Ehsan Movahedian Channel


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Политика


My thoughts on different matters related to Caucasus and global politics

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Политика
Статистика
Фильтр публикаций


Репост из: نابودی اسرائیل حسب ایه۷سوره اسراء
⭕️ شبکه های ترکیه کشته شدگان تروریست وهابی را شهید می نامند


⚡️نشانه دیگری از اینکه پان ترکیسم نوکر صهیونیسم است.

بعد از این صحبت‌های اردوغان بود که تروریست‌های نوکر او حمله به حلب را برای قطع ارتباط ایران و حزب الله لبنان با هدف خریدن وقت برای بازسازی ارتش صهیونیستها و جنگ جدید آغاز کردند. پانترکها هم این تجاوز را ایجاد کمربند امنیتی نامیدند!

https://t.me/+SV6YYFA0zX1kOGZk


⚡️اردوغان منافق گفته بود: اگر اسرائیل به لبنان حمله کند، نیروهای ترکیه را برای دفاع از حزب‌الله به لبنان می فرستیم. اما بعدا نیروهای ‎ترکیه به حمایت از ارتش ‎اسراییل جنگیدند.

حالا هم تروریست‌های نوکر ترکیه در اندیشه تسخیر حلب برای قطع ارتباط ایران و حزب الله هستند. باز هم شکست سختی می خورید!

https://t.me/+SV6YYFA0zX1kOGZk


Репост из: اتاق بازرگانی مشترک ایران و ارمنستان
🔆رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به پیگیر‌ی‌های این اتاق برای تغییر وضعیت ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا از عضویت ناظر به عضویت دائم اعلام کردکه الحاق ایران به این اتحادیه به عنوان عضو دائم در کمیسیون اقتصادی مجلس به تصویب رسیده است.

🔹به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، محمود نجفی عرب با اعلام این خبر توضیح داد: در دولت شهید رئیسی، لایحه‌ای با موضوع الحاق ایران به اتحادیه اوراسیا به مجلس ارائه شد؛ به این ترتیب این لایحه از سوی کمیسیون اقتصادی به عنوان کمیسیون اصلی و کمیسیون امنیت ملی به عنوان کمیسیون فرعی در نوبت بررسی قرار گرفت.

او افزود: بررسی این لایحه در کمیسیون اقتصادی مجلس پس از آن سرعت گرفت که اتاق تهران در مهرماه سال جاری، همزمان با برگزاری مجمع اقتصادی اوراسیا، هیاتی تجاری متشکل از اعضای هیات نمایندگان و همراهی پنج تن از نمایندگان مجلس شامل سرکار خانم دکتر سمیه رفیعی نماینده مردم تهران، جنابان آقایان دکتر محمد سراج نماینده مردم تهران، دکتر امیر توکلی رودی نماینده منتخب خواف و رشتخوار، دکتر آرا شاوردیان نماینده ارامنه و رئیس گروه دوستی ایران و ارمنستان و دکتر مصطفی پوردهقان نماینده مردم اردکان را به ارمنستان اعزام کرد. نمایندگان مجلس که در این سفر همراه هیات اعزامی اتاق تهران بودند، به دلیل آگاهی که از ظرفیت‌های اقتصادی این اتحادیه داشتند و مذاکراتی که در این سفر با بخش خصوصی و دولتی ارمنستان انجام دادند، با ذهنیتی قوی و آماده، اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس را متقاعد کردند که این لایحه را به تصویب برساند که اقتصاد کشور هر چه زودتر از عواید اقتصادی این الحاق بهره‌مند شود.

🔹رئیس اتاق تهران با اشاره به اینکه اتاق تهران تصویب این لایحه را در راستای پیشبرد برنامه راهبردی خود مبنی بر تقویت مراودات با همسایگان از طریق مدیریت امور مجلس اتاق تهران و همکاری
هرویک یاریجانیان، رئیس اتاق بازرگانی مشترک
ایران و ارمنستان
و اهتمام رئیس گروه دوستی ایران و ارمنستان مورد پیگیری قرار داد، افزود: این لایحه پس از تصویب در کمیسیون اقتصادی به صحن رفته و سپس باید در شورای نگهبان به تصویب برسد تا کشور و بخش خصوصی بتوانند از مزایایی چون دسترسی به بازارهای بزرگ‌تر، کاهش تعرفه‌ها و هزینه‌های گمرکی، تقویت روابط اقتصادی با روسیه و سایر اعضای اتحادیه،دسترسی به فناوری و سرمایه‌گذاری‌های خارجی و همچنین سرمایه‌گذاری‌های مشترک بهره‌برداری کند.

او با بیان اینکه این تصویب لایحه الحاق ایران به اتحادیه اوراسیا یکی از نتایج ملموس تقویت تعاملات میان اتاق و مجلس به شمار می‌‌آید، ابراز امیدواری کرد که این لایحه هر چه زودتر در صحن نیز به تصویب برسد تا منافع اقتصاد کشور گسترده شده و نتایج مثبت آن به عموم مردم و جامعه برسد.

