طلوع نیوز


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


#اینجا_کانال_رسمی_شبکه_طلوع نیوز_است 🇦🇫

خبرهای طلوع نیوز را از اینجا دنبال کنید
لینک کانال ما را به دوستان خود ارسال کنید تا از افغانستان عزیزما با خبر باشند 👇
https://t.me/joinchat/AAAAAFHQ0ZHsv1CAUgP6IA

Связанные каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


❇️ما را به دوستان تان معرفی کنید!
موثق ترین خبرهای مرتبط با کاریابی، بورسیه‌ها، ورکشاپ‌ها و ... این‌جا به اشتراک گذاشته خواهد شد!

https://t.me/akbar_jab


Репост из: کاریابی اکبر جاب Akbar job
#چهل روز بعد از انفجار در مکتب سیدالشهداء غرب کابل!
#نسل_کشی_را_متوقف_کنید!
@akbar_jab


#STOPHAZARAGENOCIDE
اعتراض نسبت به حملات هدفمندانه هزاره‌ها در افغانستان در سراسر جهان!
در کشورهای همچون؛ امریکا، انگلستان، کانادا، استرالیا، ایران، ترکیه، پاکستان و هند!
#نه_به_نسل_کشی!
#آگاهی
#به اشتراک بگذارید!
https://t.me/toIonews


Репост из: کاریابی اکبر جاب Akbar job
#کشتار هدفمند هزاره‌ها طی #شش سال گذشته در افغانستان!
#هفته نامه نیم‌رخ!
@akbar_jab


طرح صلح حکومت؛ تقلا برای حفظ نظام در مسلخ استانبول

🔺طرح صلح جمهوری اسلامی افغانستان که اخیراً از سوی شورای عالی مصالحه ملی اعلام شد، در 14 صفحه و محتوای قابل بحث ارائه شده و هرچند برای حفظ نظام تقلا کرده، اما غایب اصلی در آن مردم افغانستان و لویه جرگه است.

🔺این طرح که قرار است به نشست استانبول ارائه شود، عیوب و نواقصی دارد که آن را ناکارامد می‌کند و به گوسفندی می‌ماند که به مسلخ فرستاده می‌شود، اما می‌کوشد که از دست قصاب فرار کند.

🔺در این طرح چند موضوع است که باید بررسی شود: نخست، تعدیل قانون اساسی؛ در صفحه دهم طرح از تعدیل قانون اسیاسی توسط هیئتی 21 نفری که شامل 7 طالب و 17 نفر از جانب دولت است، سخن گفته شده است. باید پرسید که تعدیل قانون اساسی بر اساس چه مجوزی و از سوی کی، مشروعیت این هیئت 21 نفری از کجا می‌آید و نقش و جایگاه مردم افغانستان در آن در کجا است؟ آیا این نوع برخورد با قانون اساسی توهین به ملت افغانستان و تمام سازوکارهای قانونی و سنتی این ملت نیست؟ آیا قانون اساسی پیش‌بینی نکرده که تعدیل مواد آن باید در لویه جرگه صورت بگیرد.

🔺گذشته از این موضوع، مشروعیت مشورت با طالبان در مورد قانون اساسی از کجا می‌آید، آیا لویه جرگه تعین کرده که باید با طالبان مشورت شود یا مردم مستقیماً در همه پرسی چنین مجوزی صادر کرده‌اند، فکر نمی‌کنم.

🔺در ثانی، زمانی که از تعدیل و تغییر در قانون اساسی کشور سخن می‌رود، ناخودآگاه موضوع معامله و تضعیف تمام دستاوردهای دو دهه گذشته در ذهن متبادر می‌شود و دغدغه و دلهره خلق می‌شود که نکند زیر نام تعدیل قانون اساسی، ارکان نظام شامل حقوق بشر، آزادی بیان، مردمسالاری، قوای مسلح، شورای ملی، حقوق شهروندی و تمام رده‌های زندگی اجتماعی مردم افغانستان در یک معامله ننگین به حراج گذاشته می‌شود.

