🔹🔸🔹طبیران🔹🔸🔹


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


🔹کانال رسمی اطلاع رسانی طبیران
🔹وب سایت رسمی: www.tebiran.co

Связанные каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔹سفید کردن دندان در مطب (office bleaching)

office bleaching یا Power bleaching روش مناسبى برای سفید کردن دندان است. این نوع سفید کردن در یک جلسه و در مطب دندانپزشکی و زیر نظر دندانپزشک صورت می گیرد. در این روش دندانپزشک از مواد شیمیایی با غلظت بالا در مدت زمان کوتاه استفاده میکند.


🔹مراحل انجام Office bleaching

این روش به این صورت است که دندانپزشک دندان های فرد را با یک محلول اسیدی آغشته میکند. اکسیژن آزاد در حضور اکتیواتور خارج می شود و با شکستن مولکول های درشت بد رنگی آنها رو کوچک تر میکند و درنتیجه تغییر رنگ مپکمتر می شود. در این حین دندانپزشک از ژل های محافظت کننده روی لثه استفاده می کند تا نگذارد مواد اکسید کننده با لثه تماس پیدا کند.

🔸باید در نظر داشت که سفید کردن دندان یک راه حل دائمی نیست. نتایج با گذشت زمان کمتر می شود. معمولاً بین 6 ماه تا 2 سال دندان سفید باقی می ماند.


🔘https://t.me/joinchat/g7wvlZm_CTw3NzRk


🔹روش صحیح استفاده از دهان شویه ها:

1- قبل از استفاده از دهانشویه دندان های خود را مسواک بزنید و نخ دندان بکشید.

2- مقدار مناسبی از دهانشویه را اندازه گیری و آماده کنید. (مطابق دستور العمل سازنده)

مقدار مناسب دهان شویه
3– به مدت سی ثانیه دهانشویه را در دهان نگه دارید و به همه سطوح دندانى با حالتى مثل پر و خالى كردن لپ ها، برسانيد.

4- بعد از استفاده از دهان شویه فلورايد تا سی دقیقه دهان را آب کشی نکنید. چیزی نخورید و ننوشيد و سیگار نکشید.با اينكار فلورايد به مدت زمان كافى در تماس با دندان هاى شما قرار مي گيرد.



🔘https://t.me/joinchat/g7wvlZm_CTw3NzRk


🔹🔹کاربرد های دهان شویه🔹🔹

🔸دهان شویه و خشکی دهان🔸

زروستومى حالتی است که میزان ترشح بزاق در حفره های دهان کاهش پیدا می کند.
و از آنجاییکه کاهش بزاق احتمال پوسیدگی را افزایش می دهد،
استفاده از یک دهان شویه حاوی فلوراید می تواند در رفع این مشکل کمک کند.
البته چون خود الکل باعث خشکی دهان می شود،
پس حتماً دهان شویه ای باید استفاده شود که الکل نداشته باشد.
بعضی دهان شویه ها حاوی آنزیم، ترکیبات سلولزی و موسین حیوانی هستند
که می تواند ترکیب بزاق را تقلید کند و احساس وجود بزاق ایجاد کند
و در نتیجه به کاهش عوارض ناشی از خشکی دهان کمک کند.


🔘https://t.me/joinchat/g7wvlZm_CTw3NzRk


🔹🔹کاربرد های دهان شویه🔹🔹

🔸دهان شویه و ملاحظات سرطان دهان🔸

مصرف الکل و تنباکو به عنوان ریسک فاکتورهای ایجاد سرطان سر و گردن شناخته شده است.
در نتیجه این بحث وجود داشت که آیا مصرف دهان شویه های حاوی الکل می تواند ریسک سرطان را بالا ببرد؟
یک مطالعه سیستماتیک نشان داده است که هیچ ارتباطی بین دهان شویه حاوی الکل و سرطان دهان وجود ندارد.


🔘https://t.me/joinchat/g7wvlZm_CTw3NzRk


🔹🔹کاربرد های دهان شویه🔹🔹

🔸دهان شویه و پوسیدگی دندانی🔸

یون فلوراید موجود در دهانشويه فلورايد، دندان را در برابر اسيدهاى توليد شده توسط پلاك دندانى محافظت مى كند. همچنين باعث رمینرال شدن (remineralization) دندان می شود.

