ایران آزاد و آباد (مهدی نصیری)


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Telegram


یادداشتهای مهدی نصیری و مقالات انتخابی از دیگران.
از این که فرصت گفتگو و پاسخ به پیامهایتان را ندارم پوزش می خواهم.
پیام به مهدی نصیری
@mahdinasiri238
تماس برای آگهی
@Hmostafavy
یوتیوب
https://youtube.com/@MahdiNasiri-1342

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


عبدالرحیم سلیمانی اردستانی dan repost
رزمنده و آزاده سرافراز جناب آقای قمیشی بازداشت شد. اما اینجانب همانطور که قبلا عرض کرده‌ام حتی اگر تنهای تنها باشم فردا ساعت ۱۱ صبح جلو سردر دانشگاه حاضر می‌شوم. اینجانب این عمل را تکلیف عینی خود می‌دانم و بدون هیچ هراسی آن را انجام می‌دهم! ان‌شاءاللّه!

@soleimanisaa

1.9k 0 36 7 135

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
سلام و عرض ادب
به اطلاع می‌رسانم که بر خلاف انتظار ما جمهوری‌اسلامی راهپیمایی سکوت را هم برنتابید و برادران بزرگوارمان جناب قمیشی و دانش سرارودی را بازداشت کردند و احتمالاً تا ساعاتی دیگر بنده نیز بازداشت خواهم شد. اگر این اتفاق بیفتد، عزیزان دوستان دیگری هدایت تجمع را به عهده خواهند داشت که متعاقباً به اطلاع خواهد رسید.

ارادتمند
ناصر دانشفر

@peyghameashna
https://t.me/iranazadvaabad

3.5k 2 109 1 79

اکبر دانش سرارودی بازداشت شد.

به نوشته کانال نگاهی دیگر امروز سر ظهر آقای دانش سرارودی در یک تصادف احتمالا مشکوک کمی آسیب دید و توسط  اورژانس به بیمارستان کاشانی اصفهان  منتقل و توسط نیروی اطلاعاتی بازداشت گردید.
آقای دانش سرارودی رزمنده و پاسدار بازنشسته در زمره فعالان سیاسی منتقد جمهوری اسلامی است که پیشتر نیز بازداشت شده بود.
https://t.me/iranazadvaabad

4.2k 1 119 6 131

◀️ رحیم قمیشی بازداشت شد

مطلع شدیم دقایقی پیش رحیم قمیشی در تهران بازداشت شد.
امروز ۷ نیروی امنیتی به منزل آقای قمیشی مرتجغه و وی را بازداشت کردند.
رحیم قمیشی رزمنده و آزاده دوران جنگ به اتفاق ناصر دانشفر که او نیز در زمره رزمندگان و ایثارگران و برادر شهید می باشد چندی پیش اعلامیه ای برای تجمعی همراه با سکوت در روز ۲۵ بهمن مقابل دانشگاه تهران برای اعتراض به حصر غیرقانونی ۱۵ ساله آقای میرحسین موسوی، خانم زهرا رهنورد و‌ آقای مهدی کروبی صادر کردند.
صدور این اعلامیه پشتیبانی دهها تن از فعالان سیاسی و صدها تن از رزمندگان و ایثارگران را به دنبال داشته است.
https://t.me/iranazadvaabad

4.8k 0 167 14 193



"باستان‌گرایی"، تجلی دوپارگیِ هویت‌ایرانی

بخش اول

✍#علی‌صاحب‌الحواشی
(۱/۳)

سوانح نیم‌قرن‌گذشته ایران سویه‌های متکثری دارد، اما واجد معدودی خصلت‌کلان است. یکی از درشت‌ترین این خصلت‌ها بروز "جِر خوردگیِ" هویتی است که طی آن وجه ملیِ "ایرانیت" از سویه اسلامی آن جدا شد؛ این "جِر خوردنِ"، فرایندی همچنان درحال وقوع و روبه فزونی است.
آن‌که در این‌ موضوع به‌جای تعابیر ادبیِ "گسست" از واژه عامیانه "جِر خوردن" استفاده می‌کنم، به‌لحاظ تاکیدی‌است که بر شدت افراطی این تحول فرهنگی/سیاسی می‌گذارم.