🔆@iranarmeniachamber




Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
⚡️ وزارت امور خارجه روسیه: ما منتظر پاسخ از سوی ارمنستان در رابطه با افتتاح سرکنسولگری روسیه در کاپان هستیم، اما نمی دانیم چرا هنوز پاسخی دریافت نشده است.

علتش این هست که ارمنستان تمایلی به این مساله ندارد!

https://t.me/+SV6YYFA0zX1kOGZk


شاخص های هنجاری، فرهنگی و تمدنی بین آذری های ایران و سایر ایرانیان کاملاً مشابه است. اما تفاوت این هنجارها، آداب و سنن در ایران و فرهنگ و تمدن مردم جمهوری آذربایجان به دلیل اقدامات خاص دولت علی اف در حال افزایش است و سکولاریسم، وهابیت و صهیونیسم بر نفوذ خود در جمهوری آذربایجان افزوده است.

علی اف در تلاش است تا یک الگوی جدید و غیراصیل برای آذربایجانی های کشورش و ایران ایجاد کند و فرهنگ واقعی آذربایجان را تحریف کند. اگر تضاد این مدل با تمدن واقعی ما تشدید شود، هم آذری‌های ایرانی و هم همه ایرانی‌ها واکنش منفی نشان می‌دهند و واکنش منفی اخیر امام جمعه اردبیل (حسن عاملی) نسبت به افزایش حضور صهیونیست‌ها در آذربایجان اثبات کننده این موضوع است.

اگر مردم ایران احساس کنند که الگوسازی دروغین باکو در حال تبدیل شدن به تهدیدی برای ایران است، ایرانیان به صورت منسجم و یکپارچه از ایران دفاع خواهند کرد. یادآوری می کنم که در زمان جنگ ایران و عراق، اعراب استان خوزستان ایران از صدام حسین حمایت نکردند، هرچند با عراقی ها زبان مشترک داشتند. در عوض آنها در کنار دیگر گروه های ایرانی علیه صدام جنگیدند. این مثال تاریخی نشان می دهد که ایرانی ها اول به ملیت فکر می کنند و دشمنان ایران نمی توانند این وضعیت را تغییر دهند. دلیل مشکلات امروز برخی کشورها، مثلا در افغانستان و عراق، برتری هویت قومی، نژادی و مذهبی بر هویت ملی است.

https://t.me/+SV6YYFA0zX1kOGZk


افزایش همکاری ترکیه با ناتو از نظر اقتصادی نیز برای این کشور زیان آور است. ترکیه با در نظر گرفتن وضعیت اقتصادی خود از عهده هزینه های تحمیلی ناتو بر نمی آید و در چنین شرایطی نباید علاقه ای به تشدید تنش با ایران داشته باشد.

-باکو چه نقشی در استراتژی منطقه ای گسترده ایران ایفا می کند و ایران رابطه باکو با ترکیه را چگونه می بیند؟

- ایران برای توسعه روابط با همسایگان خود سیاست همسایگی را دنبال می کند و از این حیث، ایران آمادگی دارد روابط خود را با همسایگان خود تا آنجا که بخواهند توسعه دهد. این به نفع مردم منطقه است و ایران همواره در طول تاریخ به دنبال صلح، ثبات و امنیت بوده است.

در عین حال ایران به هیچ دلیلی قطع مرز زمینی خود با هیچ یک از ۱۵ کشور همسایه را نمی پذیرد و معتقد به رعایت قوانین بین المللی و حاکمیت ارضی همه کشورها است. 

جمهوری آذربایجان یکی از ۱۵ همسایه ایران است که در برنامه های ژئوپلیتیکی ایران جایگاه ممتاز و ویژه ای ندارد. ادعای باکو برای ایجاد کریدور جعلی زنگزور بدون رعایت تمامیت ارضی ارمنستان نیز از نظر ایران غیرقابل قبول است. ایران آمادگی دارد مسائل خود با جمهوری آذربایجان را از طریق گفتگو حل و فصل کند و البته اجازه دخالت در این روابط را به طرف های ثالث نخواهد داد.

همکاری جمهوری آذربایجان و ترکیه به عنوان دو کشور همسایه عادی بوده و حق این دو کشور محسوب می شود. اما اگر این تعاملات به گونه ای باشد که منافع ملی جمهوری اسلامی ایران را تهدید کند، ایران حق خود می داند که برای حفظ منافع خود اقدامات لازم را انجام دهد. در کل اگر کشوری طرف دشمنان ایران را بگیرد، ایران بی تفاوت نخواهد ماند و برنامه ریزی های مناسبی انجام خواهد داد. در این زمینه واکنش های مختلف ایران به توافقنامه ابراهیم نمونه ای عملی است.

