کمپین فعالین بلوچ


Kanal geosi va tili: Eron, Forscha
Toifa: Siyosat


در زمینه موارد نقض حقوق مردم بلوچ و جهت توانمندسازی جامعه مدنی تلاش میکنیم/شما هم در این مبارزه مدنی به ما بپیوندید
راه راتباطی با سازمان کمپین فعالین بلوچ:
balochcampaign@gmail.com
برای ارسال اخبار و گزارش ها
T.me/reporter_campaign
http://T.me/Nadiya_56

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Kanal geosi va tili
Eron, Forscha
Toifa
Siyosat
Statistika
Postlar filtri


🌐 ایرانشهر؛ یک شهروند بلوچ با استفاده از سلاح گرم به زندگی خود پایان داد

کمپین فعالین بلوچ| شامگاه دوشنبه ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳، یک شهروند بلوچ در منزل خود در روستای نوک آباد ایرانشهر به زندگی خود پایان داد.

هویت این شهروند بلوچ "سعید بامری" ۲۳ ساله فرزند چوپان اهل روستای نوک آباد شهرستان ایرانشهر برای کمپین احراز شده است.

یک منبع مطلع به گزارشگر کمپین گفت: “سعید در منزل خود در روستای نوک آباد با استفاده از کلت کمری به زندگی خود پایان داده است.”

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56


🌐 ۱۳۳ بیمار تالاسمی در بلوچستان به دلیل تزریق خون‌های آلوده در مراکز تالاسمی به هپاتیت C مبتلا شدند

پس از تحقیقات سازمان حقوق بشری کمپین فعالین بلوچ، مشخص شد که حداقل ۱۳۳ بیمار تالاسمی در نتیجه تزریق خون‌های آلوده در مراکز تالاسمی بلوچستان به هپاتیت C مبتلا شده‌اند. انجمن تالاسمی ایران به این بیماران اعلام کرده تا جهت دریافت دیه اقدام کنند.

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، تعداد مبتلایان به هپاتیت C در اثر تزریق خون‌های آلوده به ۱۳۳ نفر رسیده است، و به احتمال زیاد آمار واقعی بیشتر از این است که جمهوری اسلامی آن را مخفی نگه داشته است.

بیماران تالاسمی در مناطق مختلف بلوچستان، به دلیل تزریق خون‌های آلوده به هپاتیت C مبتلا شده‌اند. این آمار به شرح زیر است:

چابهار، کنارک، زرآباد و دشتیاری: ۱۰۷ نفر

قصرقند: ۴ نفر

زابل: ۱۱ نفر (۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند)

راسک و سرباز: ۱۱ نفر مبتلا به هپاتیت B و C

براساس اعلام منابع کمپین، آزمایش‌های PCR برای بررسی ابتلا به هپاتیت C و HIV حدود شش ماه پیش انجام شده بود، اما انجمن تالاسمی ایران از افشای این آمار خودداری کرده بود. پس از بروز اختلاف میان انجمن تالاسمی ایران و سازمان انتقال خون، این آمار ۱۲ روز پیش به شبکه بهداشت و درمان چابهار و بیماران اعلام شد.

انجمن تالاسمی ایران به خانواده‌های مبتلایان به هپاتیت C توصیه کرده است که برای دادن وکالت به انجمن و تشکیل پرونده و دریافت دیه اقدام کنند. همچنین شبکه بهداشت و درمان چابهار از مبتلایان خواسته است که هر چه سریع‌تر برای درمان اقدام کنند، چرا که در صورت عدم درمان، خطر ابتلا به سرطان کبد و مرگ وجود دارد.

این در حالی است که در اوایل دهه ۸۰، حدود سال‌های ۸۴-۸۵، حدود ۲۰ نفر از بیماران تالاسمی در زاهدان و خاش به دلیل تزریق خون‌های آلوده به هپاتیت C مبتلا شدند. یونس عرب، رئیس انجمن تالاسمی ایران، به آنها گفته بود که برای دریافت دیه اقدام کنند و بیماران به انجمن وکالت دادند که یک وکیل از انجمن تالاسمی پیگیری‌هایی انجام داد، اما هیچ‌گاه دیه به این بیماران پرداخت نشد.