🔺طرح بسیار مبهم و کلی است، به جزئیات نرفته و روشن نساخته که میکانیزم‌های بعدی برای تامین صلح چه است و جایگاه هر طرف در کجا قرار دارد. مثلاً در بند ششم تاکید شده که از تمام قربانیان جنگ افغانستان حمایت می‌شود، در حالی که قربانیان جنگ افغانستان شامل طیف‌های متفاوت است. مثلاً طالب هم در جنگ کشته شده، مردم بیگناه ملکی هم قربانی داده و سربازان این کشور نیز کشته شده‌اند. در طرح روشن نیست که هدف از قربانیان جنگ دقیقاً کی است و آیا مردم ملکی بیگناه که در اثر خشونت طالبان جان باخته‌اند، با تلفات طالبان که در جبهه تروریزم جنگیده و نابود شده‌اند، برابر است؟

🔺در این طرح صلح، از مسایل مثل عدم تبعیض میان شهروندان، حقوق زنان، حقوق بشر و تطبیق قانون نیز سخن رفته، در حالی که طالبان تا همین اکنون بزرگترین تبعیض را علیه زنان، اقوام مختلف، گروه‌های اجتماعی متفاوت و پیروان مذاهب دیگر روا داشته‌اند و روا می‌دارند، این گروه بزرگترین جنایات را علیه زنان مرتکب شده و می‌شود، پس با این حساب، آیا قرار است طالبان در یک نشست تغییر کنند یا این که منظور حکومت از این مسایل همان چیزی است که گروه طالبان در نظر دارد و روی آن پافشاری می‌کند.

🔺طرح صلح حکومت روی این موارد در حالی مانور داده که گروه طالبان از زمان امضای توافقنامه صلح با امریکا 25 درصد حملاتش را افزایش داده و این نشان می‌دهد که گروه طالبان پابند هیچ قانون و توافقنامه و تعهد و پیمانی نیست و فقط یک راه برای رسیدن به قدرت می‌شناسد و آن هم جنگ و خشونت است.


تحلیلی شایسته از رشاد احمدی

هوشمندی جبهه مقاومت برای عدالت!!
اقدام هوشمندانه جبهه مقاومت برای عدالت در بهسود مبنی بر پرهیز از رویارویی با نیروهای ارتش ملی، از جهاتی گوناگون قابل ستایش و تحسین است.
1- رویارویی و جنگ در برابر نیروهای دولتی، به نفع مردم نبود و به نفع طالبان و کوچی های متجاوز تمام می گردید. الان جبهه مقاومت، نیروهای خود را حفظ کرده و اگر مردم دوباره مورد تجاوز متجاوزان طالب و داعش و کوچی قرار گیرد، می توانند دوباره به جبهه برگردند و از مردم خود دفاع نمایند.
2- اشرف غنی در صدد بود با خلق غائله بهسود و دستگیری قومندان شمشیر برای قومای طالب و کوچی خود آبرو بخرد. اقدام هوشمندانه جبهه مقاومت اشرف غنی را از چنین طمع سیاسی محروم کرد. او الان به عنوان یک شکست خورده و منفور در افکار عمومی، بر میگردد و منفورتر از همیشه در نزد مردم افغانستان و حتی هم تباران خودش خواهد شد.
3- اقدام جبهه مقاومت مبنی بر عدم درگیری جدی با ارتش، حقانیت جبهه مقاومت را به اثبات رساند. در واقع نیز جبهه مقاومت، نه داعیه قدرت داشت و نه سودای حکومت. این جبهه در دفاع از جان، مال و ناموس مردم شکل گرفته و با حفظ نیروهای خود پتانسیل دفاع را در خود نهادینه ساختند و ثابت کردند، که آنها با دولت و نظام جنگ ندارند و مدافع مردم خود هستند.
4- اشرف غنی و اعوان و انصار چاپلوس و متملق اش در صدد بدنام کردن جبهه مقاومت بودند و می خواستند، با نمایشهای مضحک نیروهای مقاومت را جاسوس بیگانگان قلمداد کند، که موشک در اختیار دارند. اقدام جبهه مقاومت نشان داد، که آنها نیروی مخلص دفاع مردمی است و به هیچ کشوری وابسته نیست و از سویی هیچ کشوری جز مردم خودش مورد حمایت نیست.
در پایان می خواهم به عنوان یک شهروند از جبهه مقاومت تشکر کنم که خویشتنداری نشان دادند و مردم خود را به دم گلوله نداده و از جنگ سر خانه خود پرهیز کردند. جبهه مقاومت برای عدالت در این منازعه پیروز واقعی است. اشرف غنی به شکل افتضاح آمیزی شکست خورده است که بر خلاف قانون اساسی از قدرت مردم برعلیه مردم استفاده کرده است و تاریخ در باره خیانت و بی وجدانی او قضاوت خواهد کرد.
به شهدای مظلوم جبهه مقاومت، درود می فرستم و برای خانواده هایشان صبر جمیل و اجر جزیل خواهانم.


