سروش معرفت(هادی سروش)


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: Другое


به نام خدا
ازتوقف ومیهمانی شماخوشحالیم؛
با توفیق الهی ؛ بر آنیم پیام آورمعرفت درابعادمختلف انسانی باتوجه به ذائقه جوانان باشیم .

Связанные каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
Другое
Статистика
Фильтр публикаций




سخنران : هادی سروش

🔵مطالب طرح شده؛
✅سن جوانی و دو خطربرای ایمان
✅امتیازِاخلاقی بودن در جوانی
✅درپیری برسفره جوانی مان هستیم
✅جوان با عفت فرشته است..
✅خطر دوست ازجنس مخالف در قرآن
✅مشکل شتاب زدگی در جوانی

دوم آبان ۱۳۹۹

https://www.instagram.com/tv/CGqFLg4FXW7/?igshid=ca47y3og7tws


صفحه ۲)

امام حسن عسکرى ع فرمود: فردا مسیحیان براى آمدن باران بیرون می‌آیند، و به حول و قوّه الهى، شکّ و تردید را از دل مردم بیرون خواهم کرد.
بار دیگر مسیحیان برای طلب باران بیرون آمدند، راهب به همراه مسیحیان دستش را به سمت آسمان بلند کرد، آسمان ابری شد؛ در این هنگام امام (ع) فرمودند:
آنچه که در دست راهب است از او بگیرید، ناگهان همه دیدند در دست او قطعه استخوان انسانى است، امام آن را از دست او گرفتند و به راهب دستور دادند اکنون طلب باران کن؛ راهب دستش رابالا برد، ابرها کنار رفت و خورشید تابید. مردم از این ماجرا تعجب کردند، خلیفه عباسی از امام پرسید: ای ابامحمد! ماجرای این استخوان چیست؟ امام:این استخوان یکى از پیغمبران الهى است که این راهب از بعضی از قبرها به دست آورده بود..(صواعق محرقه)


🔶️ ظهور علم الغیب و کرامت؛

در روزگار امام عسکری که جولانگاه برخی مدعیان و عرفان های کاذب بود ، امام عسکری (ع) نه تنها با استدلال چراغ ، گمراهی ها را خاموش میکرد ، گاهی هم با "کرامت" به معرفت آموزی مردم کمک میکرد.

روايت است از محمد بن الحسن بن ميمون گفت : به امام عسکری نامه ای نوشتم و شكايت كردم از فقر ! بعد از نوشتن نامه در ذهنم آمد كه ؛ نشود که امام با خواندن نامه ی نیازمندانه من ، آن حضرت در خطاب به بنویسد و یا بگويد: فقر با ما بهترست از غنى با غير ما ، و قتل با ما بهترست از حيات با دشمنان ما!  خلاصه نامه به محضرشان فرستادم .
پس مدتی جواب امام عسکری بدستم رسید که مرقوم نموده بودند:
" خداى عزوجل، اولياى خود را گاهى به فقر در می آورد تا گناهان آنان مورد مغفرت قرار دهد و زايل گرداند.
همچنان كه حديث نفس کردی و با خودت گفتی؛ فقر با ما از غنى با غير ما بهتر است. و قتل با ما از حيات با دشمنان ما بهتر است.  و ما برای كسى كه ما پناه قرار دهد ، پناه هستیم. و برای آنان که جویای بینایی هستند، نوريم. و هر كسى را كه به ما اعتصام نمايد، نگاه دارنده او خواهیم بود. هر كسى كه ما را دوست داشته باشد ، در مقام اعلى در آخرت با ماست ، و آنكه از ما منحرف شود ، جاى او آتش است.
"اَلْفَقْرُ مَعَنَا خَيْرٌ مِنْ اَلْغِنَى مَعَ غَيْرِنَا وَ اَلْقَتْلُ مَعَنَا خَيْرٌ مِنَ اَلْحَيَاةِ مَعَ عَدُوِّنَا فَرَجَعَ اَلْجَوَابُ إِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ مُحْصٍ أَوْلِيَاءَنَا إِذَا تَكَاثَفَتْ ذُنُوبُهُمْ بِالْفَقْرِ وَ قَدْ يَعْفُو عَنْ كَثِيرٍ مِنْهُمْ كَمَا حَدَّثَتْكَ نَفْسُكَ اَلْفَقْرُ مَعَنَا خَيْرٌ مِنَ اَلْغِنَى مَعَ غَيْرِنَا وَ اَلْقَتْلُ مَعَنَا خَيْرٌ مِنَ اَلْحَيَاةِ مَعَ عَدُوِّنَا وَ نَحْنُ كَهْفٌ لِمَنِ اِلْتَجَأَ إِلَيْنَا وَ نُورٌ لِمَنِ اِسْتَبْصَرَ بِنَا وَ عِصْمَةٌ لِمَنْ اِعْتَصَمَ بِنَا مَنْ أَحَبَّنَا كَانَ مَعَنَا فِي اَلسَّنَامِ اَلْأَعْلَى وَ مَنِ اِنْحَرَفَ عَنَّا فَإِلَى اَلنَّارِ.."

