مدرسه علوم انسانی


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Образование


🔹من یک معلم هستم.
🔹️شنونده ی خوبی باشیم.
🔹خوب زندگی کردن به آموزش نیاز دارد.
🔹علوم انسانی را برای بهتر زیستن بیاموزیم.
🔹️من کامل نیستم، همه ی حقیقت هم در نزد من نیست.
🔹مطالب منتشر شده فقط جهت تبادل اندیشه و تفکر است والزاماً نظر بنده نیست.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Образование
Статистика
Фильтр публикаций


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
Ⓜ️ تروری که شاه را نکشت.

انتخاب




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
Ⓜ️ آیا ازدواج برای همه مناسبه؟

➕دکتر آذرخش مکری

➕آذرخش مُکری، روان‌پزشک ایرانی، دانشیار گروه روان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و معاون آموزشی مرکز ملی مطالعات اعتیاد است. او مجری طرح چند دارو برای ترک اعتیاد بوده و چهره‌ای شناخته‌شده در درمان اعتیاد است. وی همچنین برندهٔ جایزهٔ ترویج علم چراغ در بخش «دانشگر مروج علم» در سال ۱۴۰۱ شد.




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
Ⓜ️ نیکوتین را بهتر بشناسید!


➕ چطور سیگار و ویپ رو ترک کنیم!؟ +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Ⓜ️ خطای شناختی اشباع توجه: پیامدها و راه‌حل‌ها attention saturation bias : consequences and solutions



➕زمانی که یک محلول به نقطه‌ای برسد که در آن نقطه نتوانیم هیچ حل‌شونده‌‌ی دیگری را در آن حل کنیم، محلول اشباع(سیر)شده به دست می‌آید. در این حالت، اگر مقدار بیش‌تری از حل‌شونده را به محلول اشباع‌شده اضافه کنیم، به‌صورت جامد ته‌نشین می‌شود. درواقع، محلول اشباع‌شده به محلولی گفته می‌شود که نمی‌توان مقدار بیش‌تری حل‌شونده را در آن حل کرد.

➕این وضعیت برای ذهن هم در مواجهه با حجم وسیعی از اطلاعات و محرک‌ها پیش می‌آید. زمانی که ذهن ما بیش‌ازحد در معرض حجم وسیعی از اطلاعات قرار می‌گیرد، تمایل دارد آنها را نادیده بگیرد یا کم‌اهمیت جلوه دهد. در این وضعیت، ذهن در دام «خطای شناختی اشباع توجه» افتاده است. به‌‌عبارت‌‌دیگر، ذهن «خطای شناختی اشباع توجه» را تجربه می‌کند.

خطای شناختی اشباع توجه زمانی اتفاق می‌افتد که حجم وسیعی از اطلاعات یا محرک‌های محیطی ذهن ما را برای پردازش موثر و دقیق اطلاعات و محرک‌ها مختل می‌کند. برای مثال، زمانی که والدین بیش‌ازحد فرزندان خود را نصیحت می‌کنند یا مدیران به کارمندان خود بیش‌ازحد تذکر یا دستور می‌دهند، خطای شناختی اشباع توجه اتفاق می‌افتد.

📌 پیامدهای خطای شناختی اشباع توجه


🔻۱. غفلت از اطلاعات مهم: ذهن به دلیل تمرکز بر حجم زیاد اطلاعات جزئیات مهم را نادیده می‌گیرد.

🔻۲. استفاده از میان‌برهای ذهنی: زمانی که ذهن ما در معرض حجم وسیعی از اطلاعات قرار می‌گیرد، تمایل دارد از میان‌برهای ذهنی یا «رهیافت‌های آنی» استفاده کند. درواقع، یکی از عوامل شکل‌گیری میان‌برهای ذهنی حجم زیاد اطلاعات است. بنابراین، میان‌برهای ذهنی زمانی استفاده می‌شود که بخواهیم «سریع» و «ساده» قضاوت کنیم و تصمیم بگیریم که در این صورت اغلب به خطا منجر می‌شود.

🔻۳. خستگی تصمیم‌گیری: مواجهه‌ی مداوم با اطلاعات بیش‌ازحد سبب فرسایش ذهن و تخلیه‌ی انرژی آن می‌شود و توانایی‌مان را برای قضاوت‌ و تصمیم‌گیری منطقی فرسوده می‌کند.

🔻۴. بی‌احساسی نسبت به محرک‌ها
: زمانی که مدام در معرض اطلاعات مشابه یا تبلیغات و توصیه‌های تکراری قرار می‌گیریم، حساسیت ذهن نسبت‌به آن اطلاعات، تبلیغات و توصیه‌ها کاهش می‌یابد و به‌تدریج از بین می‌رود.

