Фильтр публикаций


🔴 سیف الدین تاجیک بایف، 41 ساله اهل منطقه سغد تاجیکستان، با درجه درگوالی در ارتش سوریه، وی مسئولیت رئیس ستاد ریاست عملیات ارتش سوریه در وزارت دفاع را بر عهده گرفته است.

⬅️دوستان جهادی اش پیشتر به او لقب «رئیس جمهور» داده اند.

🟡آیا وی نگاهی به وطنش خواهد داشت؟ در آینده معلوم خواهد شد و از او بیشتر خواهیم شنید.
🔜 @tarjomanaf


🔴 ویرانی ۹۶۶ مسجد در جنگ غزه

⬅️وزارت اوقاف و امور دینی فلسطین در گزارشی اعلام کرد که رژیم صهیونیستی در طول یک سال گذشته و با ادامه جنگ ۹۶۶ مسجد را در نوار غزه به طور کامل یا جزئی تخریب کرده است.

⬅️خبرگزاری شهاب نیوز اجنسی، این وزارتخانه در این گزارش افزود: اشغالگران اسرائیلی در جریان تجاوزهای مستمر خود به نوار غزه از ابتدای سال ۲۰۲۴ تاکنون حدود ۸۱۵ مسجد را به طور کامل، ۱۵۱ مسجد را به طور جزئی و ۱۹ قبرستان و ۳ کلیسا را به طور کامل تخریب کردند.

⬅️جنایات رژیم اسرائیل علیه نوار غزه در حالی در شانزدهمین ماه متوالی ادامه دارد که دیوان بین‌المللی کیفری دستور بازداشت بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت نخست وزیر کنونی و وزیر جنگ سابق رژیم صهیونیستی را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنگی دادن به مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرده است.

⬅️با وجود همه این جنایت‌ها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرده است که با گذشت ۴۵۸ روز جنگ در نوار غزه، هنوز به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران نظامی صهیونیست از نوار غزه دست نیافته است.
🔜 @tarjomanaf


🔴 اسموتریچ تهدید کرد نابلس و جنین به غزه تبدیل شوند

⬅️بزالل اسموتریچ، وزیر دارایی رژیم تررویستی اسرائیل در واکنش به عملیات مقاومت فلسطین در بیانیه‌ای مدعی شد: کسانی که برای حفظ امنیت شهروندان اسرائیل به تشکیلات خودگردان فلسطین متکی هستند، صبحی که تروریست‌ها جمعیت یهودی را سلاخی می‌کنند، از خواب بیدار می‌شوند.

⬅️اسموتریچ مدعی بود که دهکده فندق، نابلس و جنین باید شبیه جبالیا در غزه باشند تا شهر کفار سابا به کیبوتز کفار غزه تبدیل نشود.

⬅️ او از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم تروریستی اسرائیل خواست تا برای یک جلسه فوری امروز به منظور بحث درباره درک امنیتی و ریشه کن کردن واقعی مقاومت در کرانه باختری آماده شود.

⬅️شایان ذکر است که منابع رسانه‌ای امروز (دوشنبه) از عملیات ضد صهیونیستی در شمال کرانه باختری و کشته و زخمی شدن چندین صهیونیست خبر دادند.

⬅️رسانه‌های صهیونیستی در این باره گزارش دادند که یک فرد با اسلحه به یک اتوبوس حامل صهیونیست‌ها در نزدیکی شهرک صهیونیست نشین «کدومیم» در شرق قلقیلیه واقع در شمال کرانه باختری اشغالی تیراندازی کرد.
🔜 @tarjomanaf


🔴 افزایش شهدای غزه به ۴۵ هزار و ۸۵۴ نفر

⬅️به گزارش الجزیره، وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه با صدور بیانیه‌ای جدیدترین آمار شهدا و زخمی‌های حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی تاکنون را اعلام کرد.