 
🔸️«محمد بن عیّاش» می گوید: چند نفر بودیم که در مورد کرامات امام عسکری- ع - با هم گفتگو می کردیم. فردی ناصبی گفت: من نوشته ای بدون جوهر برای او می نویسم، اگر آن را پاسخ داد، می پذیرم که او بر حق است. مسائل خود را نوشتیم. ناصبی نیز بدون جوهر، مطلب خود را نوشت و آن را با نامه ها به خدمت امام- ع - فرستادیم. حضرت پاسخ سؤالهای ما را مرقوم فرمود و روی برگۀ فرد ناصبی، اسم او و اسم پدرش را نوشت! ناصبی چون آن را دید، از هوش رفت، و چون به هوش آمد، حقّانیت حضرت را تصدیق کرد و در زمرۀ شیعیان ایشان قرار گرفت.»


https://t.me/sorooshmarefat


🔰سختی هاوراهکارها در سیره امام حسن عسکری(ع)
==✍#هادی_سروش===



به نام خدا

🔴سختی دوران امام عسکری:

🔶️وجود گروه های انحرافی

امام حسن عسکری- ع - ، در عصری زندگی می کرد که گروه های مختلفی از غُلات، صوفیه، ثنویه و ...، اختلافهای بسیاری را در دین وارد کرده بودند، حتی برخی از شیعیان، در امامت ایشان دچار تردید شدند تا آنجا که امام- ع - فرمود: «هیچ یک از پدرانم، آن گونه که من گرفتار تردید شیعیان خود شدم مورد تردید واقع نشدند. اگر این موضوع امامت که شما به آن معتقد و پایبندید موقت و منقطع بود، جای شک و تردید داشت، و اگر امامت امری پیوسته و مستمر است که چنین است تا زمانی که امور الهی جریان دارد، دیگر این شک و تردید چه معنایی دارد؟  _  مَا مُنِيَ أَحَدٌ مِنْ آبَائِي بِمِثْلِ مَا مُنِيتُ بِهِ مِنْ شَكِّ هَذِهِ الْعِصَابَةِ فِيَّ فَإِنْ كَانَ هَذَا الْأَمْرُ أَمْراً اعْتَقَدْتُمُوهُ وَ دِنْتُمْ بِهِ إِلَى وَقْتٍ ثُمَّ يَنْقَطِعُ فَلِلشَّكِّ مَوْضِعٌ وَ إِنْ كَانَ مُتَّصِلًا مَا اتَّصَلَتْ أُمُورُ اللَّهِ فَمَا مَعْنَى هَذَا الشَّك . » (تحف العقول)


🔶️جو سنگین امنیتی 

۱ _ عبدالعزیز البلخی گوید : در خیابان نشسته بودم كه امام عسكری ع را دیدم كه به سوی دروازه شهر درحركت است، خواستم فریاد بزنم كه امام به من رسید و با انگشت كه به دهان گذاشت امر به سكوت كرد.

به سرعت رفتم و پاهای مباركش را بوسیدم، فرمود: "مواظب باش و الا هلاك می شوی". شب همان روز كه به خدمت امام (ع) رسیدم فرمودند: "راز داری كنید و خود را به خطر نیندازید و اگرنه كشته میشوی".


۲ _ در بیانی خود امام عسکری به شخصی و یا اشخاصی که منتظر بیرون آمدن امام عسکری از منزلشان بودند ، نوشتند ؛ "مراقب باشید و به من سلام نکنید و حتی اشاره ای بسوی من نداشته باشید. - اجتمعنا بالعسكر و ترصدنا لابی محمد (ع) یوم ركوبه فخرج توقیعه (ع):  ألا لا یسلمن علی أحد و لایشیر إلی بیده و لا یومی فإنكم لا تؤنون علی أنفسكم" [الخرائج]


۳ _ داوود بن اسود خدمتگزار و مأمور گرم كردن حمام منزل امام می گوید:
روزی امام چوبی مدوّر و بلند و كلفت به من داد تا به عثمان بن سعید تحویل دهم. در راه قاطر سقائی راه را بر من بست و من او را با چوب زدم، چوب شكست، نامه هایی كه در داخل چوب بود بیرون افتاد. به سرعت برداشته به منزل آمدم. جلو درب خانه عیسی خدمتگزار منزل گفت: امام علیه السلام می فرمایند: " چرا قاطر را زدی و چوب را شكستی؟ پس از این اگر كسی به من هم ناسزا گفت تو راه خود را بگیر و برو، ما در شهر و دیار بدی بسر می بریم. تو فقط كار خودت را بكن" (مناقب)


🔶️ امام در زندان
ابوهاشم داود بن قاسم جعفری می گوید: در زندان بودیم كه امام عسكری و برادرش جعفر را آوردند. همه دور امام جمع شدیم و در میان ما فردی غیر عرب بود كه ادعا می كرد از علویان است. امام ع متوجه او شده و دستور داد او بیرون رود، سپس به ما فرمود:

" این مرد از شما نیست و گزارشی از شما برای خلیفه تهیه كرده كه در لای لباس اوست". یكی از حاضرین او را تفتیش كرد و گزارش را كه در آن مطالب مهم و خطرناكی درباره ما نوشته بود كشف كرد.