🔻۵. تضاد انتخاب: اطلاعات بیش‌ازحد عامل تضاد انتخاب‌اند و ذهن ما را برای تصمیم‌گیری درست و منطقی فلج می‌کند. درواقع، تضاد انتخاب سبب می‌شود تصمیم‌هایمان، حتی تصمیم‌های مهم، را به تعویق بیندازیم، چون توجه به اطلاعات زیاد سیستم شناختی‌مان را مختل می‌کند‌‌‌.

📌 راه‌های مقابله با خطای شناختی اشباع توجه

🔻۱. خطای شناختی اشباع توجه را خوب بشناسید. اولین گام برای مقابله با خطای شناختی اشباع توجه آگاهی از این خطای شناختی است. آگاهی از این خطا به ما کمک می‌کند توجه‌مان را هوشمندانه مدیریت کنیم.

🔻۲. اطلاعات‌ را اولویت بندی کنید. لازم نیست تمام اطلاعات و داده‌ها را پردازش کنید و نسبت به آنها واکنش نشان دهید. صرفاً به اطلاعات مهم، معتبر، مفید و ضروری توجه کنید.

🔻۳. به ذهنتان استراحت بدهید. برای پیش‌گیری از خستگی ذهنی زمان جست‌وجو در فضای مجازی را کاهش دهید.

🔻۴. توجه‌تان را با «چرا؟» فیلتر کنید. با فیلتر کردن توجه‌تان با «چرا؟» حجم اطلاعات را کاهش دهید. از خودتان بپرسید: «چرا باید به این اطلاعات توجه کنم/نکنم؟» «چرا؟» به ما کمک می‌کند اطلاعات بی‌ربط، کم‌اهمیت، مضر و غیرضروری را فیلتر کنیم.‌ «چرا؟» به ما کمک می‌کند تشخیص دهیم کدام اطلاعات مهم‌اند و به ما ربط دارند و کدام کم‌اهمیت‌اند و به ما ربط ندارند. «چرا؟» ارزش اطلاعاتی را که برای ما مناسب‌‌اند مشخص می‌کند. درواقع، «چرا؟» فیلتر واقعی را برای توجه به اطلاعات ایجاد می‌کند و اجازه نمی‌دهد تمام داده‌ها برای پردازش وارد ذهن شود.

📌خلاصه، مغز ما برای پردازش نامحدود اطلاعات در دنیای مدرن طراحی نشده است. ازاین‌رو، لازم است ازطریق یادگیری تفکر نقادانه اطلاعات مهم، معتبر، مرتبط، مفید و ضروری را از اطلاعات ‌بی‌اهمیت، نامعتبر، بی‌ربط، مضر و غیرضروری تمیز دهیم و اجازه ندهیم که ذهنمان به تمام اطلاعات توجه کند و نسبت به آنها واکنش نشان دهد.



📝 محمدرضا سلیمی +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
Ⓜ️ چرا عقاید غلط رو ول نمی‌کنیم


●این ویدیو در مورد فکر کردنه.
●چرا وقتی حرف از فکر و عقیده می‌شه از کلمات جنگی استفاده می‌کنیم.
●چرا خیلی وقت‌ها حاضریم از باورهای اشتباه دفاع کنیم.
●چطور باید از خطاهای ذهنی خلاص بشیم.
●چرا برای قضاوت تاریخی هم بهتره طرز فکر بدون سوگیری داشته باشیم.
●مکانیزم دفاعی فروید چه جوری به ما کمک می‌کنه که نظرات خودمون رو توجیه کنیم.... +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

2.5k 0 126 8 11



Ⓜ️ تفاوت عالی‌ترین شکل #هنر ایران و عالی‌ترین شکل هنر اروپا در ۵۱۵ سال پیش را تماشا کنید.

