سخنرانی‌ها


Гео и язык канала: Иран, Фарси
Категория: не указана


آخرین سخنرانی ها در حوزه علوم انسانی
فلسفه غرب و اسلامی ، عرفان، ادبیات، روانشناسی، جامعه_شناسی
.
.
معرفی این کانال به دیگران یک حرکت فرهنگی است
.
.
برای نجات یک کشور باید فرهنگ آن کشور را ساخت
.
.
به جای لعنت بر تاریکی شمعی روشن کن
.
.

Связанные каналы  |  Похожие каналы

Гео и язык канала
Иран, Фарси
Категория
не указана
Статистика
Фильтр публикаций


🔊فایل صوتی

اپیزود هشتم از رادیو کوچه "جنسیت"

خلاصه:
🔹مصاحبه با دکتر مریم نصر اصفهانی درباره جنسیت
🔹مقدمه‌ای در باب زنان در جنگ جهانی دوم
🔹معرفی کتاب "ظن"

_گویندگان: ماریه رسولیان، هما زنگنه و ابوالفضل کوچک‌خانی
_سردبیر: صالح میرزایی
_کارشناس مهمان: مریم نصر اصفهانی
_موسیقی: محمد خرازی و پارسا رشتیان
_متن: لیلا احمدی، ندا پورندیم‌، نهال تیموری و حانیه دشتکی


تهیه شده در خانه فرهنگی غدیر
تابستان ۱۴۰۳


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹


🔊فایل صوتی

مهران صولتی در نشست معرفی کتاب؛ از مصدق تاریخی تا مصدق اسطوره‌ای نوشته؛ علی اصغر سیدآبادی به بیان درس‌هایی از تجربه محمد مصدق برای ایران امروز پرداخته است:

🔺 توسعه در گرو گذار از نقالی تاریخ به نقادی تاریخ است

🔺 اسطوره‌ها حذف و محو نمی‌شوند

🔺 در ایران لیبرالیسم بر دموکراسی اولویت دارد

🔺 پوپولیسم و تله بنیان‌گذار در تجربه مصدق

🔺 توسعه نیازمند ائتلاف سازی است نه قهرمان‌پروری

🔺 در جهان امروز شعار؛ هم شرقی، هم غربی کارآمد است نه شعار؛ نه شرقی، نه غربی

🔺 دموکراسی بدون رعایت قانون به هرج‌و‌مرج می‌انجامد

🔺 در دنیای امروز خودکفایی و استقلال اقتصادی نه ممکن است نه مطلوب

🔺 یک توافق خوب همیشه در دسترس نیست


زمان فایل: ۲۰ دقیقه
دهم آبان‌ماه ۱۴۰۳
کافه ویرگول

#مصدق_تاریخی
#مصدق_اسطوره‌ای
#علی_اصغر_سیدآبادی


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @solati_mehran
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹


✍️محمدباقر تاج الدین

🖊 از دغدغه های مردم ؛ ببخشید 5 میلیون تومان دارید به من قرض بدید؟

@sokhanranihaa
✅دغدغه های مردم آن چنان به سطح نازلی رسیده که برخی از آن ها که از قضا تعدادشان کم هم نیست حالا برای گذران امور معمولی زندگی شان هم دچار عجز و ناتوانی شده اند. شب گذشته یکی از آشنایان به من تلفن کرد که اگر ممکن است مبلغ 5 میلیون تومان قرض بدهید که بتوانم بچه ام را ببرم بیمارستان چون هیچ پولی ندارم!!! یا دیگری تلفن می کند که برای پول رهن خانه ای کوچک نیازمند مبلغی پول هستم که توان وام گرفتن و پرداخت اقساط ماهانه را ندارم!! این دغدغه ها چیز کمی نیستند و بسیار باید آن ها را جدی گرفت چون نشانه های فقیرتر شدن و بلکه فلاکت زده تر شدن کسر قابل توجهی از شهروندان را با خود دارند.

✳️بماند که هر روز در خیابان ها و متروها و اتوبوس ها و بلکه تمام مکان های عمومی شهر با بسیاری از افرادی روبرو می شویم که تقاضای کمک دارند و برخی از آن ها فقط برای سیر کردن شکم شان تقاضای چنین کمک هایی را دارند. ممکن است گفته شود که برخی از این افراد به دروغ خود را در قالب افراد فقیر و بی چیز در می آورند تا از این راه مردم را به اصطلاح سرکیسه کنند. احتمال دارد که این گونه باشد اما بحث اصلی بر سر این است که اولا تمام این ها را نمی توان گفت که لزوماً دروغ می گویند و دوم این که ما خودمان در بین اطرافیان و آشنایان تعداد به نسبت زیادی از چنین افراد درمانده و فقیری را داریم که حقیقتاً برای گذران یک زندگی معمولی دچار مشکلات و دشواری های فراوانی هستند!!