اگر قدری عقب‌تر برویم خواهیم دید که در جریان اواخر سلطنت‌قاجاریه و اوایل سلطنت پهلوی اول شاهد پیدایی این "جر خوردگی" هستیم، که عموماً از آن با تعبیر "باستان‌گرایی" یاد می‌شود. در ادامه نشان خواهم داد که این پدیده امر نویی نبوده و ریشه‌دار است.
باستان‌گرایی متضمن تاکید بر هویت‌ملی ایرانیان بی‌عنایت به جنبه اسلامی آن است. درست از این جهت بود که باستان‌گرایی توجهش را بر ایران پیش از حمله اعراب معطوف می‌دارد و آنجا را سرچشمه اصیل‌ترین ترجمان "هویت‌ایرانی" می‌گیرد.

باستان‌گرایی را غالباً با رضاشاه پهلوی می‌پیوندند، اما این معمولاً مغفول می‌ماند که تنها رضاشاه نبود که کباده‌کشیِ باستان‌گرایی را می‌کرد، هرچند که او قطعاً آتش‌ آن را تیزتر کرد. اگر نظری به اواخر قاجاریه بیندازیم، آدم‌هایی مثل کلنل محمدتقی‌خان‌پسیان، ایرج‌میرزا، عارف قزوینی، شیخ‌محمدخیابانی (به‌رغم آخوند بودنش)، ذکاء‌الملک فروغی، و همه پیشتر آخوندهایی چون سید حسن‌ تقی‌زاده تا اسدالله مامقانی که لباس روحانیت از تن درآورده و مُکَلّا شده به یاری رضاشاه شتافتند، "باستان‌گرا" بودند. به‌عنوان شاهد، توجه کنید که علت بی‌توجهی جمهوری‌اسلامی به شیخ‌محمدخیابانی باستانگرایی او بود؛ شیخ محمد هیچ سخنی در تعظیم اسلام نگفت ولی در بزرگداشت "ایران" همه‌گونه سخن گفت!

حتی پیش از این‌ها، می‌توان جریان متاخر بابی را نیز - از آقاخان کرمانی (که بعداً ملحد شد) تا یحیی‌دولت‌آبادی، و از میرزاجهانگیرخان شیرازی (صوراسرافیل) و ملک‌المتکلمین تا آقاشیخ‌هادی نجم‌آبادی (که بابی نبود ولی همدلی‌ها با بابیان داشت) - از کباده‌کشان روی‌گردانی از هویت‌اسلامی و اقبال‌کنندگان به هویت ایرانی دانست. این سخن را چندان نمی‌توان به بابیه متقدم تسری داد.

بنابراین حصرِ باستان‌گرایی به رضاشاه، حکم کوچک شمردن مسئله را دارد. حقیقت آن است که این مسئله بیخ‌اساسی داشت. آنچه در عصر پهلوی اول واقع شد، همانا بدل به "ایدئولوژیِ" حکومت گشتنِ باستان‌گرایی بود، که البته پهلوی دوم پی‌اش را نگرفت.

اگر این چشم‌انداز را برای باستان‌گرایی بپذیریم، لاجرم باید که در بسته‌ی "هویت‌ایرانی" متوجه "ملتقای" ایرانیت و اسلامیت شویم و بیندیشیم که گویا چسبِ این "ملتقا" چندان هم مستحکم نبوده است.
این توجه، ما را به ناگزیر متوجه صفویان می‌کند:

تا پیش از صفویان اکثریت‌قاطع ایرانیان سنی‌مذهب بودند ولی در عین سنی بودن، در هستی‌شناسیِ عرفانیِ دیرین‌شان هم چرخ می‌زدند که سنخیتی با اسلام‌سنی نداشت ولی خودش را در موازات با هستی‌شناسی قرآنی قرار داده بود. سستیِ "ملتقای" ایرانیت و اسلامیت را در این ویژگی، و تحمیلی که بعداً صفویان کردند باید جست.

صفویان "هویت‌ایرانی" را از نو صورت‌بندیِ نمودند و طی آن تشیع‌امامیه را ترجمان اسلام قرار داده و در کنار انگاره "ایران" نشاندند. این صورت‌بندیِ نو، اینک حامل هستی‌شناسی عرفانیِ ازپیش موجود هم شده بود که با "تشیع" نیز هم‌سرشت بود (هردو گنوستیکی‌اند)؛ بدین‌ترتیب عرفان‌ایرانی پذیرفته شد تا مشرب تیز عرفانی آدم‌های صفوی چون میرفندرسکی و میرداماد تا صدرالدین‌شیرازی و شیخ‌بهاییِ متاخر پیدا شد که نه‌تنها مطعون نبودند که چشم‌‌وچراغ هم بودند، ولو آن‌که متعصبین متشرعه آنان را خوش نمی‌داشتند.

