روزنامه دنیای اقتصاد


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: ko‘rsatilmagan


کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد
صاحب امتیاز: شرکت دنیای اقتصاد تابان
مدیر مسئول: علیرضا بختیاری
سردبیر: پویا جبل عاملی
ارسال سوژه‌ها، نظرات، انتقادات و ارتباط با تحریریه 👇🏻
https://t.me/deghtesaad
ارتباط با ما و تبلیغات👇🏻
https://t.me/Den_socials

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
ko‘rsatilmagan
Statistika
Postlar filtri


مذاکرات صلح بدون اوکراین

🔹دولت آمریکا قصد دارد هفته آینده با مقامات روسی در عربستان‌سعودی دیدار کند تا در مورد مسیر پایان دادن به جنگ در اوکراین گفت‌وگو کنند. این اولین گفت‌وگوی اساسی بین ابرقدرت‌ها در مورد مناقشه اوکراین پس از آغاز جنگ است.

🔹این دیدار کمتر از یک‌هفته پس از گفت‌وگوی تلفنی دونالد ترامپ با پوتین رئیس‌‌‌جمهوری روسیه صورت می‌گیرد.

🔹رئیس‌‌‌جمهور اوکراین، روز پنج‌شنبه گفت که کشورش باید در هر گونه گفت‌‌‌وگو درباره سرنوشت خود شرکت کند.

🔹مقامات اوکراینی نگرانند که ترامپ بتواند با روس‌‌‌ها به توافقی دست یابد که تضمین‌‌‌های امنیتی قوی یا شرایط قابل قبولی برای صلح پایدار برای اوکراین نداشته باشد.

🔹یک منبع مطلع به نیویورک‌‌‌تایمز گفت: «مقامات ارشد آمریکایی که قصد دارند در این مراسم شرکت کنند، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه؛ مایک والتز، مشاور امنیت ملی و استیو ویتکاف، فرستاده ترامپ به خاورمیانه هستند که همزمان روی مسائل اوکراین و روسیه کار می‌کنند.»

🔹وقتی از او پرسیده شد که آیا هیچ‌یک از مقامات اوکراینی شرکت خواهند کرد یا خیر، این منبع جوابی نداشت؛ نشانه‌‌‌ای از اینکه اوکراین احتمالا در مذاکرات شرکت نخواهد کرد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آمریکا #ترامپ #اوکراین #صلح

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir


چالش‌های اقتصادی آمریکا در سایه بازگشت ترامپ

🔹با بازگشت احتمالی دونالد ترامپ به کاخ سفید، نگرانی‌ها درباره آینده اقتصادی آمریکا افزایش یافته است. سیاست‌های او، از تعرفه‌های تجاری تا کاهش مالیات، نهادهای اقتصادی را با چالش‌های جدیدی روبه‌رو کرده است.

🔹فدرال رزرو همچنان با احتیاط نسبت به کاهش نرخ بهره برخورد می‌کند، زیرا با وجود کاهش تورم، بازار کار آمریکا همچنان قوی است. لوری لوگان، رئیس فدرال رزرو دالاس، هشدار داده که چشم‌انداز اقتصادی تحت تأثیر سیاست‌های ترامپ قرار دارد و کاهش بیشتر نرخ بهره ممکن است به این زودی اتفاق نیفتد.

🔹در همین حال، افزایش کسری بودجه آمریکا به ۱۸۳۰ میلیارد دلار، تصویب بسته‌های مالی جدید را پیچیده کرده است.

🔹ترامپ قصد دارد مالیات‌ها را کاهش دهد، اما این تصمیم با افزایش بدهی دولت همراه خواهد شد. او برای حل این بحران، اداره بهره‌وری دولت را تحت مدیریت ایلان ماسک و ویوک راماسوامی ایجاد کرده است تا هزینه‌های دولت را کاهش دهد.

