قدری تفقّه


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Ta’lim


نگاهی دیگر، شاید هم اندیشه ای دیگر...
عن أمیر المؤمنین علیه السلام: «لا خیر في دین لا تفقّه فیه».
لینک دعوت: https://t.me/+ThOHPm8ODrSRDFrK
🔖 جهت ارتباط با اینجانب و انتقال نظرات و نکات سازنده همراهان عزیز
tafaghoh@yahoo.com

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


قدری تفقّه dan repost
💭مصیبت نوشتن ما، نمکی بر زخم هجران

در این زمانه ی ظلمانی و سرشار از گمراهی، که زخم هجران قلب مؤمنین را به درد آورده،
این هم رنجی دیگرست، که همچون نمکیست بر این زخم:
مدعی دعوت مردم به حقیقت و تبیین اصول امامت، این ناچیز غرق آلودگی باشد...!
کاش چنین وظیفه ای نبود...

خدا کند آن روز را هرچه زودتر درک کنیم،
که آن امام مبین و بیانگر دین، خودش بدعتها را نابود و حقّ را بر عالمیان آشکار گرداند،
و مذهب راستین را از زبان حق گوی او بشنویم،
که هیچ چیز و هیچ کس جایگزینش نیست....
«أَيْنَ الْمُؤَمَّلُ لِإِحْيَاءِ الْكِتَابِ وَ حُدُودِهِ؟، أَيْنَ مُحْيِي مَعَالِمِ الدِّينِ وَ أَهْلِهِ؟»
#متی_ترانا_ونراک

https://t.me/+ThOHPm8ODrSRDFrK


نشسته ام بنویسم چقدر دریایی
برای تشنگی ما نجات و سقّایی

زمان بی تو نوشتن قلم چه می‌خشکد
بیا که آب حیات تمام دنیایی

#شعر #متی_ترانا_ونراک


✳️تک بودن، سنّت مردان خدا
#اکثریت
دین پاک و خالص الهی، از زمانی که در میان بشریت به امانت نهاده شد، جز تنهایی و غربت به یاد نمی‌آورد. این مؤمنین حقیقی هستند که اندک بودن تعدادشان مایه دلگرمی آنان است و از اکثریّت ها در هراسند...

🔸به سند موثق از امام صادق علیه السلام روایتست که به جمعی از اصحاب فرمود:
اگر شما تک و تنها هستید، پیامبر (صلی الله علیه و آله) هم تنها بود؛ مردم را دعوت می کرد اما نمی‌پذیرفتند. و اوّل کسی که به او ایمان آورد علی بن ابی طالب (علیه السلام) بود...

▪️متن عربی: عن ابی عبد الله علیه السلام: «إن تكونوا وحدانيين فقد كان رسول الله ص وحدانيا يدعو الناس فلا يستجيبون له و كان أول من استجاب له- علي بن أبي طالب ع و قد قال رسول الله ص أنت مني بمنزلة هارون من موسى إلا أنه لا نبي بعدي». (الکافی ۸/ ۱۰۷)

👈عمار بن یاسر: پیوسته یاوران حق، اندک بوده اند..

@hawzeh_notes


عهد مادری١.pdf
2.7Mb
🚩 عهد مادری
#متی_ترانا_ونراک #دغدغه_دینی
🔻در این صفحات نویسنده با بیانی شیوا و ادبی میان بیانات صدیقه کبری سلام الله علیها در خطبه فدکیه با خطبه امام زمان علیه السلام در هنگام ظهور در کنار کعبه پلی برقرار نموده و یادآوری می نماید که همان غربت و مظلومیت صدیقه کبری سلام الله علیها امروز در وجود مقدس یادگار ایشان یعنی امام زمان علیه السلام متبلور است و بایستی در راستای یاری امام زمان علیه السلام، با مادرشان حضرت زهرا سلام الله علیها عهد ببندیم، عهدی مادری برای یاری امام زمان خویش... .

📌برشی از کتاب؛ داشتم می رفتم که فریاد او پای رفتن را از من گرفت؛ فرمود: «این چه اظهار ضعف و غفلتی در مورد حق من و سهل انگاری نسبت به دادخواهی من است؟ مگر پدرم نفرمود که حرمت هر شخص در فرزندش حفظ می شود...؟»

✍️ کاری از مؤسسه موعود ثقلین


〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

▪️ مرو مادر من...


