ایران مامن


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


پایگاه خبری تحلیلی ایران مامن
🔵تارنمای ایران مامن
www.iranmaeman.ir
🔵تماس با ما
09303699669

Связанные каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


🔵 گلوله برفی بخرید مخصوصا در فصل سرما!

«دیوید هامونز» روز یکشنبه ۱۳ فوریه ۱۹۸۳، یک پارچه وسط دستفروش‌های میدان کوپر پهن کرد و بعد گلوله‌های برفی در سایزهای مختلف را روی آن چید و به مردم نیویورک فروخت؛ مردمی که داشتند در خیابانی برفی قدم می‌زدند این گلوله‌ها را که از بزرگ به کوچک مرتب شده بودند به قیمت یک دلار خریدند. آیا برداشتن کمی برف از روی زمین و گلوله کردنش خدمتی قابل خرید و فروش بود؟ یا مردم نیویورک عقلشان را از دست داده بودند؟ یا برخی افراد از این پرفرمنس هنری تحت تاثیر قرار گرفته بودند؟ شاید. اما عاطفه‌ی جاری در این حرکت هنری که انسان‌ها را به سوی خود می‌کشاند چیست؟

مردی که گلوله‌ی برفی می‌فروشد به وضوح اعلام می‌کند که دیگر چیزی برای فروش ندارد، جز آنچه که از آسمان می‌بارد. دیگر راهی برای زندگی نمی‌شناسد جز امیدی که به مهربانی مردم این شهر بسته است و جز انگشتان یخ بسته‌ای که به سرمای روزگار چنگ می‌اندازند برای دوام آوردن.

✍️ کوثر شیخ نجدی

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21727

🆔 @iranmaeman


🔵 بی‌برقی یا بی‌ عقلی؟

🔸 ناگزیر بودن مازوت‌سوزی، همراه شده با برخی اخبار تاییدنشده و گمانه‌زنی‌ها درباره اینکه برای ادامه کار نیروگاه‌ها حتی کمبود مازوت پیش آمده است. چند روز پیش رسانه‌ها به نقل از تارنمای «نفت عراق» نوشتند عراق روزانه ۱۹۰ هزار بشکه نفت کوره با حجم سولفور زیاد را به تاجرانی که از طرف جمهوری اسلامی معرفی شده‌اند، تحویل می‌دهد تا از این طریق بتواند بدهی‌های واردات انرژی از ایران را پرداخت کند.

🔸 خبر واردات مازوت و اذعان سخنگوی کمیسیون منابع طبیعی و محیط زیست مجلس مبنی بر این که در شش ماهه امسال به اندازه کل سال ۱۴۰۲ مازوت در کشور مصرف شده است، در حالی است که این روزها در رسانه‌ها آمار مختلفی درباره آثار و تبعات آلودگی هوا و بروز این تبعات به شکل‌های مختلف به ویژه سرطان منتشر می‎شود.

🔸 در این شرایط پرسشی که مطرح می‌شود اینکه صادرات محصولات انرژی به کشورهایی مانند ترکیه و عراق چه کسری از این خسارت کلان را پوشش می‌دهد یا اینکه به جای واردات میلیارد دلاری مازوت از کشور عراق آیا امکان واردات تجهیزات نیروگاه‌های تجدیدپذیر وجود نداشت به شکلی که عراقی‌ها مثلا با صادرات مجدد پنل‌های خورشیدی بدهی خود به ایران را بپردازند؟

گزارش در:

https://iranmaeman.ir/21721

🆔 @iranmaeman


🔵 جنین‌هایی که تنها ساقط نمی‌شوند

🔸 انجام سقط جنین‌های غیرقانونی علاوه بر تبعات جمعیتی برای کشور، تهدیدی جدی برای سلامت مادرانی است که دست به این اقدام می‌زنند؛ مادرانی که اگر موفق به سقط جنین با دارو نشوند، اغلب مجبورند در محیط‌های زیرزمینی دست به عمل «کورتاژ» بزنند که مخاطرات خاص خود را دارد. به گفته یک متخصص زنان «برخی بارداری‌ها خودبه‌خود مشکل دارند. حالا اگر کسی در یک مرکز غیربهداشتی و زیرزمینی، این کار را بکند، اگر دچار خونریزی شد، جان او به خطر می‌افتد. اتاق عمل و پزشک متخصصی در کار نیست که بتوان به داد او رسید.»