❇️این در حالی است که در همین جامعه دغدغۀ برخی دیگر از شهروندانی که در طبقۀ بالای جامعه قرار دارند این است که برای مثال جشن تولد فرزندشان را در خارج از کشور برگزار کنند یا نه؟ یا غذا را از کدام رستوران لاکچری شهر سفارش بدهند و یا این که در ویلای لاکچری خود چه جشن ها و پارتی های برگزار کنند!!! شهروندی را می بینیم که برای 5 میلیون تومان دچار درماندگی است و شهروندی دیگر در عرض یک دقیقه شاید 5 میلیون تومان را چونان آب خوردن خرج می کند!!! بازنشسته ای که مثلا مبلغ 7 میلیون تومان درآمد ماهانه دارد تصور کنید که چگونه باید زندگی خود را سامان دهد؟ این بازنشسته حتی توان پرداخت پول خورد و خوراک را هم نخواهد داشت چه رسد به سایر هزینه های ضروری زندگی!!!
#فقر
#دغدغه_مردم
#درماندگی


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹


✍️ سوسن شریعتی

🖊 دور، دور لات های جهان است

📌 بازنشر
منبع :روزنامه شرق
تاریخ : سال ۹۵، ۱۶ آبان / پس از پیروزی ترامپ در انتخابات ۲۰۱۶

@sokhanranihaa
🔸اگر ترامپ آنچه را می‌گوید محقق کند و به وعده‌هایش وفادار باشد، عجب آبرویی از دموکراسی رفته است: ممانعت از ورود مسلمانان، کشیدن دیوار میان خود و همسایه‌اش (مکزیک) آن هم به خرج خودشان، فسخ قراردادهای بین‌المللی تعهدآور (از تعهدات نسبت به ایران گرفته تا اروپا و این آخرین اجماع بین‌المللی بر سر آب‌وهوا)، نشاندن زنان بر سر جای قبلی خویش، سیاهان، اقلیت‌ها و... .


🔹اگر این وعده‌ها را به کرسی بنشاند که واویلاست. بااین‌همه وعده‌ها عملی هم نشوند، همین‌که امید آفریده‌اند و رأی آورده‌اند دست اکثریت رو شده است؛ اکثریتی که عادت دارد از حب این هم نباشد، از بغض آن پناه برد به دامن گرگ خود.

🔸به این واکنش «دیالکتیک سوردل» هم می‌گویند: پناه‌بردن کودک به دامن مادری که او را به باد کتک گرفته است. وعده‌ها محقق هم نشوند، شاخص‌های مهمی‌اند برای ارزیابی موقعیت دموکراسی؛ دموکراسی‌ای که قرار نبوده خلاصه شود به انتخابات، به سلطه اکثریت و بوالهوسی‌های رؤسایش. دموکراسی‌ای که یا از مشارکت‌نکردن آحادش رنج می‌برد یا با مشارکت اکثریت آحادش به خطر می‌افتد.

🔹مگر اکثر کسانی که این‌بار در انتخابات ریاست‌جمهوری به ترامپ رأی دادند سال‌ها جزء غایبان انتخابات‌های ریاست‌جمهوری نبوده‌اند؟ (همیشه مشارکت بیشتر آحاد به‌نفع دموکراسی نیست، بستگی به آحادش دارد. یادش به‌خیر شریعتی!) می‌گویند سیاست یعنی انتخاب میان بد و بدتر. چه بد! چون اصلا معلوم نیست بد را انتخاب کنند. (مثل فرانسه در سال‌ها پیش) اگر بدتر را انتخاب کنند چه؟ (مثل آمریکای امروز) در وضعیت‌های بحرانی (ترس از خارجی، فقر و ناامنی اجتماعی) معمولا بدترین انتخاب می‌شود؛ خلاف‌ترین یا به عبارتی آن کس که خود را خلاف سیستم نشان می‌دهد و وعده خروج از دوگانه‌های محتوم سیاست را به بازار می‌آورد؛ مخالف همه نقاط مورد اجماع استابیلشمنت قدرت. می‌شود یک رابین‌هود قلابی، می‌شود ‌میلیاردری که خود را نماینده بی‌بضاعت‌ها می‌داند. خود مولود سیستمی است که افشا می‌کند و به‌این‌ترتیب دل همه قربانیان را می‌رباید. (ترامپ مگر به‌نوعی امید محرومان و به‌حاشیه‌رانده‌شدگان آمریکا نشده...