ادامه دارد👇

لینک بخش دوم

لینک بخش سوم

کانال نویسنده


علی جعفری ( آزاد)
https://t.me/iranazadvaabad


📝📝📝رهبر در آزمون شرافت

✍️سیدمصطفی تاجزاده

✅۱. کمتر مساله‌ای به‌اندازه کوچک‌کردن سفره‌های مردم و برهم‌زدن امنیت روانی آنان غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه و غیرشرافتمندانه است. نعل وارونه غریبی است که فردی یک تنه، راه‌های شکوفایی اقتصادی کشور و بهبود معیشت، رفاه و آسایش مردم را ببندد و ملتی کهن را در معرض مخاطرات خانمان‌برانداز قرار دهد و در عین حال مخالفت با این روند بنیان‌افکن را بی‌عقلی، نابخردی و بی‌شرافتی بخواند؛ روندی که در شکل خوشبینانه‌اش فروپاشی سیاسی را در پی دارد و در حالتی که محتمل‌تر است، ایران را خدای نکرده در چاه ویل بی‌دولتی و هرج‌و‌مرج می‌اندازد.

✅حتی می‌تواند به پاره پاره شدن کشور منجر شود. در چنین اوضاع و احوالی عقل و هوش و شرف حکم به درک همه‌جانبه و فهم واقع‌بینانه امنیت و منافع ملی می‌دهد، بر اولویت آن دو تاکید می‌کند و بر شناسایی و استفاده از فرصت‌های داخلی و جهانی برای تامین آ‌نها اصرار می‌ورزد. استبداد رای و لجاجت با خرد جمعی، به‌‌ویژه در چنین شرایط خطرخیزی، نه عاقلانه است، نه هوشمندانه و نه شرافتمندانه!

متن کامل

@MostafaTajzadeh

6.9k 1 129 22 184

🔴 پایان کار!

🔸ژاپن در دو سال آخر جنگ جهانی دوم شکست بعد از شکست بود که متحمل می‌شد. در سال ۱۹۴۴، معلوم بود که شکست کامل را در پیش رو دارد. ولی هنوز امیدوار بودند که یکجایی بتوانند آمریکایی‌ها را متوقف کنند.

در تابستان ۱۹۴۵، به حکومت شوروی متوسل شدند تا میانجی باشد و شرایط آبرودارتری را برای صلح فراهم کند. روس‌ها هم ادای این را درآوردند که دارند تلاش می‌کنند. ولی حالا دیگر آمریکایی‌ها که بر آلمان پیروز شده بودند و بر پیروزی خود مطمئن بودند، هیچ شرط و شروطی را نمی‌پذیرفتند و خواستار تسلیم بلاشرط ژاپن بودند. در ماه‌های آخر، ژاپنی‌ها فقط خواستار این تضمین آمریکا بودند که با امپراتور کاری نخواهند داشت. ولی آمریکایی‌ها حتی این را هم قبول نکردند. در آخر، بعد از اینکه توکیو با بمب‌های متعارف تقریبا با خاک یکسان شد، وقتی دو بمب اتمی بر دو شهر ژاپن افتاد، وقتی شوروی از ادا دست برداشت و مستقیماً به نیروهای ژاپنی در منچوری حمله کرد، امپراتور تسلیم بلاشرط را پذیرفت. آنقدر این تسلیم بر افسران ژاپنی گران آمد که ۵۰۰۰ تن از آنها خودکشی کردند. آمریکا ژاپن را اشغال کرد، و اگرچه تضمینی نداده بود، اجازه داد که امپراتوری حفظ شود!