بدانيد كه دهانشويه، دندانهاى شما را تميز نمى كند و نمى تواند جايگزين مسواك زدن و نخ دندان كشيدن باشد. فلورايد موجود در دهانشويه، پلاك دندانى را از بين نمى برد. پس ابتدا بايد با مسواك و نخ دندان كشيدن، سطوح دندانى تميز و عارى از پلاك دندانى شود. سپس فلورايد موجود در دهانشويه به سطوح مينايى دندان مى رسد و ميناى دندان را تقويت مى كند؛ درنتيجه مانع شروع پوسيدگى مى شود و حتى روند پوسيدگى را در پوسيدگى هاى اوليه متوقف مى كند.

خصوصا در افرادى كه پوسيدگى فعال دارند(در سال بيشتر از يك يا دو سطح پوسيدگى در دندانهايشان ايجاد مى شود) و يا در حال ارتودنسى هستند (براكت روى دندان هايشان قرار دارد)

دهانشويه فلورايد، براى كودكان زير ٦ سال توصيه نمى شود. چون احتمال قورت دادن دهانشويه در بچه هاى زير ٦ سال زياد است.


🔘https://t.me/joinchat/g7wvlZm_CTw3NzRk


🔹🔹کاربرد های دهان شویه🔹🔹

🔸دهانشویه و التهاب لثه🔸

ترکیبات آنتی باکتریال موجود در دهان شویه مثل ستیل پرییدینیوم، کلر هگزیدین و روغن های لازم در کاهش پلاک دندانی و التهاب لثه موثر هستند. البته وقتی به همراه مسواک زدن روزانه و نخ دندان کشیدن استفاده شوند. ولی در عین حال ستیل پریدینیوم و کلرهگزیدین می توانند باعث تغییر رنگ دندان، زبان و ترمیم ها شوند.

به همین دلیل توصیه می شود دهانشویه های حاوی ستیل پریدینیوم و کلرهگزیدین به مدت محدود 10 – 7 روز استفاده شوند.

🔘https://t.me/joinchat/g7wvlZm_CTw3NzRk


🔹🔹کاربردهای دهان شویه 🔹🔹

🔸دهان شویه و بوی بد دهان🔸

عامل اصلی از بین برنده بوی بد دهان ترکیبات سولفوری فرار هستند که منشأ مختلفی دارند. مثل باقیمانده غذا، پلاک دندانی و باکتری هایی که در ارتباط با بیماری های دهان هستند. دهانشویه های cosmetic یا تزیینی به طور موقت جلوی بوی بد دهان را می گیرند ولی باعث از بین رفتن باکتری ها و یا ترکیبات سولفور نمی شوند.

ولی دهانشویه هایی که ترکیبات درمانی مثل آنتی باکتری ها دارند در کنترل طولانی مدت بوی بد دهان موثرند. مواد ضدباکتریایی در فرمول دهان شویه ها شامل کلرهگزیدین، کلرین دیوکسید، ستیل پریدنیوم کلراید و روغن های لازم (اکالیپتول، منتول، تیمول و متیل سالیسیلات) می باشد. مواد دیگری برای کنترل ترکیبات تولید کننده بو در دهان شویه ها هستند که شامل نمک های روی، کتون، terpene و ionone هستند.

اگرچه نشان داده شده است که دهانشویه های کلرهگزیدین باعث کاهش بوی بد دهان می شوند ولی به مقدار قابل توجهی هم تغییر رنگ دندانی ایجاد می کنند

🔘https://t.me/joinchat/g7wvlZm_CTw3NzRk


🔹انواع دهان شویه🔹

🔸دهان شویه ها در دو گروه قرار می گیرند:

1 – دهان شویه درمانی

2 – دهان شویه زیبایی


1- دهان شویه های با اثر زیبایی

دهانشویه هایی که زیبایی یا تزئینی نام می گیرند،
اثری موقت روی بوی بد دهان داشته و طعم خوشایند ایجاد می کنند
ولی هیچ تأثیر شیمیایی یا بیولوژیکی ورای این اثرات موقت ندارند.
در اصل اگر یک محصول نمی تواند باکتری هایی که باعث بوی بد دهان می شوند را از بین ببرد،
پس در اصل فقط اثر تزئینی دارد.
مطالعه بیشتر: آشنایی با محصولات سفید کننده دندان