🔸...همه دلزدگان دوگانه جمهوری‌خواه/ دموکرات) هیچ معلوم نیست این «بدتر»‌های پیروز، پس از پیروزی به جنگ سیستم‌ها بروند. البته شده است که بروند، اما غالبا هیاهوهایی‌اند توخالی و از سوی همان سیستم هضم می‌شوند و فقط به کار شناسایی و فهم پاشنه آشیل‌های فرهنگی و سیاسی یک قوم و یک ملت می‌آیند. از آنچه می‌گویند هم که بگذریم؛ برای ما که خوب شد! برای مایی که دست‌خوش سندرم مقایسه‌ایم، چه وقتی که خودشیفته‌ایم و چه هنگامی‌که خودباخته. می‌توانیم تا مدت‌ها خوشحال باشیم از اینکه: «آنها هم همین‌طور»! یا بگوییم صد رحمت به ما. حتی اگر در اینجا که ماییم معلوم نباشد اکثریت کدام است و اقلیت چگونه! تکلیف اکثریت آنها که روشن شد و تا همین‌جا برای سیاست خارجه و فردایی که قرار بود با گفت‌وگو پیش برود هم بد باشد، برای روحیه‌مان خوب است: «هیچ‌کس تنها نیست»!

🔹بااین‌همه ما می‌مانیم و این پرسش همیشگی: برای اندیشیدن به سیاست راه دیگری میان بد و بدتر نیست؟ گریز از محتومیتی به نام رآل پلیتیک»؟ بی‌آنکه لازم باشد پناه ببریم به دامن رابین هودهای قلابی یا خالقان اتوپیاهای پروحشت؟ فعلا که دور، دور لات‌های جهان است. جایی برای تخیل نمانده است. تخیل، فعال هم که می‌شود، داعش سر برمی‌دارد و ترامپ. عجب مضحکه‌ای. تا اطلاع ثانوی سیاست یعنی همینی که هست و البته امیدی سیزیف‌وار که می‌گوید: این نیز نخواهد پایید.



#اکنون
#ترامپ
#انتخابات_آمریکا
#روزنامه_شرق
#بازنشر
#سوسن_شریعتی


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @Shariati40
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹


✍️ زندگی یک وطن بهم بدهکاره که توش فقط به زندگی فکر کنم نه به وطن

👤 کیانوش سنجری



#روجین
🌹

9.5k 0 171 81 555

🔊فایل صوتی

آیت‌الله علوی‌بروجردی در انتهای درس خارج فقه

سفره های مردم خالی شده است؛ چقدر بی‌کفایتی؟! چقدر بی‌تدبیری؟! / وظیفۀ ما گفتن درد مردم و تذکر دادن به مسئولان است! / بعد از 40 سال دیگر فرصت آزمون و خطا نداریم! / با شعار و ادعاء و آمارهای دروغ و نادرست مشکلات کشور حل نخواهد شد!  / ما نظام را در خطر می‌بینیم ما می‌خواهیم نظام باقی بماند!


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

9.3k 0 219 11 64

🔊فایل صوتی

♦️ توضیح تمام سلسله های تاریخ ایران در ۸ دقیقه، به زبان ساده



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

9.3k 0 808 1 30

🔊فایل صوتی

خدمات دکتر ساموئل مارتین جردن آمریکایی
به آموزش و پرورش ایران

📺 ویدیو یوتیوب


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

9.5k 0 283 1 37

🔊فایل صوتی


‌پیام دکتر محمد رضا سرگلزایی، روانپزشک

به مناسبت ۲۱ سپتامبر روز جهانی صلح

«نمی‌توان صرفا با توصیه به دوستی و مهر، در سطح کلان صلح ایجاد کرد»


#صلح #صلح_جهانی #روز_جهانی_صلح #گفتگو_توانا


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @drsargolzaei
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

9.2k 0 165 3 40

🔊فایل صوتی

چگونه همستر با 7 ترفند روانشناسی ذهنی مردم را فریب داد ؟


🔻گاهی وقت ها با طمع خودمون میوفتیم تو چاهی که برامون با نقشه های روانشناسی کشیدن ، و امروز به بهونه این اتفاقی که چند روز پیش افتاد میخوایم باهم بررسی کنیم که افراد فریبکار چجوری از وقت و انگیزه و امید ما برای رسیدن به هدفای خودشون استفاده میکنن ، پس اگر حس میکنید که گاهی نمیفهمید چجوری دارید فریب میخورید ...


