هفته‌نامه تجارت‌فردا


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


کانال رسمی هفته نامه تجارت فردا
صاحب امتیاز: شرکت دنیای اقتصاد تابان
مدیر مسئول: علیرضا بختیاری
سردبیر: محمد طاهری
سایت:
Www.Tejaratefarda.com

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


⭕️سوگیری‌های زیان‌بار
در عصر ترامپ احتمال چه اشتباهاتی در سرمایه‌گذاری وجود دارد؟

✍️صدیقه نژادقربان / نویسنده نشریه

با روی کار آمدن دونالد ترامپ، دنیای مالی مملو از گمانه‌زنی و تحلیل‌ها در مورد تاثیرات بالقوه بازار از تغییرات سیاست پیشنهادی وی است. قصد ترامپ برای اجرای تعرفه‌های جامع، به‌ویژه هدف قرار دادن کالاهای چینی و اعمال «تعرفه‌های جهانی» بر تمامی کالاهای وارداتی جهانی، محوری قابل توجه به سمت سیاست‌های تجاری حمایتی است. انتظار می‌رود این تغییر فشار بیشتری بر کسب‌وکارهای بین‌المللی وارد کند که در حال حاضر از پیچیدگی‌های تعرفه‌های موجود ایالات‌متحده و روند جهانی به سمت اقدامات تجاری مشابه عبور می‌کنند.

برنامه‌های ترامپ شامل تعرفه پایه واردات 10درصدی برای همه کالاهای ساخت خارجی، تعرفه 60درصدی به‌طور خاص بر محصولات چینی و تعرفه کامل 100درصدی برای خودروهای وارداتی است. این پیشنهادها حاکی از تشدید قابل توجه موضع تجاری آمریکاست که به‌طور بالقوه بر بخش‌های مختلف به روش‌های متفاوت تاثیر می‌گذارد.

پیامدهای اقتصادی گسترده‌تر سیاست‌های تجاری ترامپ، از جمله زیر سوال بردن وضعیت اوراق خزانه‌داری آمریکاست. معرفی چنین تعرفه‌هایی همچنین می‌تواند به تورم، نرخ‌های سیاست بالاتر فدرال‌رزرو و دلار قوی‌تر منجر شود و در نتیجه چالش‌ها و فرصت‌هایی را برای سرمایه‌گذاران ایجاد کند.

ریسک‌های اصلی احتمالاً نوسانات پیرامون ژئوپولیتیک است. انتصاب‌های ترامپ به‌ویژه در رابطه با سیاست خارجی و تجارت یک سیاست تندروانه را به همراه دارد. این نشان می‌دهد که ریسک‌ها بازگشته و نوسانات در حال افزایش است. سرمایه‌گذاران احتمالاً به دنبال شرکت‌هایی خواهند بود که در برابر این اتفاق انعطاف‌پذیر باشند.

📌متن کامل را در سایت تجارت فردا مطالعه کنید.

#تجارت_فردا
@tejaratefarda




⭕️کسب درآمد از اینستاگرام

#تجارت_فردا
@tejaratefarda


Репост из: ✍️ محسن جلال‌پور
حقایقی درباره صادرات پسته

🔹 انجمن پسته ایران اعلام کرد که در ماه مارس ۲۰۲۵، هشت محموله پسته به دلیل وجود آفلاتوکسین بیش از حد مجاز، توسط اتحادیه اروپا بازگردانده شده‌اند که شامل ۴ محموله از آمریکا، ۲ محموله از ایران و ۲ محموله از ترکیه است.
این خبر خوبی برای پسته ایران نیست اما سوال این است که به چه دلیل پسته صادراتی ایران بیشتر از گذشته آلوده به افلاتوکسین است؟
قطعا دلایل زیادی در این موضوع دخالت دارند اما به نظر می‌رسد از جمله دلایل اصلی افزایش آلودگی محصولات ایرانی به افلاتوکسین، تغییر اقلیم، کم‌آبی و کاهش تولید محصول است. همچنین در سال‌های اخیر به دلیل کاهش محصول، توان مالی بسیاری ازخرده مالکان کاهش یافته و توان سرمایه‌گذاری روی باغ‌ها را از آنها گرفته است.
اما تغییر اقلیم چگونه در افزایش آلودگی پسته ایران نقش ایفا می‌کند؟ پاسخ این است که کم‌آبی باعث ترک‌خوردگی و افزایش پسته‌های نارس و بد‌شکل می‌شود که احتمال آلودگی را بالا می‌برد. گرما و سرمای نابهنگام نیز به مثابه شوک‌‌های قوی، به کیفیت محصول آسیب زده و چالش‌های جدی ایجاد می‌کنند.

