🔶 از پرتره فروغ فرخزاد و صیاد تا خلوص و رئالیسم ابوالفضل جلیلی/ گزارش پژوهشگر ایرنا از کاخ جشنواره فیلم فجر (۱)🔺 نخستین روز جشنواره چهل و سوم با نمایش چند فیلم در سالن رسانهها آغاز شد؛ از صیاد که تصویری سطحی از فرمانده بزرگ جنگ ارائه میدهد تا بازی خونی که در سایه روایتهای تکراری امنیتی-سیاسی گرفتار شده است.
🔺 در «رگهای آبی» گویی شخص فیلمساز در تصویر کردن زندگی فروغ با خودسانسوری مواجه شده و نتیجه پرترهای ناقص و الکن است که خیلی بیشتر و کاملتر میتوان درباره این چهره از صفحه ویکی پدیا به دست آورد.
🔺 «داد» یکی از فیلمهای ابوالفضل جلیلی است که بعید است رنگ پرده بییند و همانند دیگر آثار این فیلمساز که هنوز نمایش عمومی پیدا نکردند، این فیلم ارزان، ساده و خاص بعید است فرصت نمایش در سینماها (به جز هنر و تجربه) پیدا کند.
🔺 «صیاد» با وجود ریتم تند، صحنههای اکشن و ماجراجویانه و حجم بالای اطلاعات که گاهی درونمایههای ملودرام نیز به خود میگیرد، در ارائه تصویری عمیق و ماندگار از شهید صیاد شیرازی ناکام مانده است تا یکی دیگر از پروژههای سینمای ایران در پاسداشت فرماندهان جنگ از نگاه بسیاری ناموفق لقب گیرد.
🔺 سیاسی و امنیتی بودن «بازی خونی» فقط به کلیتش ضربه نمیزند؛ مشکل آنجا است که فیلمساز از این شاخه به آن شاخه میپرد و روایتی بیچفت و بست را مدام کِش میدهد.
#پژوهش_فرهنگی
گزارش را
اینجا بخوانید
🆔
@irna_research