🏷 #حضرت_زهرا سلام الله علیها
#حضرت_زینب علیهاالسلام
#فاطمیه
#واحد
#ادرکنا
#مهدی_صدقی

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰
@ADREKNA2


◾️ندای مظلومیتم را شنیده و خودتان را به خواب می‌زنید؟!
خطبه فدکیه همچنان طنین انداز است (۳)

✔️نصرت امامت واجبی است اعتقادی؛ تک تک شیعیان در مقابل امام زمان علیه السلام مسئولیت دارند.
#امامت #متی_ترانا_ونراک #وظیفه_منتظران #دغدغه_دینی

◀️وظیفه‌ی نصرت امام در بیان استاد تیمور افغانی (ره)

◀️آیا معنای روایات نهی از قیام این است که در مقابل بدعت مسئولیتی نداریم؟

https://t.me/hawzeh_notes


◼️ خطبه فدکیه همچنان طنین انداز است (۲)
(بدون زمام‌داری ما روی آسایش را نخواهید دید
)
#امامت #تنها_منجی #متی_ترانا_ونراک

✔️«فجعل الله...طاعتنا نظاماً للملّة، و إمامتنا أمانا من الفرقة» (بلاغات النساء: ۲۸، دلائل الامامة: ۱۱۳، الاحتجاج ۱: ۹۹، کشف الغمة ۱: ۴۸۳ و...)
خداوند اطاعت ما را مايه‌ي نظم ملت اسلام، و و امامت ما را براي در امان ماندن از اختلاف لازم نموده است.


در اوج ناامیدی مردم از جفای زمانه و زمام‌داران، روز به روز به حجم انبوه مدعیان اصلاح جامعه و اسلام و طرح های خام آنان افزوده می‌شود، در حالی‌كه هر روز دایره فساد به قدرت در حال گسترش است؛ اما راه اصلاح در كلام آن صدیقه طاهره (علیها السلام)‌خلاصه شده: «بازگشت به امامت و تبعیت مطلق از معصوم».

مرحوم شیخ محمد تقی شریعتمداری از علمای تهران در شرح این فراز می‌نگارد:
▪️«این دو جمله بر این دلالت دارد كه نظم یافتن امر دین و صلاح مسلمانان، جز با اطاعت از معصومین علیهم السلام و تسلیم امامتشان هرگز شدنی نیست؛‌ همچنانكه تاریخ اسلام به نیكویی نشان داده است. پس از غصب خلافت پیوسته میان مسلمانان اختلاف و اختلال بوده و هرگز تا زمان ظهور حضرت بقیة الله علیه السلام امر مردم اصلاح نشود». (الزهراء علیها السلام و خطبة فدک: ۶۸)

👈سعی در اصلاح عین فساد می‌شود!

🔻اما مظلومیت این خطبه‌ی غریب در اینجا خود را نشان می‌دهد كه به جای سرسپردن به آن و دست كشیدن از سیاست پردازی های بی‌حاصل، مفاهیم آن به نفع سیاست تفسیر شود.
تشكیل حكومت براى حفظ نظام و وحدت مسلمین است؛ چنانكه حضرت زهرا، سلام اللّٰه علیها، در خطبۀ خود مى‌فرماید كه امامت براى حفظ نظام و تبدیل افتراق مسلمین به اتحاد است!!

(ولایت فقیه، #بنیانگذار انقلاب، ص۳۷

🔸آن‌چه نظام را حفظ می‌كند، «امامتـــنـــا: امامت ما اهل بیت» بوده نه مطلق هر رهبری و ریاستی! اگر چنین بود كه می‌توانست شامل خلافت ابوبكر هم باشد!
گویی برخی رسالت دارند هرجا اهل بیت علیهم السلام جایگاهی برای خود ثابت داشتند، آن را برای همگان توسعه دهند...