از سوی دیگر، کمبود داروهای خارجی با کیفیت وضعیت بیماران را بحرانی‌تر کرده است. جمهوری اسلامی تحریم‌ها را بهانه کمبود داروهای خارجی می‌داند، در حالی که دارو و غذا هرگز مشمول تحریم‌ها نبوده‌اند. شرکت‌های داخلی تولیدکننده داروهای بی‌کیفیت با حمایت دولت و همکاری انجمن تالاسمی ایران جان بیماران را به خطر انداخته‌اند.

به دلایل امنیتی و حساسیت‌های بالا در سازمان انتقال خون، انجمن تالاسمی ایران و مراکز تالاسمی بلوچستان از انتشار عمومی لیست و آمار بیماران خودداری می کنیم.

لازم به ذکر است، در تاریخ ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۳، مدیرکل سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان شمار بیماران مبتلا به تالاسمی را سه هزار و ۶۴۶ بیمار اعلام کرده بود.

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56


🌐 مولوی «عبدالبصیر شاهوزهی» پس از یک هفته از بازداشت با تودیع قرار وثیقه آزاد شد

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، امروز دوشنبه ۲۹ بهمن‌ ماه ۱۴۰۳، مولوی "عبدالبصیر شاهوزهی"، امام جمعه اهل سنت دهستان چاه‌علی از توابع بخش جلگه چاه‌هاشم شهرستان دلگان، پس از یک هفته بازداشت، با تودیع قرار وثیقه آزاد شد.

مولوی "عبدالبصیر شاهوزهی" ۵۰ ساله فرزند عبدالقادر اهل زاهدان و ساکن دهستان چاه‌علی شهرستان دلگان است.

مولوی شاهوزهی در تاریخ ۲۱ بهمن ماه ۱۴۰۳، پس از احضار به دادگستری ایرانشهر، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.

از اتهامات انتسابی علیه این روحانی اهل سنت بلوچ تاکنون اطلاعی در دسترس نیست.

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56


🌐 جان باختن یک سوخت بر بلوچ بر اثر واژگونی خودرو در محور ایرانشهر به سرباز

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، شامگاه پنج‌شنبه ۲۵ بهمن‌ماه ۱۴۰۳، در پی واژگونی یک دستگاه خودروی نیسان وانت سوخت بر در پل چمنی شهرستان ایرانشهر، راننده آن جان خود را از دست داد.

هویت این سوخت بر بلوچ "نظام‌الدین کمالزهی" ۱۹ ساله فرزند تاج‌ بخش اهل ایرانشهر عنوان شده است.

گفته می شود، خودروی نظام الدین حدفاصل پل چمنی در محور ایرانشهر به سرباز واژگون شده که وی بر اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست داده است.

براساس گزارش سالانه ۲۰۲۴ میلادی کمپین فعالین بلوچ، مجموعا ۲۲۸ گزارش به دست کمپین رسیده که دستکم ۳۷۵ سوخت بر با تیراندازی نیروهای نظامی و یا تصادفات جاده ای کشته و زخمی شدند که طبق این آمار، شمار سوخت بران کشته شده، ۲۴۰ نفر و شمار زخمی ها، ۱۳۵ تن است که نسبت به سال ۲۰۲۳، شمار سوخت بران کشته و زخمی شده ۵۴.۶۷ درصد افزایش پیدا کرده است.

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56


🌐 ایجاد ایست و بازرسی و بازرسی از خودروها در ورودی شیرآباد و همت آبا زاهدان

کمپین فعالین بلوچ| شامگاه دوشنبه ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۳، هم اکنون نیروهای نظامی و امنیتی در ورودی شیرآباد و همت آباد زاهدان باعث ایجاد ترافیک به دلیل بازرسی از خودروهای شهروندان بلوچ شدند.

به گفته منابع کمپین، نیروهای نظامی و امنیتی دو ایست و بازرسی ایجاد کردند و در حال آزار و اذیت شهروندان با ایجاد ترافیک هستند.