🔵برخی از موفقیت های امام عسکری 

باهمه مشکلات زمان حضرت عسکری (ع) ، امام با راهکارهای بسیار دقیق و قابل توجه دوران امامت خود را با موفقیت سپری فرمود .

نمونه هایی از روس های سیاسی و اجتماعی و دینی امام عسکری را تقدیم میکنم؛


🔶️ کارهای تشکیلاتی و مکاتبات

حضور نمایندگان امام عسکری؛ از خود شهر سامرا تا دیگران نقاط سرزمین پهناور جهان اسلام حضور فعال و مخفی و یا نیمه مخفی دارند.
از میان این نمایندگان، می توان از «ابراهیم بن عبده»، نماینده امام در «نیشابور»و«احمد بن اسحاق بن عبدالله قمی اشعری» در قم و«ابراهیم بن مهزیار» در اهواز یاد کرد.

🔶️ توجه وافر به مشکلات اقتصادی جامعه
برخی نمونه ها :

به زید علوی پول داد و فرمود : کنیزت مرد ! برو کنیزی بخر .. آمد خانه و دید همانطور شده ...

در روایت دیگری ؛ شخصی رفت که از امام کمک بگیرد ولی حیاء کرد... امام عسکری صد دینار به در منزل او فرستاد و نامه ای هم داد ؛ اذا کانت لک حاجه فلاتستحی ولاتحتشم و اطلبها .. (کافی)

🔶️ امعان نظر به شبهه های دینی و شرائط فرهنگی ؛
خلیفه عباسی دستور داد مردم سه روز برای باران بیرون بیاینداما بارانی نیامد. پس از مسلمانان، مسیحیان به همراه یکى از راهبان خود بیرون آمدند،
همین که راهب دستش را به سوی آسمان دراز می‌کرد، باران دانه درشت می‌بارید؛ روز دوم نیز به همین منوال گذشت؛
در نتیجه بعضی از مسلمان هاى جاهل به شک افتادند و بعضی از دین برگشتند، این مساله برای خلیفه گران تمام شد از این رو فورا دستور داد تا امام حسن عسکرى ع را احضار کنند،
 هنگامى که حضرت نزد خلیفه آمد، معتمد گفت: امّت جدّت را قبل از اینکه هلاک شوند، دریاب.
 
ادامه 👇👇


شاید بتوانیم عرض ارادت وتسلیتی به فرزند بزرگوارش حضرت مهدی (ع) داشته باشیم انشالله

به دوستان اطلاع دهید .


🔴خطر برای ایمان !

جلسه دوم

🎤#هادی_سروش

☑️دو خطر برای "ایمان" در سن جوانی


https://www.instagram.com/tv/CGsmcXZlWlv/?igshid=8xoerdhdndl7
Instagram post by هادی سروش • Oct 23, 2020 at 6:56pm UTC
42 Likes, 1 Comments - هادی سروش (@sorooshmarefat) on Instagram




لایو اینستاگرام سروش معرفت . منتظر نگاه تان هستیم‌.


سخنران : هادی سروش

🔵مطالب طرح شده؛
✅عصرغیبت دوران خطربرای ایمان
✅حوادث طبیعی و آسیب به ایمان
✅مدیریت مطلقه خدا بر عالَم
✅مدیریت حفظ ایمان؛حُسن ظن بخداو ارتباط واقعی باخدا

اول آبان ۱۳۹۹

https://www.instagram.com/tv/CGqFLg4FXW7/?igshid=ca47y3og7tws


Репост из: خبرگزاری بین المللی شفقنا
🔻نکاتی حیرت آور از امام خمینی(ره) در رابطه با رحلت فرزند ارشدشان/ نوشتاری از هادی سروش