🔸 دیگر متخصص زنان و زایمان با تایید این موضوع می‌گوید: «اگر سقط درست انجام نشده باشد به رحم زن صدمه وارد می‌شود. ممکن است به دلیل رعایت نکردن اصول بهداشتی و پزشکی، دچار عفونت بشود. مواردی وجود دارد که عفونت رحم خیلی دیر خود را نشان می‌دهد. طولانی شدن مدت عفونت عوارض غیرقابل جبرانی به همراه دارد و کمترین آن این است که دیگر نمی‌تواند صاحب فرزند شود ...یک‌دفعه می‌بینیم که فردی با ۳۰ سال سن، بدنی مثل یک زن ۵۰ ساله دارد. بدترین حالت هم این است که عفونت رحم شکم را درگیر کند و میکروب وارد خون شود. در آن صورت دیگر به‌سختی می‌توان بیمار را نجات داد. »

متن کامل در:

https://iranmaeman.ir/21715

🆔 @iranmaeman


🔵 تصویب FATF برای ورود موثر به فرایند رفع تحریم

🔸 فعالان تجاری و کارشناسان روابط خارجی بارها طی سال‌های اخیر تاکید کرده‌اند خودتحریمی ایران در نپوستن به دو شاخه و کنوانسیون مهم FATF که منجر به حضور در لیست سیاه این نهاد بین‌المللی شده گاه آثاری مخرب‌تر از تحریم‌ها برجای گذاشته است.

🔸 حالا با جدی‌تر شدن ورود ایران به مذاکرات با غربی‌ها و حتی احتمال نشستن نمایندگان تهران بر سر میز داد و ستد دیپلماتیک با آمریکایی‌ها در دولت «دونالد ترامپ»، گفته می‌شود لوایح پیش نیاز پیوستن به کارگروه ویژه اقدام مالی یا همان FATF بار دیگر در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار خواهد گرفت.

🔸 خبر موافقت رهبر انقلاب با بررسی مجدد لوایح «سی اف تی» و «پالرمو» در زمینه مبارزه با تامین مالی تروریسم و جرایم‌سازمان‌یافته را «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهوری هفته گذشته اعلام کرد. پس از اعلام این خبر، بسیاری از ناظران منتظرند تا مانند شورای عالی فضای مجازی، اعضای مجمعی که سران سه قوه در آن حضور دارند با این خواسته دولت یعنی تایید لوایح موافقت کنند.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21710

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 بازار داغ ویروس‌های زمستانی

🔸 در میانه زمستان ۱۴۰۳، وزارت بهداشتی‌ها با استناد به نتایج آخرین رصد‌های آزمایشگاهی، از شیوع بالای سویه موسوم به «اچ یک ان یک» آنفلوانزای فصلی خبر داده و خواستار خودداری افراد از حضور در مکان‌های شلوغ و همچنین لزوم استفاده از ماسک شده‌اند. یافته‌های مربوط به این نظام‌های رصد در هفته منتهی به ۳۰ آذر ماه امسال نشان می‌دهند که بین ۲۱ تا ۲۳ درصد کل موارد عفونت‌های تنفسی جاری آنفلوآنزا هستند.

🔸 وضعیت فعلی یعنی شیوع بیشتر در این فصل سال با الگوی شیوع آنفلوآنزا پیش از بحران کووید ۱۹ همخوانی زیادی دارد. البته در برخی از استان‌ها فراوانی آنفلوآنزا در بین عفونت‌های تنفسی بیشتر از ۲۰ و اندی درصد است.

🔸 در همین ارتباط، رئیس انجمن متخصصان داخلی درباره شیوع یک ویروس گوارشی شبیه کرونا در کشور هشدار داده است.