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

9.1k 0 481 8 31

🔊فایل صوتی

چرا هرچی بیخیال تر باشیم، سریعتر به خواسته هامون میرسیم ؟


➕هنر بی هدف زیستن ، امروزه یکی از مشکلات بزرگ جامعه هست ، چیزی که انگاری برای مردم کار اشتباهی حساب میشه و اگر کسی مدتی رو بی هدف و دلیل زندگی کنه از گردش روزگار عقب میمونه ! ولی یه سوال ؟ مگه اونایی که هر روز دارن شدید تلاش میکنن و توی این راه میدوعن اصلا میدونن به کجا دارن میرن ؟ مشکل اینه که خیلی از ماها اصلا نمیدونیم آخر این مسیر چیه و هنر بی هدف زیستن به ما این فرصتو میده که یکبار از بالا همه چیو ببینیم و بتونیم واقعا به سمی چیزی که میخوایم بریم...

📺 ویدیو یوتیوب


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

9k 0 596 6 40

🔊فایل صوتی

دکتر محمد جواد عظیمی

افسردگی 2


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @Dr2Azimi
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

8.5k 0 316 1 16

🔊فایل صوتی

چگونه آمریکا، زمینه‌ساز جنگ جهانی دوم شد؟


▪️چگونه آمریکا، زمینه‌ساز جنگ جهانی دوم شد؟
▪️آیا دموکراسی بدون وجود تجارت بین کشورها، می‌تواند حافظ صلح باشد؟

▪️در دهه‌ی 1930، آمریکا برای رهایی از اثرات رکود عمیقی که گریبان‌گیر این کشور شده بود، اقدام به محدود کردن واردات کرد. اما چگونه این سیاست اقتصادی ساده در آمریکا و به تبع آن سایر دنیا، باعث به قدرت رسیدن حزب نه چندان مطرح نازی در آلمان و وقوع بزرگترین جنگ تاریخ بشر شد؟

📺 ویدیو
یوتویب


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

8.9k 0 329 1 21

🔊فایل صوتی

از مقاومت تا تسلیم |‌ گزیده‌ای از مناظره مهدی نصیری و قیس قریشی

🔻مهدی نصیری:
جمهوری اسلامی لازم است برای حل مسائلش، راجع به اصل نظام رفراندوم برگزار کند. کشور با بحران‌های جدی‌ای ازجمله شکاف دولت-ملت، جانشینی و ورشکستگی روبه‌روست. وقتی توان مقابله با نیروی مقابل را ندارید، چرا نزاع را کنار نمی‌گذارید؟

🔻قیس قریشی: تجربه‌ی لیبی عبرتی برای ایران است که تسلیم نشود. ما در روابط منطقه‌ای، ایدئولوژیک رفتار نکردیم، اما حکمرانی فرهنگی‌مان در داخل کشور پرهزینه و غیرضروری است. می‌توانیم در زمینه فرهنگی مانند لبنان رواداری پیشه کنیم، که مبنایی شیعی و اسلامی اصیل دارد.


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @AzadSocial
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

8.2k 0 168 10 28

🔊فایل صوتی

🎤 سخنرانی سید علی محمودی

«اخلاق محیط زیست»، شالودۀ «اجماع هم‌پوشِ» شهروندان در جامعه‌های متکثر

🔷نقد کتاب دین و اخلاق محیط زیست، از تعارض تا اجماع هم‌پوش، برگزیده جایزه کتاب سال مهندس مهدی بازرگان

✍️ نوشتۀ ابوالقاسم فنایی و سجاد بهروزی

📌 محورهای اصلی:

📌جان رالز بر بنیان آزادی و برابری براین نظر است که در جامعه‌های دموکراتیک، دکترین‌های مختلف اعم از دینی و غیردینی وجود دارند. این جامعه‌های متکثر با وجود اختلاف نظر‌ها می‌‌توانند در عین تفاوت آراء با پذیرش اجماع هم‌پوش برپایۀ «عقلانیت» به صورت «معقول» حول محورهای خِرد همگانی، وحدت جمعی و ثبات سیاسی با یکدیگر به توافق و همبستگی برسند.

📌 در این کتاب آمده است که «اخلاق محیط‌ زیست فرادینی» و «اخلاق محیط‌زیست دینی» از نظر عقلانیت نظری و عملی، «معقول» اند و دیدگاهی مشترک دارند. اختلاف این دو آن است که اولی «خودبنیاد» است، یعنی به هیچ نظریۀ جامعی متکی نیست،


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @Drmahmoudi7
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹


✍️ حمید ابوطالبی

🖊 ایران با آمریکا گفتگو کند


@sokhanranihaa
دو دور حمله‌ی متقابلِ ایران و اسرائیل نشان داد که توانایی‌های هر دو طرف، البته با اندکی کم و یا زیاد، چیزی بیش از این نیست؛ یک طرف با چند صد موشک و پهپاد، و طرف دیگر با چند ده هواپیما و پهپاد. هدف‌ها هم تا کنون اغلب نظامی بوده؛ و با «میانجی‌گری آمریکا»، هر دو طرف از وارد کردن خسارات مستقیم به زیرساخت‌ها و اهداف مردمی یک‌دیگر خویشتن‌داری و خسارات خود را هم کوچک‌نمایی کرده‌اند.