2- دهان شویه های با اثر درمانی

دهانشویه های درمانی، حاوی عناصر فعالی هستند که شرایطی مثل:

بوی بد دهان
التهاب لثه
پلاک دندان
پوسیدگی دندان

را کنترل می کنند و یا کاهش می دهند


🔘https://t.me/joinchat/g7wvlZm_CTw3NzRk


🔹بیماری لثه چیست؟

🔸بیماری های لثه زمانی شروع می شود که پلاک های زیر خط لثه ایجاد شده باشند. پلاک مثل یک ماده چسبنده از جمله باکتری ها به دندان ها می چسبد. در نتیجه منجر به عفونت می شود و لثه و استخوان فک را درگیر می کند و به آن ها آسیب می زند. طوری که بیماری های لثه و پوسیدگی های دندانی را به دنبال خواهد داشت. پلاک دندان خود می تواند منجر به ژنژویت، که اولین مرحله بیماری لثه می باشد، شود. ژنژویت باعث می شود لثه ها :

☑️ملتهب شوند
☑️متورم شوند
☑️قرمز شوند
☑️مستعد خونریزی شوند


🔘https://t.me/joinchat/g7wvlZm_CTw3NzRk


محافظ دهان🔹

افرادی که فعالیت‌های ورزشی و بازی‌های برخوردی انجام می‌دهند، صورت و به خصوص دهانشان در معرض ضربه و آسیب ‌دیدگی قرار دارد. هنگام انجام این فعالیت‌ها از محافظ دهان ( نایت گارد) استفاده کنید. به خاطر داشته باشید فعالیت‌هایی مانند اسکیت و اسکوتر نیز می‌تواند منجر به زمین خوردن و آسیب‌ دیدگی شوند. محافظ دهان انواع مختلفی دارد.

🔘https://t.me/joinchat/g7wvlZm_CTw3NzRk


🔹شیارهای عمیق دندانهای آسیاب را بپوشانید:

🔸سطح دندانهای دائمی عقبی که از حدود شش سالگی شروع به بیرون زدن می‌کنند، شیارهای زیادی دارند. برای پیشگیری از پوسیدگی در این فرورفتگی ها و شیارهای دندانهای آسیاب، توصیه می‌شود از پوشش محافظی (شیار پوش) برای پوشاندن و صاف کردن سطح جونده این دندان‌ها استفاده کنید. به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، شیار پوش می‌تواند احتمال پوسیدگی دندان را تا حد زیادی کاهش دهد. با این حال متأسفانه هنوز استفاده از شیار پوش در بسیاری از کشورها چندان رایج نیست.

🔘https://t.me/joinchat/g7wvlZm_CTw3NzRk


🔹عادات بهداشتی را از کودکی شروع کنید

🔸علیرغم توصیه‌ های اکید به جلوگیری از پوسیدگی دندان در کودکان، درصد زیادی از کودکان حتی پیش از ورود به مدرسه دچار پوسیدگی دندان می‌شوند. توصیه می‌شود مراقبت‌های دندانی به محض بیرون زدن اولین دندان کودک (شش‌ماهگی) آغاز شود. در ابتدا دندان‌های کودک را با دستمال تمیز و مرطوب یا مسواک بسیار نرم تمیز کنید. از حدود دو سالگی بگذارید کودک مسواک زدن را تمرین نماید اما در این سن خودتان بر مسواک زدن او باید نظارت داشته باشید.

🔘https://t.me/joinchat/g7wvlZm_CTw3NzRk


🔹خوراکی‌های “پاک کننده” میل کنید

🔸خوراکی‌های سفت و ترد هنگام جویده شدن دندان‌ها را تمیز می‌کنند. سیب یکی از این خوراکی‌های مفید است که مسواک طبیعی نیز نامیده می‌شود، هویج خام، کرفس و ذرت بو‌ داده نیز این کاربرد دو‌منظوره را دارند. برای این که بیشترین فایده را از میل کردن چنین خوراکی‌هایی ببرید، آنها را در پایان وعده غذایی و هنگامی مصرف کنید که نمی‌توانید دندان‌ها را بلافاصله پس از صرف غذا مسواک بزنید.