⬅️بر اساس اعلام وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه، در نتیجه حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از هفتم اکتبر سال گذشته میلادی تا این لحظه، ۴۵ هزار و ۸۵۴ نفر به شهادت رسیده‌اند. شمار کلی زخمی‌های حملات ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه از آغاز جنگ در این باریکه به ۱۰۹ هزار و ۱۳۹ نفر رسیده است.

⬅️وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه اعلام کرد حملات ساعت گذشته ارتش رژیم صهیونیستی به نوار غزه، شهادت ۴۸ و زخمی‌شدن ۷۵ نفر را در پی داشته است.
🔜 @tarjomanaf


🔴 حماقت مرزی

🟡نویسنده: کوری ان. شکی Kori N. Schake، پژوهشگر روابط بین‌الملل و از مقامات ارشد سابق در وزارت أمور خارجه، دفاع و شورای امنیت ملی امریکا
🟡منبع: فارین افیرز

به گفته تحلیلگران مرکز برنان، یک قانون غیرانتفاعی و ⬅️اندیشکده سیاست عمومی، بسیاری از آمریکایی ها نمی دانند که چرا ارتش ایالات متحده از مرزهای ایالات متحده محافظت نمی کند. اینجاست که جا برای سیاست بازی های جمهوری خواهان وجود دارد و می توانند آنچه می خواهند را به خوبی پیش ببرند. در واقع، سیاست مهاجرت ارتباط مهمی با سیاست خارجی و سلامت اقتصادی ایالات متحده دارد.

⬅️نظرسنجی موسسه تحقیقاتی پیو در جنوری 2021 نشان داد که 68 درصد از آمریکایی ها فکر می کنند که ایالات متحده در مدیریت مرزهای خود کار بدی انجام می دهد. و این درست است: از جنوری 2020، تخمین زده می شود که 200هزار مهاجر هر ماه تلاش کرده اند به طور غیرقانونی از طریق مرز مکزیک وارد ایالات متحده شوند، این بیش از هر نقطه دیگری در 20 سال گذشته است. برخلاف پوشش رسانه‌ای پرشور، اکثریت قریب به اتفاق این مهاجران بزرگسال هستند، نه خردسالان بدون همراه، آن طور که برخی رسانه‌ها ادعا می کنند.

⬅️قانون 1878 Posse Comitatus ارتش ایالات متحده را از فعالیت به عنوان نیروی پلیس داخلی منع می کند. ژنرال‌هایی که قبلاً بیش از حد تحت فشار قرار گرفته‌اند، نمی‌خواهند وظیفه حفاظت از مرزهای ایالات متحده را بر عهده بگیرند و در انجام مأموریت‌هایی که ممکن است احترام آمریکایی‌ها را برای ارتش مخدوش کند، مردد هستند. اما برای ایجاد حمایت بیشتر از تعاملات ایالات متحده در خارج از کشور، رهبران سیاسی باید نشان دهند که می توانند تلاش و منابع بیشتری را برای امنیت مرزها به کار گیرند. نظرسنجی پیو در جنوری 2023 نشان داد که اکثریت آمریکایی ها از دادن پول بیشتر به آژانس گمرکات و حفاظت از مرزهای ایالات متحده برای ایمن‌سازی مرز ایالات متحده و مکزیک حمایت می کنند.

⬅️بیش از اینها پول و پرسنل اضافی مورد نیاز است. آژانس گمرک و حفاظت مرزی ایالات متحده تخمین زده است که بیش از 60 درصد از مهاجران اخیر از مکزیک یا آمریکای مرکزی نیستند، بلکه سفر خود را از مکان های دورتر مانند کلمبیا، کوبا، پرو و ونزوئلا آغاز می کنند و سپس از طریق مکزیک سفر می کنند و وارد ایالات متحده می شوند.