حالت نظامی در بامیان

گفته میشود این نیروها از بامیان به بهسود اعزام میشوند.
@toIonews


🔺‏دلایل برکناری مسعود اندرابی از وزارت داخله؛
اول: ابراز نارضایتی رییس جمهور غنی از عبدالله عبدالله برای نقش‌آفرینی در مسکو
دوم: حادثه بهسود و سقوط چرخبال ارتش در بهسود میدان وردک
سوم: مسعود اندرابی با تقرری الله داد فدایی به عنوان فرمانده پولیس لغمان مخالفت کرده بود
@toIonews


از کدام ولایت افغانستان هستید؟


🔺مولوی انصاری و کامران علی‌زی مطمئن هستند که حکومت هیچ حرکتی در پاسخ به آنها نمی‌کند

▪️من حبیب‌الله غوریانی را نمی‌شناسم. نمی‌فهمم چکاره است، چه گفته، چه کرده و در کجا و چگونه جرمی مرتکب شده که پاسخ آن ارسال صدها نیروهای امنیتی با سلاح های سبک سنگین به شهرک جبرئیل در هرات و شلیک مستقیم بر دستکم ۲۰ نفر از اهالی آن منطقه است. اگرچه این جزئیات را نمی‌دانم اما اگر به فرض کار خاصی علیه قانون هم کرده باشد، احتمالا مورد برجسته‌ای نباشد. اگر می‌بود، وطن از اخبار و بازتاب رسانه‌ای‌ آن پر می‌شد. بسیاری از همین من و شما در شبکه‌های اجتماعی حتا این فرد را نمی‌شناسیم و نامش را تازه شنیده‌ایم.
حالا فرض می‌گیریم حبیب‌الله غوریانی قانون‌شکنی کرده باشد. در هرات دو فرد، شهره‌ی نقض قانون به مقیاس خروار و تبلیغ علیه نظام به عنوان مصداق تهدیدی علیه امنیت ملی وجود دارد. کامران علی‌زی، رییس شورای ولایتی و پشتون‌تبار که در به هیچ‌شمردن قانون و حاکمیت دولت شهره است. صدها فرد مسلح غیرمسئول دارد و در هرات عملا فرمانروایی جداگانه‌ای ایجاد کرده. چند هفته پیش، مستقیما و آشکارا گفت اگر فرمانده پولیس برکنار نشود، با هزار فرد مسلح به ساختمان فرماندهی پولیس یورش می‌برد و قومندان امنیه را به زور برکنار می‌کند. به او گفتند به فرماندهی پولیس حمله نکند و فرمانده پولیس برکنار شد. دومی، مولوی انصاری است. کسی که نظام را کفری خواند و حامیان نظام را به ارتکاب گناه کبیره متهم کرد. سخنان مولوی انصاری، بدون هیچ پرده‌پوشی، صدور فتوای قیام علیه یک نظام به قول او “فاسد و کفری” است. در وضعیتی که افغانستان دارد، اقدام نظامی و عدلی علیه چنین افرادی اولویت اول حکومت است. دولت مقتدری که امرالله صالح آن را با طمطراق بر فرق ما می‌کوبد، همین‌جاها مصداق می‌یابد. دولتی که بر معترض ملکی، عمارت فرسوده‌ی سینما و دستفروشان حمله می‌کند، مقتدر نیست، مترسک است. همان طنز سخیداد هاتف، واقعا بامسماست. مولوی انصاری و کامران علی‌زایی به ریش اقتدار حکومت، حاکمیت قانون و مشروعیت نظام می‌خندد اما حکومت به سراغ عبدالرزاق وحیدی و حبیب‌الله غوریانی می‌رود.