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @iranmaeman


🔵 میزبانی تهران از میانجی‌های صنعتی و سنتی

🔸 حدود سه سال و نیم بعد از سفر «آبه شینزو» نخست وزیر درگذشته ژاپن به ایران و دیدار معروفِ وی با رهبر انقلاب که گفته می‌شد حامل پیام «دونالد ترامپ» بوده است، رسانه‌ها طی روزهای اخیر از سفر قریب‌الوقوع نخست وزیر کنونی این کشور برای میانجیگری بین تهران و واشنگتن خبر دادند.

🔸 افزایش تحرکات دیپلماتیک ایران با نمودهایی چون اعلان سفر قریب‌الوقوع نخست وزیر عراق به تهران و حضور از پیش اعلام‌نشده «سیدعباس عراقچی» در امارات، برای بسیاری نشانه‌هایی از بروز تحولاتی در سیاست خارجی ایران طی ایام پیش رو است؛ هر چند رسما اعلام شده این دیدارها در راستای تبادل نظر و هماهنگی در خصوص روابط دوجانبه و مسائل منطقه‌ای به ویژه رویدادهای سوریه است اما به نظر می‌رسد مذاکراتی فراتر از منطقه در جریان است.

🔸 حضور «سید بدر البوسعیدی» وزیر امور خارجه عمان در ایران هم این گمانه‌زنی‌ها را تقویت می‌کند...

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21699

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 ایران «یونانیزه» می‌شود؟

🔸 بررسی اعتبارات اختصاص یافته از بودجه عمومی به صندوق‌های بازنشستگی نشان می‌دهد که این اعتبارات در فاصله سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۳، بیش از ۵۰۸ درصد افزایش یافته است.

🔸 سهم کمک‌های دولت به صندوق‌های بازنشستگی از کسری بودجه در سال ۱۳۹۸، در حدود ۴۲ درصد بوده که این سهم با افزایش نزدیک به ۲ برابری در سال ۱۴۰۳ به ۸۱ درصد رسیده است. این یعنی در فاصله ۴ سال رقمی که ناترازی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه تحمیل کرده تا دو برابر افزایش یافته است.

🔸 سال‌ها پیش برخی تحلیلگران اقتصادی از «یونانیزه شدن» اقتصاد ایران سخن گفته بودند. از عمده دلایل بحران یونان که سال ۲۰۰۸ بروز کرد، آغاز و پیاده‌‌‌سازی برنامه‌‌‌های جذاب و عامه‌‌‌پسند در سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۵ بود. در آن فاصله قریب به ۵۸۰شغل جزو مشاغل پرخطر و زیان‌‌‌آور قلمداد شدند.

🔸 نسبت پشتیبانی صندوقی مانند تامین اجتماعی در سال ۱۳۵۵ معادل ۲۴.۸۵ بود؛ یعنی یک نفر مستمری‌‌‌بگیر با پرداخت حق بیمه توسط حدود ۲۵نفر برابری می‌‌کرد. این نسبت در سال ۱۴۰۳ به ۵نفر تنزل پیدا کرده است که نشان‌دهنده کاهش شدید منابع و ورودی این صندوق‌ها است.

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @iranmaeman


🔵 سیل بی‌سقفی در جهان

🔸 این روزهای زمستانی که سوز سرما و آلودگی هوا دست به دست هم داده و گاهی باران و برف در آسمان شهرهای کشور ظاهر می‌شود، بسیاری چه مستاجر چه مالک نگاهی به سقف خانه‌هایشان می‌اندازند و برای داشتن آن خدا را شکر می‌کنند. با این حال بسیاری به معنای واقعی کلمه بی‌خانمانند؛ حتی در کشور توسعه‌یافته‌ای مانند آمریکا.

🔸 وزارت مسکن آمریکا اعلام کرده که در سال ۲۰۲۴ یک رکورد افزایش ۱۸ درصدی در پدیده «بی‌خانمانی» در ایالات متحده به ثبت رسیده است. بر اساس گزارش این نهاد، بیش از ۷۷۰ هزار نفر در ماه ژانویه در پناهگاه‌ها یا خارج از خانه زندگی می‌کردند.