🔹حجت الاسلام والمسلمین هادی سروش در نوشتاری آورده است:
اول آبان سالروز رحلت آیت الله حاج آقا مصطفی خمینی است. مرگش مشکوک بود و طلیعه علنی شدن مبارزات بر ضد استبداد و دیکتاتوریت، و نیز حمایت از امام خمینی شد.
نکاتی حیرت آور از امام خمینی در رابطه با رحلت فرزندش:
۱- با اینکه همه از او بعنوان «شهید» نام می بردند، امام از چنین نامی برای فرزندش اباء نمود.
۲- اجازه کالبد شکافی ندادند.
۳- در تشییع جنازه فرزندش، تا نیمه راه مشایعت کردند و به منزل بازگشتند.
۴- نماز بر بدن ایشان را، با توجه به نظر امام (ره) ، آیت الله خوئی(ره) خواندند.
۵- روز بعد آمدند زیارت حضرت امیرالمومنین (ع)، بعد از زیارت پرسیدند: مصطفی کجا دفن شده؟ نشان دادند. امام رو به قبله دو زانو حمد و هفت بار سوره قدر خواندند و با آرامش به حاضرین فرمودند: برایش طلب مغفرت کنید.
«خمینی عزیز» معصوم از خطاء نبود، اما در تاریخ عالمان شیعه کم نظیر بود اگر نگوییم بی نظیر بود

https://fa.shafaqna.com/news/1033414/


🌍 |خبرگزاری بین المللی شفقنا
shafaqna.com
🆔 @shafaqna_farsi




صفحه ۳


📌انجام اعمال مستحبی؛
راوی می گوید از امام رضا(ع) پرسیدم: تا چند نفر را می توانم در حج خود شریک سازم؟ ابو الحسن فرمود: "هر چند نفر که مایل باشی."[کافی۱۱۷/۴]


📌و هر کار خیر و بامنفعت
سعد بن عباده از یاران رسول خداست، وقتى مادر او درگذشت به حضور پیامبر رسید و گفت: چه صدقه اى با فضیلت تر است؟
پیامبر(ص) فرمود: آب.
سعد بن عباده چاهى کند و گفت: این چاه بنام مادر سعد باشد. ؛ - فأی الصدقه أفضل؟ قال: الماء: فحفر بئراً وقال: هذه لأُم سعد."[سنن ابى داود،١٣٠/٢]


✅ ۹ ) دعای فراگیر داشته باشیم

در دعای برای عزیزان سفرکرده مان ، دیگر سفرکرده های آن دیار را نیز مشمول دعایمان کنیم .
قطعا نه از برکاتی که برای عزیزمان میفرستیم چیزی کم میشود و نه از رحمت الهی دریغی در کار وجود دارد.
به قول جناب شیخ الرئیس بوعلی سینا ؛ رحمت خدا بصورت وسیع بخواه: "استوسع رحمةالله" .

رسول خدا(ص) فرمود:
«هیچ مرد و زن مؤمن از اول روزگار تا روز قیامت نیست جر آنکه شفیع آن کسی است که در میان دعایش چنین بگوید:
«اللَّهُمَ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ».
روز قیامت دستور داده می­شود که بنده­ای را به آتش ببرند، و لذا او را به سوی دوزخ می­کشند.در این هنگام، همهٔ مرد‌ها و زن­های مؤمن می­گویند: پروردگارا، این فرد برای ما دعا می­کرد، شفاعت ما را در مورد او بپذیر. پس خداوند شفاعت آن­ها را میپذیرد، و آن فرد نجات می­یابد. ؛ - مَا مِنْ مُؤْمِنٍ أَوْ مُؤْمِنَةٍ مَضَی مِنْ أَوَّلِ الدَّهْرِ أَوْ هُوَ آتٍ إِلَی یوْمِ الْقِیامَةِ إِلَّا وَ هُمْ شُفَعَاءُ لِمَنْ یقُولُ فِی دُعَائِهِ: «اللَّهُمَ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنِینَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ». وَ إِنَّ الْعَبْدَ لَیؤْمَرُ بِهِ إِلَی النَّارِ یوْمَ الْقِیامَةِ فَیسْحَبُ فَیقُولُ الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِنَاتُ: یا رَبَّنَا، هَذَا الَّذِی کانَ یدْعُو لَنَا، فَشَفِّعْنَا فِیهِ، فَیشَفِّعُهُمُ اللَّهُ فِیهِ، فَینْجُو.»[ثواب الاعمال ۲۶۱/۲]


✅۱۰ ) نمونه هایی از توجه و توقع ارواح از بازماندگان

📌برادر علامه طباطبایی نامه ای به علامه طباطبایی نوشتند که یکی از شاگردانم با پدر در عالم برزخ ارتباط گرفته است، روح پدر از شما گله مند است که چرا شما در ثواب تفسیری که نوشته ای پدر را شریک نکرده ای ؟ علامه خیلی تعجب کرد زیرا شاگرد برادرش اصلا او را نمی شناخت و خبر نداشت که ایشان تفسیری نوشته است. وقتی این نامه به علامه رسید ایشان گریه کردند و گفتند : خدایا اگر این کار من پیش تو ارزشی دارد، من ثواب آنرا به روح پدر و مادرم هدیه می کنم.
قبل از اینکه علامه جواب نامه را بدهد نامه ی بعدی از تبریز رسید که برادرش نوشته بود که شاگردم با روح پدر ارتباط گرفته است و پدر خیلی خوشحال بوده است و گفته هدیه محمد حسین به ما رسید.