-آذربایجان و ایران با اختلافات سیاسی خود در موضوعاتی مانند وضعیت دریای کاسپین یا نقش اقلیت های قومی به ویژه جمعیت آذربایجانی در ایران چگونه برخورد می کنند؟

بحث های مربوط به دریای کاسپین مربوط به هر پنج کشور همسایه است و این مسائل معمولا در قالب مذاکرات مطرح و حل می شود. قومیت در بحث های مربوط به منافع ملی نقشی ندارد و منافع ملی با مباحث قومی مخلوط نمی شود.

الگوی سیاست خارجی ایران بهبود روابط با همسایگانش از طریق کانال های دیپلماتیک فعال است، چه با باکو و چه با سایر همسایگان، به دلیل برخی اقدامات، باکو نمی تواند تعامل عمیقی با ایران داشته باشد و ممکن است در آینده به خاطر برخی اقدامات اهمیت خود را برای ایران از دست بدهد. هر همسایه ای که سیاست غیردوستانه ای در قبال ایران داشته باشد نمی تواند از مزایای همکاری با ایران قوی، باثبات و صلح طلب برخوردار شود.

-باکو مدعی است که جامعه آذربایجانی بزرگی در ایران وجود دارد و دو کشور پیوندهای عمیق فرهنگی و زبانی دارند. نظر شما چیست؟

آذربایجانی های مقیم جمهوری آذربایجان با ایران ارتباط دارند. همه در ایران خود را ایرانی می دانند و اکثریت قریب به اتفاق شهروندان ایرانی برای خود هویت قومی را به عنوان اولویت برتر تعریف نمی کنند. ما روابط خود را با سایر کشورها بر اساس ایرانی بودن تنظیم می کنیم و اساس هویت در ایران ملیت است نه قومیت و ملیت ما ایرانی است. حضور آذربایجانی ها در جمهوری آذربایجان عامل مثبتی است و می تواند به عامل مشترکی برای ارتقای روابط دو کشور تبدیل شود. همانطور که ارامنه مقیم ایران به عامل مشترک ارتقای روابط دو کشور تبدیل شده اند. بنابراین اینها عناصر اشتراک آفرین هستند تا تمایز آفرین.

به عنوان مثال، ایران مسلمان بودن مردم عربستان سعودی را عامل گسترش روابط می داند تا عامل تمایز. ۹ میلیون دیاسپورای ارمنی خارج از ارمنستان نیز عامل اشتراک ساز است و تأثیر مثبتی بر آینده این کشور و توسعه روابط خارجی آن دارد. بنابراین زبان، آداب و رسوم مشترک مردم آذربایجان با مردم ایران می تواند این دو کشور را به هم نزدیک کند.

به این نکته هم توجه کنیم که آذری های ایران اول خود را ایرانی می دانند بعد آذری. برخلاف برخی از کشورهای اروپایی، ایران برخی از شهروندان خود را اقلیت نمی نامد. استفاده از واژه اقلیت برای آذری های ایران اصلاً واژه درستی نیست. ما در ایران اقلیت آذری نداریم. ما ایرانی هایی داریم که آذری صحبت می کنند. ما قومیتی به معنای اقلیت نداریم که دارای سنت‌ها و فرهنگ‌های مجزا از سایر نقاط ایران باشد. ایرانی بودن به این نیست که همه به یک زبان صحبت کنیم. معیار ایرانی بودن حافظه مشترک تاریخی و آداب، هنجارها و ارزش های مشترک است.

👇👇👇👇

https://t.me/+SV6YYFA0zX1kOGZk


⚡️آقای موحدیان بر کسی پوشیده نیست که روابط آذربایجان و اسرائیل به طور پیوسته در حال توسعه است. آذربایجان یکی از خریداران اصلی تسلیحات اسرائیل است. حتی درگیری فلسطین نیز بر روابط دوجانبه سایه افکنده است. اخیراً در رسانه ها اطلاعاتی مبنی بر حمایت آذربایجان از اسرائیل در جریان حمله به ایران منتشر شد. نظر شما در مورد این همه چیست؟

- منابع رسمی در ایران مشارکت باکو در تجاوزات اسرائیل را تایید نکرده اند، اما باید توجه داشت که رژیم صهیونیستی [ دولت اسرائیل] دشمن ایران و همه کشورهای همسایه ایران است. اسرائیل از هر فرصتی برای نفوذ و آسیب رساندن به ایران استفاده می کند و سعی در تخریب روابط ایران با همسایگان خود دارد. در این زمینه، اقدامات تخریبی اسرائیل مختص هیچ کشور خاصی نیست و این رژیم به دنبال نفوذ و خرابکاری در تمامی کشورهای همسایه ایران است. اسرائیل خیرخواه کشورها و ملت های منطقه نیست و به دنبال منافع شوم و تفرقه افکنانه خود است.

بنابراین کشورهای منطقه باید هوشیار باشند و اجازه سوء استفاده اسرائیل و ایجاد تنش بین کشورهای منطقه را ندهند. البته جمهوری اسلامی ایران نیز برای حفظ منافع ملی خود هوشیار و مصمم است.