🔹اکنون، سرمایه‌گذاران و نهادهای اقتصادی منتظر وضوح بیشتری درباره برنامه‌های ترامپ هستند. آیا او خواهد توانست سیاست‌های مالی خود را بدون افزایش بحران اقتصادی اجرا کند؟

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آمریکا #اقتصاد_آمریکا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir


🔴 خرید هر یک از قطعات «سکه های پیش فروش» چقدر سود دارد؟

در صورتی که قیمت سکه‌های طلا تا زمان سررسید به اندازه تورم رشد کند، پیش‌خرید سکه تمام به سررسید 31 خرداد ماه 1404، 11 درصد سود، پیش‌خرید سکه تمام به سررسید 30 مرداد ماه 1404، 14.5درصد سود و پیش‌خرید سکه تمام به سررسید 30 مهرماه 1404، 16 درصد سود خواهد داشت.

🔹پیش‌خرید نیم‌سکه نیز سودهایی مشابه با تمام سکه خواهد داشت، با این حال، پیش‌خرید ربع سکه سود بیشتری را در مقایسه با دو نوع دیگر سکه طلا خواهد داشت.

🔹پیش‌خرید ربع سکه به سررسید 31 خرداد ماه 1404، 12درصد سود، پیش‌خرید ربع سکه به سررسید 30 مرداد ماه 1404، 15.3درصد سود، پیش‌خرید ربع سکه به سررسید 30 مهرماه 1404، 20.4 درصد سود خواهد داشت.

🔹در صورتی که قیمت طلا را ثابت در نظر بگیریم دولت، نرخ دلار برای تمام سکه و نیم‌سکه به طور متوسط حدود 102 هزار تومان خواهد بود. با این حال، نرخ دلار، برای ربع سکه به طور میانگین 91300 تومان بوده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #سکه #پیش_فروش #سود

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir


🔴 احتمال مذاکره مستقیم واشنگتن و تهران پیش از اکتبر ۲۰۲۵؟

🔺یک دیپلمات ارشد اروپایی می گوید دولت ترامپ، به دنبال مذاکره «مستقیم و محرمانه» با ایران درباره برنامه هسته‌ای این کشور است و احتمالا پیش از اکتبر ۲۰۲۵ به یک توافق جدید دست خواهد یافت.

🔺این مقام تاکید کرد که واشنگتن احتمالا مذاکرات را با ایران «به‌صورت محرمانه و در مکانی غیر از مکان‌های معمول» که میزبان مذاکرات مشابهی در گذشته بودند، انجام خواهد داد.

🔺به گفته او، ماه‌های آینده نقش تعیین‌کننده‌ای در دستیابی به توافقی جدید با تهران خواهد داشت.

🔺در گذشته، واشنگتن و تهران مذاکرات مستقیمی را پیش از توافق هسته‌ای در مسقط، پایتخت عمان، برگزار کردند. همچنین، پس از شکست مذاکرات وین، دور جدیدی از گفت‌وگوها در دوحه انجام شد، جایی که اتحادیه اروپا نقش میانجی را بر عهده داشت.

🔺این دیپلمات اروپایی، معتقد است هر توافقی که اکنون میان واشنگتن و تهران حاصل شود، «بهتر از توافقی نخواهد بود که ایران دو سال پیش رد کرد».

🔺وی اظهار کرد که تلاش‌های ترامپ در این زمینه «جدی» است، زیرا او «می‌خواهد نام خود را در تاریخ به‌عنوان یک توافق‌ساز ثبت کند.»

🔺بااین‌حال، وی به یک مانع کلیدی اشاره کرد که هنوز پابرجاست: «عدم وجود یک مذاکره‌کننده از سوی آمریکا.»

🔺وی توضیح داد که دولت جدید ایالات متحده هنوز جانشینی برای رابرت مالی، نماینده ویژه سابق در امور ایران، تعیین نکرده است. رابرت مالی به دلیل «انتقال اطلاعات محرمانه به طرف ایرانی در جریان مذاکرات غیرمستقیم در وین» از سمت خود تعلیق و مجوزهای امنیتی‌اش لغو شد. این دیپلمات مدعی شد که ایران در انتظار تعیین مذاکره‌کننده‌ای از سوی واشنگتن است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #مذاکره #مذاکره_مستقیم #آمریکا #مذاکره_محرکانه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir

4.1k 1 55 13 28

کارگردان «زمین و مسکن» به وزارت راه‌وشهرسازی منتقل می‌شود؟ / پیشنهاد «ادغام 2» برای وزارتخانه

🔹 روزنامه «دنیای‌اقتصاد» نوشت:

🔹تجزیه وزارت راه و شهرسازی با «نه» روز گذشته نمایندگان مجلس به طرح کمیسیون عمران، منتفی شد اما اکنون زمان «ادغام2» در این وزارتخانه است.

