💠 ضرورت اطلاع از زندگی امهات المومنین و زنان همعصر پیامبر اکرمﷺ (95)
❇️ فاطمه(رضیاللهعنها) دختر حضرت محمدﷺ
🔸وصیت حضرت فاطمه(رضیاللهعنها)
فاطمه(رضیاللهعنها) بیمار شد و چون از پدر عزیزشﷺ شنیده بود او اولین فردِ خانوادۀ پیامبرﷺ است که به ایشان ملحق میشود، برای این سفر آمادگی کسب میکرد، روزی به شوهر گرانقدرش گفت: پسر عموی عزیزم! احساس میکنم هنگام کوچ به سوی پدرم نزدیک است، تو را وصیتی میکنم، علی(رضیاللهعنه) در مقابلش نشست و فرمود: آنچه دوست داری بگو.
فاطمه(رضیاللهعنها) فرمود: وصیت من این است که بعد از مرگ من با خواهرزادهام امامه ازدواج کن؛ چرا که او از هرکسی نسبت به تربیت و مراقبت فرزندانم بهتر است، دیگر اینکه مرا شبانه به خاک بسپار، آنهنگام که چشمها در خواب است، تا نامحرمان جسد مرا نبینند.
🔸لحظۀ وداع
بیماری فاطمه(رضیاللهعنها) روز به روز شدت مییافت، حسن، حسین و علی(رضیاللهعنهم) لحظهای فاطمه(رضیاللهعنها) را تنها نمیگذاشتند.
چون لحظۀ وداع نزديک شد، فاطمه(رضیاللهعنها) شخصاً بلند شد و غسل فرمود و به همراهش اسماء بنت عميس¹(رضیاللهعنها) فرمود:
«ای مادر! لباسهای جديدم را حاضر كن!»
او لباسهای جديد را پوشيد و فرمود: «رختخواب مرا در وسط اتاق فرش کن.» بر روی آن تشریف بُرد و رُخ به قبله خوابید، دست راست را زیر رخسارش(به روش سنت) گذاشت و فرمود: «من غسلم كامل است، لذا كسی اجازه ندارد كفنم را بگشايد و مرا برهنه سازد، بس حالا من قبض روح میشوم» سپس تبسمی نمود! این جمله را فرموده وصال فرمود.
او بعد از وفات پدر جز در لحظۀ وداعِ زندگی، هيچ تبسمی بر لب نياورد و از او خندهای مشاهده نشد.
🔸 خداوند باران بيكران رحمتهای خود را بر ريحانۀ رسول اللهﷺ فرو فرستد؛ او كه در رمضان به خانۀ بخت با علی(رضیاللهعنه) قدم نهاد و همچنين در رمضان به سرای ابدی و جايگاه سرمدیش در بهشت مستقر شد.
ایشان پس از شش ماه از رحلت جانگداز پیامبر اکرمﷺ به دیار باقی شتافت و در ھنگام وفات ۲۹ سال عمر داشت.
¹. همسر ابوبکر صدیق(رضیاللهعنه).
منابع:
- بانوان صحابه الگوهای شایسته. نويسنده: عبدالرحمن رأفت باشا.
- فضایل اعمال. تألیف: شيخ الحديث حضرت مولانا محمد زكريا كاندهلوی.
💕
@sonee87b