-در ارتباط با سوال قبلی، این نظر وجود دارد که اسرائیل در هر زمانی می تواند از خاک باکو علیه ایران استفاده کند، به نظر شما اگر این سناریو اتفاق بیفتد، ایران چگونه با آن برخورد خواهد کرد؟

- نکته اصلی این است که ایران برای حفظ تمامیت ارضی خود جدیت کامل دارد و به هرگونه حمله به ایران از هر نقطه ای پاسخ قاطع خواهد داد. پاسخ قاطع و کوبنده ایران به صهیونیست ها نشان داد که این رژیم با توجه به محدودیت های ژئوپلیتیک و بحران های اقتصادی و سیاسی خود کار بسیار دشواری برای مقابله با ایران دارد و این دیدگاه که صهیونیست ها هر لحظه می توانند از خاک باکو علیه ایران سوء استفاده کنند کاملا اشتباه است.

البته این بدان معنا نیست که ایران هوشیار و آماده نیست و در صورت وقوع چنین سناریویی، نحوه پاسخ و واکنش ایران به اقدام باکو بستگی دارد. اما احتمال وقوع چنین سناریویی بسیار کم است. زیرا:

اولاً، چنین عملیاتی مداخله و حضور نظامی و اطلاعاتی اسرائیل در جمهوری آذربایجان را ثابت می کند؛ امری که علی اف همواره آن را رد کرده است.

ثانیاً اسرائیل با این کار جبهه نبرد جدیدی را علیه خود می گشاید که قادر به مدیریت و موفقیت در آن نخواهد بود. باکو نه تنها سوخت و انرژی اروپا را تامین می کند، بلکه تعاملات اقتصادی و تجاری زیادی با ترکیه دارد که در صوزت وقوع چنین سناریویی، باکو این منافع را به خطر می اندازد. ایران نیز می تواند با قدرت از خود دفاع کند و در صورت هرگونه اقدام احمقانه ای پاسخ کوبنده ای از خود نشان خواهد داد.

ثالثا در صورت چنین گستاخی، روابط دیپلماتیک باکو با ایران از بین می رود و پیگرد قانونی این تجاوز از طریق سازمان های بین المللی با قدرت انجام می شود و حمله متقابل به منبع حمله نیز در دستور کار قرار می گیرد.

در نهایت چنین اقدامی تمام نقشه ها و توطئه های پان ترک ها را خنثی می کند. آنها مدعی هستند که باکو دوست ایران است، دو کشور برادر هستند و مشکلی ندارند و ایران به جای همکاری گسترده با ارمنستان مسیحی، باید با حکومت علیف همکاری کند و با باکوی مسلمان همکاری کند. با انجام این حمله، نادرستی تبلیغات مذکور نیز ثابت خواهد شد. قابل ذکر است که ایران دو بار به صهیونیست ها پاسخ نظامی داده و آنها نتوانستند در مقابل آسیب جدی به ایران وارد کنند.

- عضویت ترکیه در ناتو چه تأثیری بر روابط با ایران دارد؟ با توجه به روابط ترکیه با غرب، آنها چگونه بین همکاری و تنش تعادل برقرار می کنند؟

ترکیه سالهاست که عضو ناتو بوده و این شرایط بر روابط دوجانبه سایه افکنده است. منافع ایران و ترکیه در ایجاد تفاهم متقابل است و طرفین سعی کرده اند بر روابط دوجانبه تمرکز کنند. 

اما دوستی ترکیه با ناتو که در قبال ایران رویکردی خصمانه دارد، تأثیر منفی بر گسترش همکاری های راهبردی ایران و ترکیه داشته است. افزایش همکاری ترکیه با ناتو منجر به حضور این کشور در محور غرب خواهد شد. جدا از تاثیر منفی این همکاری بر روابط ایران و ترکیه، کشورهاس روسیه، چین و برخی کشورهای جنوب شرق آسیا نیز از همکاری ترکیه با ناتو راضی نیستند. به ویژه، باتوجه به اینکه وقوع درگیری بین چین و غرب بر سر تایوان محتمل است. 

ایران برای مدیریت روابط با ترکیه از تمرکز بر نقاط افتراق پرهیز کرده و به سمت ارتقای تعاملات تجاری و اقتصادی با تکیه بر توانمندی های موجود حرکت کرده است، هرچند ترکیه حتی در حوزه فرهنگی نیز سیاست هایی را علیه ایران دنبال کرده است. 


⚡️احسان موحدیان، در گفتگو با regionmonitor.com گفت: ما در ایران اقلیت آذربایجانی نداریم. ما ایرانیانی داریم که به زبان آذری صحبت می کنند.

وی همچنین افزود که علی اف در تلاش است تا یک مدل تمدنی جدید و غیراصیل برای آذربایجانی های کشورش و ایران تعریف و فرهنگ واقعی آذربایجان را تحریف کند. اگر تضاد این مدل با تمدن ایرانی تشدید شود، هم آذربایجانی های ایران و هم همه ایرانیان واکنش منفی نشان می دهند.