🔹شهرداری‌ها از طریق تصمیمات و سیاست‌هایی که برای «فروش تراکم و تغییر کاربری زمین‌ها» در شهرها روی پروانه‌های ساختمانی اعمال می‌کنند، «کارگردان اصلی» تعیین معادلات قیمت ملک هستند اما هیچ پاسخگویی درخور و موثر به وزارت راه‌وشهرسازی به عنوان وزارتخانه‌ای که طرح تفصیلی برای شهرها تصویب می‌کند، ندارند.

🔹شهرداری‌ها زیر چتر نظارتی وزارت کشور هستند در حالی که وزارت راه و شهرسازی از طریق دو معاونت مسکن و ساختمان و همچنین شهرسازی و معماری، به خیال خود برای «بخش مسکن و ساختمان» تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری می‌کند.

🔹تصمیمات این وزارتخانه در سال‌های اخیر تاثیری روی بازار مسکن نداشته است به جزء «مسکن‌سازی دولتی در بیرون از شهرهای اصلی».

🔹کارشناسان پیشنهاد می‌کنند اکنون وقت آن است که «سازمان شهرداری‌ها» و یک معاونت دیگر از وزارت کشور به وزارت راه‌‌وشهرسازی منتقل شود.

🔹وزارت مسکن در 10 کشور غربی و حاشیه خلیج فارس، «وزارت مسکن و شهری» است و مستقیم روی شهرداری‌ها نظارت دارد.

🔺جزئیات بیشتر در این باره را از اینجا بخوانید.

#دنیای_اقتصاد #مسکن #شهرداری

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir


چابهار از تحریم‌های ترامپ معاف می شود؟

🔹وزیر امور خارجه که برای شرکت در هشتمین نشست اقیانوس هند به عمان سفر کرده بود، در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی ویون (WION) هند گفت که این کشور با دولت آمریکا درباره موضوع معافیت‌های تحریمی در خصوص بندر چابهار در ارتباط است.

🔹عراقچی افزود: «ما توافقی ۱۰ساله داریم. برخی مسائل مربوط به طرف سوم است و طرف هندی در حال رایزنی با آمریکا در این باره است. چابهار بندر بسیار مهمی است و اهمیتی راهبردی دارد.»

🔹عراقچی همچنین در دیدار با وزیر خارجه هند تصریح کرد این بار شرایط دشوار است، اما با عزمی که بین دو طرف وجود دارد، بر این مشکلات، به‌ویژه در حوزه اقیانوس هند، غلبه خواهیم کرد.

🔹حال پرسش مهم این است که با توجه به بازگشت فشار حداکثری، سفر نخست‌وزیر هند به آمریکا و دیدار با ترامپ، چابهار از تحریم‌های ترامپ معاف خواهد شد؟

🔹تصمیم دونالد ترامپ، برای اعمال مجدد تحریم‌های شدید علیه ایران، سایه‌ای طولانی بر سرمایه‌گذاری بلندپروازانه هند در بندر چابهار - دروازه تجاری کلیدی در جنوب شرقی ایران - انداخته است.