🔸 آمار دقیقی از تعداد بی‌خانمان‌ها در کشور ما در دست نیست. بااین‌همه برخی سازمان‌های مردم‌نهاد از وجود ۳۵ هزار و برخی تخمین‌های غیررسمی از ۵۵ هزار بی‌خانمان تنها در تهران سخن گفته‌اند. اواخر آبان‌ماه اما مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکت‌های اجتماعی شهرداری خبر داد در شهر تهران یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ نفر به نام بی‌خانمان وجود دارد.

https://iranmaeman.ir/21685

🆔 @iranmaeman


🔵 رفع فیلتر؛ یک گام به جلو، دو قدم به عقب؟

🔸 بعد از ماه‌ها کش و قوس بر سر رفع فیلترینگ که یکی از وعده‌های اصلی مسعود پزشکیان و مطالبات از دولت وی بود و با وجود اعلام مواضع ضد و نقیض وزیر ارتباطات وی در این زمینه که باعث شده بود برخی او را با وزیر دولت قبلی همانند بدانند، بالاخره یک قدم به جلو برداشته شد و شورای عالی فضای مجازی در روز سه‌شنبه چهارم دی‌ماه پذیرفت که واتس اپ و گوگل پلی از لیست فیلترینگ خارج شوند.

🔸 این در حالی است که بسیاری از کاربران می‌گویند چشم انتظار رفع فیلتر تلگرام، اینستاگرام و یوتیوب هستند که گفته می‌شود در نوبت خروج از لیست مزبور قرار دارند و ایکس یا همان توئیتر هم در این میان وضعیتی نامعلوم دارد.

🔸 هر چند پزشکیان کوشید تا فرایند رفع فیلتر را با کدخدامنشی و به قول خود وفاق تا حدی پیش ببرد اما طیفی از مخالفانش، حملاتی قابل انتظار را علیه این اقدام به سمت دولت روانه کردند.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21678

🆔 @iranmaeman


🔵 تحولات سوریه و تدارک ترکیه برای سیطره بر منطقه

🔸 بعد از سقوط رژیم «بشار اسد» در سوریه، بسیاری از ناظران، ترکیه را برنده تحولات اخیر شامات می‌بینند و از منظر آنان دیدار اخیر «احمد الشرع» یا همان «ابومحمد الجولانی» رهبر جدید سوریه با «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه در دمشق، نوعی نمایش پیش چشم دوربین‌ها برای نشان دادن روابط ویژه میان دو طرف بود.

🔸 هر چند تحرکات ترکیه و فرجام تحولات سوریه برای بسیاری شگفت‌آور بود اما برخی رسانه‌ها این تحرکات را از مدت‌ها قبل از شروع عملیات «هیات تحریر الشام» و دیگر متحدانش علیه دولت اسد زیر نظر داشتند. روند این تحولات حکایت از آن داشت که عملیات اطلاعاتی ترکیه در سال ۲۰۲۴ نسبت به سال گذشته افزایش داشته ‌است؛ عملیات‌هایی که طی آنها آژانس اطلاعاتی ترکیه موسوم به «میت» به ‌طور همزمان فعالیت فزاینده‌ای را در شمال سوریه از خود نشان ‌داد که برخی معتقدند هدف اصلی آن حمایت از عملیات نظامی در این کشور بود.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21672

🆔 @iranmaeman


🔵 دماسنج میوه‌ای برای معاش خانوارها

🔸 گزارش اخیر مرکز آمار از میزان تورم در اقلام مختلف مورد نیاز مردم از حبوبات با تورم ۱۳.۴ درصدی تا لبنیات با تورم ۴.۷ درصدی طی ماه آبان امسال نسبت به مهر۱۴۰۳، گویای افزایش فشار بر قشرهای ضعیف و متوسط جامعه است.

