🌐
۱۳۳ بیمار تالاسمی در بلوچستان به دلیل تزریق خونهای آلوده در مراکز تالاسمی به هپاتیت C مبتلا شدندپس از تحقیقات سازمان حقوق بشری کمپین فعالین بلوچ، مشخص شد که حداقل ۱۳۳ بیمار تالاسمی در نتیجه تزریق خونهای آلوده در مراکز تالاسمی بلوچستان به هپاتیت C مبتلا شدهاند. انجمن تالاسمی ایران به این بیماران اعلام کرده تا جهت دریافت دیه اقدام کنند.
به گزارش کمپین فعالین بلوچ، تعداد مبتلایان به هپاتیت C در اثر تزریق خونهای آلوده به ۱۳۳ نفر رسیده است، و به احتمال زیاد آمار واقعی بیشتر از این است که جمهوری اسلامی آن را مخفی نگه داشته است.
بیماران تالاسمی در مناطق مختلف بلوچستان، به دلیل تزریق خونهای آلوده به هپاتیت C مبتلا شدهاند. این آمار به شرح زیر است:
چابهار، کنارک، زرآباد و دشتیاری: ۱۰۷ نفر
قصرقند: ۴ نفر
زابل: ۱۱ نفر (۲ نفر جان خود را از دست دادهاند)
راسک و سرباز: ۱۱ نفر مبتلا به هپاتیت B و C
براساس اعلام منابع کمپین، آزمایشهای PCR برای بررسی ابتلا به هپاتیت C و HIV حدود شش ماه پیش انجام شده بود، اما انجمن تالاسمی ایران از افشای این آمار خودداری کرده بود. پس از بروز اختلاف میان انجمن تالاسمی ایران و سازمان انتقال خون، این آمار ۱۲ روز پیش به شبکه بهداشت و درمان چابهار و بیماران اعلام شد.
انجمن تالاسمی ایران به خانوادههای مبتلایان به هپاتیت C توصیه کرده است که برای دادن وکالت به انجمن و تشکیل پرونده و دریافت دیه اقدام کنند. همچنین شبکه بهداشت و درمان چابهار از مبتلایان خواسته است که هر چه سریعتر برای درمان اقدام کنند، چرا که در صورت عدم درمان، خطر ابتلا به سرطان کبد و مرگ وجود دارد.
این در حالی است که در اوایل دهه ۸۰، حدود سالهای ۸۴-۸۵، حدود ۲۰ نفر از بیماران تالاسمی در زاهدان و خاش به دلیل تزریق خونهای آلوده به هپاتیت C مبتلا شدند. یونس عرب، رئیس انجمن تالاسمی ایران، به آنها گفته بود که برای دریافت دیه اقدام کنند و بیماران به انجمن وکالت دادند که یک وکیل از انجمن تالاسمی پیگیریهایی انجام داد، اما هیچگاه دیه به این بیماران پرداخت نشد.
از سوی دیگر، کمبود داروهای خارجی با کیفیت وضعیت بیماران را بحرانیتر کرده است. جمهوری اسلامی تحریمها را بهانه کمبود داروهای خارجی میداند، در حالی که دارو و غذا هرگز مشمول تحریمها نبودهاند. شرکتهای داخلی تولیدکننده داروهای بیکیفیت با حمایت دولت و همکاری انجمن تالاسمی ایران جان بیماران را به خطر انداختهاند.
به دلایل امنیتی و حساسیتهای بالا در سازمان انتقال خون، انجمن تالاسمی ایران و مراکز تالاسمی بلوچستان از انتشار عمومی لیست و آمار بیماران خودداری می کنیم.
لازم به ذکر است، در تاریخ ۱۴ آبان ماه ۱۴۰۳، مدیرکل سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان شمار بیماران مبتلا به تالاسمی را سه هزار و ۶۴۶ بیمار اعلام کرده بود.
لینک تلگرام:
T.me/balochcampaignارتباط با ادمین ها:
T.me/reporter_campaignhttp://T.me/Nadiya_56