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56


🌐 وعده غذایی ۱۵۰ هزار کودک در سیستان و بلوچستان «نان و چای» است

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، محمد اسماعیل مطلق، رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی اعلام کرد که هشت استان کشور از نظر تغذیه در وضعیت بحرانی قرار دارند و نیازمند توجه ویژه هستند. این استان‌ها شامل سیستان و بلوچستان، کرمان، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی، هرمزگان، خوزستان، بوشهر و ایلام می‌شوند که همگی جزو مناطق کم‌برخوردار کشور هستند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که این بحران تغذیه‌ای در سال‌های گذشته نیز وجود داشته و بهبود نیافته است. در تابستان ۱۳۹۶، وزارت بهداشت در گزارشی اعلام کرده بود که هفت استان کشور در وضعیت ناامن و بسیار ناامن غذایی قرار دارند. در آن زمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کهگیلویه و بویراحمد جزو استان‌هایی بودند که شرایط بسیار ناامن غذایی داشتند، و استان‌های ایلام، خوزستان، بوشهر و کرمان در وضعیت ناامن قرار داشتند.

اکنون، پس از هفت سال، همان استان‌ها دوباره در این لیست قرار گرفته‌اند و حتی یک استان دیگر نیز به آن‌ها اضافه شده است.

بر اساس آمارهای منتشرشده، حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از کودکان زیر پنج سال در سیستان و بلوچستان، یعنی نزدیک به ۱۵۰ هزار کودک، دچار فقر شدید غذایی هستند و وعده غذایی کاملی دریافت نمی‌کنند. غذای اصلی این کودکان محدود به نان و چای است و آن‌ها به میوه، سبزیجات، گوشت و حبوبات دسترسی کافی ندارند. در بسیاری از موارد، خیریه‌ها با تأمین آرد و توزیع نان شب میان خانواده‌های نیازمند، نقش مهمی در کاهش گرسنگی این کودکان ایفا می‌کنند.

سیستان و بلوچستان یکی از استان های کم برخوردار کشور از زمان پهلوی تا هم اکنون و با حاکمیت جمهوری اسلامی است. تنها شغل مردمان بلوچ کشاورزی و اشتغال در مرزها بود که با سیاست های غلط حکومت تالاب ها و رودخانه ها خشک و از طرفی مرزها نیز به طور کامل بسته شده است. در طول ۴۶ حکومت جمهوری اسلامی هیچگونه اشتغال زایی نیز صورت نگرفته است و با وجود منابع بزرگ معدنی و زیرزمینی، مردمان بلوچ در فقر تحمیلی بسر میبرند.

با توجه به این وضعیت بحرانی، این پرسش مطرح می‌شود که آیا مسعود پزشکیان، وزیر سابق بهداشت و رئیس کنونی مجلس، که از پیامدهای سوءتغذیه برای نسل‌های آینده آگاه است، برنامه‌ای برای مقابله با این بحران دارد، یا اینکه این مشکل همچنان ادامه خواهد یافت و در گزارش‌های آینده شرایط وخیم‌تری ثبت خواهد شد؟

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🌐 تالاسمی و ابتلای این بیماران به هپاتیت c در پی تزریق خون های آلوده در بلوچستان

گفتگوی معین ارجمند سردبیر و مدیر سازمان حقوق بشری کمپین فعالین بلوچ در برنامه «تار و پود» شبکه جهانی کلمه

یکشنبه ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۳

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56


🌐 احمد علیزاده، معلم با سابقه آبدانان جهت اجرای حکم دو سال تبعید راهی شهرستان فنوج شد

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، روز شنبه ٢٧ بهمن ماه ١٤٠٣، "احمد علیزاده"، معلم با سابقه و فعال صنفی شناختە شدە  اهل شهرستان آبدانان جهت اجرای حکم دو سال اقامت اجباری راهی شهرستان فنوج از توابع استان سیستان و بلوچستان شد.

در گزارش کُردپا به نقل از یک منبع مطلع آمده است، این فعال صنفی معلمان آبدانان پس از رسیدن به فنوج خود را به دادسرای عمومی و انقلاب این شهرستان معرفی خواهد کرد.

خردادماه ١٤٠٣، آقای علیزاده تحت نظارت پابند الکترونیکی از زندان دره شهر آزاد شد.

روز یکشنبه چهاردهم آبان‌ ماه ١٤٠٢، احمد علیزاده جهت اجرای حکم حبس خود را به زندان ایلام معرفی و به این زندان منتقل شد.

آقای علیزاده از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب ایلام به ریاست قاضی «رجب محمدی» به حبس و مجازات‌های تکمیلی محکوم شده بود.