👈عناوین اختصاصی معصومین علیهم السلام که مصادره شد
#مصادره_مقدسات

https://t.me/hawzeh_notes

2.7k 0 47 13 19

بسم الله الرحمن الرحیم
◼️ خطبه فدکیه همچنان طنین انداز است
۱. مسئولیت ما در قبال دین

#دغدغه_دینی #اصول_اعتقادی

خطبه فدکیه صرفا یک متن تاریخی نیست که بحث در مورد آن منحصر به حوادث قبل و بعدش شود؛ و نیز یک مصیبت نامه نیست که بهانه‌ای برای گریه در ایام عزا باشد.
این خطبه نورانی نوایی است برآمده از عصاره‌ی نبوّت و امامت، که باید طنین فریادش تا قیامت، وجدان هر خرمندی را به حرکت درآورد. همه‌ی ما مخاطب این خطبه هستیم، هرچند در فضایی متفاوت از آن زمان. بر همگان روشن است که خصوص «فدک» به عنوان یک دارایی دنیوی چیزی نبوده که این جوش و خروش فاطمی را پدید آورد، و انگیزه‌ی این خطبه مبارکه احیای جایگاه امامت است، جایگاهی که همچنان از رسیدن به حقّ خود محروم مانده...

بنابراین در ضمن چند مطلب، به مواردی برجسته از خطبه فدکیه که باید وجدان ما را به حرکت درآورد اشاره می‌شود، به این امید که پاسخگوی ندای مظلومیّت آن بانوی طاهره سلام الله علیها باشیم.

✅۱.أَنْتُمْ عِبَادَ اللَّهِ نُصْبُ أَمْرِهِ وَ نَهْيِهِ، وَ حَمَلَةُ دِينِهِ وَ وَحْيِهِ، وَ أُمَنَاءُ اللَّهِ عَلَى أَنْفُسِكُمْ، وَ بُلَغَاؤُهُ إِلَى الْأُمَمِ.

این کلام گویای مسئولیت تک تک مسلمانان نسبت به حفظ و تبلیغ دین است. گویی همچنان حضرتش (علیها السلام) به تمام ما خطاب می‌کنند که:
«شما‌ ای بندگان خدا! مورد امر و نهى پروردگار، و حاملان دین و وحى او، و امین خدا بر خودتان، و فرستادگان او به سوى دیگر امّت‌ها هستید.»

از این روی باید نسبت به امانت‌های الهی که در میان ما هستند، دین خدا و از همه مهمتر حجّت خدا و امام زمان ما علیه السلام، احساس مسئولیت کنیم، و تا جایی که بتوانیم مبلغ و رساننده‌ی صدای دین صحیح به گوش دیگر مردمان و نسل‌های آینده باشیم.

👈فقط گریه کردند...!

👈وظیفه‌ی مهم تبلیغ معارف دین

@hawzeh_notes


📜مراجع مورد تأیید پیش از انقلاب...
#تاریخ_انقلاب #علمای_منتقد

عالم فاضل سید احمد حسینی زنجانی (والد آقای شبیری زنجانی) از پیش کسوتان حوزه‌ی قم و معتمد مراجع مطرح آن زمان حضرات آقایان حجت کوهکمری، سید صدرالدین صدر و بروجردی بود.
وی که از رفقای بسیاری از حوزویان باسابقه از جمله #بنیانگذار انقلاب بوده، در ضمن مجتهدین مورد تأیید نامی از وی نمی‌برد.

▪️متن مکتوب:

«درباب تقلید پرسیده بودید؛
چون احراز اعلم مشکل است ولی مجتهد صلاحیت دارد، الحمد لله متعدد هستند، از جمله در نجف آقای سید عبدالهادی شیرازی و آقای حکیم، و در قم آقای #شریعتمداری و آقای حاج سید محمدرضا گلپایگانی؛ از این چهار نفر از هریک از این‌ها تقلید کردند به نظر حقیر بی اشکال است.
الاحقر احمد الحسینی الزنجانی»


https://t.me/hawzeh_notes


🔷پشت سر مؤمنان چه می‌گوییم؟
#حق_مؤمن

به سند معتبر از امام سجاد علیه السلام روایت است:

✅«هرگاه فرشتگان بشنوند که مؤمنی در غیاب برادر مؤمنش برایش دعا می‌کند یا از او به نیکی یاد می‌کند، گویند:
- چه خوب برادری برای برادرت هستی! در غیابش برایش دعا کرده و ذکر خیرش می‌کنی! پس خداوند به تو دو برابر آن‌چه برایش دعا کردی عطا کرده و دو برابر آن‌چه مدحش کردی بر تو ثنا نمود. و بهره‌ی تو بیش از اوست.
و اگر فرشتگان بشنوند او مؤمنی را نفرین می‌کند یا به بدی یاد می‌کند، گویند:
- چه بد برادری برایش هستی! ای که گناهان و زشتی‌هایش پنهان شده، دست نگه‌دار و ملایم باش! (و به جای بدگویی) حمد خداوندی را که زشتی‌هایت را پوشانده به جای‌آور، و بدان که او نسبت به بنده اش از تو آگاه‌تر است».