فضای عراق و سوریه، تا کنون مورد استفاده هر دو کشور بوده، و از این به بعد هم خواهد بود.
برخی کشورها ایران، و برخی دیگر اسرائیل را شدیدا محکوم کرده‌اند؛ دیگر کشورها هم بی‌طرف بوده و این تخریب‌ها را فقط نظاره می‌کنند.

تندروهای هر دو طرف هم به شدت ناراضی‌اند؛ و خواستار گسترش خسارات به زیرساخت‌ها و اهداف مستقیم مردمی چون انرژی و نفت و... می‌باشند.

این وضعیت، «جنگ» نیست؛ هیچ ارزش نظامی نیز ندارد؛ و فقط بالا بردن میزان خسارت‌های طرفین است، بدون هیچ تاثیر مهم استراتژیک. وضعیتی است لحظه‌ای؛ که تداوم آن حتی دیگر ارزش شعاری هم برای هیچ طرفی نخواهد داشت. مردمِ هر دو سو هم نظاره‌گر شده‌اند.

لذا این دور باطل نباید ادامه یابد؛ تندروی‌ها به تخریب زیرساخت‌ها بیانجامد؛ تاسیسات هسته‌ای و انرژی و نفت و پایانه‌ها و… از میان برود؛ و اقتصاد کشور را بیش از این بحرانی‌تر نماید. نباید اجازه داد اهداف اسرائیل، زمینه را برای تخریب کشور فراهم کند.

پیش از این نوشته بودم که مهمترین دلیل مردم برای برگزیدن جناب پزشکیان در انتخابات ۱۵ تیرماه، نگرانی‌شان از ورود کشور‌ به منازعات و درگیری‌های بیشتر منطقه‌ای و فراتر از آن بوده است؛ آنچه که اکنون پس از دو بار درگیری‌ متقابل میان ایران و اسرائیل، در حال رخ دادن است. این واقعیت که مردم، اجتناب از درگیری را انتخاب کرده‌اند.

واضح است که در جهان سیاست، لحظه‌ی برخی تصمیمات و چگونگی آن‌ها، حساس‌ترینِ لحظات در اداره‌ی هر کشوری است؛ و ایران اکنون در این لحظه‌ی حساس و دو راهی‌ِ تعیین کننده قرار دارد. دور راهیِ ادامه‌ی همین روند زد و خورد متقابل و البته تخریب زیرساخت‌ها؛ و یا تبدیل این وضعیت از درگیریِ مستقیم به کاهش تنش و تنش‌زدایی، از طریق دیپلماسی. مسیری که در آن، دیپلماسی باید خود را از میدان خارج کند؛ و میدان هم دوباره دیپلماسی را به رسمیت بشناسد.

⬇️ پرسش این است که چرا نباید از این وضعیت استفاده‌ی دیپلماتیک کرد؟ و به جای آغاز دور سوم خطرناک‌تر درگیری، از طریق مذاکره با آمریکا:
تنش‌ها میان ایران و آمریکا را کاهش داد؛
رفع تحریم‌ها را شرط  تنش منطقه‌ای کرد؛
روابط با غرب و بویژه اروپا را بازسازی نمود؛
اسرائیل را در عرصه‌ی بین‌الملل در تنگنا قرار داد؛
شرایط متعادل‌تری را برای منطقه و به ویژه مردم بی‌پناه غزه و لبنان رقم زد؛
هم تمایلات جنگ‌طالبانه را ناامید ساخت، و هم اسرائیل را ناکام.

چراکه دیپلماسی، اوج عقلانیت و درایت انسان است؛ هیچ‌گاه برای دیپلماسی دیر نیست؛ و حتی جنگ‌ها هم با دیپلماسی خاتمه می‌یابند.


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @Iransharghedoor
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

9.8k 0 75 14 61

✍️ محمدجواد روح

🖊 سیاست، اسیرِ کلیشه‌ها


@sokhanranihaa
یکی از بدترین ویژگی‌های سیاستمداران اسیر کلیشه شدن آنهاست. سیاستمدار حاذق هیچ‌گاه هیچ پدیده‌ای را ذاتا تهدیدآمیز یا مطلقا فرصت‌‌آفرین نمی‌بیند. بلکه هر پدیده‌ای را همزمان واجد ظرفیت‌های تهدیدآمیز یا فرصت‌زا می‌داند و نحوه رفتار و واکنش خود را عامل تعیین‌کننده در تبدیل تهدید به فرصت و بر عکس می‌داند.