دادگاه این دبیر ورزش دبیرستان‌های آبدانان را به اتهامات «تشکیل دسته و گروه بیش از دو نفر به قصد برهم زدن امنیت کشور» و «تبلیغ علیه نظام» به شش سال و یک روز حبس تعزیری، هفت ماه و ١٦ روز حبس تعزیری، دو سال انفصال از خدمت، دو سال اقامت اجباری در شهر فنوج از توابع سیستان و بلوچستان و منع فعالیت در فضای مجازی به مدت دو سال محکوم کرده بود. این حکم روز شنبه بیست و هفتم اسفند ماه ١٤٠١ به این معلم ابلاغ شد.

شهریورماه ١٤٠١ نیز، آقای علیزاده از سوی هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان آموزش و پرورش استان ایلام به اتهامات «اخلال شدید در نظم عمومی، تمرد نسبت به ماموران حین انجام وظیفه، تخریب و ایجاد حریق در سطح شهر و لیدری جمعیت با هدف برهم زدن امنیت کشور» به بازنشستگی با تقلیل ۲ گروه محکوم شده بود.

احمد علیزاده شامگاه روز دوشنبه بیست و پنجم مهر ١٤٠١ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و بعدها با تودیع قرار وثیقه آزاد شده بود.

این معلم اهل آبدانان روز شنبه هفدهم دی‌ ١٤٠١ نیز پس از احضار به دادگستری این شهرستان به دستور دادستان بازداشت و به زندان مرکزی ایلام منتقل شده بود.

تبعید در جمهوری اسلامی جهت فشار روحی و روانی، ایجاد رعب و وحشت در نظر گرفته می شود و محکومان به مناطق محروم فرستاده می شوند تا از امکانات مناسب کمتر برخوردار باشند. سیستان و بلوچستان که از استان های محروم کشور است، به عنوان تبعیدگاه زندانیان از آن یاد کرده می شود.

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56


🌐 فراخوان کمک برای یکی از خانواده های شهدای جمعه خونین زاهدان که در وضعیت بدی بسر میبرند

کمپین فعالین بلوچ| یکی از خانواده های شهدای جمعه خونین زاهدان در شرایط بسیار سختی قرار گرفته‌اند. پدر و مادر این خانواده بیمارند و نیاز فوری به مراجعه به پزشک متخصص دارند، اما فرزندان نان‌آور خانه به دلیل بیکاری، توان تأمین هزینه‌های درمان را ندارند.

در این مدت، زندگی آن‌ها با قرض گذرانده شده و حالا بدهی‌ها روی هم انباشته شده‌اند. تنها یکی از طلبکاران که صاحب مغازه‌ای در محله است، ۲۳ میلیون تومان طلب دارد و متأسفانه کار به کلانتری کشیده شده است.

این خانواده، با وجود مشکلات شدید مالی، از دریافت دیه فرزندشان که توسط نهادهای دولتی پیشنهاد شده، خودداری کرده‌اند، چرا که نمی‌خواهند حقیقت را با پول معامله کنند.

اکنون نیازمند حمایت فوری شما عزیزان هستند تا حداقل بدهی‌های ضروری آن‌ها پرداخت شود و از این بحران عبور کنند.

اگر امکان کمک دارید، لطفاً در این امر خیر سهیم شوید. حتی کمترین مبلغ هم می‌تواند تغییری بزرگ ایجاد کند.

لطفاً این پیام را به دیگران نیز برسانید. با همدلی و همراهی شما، می‌توانیم باری از دوش این خانواده برداریم.

به دلیل مسائل امنیتی و حفظ آبروی این خانواده، جهت جزییات بیشتر و دریافت شماره حساب با ادمین های سازمان حقوق بشری «کمپین فعالین بلوچ» ارتباط بگیرید.

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56


🌐 صلح و سازش دو طایفه «سالارزهی‌‌» و «شهلی‌بر» در شهرستان ایرانشهر

کمپین فعالین بلوچ| روز شنبه ۲۷ بهمن‌ماه ۱۴۰۳، دو طایفه «سالارزهی‌‌» و «شُهلی‌بُر» که چند سال با هم دچار اختلاف و درگیری شده بودند، با وساطت علما، معتمدان و ریش سفیدان بلوچ در ایرانشهر صلح و سازش کردند.

افراد این دو طایفه که با دچار اختلاف و درگیری بودند، با در آغوش گرفتن یکدیگر صلح و سازش کردند و عهد بستند که دیگر به اختلافات دامن نزنند.