▪️مولوی انصاری و کامران علی‌زی، کاملا مطمئن هستند که حکومت در پاسخ به سخنان و تهدیدهای‌شان اگر چاپلوسی نکند، قطعا هیچ حرکت دیگری نمی‌کند. هردو غول قانون شکنی و دامن‌زدن به تهدیدات علیه امنیت ملی کشور، با خاطر جمع و خیال آسوده نه تنها در هرات مستقر هستند که با هر حرکتی در برابر قانون و امنیت ملی کشور، قدرتمندتر نیز می‌شوند.

▪️خب چرا این اتفاق می‌افتد؟ چون حبیب‌الله غوریانی هزاره‌تبار است و تیم سیاسی اشرف غنی پروای هیچ سرکوب و توهین و تبعیضی علیه هزاره‌ها را ندارد. علیه آن دوتای دیگر چرا هیچ اقدامی نمی‌شود در حالی‌که غول‌های نقض قانون و ایجاد تهدید علیه امنیت ملی کشور و کلیت نظام هستند؟ چون هزاره نیستند.

▪️هر کسی که سخن گفتن از حقایقی که عملا جریان دارد را تبارگرایی و تفرقه‌اندازی تفسیر و قضاوت می‌کند، مختار است. در این وطن، معنای واقعی وحدت ملی پوشالی، پذیرش سلطه، تن دادن به سرکوب و درجه‌بندی شهروندان و اقوام است. چند روز پیش، مطلبی از بهار مهر با این محتوا که روند جاری صلح، رقابت غنی و طالبان بر سر رهبری قوم پشتون است، در روزنامه‌ی هشت صبح منتشر شد. من شخصا با برخی از مفاد این یادداشت موافق و با برخی قسمت‌های آن مخالفم. آن‌جا که موافقم، یادداشت به قومی‌شدن قدرت و حاکمیت، اعمال تبعیض و انحصار قومی و کنارزده‌شدن اقوام غیرپشتون از قدرت و تصمیم‌گیری اشاره می‌کند. در پاسخ به نشر این یادداشت، تعداد زیادی از کاربران در تویتر، نویسنده‌ی یادداشت و حتا روزنامه‌ی هشت صبح را به دامن‌زدن به تفرقه‌ی قومی، قوم‌گرایی و تخریب وحدت ملی متهم کرده بودند.

▪️این دیگر رسما چال‌بازی و د جان‌زنی است. مثل روز آشکار است که پالیسی رسمی در حکومت‌های افغانستان و به صورت مشخص حکومت اشرف غنی، اعمال انحصار قومی و تبعیض، کنارزدن اقوام غیرپشتون از تصمیم‌گیری و منابع قدرت، درجه‌بندی اقوام و شهروندان و برخوردهای قومی با همه‌ی امور حکومت‌داری است. یک دریا مثال و نمونه برای این مدعا وجود دارد. آن‌گاه آیا وقتی کسی به این تبعیض، انحصار و قوم‌گرایی آشکار به عنوان پالیسی رسمی حلقه‌ی قدرت اعتراض کرد، وحدت ملی را تخریب می‌کند؟ قوم‌گرایی تفسیرکردن اعتراض به اعمال تبعیض، به درد جُک و مزاح می‌خورد و فارغ از آن نه.

▪️افغانستان مادامی که درگیر درجه‌بندی، برتری جویی، تبعیض و انحصار باشد، آرامش و ثبات و زیست مسالمت‌آمیز و انسانی را نخواهد چشید. همچنان، وادارکردن گروه‌های قومی معترض به پذیرش انحصار قدرت و درجه‌بندی شهروندان، ممکن نیست.

نظری میراموری


سه فرمانده مشهور و 18 عضو گروه طالبان در فاریاب کشته شدند!

