تاریخ ما


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


تاریخ را باید جدی گرفت. درک وقایع تاریخی رهگشای آینده است. تاریخ به ما می آموزد که چرا اینجاییم.
kamranmazhari@yahoo.com

Связанные каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram


Репост из: محمدرضا دادگستر MohammadReza Dadgostar
PDF-CHALESHHAY+SANAATI+SHODAN+IRAN.pdf
31.5Мб
📖متن کامل طرح پژوهشی «چالش‌های صنعتی‌شدن ایران: از حکمرانی اقتصادی تا تحولات جهانی»

🖌مسعود نیلی و همکاران

©دنیای اقتصاد

🗓دی ۱۴۰۳

🆔 @mohammadreza_dadgostar








Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram


روژنامه شرق


Репост из: محمدمهاجری
🔹فتنه۸۸ را این بار با نقش سعیدجلیلی بازخوانی کنیم

🔸انتشار متنی در باره نقش آقای #سعید_جلیلی در فتنه 88 توسط حجت الاسلام والمسلمین سنایی‌فر از قضات بازنشسته که از صاحب منصبان قضایی به شمار می‌رفته، برگ مهمی از تاریخ سالهای اخیر کشور است که نباید به سادگی از آن عبور کرد.

🔸تا کنون بیشترین مطالبی که در باره انتخابات ریاست‌جمهوری سال1388 گفته شده، روایتی برساخته از سوی یک جریان سیاسی است که اتفاقا آقای سعیدجلیلی در آن جایگاه مهم و تعیین‌کننده‌ای دارد..

  🔸با انتشار نکته آقای سنایی‌فر مبنی بر مخالفت جلیلی به عنوان دبیر شورای‌عالی‌امنیت‌ملی با حضور آقای میرحسین موسوی در تلویزیون به منظور ختم غائله، این پرسش جدی به وجود می‌آید که این تصمیم که می توانست باحتمال بسیار زیاد، آتش فتنه را مهار کند، از کدام پشتوانه مشکوک و مسئله‌داری برخوردار است؟

🔸اگر آن مصاحبه انجام می‌شد از خسارتهای بزرگ به اموال و اماکن‌عمومی جلوگیری می‌گردید و ضربه های سیاسی پی درپی به اعتبار نظام وارد نمی شد. شاهد ماهها ناآرامی در خیابانها نمی‌بودیم و آرامش روانی میلیونها ایرانی مخدوش نمی‌شد و خاطره آن انتخابات به کام  تاریخ معاصر تلخ نمی‌شد.

🔸در سایه آن وقایع ، احمدی نژاد با فرصتی که رخدادهای انتخابات 88برایش فراهم کرد ( و حالا با نامه یک قاضی روشن شده که نقش آقای سعید جلیلی ، علت موجبه آن بوده) آغازگر یا تشدیدکننده تحریم هایی بود که 12-13سال است بزرگترین ضربه ها را بر سفره مردمی زده که هر دوی آنها (جلیلی و احمدی نژاد) برایشان تظاهر به غصه خوردن کرده‌اند.

🔸پیشنهاد این نوشته، رسیدگی قضایی به نقش مرموز آقای جلیلی در واقعه88 نیست . قضاوت را باید به تاریخ سپرد ، هرچند عقده‌گشایی‌های منتسبان او در همین ماههای اخیر، پرده از چهره او و آنها برداشته است. آنچه مدنظر است اینکه اهالی سیاست و رسانه یکبار دیگر، فتنه 88 را با روشن شدن بازیگر یا بازیگرانی که جدیدا نقش شان لو رفته بازخوانی کنند تا جریان مقصر با بازی تکراری "آی دزد، آی دزد" از معرکه نگریزد.

🔸هرچند نقش بیگانگان در بهره برداری از رخدادهای88 قابل کتمان نیست اما با بررسی بیشتر نقطه های تاریک تاریخ آن سال می‌توان ردپای جریانهای مشکوک و شاید وابسته به دشمن را کشف کرد. تا کنون فقط یک روایت از آن اتفاق گفنه شده که روز به روز بر بی اعتبارشدنش افزوده می‌شود. روی دیگر سکه را هم باید دید.