براساس گزارش سالانه ۲۰۲۴ میلادی کمپین فعالین بلوچ، با تلاش فعالان اجتماعی، علما و ریش سفیدان، دستکم ۴۰ مورد صلح و سازش بین ۸۱ طایفه و تیره بلوچ انجام گرفت.

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🌐 چرا پوشش اخبار نقض حقوق بشر بلوچستان در رسانه های خارج از کشور نسبت به مناطق دیگر برجسته نمی شوند و از اهمیت کم تری برخوردارند؟

اشاره ای کوتاه به گزارش سالانه ۲۰۲۴ میلادی کمپین فعالین بلوچ

گفتگوی معین ارجمند سردبیر و مدیر سازمان حقوق بشری کمپین فعالین بلوچ در برنامه «تار و پود» شبکه جهانی کلمه

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🌐 کشته و زخمی شدن سه سوخت بر بلوچ بر اثر سانحه رانندگی در شهرستان سرباز

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، امروز یکشنبه ۲۸ بهمن‌ماه ۱۴۰۳، در پی برخورد یک دستگاه خودروی نیسان وانت سوخت بر با یک دستگاه تریلی کشنده در منطقه سرکور شهرستان سرباز، دو سرنشین خودروی سوخت بر کشته و یک تن دیگر زخمی شد.

هویت دو سوخت بر جان باخته، "مرتضی‌ سرکوری" ۲۰ ساله فرزند ادهم و "سعود‌ بلوچی‌" حدودا ۲۳ ساله فرزند‌ عبدالمجید اهل روستای‌ گزیکتان منطقه سرکور و هویت سوخت بر مجروح "هدایت‌‌الله سیریازهی" حدودا ۲۲ ساله فرزند عنایت‌الله، اهل روستای‌ پادیگ شهرستان سرباز عنوان شده است.

براساس گزارش سالانه ۲۰۲۴ میلادی کمپین فعالین بلوچ، مجموعا ۲۲۸ گزارش به دست کمپین رسیده که دستکم ۳۷۵ سوخت بر با تیراندازی نیروهای نظامی و یا تصادفات جاده ای کشته و زخمی شدند که طبق این آمار، شمار سوخت بران کشته شده، ۲۴۰ نفر و شمار زخمی ها، ۱۳۵ تن است که نسبت به سال ۲۰۲۳، شمار سوخت بران کشته و زخمی شده ۵۴.۶۷ درصد افزایش پیدا کرده است.

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56


🌐 احراز هویت شهروند زن زخمی شده با تیراندازی نیروهای نظامی در ریگان/ دستکم یک تن کشته و دو تن زخمی شدند

هویت شهروند زن مجروح شده با تیراندازی نیروهای نظامی در دوراهی جهان آباد ریگان زخمی شده بود احراز شد. در این تیراندازی دو شهروند دیگر کشته و زخمی شدند.

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، هویت شهروند زن بلوچ که با تیراندازی نیروهای نظامی زخمی شده بود، احراز شد.

هویت این شهروند زن "سمیرا رشیدی"
(فرامرزی) فرهنگی و معلم مقطع ابتدایی برای کمپین احراز شده است. در این تیراندازی، برادر سمیرا با هویت "بهزاد رشیدی" (فرامرزی) با اصابت مرمی گلوله به سر کشته و همسر وی با نام "صادق" زخمی شده بود.

نیروهای نظامی شامگاه سه‌شنبه ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۳، در دوراهی جهان آباد ریگان به سمت خودروی در حال حرکت بهزاد بدون ایست و هشدار تیراندازی کردند.

منابع کمپین پیشتر گفته بودند: “بهزاد به همراه خواهر و داماد خود با خودرو در حال تردد در دوراهی جهان آباد ریگان بودند که نیروهای اداره اطلاعات بدون ایست و هشدار به سمت آنها تیراندازی کردند.”

این منبع افزوده بود: “با تیراندازی ماموران اداره اطلاعات، بهزاد از ناحیه سر مورد اصابت مرمی گلوله قرار گرفته و در دم جان خود را از دست داده است. خواهر و داماد وی نیز با اصابت مرمی گلوله زخمی شدند.”

به گفته منابع کمپین، سمیرا و همسرش همچنان در بیمارستان بستری هستند.