وزارت دفاع ملی کشور می‌گوید که 21 طالب مسلح به شمول سه عضو ارشد و برجسته این گروه در ولایت فاریاب کشته شده‌اند.


@toIonews


وزارت امور خارجه چین طی بیانیه‌ای اعلام کرد گزارش بی‌بی‌سی از وضعیت بیماری کرونا در این کشور، سیاسی و همراه با تعصب ایدئولوژیك علیه چین است.
@toIonews


عامل انفجار ماین‌های مقناطیسی در کابل، امریکا است

♦️انفجارهای روزانه ماین‌های مقناطیسی رفته رفته، در حال مبدل شدن به پاندمی ترور و جنایت در کابل و برخی ولایات دیگر کشور است. بیشترین انفجارها در شهر کابل رخ می‌دهد و دست کم روزانه چند شهروند کشور را به خاک و خون می‌کشد.

♦️گاهی سه‌ انفجار، گاه چهار و روزهای نیک بخت یک انفجار در شهر کابل رخ می‌دهد که مسئولیت آن را نیز هیچ طرف و گروه و آدرس و سازمانی به دوش نمی‌گیرد، اما بر همه معلوم است که کار کار گروه طالبان است؛ زیرا از یک طرف در پی امتیاز گرفتن در روند صلح است و از جانب دیگر با امریکا پیمان صلح بسته و خیالش راحت است که امریکا به خاطر فرار عاجل از این کشور، خاموش خواهد بود.

♦️تا اینجا داستان پیچیده نیست و همه می‌دانند که گروه طالبان در بیست سال پسین همواره حملات تروریستی بر اهداف غیر نظامی در کابل و تمام ولایات کشور انجام داده است؛ اما داستان زمانی جالب می‌شود که بدانید عامل انفجارماین‌های مقناطیسی در یک سال پسین در کابل، ایالات متحده امریکا بوده است.

♦️این موضوع از آنجا قابل استخراج است که عباس استانکزی در سفری به مسکو، گفت که هیچ عملیات و حمله این گروه از زمان امضای توافقنامه دوحه، بدون هماهنگی و اطلاع امریکا صورت نگرفته است. پس امریکا و طالبان هماهنگ عمل کرده و در کشتار مردم بی‌دفاع کابل دست شراکت و یاری با هم داده‌اند.

♦️استانکزی گفت: «تمام عملیات‌های طالبان با هماهنگی نیروهای نظامی امریکا صورت گرفته است. ما تمام عملیات‌های نظامی و فعالیت‌های خود را در یک کانال مشترک با نظامیان امریکایی شریک کرده‌ایم و هیچ‌گونه توافق ما با امریکایی‌ها نقض نشده است».

♦️حال اگر این سخنان استانکزی را به زبان ساده بازگو کنیم می‌شود این: هر زمان که ما بخواهیم حمله انتحاری، انفجاری یا مسلحانه انجام دهیم، با امریکایی‌ها در میان می‌گذاریم و موافقت شان را می‌گیریم و پس از آن حمله را انجام می‌دهیم.

♦️یعنی گروه طالبان تاکنون هر قدر که ماین مقناطیسی در کابل انفجار داده و ده‌ها انسان بی‌گناه را کشته، با توافق امریکا بوده است؛ پس عامل انفجارهای اخیر کابل، هیچ گروه دیگر نیست، خود امریکا است.
@toIonews


امروزچهارشنبه15/دلو/1399هـ.ش)

مطابق با 3/فوریه/2021میلادی)

برابر است با 20/جمادی الثانی/ 1442هـ.ق)ظ


خبرهای تایید نشده از فرمان تازه اشرف غنی درباره ملاعمر رهبر سابق طالبان

♦️در فضای مجازی تصویری از فرمان اشرف غنی دست به دست می شود که درستی آن مشخص نیست.