▪️متن حدیث: عدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ سَهْلِ بْنِ زِيَادٍ وَ عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ جَمِيعاً عَنِ ابْنِ مَحْبُوبٍ عَنِ ابْنِ رِئَابٍ عَنْ أَبِي عُبَيْدَةَ عَنْ ثُوَيْر سَمِعْتُ عَلِيَّ بْنَ الْحُسَيْنِ عليهما السلام يَقُولُ: «إِنَّ الْمَلَائِكَةَ إِذَا سَمِعُوا الْمُؤْمِنَ يَدْعُو لِأَخِيهِ الْمُؤْمِنِ بِظَهْرِ الْغَيْبِ، أَوْ يَذْكُرُهُ بِخَيْرٍ، قَالُوا: نِعْمَ الْأَخُ أَنْتَ لِأَخِيكَ، تَدْعُو لَهُ بِالْخَيْرِ وَ هُوَ غَائِبٌ عَنْكَ، وَ تَذْكُرُهُ بِخَيْرٍ، قَدْ أَعْطَاكَ اللَّهُ- عَزَّ وَ جَلَّ- مِثْلَيْ مَا سَأَلْتَ لَهُ، وَ أَثْنى‏ عَلَيْكَ مِثْلَيْ مَا أَثْنَيْتَ عَلَيْهِ، وَ لَكَ الْفَضْلُ عَلَيْهِ؛ وَ إِذَا سَمِعُوهُ يَذْكُرُ أَخَاهُ بِسُوءٍ وَ يَدْعُو عَلَيْهِ، قَالُوا لَهُ: بِئْسَ الْأَخُ أَنْتَ لِأَخِيكَ، كُفَّ أَيُّهَا الْمُسَتَّرُ عَلى‏ ذُنُوبِهِ وَ عَوْرَتِهِ، وَ ارْبَع‏ عَلى‏ نَفْسِكَ، وَ احْمَدِ اللَّهَ الَّذِي سَتَرَ عَلَيْكَ، وَ اعْلَمْ أَنَّ اللَّهَ- عَزَّ وَ جَلَّ- أَعْلَمُ بِعَبْدِهِ مِنْكَ». (الکافی ۲: ۵۰۸)

👈گناهان موازی غیبت

https://t.me/hawzeh_notes


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
◼️مگر قرار نبود....
#متی_ترانا_ونراک #کلیپ

(تولید گروه پنجره)


✳️معامله با امام زمان (علیه السلام) کنیم و خودمان را بخریم!

🔸به سند معتبر از اسحاق بن عمّار روایت شده که به امام صادق علیه السلام عرضه داشتم: فردی مریض شد، پس خودش را از خداوند به صد هزار درهم خرید تا او را شفا دهد، پس شفا یافت.
فرمود: آن مبلغ را به که دادی؟
عرض کردم: قربانت گردم! برای امام.
فرمود: «آری؛ آن برای خدا بوده، و هر آن‌چه برای خداست متعلق به امام است».

✅بنابراین ما هم اگر معامله‌ای که می‌خواهیم با خداوند داشته باشیم تا دنیا و آخرتمان ضمانت شود، برای امام خرج کنیم.
در حدیثی دیگر گذشت که چگونه با صلوات فرستادن دنیا و آخرت بیمه می‌شود.

متن عربی:
▪️ الصَّفَّارُ عَنْ إِبْرَاهِيمَ بْنِ هَاشِمٍ عَنْ يَحْيَى بْنِ الْمُبَارَكِ عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ جَبَلَةَ عَنْ إِسْحَاقَ بْنِ عَمَّارٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: قُلْتُ لَهُ رَجُلٌ مَرِضَ فَاشْتَرَى نَفْسَهُ مِنَ اللَّهِ بِمِائَةِ أَلْفِ دِرْهَمٍ إِنْ هُوَ عَافَاهُ اللَّهُ مِنْ مَرَضِهِ فَبَرَأَ. فَقَالَ يَا إِسْحَاقُ لِمَنْ جَعَلْتَهُ؟ قَالَ قُلْتُ جُعِلْتُ فِدَاكَ لِلْإِمَامِ. قَالَ: «نَعَمْ هُوَ لِلَّهِ وَ مَا كَانَ لِلَّهِ فَهُوَ لِلْإِمَامِ». (تهذیب الاحکام ۸: ۳۱۵).

