بورس بازار


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha


بورس بازار یکی از رسانه های وابسته به موسسه تحلیل بازار فردا (tahlilbazaar.ir) است که با هدف تحلیل و بررسی رویدادهای بورسی ایران و جهان راه اندازی شده است.
https://t.me/joinchat/AAAAAFhRO2L0J03ZJTgwaA
ادمین:
@bazaaradmin
تبلیغات:
@Business_bazar

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Statistika
Postlar filtri


🔺نمودار روند شاخص کل بورس در سال جاری


🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com


🔺بورس از طرح مالیات بر سوداگری معاف است

🔹عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: طرح مالیات بر سوداگری پس از ایراداتی که شورای نگهبان بر آن وارد کرده دوباره به کمیسیون اقتصادی مجلس بازگردانده شده تا نسبت به رفع ایرادات آن اقدام شود.


🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com


بورس در یک نگاه؛
🔺آیا بورس قله سه میلیون واحد را فتح خواهد کرد؟

🔹کاهش تصمیمات خلق‌الساعه و غیرکارشناسی، می‌تواند تأثیر قابل توجهی در کاهش رفتارهای هیجانی بازار داشته باشد

🔹آخرین روز کاری هفته با افزایش حدود ۲۲۵۰۵ واحدی شاخص کل به اتمام رسید و در نهایت این نماگر در ارتفاع دو میلیون و ۹۴۴ هزار واحدی به کار خود پایان داد.

🔹در بازار امروز در نهایت ارزش معاملات خرد ۱۱.۵ همت ثبت شد و از سوی حقیقی ها بیش از ۴۶۰ میلیارد تومان پول وارد بازار شد. همچنین بیشترین ارزش صف خرید را نمادهای سیسکو، وپارس و دزاگرس داشتند و ۳۸۴ نماد با صف خرید معاملات را به پایان رساندند.

متن کامل
🔺 tahlilbazaar.com/x4Kmr

🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com


معاون نظارت بر ناشران و بورس‌های سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد:
🔺شروط سازمان بورس برای بازگشایی نماد پتروشیمی‌ها

🔹 متناسب با اهمیت موضوع، آثار مالی و نوع اطلاعیه‌ای که در کدال منتشر می‌شود در مورد بازگشایی با دامنه بسته یا باز تصمیم می‌گیریم
🔹بازگشایی نمادها در صورت رفع ابهام دعاوی مطرح شده و تعیین تکلیف مدل قیمت‌گذاری سرویس‌های جانبی امکان‌پذیر است
🔹حمید یاری، در خصوص تعلیق نماد معاملاتی شرکت های مصرف کننده و تولیدکننده سرویس های جانبی، گفت: در سنوات اخیر همواره شاهد اختلاف نظر بین شرکت‌های مصرف کننده و تولید کننده سرویس‌های جانبی در خصوص نحوه قیمت‌گذاری سرویس‌ها بوده‌ایم، به نحوی که بر اساس اطلاعات منتشر شده در سامانه کدال، حتی برخی از شرکت‌های مذکور به طرح دعوی در مراجع قضایی اقدام کرده‌اند.
🔹بر اساس رای دیوان عدالت اداری، مصوبات شورای رقابت در خصوص نرخ‌نامه‌های سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ سرویس‌های جانبی، ابطال شد. این رای عملا باعث شد صورت‌های مالی شرکت‌های مصرف کننده و تولید کننده یوتیلیتی به مدت ۴ سال تحت تاثیر قرار گیرد. به همین دلیل نماد شرکت‌های متاثر از این امر به واسطه ابهام موجود تعلیق شد.
🔹پس از رای صادر شده، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان سرویس‌های جانبی مدل‌هایی برای تعیین تکلیف موضوع در سنوات اخیر مطرح کردند که مدل‌های پیشنهادی اختلاف عددی بسیار با اهمیتی نسبت به یکدیگر داشتند. پس از آن، سازمان بورس در اجرای انجام وظایف قانونی خود و برای کمک به رفع ابهام و تسریع در بازگشایی نمادهای معاملاتی به مکاتبه با سازمان‌ها و دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، شورای رقابت، وزارت نفت و معاون اول رئیس جمهوری اقدام کرد.