📌یکی ازنزدیکان رجبعلی خیاط می گفت: ما با ایشان به قبرستان ابن بابویه رفته بودیم و قبر مادر من هم آنجا دفن بود. من سر قبر مادرم نرفتم. سر چند تا قبر فاتحه خواندیم. وقتی می خواستیم از قبرستان بیرون بیاییم، ایشان گفتند که مادر شما اینجا دفن است ؟ گفتم: بله. گفت مادر شما در عالم برزخ داشت از شما گله می کرد. برگشتیم و سر قبر مادرم رفتیم. کسی که از دنیا رفته است رابطه اش قطع نشده است

📌فرزند حاج شیخ عباس قمی گوید: وقتی که پدرم در نجف اشرف فوت کردند، ما چیزی نداشتیم که برای پدرم احسان و اطعام بدهیم، من و برادرم قرار گذاشتیم که بعدازظهر هر پنجشنبه به نوبت هر کدام یک کاسه با یک کوزه آب سرد برداریم و در صحن امیرالمومنین (ع) به زوار آب بدهیم و ثوابش را نثار پدر کنیم تا بدین وسیله احسانی به پدرمان کرده باشیم.
مدتی این کار را انجام دادیم تا اینکه یک شب جمعه پدرم را در خواب دیدم که به سویم می‌آید ولی زبانش از دهانش آویزان است و رنگش پریده و حال پریشانی دارد، من باعجله از او استقبال کردم و جویای حالش شدم.
گفت: فرزندم از تشنگی ناراحتم. عرض کردم: پدر جان الآن می روم و برایت آب می‌آورم. ایشان فرمود: من از آن آب کوزه صحن امیرالمومنین (ع) می‌خواهم، در این هنگام بیدار شدم.
آن روز که جمعه بود برادرم را ملاقات کردم و پرسیدم دیروز آب به زوار دادی؟ گفت: متأسفانه مسامحه کردم و آب ندادم!
من خواب شب گذشته را برایش نقل کردم و او بسیار ناراحت شد.


ادامه دارد...


https://t.me/sorooshmarefat


ص /۲


✅ ۵) اول از همه ؛ انجام واجبات بجا مانده آنان است

در فقه شیعه و سنی تصریح شده که واجبات قضا شده اموات به عُهده فرزند و وصی میت است که انجام دهد با تفصیلی که در رساله ها آمده است .
یک حدیث را ملاحظه کنید ؛
" خانمی به محضر پیامبر رسیدو عرصه داشت مادرم یک ماه روزه به گردن داشت که از دنیا رفت ، آیا باید انجام دهم ؟
پیامبررحمت فرمود : بله ، آیا اگر او مقروض بود ، واجب نبود قرض او را پرداخت کنی؟! این هم مانند اوست . ؛ - انّ امرأه أتت رسول الله(ص) فقلت: انّ أُمّی ماتت و علیها صوم شهر، فقال: أرأیت لو کان علیها دین أکنت تقضینه، قالت: نعم، قال: فدین الله أحقّ بالقضاء. [صحیح مسلم، ۳/۱۵۵]


✅ ۶ ) اهمیت نیت پاک

در خیرات آنچه سهم بسزایی دارد نیت پاک و انجام عمل خیر در یک موقعیت بجا و مناسب است.
ابو داود با سنداز میمونه نقل مى کند که: پدرم از پیامبر(ص)پرسید: یا رسول الله! من نذر کرده ام چنانچه خداوند به من پسرى عطا کرد، چند گوسفند در منطقه «بوانه» ذبح کنم.
پیامبر(ص) فرمودند:آیا در آن منطقه بُتى وجود دارد؟ پدر میمونه گفت: خیر.
حضرت فرمودند: به نذر خود براى خدا، وفا کن.( سنن ابی داود . ج۲ ص ۸۱)

ملاحظه میفرمایید پیامبر(ص) با این سؤال خود در مورد وجود بت در جایى که قربانی انجام میشود میخواهد به ما این آموزه را تعلیم دهد نباید نذورات و خیرات در موقعیت و جایگاه های شرک و معصیت اتفاق بیافتد. چرا که همین قربانی که عمل خیر است ، نباید تبدیل به فسق شود .چنانکه قرآن مى فرماید:
«وَ مَا ذُبِحَ عَلَى النُّصُبِ … ذَلِکُمْ فِسْقُ… آنچه براى بت ها کشته مى شود… فسق و گناه است».(مائده/۳)


✅ ۷ ) خیرات چندبرابرمیشود و میرسد و خودش هم مستفیض است؛

در مورد رسیدن خیرات ما به ارواح آنان حدیث مهمی داریم که خواندنی است ؛
که رسول الله(ص) فرمود:
"مسلمانی که عمل صالحی را به نیت میتی انجام میدهد خدا آن را بشکل چند برابر شده ، به روح آن میت میرساند ؛ - من عمل من المسلمین عن میت عملا صالحا اضعف له و نفّع الله به المیت "
[محجةالبيضاء ٢٩٢/٨]

پس خیرات و صدقات و استغفار ما برای آن رفتگان ، بشکل عادی به آنان تقدیم نمیشود ، بلکه چند برابر شده و به روح شان واصل میشود .