⬅️ایالات متحده باید در نظارت و فناوری های دیگر که توانایی آن را برای ردیابی جابه‌جایی مهاجران از طریق آمریکای مرکزی و ایجاد ممانعت در خارج از مرز ایالات متحده و مکزیک افزایش می دهد، بیشتر سرمایه گذاری کند. در دادگاه‌های جدید مهاجرت برای رسیدگی سریع‌تر به درخواست‌های پناهندگی، در همکاری بیشتر با مکزیک برای جلوگیری از عبور مهاجران از قلمرو آن، در تعامل بیشتر با کشورهای مبدأ مهاجران، همچنین برای کمک به حل مشکلاتی که مهاجرت انبوه را تسریع می کند و علاوه بر آن برای تسهیل بازگشت مهاجرانی که معیارهای مهاجرت ایالات متحده را ندارند، ایالات متحده باید هم سرمایه‌گذاری بیشتری کند و هم باید تمرکز و توجه خود را بیشتر کند.

⬅️شکست در تنظیم صحیح مهاجرت، ایالات متحده را به نادیده گرفتن بزرگترین فرصت ژئوپلیتیک فعلی خود یعنی تحکیم همکاری آمریکای شمالی سوق می دهد. سیاستمداران ایالات متحده به اندازه کافی در مورد جنبه های منفی مکزیک که در جنایت فرو می رود نگران نیستند و به اندازه کافی خلاقانه عمل نمی کنند تا کانادا، مکزیک و ایالات متحده را به یک پلت فرم مشترک برای انرژی، نیروی کار و تولید تبدیل کنند.

⬅️با سیاست‌های مهاجرتی واضح‌تر، زنجیره‌های تامینی که در معرض خطر سلاح‌سازی توسط چین قرار دارند، می‌توانند راحت‌تر به مکزیک منتقل شوند. شبکه‌های انرژی کالیفرنیا و تگزاس را می‌توان با افزایش واردات و صادرات انرژی از کانادا و مکزیک تقویت کرد.

⬅️اگر ایالات متحده فرصت هایی را برای همسایگان مجاور ایجاد می کرد تا به طور مستقیم اقتصاد ایالات متحده را تقویت کنند، آمریکایی ها مزایای شکل دادن به جهان را به روش هایی که امنیت و رفاه را گسترش می دهد، مشاهده می کردند.

⬅️با این حال، تا زمانی که آمریکایی‌ها مطمئن‌تر نباشند که ایالات متحده بر مرزهایش کنترل دارد، ممکن است مایل نباشند از فرصت‌های همکاری که موقعیت جغرافیایی آن ارائه می‌دهد، حمایت کنند.
🔜 @tarjomanaf


🔴 انتقاد بشرا گوهر از سکوت ملل متحد درباره اخراج مهاجران افغانستان از پاکستان

⬅️بشرا گوهر، فعال حقوق بشر و عضو پیشین مجلس نمایندگان پاکستان، سازمان ملل متحد و کمیساریای عالی پناهندگان را به بی‌توجهی و سکوت در برابر اخراج مهاجران افغانستان از پاکستان متهم کرد.

⬅️او امروز (دوشنبه) در اکس گفت که زنان و کودکان افغانستان از منطقه «بی۱۷» اسلام‌آباد جمع‌آوری و به بازداشتگاه‌هایی در مناطق «اچ۱۴» و کمپ حاجی منتقل می‌شوند.

⬅️خانم گوهر این اقدامات را که به وزیر کشور پاکستان، محسن نقوی، نسبت داده شده است، به‌عنوان نقض جدی حقوق بشر و رفتار غیرانسانی با مهاجران افغان محکوم کرد.

⬅️وی تأکید کرد که خانواده‌های افغان، به‌ویژه زنان و کودکان، در وضعیت بسیار آسیب‌پذیری قرار دارند و با تهدید، بازداشت و استثمار روبه‌رو هستند.

⬅️به گفته او، در گذشته سفارت افغانستان در پاکستان به مهاجران افغان کمک‌های حقوقی ارائه می‌کرد، اما تحولات اخیر در افغانستان و حضور «گروه‌های نیابتی» باعث شده است که بسیاری از این خانواده‌ها در وضعیت بی‌تابعیتی یا بی‌حمایتی قرار بگیرند.