➕شیبک خان ازبک اثر کمال‌الدین بهزاد
➕پرتره‌ی بالداساری کاستی‌لیونه اثر رافائل




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

2.9k 0 50 23 38

Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
Ⓜ️ آمریکا چگونه از شاه قطع امید کرد؟
|| جلسه پرتنش در کاخ نیاوران



➕در ماههای پایانی سال 1357، زمانی که موج انقلاب سراسر ایران را فرا گرفته بود، محمدرضا شاه پهلوی در کاخ نیاوران، تنهاتر از همیشه، با تصمیمی سرنوشت‌ساز روبرو بود. پادشاهی که روزگاری قدرتمندترین متحد آمریکا در منطقه به شمار می‌رفت و رؤیای تبدیل ایران به قدرت جهانی را در سر می‌پروراند، حالا باید بین ماندن و رفتن یکی را انتخاب می‌ کند.... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

3.6k 0 168 4 23

Ⓜ️ #حرف_حساب

من مُراجع خیانتکار زیاد داشتم.
‏چیزی که بین همشون مشترکه اینه که هیچ کدوم آرامش نداشتن.
‏همشون مملو بودن از احساس گناه، ترس، پشیمونی، اضطراب و دوجین حس مزخرف دیگه، حتی اونهایی که به قصد انتقام خیانت کردن.
‏در خیانت نه شرافته، نه ارامش و نه عاقبت به خیری.



🛄 مدرسه علوم انسانی

3.8k 1 55 9 111

Ⓜ️ هیوم ، علیت ، تیغ اوکام و روش تحقیق در علوم انسانی


➕هیوم استدلال می‌کند که ما معرفت به علت و معلول را تنها از طریق تجربه به‌دست می‌آوریم ، زیرا هیچ تناقضی در این فرض وجود ندارد که رابطۀ علّی خاصی برقرار نباشد. ( علیت از نظر عقلی قابل اثبات نیست و نمی‌توان بین همبستگی و علیت تفاوت قائل شد )

➕همچنین هیوم استدلال می‌کند که از آنجا که تنها از طریق تجربه می‌توان روابط عِلّی را دریافت و بر اساس آن، استقرایی را دربارۀ رفتار آیندۀ اشیاء در جهان انجام داد، تنها با بررسی تجربه‌مان دربارۀ رابطۀ علت و معلول است که می‌توانیم ماهیت آن را بفهمیم.

➕بسیاری از فلاسفه به این نظر معتقد بوده‌اند که «الف علت ب است» بدین معنی است که نوعی ارتباط ضروری میان رخ دادن الف و رخ دادن ب وجود دارد، اما هیوم استدلال می‌کند که این تصور مطابق آنچه در واقع در می‌یابیم، نیست. ( از نظر نظریِ صرف طلوع خورشید و روشنی زمین ممکن‌ست صرفا یک هم‌رخدادی باشد.) تجربه گرایی وی باعث می‌شود که این‌گونه استدلال کند که از آنجا که ما تجربه‌ای از ارتباط ضروری فرای تجربۀ مقارنتِ دائمی نداریم ، دلیلی هم نداریم تا باور داشته باشیم که چیزی متناظر با مفهوم ارتباط ضروری در طبیعت وجود دارد.


⭕️ دو نظریه دربارۀ علیت را در نظر بگیرید.


🪧 مطابق با نظریۀ اول : ارتباط علّی چیزی فراتر از تحلیل هیومی نیست و مطابق با نظریۀ دوم ، علاوه بر این‌ها گونه‌ای از ارتباط ضروری نیز در میان است. هیوم خاطر نشان می‌کند این دو فرضیه با هم سازگارند اما تحلیل هیومی را برمی‌گزینیم زیرا این تحلیل بدون پیچیدگی‌های متافیزیکی عمل می‌کند.


⭕️ مبانی روش شناسی هیوم


➕روش مورد تأیید هیوم، شناسایی و بررسی روابط علی میان اشیا است و این بدون مشاهده امکان پذیر نیست؛ همچنین روشن می شود که هرگز نمی توان بدون مشاهده به شناختی درباره امور واقع دست یافت، چرا که اولا، درباره امور واقع نمی توانیم به روش برهانی، که روشی پیشینی است اتکا کنیم و ثانیا، در صورتی که بخواهیم به روش آزمایشی (کشف روابط علی) توسل جوییم، چاره ای جز مشاهده و تجربه نداریم.


🔻از اینجا می توان دریافت که چرا برای پیشرفت در فلسفه اخلاقی یا به تعبیر امروزی آن، علوم انسانی :

📌اولا، باید در روش تحصیل معرفت در قلمرو این علوم تجدید نظر کرد و انسان را، علی رغم دارا بودن ابعادی ویژه، جزئی از طبیعت شمرد و آن را موضوعی برای پژوهش تجربی در نظر گرفت و بر آن شد که انسان و احوال مربوط به او جزئی از امور واقع است؛ پس نمی توان با روش برهانی پیشین درباره او داوری کرد.