🔹ترامپ در یادداشت ریاست‌جمهوری خود که اخیرا آن را امضا کرد، وعده داد که معافیت‌های تحریمی چابهار لغو یا اصلاح شود. دهلی نو در سال ۲۰۱۶ با تهران برای توسعه این بندر قرارداد امضا کرد.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آمریکا #ایران #هند #چابهار

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir


Den group dan repost
با همکاری گروه رسانه‌ای دنیای اقتصاد و شرکت بهاران تدبیر کیش در ششمین نمایشگاه و همایش تخصصی نفت، گاز، پتروشیمی و پالایش جزیره کیش برگزار می‌شود:

🛢همایش اقتصاد نفت- گام دوم


روز دوم (۱۴۰۳/۱۲/۱):

⬅️ گام دوم خصوصی‌سازی
خصولتی‌ها؛ از بنگاه‌داری تا سهام‌داری

سخنرانی، میزگرد و مناظره
با حضور آقایان مرتضی کاظمی، محمدرضا نعمت‌زاده، یاسر میرزایی، عباس آخوندی، علامحسین حسنتاش، محمدجواد دانش، علی سرزعیم و حجت میرزایی

⏰ از ساعت ۱۱:۱۵ تا ۱۴:۳۰

📍مرکز همایش های بین المللی جزیره کیش، سالن خلیج فارس


Den group dan repost


🔴 با پیش خرید سکه چقدر سود می‌کنیم؟

🔹محاسبات دنیای اقتصاد نشان می‌دهد، با توجه به قیمت‌های اعلامی مرکز مبادله ایران، در صورتی که قیمت سکه‌های طلا تا زمان سررسید به اندازه تورم رشد کند، پیش‌خرید سکه تمام به سررسید 31 خرداد ماه 1404، 11 درصد سود، پیش‌خرید سکه تمام به سررسید 30 مرداد ماه 1404، 14.5درصد سود و پیش‌خرید سکه تمام به سررسید 30 مهرماه 1404، 16 درصد سود خواهد داشت.

🔹پیش‌خرید نیم‌سکه نیز سودهایی مشابه با تمام سکه خواهد داشت، با این حال، پیش‌خرید ربع سکه سود بیشتری را در مقایسه با دو نوع دیگر سکه طلا خواهد داشت.

🔹پیش‌خرید ربع سکه به سررسید 31 خرداد ماه 1404، 12درصد سود، پیش‌خرید ربع سکه به سررسید 30 مرداد ماه 1404، 15.3درصد سود، پیش‌خرید ربع سکه به سررسید 30 مهرماه 1404، 20.4 درصد سود خواهد داشت.

🔹بررسی‌ها حاکی از آن است که در صورتی که قیمت طلا را ثابت در نظر بگیریم دولت، نرخ دلار برای تمام سکه و نیم‌سکه به طور متوسط حدود 102 هزار تومان خواهد بود. با این حال، نرخ دلار، برای ربع سکه به طور میانگین 91300 تومان بوده است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #سکه #پیش_فروش #سود

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir


بورس کاهش خود را جبران می‌کند؟

🔺همواره زمانی‌که دولت و بانک‌مرکزی اقدام به انتشار اوراق یا پیش‌‌‌‌فروش دارایی‌ها می‌کنند، بخشی از نقدینگی از بورس به سمت این بازارها حرکت می‌کند.

🔺با این‌حال در سال‌های گذشته معمولا پس از اتمام این پیش‌‌‌‌فروش‌ها، بازار سرمایه با یک موج صعودی مواجه شده‌است.

🔺اگر همان روند تکرار شود، انتظار می‌رود که پس از 30 بهمن و اتمام پیش‌‌‌‌فروش‌ها، بورس نیز به‌‌‌‌تدریج بهبود یابد.

🔺در این شرایط، دولت می‌تواند سهام اصلاح‌‌‌‌شده را در قیمت‌های پایین خریداری کند و از این طریق در صعود بعدی بازار منتفع شود.‌

🔺بنابراین انتظار می‌رود؛ معاملات امروز همچنان در محدوده منفی باشد و با افزایش حجم و ارزش معاملات همراه شود، اما پس از پایان‌یافتن سیاست‌های کنونی دولت، می‌توانیم شاهد بازگشت رونق به بازار سرمایه در روزهای آینده باشیم.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir


دنیای هراس‌انگیز بدون ماهی

✅آزاده چیذری با ارجاع به کتاب «دنیای بدون ماهی»، نوشته مارک کورلانسکی، به این مساله پرداخته است که زوال ماهیان چه تاثیری بر زندگی بشر خواهد داشت.