وی همچنین گفت: اصرار باکو بر ایجاد کریدور دروغین زنگزور و عدم رعایت تمامیت ارضی ارمنستان برای ایران غیرقابل قبول است.

متن کامل مصاحبه در زیر آمده است:

https://regionmonitor.com/79436/
https://regionmonitor.com/79406/

https://t.me/+SV6YYFA0zX1kOGZk


⚡️وزیر حمل و نقل صهیونیست ها در دیدار با رئیس جمهور باکو، اهمیت جنگ با تروریسم، حق اسرائیل برای حفاظت از شهروندان خود، بازگشت ربوده شدگان از اسارت حماس و تصمیم دادگاه بین المللی کیفری برای صدور حکم بازداشت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر و یوآو گالانت وزیر دفاع سابق را تشریح کرد.

دفتر وزیر حمل و نقل اسراییل گزارش داد که "وزیر و رئیس جمهور علی اف در مورد گسترش همکاری های اقتصادی و سیاسی بین کشورها به توافق رسیدند. در ادامه این دیدار علیف دستور ازسرگیری پروازهای مستقیم شرکت هواپیمایی ملی آذربایجان (ازال) به اسرائیل را صادر کرد که در طول جنگ تعلیق شده بود.»

در اطلاعیه دفتر وزیر ترابری در ادامه آمده است: «آذربایجان، کشور مسلمان شیعه با ماهیت سکولار، شریک استراتژیک و دوست نزدیک اسرائیل است.

وزیر حمل و نقل اسراییل دوشنبه شب از طریق گرجستان پرواز کرد و بامداد سه شنبه در آذربایجان فرود آمد. او در کنفرانس آب و هوایی شرکت کرد و در آنجا سخنرانی کرد.

علاوه بر علی اف، وزیر حمل و نقل با چندین وزیر دولت در باکو دیدار کرد. در این دیدارها در مورد ورود کارگران خارجی از آذربایجان به حوزه‌های زیربنایی و ساخت و ساز در اسرائیل و همچنین گسترش همکاری‌ها در زمینه‌های نوآوری و نمک‌زدایی آب صحبت شد.

https://www.ynet.co.il/news/article/s1civecfyg

https://t.me/+SV6YYFA0zX1kOGZk


Репост из: گاه نوشت های یک ایرانگرای تبریزی
🔴شمشیر سلطان سلیم عثمانی، مزین به شعر و زبان فاخر فارسی، در موزه انگلیس :
چنان تیغست این تیغ دلفروز
که دشمن را گزد یک لحظه جان سوز...

🆔️ @soltanii_ir 💐


دین پرست با بیان این نکته که برخورد سلبی با پدیده‌های قومی کارساز نیست و باید به صورت هوشمندانه با آن‌ها مواجه شد؛ بر اهمیت تقویت هدفمند شبکه‌های استانی و اصلاح کرسی‌های آموزش زبان و ادبیات محلی تأکید کرد.

در بخش دیگری از این نشست رضا آزاد نیز به بررسی اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اهمیت زبان فارسی و تحلیل حقوقی و تاریخی این اصل پرداخت.
این استاد دانشگاه به مشروح مذاکرات قانون اساسی اشاره و اظهار کرد: این مذاکرات به فهم بهتر مقصود قانونگذاران کمک می‌کند.
وی همچنین به پیش‌نویس قانون اساسی و تغییرات آن در مجلس خبرگان اشاره و بیان کرد: اصل ۱۵، زبان فارسی را به عنوان زبان و خط رسمی مشترک مردم ایران معرفی می‌کند. این اصل تصریح می‌کند که اسناد و مکاتبات رسمی باید به زبان فارسی باشد، اما تدریس زبان‌های محلی در مدارس و رسانه‌ها آزاد است.

آزاد گفت: نکات مهمی در مشروح مذاکرات قانون اساسی مطرح شده که شامل اضافه شدن کلمه «قومی» به اصل ۱۵ و تأکید بر حمایت دولت از تدریس زبان‌های محلی است؛ بنابراین با توجه به نظرات اعضای مجلس خبرگان قانون اساسی و دغدغه‌های اقلیت‌های قومی و مذهبی، زبان فارسی به عنوان زبان رسمی به وحدت ملی کمک می کند.

وی در پایان به تصویب سریع و بدون مخالفت اصل ۱۵ اشاره کرد و آن را نشانه‌ای از پذیرش عمومی زبان فارسی به عنوان زبان ملی دانست.