🔸 پایین‌ترین نرخ تورم ماهانه مختص میوه و خشکبار بوده که حتی منفی شده و به منفی ۶ درصد رسیده است که البته دلیل آن را می‌توان جایگزینی میوه‌های گران‌قیمت تابستانی با جایگزین‌های پاییز و زمستانی دانست.

🔸 با این حال مشخصا بسیاری از مردم دیگر نمی‌توانند میوه مناسب بخرند؛ همچنان که تصاویر پیرمردی که میوه‌های لهیده و خراب یک بارفروش را جمع می‌کرد طی روزهای اخیر بسیار دست به دست شد و مورد توجه قرار گرفت.

🔸 اوایل تابستان پارسال بود که رییس اتحادیه بارفروشان به یکی از خبرگزاری‌ها گفت ۲۰ درصد مردم توان خرید میوه را ندارند و حالا با تورم ۳۰ تا ۴۰ درصدی از آن زمان تا اکنون، قطعا از شمار میوه‌خورها کاسته شده است.

ادامه را اینجا بخوانید

🆔 @iranmaeman


🔵 گریه بی‌پایان یا ورود به دوربرگردان؟

🔸 منقلب شدن رئیس‌جمهور و صحنه اشک ریختن وی در اجلاس بین‌المللی خانواده در بسیاری از رسانه‌ها انعکاس یافت و حتی محمدباقر قالیباف در همین اجلاس به تمجید از رقیب انتخاباتی خود پرداخت و گفت: جناب آقای پزشکیان اهمیت و دلبستگی و جایگاه یک خانواده پایدار را نشان دادند.

🔸 نکته جالب توجه اینکه در همین روز، معاون اول پزشکیان در اجلاسی دیگر اشک و آه را چاره کار دانست و ضمن نام بردن از فرونشست زمین به عنوان بحرانی ملی که ۱۱ درصد کشور را درگیر خود کرده، به نابودی ۴۳ درصد تالاب‌ها به دلیل عدم تامین حقابه اشاره و وضعیت تالاب انزلی را وحشتناک توصیف کرد و اظهار داشت «راهی جز گریه کردن به حال منابع طبیعی و آینده کشور نداریم.»

🔸 در روزهایی که کشور به خاطر آلودگی و نبود سوخت برای تامین برق نیروگاه‌ها درگیر تعطیلی است، از هر گوشه‌ای صدای فریاد و فغان بلند است.

🔸 طی روزهای اخیر، اظهارات رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت برق شعبه اصفهان در بسیاری از رسانه‌ها بازتاب یافت که «اگر مجهزترین کارخانه را هم بسازیم برای آن برق نداریم و اگر بخواهیم نیروگاه برق راه بیاندازیم با کسری گاز مواجهیم. در حال حاضر نیاز به پانصد میلیارد دلار داریم که وضعیت را نگه داریم در حالی که مدت‌ها در پی آزادسازی ۶ میلیارد دلار مطالباتمان از کره جنوبی بودیم.»

متن کامل در:

https://iranmaeman.ir/21660

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 دلیل اصلی تعطیلی‌ و خاموشی‌های سریالی

🔸 در روزهای پایانی پاییز که دمای شبانه بسیاری از شهرها به زیر صفر می‌رسد، کمبود منابع انرژی باعث شده دولت دست به تعطیلی اداره‌ها و مدارس بزند و با احتساب تعطیلی روز سه‌شنبه ۲۷ آذرماه، بسیاری از شهرها وارد سومین روز تعطیلی می‌شوند.

🔸 در حالی که هفته گذشته هم برخی استان‌ها به خصوص مدارس به خاطر آلودگی هوا به تعطیلی کشیده شد، هیات دولت مصوب کرد به‌ دلیل برودت و آلودگی هوا و با هدف مدیریت بهینه مصرف انرژی، ساعت کاری ادارات تا پایان بهمن ماه محدود به ۸ تا ۱۴ خواهد بود.