📌ثانیا، پس از نفی کاربرد روش قیاسی در عرصه علوم انسانی، روش جایگزین را شناسایی کرد و به کار بست؛ یعنی روش استدلال آزمایشی را که روشی است متکی و مستند به رابطه علی که خود رابطه ای است که منحصرا از طریق مشاهده و تجربه قابل شناسایی و بررسی است.


➕زینب سیار || خبرگزاری مهر
➕منابع: جیمز لیدیمن، فلسفۀ علم، ترجمۀ حسین کرمی فردریک کاپلستون، تاریخ فلسفه، ترجمۀ امیر جلال الدین اعلم فصلنامۀ حوزه و دانشگاه، شمارۀ ۳۸


🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
Ⓜ️ سینمای ایران بعد از انقلاب57


پادکست مورخ سینما +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

3.3k 0 102 7 17

Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
Ⓜ️ مسکن در زمان پهلوی دوم || کوی فرح و چهارصد دستگاه


➕کوی‌هایی مانند چهارصد دستگاه و کوی فرح، اولین تلاش‌های ایران برای ساخت محله‌هایی مدرن و استاندارد بودند. این ویدیو، داستان شکل‌گیری این کوی‌ها، دلایل ساخت آن‌ها، ویژگی‌های معمارانه و تأثیرات اجتماعی‌شان را بررسی می‌کند.

➖ چرا کوی‌ها ساخته شدند و چه نیازی را برطرف کردند؟
➖ چه کسانی در این محله‌ها زندگی می‌کردند؟
➖ ویژگی‌های طراحی و ساختار شبکه دسترسی آن‌ها چه بود؟
➖ تفاوت کوی چهارصد دستگاه و کوی فرح در چیست؟
➖ خانه‌های این کوی‌ها چه ویژگی‌هایی داشتند؟

🔻 اگر به معماری، شهرسازی و تاریخ محلات تهران علاقه‌مند هستید، این ویدیو را از دست ندهید!... +++



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Ⓜ️ خداحافظ افریقا

➕ در نوزده قسمت داستان فرگشت و سفر خروج اجداد انسان از آفریقا



➕با حضور: دکتر حامد وحدتی نسب
دکتر انسان شناسی پیش از تاریخ
دانشگاه ایالتی آریزونا، فینیکس، آمریکا
کارشناسی‌ارشد باستان شناسی

➕ تهیه کننده: سیاوش صفاریان +++



قسمت اول

قسمت دوم

قسمت سوم

قسمت چهارم

قسمت پنجم

قسمت ششم

قسمت هفتم

قسمت هشتم

قسمت نهم

قسمت دهم

قسمت یازدهم

قسمت دوازدهم

قسمت سیزدهم

قسمت چهاردهم

قسمت پانزدهم

قسمت شانزدهم

قسمت هفدهم

قسمت هجدهم

قسمت نوزدهم



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

3.5k 0 139 2 28

Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
Ⓜ️ چگونه با توهین و بی‌احترامی برخورد کنیم؟ | نگاه فلسفی به نقد، آزادی بیان و اخلاق


➕وقتی با توهین و نقدهای مخرب روبه‌رو می‌شویم، چه واکنشی باید داشته باشیم؟ آیا باید مثل سقراط با پرسشگری جواب دهیم یا مثل رواقیون بی‌تفاوت باشیم؟ آیا آزادی بیان یعنی مجوز توهین؟ در این اپیزود پادکست، به کمک فیلسوفانی مانند سقراط، جان استوارت میل و اپیکتتوس بررسی می‌کنیم که چطور می‌توانیم بین نقد سازنده و بی‌احترامی تفاوت….. +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

4k 0 238 4 15

Ⓜ️ #ماشین‌دودی سواری تهرانی‌ها در دروازه خراسان - این «ماشین» دودی که تهران را به شاه‌عبدالعظیم وصل می‌کرد - با دود و سرو صدای زیاد برای خودش یک صحنه ای بود!

➖از مجموعه عکسهای «آنتوان‌ سوروگین»


« توریست افکار »



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
Ⓜ️ نگاهی به مقوله انگیزش و بی لذتی (آن‌هدونیا)

➕ دکتر آذرخش مکری +++


🎙صوتی



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

3.4k 0 135 1 14

Ⓜ️ اگه شما هم درگیر بیش‌فکری یا #اورثینک (Overthinking) هستید و نمی‌دونید چطور میشه این مغز پرسروصدا رو برای لحظاتی خاموش کرد!، تو این پست قراره که ۱۴ روش کوتاه، موثر و مبتنی بر شواهد واسه غلبه کردن به این مشکل رو با هم مرور کنیم.