و نکته دیگر اینکه از روایات استفاده می شود به شخصی که به نیابت از اموات عمل خیری انجان میدهد ؛ خداوند دو ثواب می دهد: یکی؛ ثواب عملی که انجام داده است. ودیگری؛ثواب صله رحمی که انجام داده است.

مهم رحمت واسعه خداوند است که نه تنها خدا آن عمل نیکو را چند برابر کرده و به روح میت مورد نظر میرساند بلکه اگر در نیت این شخص چند نفر هم باسد به همه آنان میرسد و نیز به شخص انجام دهنده ثواب آن عمل خیر داده میشود؛ بدون آنکه ثواب کسی کم شود.


✅ ۸ ) چه اعمالی را برای آنان قرار دهیم؟

چندین روایت به این مضمون داریم‌ که هر کار خیر و منفعت داری برای یک انسان و یا یک جاندار ، میتواند سهم بزرگی از ثواب را تشکیل داده و به روح یک میت برسد.

📌غذا دادن به انسان یا هر جانداری؛ از کارهای خیری است که میتواند ثواب آن‌ به مردگان به عنوان "هدیه" برسد ، و حتا فرموده اند از غذای ته مانده سفره خود هم برای اموات دریغ نکنید.

امام صادق (ع) ؛ سیرکردن گرسنگان را از بهترین ها برای هدیه به اموات است ؛
«محبوب ترین کار در نزد خدا خوشحال نمودن یک مومن و یا سیر کردن آن شخص و یا انجام خواسته او و کمک در اداء قرض اوست ؛ - مِنْ أَحَبِّ الْأَعْمَالِ إِلَى اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ إِدْخَالُ السُّرُورِ عَلَى الْمُوْمِنِ إِشْبَاعُ جَوْعَتِهِ أَوْ تَنْفِیسُ کُرْبَتِهِ أَوْ قَضَاءُ دَیْنِهِ»؛ [کافی۱۹۲/۳]

امام صادق(ع) ازپیامبرنقل میفرماید که حضرت رسول (ص) فرمود: "والاترین شما کسی است که سفره پذیرایی و اطعام طعام دارد ؛ - خَیْرُکُمْ مَنْ أَطْعَمَ الطَّعَامَ."[ کافی۵۰/۴]

"اطعام" این قدر در پیشگاه خدا ارزشمند است که امام صادق (ع) فرمود: اطعام یک مومن بصورتی که سیر شود آنچنان اجری دارد که هیچ یک از ممخلوقات او نمیتوانند به ارزش آن پی برند حتا فرشته و پیامبری ؛ - من اطعم مومنا حتی یشبعه لم یدر احد من خلق الله ماله من الاجر..." [الصافی۸۲۱/۲]

📌"استفغار" از طرف اموات ، نیز یکی از دستورات سفارش شده است.
قرآن و روایات و دعاها بر طلب مغفرت برای اهل ایمان تاکید فراوان دارد.
در قرآن کریم :
رَبَّنَا اغْفِرْ لِی وَ لِوالِدَیَّ وَ لِلْمُؤْمِنِینَ یَوْمَ یَقُومُ الْحِسابُ (ابراهیم - ۴۱)
پروردگارا من و پدر و مادرم و همه مؤمنان را روزى که حساب بر پا مى شود بیامرز.
در روایات ما آمده ؛ استغفار برای اموات ، به شکل هدیه ای به آنان میرسید و آنان را خوشحال میکند.

نکته مهم در استغفار از طرف عزیزان آسمانی شده در اینجاست که اگر بخاطر برخی از نافرمانی ها شرائط برزخ شان سخت باشد ، با استغفار ما ، شرائط بهتری بسبب رحمت الهی برایشان رقم میخورد.


ادامه در صفحه ۳ 👇👇


☑️به بهانه آسمانی شدن همسرم


🔰گذری متفاوت بر عالَم برزخ ( ۳۰ )

✍#هادی_سروش



🔶موضوع:
آنان از ما چه توقع و انتظاری دارند؟


✅ ۱) ارواح زنده اند؛

با توجه مطالب تقدیم شده در بخش های قبلی ؛ ارواح اموات ، زنده هستند و دارای علم و درک میباشند و البته حیاتشان دارای شرائط خاص خود آن عالَم میباشد.

در نتیجه آنان توقعاتی از ما زندگان دارند که چه بسا اگر حقی مانند حق پدر و مادر بر ما داشته باشند و به آن بی توجهی شود، فرزند را "عاق" میکنند ! و در صورتی رابطه ما با آنان رابطه قوم و خویشی و دوستی باشد و توقعاتشان انجام نشود ، ناامید میشوند!