در آن سوی عالم، هیتلر تا لحظه آخر تسلیم شدن را نپذیرفت. دو سال قبل از پایان جنگ، بر همگان آشکار بود که هیتلر شانسی ندارد. ولی او نپذیرفت. تا لحظه آخر مقاومت کرد، و موجب شد که تعداد زیادی آلمانی بمیرند، شهرهای آلمان نابود شوند، آلمان به دو تکه تقسیم شود (و یک تکه جزو نظام سرخ کمونیستی شود). به علاوه، سرزمین‌های زیادی که برای قرن‌ها آلمانی‌زبان بود کلا از آلمانی‌زبان‌ها و زبان آلمانی زدوده شود (پروس شرقی). این آخری یکی از بزرگترین پاکسازی‌های نژادی بود که بعد از جنگ جهانی اتفاق افتاد، ولی کسی درباره آن صحبتی نمی‌کند!

مهم نیست ما چه چیزی را عادلانه و چه چیزی را ظالمانه بدانیم. اگر ابلهانه عمل کنیم چوب خواهیم خورد! همین!

📚 کانال #جناب_گاو

🔗 همراه با #دولت_ایرانی
باشید
🇮🇷
t.me/dolat_irani

7.3k 0 88 10 148

🔴 تاب آوری باشکوه

این یادداشت که به قلم آقای حامد پاک طینت است را خواندم، انصافا ترسیدم.

امیدوارم تحلیل جناب پاک‌طینت به واقعیت نپیوندد و شاهد فروپاشی یا ابرتورم در سال آینده نباشیم.
وضعیت خطرناکی است.


برای نگاشتن این متن چندین روز با خود کلنجار رفتم و از بابت نوشتنش اطمینان نداشتم اما سرانجام اینگونه خود را قانع کردم که شاید انتشار آن به عنوان یک تحلیل از آینده نه تنها برای فعالان اقتصای کشور بلکه بیش از آن برای مسئولین و اولیای ایران که در لحظه تصمیم گیری تاریخی این کشور قرار گرفته اند روشنگر و شاید کمک کننده باشد.

این نوشته متمرکز بر محاسبه توان تاب آوری کشور و امکان سنجی اداره امور با فرض استمرار مسیری است که با واژه فشار حداکثری شهرت پیدا کرده و چند روزی است که آغاز شده است.

شاید بد نباشد اول تکلیفمان را با واژه فروپاشی اقتصادی که این روزها زیاد می شنویم و می خوانیم روشن کنیم.

چنین واژه ای در مراجع و مقالات دانشگاهی فاقد Definition علمی است لیکن اگر مقصودمان از بکارگیری چنین واژه ای بروز ابَر تورم، عدم امکان خدمات رسانی سیستم بانکی، بحران پول ملی، سقوط آزاد سرمایه گذاری و تولید ناخالص ملی، سونامی بیکاری، ناتوانی دولت از ارائه خدمات عمومی و اختلال جدی در زنجیره تامین باشد، بله چنین چیزی تعاریف دقیق علمی دارد و در کشورهایی بروز کرده است.

پرسش میلیون دلاری این است که چقدر امکان بروز چنین جهنمی برای کشور وجود دارد یا پرسش دقیق تر و علمی تر آنکه با فرض استمرار فشار حداکثری و ثابت بودن تمام متغیرها چقدر زمان لازم است تا ایران به چنین جهنمی تبدیل شود.

به فرض رسیدن صادرات نفت ایران به زیر ۴۰۰ هزار بشکه در روز و نه رسیدن به عدد صفر یعنی مطابق فرضیه ای که مسئولین وزارت نفت دارند کشور با سقوط درآمد ۳۰ میلیارد دلاری و دولت با از دست دادن ۴۰% از درآمدهایش مواجه خواهد شد. چنین وضعیتی می تواند تا تابستان سال ۱۴۰۴ کشور را با تورم کالایی ۱۰۰% مواجه کند و البته در این شش ماه دولت با استفاده از امکانات و ذخایر بسیار نازل ارزی خود، تامین کالایی مورد نیاز کشور از طرق غیررسمی و شبه قاچاق از مسیر چین و به خصوص روسیه و تبادل محدود با رمزارز و البته کاملا به شکل دولت محور میسر خواهد کرد و ضمن کاهش جدی هزینه ها به شرط عدم مخالفت نهادهای ذینفع شرایط را به شکل تقریبا مشابه دوران جنگ اداره می کند.

در بخش خصوصی اما از عید نوروز و آغاز سال جدید عدم تمدید قراردهای کارگری آغاز میشود و در انتهای تابستان ما شاهد سونامی بیکاری خواهیم بود.