در واقع، سیاستمداران کارکشته و فعال، در برابر پدیده‌های بیرونی منفعل نیستند و به کنشگری خود در ایجاد ظرفیت‌های جدید باور دارند.

انتخاب ترامپ به‌عنوان رییس‌جمهور جدید آمریکا از پدیده‌هایی است که می‌تواند مشمول کلیشه‌های رایج شود و آمدن او را برای ایران شر مطلق تحلیل کنند. به‌ویژه با تجربه حضور اول او در کاخ‌سفید که با خروج از برجام و تشدید تحریم‌ها و ترور سردار سلیمانی همراه بود، چنین برداشت و تحلیلی دور از انتظار نیست. با افزایش قیمت ارز در روزهای منتهی به انتخابات آمریکا، بازار نیز با چنین تحلیلی به استقبال ترامپ رفته است.

ولی توجه کنیم که ترامپ ظرفیت‌های مهمی دارد و برخلاف اسلافش از جنگ‌های منطقه‌ای پرهیز می‌کند و این را به‌عنوان وعده انتخاباتی نیز بارها ابراز کرده است و اتفاقا آنچه که امروز برای جامعه ما خطرناک‌تر از هر پدیده دیگر به‌نظر می‌رسد، درگیر شدن در یک جنگ منطقه‌ای است.

آنچه که گفته شد به این معنا نیست که هیچ تنشی با ترامپ پیش نخواهد آمد. بلکه به این معناست که رسیدن به این نقطه ناشی از خواست و عملکرد ما یا اسیر شدن در کلیشه‌ها و پیش‌داوری‌های موجود نباشد. خیلی از این کلیشه‌ها به دلایل گوناگون نادرست هستند. یا بر حسب تغییر شرایط موضوعیت خود را از دست می‌دهند و بنابراین، دلیلی ندارد که آنها را مبنای رفتار خود قرار داد. به‌ویژه ترامپ به دلیل اینکه وابستگی‌های حزبی کمتری دارد، راحت‌تر می‌تواند کلیشه‌ها را کنار بگذارد.

مهم‌تر از این نکته بدیهی، رویکرد ما به مفهوم سیاست است. برای سیاستمداران، مرغ سیاست یک پا ندارد. چنین نیست که سیاست را چون فرآیندی خطی و مستقیم ببینیم و گمان شود که بدون قیدوشرط و همواره باید در همان مسیر از پیش تعیین‌شده حرکت کرد.

سیاست باید منعطف باشد. اگر متصلب باشد، احتمال شکست آن بیشتر می‌شود؛ چون طرف مقابل دست سیاستمدار متصلب را پیشاپیش خوانده است. این امر موجب افزایش هزینه‌های سیاست می‌شود و ریسک آن را بالا می‌برد. فقدان انعطاف‌پذیری موجب کور شدن سرچشمه‌های خلاقیت می‌شود و گزینه‌های پیش‌روی سیاستمدار را کاهش می‌دهد.

اگر از دو زاویه فوق به ماجرای آمدن ترامپ نگاه کنیم، به‌طور قطع در کنار تهدیدات حضور او در کاخ‌سفید، فرصت‌هایی هم وجود دارد. فرصت‌هایی که وظیفه بالفعل شدن آن برعهده سیاستمداران منعطف و تحول‌خواه است.

بدون شک از همین امروز و با آمدن ترامپ همه سیاستمداران جهانی به دنبال این خواهند بود که شناخت خود از او و سیاست‌هایش را به‌روز کنند و با استفاده از انعطاف‌پذیری خود از این موقعیت به سود منافع ملی کشور خود سود ببرند. ما نیز نباید مستثنا از این قاعده باشیم.

البته ذکر این نکته ضروری است که نباید اجازه داده می‌شد که وضعیت کشور به‌جایی رسانده شود که بیش از حد متعارف تحت‌تأثیر تغییرات سیاسی در سایر کشورها قرار گیرد. چنین وضعی تاحدی موجب بی‌ثباتی و وابستگی  سیاست‌های کشور می‌شود. واقعیتی که در سیاست خارجی ایران کمابیش دیده می‌شود.

حتی اگر در اظهارات دیپلماتیک مدعی شویم که حضور هر نامزدی در کاخ‌سفید برای ما فرقی ندارد. فرق دارد؛ نه فقط برای ما برای اغلب کشورها فرق دارد. آنچه مهم است، کیفیت و کمیت این تفاوت‌هاست.