⬅️او هشدار داد که این شرایط، پناهجویان را در معرض سوءاستفاده‌های گسترده قرار داده و مشکلات انسانی آن‌ها را تشدید کرده است.

⬅️این اظهارات در حالی بیان می‌شود که فعالان حقوق بشر پیش‌تر نیز از سازمان‌های بین‌المللی، به‌ویژه کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل، به دلیل بی‌عملی در برابر بحران پناهجویان افغانستان در پاکستان انتقاد کرده‌اند.
🔜 @tarjomanaf


🔴 کمیته مدافعان حقوق بشر افغانستان: وضعیت مهاجران کشور در پاکستان رو به «وخیم» شدن است

⬅️کمیته مدافعان حقوق بشر افغانستان وضعیت مهاجران کشور در پاکستان را رو به «وخامت» توصیف کرده و گفته است که در پی دستورهای صادر شده اخیر توسط اداره‌ مبارزه با تروریزم پاکستان، مشکلات آنان افزایش یافته است.

⬅️در اعلامیه این نهاد حقوق بشری آمده است که تدابیر اخیر پولیس و اداره‌های پاکستان در قبال مهاجران افغانستان، باعث آزار و اذیت، اخاذی و موانع اداری دیگری در این کشور شده است.

⬅️در این اعلامیه آمده است: «افرادی که بدون مدارک قانونی اقامت هستند، در معرض آسیب قرار دارند و مجبور هستند که به طور غیررسمی از دست پولیس فرار کنند که این امر فشار روانی و مالی سنگینی به آنان وارد می‌کند. با این حال آنان نمی‌توانند برای خانواده‌های شان تامین معیشت کنند.»

⬅️کمیته مدافعان حقوق بشر افغانستان می‌گوید که این سیاست‌های پاکستان خطرات بیش‌تری را متوجه مدافعان حقوق بشر کشور و دیگر گروه‌های آسیب‌پذیر ایجاد می‌کند؛ به‌ویژه زمانی که این افراد پس از اخراج اجباری، «به دسترس استخبارات طالبان» قرار می‌گیرند.

⬅️این کمیته حقوق بشری از جامعه بین‌المللی، سازمان‌های حقوق بشری و ملل متحد خواسته است که از مهاجران افغانستان در برابر آزار و اذیت، اخراج اجباری و خطرات ناشی از آن‌ها محافظت کنند.

⬅️در اعلامیه این کمیته از جهان و سازمان‌ها خواسته شده «فساد ساختارمندی» که وضعیت مهاجران کشور را دشوار ساخته، پیگیری کنند و روند صدور ویزه را در پاکستان تسهیل و تسریع سازند.

⬅️در عین حال این نهاد حقوق بشری همچنین از سازمان‌های حامی مدافعان حقوق بشر و جهان خواسته است که برای مهاجران جهت دریافت ویزه کمک مالی فراهم کنند.

⬅️این در حالی که در چند روز اخیر، دولت پاکستان روند اخراج اجباری توام با بازداشت مهاجران افغانستان را شدت بخشیده است.
🔜 @tarjomanaf


🔴 فاز اول خط لوله گاز تاپی: از سرحدآباد ترکمنستان تا هرات افغانستان

🟡نویسنده: داکتر ولی کالجی متخصص مسائل آسیای مرکزی
🟡منبع: موسسه تحقیقاتی آسیای مرکزی – قفقاز

⬅️ساخت فاز اول خط لوله گاز تاپی (ترکمنستان، افغانستان، پاکستان، هند) یکی از اجزای کلیدی استراتژی حکومت سرپرست برای احیای پروژه‌های انتقال و ترانزیت مهم انرژی می باشد که به حالت تعلیق درآمده بودند. انتظار می رود که اجرای موفقیت آمیز این ابتکارات مشروعیت داخلی امارت اسلامی افغانستان را افزایش دهد.