🔹هر چقدر هم که ترسناک به نظر برسد، اقیانوس‌هایی که می‌شناسیم ممکن است در قرن‌های آینده دیگر وجود نداشته باشند. اگر موجودات دریایی نتوانند به اندازه کافی سریع تکامل یابند تا خود را با شرایط متغیر اقیانوس تطبیق دهند، ممکن است بسیاری از آنها، اگر نه همه، منقرض شوند.

🔹 با این حساب،«دنیای بدون ماهی چگونه خواهد بود؟»این پرسشی است که جوابش را در کتاب World Without Fish خواهید یافت!

🔹یک روایت داستانی منحصربه‌فرد -برای بچه‌ها- از آنچه بر اقیانوس‌های جهان می‌گذرد و اینکه آنها چه کاری می‌توانند در مورد آن انجام دهند.

🔹«دنیای بدون ماهی» که به قلم یک داستان‌نویس چیره‌دست نوشته شده است، همه نقاط را به یکدیگر متصل می‌کند: زیست‌شناسی، اقتصاد، تکامل، سیاست، آب‌وهوا، تاریخ، فرهنگ، غذا و تغذیه. به روشی که بچه‌ها واقعاً می‌توانند آن را درک کنند.

🔹این کتاب توضیح می‌دهد که چگونه ماهی‌هایی که معمولاً می‌خوریم، از جمله ماهی تون، سالمون، ماهی کاد، اره‌ماهی و ... می‌توانند ظرف 50 سال ناپدید شوند.

🔹کتاب در ادامه، پویایی رفت و برگشت ماهیگیران را توصیف می‌کند، که محیط‌بانان اصلی هستند، و دانشمندانی که در سال‌های نه چندان دور ماهی را منبعی بی‌پایان می‌دانستند.

🔹این کتاب همچنین توضیح می‌دهد که چرا پرورش ماهی راه‌حل نیست- و چرا ماهیگیری پایدار است، و چگونه می‌توان به بازگشت اقیانوس‌ها به تعادل اکولوژیک طبیعی‌شان کمک کرد.

🔹در مجموع، اجماع علمی کلی بر این است که آلودگی و صید بی‌رویه در حال حاضر دو عامل اصلی نابودی حیات دریایی هستند.

🔹دنیای بدون ماهی چشم‌اندازی ترسناک است. بدون ماهی‌ها، زندگی همان‌طور که می‌دانیم امکان‌پذیر نخواهد بود.

🔹اقیانوس دیگر قادر نخواهد بود بسیاری از عملکردهای اساسی خود را انجام دهد که سبب پایین آمدن کیفیت زندگی می‌شود. مردم با از دست دادن یکی از منابع اصلی غذایی خود گرسنگی خواهند کشید.

🔹بر اساس یک مطالعه جدید که وضعیت خطر انقراض گونه‌های در معرض خطر IUCN را دوباره ارزیابی می‌کند، بیش از یک‌سوم کوسه‌ها، سفره‌ماهی‌ها و کیمراها2، به دلیل صید بی‌رویه در معرض خطر انقراض هستند.

🔹اگر این روند در درازمدت ادامه یابد، تنها در چند دهه، غذاهای دریایی کمی برای برداشت پایدار وجود خواهد داشت یا اصلاً وجود نخواهد داشت.

🔹ماهی جزء مهمی از رژیم غذایی انسان است. تقریباً تمام ماهی‌های آب شیرین و دریایی خوراکی هستند و از زمان‌های بسیار قدیم منبع مهمی از پروتئین، چربی و ویتامین‌های A و D بوده‌اند.

🔹سازمان خواربار و کشاورزی اعلام کرده است که نرخ رشد مصرف ماهی به زودی از جمعیت جهان فراتر خواهد رفت. برای پاسخگویی به تقاضای روبه‌رشد، صنعت جهانی و دولت‌های محلی در تلاش هستند تا صادرات را تقویت کنند تا محصولات را سریع‌تر به بازار عرضه کنند.