در این فرمان آمده است:

فرمان رئیس جمهوری اسلامی افغانستان

♦️درمورد اهدای لقب «شهید حقوق بشر» به امیرالمؤمنین شهید ملاعمر مجاهد

♦️براساس تقاضای طالبان کرام و مقامات محترم جمهوری اسلامی پاکستان و پینشهاد رهبران محترم جهادی وقیادی و به منظور ارج گذاری به خدمات ارزشمند ملا محمد عمرآخند در راستای تحقق ارزش های اسلامی و تحکیم عدالت و آوردن رفاه و خوشبختی برای مردم افغانستان مراتب آتی منظور است:

1♦️. لقب «شهید حقوق بشر» به امیرالمؤمنین ملاعمر محمد عمرمجاهد اعطا می گردد.

محمد اشرف غنی

رئیس جمهوری اسلامی افغانستان
@toIonews


در پی تجمع گروهی از معترضان به شیوه ایمنی‌سازی افراد از طریق واکسن کرونا، بزرگترین مرکز واکسیناسیون آمریکا در لس‌آنجلس موقتاً تعطیل شد.
@toIonews


▪️اخیراً گزارش شد که گروه طالبان با استفاده از پهپاد «درون» به تصویر برداری از از سپاه 217 پامیر در کندز پرداخته و به نظر می‌رسد که برای حملات بعدی شان آمادگی می‌گیرند. تصاویری که از این عملیات طالبان منتشر شده، نشان می‌دهد که آنان جزئیات قرارگاه سپاه را تصویر برداری کرده و در پی آن هستند که از این جزئیات برای حملات بعدی استفاده کنند.

▪️اما پرسش مطرح شده این است که گروه طالبان که در فهرست سیاه سازمان ملل متحد درج هستند و کشورهای مختلف دنیا نمی‌توانند برای آن تجهیزات نظامی بفروشد، این پهپادها را از کجا به دست آورده و مجرایش کدام است.

▪️بدون شک کشوری که گروه طالبان را حمایت مالی، آموزشی، جغرافیایی و عملیاتی می‌کند، پهپادها را نیز برایش تهیه کرده است.
سازمان استخبارات نظامی پاکستان در تمام ابعاد جنگ و صلح افغانستان دخیل بوده و گروه طالبان را از یک سازمان فروپاشیده در اوایل قرن حاضر، به یک سازمان قدرتمند تروریستی مبدل کرد و اکنون نیز با در اختیار قرار دادن پهپاد برای این گروه، در پی آن است که توازن جنگ هوایی را به سود این گروه تغییر دهد.

▪️گروه طالبان نمی‌تواند مستقیماً چنین پهپادهایی را تهیه کند، پس یک مجرا می‌ماند و آن هم پاکستان است که همانند همیشه به کمک این گروه شتافته و دست آن را گرفته است.

▪️تاریخ معاصر نشان داده که هرجا در افغانستان سبوتاژی بوده، دست پیدا و پنهان پاکستان در آن دیده شده است. اکنون نیز این کشور با تقویت صف جنگی گروه تروریستی طالبان در پی آن است که این گروه در مذاکرات صلح قوه چانه زنی بیشتر داشته باشد و بتواند امتیازات بیشتری کسب کند. این تلاش پاکستان برای آن است که با داخل کردن طالبان در ساختار قدرت از طریق و راه خشونت و کشتار، به حضور نامیمون خویش در بدنه ساختار سیاسی افغانستان بیفزاید.
@toIonews


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
طالبان: دوستم مانند گرگ درنده است

♦️گروه طالبان در واکنش به یورش نیروی های دولتی افغانستان به رهبری معاون نخست پیشین رئیس جمهور افغانستان، او را گرگ درنده خواند.

♦️ ذبیح الله مجاهد در واکنش به یورش نیروهای دولتی به رهبر مارشال عبدالرشید دوستم با انتشار ویدیوی از سخنان او نوشت: ما با چنین دشمن بی مروت و وحشی صفت مواجه استیم!
@toIonews


امروزچهارشنبه1/دلو/1399هـ.ش)

مطابق با 20/ژانویه/2021میلادی)

برابر است با 6/جمادی الثانی/ 1442هـ.ق)


از کدام ولایت افغانستان هستید؟

Показано 20 последних публикаций.

1 783

подписчиков
Статистика канала