🔹 همچنین، کاهش تولید پسته ایران از ۲۸۰ هزار تن به زیر ۲۰۰ هزار تن، حجم محصول با کیفیت و قابل‌صادرات به اروپا را محدود کرده، درحالی‌که در گذشته صادرات ۲۰ تا ۳۰ هزار تن بدون آفلاتوکسین از میان حجم بیشتر تولید سالانه، امکان‌پذیر بود اما این امکان اکنون به میزان زیادی کاهش یافته است.
سابقه نخستین بازگشت محموله‌های صادراتی پسته ایران از بازارهای اروپا به سال ۱۳۷۶ بازمی‌گردد، زمانی که صادرات به این منطقه متوقف شد و از آن زمان تاکنون، این صنعت با فرازوفرودهای متعددی مواجه بوده است.

🔹در سال ۱۴۰۳، اتحادیه اروپا به ایران تذکر جدی داد و در ماه مهر نیز احتمال ممنوعیت واردات پسته ایران به صورت کاملا جدی مطرح شد، زیرا هم میزان برگشتی از ایران بیشتر از حد معمول بود و هم بخشی از محموله‌های برگشتی که از طریق ترکیه وارد منطقه اروپا شده بودند را به حساب ایران گذاشته بودند. در آن مقطع با تلاش همه‌جانبه‌ای که صورت گرفت، اتحادیه اروپا متقاعد شد که فعلا پسته ایران را تحریم نکند اما این خطر در سال جاری همچنان وجود دارد، به ‌ویژه با توجه به صادرات دو مرحله‌ای پسته ایران از طریق ترکیه که ممکن است به‌عنوان محصول ایرانی ثبت شده و مشکلات را تشدید کند.

🔹اما سوال این است که برای پیش‌گیری از وقوع این مشکلات چه باید کرد؟
به گمانم در کوتاه مدت می‌شود فعالیت صادرکنندگانی که محموله‌های آلوده داشته‌اند را محدود کرد. همچنین ضروری است که کنترل‌های موجود در انبارها و فرآیند صادرات توسط خود صادرکنندگان دقیق‌تر انجام گیرد. در میان مدت نیز تولیدکنندگان باید در فرآیند آماده‌سازی محصول برای صادرات تجدیدنظر جدی داشته باشند. افزودن کنترل‌های جدید دولتی ممکن است مشکلات را پیچیده‌تر کند اما تقویت نظارت‌های صنفی و واقعی‌تر کردن آن‌ها می‌تواند مؤثر باشد.
باید در نظر داشت که علاوه بر آفلاتوکسین، باقی‌مانده سموم در محصول پسته نیز تهدیدی جدی به شمار می‌رود که نیازمند توجه فوری است.

🔹 در نهایت این‌که حل پایدار این چالش‌ها مستلزم همکاری مستمر دولت، اتاق‌های بازرگانی، انجمن پسته و اتحادیه صادرکنندگان است تا از رسیدن به شرایط بحرانی جلوگیری شود. تجربه سال گذشته نشان داد که هماهنگی فشرده در زمان کوتاه می‌تواند بحران را موقتاً رفع کند اما بدون اقدامات پیشگیرانه، خطر ممنوعیت صادرات پسته ایران همچنان پابرجاست. برای حفظ بازار اروپا و اعتبار پسته ایران، لازم است نهادهای مسئول برنامه‌ریزی منسجمی برای بهبود کیفیت تولید، تقویت نظارت بر صادرات و مدیریت صادرات غیرمستقیم از طریق کشورهای ثالث تدوین کنند. در غیر این صورت، پسته ایران ممکن است با محدودیت‌های بیشتری مواجه شود که به اقتصاد کشور و معیشت باغداران آسیب جدی وارد خواهد کرد.