در تاریخ ۲۵ بهمن ماه و دو روز پس از این تیراندازی، دادستان کرمان با صدور اطلاعیه ای جهت تبرئه نیروهای نظامی، این سه شهروند را به عنوان «اشرار مسلح» معرفی کرد. این درحالیست که سمیرا رشیدی یک شهروند زن و از فرهنگیان ریگان است اما با این وجود وی به عنوان «اشرار» در رسانه های جمهوری اسلامی معرفی شد.

گفتنی است، پیشتر نیز با تیراندازی بی ضابطه نیروهای نظامی به سمت شهروندان بلوچ، مقامات قضایی و امنیتی جهت تبرئه ماموران، شهروندان بلوچ را «اشرار مسلح» خطاب کردند.

براساس گزارش سالانه ۲۰۲۴ کمپین فعالین بلوچ، دستکم ۲۳۶ شهروند بلوچ با تیراندازی نیروهای نظامی و انفجار مین های کار گذاشته شده سپاه در مرزهای بلوچستان کشته و زخمی شدند که از این تعداد، ۱۲۲ شهروند کشته و ۱۱۴ تن دیگر زخمی شدند. در بین این آمار ۸ زن بلوچ کشته و ۷ تن دیگر زخمی شدند؛ همچنین ۱۴ کودک کشته و ۸ کودک زخمی در این آمار دیده می شود. با تیراندازی و انفجار مین نیز، دستکم ۸ تبعه اهل افغانستان کشته و ۱۶ تن دیگر زخمی شدند.

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56


🌐 بهره‌برداری سازمان‌های تازه‌تأسیس از نام «کمپین فعالین بلوچ»

بر اساس اطلاعات رسیده، برخی از سازمان‌های تازه‌تأسیس حقوق بشری در حال سوء استفاده از نام «کمپین فعالین بلوچ» هستند. بهره‌برداری از نام یک سازمان فعال و موجود، خود عملی غیراخلاقی و نقض حقوق به شمار می‌آید که شایسته یک سازمان تازه‌تأسیس و مدعی حقوق بشر نیست. 

جای بسی خوشحالی است که سازمان‌های حقوق بشری جدید در بلوچستان در حال تأسیس هستند و قصد فعالیت برای آشکار کردن نقض‌های حقوق بشر در بلوچستان را دارند؛ اما بهره‌برداری از نام یک سازمان باسابقه و مستقل، نه‌تنها اقدامی غیراخلاقی بلکه مصداق نقض حقوق و اعتبار این سازمان محسوب می‌شود. 

همان‌طور که مستحضر هستید و پیش‌تر نیز بیان شده است، سازمان حقوق بشری «کمپین فعالین بلوچ» توسط شماری از فعالان بلوچ راه‌اندازی شده و در سال‌های مختلف مدیریت آن تغییر کرده است. این کمپین دارای ساختار اداری مشخص و متشکل از فعالان بلوچ بوده و به‌طور مستقل و صرفاً در زمینه حقوق بشر فعالیت دارد. بنابراین، ادعای برخی افراد مبنی بر تغییر نام این سازمان یا ادعای مالکیت آن توسط یک شخص خاص، نه‌تنها خلاف واقع بلکه خارج از عرف فعالیت‌های مردمی و حقوق بشری است. 

سازمان حقوق بشری «کمپین فعالین بلوچ» همچنان با تمام توان، بدون تغییر نام و ماهیت، و با مشوره شورای این سازمان با مدیریت «معین ارجمند» به فعالیت خود ادامه می دهد و موارد نقض حقوق بشر را منتشر خواهد کرد. هرگونه سوءاستفاده از نام این سازمان، علاوه بر ایجاد سردرگمی در میان فعالان و نهادهای حقوق بشری، می‌تواند به تضعیف تلاش‌های جمعی برای احقاق حقوق مردمان بلوچ بینجامد.

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56


🌐 بازداشت خشونت آمیز دو شهروند بلوچ توسط نیروهای نظامی در قصرقند/ مادر یکی از بازداشتی ها با شوک عصبی جان باخت

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، امروز یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳، با یورش نیروهای اداره اطلاعات به روستای زین‌الدینی شهرستان قصرقند، دو شهروند بلوچ که نسبت پسرعمو و پسردایی داشتند به همراه خشونت بازداشت شدند. مادر یکی از بازداشتی ها در پی یورش ماموران دچار شوک عصبی شد و جان خود را از دست داد.