او همچنین بر اهمیت رعایت حقوق اقلیت‌ها و اقوام و گروه ها در این اصل تأکید و به این نکته اشاره  کرد که این اصل کاملا مترقی است و هویت ملی و حقوق همه گروه ها و اقلیت‌ها را همزمان در نظر می‌گیرد؛ این در حالی است که در برخی از کشورهای همسایه ایران، تنها یک گروه قومی و زبانی در قانون اساسی دارای حقوق مدنی و شهروندی در نظر گرفته شده اند.

http://isna.ir/xdSn8h

https://t.me/+SV6YYFA0zX1kOGZk


⚡️عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی:
مرجعیت‌سازی جعلی فرهنگی، تمدنی، هویتی و تاریخی وحدت کشور را تهدید می‌کند

عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی با انتقاد از تلاش‌های اخیر برخی گروه های قوم گرا برای سوءاستفاده از امکان تدریس انواع زبان‌های محلی در مدارس گفت: این روند می‌تواند از طریق انتشار کتب و نشریات حاوی برساخته های دروغین تاریخی و تمدنی و مذهبی منجر به تاریخ‌سازی‌های جعلی و ترویج ادبیات محلی با محتوای حمایت گرانه از اهداف ناسیونالیستی مداخله گرایانه باکو و ترکیه شود. این کشورها در تلاش هستند با مرجعیت سازی جعلی فرهنگی و تمدنی و هویتی و تاریخی برای ساکنان مناطق آذری از طریق دروغ پراکنی های متعدد همدلی و همبستگی ساکنان این مناطق با سایر ایرانیان را برهم بزنند.

به گزارش ایسنا، چهارمین نشست واکاوی حقوقی و تاریخی اصل ۱۵ قانون اساسی از سوی موسسه تاریخی و فرهنگی دیارکهن با همکاری دانشگاه علامه‌طباطبائی در تالار صلح دانشکده حقوق و علوم سیاسی این دانشگاه برگزار شد.

بر اساس این اصل «‌‎زبان‌ و خط رسمی‌ و مشترک‌ مردم‌ ایران‌ فارسی‌ است‌. اسناد و مکاتبات‌ و متون‌ رسمی‌ و کتب‌ درسی‌ باید با این‌ زبان‌ و خط باشد ولی‌ استفاده‌از زبان‌های‌ محلی‌ و قومی‌ در مطبوعات‌ و رسانه‌های‌ گروهی‌ و تدریس‌ ادبیات‌ آنها در مدارس‌، در کنار زبان‌ فارسی‌ آزاد است‌.»

در این نشست که با مدیریت احسان موحدیان، مدرس دانشگاه و حضور دانشجویان و دیگر اساتید علاقه مند برگزار شد، فائز دین‌پرست عضو هیئت علمی دانشگاه علامه‌طباطبائی، رضا آزاد استاد دانشگاه و عطاءالله عبدی، عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی به بررسی ابعاد مختلف این اصل و تبیین نقش و اهمیت زبان فارسی و چالش‌های ناشی از تفسیر غلط اصل ۱۵ پرداختند.

عطالله عبدی به عنوان نخستین سخنران این نشست به بررسی اصل ۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و تأثیرات آن بر زبان‌های محلی پرداخت.

وی با اشاره به فضای سیاسی سال ۵۸ و تلاش‌های گروه‌های مختلف برای گنجاندن مباحثی چون زبان مادری و خودمختاری در قانون اساسی، تأکید کرد: پس از نگارش پیش نویس اصل ۱۵ قانون اساسی، برخی گروه های دینی مانند ارامنه و یهودیان و زرتشتی ها برای اینکه بتوانند آموزش زبان های خود را انجام دهند بر گنجانده شدن تدریس‌ ادبیات‌ خود در اصل ۱۵ تاکید کردند و در آن زمان بحث های قومی به شکلی که امروزه از جانب جریان های قومی مطرح شده، مدنظر نبوده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی به انتقاد از تلاش‌های اخیر برخی گروه های قوم گرا برای سوءاستفاده از امکان تدریس انواع زبان‌های محلی در مدارس پرداخت و اقدامات آنها را ابزاری برای تقویت هویت‌های قومی و گرایش های تجزیه طلبانه و تضعیف وحدت و همبستگی ملی دانست.

وی با ابراز نگرانی از این موضوع، گفت: این روند می‌تواند از طریق انتشار کتب و نشریات حاوی برساخته های دروغین تاریخی و تمدنی و مذهبی منجر به تاریخ‌سازی‌های جعلی و ترویج ادبیات محلی با محتوای حمایت گرانه از اهداف ناسیونالیستی مداخله گرایانه باکو و ترکیه شود. این کشورها در تلاش هستند با مرجعیت سازی جعلی فرهنگی و تمدنی و هویتی و تاریخی برای ساکنان مناطق آذری از طریق دروغ پراکنی های متعدد همدلی و همبستگی ساکنان این مناطق با سایر ایرانیان را برهم بزنند.

عبدی در ادامه به مشکلات نظام آموزشی و کیفیت پایین آن اشاره کرد و گفت: دغدغه‌های اصلی مردم در مناطق مذکور، مانند ساکنان سایر نقاط کشور مسائل بنیادی و معیشتی است، نه مباحث مربوط به آموزش زبان های محلی. اما افرادی در فضای مجازی با انتشار یادداشت ها و مقالات متعدد دروغین بر علیه تاریخ و فرهنگ اصیل ایرانی، می خواهند در کشور تقابل ایجاد کنند.