☑️ محسن جلال پور

@mohsenjalalpour




⭕️اقتصاددانان متولد ماه آوریل

#تجارت_فردا
@tejaratefarda


⭕️زخم فقر
بحران‌های اقتصادی چگونه روان مردم را به هم می‌ریزد؟

آسیه اسدپور / نویسنده نشریه

فقر، فقط فهرست نداشته‌های روی کاغذ نیست. فقر زخم است. وقتی پول نباشد، آدمی اول نداشتن را تحمل می‌کند. بعد منزوی، افسرده و خشن می‌شود. انگیزه‌هایش را گُم می‌کند. ناامید می‌شود؛ و در آخر یا با رنجِ نداری کنار می‌آید و زنده‌مانی می‌کند یا سوگوارِ آرزوها می‌شود و در رویابافی و بی‌هویتی، غم ذخیره می‌کند. در این بحبوحه، اگر مشروعیت و عقلانیت نهادی هم نباشد، اقتصاد ترسو می‌شود.

در اوج نعمت تحلیل و راهکار، زیر سایه حکمرانی‌های دم‌دستی و توتالیتر، ملت و دولت با هم زمین می‌خورند و بحران پیچ می‌خورد؛ چرا که فقر، در تئوری و تجربه، فراتر از بی‌پولی است. جیب خالی، نداشتن پس‌انداز، صبح و شب ناسزا گفتن به گرانی و خجالت خود و دیگران را کشیدن، به‌تنهایی فقر را معنا نمی‌کند. نبود امنیت، ترس از آینده و ناتوانی شناختی هم خود فقر است. چرخه‌ای خودتقویتی که پادشکنندگی اجتماعی را نابود می‌کند.

ناامنی، بی‌عدالتی و بی‌اعتمادی، می‌توانند تجربه زیست مطلوب را از مردم یک جامعه بگیرند و به همدلی عمومی برای جابه‌جایی یا تغییر حاکمیتی و نهادی، قدرت دهند. در این میان، با فرسایش عقلانیت، عملکرد شناختی فردی و جمعی مختل شده و کج‌رفتاری و حماقت‌های اقتصادی و سیاسی، چاه ویل دموکراسی می‌شوند. بحرانی که از یک ملت به ملتی دیگر تبعات شخصی‌شده خاص خود را دارد.

📌متن کامل را در سایت تجارت فردا مطالعه کنید.

#تجارت_فردا
@tejaratefarda




⭕️ماریو بارگاس یوسا

#تجارت_فردا
@tejaratefarda


Репост из: روزنامه دنیای اقتصاد
چرا افراد صبور در سرمایه‌گذاری موفق‌ترند؟

🔺زهرا تهرانی در گزارشی به این پرسش پاسخ داده است که چرا صبر مهم‌ترین اصل در سرمایه‌گذاری است؟

🔹صبر به‌عنوان عنصری متعادل‌کننده عمل می‌کند، نظم و انضباط را تقویت می‌کند و رویکردی منطقی برای تصمیم‌گیری است.
🔹صبور بودن به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا سروصداها را فیلتر کنند، روی اهداف بلندمدت خود تمرکز کنند و جلوی حواس‌پرتی‌های کوتاه‌مدت را بگیرند.
🔹صبر همچنین باعث ایجاد اعتماد به‌نفس می‌شود. وقتی سرمایه‌گذاران بفهمند که تولید ثروت زمان می‌برد، احتمال کمتری دارد که شکست‌های موقتی مانع آنها شود و جلوی آنها را بگیرد.

