تحلیل و رصد


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Политика


تحلیل و رصدِ فعل و انفعالات زیست-جهانِ اطراف ما
این صفحه تلگرامی زیر نظر: غلامرضا علیزاده دانش‌آموخته اندیشه سیاسی و پژوهشگر حوزه دین و تاریخ مدیریت می‌شود.
راه ارتباطی با نویسنده، صرفاً جهت تماس ضروری:
@tahlilgar30

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Политика
Статистика
Фильтр публикаций


.
آخوند زرنگ و خوش‌محضرِ سبزواری که شعر سعدی علیه‌الرحمه را به فراخورِ ورود فرح دیبا به سبزوار خواند تا شاید دلِ ملکه را برای توجه بیشتر به مشکلات شهرش تالیف کند و برباید...

ملامت‌گوی بی‌حاصل ترنج از دست نشناسد
در آن معرض که چون یوسف جمال از پرده بنمایی


@tahlilvarasad


.
خدا نکشدتون! چقدر از سقوط [احتمالیِ] حکومت ایران خوشحال میشید!!

مگه چه عیبی داشت؛ هر جمعه شیخ کاظم صدیقی به تقوای الهی دعوتتون می‌کرد!؟ ناشُکری هم حدی داره به مولا!

@tahlilvarasad


Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
.
یکی از مهمترین پرسش‌هایی که برای محقق تاریخ اقتصادی مطرح می‌شود، این است که شرکت‌های صنعتی و بخش خصوصیِ ما، در دهه‌ ۵۰ خورشیدی در مقایسه با کشورهای حاشیه خلیج‌ فارس، ترکیه و حتا کُره جنوبی در چه موقعیتی قرار داشتند؟
.

آیا برادران خیامی، لاجوردی و خسروشاهی از جهت شیوه مدیریتی و سرمایه اجتماعی و امکانات سخت‌افزاری، از همتایان خود در این کشورها کمتر بودند؟

به نظر می‌آید، به سببِ همین مدیریتِ مناسب اقتصاد کلان که امثال #عالیخانی‌ها مُبدع آن بوده‌اند، «پیکان» محصول دسترنج کارگر ایرانی، در خیابان‌های عریض مسکو، اینگونه خودنمایی می‌کرد.
هیچ تردیدی ندارم، این بینش بسیط سیاستگذار است که به صورت سلسله‌مراتبی به تمامی شئون جامعه تزریق می‌شود و به تپش و پویایی‌اش، وامیدارد.

ویژگی مدیریتی «محمدتقی برخوردار» همان تعبیری بود که «آندرو کارنگی» سلطان فولاد آمریکا بیان کرد: او مردی بود که توانایی‌اش این بود؛ که افراد باهوش‌تر از خود را در اطراف خویش جمع کند. حتا زمانی که هنوز رویای خامِ «ژاپن اسلامی» مد نشده بود، او در حال تزریق فرهنگ سخت‌کوشی ژاپنی به پرسنل کارخانه «پارس توشیبا» بود.

غلامرضا علیزاده

@tahlilvarasad




.
#بازنشر به سبب عدم تحمل مقالات و تذکارهای دکتر محسن رنانی توسط حاکمیت که در واقع جزو مداراجویانه‌ترین متفکران کشور بود و همواره منتقدان را می‌نواخت تا به زعم خودش، فرصت افق‌گشایی به حکومت بدهد!

♨️ در شبی از شبهای ماه می سال ۲۰۲۱، در پسِ دیدن ابرهای سیاه و دهشت‌‌زایی که خبر از آمدنِ سِیلی سهمگین می‌داد، به لوکوموتیورانِ حاکمیت این‌چنین هشدار داده بودم:

«نشیبِ دره را نگاه کن! آن مرد را می‌بینی که جامه از تن درآورده و آن را به آتشِ هشدار کشیده، تا مگر لوکوموتیوران را نسبت به خطرات پیشاروی، انذار دهد؟ او #محسن_رنانی است که بر خود می‌لرزد و من #راسکلنیکوفِ هر شبِ زالوصفتانم!» 