@hawzeh_notes


✳️نظر سنجی: از تحولات مثبت خود بگویید
#قدری_تفقه #اصول_اعتقادی

با سلام و احترام خدمت همراهان گرامی
برای ما ارزشمند است که بدانیم چه تلنگرهایی موجب تحول می‌شوند. بسیاری از ما در طول زندگی لحظات سرنوشت سازی را تجربه کرده‌ایم که موجب تغییر سرنوشت و مسیر زندگی آینده‌ی ما شده است. مواردی از قبیل:

✔️مواجهه با آیه‌ یا حدیثی تحول ساز
✔️تفکر و عبرت از یک اتفاق یا قضیه
✔️شنیدن حکمتی از یک سخنران
✔️مطالعه‌ی مطلبی در کتاب یا صفحات مجازی
و موارد مشابه...

خواهشمندیم تجربیات تحول آفرین خود را در کامنت به اشتراک بگذارید، چه بسا شروعی باشد برای تحول صدها حقیقت‌جوی دیگر...🙏🏻🌹


الإمام_المهدي_في_مدرسة_أهل_البيت.pdf
148.3Kb
🔷انتظار، با عجله برای قیام قابل جمع نیست
(تعريف انتظار توسط سیدمحمدباقر سیستانی)
#انتظار #قیام #علمای_منتقد
اين مدرس شهير حوزه نجف و فرزند مرجعيت شيعه، در یکی از حلقات بحثهای مهدویت به تعریف انتظار پرداخته و گوید:

🔸«انتظار از بُعد عملی دو عنصر دارد:
اول این‌که انسان در آرزوی ادراک آن دولت حقّه ایمان خود را تقویت کند و زندگی خود را در همان مسیر قرار دهد.
دوم: این‌که به توهم تحقق زودتر آن دولت، قدم‌های نسنجیده و عجولانه برندارد. و این جهت در روایات مورد تأکید قرار گرفته، زیرا بسیاری از شیعه از ائمه علیهم السلام تقاضای قیام داشتند.
همچنین بسیاری از مدعیان سیاسی که نیروی کافی و شایستگی این امر را نداشتند خود را به ائمه علیهم السلام چسبانده و در پی فعالیت‌های مبارزاتی بودند. و این انقلابات موجب تحریک عواطف و میل حماسی شیعیان می‌شد.
از این رو در روایات بر این تأکید شده که انتظار فرج به منزله‌ی شهادت است.»
(اين فايل از كانال المعرفة الدينية برگرفته شده)

✅جهت آشنایی تفصیلی با مفهوم شناسی انتظار بر اساس روایات و نقد برداشت معاصر، به کتاب «ظهور: امر الهی، فراتر از زمینه سازی» مراجعه کنید.


الْعَبَّاسُ بْنُ مَعْرُوفٍ عَنْ حَمَّادِ بْنِ عِيسَى عَنْ أَبِي الْجَارُودِ عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ؟ع؟ قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ؟ص؟ ذَاتَ يَوْمٍ وَ عِنْدَهُ جَمَاعَةٌ مِنْ أَصْحَابِهِ: «اللَّهُمَّ لَقِّنِي إِخْوَانِي» مَرَّتَيْنِ فَقَالَ مَنْ حَوْلَهُ مِنْ أَصْحَابِهِ أَ مَا نَحْنُ إِخْوَانُكَ يَا رَسُولَ اللَّهِ؟! فَقَالَ: «لَا، إِنَّكُمْ أَصْحَابِي. وَ إِخْوَانِي قَوْمٌ مِنْ آخِرِ الزَّمَانِ آمَنُوا بِي وَ لَمْ يَرَوْنِي لَقَدْ عَرَّفَنِيهِمُ اللَّهُ بِأَسْمَائِهِمْ وَ أَسْمَاءِ آبَائِهِمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يُخْرِجَهُمْ مِنْ أَصْلَابِ آبَائِهِمْ وَ أَرْحَامِ أُمَّهَاتِهِمْ لَأَحَدُهُمْ أَشَدُّ بَقِيَّةً عَلَى دِينِهِ مِنْ خَرْطِ الْقَتَادِ فِي اللَّيْلَةِ الظَّلْمَاءِ أَوْ كَالْقَابِضِ عَلَى جَمْرِ الْغَضَا أُولَئِكَ مَصَابِيحُ الدُّجَى يُنْجِيهِمُ اللَّهُ مِنْ كُلِّ فِتْنَةٍ غَبْرَاءَ مُظْلِمَةٍ».(بصائرالدرجات: ۸۴)