گام‌های عملی برای ایجاد صبر در سرمایه‌گذاری

🔸اهداف روشنی تعیین کنید: اهداف مالی خود را مشخص کنید، چه بازنشستگی باشد، چه خرید خانه یا تامین هزینه تحصیلات. تبیین اهداف واضح و شفاف حس هدفمندی به شما می‌دهد و شما را یاری می‌کند تا متمرکز بمانید.

🔸 چشم‌انداز بلندمدت را در آغوش بگیرید: سرمایه‌گذاری را مانند یک ماراتن در نظر بگیرید، نه دو سرعت. بدانید که نوسانات کوتاه‌مدت بخشی طبیعی از این فرآیند است. پورتفوی خود را متنوع کنید: یک سبد دارای تنوع مناسب، ریسک را کاهش می‌دهد و در هنگام رکود بازار انعطاف‌پذیرتری ایجاد می‌کند و صبر شما را زیاد می‌کند.

🔸سرمایه‌گذاری‌هایتان را خودکار کنید:
مشارکت منظم در حساب‌های سرمایه‌گذاری از طریق اتوماسیون (خودکارسازی) می‌تواند وسوسه زمان‌بندی بازار را از بین ببرد.

🔸خودتان را آموزش دهید: دانش پادزهر قدرتمندی برای ترس و بی‌حوصلگی است. از اصول سرمایه‌گذاری و عملکرد تاریخی بازارها را برای ایجاد اعتماد در استراتژی‌تان آگاه شوید.

🔸به‌دنبال یک راهنمای حرفه‌ای باشید: یک مشاور مالی می‌تواند چشم‌اندازی عینی ارائه دهد و به شما کمک کند منظم و بر اهدافتان متمرکز بمانید. صبر فقط یک فضیلت در زندگی نیست، بلکه مهارتی مهم در سفر سرمایه‌گذاری است.

با صبوری کردن سرمایه‌گذاران می‌توانند از پتانسیل کامل ترکیب، کنترل نوسانات بازار و حفظ نظم عاطفی استفاده کنند. با شکیبایی پیشه کردن، افراد می‌توانند به اهداف مالی خود برسند و ثروت پایدار بسازند. به یاد داشته باشید، سرمایه‌گذاری یک سفر است، نه مقصد، و زمان ارزشمندترین متحد شماست.

منبع: تجارت فردا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir




⭕️صنعت تشنه
نگاهی به بحران آب در شهرهای صنعتی ایران و جهان

#تجارت_فردا
@tejaratefarda


⭕️رانت آب
چالش‌های صنعتی شدن یزد و اصفهان بی‌آب در گفت‌وگو با عباس کشاورز

سال 1404 برای مردم یزد با تکرار مشکل کم‌آبی و قطعی آب آغاز شد. تصاویری از صفوف مردم این شهر برای تهیه آب منتشر شد که بار دیگر توجه‌ها را به معضل دیرینه کمبود آب در این شهر معطوف کرد.

کارشناسان طی سال‌های گذشته عوامل متعددی را در شکل‌گیری این مشکل دخیل می‌دانند. از اقلیم خشک و کم‌بارش این شهر گرفته تا کشاورزی غیراصولی. اما یکی از مهم‌ترین دلایل، توسعه صنایع آب‌بر در این مناطق و به‌طور کلی فلات مرکزی ایران عنوان می‌شود.

در همین راستا در گفت‌وگو با عباس کشاورز، سرپرست اسبق وزارت جهاد کشاورزی، به این پرسش پرداختیم که صنعتی شدن دو شهر یزد و اصفهان تا چه میزان اصولی بوده و چه عوامل دیگری در بروز این مشکلات در این نقاط اثرگذار بوده است. همچنین تلاش کردیم راه‌حل‌های عملی برای حل این معضل را به تصویر بکشیم.

📌متن کامل را در سایت تجارت فردا مطالعه کنید.