با سپری شدن تابستان و تهی شدن امکانات و ذخایر بانک مرکزی دوره ابرتورم آغاز میشود. متاسفانه همزمانی این تاریخ با شروع احتمالی مکانیزم ماشه، کشور را وارد مرحله بحران جدی خواهد کرد.

شش ماهه دوم سال با این شرایط، کشور تورم مشابه آرژانین یعنی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰% را تجربه می کند و بسیاری از واحدهای تولیدی و خدماتی از توجیه اقتصادی خارج می شوند.

بروز ناآرامی های اجتماعی بسیار جدی از این زمان آغاز می‌شود و بخشی از خدمات عمومی به ویژه در حوزه بهداشت و درمان و حمل و نقل مختل خواهد شد. این دو عامل به تنش های اجتماعی خواهد افزود.

پایان شش ماهه دوم زمانی است که فروش غیرنفتی کشور نیز مختل شده، دولت ناتوان از ارائه خدمات عمومی و تامین هزینه ها ناچار به اداره ونزوئلایی کشور می شود و مردم زندگی کاملا کوپنی را تجربه خواهند کرد.

تنش ها و ناآرامی های اجتماعی به ناامنی های اجتماعی توسعه و تسری یافته و در این مرحله با افت ۲۰% تولید ناخالص ملی شاهد دلار بالاتر از ۱.۵ میلیون تومان خواهیم بود!

اگر مقصود از بکارگیری واژه فروپاشی اقتصادی چنین جهنمی است بله در آن مقطع زمانی و البته به شرط ثابت بودن متغیرهای سیاسی چنین سناریویی پیش روی ماست.

نباید تردید کرد که اتاق فکر اقتصادی ترامپ این محاسبات را دقیق و مرحله به مرحله انجام داده و وارد این بازی شده است. پرسش بزرگ این است که آیا ما هم با حساب و کتاب تصمیم به ورود به چنین بازی گرفته ایم یا غیر از این است!

@yashar_soltani | یاشار سلطانی
https://t.me/iranazadvaabad

8k 0 195 8 207

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
‏♦️مهدی محمودیان: رهبر باید بابت نتیجه‌ی ۳۵ سال زمامداری خود از مردم عذرخواهی کند

📌 آقای خامنه‌ای نام خیابان سیمین بهبهانی را هم تغییر می‌دهد!

🔻با هزار بحران روبه‌رو هستیم و رهبر یک درصد مسئولیت آن را قبول نمی‌کند.
🔻۳۵ سال است ایشان رهبر کشور هستند و در تمام سیاست‌ها دخالت کرده‌اند.

🔻همه‌ی بحران‌ها به پای رؤسای جمهور نوشته می‌شود.
🔻کسانی که خطا کرده‌اند هم به فرمایشات رهبری گوش نداده‌اند!


🆔️@tahkimmelat

9.1k 0 295 19 333

آخرین اخبار از ۲۵ بهمن

با گذشت یک هفته از تقدیم نامه رسمی به وزارت کشور و سایر مراجع رسمی، مبنی بر برنامه‌ریزی یرای تجمع اعتراضی به ادامه حصر غیرقانونی، خوشبختانه هیچ پیام مخالفتی دریافت نشد.
ما با اطلاع رسانی قبلی به مقامات اجرایی، روز ۲۵ بهمن از حق قانونی خود برای بیان اعتراض، استفاده کرده و ضمن اعلام مخالفت جدی با تداوم ۱۴ ساله حصر ظالمانه و غیر قانونی، ضرورت آزادی آنها و همچنین تمام زندانیان سیاسی و عقیدتی بیگناه و مظلوم را اعلام خواهیم کرد.

بسیاری از دوستان از راه‌های دور قصد اضافه شدن به جمع را داشته‌اند. ما ضمن احترام به عزم و اراده و تعهد آنها خواستیم خودشان را به زحمت زیاد نیندازند.
نه آب و هوا مناسب است و نه جاده‌ها و وسائل نقلیه عمومی.
گفته‌ایم این اجتماع با حداقل حضور هم برگزار شود به نتیجه رسیده‌ایم. ما دنبال عدد بالای مشارکت کننده نیستیم، فقط می‌خواهیم بگوییم هنوز زنده ایم، خودمان را بدهکار مردم می‌دانیم، بی‌تفاوت نیستیم، و هر آنچه از دستمان برآید برای مردم و آینده کشور انجام خواهیم داد.
دست جوانان را می‌بوسیم و همچنان خواسته‌ایم ما نسل گذشته را بگذارند اندکی به جبران برخی کوتاهی‌هایمان اهتمام کنیم.