بسم الله الرحمن الرحیم
✳️شیعیان در عصر غیبت، باید چراغ راه باشند
#دغدغه_دینی #وظیفه_منتظران #اصول_اعتقادی

هرکس آشنایی مختصری با روایات مهدویت داشته باشد، می‌داند که برای منتظران و ثابت قدمان در عصر غیبت فضائل شگرف و والایی در نظر گرفته شده است. بر اساس احادیث، مؤمنین این دوره: افضل از مؤمنین هر زمان، برادران پیامبر (صلی الله علیه و آله)، مجاهدین در سپاه ایشان، شهدای بدر و احد و همچون اصحاب همراه امام زمان علیه السلام در خیمه‌اش هستند.

صدالبته رسیدن به این درجات بی‌نظیر، به صرف ادعای ایمان نیست؛ بلکه این فضائل برای مؤمنین ویژه‌ای در نظرگرفته شده که برای دین دلسوز و دغدغه‌مند باشند و در این راه هرگونه زحمتی به جان بخرند.برای نمونه در روایتی که امام سجاد علیه السلام افضیلت مؤمنان عصر غیبت و همسان بودنشان با مجاهدین مدافع پیامبر صلی الله علیه و آله بیان داشتند، این مؤمنین را چنین توصیف نمودند:
✅ أُولَئِكَ الْمُخْلَصُونَ حَقّاً وَ شِيعَتُنَا صِدْقاً وَ الدُّعَاةُ إِلَى دِينِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ سِرّاً وَ جَهْرا. (کمال الدین: ۳۲۰)
آنان مخلصان و شیعیان راستین ما، و دعوت کنندگان به سوی دین خدا در آشکار و نهان هستند.

✅و نیز در روایت دیگری رسیده: روزی رسول خدا صلی الله علیه و آله در جمع اصحابش دوبار فرمود: «خداوندا! مرا به دیدار برادرانم برسان!». اصحاب عرضه داشتند: مگر ما برادران شما نیستیم؟ فرمود: «خیر! شما اصحابم هستید. اما برادرانم گروهی از مردم آخر الزمان هستند که به من ایمان آورده‌اند در حالی‌که مرا ندیده‌اند. هریک آنان، از کشیدن دست بر خار در شب تاریک، یا گرفتن ذغال سوزان بر دست، بر دینشان استوار ترند (و در این راه اینگونه رنج‌ها را به جان می‌خرند). آنان چراغ تاریکی‌ها هستند، و خداوند آنان را از تمام فتنه‌های غبار آلوده نجات می‌دهد».

🔸بنابراین دغدغه دینی یک ضرورت بنیادین برای هر مؤمن منتظر است، که باید نه تنها نگران حفظ دین خود باشد بلکه نسبت به ارزش‌های دینی در جامعه حسّاس بوده و تلاش خود را برای تحکیم دین و تخریب فتنه‌ها به کار بندد.

👈علمای حیران و مردم نادان

https://t.me/hawzeh_notes


کتابخانه تخصصی اهل البیت علیهم السلام dan repost
🔷چون ندیدند حقیقت ره افسانه زدند...
#فهم_دین #اصول_اعتقادی

هرجا در پی ریشه یابی انحرافات و اشتباهات باشیم خواهیم دید آگاهی ناقص و نبود فهم دین، بزرگترین نقش را داراست.

🔸{فَأَعْرِضْ عَنْ مَنْ تَوَلَّى عَنْ ذِكْرِنا وَ لَمْ يُرِدْ إِلَّا الْحَياةَ الدُّنْيا ذلِكَ مَبْلَغُهُمْ مِنَ الْعِلْم‏} النجم:۳۰
پس از آنان که از یاد ما روی گردان بوده و تنها به دنبال منافع دنیا هستند، اعراض کن. این تنها مقداری است که از دانش به آنان رسیده است!