#تجارت_فردا
@tejaratefarda




⭕️عایدی اقتصاد
اگر ایران و آمریکا به یک توافق پایدار برسند اقتصاد ایران چه وضعیتی پیدا می‌کند؟

#تجارت_فردا
@tejaratefarda


Репост из: روزنامه دنیای اقتصاد
کدام تنش‌ها در ایران ظرفیت تبدیل شدن به گسل‌های اجتماعی را دارند؟

🔺جواد حیدریان در گزارشی به شرایط حساس شهرهای مرزی و غیرمرزی ایران و احتمال فعال شدن گسل قومی در این مناطق پرداخته است.

🔹آنچه در روزهای ابتدایی 1404 در ارومیه رخ داد، قطع آب انتقالی از زاینده رود به یزد، اختلافات بر سر ثبت لباس محلی قشقایی‌ها و لرها در استان فارس و اتفاقاتی از این دست بیانگر رخدادهایی زیر پوست شهرها با جمعیت متنوع ایرانی است.

🔹بر اساس تعریف‌ها، گسل قومی نیازمند شکافی عمیق، پایدار و فراگیر است که روابط اجتماعی را در سطح گسترده‌ای مختل کند.

🔹امیر هاشمی‌مقدم، دکترای انسان‌شناسی در این رابطه معتقد است، یکی از مهم‌ترین عوامل بروز تنش‌های قومی، بحث «مرکز و پیرامون یا حاشیه و مرکز» است؛ به این معنا که توسعه و امکانات به‌طور عمده در مرکز کشور متمرکز شده‌اند.

🔹به اعتقاد او در حال حاضر، گرایش‌های ملی‌گرایانه -البته نه به معنای نژادپرستانه یا فاشیستی آن- در ایران بار دیگر در حال تقویت است. اما در مقابل، کمبود یک دولت ایران‌دوست و مقتدر هم احساس می‌شود.
هاشمی بر این باور است که بروز مشکلات اجتماعی مثل تنش‌های قومی یا محیط‌ زیستی بیشتر از آنکه به نقش دولت ملی برگردد، بر نقش توسعه پایدار تاکید دارد. یعنی وجود داشتن یا نداشتن توسعه پایدار در ایران.

🔹برای نمونه، بحث آب‌های زیرزمینی و برداشت بی‌رویه از آنها سال‌هاست که هشدار داده شده و مشخص بود که نتیجه‌اش به بحران کنونی خواهد رسید. در این چهارچوب، من بحث را لزوماً قومیتی نمی‌بینم.

🔹حتی پیش از آنکه بحث یزد و اصفهان مطرح شود، موضوع اصلی بین چهارمحال و اصفهان بود. اما در آن زمان، بختیاری‌ها هیچ‌گاه نمی‌گفتند فارس‌ها دارند آب ما را می‌گیرند. امروز هم که پای یزد و اصفهان و کرمان در میان است، چنین ادبیاتی از سوی بختیاری‌ها شنیده نمی‌شود.

🔹اگر بخواهیم از ورود به نزاع‌های قومی جلوگیری کنیم، باید از تقویت عدالت توسعه‌ای آغاز کنیم؛ از بازسازی هویت ملی، تقویت گفت‌وگوی اقوام درون مرزها و مقابله هوشمندانه با تحریکات خارجی.

منبع: تجارت فردا

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir


⭕️عیار مسعود
گفت‌وگو با محمد عطریانفر درباره عملکرد مسعود پزشکیان

✍️هدا احمدی / نویسنده نشریه

اخیراً دو اظهارنظر درباره مسعود پزشکیان مطرح شده که نشان‌دهنده دو دسته دیدگاه درباره اوست. به نظر می‌رسد برخی تحلیلگران درباره توانایی‌های مسعود پزشکیان در حل‌وفصل سه دسته مسائل مهم و حیاتی کشور به شک افتاده‌اند اما برخی یادآوری می‌کنند که اگر مسعود پزشکیان نبود، ایران وارد جنگ می‌شد. به عقیده برخی تحلیلگران، به نظر می‌رسد دولت مسعود پزشکیان از سه راس مثلث مسائل بحران‌آفرین کشور یعنی بحران‌های اجتماعی، تنش در روابط خارجی و ناترازی‌های اقتصادی تنها رویکرد ملایم گفتمان اجتماعی را متقبل شده است.