🔹بزرگ‌ترین بازار ماهی، آسیا و اقیانوسیه است. مدتی است که کشورهای آسیا و اقیانوسیه مانند چین و هند بر بازار غذاهای دریایی چه از نظر مصرف و چه از نظر تولید ماهی تسلط دارند.

🔹برای برخی، ماهی یک وعده غذایی فانتزی است. برای دیگران، برای بقا ضروری است. در کشورهایی مانند بنگلادش، کامبوج، گامبیا، غنا، اندونزی، سیرالئون و در کشورهای جزیره‌ای کوچک، ماهی مهم‌ترین منبع پروتئین است.

🔹ماهی به عنوان یکی از پرمعامله‌ترین کالاهای غذایی رتبه‌بندی می‌شود و سوخت صنعت جهانی 362 میلیارددلاری را تامین می‌کند. میلیون‌ها نفر در جوامع ساحلی و عمدتاً در حال توسعه برای امرار معاش خود به صنعت ماهیگیری وابسته هستند و نیمی از جمعیت جهان به ماهی به عنوان منبع اصلی پروتئین متکی هستند. وقتی ماهی‌ها ناپدید شوند، مشاغل و اقتصادهای ساحلی نیز ناپدید می‌شوند.

منبع: تجارت فردا، شماره ۵۸۱.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir


مقصد پول‌های گریزان از بورس

🔺بانک‌مرکزی از دیروز و از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران پیش‌‌‌‌‌فروش سکه را آغاز کرده‌است. این کار بانک‌مرکزی با هدف جمع‌‌‌‌‌آوری نقدینگی سیال و سرگردان از سطح جامعه صورت می‌گیرد.

🔺دیروز انواع قطعات سکه با موعد تحویل ۳۱ خرداد سال‌بعد به‌فروش رسیدند و امروز نیز سکه‌‌‌‌‌ها با موعد تحویل ۳۰ مرداد ۱۴۰۴ به‌فروش می‌‌رسد. فردا نیز سکه‌‌‌‌‌های با موعد تحویل ۳۰ مهر ۱۴۰۴ به‌فروش خواهند رسید.

🔺با توجه به اختلاف قیمت سکه‌‌‌‌‌ها با بازار آزاد، این پیش‌‌‌‌‌فروش از جذابیت قابل‌توجهی برخوردار است. برای مثال دیروز پیش‌‌‌‌‌فروش تمام سکه با موعد تحویل ۳۱ خرداد سال ‌بعد به قیمت ۶۴‌میلیون و ۵۰۰‌هزار‌تومان انجام شد؛ این در حالی است که دیروز سکه امامی در بازار در قیمت ۷۲‌میلیون و ۵۰۰‌هزار‌تومان مورد معامله قرارگرفت.

🔺بنابراین شکاف قیمتی قابل‌‌‌‌‌توجه میان قیمت‌های پیش‌‌‌‌‌فروش و قیمت بازار آزاد سبب‌شده تا این طرح برای برخی از سرمایه‌گذاران به‌رغم موعد تحویل چندماهه جذاب شود و اقدام به‌ثبت‌سفارش برای خرید این سکه‌‌‌‌‌ها کنند.

🔺همچنین دیروز در حالی نیم‌سکه با موعد تحویل خرداد۱۴۰۴ در قیمت ۳۶‌میلیون و ۲۰۰‌هزار‌تومان انجام شد که در بازار این فلز ارزشمند به قیمت ۴۰‌میلیون و ۲۰۰‌هزار‌تومان مورد معامله قرار می‌گرفت.

🔺افزون بر این، ربع سکه نیز در پیش‌‌‌‌‌فروش دیروز به قیمت ۱۸‌میلیون و ۱۵۰‌هزار‌تومان عرضه شد؛ درحالی‌که قیمت همین قطعه در بازار ۲۰‌میلیون و ۶۰۰‌هزار‌تومان بود.