⬅️با این حال، برخلاف دو دهه گذشته، رهبری پاکستان و هند در ساخت فاز اول خط لوله گاز تاپی شرکت نداشتند. رهبری طالبان با اتخاذ یک رویکرد عملگرایانه و فزاینده، این پروژه انتقال انرژی را با همکاری ترکمنستان به صورت مرحله ای پیش می برد. به نظر می رسد که پاکستان و هند با احتیاط تصمیم گرفته اند که در مورد دخالت خود در خط لوله گاز تاپی منتظر عملکرد حکومت سرپرست افغانستان بمانند.

⬅️ برای مطالعه بیشتر، اینجا کلیک کنید
🔜 @tarjomanaf


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
🔴 ادریس ستانکزی مشاور پیشین وزارت داخله:

⬅️ریاست امنیت ملی اسناد رسمی داشت که خانواده مسعود از سازمان آی اس آی پاکستان معاش دریافت می کردند.
⬅️رياست امنيت ملي حکومت پیشین، اسنادي را برای فاش ساخته مبني بر اينكه ضياء مسعود برادر احمد شاه مسعود و زبير مسعود برادرزاده او كارمندان رسمي و معاش بگير آی اس آی هستند.
⬅️به گفته ادریس ستانکزی، در روز سقوط نظام جمهوریت، همه اعضای گروه مقاومت به پاکستان گریختند.
🔜 @tarjomanaf


🔴 هند حملات هوایی پاکستان بالای افغانستان را محکوم کرد

⬅️براساس گزارش رسانه های هندی، مقامات این کشور رسما حملات مرزی پاکستان علیه افغانستان در ولایت پکتیکا را که منجر به کشته شدن 46 غیرنظامی که اکثرا زنان و کودکان بودند، محکوم کرد.

⬅️هند همچنین این روش همیشگی اسلام آباد را که این کشور را در شکست های خود مقصر اعلام می کند، مورد انتقاد قرار داد.

⬅️راندیر جیسوال سخنگوی وزارت امور خارجه در بیانیه ای با اشاره حملات هوایی 25 دسمبر پاکستان بالای خاک افغانستان اظهار داشت: "گفته های پاکستانی ها، یک رویه قدیمی است که همسایگان خود را به خاطر شکست های داخلی خود مقصر می دانند. "
🔜 @tarjomanaf


🔴 نقشه جدید افغانستان که طالبان منتشر کرده است ...

⬅️عنوانی است که اخیرا در شبکه های اجتماعی بوسیله اکانت های توییتری ... منتشر شده و معتقد هستند که طالبان میل به تصرف مناطق بسیاری از همسایگان خود را دارند.

⬅️خدمت عزیزان عرض کنیم که این روزها ایجاد نفاق و تفرقه میان افغانستان و همسایگان که از یک رابطه خوب و نیکی بهره مند هستند از سوی منافقین کم نبوده و این نقشه ای که مشاهده می کنید توسط مخالفین حکومت سرپرست و نظام امارت اسلامی طراحی شده و سعی دارند تا میان کشورهای همسایه و حکومت افغانستان اختلافاتی ایجاد کنند.

⬅️بهتر است که فریب بازی های رسانه ای را نخورده و سعی کنیم دانش رسانه ای خود را افزایش دهیم.


🔴 نیویورک تایمز: طالبان برای حل مشکلات اقتصادی، نگاه به منابع معدنی خود دارند

⬅️این نشریه با نویسندگی دیوید زوچینو کارشناس مسائل افغانستان، در مطلب اخیر خود عنوان کرده که طالبان پس از سال 2021، قراردادهای بسیار متعددی برای استخراج سنگ های قیمتی و باارزش همچون طلا، مس، آهن و سایر مواد معدنی ارزشمند مانند کرومیت را با سرمایه گذاران داخلی و خارجی بسیاری امضا کرده اند.

⬅️نیویورک تایمز در ادامه نوشته است که این گنجینه های دفن شده و پنهان یک راه نجات بالقوه پرسود برای اقتصاد ضعیف افغانستان است.