این در حالی است که به عقیده اقتصاددانان، باید سریعاً در بخش سیاست خارجی ابتکار عمل را در دست گیریم و تغییرات بزرگی را ایجاد کنیم تا بتوانیم برای اصلاحات اقتصادی اقدام کنیم چنان‌که به عقیده مسعود نیلی، در شرایط کنونی نه در سیاست خارجی و نه در مقوله ناترازی‌ها، حرکت با دست‌فرمان موجود قابل تداوم نیست. اما به نظر می‌رسد برخی دیگر از تحلیلگران دیدگاه معتدل‌تری نسبت به کارایی دولت چهاردهم دارند و معتقدند مسعود پزشکیان تا همین‌جا عملکرد خوبی داشته و به‌طور مشخص ایران را از یک جنگ حتمی نجات داده است.

در این زمینه علی جنتی گفته: «پزشکیان تنها فردی بود که در شورای عالی امنیت ملی، با وعده صادق ۳ مخالفت کرد. اگر جلیلی رئیس‌جمهور بود، حتماً وعده صادق ۳ انجام می‌شد.» اما واقعیت چیست و آیا مسعود پزشکیان تا اینجای کار موفق عمل کرده است؟ محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی کارگزاران سازندگی ایران و فعال سیاسی، در این گفت‌وگو به تحلیل وضعیت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ایران و چالش‌های پیش‌روی دولت آقای پزشکیان پرداخته است.

📌متن کامل را در سایت تجارت فردا مطالعه کنید.

#تجارت_فردا
@tejaratefarda




⭕️برندگان و بازندگان یک توافق

#تجارت_فردا
@tejaratefarda


⭕️برگ برنده
چشم‌انداز مذاکره ایران و آمریکا در گفت‌وگوی فریدون مجلسی و موسی غنی‌نژاد

✍️رضا طهماسبی / دبیر تحریریه

یخ رابطه ایران با آمریکای دونالد ترامپ شکسته و آب شده است؛ برخلاف دوره قبل ریاست‌جمهوری ترامپ این‌بار حرف از مذاکره تابو یا جرم نیست و نمایندگان ایران با نمایندگان ترامپ بر سر میز مذاکره، ولو غیرمستقیم، می‌نشینند و در مورد آینده روابط گفت‌وگو خواهند کرد و شاید به توافقی برسند که بتواند نه‌فقط بر اقتصاد ایران که بر اقتصاد کل منطقه اثر جدی و مثبت بگذارد.

فریدون مجلسی، دیپلمات پیشین، و موسی غنی‌نژاد، اقتصاددان، در این میزگرد به بررسی شرایط مذاکره و برگ‌های برنده طرف‌های مذاکره می‌پردازند و معتقدند با اینکه تا به امروز فرصت‌سوزی زیادی شده و هزینه‌های بزرگی به اقتصاد کشور تحمیل شده اما بازگشت هرچه زودتر به میز مذاکره ضروری و منطبق بر منافع ملی است.

آنها بر این باورند که ایران به اندازه کافی توانمندی و امکانات دارد که بتواند در میز مذاکره از آنها استفاده کند و با ایجاد شرایطی که در آن منافع طرفین حفظ می‌شود، توافقی برد-برد حاصل شود؛ به شرطی که مذاکره‌کنندگان با هدف حفظ و بیشینه کردن منافع ملی و با شناخت کامل از طرف مقابل پشت میز مذاکره بنشینند.

📌متن کامل را در سایت تجارت فردا مطالعه کنید.

#تجارت_فردا
@tejaratefarda

Показано 20 последних публикаций.