غلامرضا علیزاده

@tahlilvarasad




Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
.
🎥اجرایی ناب و خاطره‌انگیز از ترانه گل سنگ جناب بیژن سمندر توسط گروه کُر دختران (پیش از انقلاب)

@tahlilvarasad




Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
.
🟠دست رد مریم فیروز به رهی معیری و یک عمر همرهی با کیانوریِ تپورستانی

زنی که در این ویدئو، چهره‌اش به پیری گراییده و موهایش به سپیدی رفته، و از دلبستگی‌اش به انقلاب سال ۵۷ می‌گوید، کسی نیست جز مریم فیروز نوه عباس‌میرزا و دختردایی مصدق، که روزگاری نه‌چندان دور، جزو زیباترین و پرشورترین دختران تهران به‌شمار می‌رفت و فرهیختگان و شعرا از جمله رهی معیری و قاسم غنی از جمله عاشقان کوی او و البته ناکامش بودند.

مریم پس از جدایی از همسر اولش، سرتیپ اسفندیاری، (پسر محتشم السلطنه، رئیس مجلس رضاخان) به سمت سیاست کشیده می‌شود. محیط سیاسی پس از سقوط رضاشاه مشوق مریم به عصیان علیه محیط اشرافی خانواده‌اش بود و باغ بزرگ مسکونی‌اش محل تجمع روشنفکران جوان از جمله صادق هدایت، بزرگ علوی، نورالدین کیانوری، فریدون توللی، رهی معیری و هوشنگ ابتهاج گردید.

مریم در بحبوحه فعالیت در حوزه زنان، با معمار جوانی به نام نورالدین کیانوری، نوه شیخ فضل‌الله نوری، که عضو حزب توده بود، آشنا شد و سپس با او ازدواج کرد. ازدواج یک شاهزاده قاجار با یک رهبر کمونیست، بازتاب وسیعی در نشریاتِ آن روزها داشت.

✍غلامرضا علیزاده

@tahlilvarasad




.
#پاپ #راک #جاز #بلوز #گیتار
Album :The Soul Cages
Genre :#Pop #Rock #Jazz #Blues #Guitar
Artist :#Sting
(Gordon Matthew Thomas Sumner)
Date :1991
Title :Saint Agnes And The Burning Train
اثر هنرمند خواننده آهنگسازِ گیتاریست انگلیسی اهل نیوکاسل با نام کامل "گوردون متیو توماس سومنر" با نام نام هنری #استینگ.

@tahlilvarasad




.
🟨تاجیکستان، تکه‌ای از ایران‌ِ بزرگ فرهنگی؛ یادآورِ شاهنامه و‌ شرابِ شعر پارسی

وقتی با تور به تاجیکستان رفتم افتخاری عجیب وجودم را فرا گرفت زیرا آنجا تنها جاییست که انسان احساس ایرانی بودن می‌کند، حتی بیشتر از خود ایران!

از لحظهٔ ورود به فرودگاه «دوشنبه» که این بیت حافظ را بر آن نوشته‌اند: «رواق منظر چشم من، آشیانهٔ توست/ کرم نما و فرود آ، که خانه خانهٔ توست» این حس شروع می‌شود.

زبان زیبای فارسی با تلفظ کهن خراسانی، اندیشه را تا دوردست‌های دوران «سامانیان» واپس می‌برد. با آن لغات فراموش‌شدهٔ کهن دری و پهلوی.

وارد شهر که می‌شوم، تمام کوچه‌ها و خیابان‌ها، با اسامی ایران باستان نامگذاری شده و تندیس‌های «خیام» و «پسر سینا» و «رودکی» و «فردوسی» همه‌جا به چشم می‌خورند.

واحد پولشان «سامانی» است که ناخودآگاه شکوه شاهنامه را در دل متجلی می‌کند. نام‌های زنانِ گیسو فروهشتهٔ آن‌ها، با آن لباس‌های شاد و رنگی این‌هاست: دلربا، دلکش، دلبر، فرنگیس، مشک‌افشان، گیسوسیاه. نام مردانشان: سیاوش، ایرج، فریدون، فرهاد.

همهٔ شهر به سبک ایران باستان، غرق سُرور و آواز، رامشگری و خنیاگری است و در تقویمشان دوازده ماه سال را عزا پر نکرده است. پیش از نوروز، همهٔ مردم در کوی و برزن می‌نوازند و می‌رقصند. روز اول نوروز در مکان بزرگی به نام «نوروزگاه» که به شیوهٔ تخت جمشید آراسته‌شده، جمع می‌شوند و هزاران هزار انسان، دست‌افشان و پای‌کوبان، شادی می‌کنند.

مکان‌های جغرافیایی کشورشان برای اهل ادبیات و تاریخ، یادآور نام‌هایی رؤیایی است: جیحون، بدخشان، خجند و... حتی مکان‌هایی که جزو تاجیکستان نیستند، ولی وقتی در آن فضا قرار می‌گیری نامشان به یادتان می‌آید: خوارزم، بخارا، سمرقند، ذهن را به هرسویی می‌کشانند.