هویت این دو شهروند بلوچ "احمد زین الدینی"۲۰ ساله، طلبه فرزند قاسم، «احمد زین‌الدینی» ۱۸ ساله فرزند محمد، هر دو اهل روستای زین‌الدینی شهرستان قصرقند برای کمپین احراز شده است.

به گفته منابع کمپین، مادر احمد فرزند قاسم با هویت "رحیمه خاکیزهی" پس از مشاهده ضرب و شتم و بازداشت خشونت آمیز فرزند خود دچار شوک عصبی شده که جان خود را از دست داده است.

این منبع افزود: “این دو شهروند بلوچ که نسبت پسرعمو و پسردایی با یکدیگر را داشتند بدون ارائه حکم قضایی و تفهیم اتهام به همراه خشونت بازداشت و به مکان نامعلوم منتقل شدند.”

از علت بازداشت، اتهامات انتسابی و محل نگهداری این دو شهروند بلوچ تاکنون اطلاعی در دسترس نیست.

براساس گزارش سالانه ۲۰۲۴ میلادی «کمپین فعالین بلوچ»، دستکم ۴۰۰ شهروند بلوچ که ۵ تن از آنها زن و ۳۰ تن از آنها کودک بودند، توسط نیروهای نظامی بازداشت شدند. همچنین ۸ شهروند بلوچ پس از بازداشت، به بهانه نداشتن مدارک هویتی از کشور اخراج شدند.

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🌐 یورش، تیراندازی و بازداشت یک شهروند بلوچ توسط نیروهای نظامی در افتخارآباد خاش

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، امروز یکشنبه ۲۸ بهمن‌ماه ۱۴۰۳، ده‌ها نیروی نظامی و امنیتی به یک منزل مسکونی در افتخارآباد شهرستان خاش یورش برده و پس از درگیری، وی را بازداشت کردند.

هویت این شهروند بلوچ "وحید گمشادزهی" متاهل و دارای چهار فرزند برای کمپین احراز شده است.

به گفته منابع کمپین، وحید حدود یک ماه پیش این منزل مسکونی را اجاره کرده که نیروهای نظامی امروز به منزل وی یورش بردند که منجر به درگیری شده است.

این منبع افزود: “پس از این درگیری، وحید خود را تسلیم کرده که او توسط نیروهای نظامی بازداشت شده است.”

براساس گزارش سالانه ۲۰۲۴ کمپین فعالین بلوچ، دستکم ۲۳۶ شهروند بلوچ با تیراندازی نیروهای نظامی و انفجار مین های کار گذاشته شده سپاه در مرزهای بلوچستان کشته و زخمی شدند که از این تعداد، ۱۲۲ شهروند کشته و ۱۱۴ تن دیگر زخمی شدند. در بین این آمار ۸ زن بلوچ کشته و ۷ تن دیگر زخمی شدند؛ همچنین ۱۴ کودک کشته و ۸ کودک زخمی در این آمار دیده می شود. با تیراندازی و انفجار مین نیز، دستکم ۸ تبعه اهل افغانستان کشته و ۱۶ تن دیگر زخمی شدند.

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56


🌐 در پی رضایت اولیای دم، چهار زندانی در سراوان از چوبه دار رهایی یافتند

کمپین فعالین بلوچ| امروز ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۳، رئیس مرکز توسعه حل اختلاف سیستان و بلوچستان از سازش چهار فقره پرونده قصاص در شهرستان سراوان با رضایت اولیای دم خبر داد.

به گفته حمیدرضا بندانی، دو پرونده با موضوع قصاص در شورای حل اختلاف شماره یک سراوان و دو فقره پرونده قصاص دیگر نیز در شعبه شورای زندان سراوان پیگیری شد.

رئیس مرکز توسعه حل اختلاف سیستان و بلوچستان با بیان اینکه برای تمام این پرونده‌ها رای قصاص صادر شده بود، افزود: “با تلاش بزرگان، معتمدان و ریش سفیدان شهرستان سراوان، رئیس حوزه قضایی، دادستان عمومی و انقلاب این پرونده‌ها در مسیر صلح و سازش قرار گرفت و رضایت اولیای‌دم جلب شد.”

براساس این گزارش، چهار زندانی از مجازات حتمی قصاص رهایی یافتند.