بسیاری از رزمندگان قدیم، از ایثارگران، از خانواده های شهدا، انقلابیون سابق، معلمان، تحصیلکردگان، هنرمندان، اعلام حمایت کردند، ما شرمنده همه آنها هستیم. و می‌دانیم خیلی هایشان بدلیل راه دور، بیماری و گرفتاری ممکن است حاضر نشوند.
پیام‌های همدلی و همراهی آنقدر زیاد بوده که غافلگیر شدیم.
البته که مدعی نیستیم ما اکثر آن اقشاریم، اما تعدادی هستیم واقعی، مصمم و همچنان دلسوز.

پیاده رو مقابل سردر دانشگاه تهران متعلق به هیچکس نیست، ولی ما برای ساعت ۱۱ تا ۱۴ آنجا را رزرو کرده‌ایم! ممکن است هر کسی پس از سی دقیقه یا یکساعت توقف برود. هیچ شعاری نمی‌دهیم، اگر چه حق داریم شعار هم بدهیم! فقط پلاکارد و دست‌نوشته خواهیم داشت.
حتما نیروی انتظامی به ما کمک خواهد کرد، تا کسی متعرض ما نشود. مردم حق دارند در اقداماتی مسالمت جویانه خواسته‌شان را اعلام کنند. ما هم از همان مردم.

دوستانی که می‌آیند بسیاری‌شان سالخورده هستند. اگر چه دل‌های جوانی دارند. برداشته شدن حصر، آزادی زندانیان بیگناه، لغو احکام اعدام هیچ هزینه مهمی برای نظام ندارد. آنها انتظار ندارند بی‌مهری ببینند. چون می‌دانند دل بسباری مردم همراه آنهاست.
گرفتاری‌های مردم بیشمار است؛
جنگ طلبی‌های بی‌مورد حاکمیت
وضعیت بحرانی اقتصاد
غارت منابع
مهاجرت نخبگان و سرمایه‌های کشور
تورم
بی توجهی به مشکلات مردم
بی توجهی به خواست اکثریت
اما فعلا قرار نیست یک دنیا مشکل را اعلام کنیم
قدم به قدم
امیدواریم این حرکت موفق شود
شاید دیگرانی قدم‌های بعدی را بردارند
ما هم پشتیبان همه حرکت‌ها برای ساختن ایرانی آباد خواهیم بود.

پنجشنبه برنامه ساده و مهم ما
بخوبی برگزار خواهد شد
حضوری با امید
و مصمم
برای ایران

رحیم قمیشی

@ghomeishi3
https://t.me/iranazadvaabad

8.2k 0 75 21 280

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
من دُزد دیدم كو بَرَد مال و مَتاع مردُمان
این دزد ما خود دزد را چون می بدُزدد از میان

خواهند از سلطان اَمان چون دزد افزونی كند
دزدی چو سلطان می كند پس از كجا خواهند امان؟

خلقی ببینی نیم شب، جمع آمده كان دزد كُو
او نیز می پرسد كه كُو، آن دُزد او خود در میان

🍂🌒

مولانا، قرن ۷ هجری

⚫️در روزی که دلار به بالای ۹۰ هزار تومان رسیده و یک هفته است خراسان به دلیل ناترازی انرژی تعطیل است....
😢

آقایان رحم کنید
به والله درست نیست.
له شدیم، استخوانهامان خُرد شد، آرزوهامان بر باد رفت...
😭😭
https://t.me/iranazadvaabad

9.4k 0 148 10 222

سپهر بالابر ایمن
سازنده
-  انواع بالابرهای هیدرولیک و وینچی
-  جکهای معلول بر در مدلهای متنوع وینچی- هیدرولیک – اکوردئونی – پله رو و ...
-  بالابرهای سنگین چهارستونه کارگاهی
-  انواع آسانسورهای شیک هیدرولیک خانگی و شیشه ای
-  ماشین بر
-  بالابرهای فروشگاهی در مدل های متنوع
جهت مشاهده کارهای انجام شده به آدرس اینستا در ذیل مراجعه فرمایید .
مهندس فیض

+989121797150  
02166292861

https://instagram.com/sepehr_balabar?igshid=MGNiNDI5ZTU=


🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰آگهی🔰🔰


🔸۴۶ سال است #ایران و مشکلات ایرانیان در اولویت نبوده است.