🌀۱. با خود نظارتی ببین کی!، کجا و تو چه شرایطی بیشترین میزان فکر و خیال میاد سراغت! و در لحظه مچ خودت رو بگیر؛ مثل اینکه یهو به خودت بیای و بگی "اوه، باز دارم به چیزهای بیخود فکر می‌کنم".

🌀۲. افکارت رو به چالش بکش. ببین واقعاً کمکی هم بهت می‌کنن!

🌀۳. نفس عمیق بکش: اجازه بده کورتیزول و نوراپی‌نفرین بدنت بیاد پایین و بدن از حالت جنگ و گریز خارج شه و در حالت آرامش قرار بگیره.

🌀۴. یه وقت‌هایی دنبال راه حل باش. مثلاً به جای اینکه بگی "چرا این اتفاق افتاد؟"، بپرس "الان چیکار می‌تونم بکنم؟"...

🌀۵. با قلم و کاغذ رفیق باش! یه چند لحظه از روز رو که متوجه شدی بیشترین میزان فکر و خیال رو تو اون لحظات داری انتخاب کن، بشین هرچی به ذهنت می‌رسه رو بیار روی کاغذ..

🌀 ۶. ذهن‌آگاهی و ریلکسیشن رو تمرین کن؛ یعنی سعی کن تو لحظه حال زندگی کنی و تمرکزت رو ببر روی حواس پنج‌گانه‌ت…

🌀۷. به مغزت قول فکر کردن سر یه ساعت مشخص رو بده!. مثلاً وقتی افکار اومدن سراغت خودآگاهانه بگو؛ الان وقتش نیست، می‌نویسم روی کاغذ که حوالی ۸ شب به این افکار بپردازم.

🌀۸. وقتی دیدی فکرها ول کنت نیستن!، پاشو یه کاری بکن. قدمی بزن!، مشغول صحبت شو...

🌀۹. به تصویر بزرگ‌تر زندگیت نگاهی بنداز!، ببین این مسئله ۵ سال دیگه چقدر مهمه!؟، کجای زندگیته اصلا!

🌀۱۰. از زاویه دیگه به افکارت نگاه کن: سعی کن فکر و خیال‌ها رو از دید یه آدم دیگه ببینی. اون به جای تو بود چی می‌گفت!، چیکار می‌کرد!...

🌀۱۱. خودشفقتی رو تمرین کن و با خودت مهربون باش و یه وقت‌هایی خودت رو بغل کن. مثل والدی که عاشقانه بچه‌ش رو در اغوش می‌گیره و میگه؛ همه اشتباه می‌کنن، مهم اینه که ازش درس بگیری و تکرارش نکنی.

🌀۱۲. منتقد درونت رو بشناس؛ این رو تو درسنامه عزت نفس کامل بازش کردم.

🌀۱۳. کمک بگیر؛ یه روان امن پیدا کن و از افکارت حرف بزن. نذار بمونن تو سینه‌ت و تبدیل به اضطراب‌هات شن.

🌀 ۱۴. حواست به خوابت، خوراک، تحرک بدنی و اطرافیانت بیشتر باشه. چیزهایی که شاید اهمیت ندی ولی، به شدت روی ما اثر دارن...


📌 مخلص کلام اینکه؛

”بیش‌فکری یا اورثینک غیر از اینکه خواب رو از چشمات و سلامت روان از زندگیت بگیره!، چیزی به زندگیت اضافه نمی‌کنه!، ببین کدوم راه حل برات بیشتر جواب میده و خاموشش کن!، تا قبل از اینکه فرسوده‌ت کنه“.


📝 دکتر امید امانی



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

4k 0 213 3 40


4.3k 0 236 4 23

Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
Ⓜ️ پدرسالاری سیاسی در جهان عرب: چرا رهبران عرب خود را پدر ملت می‌دانند؟


➕در این ویدیو به بررسی عمیق پدیده پدرسالاری در نظام‌های سیاسی کشورهای عربی می‌پردازیم. چرا بسیاری از رهبران عرب خود را پدر ملت می‌خوانند؟ چگونه این الگوی حکمرانی با فرهنگ سنتی خانواده عربی پیوند خورده و چه تاثیری بر توسعه سیاسی این کشورها داشته است؟ با ما همراه باشید تا به ریشه‌های تاریخی، فرهنگی و اجتماعی این پدیده بپردازیم.... +++




🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

4.1k 0 86 18 16

Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
Ⓜ️ تاریخ مرز ایران و افغانستان



🛄
@zistboommedia || مدرسه علوم انسانی

Показано 20 последних публикаций.