#نقد_و_نظر
⭕️در جشنواره فیلم فجر هم میشود فیلمی به سبک فیلمهای درجه چندم ضداسلامی هالیوود اکران کرد و سه بار در آن اذان پخش کرد! هر بار پخش اذان، مخصوصاً آخرینش که با نماز همراه است، حس انزجار را به مخاطب تحمیل می کند!
اذانی که یک بار با اشک و نالههای دختره قاطی می شود، بار دیگر با درماندگی عجین شده و در نهایت به تعصب کور و نامردیِ حماقتبار ختم میشود...
#شوهر_ستاره داستانِ چرکِ زنی است که ذات کثیفِ مردِ سنتی رهایش نمی کند!
از همان اول، شعارزدگی و نمادسازی گریبان مخاطب را ول نمی کند:
-
مرد صاحبکارِ استثمارگرِ لجن که بعد از کلی کارِ بیوقفه، زن را به خاطر دو بار دستشویی رفتن اخراج می کند!
-
مرد صاحبخانه که زنش از او میترسد و جای خفگی روی گردنش نشسته؛ مدام در کار ستاره سرک می کشد، به حریم خصوصی اش تجاوز می کند و نمادِ لجنِ مردسالاری سنتی است!
-
مردی که دنبال بهرهبرداری جنسی به شکل صیغه است—باوجود زن و بچه—و همچنین خواستگاری دیگر که صرفاً او را برای کلفتی کشیدن می خواهد!
-
شوهر سقط شدهٔ ستاره که خودش اجاق کور بوده اما مشکل را به دروغ به گردن ستاره انداخت تا بعد از مرگش هم،مثل دوران زنده بودن، زندگی او را تباه کند! بعد هم با سرکوفت و تحقیرِ ستاره، زن دوم گرفت؛ درحالی که مشکل از خودش بود و نهایتاً در حادثه رانندگی، ستاره را بیوه کرد!
-
برادر همسر گوربهگورشدهاش که او را حبس کرد و ستاره از دست خانوادهٔ شوهر مردهاش فرار کرد!
-
مردی که در ظاهر بهتر است و ستاره به او دل می بندد، اما او هم در حقیقت لجنِ مذهبی است! کسی که دختر و زنش را به دلیل تعصبِ جاهلانه و منع حضور در فوتبالِ دختران ، حبس کرد و هر دو در حادثهای،هرچند غیرعمد، در اثر همین حبس کشته شدند! همین مرد بعد از یک صیغه و یکبار همخوابگی، ستاره را رها می کند و می رود. آقای لجن در اوج حماقت، نماز می خواند!
فقط اینها نیست... دستپختِ کثیفِ ایرجزاد آنقدر شعارزده پیش می رود که:
-
پیرزنِ ناراحت با بازکردن گره روسری ستاره، ناگهان شفا می یابد!
- از عدم حضور زنان در ورزشگاه با آه و حسرت حرف می زند، حتی تلویزیونشان بخشی از مناظرهٔ مهدی نصیری را نشان می دهد که به حجاب اعتراض می کند!
-
دوست صمیمی ستاره که در اوج زیبایی، نیمی از صورتش را در اسیدپاشی نابود کردند!
-
زنهای مذهبی فیلم هم .....بگذریم!
همانقدر که شعارزدگی در فیلمهای انقلابی و مذهبی حال به همزن است، این اثر
ضدمذهب، ضدسنت، ضدایرانی و ضدمرد هم همان رویهٔ کثیف را تکرار می کند! فیلم البته بازیهایش خوب است، کارگردانیاش قابل قبول است، کشش داستانی نسبتاً مناسبی دارد، تصویربرداری و طراحی صحنه و گریمش هم قابل دفاع است. اما
لجن است! و احتمالاً به دلیل اوج کثافتکاری، در جشنوارههای خارجی هم مورد نوازش قرار می گیرد. حضراتِ برگزارکنندهٔ جشنواره فجر هم کلاهشان را بالاتر بگذارند!
💢محمد ر
@antioligarchie