🔸به عنوان یک ایرانی و
#ایران‌گرا، تمام دغدغه‌ام ایران و ایرانی است. افراد و جریان‌های سیاسی که #فقر و فلاکت ایرانی و #هموطنش را نبیند اما مدام #ژست‌سیاسی حامی مردم #فلسطین #غزه #لبنان #عراق #یمن و ...را بگیرد، برای اکثریت ملت ایران دیگر قابل اعتماد نیستند!

#امید‌فراغت روزنامه‌نگار

@Roshanfkrane

11.3k 0 124 37 420

Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
پرسش و پاسخ با مهدی نصیری پیرامون جریان پادشاهی خواه و شاهزاده رضا پهلوی
به زودی در کانال یوتیوب مهدی نصیری منتشر می شود. لطفا جهت حمایت عضو کانال شوید: 👇
https://youtube.com/@MahdiNasiri-1342

11.1k 0 130 19 201

مهدی نصیری را در فضای مجازی دنبال کنید: 👇

یوتیوب
https://youtube.com/@MahdiNasiri-1342

اینستاگرام
https://www.instagram.com/mahdin6142
تلگرام
https://t.me/iranazadvaabad


🔵 درود بر مقاومت نمادین !
🖍️ مرتضی قلبی



بنام آنکه جان را حکمت آموخت
🔹مقدمه
در سالهای اخیر، جایگزینی واژهٔ «درود» به جای «سلام» در گفتار روزمرهٔ بخشی از جامعهٔ ایران به پدیده ای قابل تأمل تبدیل شده است. این تغییر زبانی، که ابتدا در فضای مجازی و محافل جوانان دیده شد، اکنون به خیابانها و تعاملات اجتماعی نیز راه یافته است. در نگاه نخست، این کنش شاید تنها یک ترجیح زبانی ساده به نظر برسد، اما از منظر جامعه شناسی سیاسی، این پدیده بیانگر اعتراضی خاموش و نمادین به ساختار قدرت در ایران است. 

🔹زبان به مثابه سلاح مقاومت
در جوامعی که طرح مساله با مانع و فضای اعتراض با انسداد مواجه میشود، زبان به ابزاری برای مقاومت تبدیل میگردد. شاهدیم در میان مردم ، واژه «درود» (واژه ای با ریشه در ایران پیشااسلامی) جایگزین کلمه «سلام» (واژهٔ عربیِ مرتبط با اسلام)، این شکل از کنش حاوی دو پیام می باشد :  
الف - فاصله گیری از گفتمان حکومتی؛ حکومت جمهوری اسلامی هویت خود را با اسلام شیعه و زبان عربی گره زده است. استفاده از واژه های غیرعربی و پیشااسلامی، شکلی از طرد نمادین این گفتمان است.  
ب - اعتراض به اسلامی سازی اجباری ؛ این تغییر، واکنشی است به تحمیل سبک زندگی دینی توسط نهادهای حاکم، از حجاب اجباری تا قوانین شرعی.  
به قول یک استاد جامعه شناس : «این کنش، شبیه به بازیِ “قایم باشک” است؛ مردم در سایهٔ محدودیتها، با نمادها بازی میکنند تا نارضایتی خود را فریاد بزنند.»

🔹بازخوانی تاریخ برای ساختن هویت جدید
واژهٔ «درود» تنها یک جایگزین زبانی نیست، بلکه پرچمی نمادین برای بازسازی هویتی است که حکومت کنونی آن را به حاشیه رانده است:  
۱- پیوند با ایران پیشااسلامی: این واژه یادآور امپراتوریهای باستانی ایران است که در تقابل با هویت اسلامیِ تبلیغ شده توسط حکومت قرار میگیرد.  
۲- اسطوره سازی برای فردا: جوانان با احیای این واژه ها، در پی تعریف هویتی متکثرند که در آن ملیت و مذهب لزوماً در تقابل نیستند، اما حکومت دینی جایی ندارد.  بعبارتی این نسل میخواهد بگوید ایران فقط مال روحانیون نیست؛ مالِ هزاران سال تاریخ و فرهنگ است.