فاصلهٔ ده‌ساعتهٔ دوشنبه تا نزدیکترین ساحل فرارودان را با شوقی کودکانه طی می‌کنم و در ذهنم گذر کیخسرو از جیحون و تیر آرش و تسلیم شدن سیاوش که می‌گفت: «یکی کشوری جویم اندر جهان/ که نامم ز کاووس ماند نهان.»

ابتدا اندوه می‌خوردم که چرا این تکه از بدنهٔ ایران جدا شده، ولی بعد اندیشیدم که همان بهتر که جزو ایران نیست، تا حداقل بر روی این کرهٔ خاکی که روزگاری چهل و چهار سرزمینش، زیر پای پادشاهی داریوش بود، زمین کوچکی باقی مانده باشد که رنگ و روی ایرانی به خود گرفته باشد و بوی ایران بدهد./ امید مجد


@tahlilvarasad




Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
.
🔵روزی که امامعلی رحمان‌ به پزشکیان درس میهن‌دوستی و پاسداشت میراث تمدنی را آموخت!

• رودکی، فردوسی، حافظ و سعدی متعلق به زبان فارسی هستند؛ نه فقط ایران یا تاجیکستان.

مولانا متعلق به بشریت است؛ نه فقط ما. کوروش کبیر متعلق به بشریت است.

⭕ امامعلی رحمان: من روادید را برداشتم؛ حتی اگر خواستید سرمایه‌گذاری هم نکنید، هروقت دوست داشتید همراه با فرزندانتان به تاجیکستان بیایید.

• ما یکدیگر را در عرصهٔ بین‌المللی هم‌پوشانی کرده‌ایم و نگذاشته‌ایم فرهنگ‌مان به حاشیه برود.

• نوروز منتظرتان هستم؛ من از شما سرمایه‌گذاری نمی‌خواهم؛ خودتان بیایید.

@tahlilvarasad

26k 1 401 338



Видео недоступно для предпросмотра
Смотреть в Telegram
.
🌵تبدیل بیابان به فضای سبز!

در #تانزانیا با کندن گودال‌های هلالی‌شکل برای گردآوری آب و تقویت خاک با کمپوست، بذرها بیدار شدند و بیابان به چراگاهی سبز و پر از زندگی تبدیل شده، این تغییر بزرگ را مردم محلی به کمک خیریه JustDiggit انجام دادند./ کانال توانمند

@tahlilvarasad




.
🔴چرا باید به حال پانترکیسم گریست؟

طبق ازمایشات ژنتیک مردم ترکیه بیش از نیمی از مردم این کشور ایرانی‌تبار، ۳۰ درصد یونانی تبار و فقط ۱۵ درصد ترک هستند.

اکثریت قاطع کسانی که سنگ ترک ها را به سینه میزنند، ایرانی یا یونانی هستند، اما برای اقلیت ۱۵ درصدی وقت و عمر و پول خود را صرف میکنند و مزدوری آنان را میکنند.

این افراد متاسفانه هویت اصلی خود را فراموش کرده اند و حتی سر ستیز با ان برداشته و مزدوری یک جمعیت اقلیت را میکنند.

پ.ن: زبان هیچ گاه هویت را تعیین نمیکند چرا که اکتسابی است نه موروثی

*از صفحه ‌اخبار نظامی ایران و جهان


🟡تعریضی بر متن

گویا پانترک‌ها فراموش کرده‌اند، آن‌ها که بر سر مذهب و تمامیتِ سرزمینی با عثمانیان سرِ ستیز داشتند، خود تُرک بوده و مرشد سرخ کلاهان از غم شکست در جنگ #چالدران و به گروگان گرفته‌شدن همسرش بهروزه‌خانم توسط عثمانی‌های متجاوز بود که دق کرد و جان به دادار تسلیم کرد.

و اما در شگفتم از آن جامعه‌شناسِ مروج مفهوم امت-امامتی (شگردی برای مقابله با مفهوم دولت-ملت) که گرانیگاه تفکرش را بر محوریتِ #زبان قرار داده است و گمان می‌بَرَد که اتکا به زبان معجزه می‌آفریند و تعیین‌ کننده‌ی همه کنش‌های اجتماعی و سیاسی است.

غلامرضا علیزاده

@tahlilvarasad



Показано 20 последних публикаций.