وی همچنین به خطرات پوپولیسم و استفاده ابزاری از اصل ۱۵ توسط برخی گروه‌های سیاسی اشاره کرد و گفت: این افراد قلیل که وزن سیاسی قابل توجهی نیز ندارند نباید فرصت پیدا کنند زبان فارسی را تضعیف کرده و افکار خود را در جامعه ترویج کنند.

عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی به تغییرات در نگرش نسل جدید اشاره کرد و گفت: جوانان آگاه شده اند و کمتر به مسائل قومی و هویتی توجه دارند و بیشتر به دنبال حل مشکلات کلان ملی و اقتصادی هستند. لذا باید به دغدغه‌های واقعی مردم توجه کرده و از ترویج مباحث حاشیه‌ای پرهیز کنیم.

در ادامه نشست فائز دین‌پرست ضمن قدردانی از برگزارکنندگان نشست به بررسی اصل ۱۵ قانون اساسی پرداخت و اظهار کرد: امروزه خوانش اصل ۱۵ محدود به آموزش زبان و ادبیات محلی نیست و برخی تلاش دارند نگاه های قومی را در این زمینه مطرح کنند.  

وی با اشاره به پروژه ملت‌سازی جعلی برخی کشورهای خاص، به تحرکات جدایی‌طلبانه معدود افرادی در داخل کشور و حمایت‌های خارجی از آن‌ها اشاره و تاکید کرد که این موضوع در نقاط آذری نشین افزایش یافته است.

https://t.me/+SV6YYFA0zX1kOGZk

👇👇👇


Репост из: فلسفه سیاسی
باکو یک شهر ایرانی بود. ماوراء قفقاز، سالها جز خاک و متصرفات ایران بود. باکو یک دژ مرزی بشمار می‌رفت...علائم ایرانی‌ها که یک شیر در حال حمله است که خورشید از روی شانه‌هایش می‌درخشد هنوز بر سر در حمام‌های باکو وجود دارد...ایرانی‌ها برخلاف ترکها[عثمانی] وقتی یک دشمن مسیحی[روسیه]، شهر و دیارشان را تصرف کرده است از آنجا مهاجرت ننموده بلکه در خانه مانده و به زندگی خود ادامه داده‌اند. به هر حال باکو از هر جهت یک شهر ایرانی به نظر می‌رسد.

از خاطرات بنجامین، نخستین سفیر ایالات متحده در ایران-۱۸۸۵ میلادی


⚡️مانع تراشی تازه دولت علیف برای صلح در قفقاز

سایت Musavat.com گزارش داد که ادموند ماروکیان، سفیر ارمنستان در امور ویژه، به نقل از یک مقام باکویی که نخواست نامش فاش شود، گفته که دولت باکو قصد دارد برای ۷ منطقه که نزدیک به ۳۰ سال است تحت تصرف ارمنستان بوده، یک تریلیون دلار غرامت از ایروان درخواست کند.

ماروکیان افزود: باکو همچنین خواهان دریافت غرامت از ارمنستان برای استفاده از منابع انرژی این مناطق است.

سایت «Commonspace.eu» مرتبط با رسانه های غربی در این باره گزارش داد و نوشت: موضوع دریافت غرامت زمانی در باکو بسیار مطرح بود اما در سال های اخیر به نظر می رسید این موضوع از دستور کار خارج شده باشد. با این وجود اظهارات ماروکیان نشان می دهد که این موضوع همچنان در دستور کار مذاکرات طرفین قرار دارد.

یادآوری می شود باکو در جنگ ۲۰۲۰ و تهاجمات بعد از آن قراباغ را تصرف کرد. در آن زمان بارها موضوع تخریب زیرساخت ها و برداشت منابع در این مناطق با هدف دریافت غرامت توسط باکو مطرح شد. اکنون تلاش علیف در جهت رسمی شدن این درخواست ها در سطح بین المللی رو به افزایش است.

موضع رسمی باکو در قبال این اظهارات مقام ارمنی هنوز اعلام نشده است. ولی اصرار علیف بر این خواسته های غیرمنطقی و غیرقابل انجام در کنار فشار بر ارمنستان برای تغییر قانون اساسی ثابت می کند باکو علاقه ای به صلح در قفقاز ندارد.

https://t.me/+SV6YYFA0zX1kOGZk


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
⚡️وضعیت جاده ترانزیتی ایران به ارمنستان در شب گذشته: ديشب کولاک در گردنه مغری در منطقه سیونیک ارمنستان وجود داشت که اداره راه ارمنستان در حال پاکسازی مسیر است.

https://t.me/+SV6YYFA0zX1kOGZk


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
⚡️ادب به سبک انگلیسی:

نایجل کیسی، سفیر بریتانیا، هنگام خروج از وزارت امور خارجه روسیه، به خبرنگار شبکه راشیاتودی گفت: «گم شو».