🔸 این تعطیلی‌ها و بازگشت خاموشی‌ها به این معنا است که صادرکننده برق منطقه و دارنده بزرگترین منابع گازی جهان با مشکل تامین برق و گاز مواجه است. به گزارش یکی از خبرگزاری‌ها دلایل واقعی تعطیلی‌ها و قطع برق‌های اخیر حاکی از افزایش ناترازی گاز به ۳۵۰ میلیون مترمکعب در روز، کسری ۵۰ میلیون مترمکعبی سوخت نیروگاه ‌ها و خروج از مدار ۱۷ نیروگاه به دلیل نبود سوخت است.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21655

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 اقتصاد ایران و انواع ناترازی‌های آن

🔸 ناترازی‌های اقتصادی در ایران به‌ویژه در زمینه‌های درآمد و هزینه، رشد اقتصادی بین بخش‌های مختلف، توزیع درآمد، بازار کار و نظام بانکی، به چالش‌های جدی برای تغییر وضعیت کشور تبدیل شده است.

🔸 میزان ناترازی گاز طبیعی در اوج مصرف به ۳۱۵میلیون مترمکعب در روز رسیده که نه ‌تنها به قطعی‌های گسترده برق و گاز در فصول سرد و گرم منجر شده، بلکه صنایع بزرگ مانند پتروشیمی، سیمان و فلزات را به تعطیلی یا کاهش تولید کشانده است.

🔸 مدیر اتحادیه سوخت‌های جایگزین درباره ناترازی بنزینی اخیرا اظهار داشته با وجود اینکه تولید بنزین ۱۱۰ میلیون لیتر است اما مصرف آن به ۱۳۵ میلیون لیتر رسیده که بیانگر شکاف بیش از ۲۰ میلیون لیتری است و اگر این روند ادامه داشته باشد تا سال ۱۴۰۸ مصرف به ۲۵۰ میلیون لیتر می‌رسد.

🔸 رئیس پژوهشگاه نیرو نیز اواسط مهرماه امسال با بیان اینکه امسال ناترازی برق به ۱۹ هزار مگاوات رسید، پیش‌بینی کرده سال آینده این عدد به ۲۵ هزار مگاوات برسد.

گزارش را اینجا بخوانید

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 با آلودگی هوا به اندازه اوج دوران کرونا تلفات می‌دهیم

🔸 با عبور شاخص آلودگی تهران از مرز ۲۰۰، بسیاری از رسانه‌ها به نقل از اطلاعات یک موسسه سوئیسی نوشتند در پایان هفته جاری، پایتخت ایران تبدیل به آلوده‌ترین شهر جهان شده است.

🔸 بروز این وضعیت که تعطیلی چهارشنبه و پنجشنبه را به دنبال داشت با تداوم حضور خودروها در خیابان و ادامه فعالیت دیگر منابع ثابت آلاینده‌های هوای شهری یا به اصطلاح همان مازوت‌سوزها ادامه یافته و میلیون‌ها نفر منتظرند بارندگی‌هایی که پیش‌بینی شده از حجم آلودگی‌ها بکاهد.

🔸 در برابر چنین وضعیتی، بزرگترین اقدامی که غیر از تعطیلی‌ها صورت گرفته راه انداختن پویش کاهش دو درجه‌ای دمای خانه‌ها بوده که با توجه به اوضاع موجود به نظر می‌رسد بیشتر تامین مصرف سوخت و جلوگیری از قطع برق صنایع و منازل را دنبال می‌کند تا جلوگیری از آلودگی هوا چنانکه چند هفته پیش و پس از اعلام توقف مازوت‌سوزی در چند استان، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اعلام داشت قرار نبود که با توقف مازوت سوزی در سه نیروگاه، آلودگی هوای تهران هم کاهش یابد.