درخواست مشخص سازمان بورس

🔹خواسته نهاد ناظر بازار سرمایه این است که، با توجه به این‌که نحوه قیمت‌گذاری سرویس‌های جانبی به چالش مهمی در پیش‌بینی‌پذیری وضع مالی و عملکرد شرکت‌های مذکور تبدیل شده است، این موضوع باید حل و فصل شده و مدلی تعیین شود که در سنوات آینده مجددا شاهد مشکلات این‌چنینی نباشیم.

چرا نماد هلدینگ‌های سهام‌دار متوقف نشد

🔹در خصوص وضع معاملاتی نماد هلدینگ‌های سهام‌دار پتروشیمی‌ها و علت متوقف نشدن آن‌ها، پس از بررسی‌، سازمان بورس به این نتیجه رسیده بود که میزان تاثیرپذیری هلدینگ‌های پتروشیمی کم‌تر از ناشران مشمول است.  به عنوان مثال هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس، هم سهام‌دار شرکت‌های مصرف کننده است و هم سهام‌دار شرکت‌های تولیدکننده و از سوی دیگر سهامدار شرکت‌های دیگری است که لزوما از این موضوع متاثر نیستند، یا در مثالی دیگر، هلدینگ گسترش نفت و گاز پارسیان، علاوه بر این‌که سهامدار چندین شرکت پتروشیمی مصرف‌کننده سرویس‌های جانبی است، سهام‌دار شرکت‌های پتروشیمی دیگر و برخی شرکت‌های پالایش نفت نیز هست.

شروط سازمان بورس برای بازگشایی نمادها

🔹بازگشایی نمادهای معاملاتی در صورت رفع ابهام موجود در خصوص دعاوی مطرح شده و تعیین تکلیف مدل قیمت‌گذاری سرویس‌های جانبی برای سنوات آبنده امکان‌پذیر است.
🔹متناسب با اهمیت موضوع و آثار مالی و نوع اطلاعیه‌ای که ناشران قبل از بازگشایی در سامانه کدال افشا می کنند، در خصوص بازگشایی با دامنه بسته یا باز، تصمیم گیری خواهد شد


🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com


🔺۹ عامل رشد بورس در روزهای اخیر


🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com


🔺ابلاغ شرایط خرید کامیون کشنده BAIC-X9


🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com


‌مدیرکالایی کارگزاری فارابی مطرح کرد:
🔺«حراج همزمان» نوآوری کاربردی بورس کالا

🔹مدل «حراج همزمان» بورس کالا به عنوان یک ابتکار راهبردی، موفق شده است تا علاوه بر کاهش محسوس زمان معاملات، شرایط شفافی برای قیمت‌گذاری عادلانه و کنترل هیجانات بازار فراهم کند. در این شیوه با توجه به اینکه هر مشتری تنها قیمت های خود را در سامانه می بیند و زمان کافی برای تصمیم‌گیری وجود دارد، معامله‌گران براساس تحلیل‌های منطقی و واقعی معامله می کنند که این روند در نهایت به بهبود شفافیت و رعایت اصول عرضه و تقاضا منجر می‌شود.


🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com


🔺حجم معاملات شمش نقره در بورس کالا از 2 تن عبور کرد

🔹از ابتدای راه اندازی بازار گواهی سپرده کالایی شمش نقره با نماد CD1SIB0001 در تاریخ 20 آذر ماه 1403 تاکنون بیش از 2 تن شمش نقره با عیار 999.9 در بورس کالای ایران معامله شده است.


🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com


🔺در هفته‌ای که گذشت کدام نمادها بیشترین افت قیمتی را ثبت کرده‌اند؟

#زماهان، #وپسا، #ومعلم، #وشمال، #سیستم، #شستان، #ثفارس، #غفارس، #فافق،و.... 


🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com


🔺در هفته‌ای که گذشت کدام نمادها بیشترین رشد قیمتی را ثبت کرده‌اند؟

#فسوژ، #بپویا، #برکت، #دابور، #دفارا، #سیسکو، #دسبحان، #وصنا، #سبجنو،و.... 
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
💢بازده سایر بازارها
یورو ۱.۷۳٪🔻
سکه امامی ۰.۲۰٪🔻
بورس و فرابورس ۸.۲۶٪🔺


🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com


🔺 انجام عرضه اولیه سهام بزرگترین هلدینگ نیروگاهی کشور در فرابورس

🔹محمد علی شیرازی، مدیرعامل فرابورس ایران گفت: «انرژی برق» یکی از پایه‌های توسعه اقتصادی کشور بوده و نقطه مشترک تمام ناشران بازار سرمایه و مهم‌ترین چالش آنان است؛ از این رو تجهیز منابع و تامین مالی صنعت برق کشور را به عنوان یکی از مهم‌ترین اقدامات در دستور کار فرابورس قرار داده‌ایم.

🔹امروز عرضه اولیه بخشی از سهام شرکت گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا در بازار دوم رقم خورد. این هلدینگ با ۸ نیروگاه زیرمجموعه خود، در مجموع ۹ درصد از تولید برق حرارتی و تجدیدپذیر کشور را برعهده دارد.

🔹امیدواریم از طریق پذیرش و عرضه سهام تولیدکنندگان صنعت برق در فرابورس؛ تامین مالی این صنعت به کمک ابزارهای بازار سرمایه به خوبی محقق شود.


🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com


🔺گزارش روزانه بورس انرژی

🔹در روز ‌چهارشنبه نوزدهم دی‌ماه شاهد 176،561 تن محصول در تابلو نفت و گاز و سایر حامل‌های انرژی بودیم، که سهم رینگ داخلی 91،312 تن و سهم رینگ بین‌الملل 85،269 تن بوده است.

🔹ارزش ریالی معاملات در این بازار به 37 هزار میلیارد ریال بود که عرضه برش سبک شرکت پالایش نفت آفتاب در رینگ بین الملل بیشترین سهم از ارزش کل این بازار را داشته است.

🔹در تابلو فیزیکی برق شاهد چهار عرضه برق حرارتی به مجموع حجمی 290 مگاوات و دو عرضه برق سبز به مجموع حجمی 3 مگاوات بودیم و به طور موازی در تابلو مشتقه برق، در نمادهای روزانه و هفتگی دی‌ماه و ماهانه بهمن ماه حجمی معادل 165 هزار مگاوات ساعت معاملات شد. همچنین معاملات برق سبز بهمن ماه با قیمت میانگین 38،532 ریال به پایان رسید.


🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com


🔺 صندوق‌های طلا سبز ماندند

🔹در معاملات روز جاری، صندوق‌های قابل معامله با پشتوانه طلا شرایط متعادلی را تجربه کردند به نحوی که 397 میلیون برگه سهم به ارزش 2 هزار و 144 میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت و خروج پولی در سطح 447 میلیارد تومانی در این بخش به ثبت رسید.

🔹از نکات حائز اهمیت داد و ستدهای صندوق‌های طلا می‌توان به 16 سهامی اشاره کرد که معادل 94 درصد نمادهای قابل معامله بوده و در محدوده سبز تابلوی معاملاتی حضور پیدا کردند.

🔹ارزش سفارشات خرید در صندوق‌های طلا 7.1 میلیارد تومان و ارزش سفارشات فروش 11 میلیارد تومان ارزیابی می‌شود.

🔹58 درصد از خریدها معادل یک هزار و 250 میلیارد تومان، مربوط به اشخاص حقیقی است.

🔹79 درصد از فروش‌ها معادل یک هزار و 697 میلیارد تومان، مربوط به اشخاص حقیقی است.

🔹سرانه خرید اشخاص حقیقی 57 میلیون تومان و سرانه فروش این قشر از معامله‌گران 65 میلیون تومان برآورد می‌شود.

🔹447 میلیارد تومان خروج پول از صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله طلا به ثبت رسیده است


🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com


🔺معامله ۴۵ میلیون دلار در تالار ارز تجاری طی روز گذشته/حجم کل معاملات از ۵۶۰ میلیون دلار عبور کرد

🔹 طی دو جلسه معاملاتی روز سه‌شنبه ۱۸ دی‌ماه، حجم کل معاملات تالار ارز تجاری مرکز مبادله ایران به تفکیک نوع ارز، ۷۲ میلیون درهم، ۱۱ میلیون دلار و ۸۶ میلیون یوآن بوده است؛ معادل ارز دلاری این حجم معاملات حدود ۴۵ میلیون دلار است.