⬅️دولت ایالات متحده تخمین می زند که حداقل یک تریلیون دالر ذخایر معدنی در زیر زمین این کشور قرار دارد. این کشور سرشار از مس، طلا، روی، کرومیت، کبالت، لیتیوم و مواد معدنی صنعتی و همچنین سنگ‌های قیمتی و نیمه قیمتی مانند زمرد، یاقوت، یاقوت کبود، گارنت و لاجورد است.

⬅️براساس گزارش اداره سیگار، افغانستان همچنین دارای گنجینه ای از عناصر خاکی کمیاب است. چنین عناصری در مجموعه ای از فناوری های مدرن مانند تلفن های همراه، لپ تاپ ها و وسایل نقلیه الکتریکی استفاده می شوند.

⬅️دیوید زوچینو نویسنده این گزارش در ادامه عنوان می کند که طالبان در تلاش هستند تا کاری را انجام دهند که ایالات متحده در طول 20 سال اشغال خود نتوانست آن را انجام دهد. رئیس اداره سیگار در گزارشی که در ماه جنوری 2023 منتشر شد، نتیجه گرفت که دولت ایالات متحده نزدیک به یک میلیارد دالر برای توسعه پروژه های معدنی در افغانستان هزینه کرد، اما "پیشرفت محسوس ناچیز بود و پایدار نبود." موانع آن چنین بود: کمبود امنیت، زیرساخت های ضعیف، فساد گسترده، سیاست ها و مقررات ناسازگار دولتی، و تبدیلی های مکرر مقامات دولتی.

⬅️با این حال، طالبان پس از کاهش سریع کمک های خارجی به افغانستان که با عقب نشینی آمریکا همراه بود، برای کسب درآمد و جبران زیان های اقتصادی، دست به چنین موضوعی زده اند.
🔜 @tarjomanaf


🔴 آمریکا 300 مهاجر افغان را به فیلیپین منتقل کرد

⬅️براساس گزارش آسوشیتدپرس، 300 مهاجران توسط آمریکا به فیلیپین منتقل شده تا روند صدور ویزای آنها تکمیل شود.

⬅️این مهاجران با توافق میان دولت آمریکا و فیلیپین به این کشور منتقل شدند.

⬅️قرار است این مهاجران به صورت موقت در فیلیپین حضور داشته تا روند صدور ویزای آنها برای اعزام به آمریکا تکمیل شود.

⬅️به نوشته این خبرگزاری، قرار است هزینه اقامت این مهاجران از سوی آمریکا پرداخت خواهد شد.

⬅️پس از قدرت گرفتن طالبان در افغانستان، آمریکا بخش زیادی از همکاران افغان خود را که با نیروهای این کشور همکاری کرده بودند را به برخی کشورهای منتطقه منتقل کرده است.
🔜@tarjomanaf


🔴 تحقیق تازه: منع آموزش و کار زنان، سالانه ۱.۴ میلیارد دالر به اقتصاد افغانستان زیان می‌رساند

⬅️براساس یک تحقیق جدید انجام‌شده، ممنوعیت دختران و زنان از آموزش و کار در افغانستان سالانه ۱.۴ میلیارد دالر به اقتصاد این کشور زیان می‌رساند.

⬅️این تحقیق که توسط پروفسور هری آنتونی پترینوس از پوهنتون آرکانزاس امریکا با همکاری راجا بن تاویت کتان، آگاه بخش آموزش در بانک جهانی، و رفیع‌الدین نجم، اقتصاددان پوهنتون امریکایی انجام شده است، به تاریخ ۳ جنوری سال روان منتشر شده و روی تأثیرات اقتصادی و اجتماعی آموزش زنان در افغانستان تمرکز دارد.

⬅️در این تحقیق آمده است که زیان وارده از این بابت، نشان‌دهنده کاهش ۲ درصدی عواید ملی افغانستان است.