🔺می‌توان گفت؛ همین طرح پیش‌‌‌‌‌فروش سکه منجر به شتاب گرفتن خروج پول از بازار سهام شده‌است و خروج پول نزدیک به ۴‌هزار‌میلیارد‌تومانی از بازار سهام در دو روز گذشته به قصد خرید انواع سکه در این طرح صورت‌گرفته‌است.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir


🔹 سرمقاله امروز «دنیای اقتصاد»:

کنفرانس چالش‌ها و فرصت‌های بازارهای نوظهور؛ رهیافت‌های جهانی و پیامدهای ملی

👤 دکتر عبدالناصر همتی؛ وزیر امور اقتصادی و دارایی

✍️ کنفرانس بین‌المللی بازارهای نوظهور، به‌عنوان ابتکاری نو، نخستین دوره خود را در شهر تاریخی العلا در کشور عربستان سعودی برگزار کرد.

✍️ این رویداد مهم با میزبانی وزارت مالیه عربستان و با حضور گسترده مقامات ارشد اقتصادی از جمله وزرای اقتصاد و دارایی، روسای بانک‌های مرکزی و سیاستگذاران برجسته از اقصی نقاط جهان، به‌مثابه فرصتی برای تبادل تجارب و تدوین راهبردهای مشترک برای مواجهه با چالش‌های پیش روی اقتصادهای نوظهور محسوب می‌شد.

✍️ محوریت مباحث، تاب‌آوری در برابر شوک‌ها و کشف فرصت‌های راهبردی بود.

✍️ شرکت‌کنندگان ۶رکن کلیدی را به‌عنوان چارچوبی راهبردی برای دستیابی به تاب‌آوری اقتصادی برشمردند:

۱. تقویت همکاری‌های اقتصادی منطقه‌ای
۲. ارتقای بهره‌وری به مثابه موتور محرکه رشد اقتصادی
۳. بهبود فضای کسب‌وکار و رقابت‌پذیری
۴. تقویت تقاضای موثر از طریق افزایش قدرت خرید
۵. کاهش ریسک گسیختگی اقتصادها با همکاری‌های بین‌المللی
۶. انسجام و اعتبار سیاست‌های کلان اقتصادی

✍️ این موارد، بازتابی از چالش‌ها و اولویت‌های اقتصاد ایران نیز هست. دولت ایران، توجه به این محورهای شش‌گانه را در دستور کار خود قرار داده است.

✍️ با توجه به کاهش شدید قدرت خرید اقشار مختلف جامعه در سال‌های اخیر، ناشی از تورم ساختاری و تشدید تحریم‌ها، دولت اجرای سیاست‌های اعتباری هدفمند و کمک به بازتوزیع یارانه‌ها به سمت گروه‌های کم‌درآمد را در اولویت قرار داده است.

✍️ وزارت اقتصاد، در هماهنگی کامل با دستگاه‌ه‌های اقتصادی، در حال بازنگری در سیاست‌های پولی و مالی برای تضمین سازگاری آنها با اهداف کلان اقتصادی است.

✍️ وزارت اقتصاد تمرکز خود را بر تسهیل دسترسی بنگاه‌ها به منابع مالی، توسعه بازار سرمایه و جذب سرمایه‌گذاری خارجی معطوف کرده است.
این راهبرد، در کنار حمایت از صنایع دانش‌بنیان و صادرات غیرنفتی، چارچوبی جامع برای خروج اقتصاد از رکود تورمی و نیل به رشد پایدار فراهم می‌سازد.

#دنیای_اقتصاد #سرمقاله #همتی #بازارهای_نوظهور #توسعه_بازار #تاب_آوری

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir


🎧 پادکست صبحانه با دنیای اقتصاد / دوشنبه 29 بهمن 1403

#پادکست_صبحانه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir


🎙 پادکست «صبحانه با دنیای‌اقتصاد» هر صبح «خلاصه مفید» از تیترهای منتخب صفحه اول روزنامه را برای شما شرح می‌دهد تا «راحت‌تر از گذشته» بتوانید وارد صفحات شوید و محتواهای مورد علاقه‌تان را دنبال کنید

✍️ خرید هر یک از قطعات «سکه های پیش فروش» چقدر سود دارد؟

▶️ در پست بعدی گوش کنید👇

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir


هم اکنون کیفیت هوای تهران با شاخص ۷۸ در شرایط قابل قبول قرار دارد

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir


پرونده باز بورس

🔺برخلاف برخی واکنش‌های منفی نسبت به روند نزولی اخیر بورس، مسیری را که بازار سهام در پیش گرفته می‌توان ادامه راه اصلاح این بازار مطرح کرد.