🔹 حجم کل معاملات سامانه ارز تجاری مرکز مبادله ایران از ابتدای فعالیت تا ۱۸ ‌دی‌ماه، ۱.۲ میلیارد درهم، ۱۹۲ میلیون دلار، ۲۱۷ میلیون یوآن و ۵.۹ میلیون یورو بوده است.

🔹 مطابق آمار اعلامی از ابتدای فعالیت تاکنون، معادل ارزش دلاری ۵۶۰ میلیون دلار در تالار ارز تجاری معامله صورت گرفته است.

🔹 طی این دوره ۲۲۴۶ معامله در نتیجه ۳۵۳۰ ثبت سفارش به روش معاملاتی جورسازی(مچینگ) بین بازرگانان انجام گرفت.

🔹 تعداد ۱۱۸۶ بازرگان طی دوره مذکور معاملات خود را از طریق کارگزاران یا بانک های عامل در این سامانه انجام داده‌اند.


🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com


🔺مشارکت یک میلیون و ۴۰۰ هزار کد معاملاتی در عرضه اولیه «ومپنا»

🔹طبق اعلام مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، در نوزدهمین روز دی‌ماه میزبان عرضه اولیه سهام بزرگترین هلدینگ نیروگاهی کشور در بازار دوم بود. امروز هر سهم شرکت گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا در نماد «ومپنا» با قیمت ۱۴ هزار و ۵۴۵ ریال روی تابلو معاملات آمد


🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com


🔺بورس ظرفیت بالایی برای جمع‌آوری سرمایه‌های کوچک و متوسط برای اجرای پروژه‌های بزرگ و سودآور دارد

فرید موسوی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس
:

🔹در شرایط فعلی اقتصادی کشور، بازار سرمایه ظرفیت بالایی برای جمع‌آوری سرمایه‌های کوچک و متوسط برای اجرای پروژه‌های بزرگ و سودآور دارد.
🔹 باید از این فرصت‌ها استفاده شود. البته در چند ماه اخیر شاهد توقف تصمیمات خلق‌الساعه و تصمیم‌گیری درست و اجرای به‌موقع در بازار سرمایه بودیم.
🔹 در همین راستا اقداماتی همچون پاسخ به درخواست‌های سهام‌داران و برگزاری ‌جلسات متعدد با فعالان بازار سرمایه انجام شد، اقداماتی که آرامش در بازار سرمایه را رقم زد و بی‌شک، باید استمرار پیدا کند.
🔹باید از سیاست‌های وزیر اقتصاد و بانک مرکزی حمایت کرد تا شاهد توفیقات در اقتصاد باشیم.


🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com


🔺چرا مردم به جای خرید سنتی، صندوق طلا می‌خرند؟

🔹آناهیتا فولادی فر رئیس اداره ابزار‌های مشتقه بورس کالای ایران: کاهش ریسک نگهداری فیزیکی طلا اولین و مهم‌ترین مزیت صندوق‌های طلا است به طوری که سرمایه‌گذاری در این صندوق‌ها نیاز به خرید و نگهداری فیزیکی طلا را از بین می‌برد و در نتیجه خطراتی مانند سرقت یا هزینه‌های نگهداری حذف می‌شوند.

🔹با توجه به اینکه معاملات واحد‌های صندوق‌های طلا در بستر معاملاتی TSETMC معامله می‌شوند، برای سرمایه گذاری در آن‌ها فقط نیاز به کد سهامداری وجود دارد ولی برای معاملات سایر زنجیره این ابزار مثل قرارداد‌های آتی یا اختیار معامله مبتنی بر آن، نیاز به دریافت کد بازار مالی بورس کالا نیز وجود دارد.


🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com


🔴ورود و خروج #پول_حقیقی از صنایع
➖➖➖➖➖➖➖➖



🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com


🔴نمادهایی که امروز بیشترین خروج #پول_حقیقی را داشته‌اند.
➖➖➖➖➖➖➖➖


🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com


🟢نمادهایی که امروز بیشترین ورود #پول_حقیقی را داشته‌اند.
➖➖➖➖➖➖➖➖


🆔 @bursebazaar
💻 tahlilbazaar.com

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.