⬅️نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که با گذشت هر روز ممنوعیت آموزش دختران، نسل‌ها عقب‌تر رفته، خسارات اقتصادی بیشتر شده و امید میلیون‌ها کودک و زن متشبث از بین می‌رود.

⬅️این تحقیق که مزایای اجتماعی آموزش دختران را بین سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۱ در افغانستان با سال‌های پس از آن مقایسه کرده است، دریافته که سرمایه‌گذاری در آموزش آن‌ها نه تنها برای زنان، بلکه برای تمام جامعه سود اقتصادی و اجتماعی دوامدار را به‌وجود می‌آورد.

⬅️در این تحقیق بر لغو فوری منع آموزش و کار دختران و زنان در افغانستان تأکید شده و آمده است که سرمایه‌گذاری در آموزش زنان یکی از ابزارهای کلیدی برای رشد اقتصادی و توسعه اجتماعی این کشور است.

⬅️این در حالیست که حکومت سرپرست افغانستان پس از حاکمیت دوباره در آگست ۲۰۲۱ در افغانستان، زنان و دختران را از آموزش بالاتر از صنف ششم، پوهنتون‌ها، و کار در بسیاری اداره‌های دولتی و تمامی اداره‌های غیردولتی محروم کرده است.
🔜 @tarjomanaf


🔴 توییت ضیاالحق امرخیل از مقامات پیشین نظام جمهوریت راجع به اخراج مهاجرین از پاکستان:

⬅️ما با چنین همسایه مکار و حیله گری روبرو هستیم که نه اصول همسایگی را رعایت می کنند نه مسلمانی و نه ...

⬅️اگرچه مشکل از خود ماست، بارها و بارها به فرمایش آنها کشورمان را ویران ساختیم و خود را بسیار به آنها وابسته کرده ایم.

⬅️از آنها شکایتی نیست. اما مسئولین حکومتی نباید این هموطن مهاجر را نادیده بگیرند بلکه باید آنها را از این زندگی ذلت بار نجات دهند.

⬅️باید شرایطی در داخل وطن فراهم شود تا هیچ کسی مجبور به ترک وطن نشود.
🔜 @tarjomanaf


📱 عمر بریال از حامیان حکومت سرپرست خطاب به گروه مقاومت: اینکه فکر کنید پاکستان از شما حمایت می کند، سخت در اشتباه هستید

⬅️یک کولابی به نام حیفظ منصور در آخرین مصاحبه خود، خط دیورند را مرز رسمی نامید. این اولین بار نیست که اعضای شر و فساد از دیورند به نام مرز رسمی یاد می کنند، پیش از این هم سران این گروه، این ادعاهای پوچ را به زبانشان آورده بودند. اگر حیفظ منصور و سایر شورشیان فکر می کنند که با چنین خیانت هایی خود را به پاکستان نزدیک می کنند و از حمایت ژنرال های پاکستانی برخوردار می شوند، سخت در اشتباه هستند. این در حالی است که ژنرال های پاکستانی به دلیل بدهی های زیاد و ناامنی های روز افزون، دولت شان با فروپاشی مواجه است.
🔜 @tarjomanaf


📱 ترمذی سادات کارشناس مسائل امنیتی:

⬅️برخی منابع از کابل عنوان کرده اند که رهبری طالبان افغانستان به دلیل بمباران هوایی اخیر و سیاست تهاجمی پاکستان در حال بررسی لغو ممنوعیت مشارکت شبه نظامیان افغان در عملیات علیه نیروهای امنیتی در پاکستان است.
🔜 @tarjomanaf


🔴 خالد سمیر از حامیان حکومت سرپرست:

⬅️رانا ثناالله، مشاور صدراعظم پاکستان: «قانون بین‌المللی می گوید که اگر تهدید حمله به قلمرو شما از هر نقطه‌ای وجود داشته باشد یا برای آن آمادگی می گیرند، آنگاه شما حق دارید برای پیشگیری از آن و تامین امنیت خود اقدامات لازم را انجام دهید.»