.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @VoNoKh
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹


✍️ تفاوت زیباست

برای جامعه‌ای که قرن‌ها بر مبنای سنت زیسته است، شباهت‌ها نه تنها مقدس، بلکه حیاتی هستند.
@sokhanranihaa
در اجتماع سنتی، فردی با دین، زبان، فرهنگ، سبک زندگی یا حتی ظاهر و پوشش متفاوت، یک تهدید به حساب می‌آمد. اگر فردی در یک اجتماع سنتی، خلاف رسوم و استانداردهای سنتی عمل می‌کرد، کمترین مجازاتش طرد شدن بود.

جامعه ما سال‌های زیادی در حال تکامل در فرهنگی بوده است که تفاوت‌ها سرکوب می‌شدند و اگر کسی متفاوت بود، برچسب می‌خورد و طرد می‌شد. مبنای ضرب‌المثل‌هایمان نیز شباهت‌ها بودند: «خواهی نشوی رسوا، همرنگ جماعت شو».

دلیل ساده‌اش آن بود که ما به جای جامعه، اجتماع‌های کوچک داشتیم. یک اجتماع کوچک، ظرفیت هضم تفاوت‌ها را ندارد و هرچه شباهت‌ها بیشتر شود، قدرت بیشتری خواهد داشت. پس ما حق داشتیم و کار درستی هم می‌کردیم.

تا اینکه تکامل تدریجی ما به یکباره در مواجهه با تحولی بزرگ، ناقص شد. اجتماع‌های کوچک ما در زمان بسیار کوتاهی، ناگهان خود را جزئی از یک جامعه بسیار بزرگ دیدند؛ نه جامعه‌ی ایران، بلکه جامعه‌ی جهان. حالا قطره‌های کوچک باید خود را با قانون دریایی که به آن پیوسته بودند، سازگار می‌کردند.

ناگهان، مبنای بقا از «ضرورت شباهت‌ها» به «حرمت تفاوت‌ها» تغییر کرد. کارها تخصصی شد و حالا دیگر برای سازگاری بیشتر، باید سراغ تفاوت‌ها می‌رفتیم. ما دیگر جزئی از سیستم بودیم و برای بقا باید اجزاء دیگر سیستم را هم دوست می‌داشتیم. جهان جدید، ظرفیت یک دنیا انسان منحصر به فرد را در خود داشت. جهانی که شباهت‌ها را در چند صفحه کاغذ تحت عنوان «قانون» خلاصه می‌کرد. مابقی هرچه بود، تفاوت بود و محترم.

ما ناگهان به جهان تفاوت‌ها خوردیم. جهانی که  برای خودش به مرور تغییر کرده بود، اما برای ما همه چیز ناگهان رخ داد. این شد که ما نتوانستیم با همان سرعت، با جهان جدید سازگار شویم. اما ژنتیک انسان به این سرعت تغییر نمی‌کند. ته‌مانده‌‌ی ژن‌های اجدادمان هنوز روشن است و میل به شباهت‌ها به این سادگی در درونمان از بین نمی‌رود.

ما در جهان جدید و دنیای تفاوت‌ها هستیم، اما هنوز دنبال شباهت‌های گمشده می‌گردیم. از هیچ فرصتی برای احیا کردن شباهت‌ها دریغ نمی‌کنیم. دست برنمی‌داریم. دست خودمان هم نیست.

هنوز اصرار داریم فرزندمان دقیقاً چیزی باشد که ما می‌خواهیم. هنوز همسرمان را زمانی دوست داریم که به آنچه ما می‌خواهیم تبدیل شده است نه آنچه که خودش می‌خواهد باشد. خواهرمان باید شغلی را انتخاب کند که ما فکر می‌کنیم به دردش می‌خورد. برادرمان باید خانه‌ای بخرد که ما فکر می‌کنیم برایش مناسب است. دوستمان باید با کسی ازدواج کند که ما فکر می‌کنیم مرد یا زن زندگی است.

برای ما هنوز حرف مردم اهمیت دارد. چون مردم بر مبنای شباهت‌ها استاندارد می‌سازند و ما نیز باید خود را به همان استانداردها برسانیم. ما همدیگر را آنگونه که می‌خواهیم دوست داریم نه آن‌گونه که هستیم. برای همین است که ما هنوز تلاش می‌کنیم همه را شبیه خودمان کنیم.