🔺بعد از رونق اخیر بورس تهران، اهالی بازار سرمایه انتظار این استراحت را داشتند. اما با توجه به تلاقی اصلاح مذکور با جهش بازارهای موازی طبیعی است که پول بیشتری از تالار شیشه‌ای خارج شود.

🔺یکی از مهم‌ترین نکات در جریان دادوستدها طی روزهای اخیر به میزان صف‌های فروش و خروج گسترده پول باز می‌گردد. صفوف گسترده فروش و قدرت فروشندگان حاوی یک سیگنال مهم است.

🔺این موضوع نشان‌دهنده آن است که خریدار جدی در این مقطع برای سهام وجود ندارد. البته باید این موضوع را مد نظر قرار داد که به طور سنتی بازار سهام در نیمه دوم زمستان معمولا با پیشروی صفوف فروش در راستای «نیاز به پول» مواجه می‌شود. امسال هم از این قاعده مستثنی نیست و شرایط بازارهای موازی به این امر دامن زده است.

🔺اما چرا بورس‌بازان همچنان بر فروش و خروج از بازار اصرار می‌ورزند؟ رویکرد محتاطانه سهامداران ناشی از ابهاماتی است که بازگشت ترامپ به همراه داشته است؛ ابهاماتی که طیفی از سناریو‌ها را در بر می‌گیرد؛ از بازنویسی یک توافق جامع جدید تا ادامه کمپین فشار حداکثری به شکلی تازه و حتی سناریوی نگران‌کننده‌تر، یعنی احتمال رویارویی مستقیم.

🔺هرچند در مورد احتمال تحقق هر یک از این سناریو‌ها دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد، اما نمی‌توان هیچ‌کدام را از روی میز دو‌ کشور حذف کرد.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir


🔴 طرح کالابرگ الکترونیک با وجود هزینه ۴۲.۳ هزارمیلیارتومانی، کارایی لازم را نداشته است

🔹بررسی‌های یک پژوهش نشان می دهد که مهمترین دلیل توقف اجرای طرح کالابرگ در اردیبهشت سال جاری فقدان منابع لازم برای ادامه روش قبلی بوده است.

🔹در مجموع طرح کالابرگ الکترونیک 42.3 هزار میلیارد تومان منابع مالی دریافت کرده است. علاوه بر این گسترش دایره شمول این طرح موجب شده تا حتی با هزینه‌های قابل توجه، کالابرگ کارایی لازم را نداشته باشد.

🔹 کارشناسان معتقدند که یارانه‌های تشویقی در این قالب برای 3 دهک پایین درآمدی کارایی دارد و اثر مثبتی بر روی میزان مصرف کالری این دهک‌های درآمدی دارد.

🔹این در حالی است که یارانه تشویقی برای سایر دهک‌های مشمول، کارایی مورد انتظار را نداشته و تنها منجر به افزایش هزینه اجرای طرح شده است.

🔹در شرایط فعلی تامین منابع مالی پایدار از محل مالیات بر ارزش افزوده و حذف یارانه پردرآمدها در راستای موفقیت طرح کالابرگ الکترونیک ضروری است.

🔹 علاوه بر این تبدیل یارانه نقدی به اعتبار یارانه‌ای، پرداخت را به مبدا تولید منتقل کرده و هزینه‌های نظارتی را کاهش می‌دهد.

#دنیای(اقتصاد #کالابرگ

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir


📝تیتر یک روزنامه دنیای اقتصاد:

🟡هدفمندی کالابرگ؛ چگونه؟

‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌دوشنبه‌ ۲۹ بهمن‌ ۱۴۰۳



20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.