🔸 {بَلْ كَذَّبُوا بِما لَمْ يُحيطُوا بِعِلْمِهِ وَ لَمَّا يَأْتِهِمْ تَأْويلُهُ كَذلِكَ كَذَّبَ الَّذينَ مِنْ قَبْلِهِم‏}يونس : ۳۹
بلکه (منکرین قرآن) آن‌چه را به علمش احاطه نداشتند و هنوز تأویل آن فرانرسیده، تکذیب کردند. و این چنین بود شیوه‌ی تکذیب پیشینیان

🔸عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى حَصَرَ عِبَادَهُ بِآيَتَيْنِ مِنْ كِتَابِهِ: أَلَّا يَقُولُوا حَتَّى يَعْلَمُوا وَ لَا يَرُدُّوا مَا لَمْ يَعْلَمُوا إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى يَقُولُ: أَ لَمْ يُؤْخَذْ عَلَيْهِمْ مِيثاقُ الْكِتابِ أَنْ لا يَقُولُوا عَلَى اللَّهِ إِلَّا الْحَقَّ وَ قَالَ بَلْ كَذَّبُوا بِما لَمْ يُحِيطُوا بِعِلْمِهِ وَ لَمَّا يَأْتِهِمْ تَأْوِيلُه‏. بصائر الدرجات: ۵۳۷، الكافي 1: 34.

امام صادق علیه السلام:
«خداوند با دو آیه‌، بندگان را محدود کرده است: یکی این‌که تا وقتی نمی‌دانند چیزی نگویند؛ و دوم این‌که تا وقتی نمی‌دانند چیزی را رد نکنند.
[و آن دو آیه این است:] {آیا از آنان پیمان نگرفته شده بود که بر خداوند جز حقّ نگویند؟!} و {بلکه آن‌چه را به علمش احاطه نداشتند و هنوز تأویل آن فرانرسیده، تکذیب کردند}.»

🔸 نهج البلاغة: قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ علیه السلام: النَّاسُ أَعْدَاءٌ لِمَا جَهِلُوا.
مردم دشمن آن‌چه هستند که نمی‌دانند.

✅جالب توجه این‌که در پژوهش روان‌شناسی معاصر نیز این نکته به صورت مطالعه‌ی میدانی ثابت شده است. سه پژوهشگر آمریکایی در مقاله‌ای در نشریه علمی پلاس وان نشان دادند که قضاوت ناقص بسیاری از افراد بر اساس اطلاعات ناکافی است. این مشکل که به عنوان «توهم کفایت اطلاعات» نام‌گذاری شده، موجب می‌شود مردم توهم کنند دانسته‌های آنان برای حل مسأله کافیست و نیاز به دانش جدیدی ندارند!

👈تفقه گریزی در آیینه روان‌شناسی معاصر

@fahmedin_ir


✳️امیر المؤمنین علیه السلام در مقام قضاوت، دوست و دشمن نمی‌شناسد
#حکومت_علوی


✅جعده بن هبیره به امیرالمؤمنین علیه السلام عرضه داشت: یا امیرالمؤمنین! می‌بینیم دو فرد برای قضاوت نزدت می‌آیند که یکی شما را از خود و خاندان و اموالش بیشتر دوست می‌دارد، و دیگری [به قدری دشمن شماست که] اگر دستش برسد می‌خواهد سر از تن شما جدا کند؛ آن‌گاه شما به نفع آن دشمن و علیه آن دوست حکم می‌کنید!
حضرت به او پرخاش کرده و فرمود: «این چیزی است که اگر بنا بود برای خودم عمل کنم [گونه‌ی دیگری بود]؛ اما این کار تنها برای خداوند است».

◾️عن علي بن ربيعة قال جاء جعدة بن هبيرة إلى علي فقال يا أمير المؤمنين ياتيك الرجلان إن أنت أحب إلي أحدهما من نفسه أو (٦) قال سعيد من أهله وماله والاخر لو تستطيع أن يذبحك لذبحك فتقضي لهذا على هذا قال فلهزه علي وقال إن هذا شئ لو كان لي فعلت ولكن إنما ذا شئ لله. تاریخ دمشق، مناقب کوفی ۱: ۶۹۲


اللهم ائذن لفرج وليك...



20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.