✅ ۲) موظف به محبت هستیم‌؛

زیر بنای ارتباط و به یاد بودن ها ، ریشه از محبت میگیرد و باید محبت ها را تقویت نمود ، این همان سفارش ارزشمند امام علی(ع) است که فرمود:
"اگر می‌دانستیم با هم بودن مان ، چقدر محدود است، محبتمان نسبت به هم نامحدود می‌شد."
دلیلی بر ناتمام گذاشتن محبت در صورت مرگ یک عزیز ، نداریم .
انان بعد از رحلت به خانه دیگری سفر کرده اند که مانند دنیا نیازهای خاص خودش را دارد وما باید در این زمینه کوشا باشیم.

✅ ۳) آمدن ارواح به دنیای ما برای حداقل دو چیز است ؛

🔺 اولا ؛ آنان می آیند و انتظار دارند که آنان را باهدیه ای معنوی از قبیل نماز و خیرات و صدقات و استغفار خوشحال کنیم؛
پیامبر رحمت(ص) فرمود:
"ارواح مؤمنان هر جمعه به آسمان دنیا مى آیند و روبروى خانه ها می ایستند و هر یک با آواى حزین در حالى که میگرید، مى گوید : اى خانواده من ، اى فرزندانم، ای پدرم، ای مادرم، ای نزدیکانم ؛ به ما محبتی کنید و کار خیری انجام دهید تا خدا هم شما مورد رحمتش قراردهد ؛ - ان ارواح المؤمنین تأتى کل جمعه الى السماء الدنیا بعذاء دورهم و بیوتهم ینادى کل واحد منهم بصوت حزین باکین: یا اهلى و یاولدى و یا ابى و یا امى و اقربائى اعطفوا علینا یرحمکم اللّه ..."[جامع الاخبار/۱۶۹-وسائل۲۲۳/۳]

🔺 و ثانیا ؛ ارواح سفر کرده ، با توجه و اشراف به دنیا دنبال تا خوشحالی هستند.
امام صادق (ع) فرموده اند:
"روح مومن به دیدار اهل خود می رود و آنچه موجب خوشحالی او می شود را می بیند و آنچه موجب ناراحتی اوست از وی مخفی می گردد، و کافر نیز به دیدار اهل خود می رود و آنچه موجب ناراحتی اوست را می بیند و آنچه که موجب خوشحالی او می گردد از او مخفی می ماند." (کافی،ج ۳ص۲۳۰)

به نظر نویسنده میرسد که خوشحالی ارواح در ملاقات شان با خانواده شان اختصاصی به یاد آنان بودن و خیرات ندارد ، بلکه هر گونه ارزشی که در خانواده خود ببینند که مورد توجه والدین و یا فرزندان شان میباشد ، باعث خرسندی شان میشود.
شاهد این سخن ، این بیان صادق (ع) است که فرمود:
"مرد در خانه و نسبت به خانواده اش نيازمند رعايت سه صفت است هر چند در طبيعت او نباشد: خوشرفتارى، گشاده دستى به اندازه ، و غيرتى همراه با خويشتن دارى
إنَّ المَرءَ يَحتاجُ فى مَنزِلِهِ و َعِيالِهِ إِلى ثَلاثِ خِلالٍ يَتَكَلَّفُها و َإن لَم يَكُن فى طَبعِهِ ذلِكَ: مُعاشَرَةٌ جَميلَةٌ و َسَعَةٌ بِتَقديرٍ و َغَيرَةٌ بِتَحَصُّنٍ (تحف العقول/۳۲۲)

این خصوصیات سه گانه میتواند از اهل خانه بعد از مرگ عزیزشان ادامه پیدا کند و او را خوشحال کند.


✅ ۴) تاثیر جدی اعمال ما ؛

تاثیرات فیزیکی اعمال و رفتار ما که عارفان از آن به "تاثیرات مُلکی" نام میبرند، غیر قابل انکار است.
ازاینجاست که تاثیر اعمال ما برای شادی ارواح رفتگان ، غیرقابل انکار است.
توضیح مطلب چنین است؛
همانگونه که به حس و عیان میبینیم با روشن کردن آتش ، تاثیری بنام گرما ایجاد میشود.به همین شکل بلکه بصراحت عارفان ، تاثیر رفتار معنوی ما خیلی بیشتر...در جایی که عملی که دارای تاثیر ملکوتی و باطنی است ، آن تاثیرات از اثرات فیزیکی بسیار قوی تر است.
مثلا کسی که غیبت میکند به تصریح قرآن گوشت مردار میخورد و کسی که مال یتیم میخورد به صراحت قرآن ؛ آتش میخورد .