وی دیروز به این دلیل به وزارت خارجه روسیه احضار شد که یکی از کارمندان سفارت انگلیس در مسکو در حال انجام کارهای جاسوسی و خرابکارانه شناسایی شده بود.

https://t.me/+SV6YYFA0zX1kOGZk


Репост из: مطالعات آذربایجان
🚨 تماس تلفنی رئیس جمهور آذربایجان با ترامپ

الهام علی رئیس جمهوری آذربایجان روز دوشنبه با دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا تلفنی گفت و گو کرد و در جریان آن ابراز امیدواری کرد که تلاش های مشترک برای پیشبرد بیشتر روابط دوجانبه بین دو کشور صورت گیرد.

ریاست جمهوری آذربایجان در بیانیه ای تاکید کرد که اقدامات ترامپ «نقش مهم تری در تضمین امنیت جهانی » خواهد داشت.

مرکز مطالعات آذربایجان


❗️❗️یادآوری افشاگری اوپن دموکراسی در مورد نقش انگلیس در اشغال قراباغ برای غارت طلای این منطقه / غرب فقط به خاطر ضدیت با روسیه از آذربایجان در جنگ قره باغ حمایت نکرد!

جان سونونو، رئیس ستاد کارکنان دولت بوش، و دوست نزدیکش علی رضا وزیری ایرانی الاصل و مقیم انگلیس، شرکت معدنی انگلیسی-آسیایی (AAMC) را ایجاد کردند که به استخراج معادن در سرزمین‌های تصرف شده توسط آذربایجان در طول جنگ قراباغ مشغول بود.

بنیاد دموکراسی باز مقاله ای در سال ۲۰۲۱ در مورد تلاش های سفارت بریتانیا برای دفاع از منافع این شرکت در طول جنگ ۲۰۲۰ قراباغ بر اساس ایمیل های از طبقه بندی خارج شده سفارت نوشت:

بر اساس ایمیل های منتشر شده تحت قانون آزادی اطلاعات، جیمز شارپ سفیر بریتانیا در آذربایجان در اوج درگیری ها با مدیران شرکت مذکور ملاقات کرد. پس از این نشست ، شرکت معدنی انگلیسی یک ایمیل تکمیلی به شارپ ارسال کرد که حاوی اطلاعاتی در مورد ذخایر طلا در قره باغ کوهستانی و مناطق اطراف آن بود .

واقعیت این است که کمی قبل از شروع جنگ ۲۰۲۰، شرکت شروع به تماس با سفارت در مورد "دستاوردهای سرزمینی" آینده باکو کرد، که نشان می داد انگلیسی ها از جنگ (و نتایج آتی آن یعنی پیروزی باکو) اطلاع داشتند.

کارمندان سفارت بریتانیا در باکو در ۷ سپتامبر ۲۰۲۰، سه هفته قبل از شروع درگیری‌های خشونت‌آمیز بین آذربایجان و ارمنستان در قره‌باغ کوهستانی، با مدیران شرکت معدنکاری انگلیسی ملاقات کردند .

ایمیل های منتشر شده توسط openDemocracy ثابت می کند که این شرکت معدنی انگلیسی سفارت را در مورد پروژه های خود آگاه کرده و از جمله اطلاعات مربوط به توافقنامه اشتراک تولید (PSA) با دولت آذربایجان را به سفارت داده است.

این امر به شرکت حق فعالیت های توسعه ای در مناطق غنی از مواد معدنی در غرب جمهوری آذربایجان و همچنین برای استخراج ذخایر در قره باغ کوهستانی و سایر مناطقی را می دهد که در آن زمان هنوز تحت کنترل ارمنستان بودند!

با پیشروی بیشتر ارتش آذربایجان، شرکت همه چیز را در مورد میادین جدید بهره برداری شده اعلام کرد:

در 27 اکتبر، شرکت معدنی انگلیسی یک به روز رسانی برای سرمایه گذاران خود در مورد "آزادسازی" زنگیلان توسط آذربایجان منتشر کرد و افزود که در حال مذاکره با دولت آذربایجان در مورد توسعه آینده این معدن است . دو روز بعد شارپ با مدیران شرکت معدنی ملاقات کرد که وزارت امور خارجه آن را "جلسه قهوه خوری" توصیف کرد.

زمانی که ارتش آذربایجان به سوتک ارمنستان حمله کرد، شرکت نیز سعی کرد وارد سوتک شود:

در 28 نوامبر، دو روز پس از انتشار فیلم سوتک، شرکت معدنی انگلیس به سفیر بریتانیا اطلاعات جدیدی در مورد عملیات خود ارسال کرد. نامه به شدت مخدوش شده است. اما جزئیاتی فاش شد: به پیوست یک مقاله خبری در مورد ادعاهای ارضی آذربایجان و ارمنستان بر معدن طلای سوتک وجود دارد .

بقیه نامه های سفارت انگلیس در مورد سوتک به شدت مخدوش شده است و درک اصل آن غیرممکن است.

https://www.opendemocracy.net/en/odr/revealed-the-uks-business-links-to-nagorno-karabakh/

https://t.me/+SV6YYFA0zX1kOGZk

Показано 20 последних публикаций.