با این کار احساس امنیت می‌کنیم. چون اجداد ما این‌گونه احساس امنیت می‌کردند. اما امروز که دیگر شباهت عامل امنیت نیست، پس چرا هنوز هم ما برای چیزی که دیگر وجود ندارد هزینه‌های سنگین می‌دهیم؟ چرا ژن‌های شباهت‌دوست ما در جهان تفاوت‌ها هنوز فعالند؟ به همان دلیل که ما هنوز هم موقع ترس، موهایمان سیخ می‌شود، چون این کار از اجداد پشمالوی ما هنگام خطر مراقبت می‌کرده است.

اگر بخواهیم خاموش شدن ژن‌هایمان را به زمان بسپریم، چندین نسل هزینه‌های سنگینی پرداخت خواهند کرد. با این سرعت تحولات جهان، عاقلانه هم نیست که تغییرات را به زمان بسپریم. می‌توانیم به خودمان بیاییم، آموزش ببینیم و فکر کنیم، جهانمان را درک کنیم‌ و با آن سازگار شویم، ریشه‌ی رفتارهایمان را بشناسیم و آن‌ها را تغییر دهیم.

جهان از سر دشمنی یا نافهمی به دنبال تفاوت‌ها نرفته است. ما هم اگر با جهان مواجه نمی‌شدیم، در راه چندهزارساله‌مان آخر به ارزش همین تفاوت‌ها پی می‌بردیم. امروز، خوش‌اقبالیم که راهمان چنین کوتاه شد؛ البته به شرط این که فکر کنیم و ارزش آن را دریابیم.

بیایید جهان شباهت‌ها را تصور کنیم. بیایید جنگلی را تصور کنیم که فقط یک نوع درخت دارد. حیات وحش را با وجود فقط یک نوع حیوان مجسم کنیم. جهانی را تصور کنیم که در آن، تمام انسان‌ها، چهره‌، رنگ پوست، مدل مو، غذا، ورزش مورد علاقه، سبک زندگی و همه چیز دقیقاً یکسانی دارند. جهان زیبایی به نظر نمی‌رسد.

جهان برای پذیرش تفاوت‌ها مجبور نبوده است. جهان، مجذوب زیبایی تفاوت‌هاست. این‌گونه است که امروز این همه تنوع در همه ابعاد زندگی بشر و طبیعت وجود دارد. سعی نکنیم همه چیز را به سمت استانداردهای یکسان نزدیک کنیم. همه آدم‌ها و همه چیزها را همان‌گونه که هستند دوست بداریم. چون «تفاوت زیباست».


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

8.8k 0 164 18 68

✍️ مجتبی لشکربلوکی

🖊 معرفی کانال سخنرانی ها

در این کانال، شما می توانید دستچینی از بهترین مطالب مرتبط با فلسفه غرب و اسلامی، عرفان، روانشناسی، جامعه شناسی و سیاست و اقتصاد را بشنوید. اداره کننده این کانال را نمی شناسم. اما انتخاب های ایشان سه ویژگی دارد:
اول اینکه پا به پای جامعه جلو می آید و مطالبی که انتخاب می کند خیلی به مسائل روزانه ما مرتبط است. بارها شده است که وقتی دغدغه ای ذهنم را آزار می داد این کانال را نگاه کردم و یک مطلب روشنگرانه در مورد دغدغه آن روزهایم خواندم یا شنیدم.
دوم اینکه هیچگاه مطالب غیرمحترمانه، نژادپرستانه، اقلیت ستیزانه، دین ستیزانه، امیدستیزانه و افراطی در آن ندیدم (دست کم بنده در آن ندیدم).
سوم اینکه جامعیت خوبی دارد. از تمام حوزه های علوم انسانی و اجتماعی و اندیشه ای در آن مطالب خوبی خواهید یافت از تفاوت اقتصاد اتریشی با اقتصاد کلاسیک تا تفاوت عرفان مسیحی و عرفان بودایی.
شعار این کانال چنین است: به جای لعنت بر تاریکی شمعی روشن کن. به نظرم این کانال شمعی است روشن در روزگار تاریک ما.
📌 لینک کانال سخنرانی ها

بدیهی است که معرفی و تعریف از یک کانال به معنای تایید محتوای تک تک مطالب آن و همچنین تایید مدیران و صاحبان آن کانال نیست.


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @Dr_Lashkarbolouki
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹

9.5k 0 40 27 149

✍️ وجود ِتنها یک آدم ِبی نشاط کافی است تا کلّ ِ یک خانه را مسموم ساخته و فضای آن را تیره و تار سازد.
فقدان چنین آدمی فقط با معجزه امکان پذیر است.
اما، به عکس، شادی و خوشبختی همانند آن مسری نیست. چرا...؟

👤فریدریش نیچه



#روجین
🌹

11.4k 0 236 71 162
Показано 20 последних публикаций.