اصغر سعیدی در کتاب «موقعیت صاحبان #صنایع در ایران عصر پهلوی، زندگی و کارنامه علی خسروشاهی» (صفحه ۳۵۰) آورده است در کیفرخواست مصادره اموال علی خسروشاهی آمده‌ بود: «تغییر ذائقه مردم و ترویج فرهنگ #آرایشی غرب از طریق تولید پفک، شیرخشک و‌#لوازم_آرایشی_بهداشتی».

✍سهند ایرانمهر

#جمهوریت
@jomhuriyat


🔰کدام بهار و کدام آزادی!

♈️اسم این سکه دیگر بهار آزادی نیست، بلکه رسما خزان یک ملت، در اسارت تحریم است!
اسم آن یکی دیگرش حتی پارادوکسیکال‌تر است.

✍هاشم فیروزی

#جمهوریت
@jomhuriyat


📝📝مسعود یا محمود؟
درباره رئیس‌جمهوری که به بیل و کلنگ متوسل می‌شود

✍محمد جواد روح
@jomhuriyat

♈️شخصا با این کار مسعود پزشکیان و هر رئیس‌جمهور و دولتمرد دیگری که به بیل و کلنگ متوسل می‌شود مخالفم.

♈️فردای روز تاییدصلاحیت هم از او پرسیدم، یک سوال جدی در مورد شما از جهت نوع رفتار و گفتار و شعار عدالت‌خواهی که سر می‌دهید، این است که چه فرقی با محمود احمدی‌نژاد دارید؟

♈️آن روز، پزشکیان خیلی از سوال من عصبانی شد و گفت تفکر و رفتارم هیچ نسبتی با احمدی‌نژاد ندارد. درباره شعار عدالت هم با خواندن جملاتی از نهج‌البلاغه، مفهوم و برداشت خود را "احقاق حق" و برابری فرصت‌ها میان شهروندان از اقوام و مذاهب و جنسیت‌های مختلف دانست که البته، سخن درستی هم بود.

♈️بااین‌حال، رفتار امروز بیش از هرچیز یادآور همان تفکر احمدی‌نژادی است؛ هرچند بگوییم پزشکیان اصالتا اینگونه است و احمدی‌نژاد نمایش بازی می‌کرد. باز هم تفاوتی نمی‌کند.

♈️تصور و برداشت "کارگر" و "خادم" از دولت و شخص رئیس‌جمهور که در گفتار رسمی نیز مدام با تعریف و تمجید از سیدابراهیم رئیسی تقدیس و بازتولید می‌شود، رویکردی ضدتوسعه و ضددموکراسی و فراتر از آن، ضددولت و بوروکراسی است. فرقی هم نمی‌کند بازیگر این نمایش، احمدی‌نژاد باشد یا رئیسی یا پزشکیان.

♈️یکی از دلایلی که چنین با حسن روحانی دشمن هستند، این بود که او نه‌تنها جایگاه دولت و رئیس‌جمهور را فرو نمی‌کاست؛ بلکه در جهت ارتقای آن گام برمی‌داشت. خاتمی نیز کم‌وبیش چنین بود.
هاشمی رفسنجانی هم در دوران ریاست‌جمهوری‌اش تا حد زیادی این وجهه را داشت.

♈️ البته، رفتار امروز پزشکیان ناخواسته و ناخودآگاه توصیفی به دست می‌دهد از وضعیت و موقعیت رئیس‌جمهوری که قرار است بدون سرمایه‌گذاری خارجی رشد هشت‌درصدی مستمر به ارمغان آورد. منطقا و طبیعتا، چاره‌ای ندارد جز اینکه به بیل و کلنگ و استمبولی متوسل شود!

#جمهوریت
@jomhuriyat


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🔰به علت بدهی بیش از ۲.۶میلیارد دلاری شرکت ملی نفت ایران به شرکت #کرسنت، پس از توقیف ساختمان شرکت ملی نفت ایران در لندن، ساختمان این شرکت در روتردام هلند نیز مصادره شد!
وجه‌المصالحه قرار دادن منافع ملی از طریق فرافکنی‌های قبیله‌ای که برای رد گم کردن واقعیات توسط پروژه‌بگیران آنها صورت می‌گیرد، دیگر کافیست.

♈️بنابراین باتوجه به خسارت نجومی وارده به ملت ایران، مستقل از قیل و قال‌های قبیله‌ای، جهت تنویر افکار عمومی، لازم است بدوا مناظره‌ای میان #زنگنه و #میرکاظمی دو وزیر پیشین نفت و همه اشخاص موثری که این‌دو مدعی‌اند در وقوع این خسارت و خیانت بزرگ اقتصادی، از باب مباشرت و یا تسبیب سهیمند، برگزار و آنگاه همه عوامل و مسببین در یک دادگاه علنی که از طریق تلویزیون پخش می‌شود محاکمه و خسارت وارد به مردم و کشور جبران گردد.

✍️اکبراعلمی

#جمهوریت
@jomhuriyat


🔰فتامل!
✍️یاسر عرب

♈️جناب پزشکیان
باسلام
یکی ازمهمترین دلایلی که بخشی ازجامعه‌ی ایران (به ناچار) رای خودرا به نام شما درصندوق انتخابات ریخت، ادعای شمابرعبور ازساختارهاوافرادورویکردهایی بود که دهه‌های گذشته درقالب مدرسه‌ پیرمردهاکشور راگروگان گرفته‌اند.

♈️اسم رم《تن ندادن به پروتکل‌ها(که به مثابه عبور از ساختارهای روانی، زبانی وحرکتی تکراری، مندرس و فرسوده بود) هنوزدرخاطرمدافعین ومخالفین شماروشن است!

♈️درشرایطی که رفتارهای پوپولیستی مسئولین فرتوت ج.ا روان جمعی جامعه‌ی ایران رابشدت آزرده است از این حرکات نمادین شما (که به باوربنده از روی صداقت واخلاص شماست) چیزی جز ریاکاری برداشت نمی‌شود.

مزیدبرموضوع دو‌گانه‌ی افراط وتفريط است.

♈️آنجا که باید درشئون شخصی وحفظ پرسنال برندینگ خودبه سخن علاقه‌مندان ومشاوران توجه کنید بااین بهانه که نمی‌شود ونمی‌توانم و.. حرف گوش نداده و سخت می‌ایستید!

♈️آنجا که باید درمقابل زیاده‌خواهی اصحاب قدرت و ثروت سخت ایستاده وبه وعده‌ی خود (واگذاری مناصب به کارشناسان) عمل کنید،نرمش قهرمانانه کرده وجریان انسدادگرا راچون اسب تروا وارد دولت می‌کنید!
فتامل!

#جمهوریت
@jomhuriyat


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
آدینه شاد و پربرکتی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا گوشه ای از وطن و بهشت زمینی ماست،
طلوع رویایی آفتاب ساحل مکسر ، هرمزگان ، خلیج همیشه فارس ایران،

#جمهوریت
@jomhuriyat

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.