🔘https://t.me/joinchat/g7wvlZm_CTw3NzRk


🔹فلوراید برای سلامت دهان و دندان

🔸فلوراید عنصری است که به‌طور طبیعی در دندان وجود دارد و به آن استحکام می‌دهد. فلورایدتراپی به پیشگیری از پوسیدگی کمک می‌کند. کارشناسان معتقدند که دریافت فلوراید از چند منبع گوناگون بهترین روش برای جلوگیری از پوسیدگی است.

🔸فلوراید به‌طور طبیعی در غلظت پایین در منابع آب وجود دارد. بعضی مواد غذایی مانند گوشت قرمز، ماهی، تخم‌مرغ و چای نیز حاوی فلورایدند. همچنین در بعضی مناطق فلوراید به آب شرب لوله‌کشی اضافه می‌شود. بسیاری از خمیردندان‌ها، دهان‌شویه‌ها و درمان‌های مختلف دندانپزشکی نیز فلوراید لازم برای دندان را تامین می‌کند. دندانپزشک در صورت لزوم ژل یا قرص فلوراید را برای کودکانی تجویز می‌کند که فلوراید کافی از آب آشامیدنی دریافت نمی‌کنند.

🔘https://t.me/joinchat/g7wvlZm_CTw3NzRk


🔹استفاده از تمیزکننده‌ی زبان

🔸تمیزکننده یا ساینده زبان در پشت بعضی مسواک‌های جدید وجود دارد. از آنجایی‌که مسواک زدن باکتری‌های روی زبان را از بین نمی‌برد، حتماً زبان را نیز پس از مسواک زدن تمیز کنید تا هم باکتری‌ها را از دهان به بیرون فرستاده باشید و هم دهانی خوشبو داشته باشید.


🔘https://t.me/joinchat/g7wvlZm_CTw3NzRk


🔹شیوه‌ی صحیح نخ دندان کشیدن

🔸کشیدن نخ دندان نیز مانند مسواک زدن باید به شیوه صحیح انجام شود. با کشیدن نخ بین دندان‌ها در واقع جرم و میکروب‌های انباشته‌شده در این فضا را خارج می‌کنید. بهتر است هر بار حدود ۲۰ اینچ از نخ دندان را جدا کنید تا بتوانید قسمت تمیز و استفاده‌نشده‌ای را بین هر دو دندان وارد کنید و دوباره باکتری‌ها را بین دندان‌ها برنگردانید. به خاطر داشته باشید که باید نخ دندان را رو به جلو و عقب در حرکتی ‘C’ شکل به گونه‌ای روی دندان بکشید که نخ دور دندان را بگیرد.

🔘@tebiran_official


🔹چه زمانی مسواک را تعویض کنیم؟

🔸پرزهای مسواک به مرور زمان پوسیده می‌شود و قدرت تمیزکنندگی آن از بین می‌رود، بنابراین بهتر است مسواک را هر سه تا چهار ماه یک بار یا در زمان ویزیت‌های دوره‌ای شش ماهه عوض کنید.

🔘@tebiran_official


🔷مسلماً هر صبح و شب مسواک زدن تمام مراقبتی نیست که دندان‌ها به آن احتیاج دارند و نباید از تاثیر عادت‌های نامناسب غفلت کرد. با این حال فراگرفتن روش صحیح مسواک زدن روش قدرتمندی را برای مقابله با پوسیدگی در اختیارتان قرار می‌دهد. توصیه‌های بهداشتی زیر را برای ارتقاء سلامت دهان و دندان خود به کار ببندید. با ما همراه باشید.

🔘@tebiran_official


✳ استقبال پرشور مردم استان خوزستان از آیت الله دکتر رئیسی با رعایت کلیه دستورالعمل های بهداشتی ستاد مقابله با کرونا
@raisi_basirat🇮🇷🇮🇷🇮🇷


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
✅ برنامه های اقتصادی آیت الله رئیسی نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۴۰۰
@raisi_basirat🇮🇷🇮🇷🇮🇷

Показано 20 последних публикаций.

19 365

подписчиков
Статистика канала