براساس گزارش سالانه ۲۰۲۴ کمپین فعالین بلوچ، دستکم ۷ زندانی محکوم به اعدام، در پی رضایت اولیای دم، از چوبه دار رهایی یافتند.

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56


🌐 مولانا عبدالحمید: «زمین‌های آبا و اجدادی مردم نباید ملی اعلام می‌شد»

به گزارش کمپین فعالین بلوچ، شامگاه شنبه ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۳، مولانا عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در همایش دانش‌آموختگی مدرسه البنات فاطمه‌الزهرا باهوکلات، نسبت به ملی اعلام شدن زمین‌های مردم اعتراض کرد و خواستار بازگرداندن آن‌ها به صاحبان اصلی‌شان شد.

مولانا عبدالحمید با اشاره به اینکه بخش بزرگی از زمین‌های مردم در دوران حکومت شاه ملی اعلام شده بود، گفت: “گلایه این است که جمهوری اسلامی نباید این زمین‌ها را ملی اعلام می‌کرد، بلکه باید عدالت را اجرا می‌کرد.”

امام جمعه اهل سنت زاهدان تأکید کرد که زمین‌هایی که مردم از صدها سال پیش در اختیار داشته‌اند، نباید از آنان گرفته شود و ثبت و سند رسمی نباید بهانه‌ای برای از بین بردن مالکیت آن‌ها باشد.”

وی افزود: “آن زمانی که اینجا حکومت و اسناد و ثبت نبود، این زمین‌‌ها مال مردم بود و از آن‌ها برای کشاورزی استفاده می‌کردند. حتی سدها و بندهای ساخته‌شده از آن زمان هنوز باقی است.”

وی همچنین نسبت به انتقال زمین‌ها به شرکت‌ها هشدار داد و اظهار داشت: “زمین‌هایی که شرکت‌ها با پرداخت پول سند آن‌ها را به نام خود کرده‌اند، در اصل متعلق به مردم هستند. مردم خواهان بازگرداندن این زمین‌ها هستند، زیرا اجداد آن‌ها برای این سرزمین رنج کشیده‌اند و جان داده‌اند.”

امام جمعه اهل سنت زاهدان تصریح کرد که مردم از دست دادن زمین‌های آبا و اجدادی خود را یک ظلم آشکار می‌دانند و انتظار دارند که در این زمینه بازنگری و رفتار عادلانه‌ای صورت گیرد.

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56


Video oldindan ko‘rish uchun mavjud emas
Telegram'da ko‘rish
🌐 صلح و سازش دو طایفه «میرانی» و «سابکی» در شهرستان جازموریان

کمپین فعالین بلوچ| امروز ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۳، دو طایفه «میرانی» و «سابکی» در شهرستان جازموریان با حضور معتمدان و ریش سفیدان، اختلافات را کنار گذاشته و صلح و سازش کردند.

براساس گزارش سالانه ۲۰۲۴ میلادی کمپین فعالین بلوچ، با تلاش فعالان اجتماعی، علما و ریش سفیدان، دستکم ۴۰ مورد صلح و سازش بین ۸۱ طایفه و تیره بلوچ انجام گرفت.

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56


🌐 پس از چهار روز؛ ادامه جستجو برای یافتن ناخدای مفقود شده در آب‌های چابهار

کمپین فعالین بلوچ| امروز ۲۸ بهمن ماه ۱۴۰۳، در پی واژگونی یک لنج باری در حوالی تالاب صورتی و در فاصله تقریبی ۸ مایلی (۱۲۸ کیلومتر) از سواحل چابهار، یک ناخدای بلوچ مفقود شده است.

این سانحه در تاریخ ۲۴ بهمن زمانی رخ داد که یک لنج باری واژگون شد و دو سرنشین آن، ناخدای ۳۷ ساله و ملوان ۳۴ ساله، به دریا سقوط کردند. ملوان پس از مدت کوتاهی نجات یافت و به ساحل رسید، اما ناخدا همچنان مفقود است.

تلاش ها برای جستجوی این ناخدا تاکنون نتیجه ای در پی نداشته و هلال احمر نیز از تمام صیادان خواسته که در صورت به دست آوردن سرنخ با تیم های امدادی د  میان بگذارند.

لینک تلگرام:
T.me/balochcampaign
ارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaign

http://T.me/Nadiya_56

20 ta oxirgi post ko‘rsatilgan.