گزارش در:

https://iranmaeman.ir/21642

🆔 @iranmaeman


🔵 «سوریه نو»؛ رسانه‌های رو به جلو و رسانه‌های رو به عقب در ایران

🔸 یک روز پس از سقوط حکومت بشار اسد در سوریه، تصویر رئیس‌جمهوری سابق سوریه یا تصاویر مربوط به وقایع این کشور بر صفحه نخست روزنامه‌های کشور نقش بست و این رسانه‌ها با رویکردهایی متفاوت و بعضا متعارض به این رخداد مهم خاورمیانه پرداختند؛ برخی از این واقعه ابراز نگرانی کردند و گروهی هم به این وقایع با دیدی مثبت نگریستند؛ دوگانه‌ای که مدت‌ها است در زمینه بسیاری از مسائل سیاسی-اجتماعی مانند قانون حجاب و فیلترینگ و … در رسانه‌ها مشهود است.

🔸 در حالی که برخی از کارشناسان رسانه، ریشه بحران مرجعیت و کارکرد رسانه در ایران را زندگی در گذشته و فقدان نگاه بلندمدت و نگاه به آینده می‌دانند، روزنامه‌های طیف اصولگرا با نگاه به گذشته و رویکردی حسرت‌آلود تحولات سوریه را دنبال می‌کنند. در برابر، اغلب رسانه‌های مستقل یا اصلاح‌طلب با بررسی سناریوهای پیش‌روی سوریه و منطقه، لزوم فرصت‌سازی‌ برای ایران در این شرایط را مدنظر دارند.

گزارش در:

https://iranmaeman.ir/21632

🆔 @iranmaeman


🔵 بعد از سقوط اسد، هر یک از بازیگران بحران سوریه چه نگرانی‌هایی دارند؟

🔸 اسرائیلی‌ها با اینکه از سقوط رژیم متحد سابق ایران اظهار خشنودی می‌کنند اما حدود یک دهه پیش و پس از شروع ناآرامی‌های سوریه گفته بودند یک اهریمن آشنا (اسد) را به فرشته‌ای ناشناس (معارضان سوری) ترجیح می‌دهند.

🔸 هر چند اسرائیل به دنبال تصرف و ایجاد مناطق حائل بین مرزهای اراضی اشغالی با سوریه و نیز سوریه با لبنان است اما معلوم نیست از دل همسایه بحران‌زده چه تهدیدی متوجه تل‌آویو شود و احتمال پناه‌گرفتن هسته‌های اخوانی ضداسرائیلی همچون حماس در اراضی سوریه وجود دارد.

🔸 مساله دیگری که آینده سوریه و منافع بازیگران منطقه‌ای را تحت شعاع قرار می‌دهد امکان سربرآوردن دولت اخوانی از دل فرایندهایی مانند انتخابات است که این برای کشورهایی مانند مصر، امارات و عربستان معنایی کاملا متفاوت با ترکیه و قطر خواهد داشت...

متن کامل را اینجا بخوانید

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 یارانه نقدی به کار می‌آید یا کوپن؟

🔸 وزیر اقتصاد در نشست خبری ماهانه‌اش اعلام کرد که «طرح کالابرگ از نظر تأمین مالی مشکلی ندارد و منابع آن از طریق نظام یارانه که ماهانه ۲۸ هزار میلیارد تومان است تأمین خواهد شد.»

🔸 به دنبال این اظهارنظر، در مجلس نیز رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه با اشاره به اظهارات اخیر رئیس مجلس مبنی بر اینکه ما در حوزه معیشت به خصوص برای ۵ دهک پایین جامعه روی کالابرگ متمرکز خواهیم شد و پیش‌بینی‌ این موضوع در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، گفت: «دولت اختیار لازم برای تغییر یارانه نقدی به کالابرگ را دارد»؛ در واقع این دولت است که باید تصمیم بگیرد به صورت مستقیم یارانه بدهد یا به شکل کوپنی.