⬅️از صحبت های رانا صاحب مشخص می شود که پاکستان قصد دارد بارها و بارهای دیگر به کشور ما حمله کند.

⬅️خوب است که متقی صاحب یک بار دیگر با گپ های دوستانه و عاجزانه اش آنها را مورد خطاب قرار دهد.
🔜 @tarjomanaf


🔴 کوگلمن: ترمپ ممکن برای مبارزه با داعش به طالبان نگاه مثبت داشته باشد

⬅️مایکل کوگلمن، تحلیلگر ارشد امریکایی در امور افغانستان و آسیا، می‌گوید که احتمالاً رویکرد دونالد ترمپ، رییس جمهور منتخب امریکا، در قبال طالبان با دیگر اعضای کابینه او «اختلاف‌برانگیز» باشد.

⬅️کوگلمن این اظهارات را روز یک‌شنبه، ۱۶ جدی، در یادداشتی در ایکس نگاشته است.

⬅️این پژوهشگر ارشد امریکایی مدعی شده که احتمال می‌رود ترمپ برای مبارزه با داعش به طالبان نگاه مثبت داشته باشد.

⬅️او خاطرنشان کرده که این رویکرد باعث اختلاف در میان اعضای ارشد حکومت ترمپ خواهد شد.

⬅️کوگلمن تصریح کرده که مایک والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دولت ترمپ، یکی از چهره‌های ضد طالبان است که با این رویکرد اختلاف‌نظر دارد.

⬅️او اذعان داشته که در این میان پاکستان هم از نگرانی‌های فزاینده تروریسم مبتنی بر افغانستان بهره‌برداری خواهد کرد.

⬅️کوگلمن یادآور شده که پاکستان می‌تواند خودش را یک شریک مفید برای دولت آینده امریکا نشان دهد.
🔜 @tarjoamanf


🔴 بلینکن: سیاست خارجی امریکا در قبال افغانستان تغییر نخواهد کرد

⬅️انتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا، می‌گوید که حکومت آینده دانلد ترمپ هیچ تغییری در سیاست خارجی امریکا در قبال افغانستان نخواهد داشت.

⬅️آقای بلینکن در گفت‌وگویی با نیویورک تایمز گفته که واشنگتن دیگر نمی‌خواهد درگیر جنگ شود و پایان دادن به جنگ افغانستان را یکی از دستاوردهای حکومت بایدن می‌داند.

⬅️وزیر خارجه آمریکا گفت: «مطمئن نیستم که انتخابات به یک یا حتی مجموعه‌ای از مسایل سیاست خارجی وابسته بوده باشد. بیشتر انتخابات این‌گونه نیستند؛ اما اگر از این موضوع بگذریم، امریکایی‌ها نمی‌خواهند ما درگیر جنگ باشیم. ما ۲۰ سال را پشت سر گذاشتیم که در آن صدها هزار امریکایی در عراق و افغانستان مستقر بودند. مردم به‌طور قابل درک از این وضعیت خسته شده بودند.»

⬅️انتونی بلینکن پایان دادن به جنگ امریکا در افغانستان را به سود این کشور دانسته و می‌افزاید که خروج از افغانستان، موقعیت امریکا در سطح جهانی را تقویت کرده است.

⬅️او در این باره گفت: «این‌که دیگر نسلی از امریکایی‌ها را نداریم که در افغانستان بجنگند و جان بدهند، خودش یک دستاورد مهم است. همچنین، این اقدام موقعیت ما را در جهان تقویت کرده است. من هر روز این را می‌بینم. دشمنان ما بیش از هر چیز دیگری دوست داشتند ما همچنان در افغانستان گرفتار بمانیم.»

⬅️این در حالی‌ست که روز گذشته شیرمحمد عباس استانکزی معین سیاسی وزارت خارجه افغانستان، در سخنانی از حکومت جدید امریکا خواست تا سیاست‌های خود را در قبال افغانستان بازنگری کند.
🔜 @tarjomanaf

Показано 20 последних публикаций.