🔻نمونه ای از روایات:
📌پیامبر خدا(ص) فرمود: «زنى بدکاره، سگى را دید که بر سرِ چاهى لَهْ‏لَهْ می‌زند و کم مانده است از تشنگى بمیرد. او کفش خود را در آورد و آن‌را به روسرى خود بست و به وسیله‏ آن، از چاه آب کشید و به آن حیوان داد و به سبب این کار، آمرزیده شد».[کنز العمال،۷۸۷/۱۵ و جواهرالکلام]

📌امام صادق(ع) فرمود: عیسى هنگام عبور از ساحل دریا، تکه ی نانى را در آب انداخت. یکى از حواریان به او گفت: اى روح خدا‌؛ چرا چنین کردى؟ آن قرص نان، غذای تو بود؟!
عیسى(ع) فرمود: «این کار را براى این کردم که برخى حیوانات درون آب، آن‌را بخورند. این کار، ثواب بزرگى نزد خدا دارد».[کافی،ج۴ص۹]

ادامه در صفحه ۲ 👇👇


سوال همه ماست .. منت گذاشته و وقت بگذارید و کامل بخوانید .
https://t.me/sorooshmarefat
👇👇👇


✍#هادی_سروش
🔴اول آبان سالروز رحلت آیت الله حاج آقا مصطفی خمینی است .
⚫مرگش مشکوک بود و طلیعه علنی شدن مبارزات بر ضد استبداد و دیکتاتوریت ، و نیز حمایت از امام خمینی شد.

🔵نکاتی حیرت آور از امام خمینی در رابطه با رحلت فرزندش :
📌۱) با اینکه همه از او بعنوان "شهید" نام میبردند ، امام از چنین نامی برای فرزندش اباء نمود.
📌۲) اجازه کالبد شکافی ندادند.
📌۳) در تشییع جنازه فرزندش ، تا نیمه راه مشایعت کردند و به منزل بازگشتند .
📌۴) نماز بر بدن ایشان را ، با توجه به نظر امام (ره) ، آیت الله خوئی(ره) خواندند.
📌۵) روز بعد آمدند زیارت حضرت امیرالمومنین (ع) ، بعد از زیارت پرسیدند : مصطفی کجا دفن شده ؟ نشان دادند.. امام رو به قبله دو زانو حمد و هفت بار سوره قدر خواندند و با آرامش به حاضرین فرمودند : برایش طلب مغفرت کنید.

"خمینی عزیز" معصوم از خطاء نبود ، اما در تاریخ عالمان شیعه کم نظیر بود اگر نگوییم بی نظیر بود.

"هوالودود"
https://www.instagram.com/p/CGn-5Jol1R8/?igshid=kaqo8gg18210


🔴مقاله " از زبان امام حسن درباره صلح" در رسانه ها


✅http://www.specialnews.ir/Fa/News/478952/سه-نکته-از-زبان-امام-حسن-درباره-صلح


✅http://www.ensafnews.com/264063/سه-نکته-از-زبان-امام-حسن-درباره-صلح/


✅https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1477158


✍#هادی_سروش
🔴 تخریب باورهای دینی توسط به اصطلاح کارشناس در تلویزیونی که باید دانشگاه باشد!!
🔺️یک روز یک کارشناسش میگوید ؛معترض اجتماعی را باید بر اساس قرآن بصورت ضربدری دست و پایش راقطع کرد!
🔺️ روز دیگر کارشناس دیگرش میگوید؛ولایت بر توحید مقدم است!
🔺️امروز یکی دیگرشان آمده و میگوید : فاطمه زهرا (س) از شنیدن خبرهای مربوط به انقلاب اسلامی ایران آرام شد!

https://www.instagram.com/p/CGh_yhfAuXI/?igshid=sk448fgawtr5
هادی سروش
🔴تخریب باورهای دینی توسط به اصطلاح کارشناس در تلویزیونی که باید دانشگاه باشد!! 🔺️یک روز یک کارشناسش میگوید ؛ معترض اجتماعی را باید براساس قرآن بصورت ضربدری دست وپایش را قطع کرد!! 🔺️ روز دیگر کارشناس دیگرش میگوید ؛ ولایت بر توحید مقدم است !! و... 🔺️جدیدا هم یکی دیگرشان آمده و میگوید : فاطمه زهرا (س) ...


✅در این حدود ۴ دقیقه سخن از "کم فروشی" است.
🔴اما نه فقط کم فروشی مثلا سوپری سرکوچه ، بلکه کم فروشی مرد نسبت به خانواده خود ، معلم نسبت به دانش اموختگان خود و مدیران نسبت به زیر دست تان و ...

https://www.instagram.com/tv/CGfrouQguQf/?igshid=1bcgs5hkxtjzu
Instagram post by هادی سروش • Oct 18, 2020 at 6:36pm UTC
13 Likes, 0 Comments - هادی سروش (@sorooshmarefat) on Instagram


شاید سوال ذهنی شما هم باشد

Показано 20 последних публикаций.

357

подписчиков
Статистика канала