🔹از ترکیه تا ایران: مقاومت زبانی در جهان
این پدیده منحصر به ایران نیست. نمونه های مشابه در دیگر جوامع نیز دیده میشود:  
⬅️ در ترکیه، برخی گروهها به جای واژههای عربی، از معادلهای ترکی عثمانی استفاده میکنند تا بر هویت سکولار تأکید کنند.  
⬅️ در کشورهای عربی، جوانان با جایگزین کردن «مرحبا» به جای «السلام علیکم»، از هنجارهای سنتی فاصله میگیرند.  
این مقایسه نشان میدهد که زبان همواره میدان نبردِ هویتها بوده است.

🔹آیا این تغییر، طرد دین است؟
به نظر می رسد این کنش نشانهٔ سکولاریسم افراطی باشد، اما واقعیت پیچیده تر است:  
۱- در یک پژوهش ضمنی ملاحظه می شود بسیاری از کاربران «درود» ، خود را مذهبی میدانند، اما مخالف حکومت روحانیون هستند.  
۲- این پدیده بیشتر معطوف به جدایی دین از سیاست است، نه طرد کامل اعتقادات شخصی.  
 دانشجویی می گفت : «من نماز میخوانم، اما نمیخواهم عقیده ام ابزار حکومت کردنِ عده ای خاص باشد.»

🔹آیندهٔ این مقاومت نمادین
تکثیر این کنش زبانی در آینده ممکن است به عرصه های دیگر فرهنگ، از پوشش تا هنر، گسترش یابد. با این حال، پرسشهای جدی وجود دارد:  
۱- آیا حکومت این نمادها را به مثابه تهدید می بیند و با سخت گیری پاسخ خواهد داد؟  
۲- آیا این حرکت میتواند به جنبشی فراگیر برای بازتعریف رابطهٔ ملیت، مذهب، و حکومت تبدیل شود؟  

🔰جایگزینی «درود» به جای «سلام» تنها یک تغییر واژگانی نیست، بلکه نشان دهندهٔ زخم های عمیق تر در پیکرهٔ جامعهٔ ایران است: زخم های ناشی از شکاف روزافزون بین مردم و حکومت، از آرزوهای بربادرفتهٔ یک نسل، و از خواستِ تغییری که صدایش اجازهٔ بروز ندارد. در چنین فضایی، زبان به بازتاب دهندهٔ خشم و امید تبدیل میشود؛ خشم از حال و امید به فردایی متفاوت.
قبل از نتیجه گیری لازم است خاطرنشان کنم تنظیم این مطلب را نباید یک کنش سیاسی قلمداد کرد ، بلکه تحلیلی جامعه‌شناختی سیاسی با محوریت بررسی رابطه قدرت و جامعه می باشد.


#سلام
#درود
#سلاح_زبانی


https://t.me/Sociologyofsocialgroups


انتشارات روزنه dan repost
📚 پیشنهاد مطالعه برادران غریب

برادران غریب نام اثری از امین معلوف نویسنده سرشناس لبنانی-فرانسوی است. کتاب برادران غریب از ۴ بخش کلی و ۳۰ بخش گوناگون تشکیل شده است. در ابتدای هر بخش نویسنده یک یادداشت را آورده است.
در معرفی این کتاب می‌خوانیم:
در یکی از جزایر دور‌افتادۀ اقیانوس اطلس یک کاریکاتوریست میان‌سال به نام «آلکساندر» و یک نویسندۀ زن با شهرتی عالمگیر به نام «ایف‌سان‌گیل» بی‌خبر از یکدیگر زندگی و تصور می‌کردند تنها ساکن آنجا خودشانند. تا آن روز که با وقوع اختلالی گسترده در سیستم‌های ارتباطی، در تاریکی و بی‌برقی عمیقی فرو رفتند و ارتباطشان با دنیا قطع شد. هیچ یک نمی‌دانستند ماجرا چیست و چگونه می‌توانند از مهلکه نجات یابند.


نام کتاب: برادران غریب
نویسنده: امین معلوف
مترجم: حمیدرضا مهاجرانی
قطع: رقعی
چاپ : اول
تعداد صفحات: ۲۸۲


#انتشارات_روزنه

🛒خرید اینترنتی کتاب با تخفیف
📖مطالعۀ صفحات نخست

▫️تلگرام نشر روزنه
▫️اینستاگرام روزنه

☎️ 02188721514

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.