🔸دلیلی ندارد منتظر باشیم اسناد فلان وزارتخانه یا سازمان بیگانه بعد از دهها سال منتشر شود و نقش خیلی‌ها آشکار گردد. آن هم به جای خود مفید است اما چه بسا به عمر بسیاری از سیاست پیشگانی که در ان دوره زیسته‌اند وصال ندهد.

#این قلم خدای ناکرده مانند برخی از #مااصولگراها بدنبال متهم کردن کسی به وابستگی به دشمن نیست. چه بسا بعضی افراد انقدر دچار پخمگی سیاسی بوده و هستند که نیازی نبوده است دشمن آنها را به عنوان عامل استخدام کند. آنها همچون بره‌های سر به زیر بدنبال بوته‌ای از علف روان شده و در مرتع دشمن چریده‌اند.

@mohajerimohamad


Репост из: شفیعی کدکنی
باران! سرود دیگری سَر کُن!
من نیز می‌دانم که در این سوک
یاران را
یارای خاموشی گزیدن نیست.
اما تو می‌دانی که در این شب،
دیوارهای خسته را
تابِ شنیدن نیست.
من نیز می‌دانم که یاران شقایق را
دستی به نفرین
از ستاک صبح پرپر کرد
من نیز می‌دانم که شب افسانهٔ خود را
در گوش بیداران مکرّر کرد
اما نمی‌گویم
دیگر نخواهد رُست در این باغ
خون‌برگِ آتشبوته‌ای
چون قامت یاد شهیدانش
یا گل نخواهد داد
پیوندِ دست ناامیدانش
باران! سرود دیگری سَر کُن!

محمدرضا شفیعی کدکنی
برای باران
از دفتر «از زبان برگ»

عکس:
حامد دایی


iran daily




article_715340_79ca9a96356d84f93c7f2d1bec0ca06a-1.pdf
1.0Мб
آخوندهای مصدقی و الهیات رهایی بخش


Репост из: Renani Mohsen / محسن رنانی
How to Steal a Country. Bahman Amouee.pdf
5.6Мб
.
(معرفی کتاب 👆👆👆)


👈 چگونه می‌توان یک کشور را دزدید؟


این کتاب پس از دو سال که در نوبت انتشار ماند و مجوز نگرفت، سرانجام توسط نویسنده به صورت دیجیتال منتشر شد. کتاب، اطلاعات، تاریخچه و تحلیل خوبی از فرایندها و پیامدهای خصوصی‌سازی در کل دوران پساانقلاب را ارائه می‌کند. با خوانش این کتاب درمی‌یابیم که چرا خصوصی‌سازی در ایران به شکل‌گیری یک اقتصاد رقابتی و پویا نینجامید و تنها منجر به شکل‌گیری «طبقه جدید»ی از سرمایه‌داران رانتی شد.

به گمان من جمهوری اسلامی، از طریق خصوصی‌سازی رفاقتی، نخست به تُیول‌داری اقتصادی تبدیل شد و سپس طبقه جدیدِ برآمده از تیولداری اقتصادی، ساختار سیاسی حکمرانی را نیز به سوی تیولداری سیاسی برد. اکنون اقتصاد و سیاست ایران به تیول‌های مختلف در دستان گروههای سیاسی-اقتصادی خاص تبدیل شده است. تجربه روسیه و برخی کشورهای دیگر نیز نشان می‌دهد که این تیولداری‌ها در بی‌ثباتی‌ها و بحران‌های بلندمدت سیاسی-اقتصادی به گانستگریسم اقتصادی و سیاسی تبدیل می‌شوند.

خوانش این کتاب برای علاقه‌مندان فهم علل زمین‌گیری امروز اقتصاد ایران، می‌تواند مفید باشد.

https://t.me/Renani_Mohsen

.




Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
شعر_خوانی نازنین کاشانی دختر زنده_یاد مجتبی کاشانی


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram




روزنامه خبر





Показано 20 последних публикаций.