🔸 پرداخت کالابرگ الکترونیک از خرداد ماه ۱۴۰۱ شروع شد. در ابتدا تنها مربوط به دهک‌های اول تا سوم درآمدی می‌شد اما به مرور افراد تا دهک هفتم نیز مشمول آن شدند. اکنون بعد از این اظهارنظرها دوباره نگاه‌ها به سرنوشت بازگشت کوپن به سفره مردم دوخته شده است. فرایند بازگشت کالابرگ مخالفان و موافقان خاص خود را دارد.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21622

🆔 @iranmaeman


🔵 قانونی که بی‌حجاب و باحجاب را متحد کرد

🔸 تصمیم مجلس برای تصویب لایحه حجاب، از دید بسیاری نقطه عطفی در تاریخ قانونگذاری کشور به شمار می‌آید زیرا به ذهن میلیون‌ها نفر می‌رسد که کمتر قانونی اینچنین با مخالفت عمومی مواجه شده باشد به خصوص در زمانی که کشور با تهدیداتی مثل تشدید مخاصمات نظامی و امنیتی با اسرائیل، تضعیف گروه‌های مقاومت بر اثر رخدادهای اخیر خاورمیانه و خیزش مجدد تکفیری‌ها در سوریه مواجه است.

🔸 طرفداران قانون حجاب در حالی بر اجرای آن اصرار دارند که به زودی دونالد ترامپ به کاخ سفید بازخواهد گشت و رسما از شروع به کار مجدد فرایند فشار حداکثری بر ایران سخن گفته است؛ وضعیتی که می‌تواند حلقه تحریم‌ها را تنگ‌تر و مشکلات اقتصادی کشور را مضاعف کند.

🔸 در وضعیتی که اولویت مردم معیشت آنان است و در مجلسی که فکر و ذکر طیفی گسترده‌‌ای از نمایندگانش بیرون انداختن محمدجواد ظریف از دولت است، پافشاری بر قانون حجاب دو کارکرد عمده دارد؛ اول تشدید فشار بر دولتی که در راس آن مسعود پزشکیان اعلام داشته بستر اجرای این قانون را مهیا نمی‌بیند و دوم دادن این پیام به اقلیت طرفدار طیف تندرو که هر طور شده خواسته آنان را پیگیری و نمایندگی خواهند کرد.

🔸 برخی از انگیزه سومی سخن می‌گویند که البته تا حدی بدبینانه است و آن اینکه طرفداران این قانون بدشان نمی‌آید بار دیگر حوادث میانه سال ۱۴۰۱ در کشور به راه افتد تا بتوانند از آب گل‌آلود و وضعیت لغزنده جامعه سیاسی برای خود ماهی‌گیری کنند. در مقابل، طراحان قانون حجاب، به منتقدان گفته که آنان در جهل هستند!

متن کامل را در این نشانی بخوانید

🆔 @IRANMAEMAN


🔵 روایتی متفاوت از معلولیت

🔸 بیش از ۵۰۰ میلیون نفر در جهان به دلیل نقص سیستم مغزی، جسمی و حسی از معلولیت رنج می‌برند. در کشور ما نیز برآوردها می‌گوید که نزدیک به ۱۱ میلیون تن از کم‌توانی رنج می‌برند. به گفته رئیس سازمان بهزیستی، از این جمعیت یازده میلیون نفری، قریب به یک میلیون ۶۰۰ هزار تن تحت پوشش بهزیستی قرار دارند. بنابر اعلام رسمی، ۲۰۲ هزار نفر از معلولان سالمندند.

🔸 براساس مشاهدات و بررسی‌های آماری، ۹۰ درصد معلولان در ایران از اشتغال مناسب وامی‌مانند و با اینکه قانون حمایت از معلولان بیش از ۶ سال است با تصویب مجلس و پس از ابلاغ رئیس‌جمهور وقت رسمیت یافته اما جز در موارد محدود و معدودی، مواد این قانون اجرا نشده است.

🔸 افراد دارای معلولیت همواره خواهان اجرای کامل ماده ۲۷ قانون حمایت از حقوق معلولان بوده‌اند. طبق این ماده، دولت موظف است به معلولان واجد شرایط کمک‌هزینه معیشت به میزان حداقل دستمزد سالانه حدود هفت میلیونی پرداخت کند. مبلغی که اکنون به آن‌ها پرداخت می‌شود تنها ۳۲۰ هزار تومان است.

ادامه در:

https://iranmaeman.ir/21611

🆔 @iranmaeman

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.